T O P

  • By -

Silverstance

Enligt C får vi inte ge V och SD inflytande. De har nu 34.9% av rösterna. Det går sådär för C:s taktik.


Vicke04

När båda partier som C vill stänga ute blivit klart större än Centerpartiet… Den breda mitten blir mindre bred för varje år som går.


stygger

Oavsett om man stödjer V politik eller vill se S lida så tror jag många tycker det är rätt skönt att se V stå på sig och kräva att de behandlas som ett normalt part.


CountMordrek

Även om jag röstar borgerligt så imponeras jag över att det fortfarande finns politiker som vågar stå för vad de tycker och framför allt stå på sig när de tycker att folk passerar en röd linje.


Loonquawl_42

Finns det många inom borgerligheten som står på sig?


CountMordrek

Ett fåtal. Hanif Bali, även om frågan är om hur han levererar sina åsikter. Kanske Ebba Busch, om nu Kristdemokraterna vågar låta henne fortsätta att sticka ut hakan. Typ inga Moderater. Och så en drös kommunpolitiker, inklusive några från Centerpartiet även om man kan fråga sig huruvida centern fortfarande är en del av borgerligheten. Om jag skall sticka ut hakan så beror det nog på ungdomsförbundens likriktande effekt, där det är viktigare att tänka som den vinnande falangen än att tänka fritt, men det finns säkert andra anledningar...


leftoversn

Inte så konstigt när S fortsätter alliera sig med nyliberaler. V blir då det enda partiet med vänsterpolitik. Den som förlorat mest enligt undersökningen var S som med samma språkbruk har fått ett kraftigt minskat väljarstöd.


SpankMyButt

Det, tillsammans med att de visar handlingskraft och orädsla, är orsakerna som jag ser det


rejiranimo

Och att folk tycker att boende redan är dyrt som det är.


SpankMyButt

Därtill att bostadspolitik är Nooshis paradgren och som nybliven partiledare är det alltid lättare att vara stursk inom ett område man kan på sina fem fingrar


GnirfEU

Många av de som gynnas av detta är ju V:s väljare också, intellektuella etc medelklassväljare som sitter på fina förstahandskontrakt i trevliga områden - för arbetaren i förort saknar det betydelse med marknadshyror i samma grad som den som sitter på hyreskontrakt i centrum. Sedan kan man ju ha synpunkter på det men det är ju mera av krass omsorg om sig själva snarare än verkligt moralisk syn hos en hel del.


rejiranimo

Den analysen håller jag inte med om öht.


GnirfEU

Jaså? tycker att folk har en väldig förmåga att rösta med plånboken utan att reflektera över det stora, de som sitter på kontrakt på fina lägenheter i centrum vill ju givetvis inte ha marknadshyror. Finns extremt många hycklare.


Mackan22

Inte så konstigt när folk riskerar dra på sig ett snuskigt äckligt vedervärdigt totalt oacceptabelt dödligt virus bara för att man går till jobbet?! Eller till mataffären?! Klart som fan att folk då stödjer ett parti som kräver hårdare arbetsrättsskydd, djur, miljö och naturrättsskydd samt hårdare hygienlagstiftning i samtliga länder. Det fullkomligt oacceptabla som har hänt får aldrig hända igen och högern fortsätter bara att nedspela viruset. Förhoppningsvis ser vi aldrig en borgerlig regering igen och förhoppningsvis så blir Jan-Olof Svenskt Näringslivs sista VD. Det behövs


Silverstance

Ja som medborgare i Norden måste man ju vara stolt över hur vänsterregeringen hanterat pandemin. Sveriges massdöd jämfört med grannländernas totala dödssiffra gör att man måste rösta rött igen.


Mackan22

Som Medborgare så borde man inse att ingen vill leva i ett samhälle där man skall behöva riskera ett snuskigt dödligt virus bara för att man går till jobbet. Därför krävs hårdare arbetsrättsskydd, Miljö, djurrätts- och naturrättsskydd och hygienlagstiftning så att vi slipper se sånt här snusk igen. Aldrig mer någonsin skall detta hända


Silverstance

Om man inte gillar snuskiga dödliga skjutningar av poliser och barn. Vilket parti ska man rösta på då?


