T O P
yungindo

Dus ze proberen een soort bewustwording te creëeren bij de mannen die dit doorgaans doen. Als je je verplaatst in de hoofden van die mannen zou je eerder denken dat zij hier op in zullen gaan, wanneer zij worden nageroepen. Of zie ik dit heel verkeerd?


MrsChess

Denk het ook. En nageroepen worden als vrouw is voornamelijk vervelend binnen de context van je onveilig voelen, iets wat mannen niet gauw andersom van vrouwen ervaren.


Intelligent-Bug-3039

Ik zit er serieus over te denken om morgen naar Utrecht te gaan. Ik kan me goed voorstellen dat het bij vrouwen zo vaak gebeurt dat ze er last van hebben. Maar als man gebeurt het me bijna nooit en zou ik het wel fijn vinden.


crusading-knight

Utrecht is morgen vol met mannen die te wijnig aandacht krijgen


BulletMagnetNL

Droog of zoete wijn? ;)


Intelligent-Bug-3039

Mogen wij ook een keertje? 😝


toetertje

Ik ben een paar keer nageroepen door groepjes meiden, de sporadische keren dat dat gebeurt is mijn hele dag goed hoor.


Eqjim

“Zijn dat Toetertjes billen die ik daar langs zie viben?! Giiiirrrrl he fiiiinnnneee.”


yungindo

Ik zou het verfrissend vinden denk ik, misschien omdat ik van de gemiddelde vrouw een intelligentere, betere "catcall" verwacht dan de gemiddelde lompe mannen die doorgaans naroepen/fluiten.


Intelligent-Bug-3039

De laatste keer dat ik een "catcall" ontving, was ik 15 jaar tijdens de gym les. "Lekker kontje". Ik teer nu nog steeds op die compliment, ik ben nu 32.


Kardinalus

Ik was 19 en 2 vrouwen van 60+ op de fiets riepen naar mij "lekker ventje, ik wou dat ik 40 jaar jonger was"! Voelde heel vaag/onprettig maar ergens ook wel leuk haha.


Snoo_28055

Jammer dat het de gymleraar was die het riep.


HertogJan1

Ben zelf een keer nageroepen door een groep vrouwen die zeidde dat ze me aan wouden randen Ik vond het eigenlijk wel grappig.


bro_kole

100% heb nog nooit iemand ge cat called. Maar heb ook nog nooit die aandacht gehad van wild vreemde


Italianolol

Ik kom dan ook! Lijkt me leuk om eens nagejoeld te worden 😂


hallowe234

Jep zouw een compliment zijn een keer


Markamanic

Toen ik 13 was fietste ik ergens en riep een meid dat ik een lekker kontje had. 16 jaar later doet het me nog steeds deugt.


punkisnotded

nee man, doe normaal, ze vragen aandacht voor straatintimidatie en jij denkt "oh leuk daar ga ik heen"...


Intelligent-Bug-3039

Mijn punt is. Voor mij is het geen intimidatie als het "een keer" gebeurt. Want het gebeurt mij nooit. Het is een perspectief issue.


punkisnotded

ja dat is wel duidelijk, en hun punt is dat je je eens in de schoenen van vrouwen moet verplaatsen, maar dat kun je blijkbaar niet


Intelligent-Bug-3039

Ik doe niet aan "catcalling" dat is nog iets wat er mis is met deze protest. De mannen die het niet doen hebben geen controle over de mannen die het wel doen. Maar deze mannen worden straks wel meegenomen in het protest alsof we daar wel controle over hebben. En ik heb meerdere keren aangegeven dat ik het me heel goed kan voorstellen dat het lastig is als het te vaak gebeurt. Zwart/wit denken is niet goed.


solstice_gilder

dit is het ding. je hebt er zeker wel een mate van controle over. spreek mensen aan als je dit ziet gebeuren dat het niet oke is. vrijwel alle keren dat ik ben nageroepen bleven omstanders beetje schapig om zich heen kijken. tis best fijn als een andere man mannen zouden aanspreken op hun gedrag.


Pjotr_zeeotter

Ik zie dit nooit gebeuren, en de keren dat ik het zag gebeuren en er wat van zei werd ii bedreigt. Dat bleef gelukkig bij dreigen.


Khanluka

Toen ik 17 was en samen met een vriend weg was zagen wij een ander groep jongens 2 meiden lastig vallen hij wilde dat we ze gingen helpen want zo iets was zijn zus ook gebeurt. Ik zij dat niks moest doen ze slaan je inelkaar als er mee bemoeied. Die dombo ging toch op af ik de poltie moeten bellen en ambulanse. Ga nooit de discusie aan met mannen die catcallen. Das pas echt gevaarlijk. Die denken niet na over hun acties. En dat jij ander mannen aanmoedig om wat te doen geeft al aan dat je niks om hun veiligheid geeft. Alleen om je zelf.


bigpotofhummus

Je vertelt dat je vrouwen er alleen voor laat staan omdat je andere mannen eng vindt, en zo zijn er heel veel meer van, ik denk dat geen vrouw daarvan opkijkt. Ik ben alleen maar door andere vrouwen geholpen in dat soort situaties, en nooit is de politie gebeld. Dat kan vaak heel kalm en onopvallend, kan je online allemaal tips over vinden. Maar, dan moet je niet gaan zeuren dat een vrouw/ander niks om de veiligheid van mannen geeft. Dat lijkt me behoorlijk hypocriet. Jij laat anderen aan hun lot over, dan kan je hetzelfde terugverwachten.


dutchmetalhead17

En neergestoken/geklapt worden voor iemand die niet eens naar mijn begrafenis zou komen? Rot op


Typonius

Totdat je na geroepen wordt door een man die je wel aantrekkelijk vindt. Dan is het ok. Hahah.