Sclipzer

Finns inget lämpligt parti i det här landet. Det som hade behövts är ett parti med V:s ekonomiska politik och SD:s sociala politik


Mackan22

Vanligt folk oroar nog sig mer för det vedervärdiga viruset som dessutom muterar skall du se


Silverstance

Jag oroar mig när vänster regeringen håller i det. Den absoluta jumbon. Om det verkligen var antalet döda av vedervärdiga viruset du var orolig för skulle du inte kolla på regeringen för ledning. Vad som helst annars, men inte mer av det. Norge: 799 döda Finland: 982 döda Danmark: 2 546 döda Sverige: 14 655 döda


Mackan22

Sån där statistik beror ju också på hur den presenteras. Men självklart så här i efterhand så skulle vi haft en rejäl lockdown, munskyddskrav och smittolås vid samtliga oundvikliga kontaktytor såsom livsmedelsaffärer, Apotek, Sjukhus och kollektivtrafik. Man skulle då helt enkelt få blåsa innan man gick in där och testar du för symptom så blir du utelåst. Samma gäller för fabrikerna också där folk står som sillar där skulle man också ha det


Cosmic_Dong

> Man skulle då helt enkelt få blåsa innan man gick in där och testar du för symptom så blir du utelåst. För sådan teknologi existerar ju!


fiddz0r

Det är ju högern som klagat på att regeringens åtgärder är för långsamma?


Cohacq

Det var också högern som tog bort regeln om att apoteken ska ha ett lager redo för krissituationer. Då blir det rätt motsägelsefullt.


korvus_bullus

En höger-specialitee, skapa ett problem som man sedan kan använda som ammunition mot sittande regeringen


yolo_mcswag27

Du får det ju att låta som att det är ebola vi pratar om. Då hade de väl varit okej att crasha ekonomin men inte för covid och framför allt inte nu med vaccin.


Mackan22

Nu har vi ju fått mutation på denna Covid som är farligare än den ursprungliga Covid och ändå så åker folk utomlands?! Och tar hit skiten. Vi skulle gjort ännu mer för att stoppa detta snuskiga skit omedelbart och sedan får det aldrig hända igen! Det får aldrig hända igen!


yolo_mcswag27

Ja alltså jag är lite nojjig över hur den muterar sig. Hoppas verkligen folk tar sitt ansvar och kavlar upp ärmen.


[deleted]

[удалено]


Loonquawl_42

Varför röstar du på övriga folkvalda när dom inte drar gränser?


mag1xs

Är väl kanske det enda partiet som visat sig ha någon slags integritet egentligen. Alldeles för mycket populism på senare tid inom politiken.


lukaaTB

Ja den allmänna opinionen driver ju till höger. Tycker inte det är så konstigt att socialdemokraterna då delvis följer med. Då uppstår det missnöje i deras vänsterfalang och en del väljare hoppar till V.


korvus_bullus

Den driver för det mesta bara höger angående migrationspolitiken, många väljare är mer ekonomiskt vänster än vad man kan tro.


eljne

S behöver kanske inte bli alltför sura fast en del väljare flyttar vänsterut. Ett starkare V skulle också kunna gynna S vid ett tight val.


[deleted]

Högerfalangen som länge hållit i rodret lär nog inte vara så glada över det. De verkar bry sig mindre om partiets ideologi än vänsterfalangen.


Inguz666

Mjo, högerfalangen i Labour som inte gillade Corbyn gjorde vad de kunde för att förlora valet till högern. Vem vet, kanske något liknande händer i Sverige?


IamSwedishSuckMyNuts

Just ja, det var ju inte Corbyns fel att han förlorade valet med episka proportioner. Det var högerfalangens fel.


Inguz666

Nu var det någon som inte läste ordentligt, https://www.thelondoneconomic.com/politics/leaked-dossier-shows-labour-party-officials-worked-against-corbyn-in-a-bid-to-lose-2017-general-election-184264/


laxarna

Samtidigt hade V fått mycket mer att säga till om, samtidigt som Centerpartiet skulle bli tvungna att agera stödparti för renodlad vänsterpolitik.


Charlatania

Nja, C kommer inte vika sig. C bryr sig inte om S blir förnedrade.


Lustigkurren98

Plus att V är ett av få partier som stödjer avkriminalisering av narkotika. Senaste tiden har många civila öppnat upp sina ögon för Cannabis, och när resterande partier forsätter gå emot vetenskaplig fakta och vägrar att ens utreda frågan, så börjar folk förstå att ”dom jävlarna är luriga”. Men bara vad jag tror är en bidragande faktor!


Dojan5

För min del är den största faktorn just att de har slagit till hårt och stått för de frågor de finner viktiga. Det påvisar integritet. Sen stödjer jag definitivt avkriminalisering av narkotika. Tycker att Danskarna gör ett mycket bättre jobb där än vad vi gör. Själv är jag inte ett dugg intresserad av att droger, testade MJ i USA för några år sedan, och det var absolut inte min grej, men jag vet att det har en positiv inverkan för många. Jag har en vän med PTSD som använder marijuana som ett stöd, hon fungerar i sitt dagliga liv mycket tack vare just rökningen. Att bredare, kontrollerad tillgänglighet av droger skulle sätta käppar i hjulet för de gäng som handlar mycket med droger är också en väldigt bra anledning till att i varje fall granska möjlig avkriminalisering av droger. Till sist är det också för att jag tycker att det är korkat att t.ex. rökning som är extremt skadligt, och alkohol som också orsakar mycket problem är helt OK, medans man sätter en gräns vid MJ. Jag rökte på två gånger i USA. Första gången kändes det som att min hjärna lade av. Jag kunde inte fokusera på mer än en grej åt gången och det var jättesvårt att hålla flera tankar i huvudet. Andra gången fick jag bara en extrem hosta. Trodde att jag skulle hosta upp mina lungor. Usch.


Eastbound78

Det är nog en försvinnande liten del av deras framgång,om ens nån del alls, tror jag iaf.


SweetVarys

Nja, snarare ett fåtal högljudda online som bryr sig mycket om den delen.


usrname_checking_out

Det står i deras partiprogram?


SweetVarys

Jag syftade på de "många civila", jag har väldigt svårt att se det bli en valfråga.


LGHTHD

Detta är nog tyvärr sant. Stöter väldigt sällan på folk irl som bryr sig speciellt mycket om narkotikalagar. I USA är det långt mycket mer utbrett med den åsikten. (Bott där i många år)


Lustigkurren98

Jo så är det ju! Men fler accepterar tanken av avkriminalisering ju längre tiden går! Ganska långt kvar till valet ändå!💪🏻


SweetVarys

Vi har inte direkt samma kultur av att använda den typen av narkotika, jag har inte ens träffat speciellt många som har något intresse av att testa det (öppet iaf).


Lustigkurren98

Och varför säger man inte att man brukar, öppet till folk då tror du?🤷🏼‍♂️


smallbonesofcourage

Vet någon om det varit en uppgående trend eller om det är en Spike nu? Vet att TT hade en opinionswidget där de sammanställde flera opinionsmätningar i samma statistik. Skulle varit bra att se på en sån i det här läget.


korvus_bullus

2019-2020 gick S ned och V+SD gick upp i opinionen. Sen kom corona och S gick upp samtidigt som V och SD backade, nu när corona är över så tror jag att den uppåtgående trenden för V och SD fortsätter även om den påskyndats lite av just hyresgrejen.


[deleted]

[удалено]


naknut

**Borttaget**: > Direkta svar till länken/selfpost bör bidra till diskussionen, inte enbart visa medhåll eller ogillande. ---- *Vänligen läs igenom [våra fullständiga regler](https://www.reddit.com/r/svenskpolitik/wiki/regler).* *Vid frågor gällande moderering är du välkommen att skicka ett [meddelande till moderatorerna](https://www\.reddit\.com/message/compose?to=%2Fr%2Fsvenskpolitik&subject=Gällande moderering av post &message=Jag skriver gällande moderering av följande post: https://www.reddit.com/r/svenskpolitik/comments/ot338l/-/h6tbe85/. %0D%0DMin synpunkt är:).* *Synpunkter på moderering hänvisas till modmeddelande. Direkta svar kan tas bort per moderators diskretion.*