Intelligent-Bug-3039

Dat doe ik van tijd tot tijd ook wel. Maar dat heeft ook geen effect. Dan krijg je gewoon een schuine grap jouw richting op gestuurd.


MrsChess

Misschien niet ter plekke maar je helpt een cultuur tegen te gaan die dit gedrag normaliseert. Dat soort mannen trekken zich veel meer van andere mannen aan dan van vrouwen.


SkyueQuox

Met deze campagne gaat dat niet werken. Zoals iemand al zei mannen die het niet vaak ervaren zullen het niet als intimiderend zien. Het tegenovergestelde zal juist gebeuren, want ze zullen het prettig vinden en dit kan als een resultaat hebben dat sommige mannen de mindset creëeren van "waarom vinden vrouwen dit niet leuk? Iedereen vindt een compliment toch wel geweldig?". Ze hadden beter moeten nadenken over deze campagne, want niet alleen zal het tegenovergestelde resultaat gebeuren ook zullen mannen aangesproken worden die helemaal niet aan catcalling doen.


TacticallyFUBAR

Is dat dan niet juist het punt? Mensen gaan erheen, praten erover en ervaren het.


yungindo

Ik ben alleen bang dat de mensen die hier serieus over in gesprek gaan, niet de mensen zijn die dit überhaupt doen.


TacticallyFUBAR

Ja dat is wel wat er waarschijnlijk gaat gebeuren. De mensen die het doen zullen erdoor zelden tot niet hun gedrag veranderen. Jammer genoeg. Maar goed het is in ieder geval goed om er aandacht aan te besteden


bigpotofhummus

Geen idee waarom dit downvotes heeft. Van een serieus protest wordt een plezierig uitje gemaakt? Hilarisch hoor.


punkisnotded

omdat reddit vooral door mannen gebruikt wordt, die kunnen zich gewoon nog steeds niet voorstellen dat "complimentjes" intimidatie zijn


AmadeusProzac

Lekker generaliserend! Ik ken niemand die dit doet en zelf zal ik nog eerder een blokje om lopen dan achter een meisje aanlopen 'savonds al moeten we dezelfde kant op. Ik kan mij heel goed voorstellen hoe "complimentjes" opgevat kunnen worden als in ieder geval ongewenst of ronduit een onveilig gevoel aan iemand kunnen geven en ik denk dat een groot deel van weldenkend NL dit met mij eens is.


IrmaKnolIsSerpent

Precies dit... Ik denk dat dit juist het tegenovergestelde effect heeft van mannen die denken: "is dit het nou?🥶💣"


hornpub1818

Als vrouwen naar een man op straat roepen dat hij aantrekkelijk is dan zal hij dat vaak juist leuk vinden. Ik denk dat dit idee gedoemd is om te falen.


B_randomYT

Als man zijnde, zit ik er toch ook niet echt op te wachten. Al dan niet intimiderend, acht ik het toch erg vervelend om nageroepen te worden. Geeft me een vibe van schreeuwende marktlui of van die irritante straatverkopers, nee bedankt.


Typonius

Ja natuurlijk. Van de zin: "Hé mooie meid, wat zie je er goed uit". Daar zou ik als vrouw heel bang van worden.


MrsChess

Het is duidelijk dat jij niet weet waar je het over hebt. Even vanuit mijn perspectief als jonge vrouw die er relatief goed uitziet. Het boeit me niet als iemand fluit, toetert, knipoogt, even wat te lang kijkt, lekker ding roept of whatever. Als je gaat zeggen “lach eens voor me” vind ik je schijtirritant maar voel ik me niet naar bij. Het probleem zit hem in de talloze mannen die als je voorbij loopt en “hoi” terug zegt je ineens gaan achterna lopen. De auto die vlak naast je plots van 30 naar 5 km per uur gaat en de hele tijd naast je blijft rijden terwijl je op de stoep loopt. De man die doet alsof hij de weg niet weet, alleen maar om daarna te vragen hoe oud je bent en waar je woont. En als je nee zegt of wegloopt is het “hoer”, “kutwijf”, “lelijke trut, jij dacht zeker dat ik je leuk vond of niet haha”. Dáár voel ik mij onveilig bij ja.


Typonius

Ja dat kan ik mij goed voorstellen, dat zou ik ook.niet grappig vinden. Maar misschien lees ik het verkeerd, dit is toch echt het onderwerp catcalling/naroepen. Wat jij beschrijft is meer stalken. Hoer en kutwijf naar iemand roepen is iemand uitschelden en heeft ook niets met catcalling te maken (P.s. je kan toch niet van jezelf gaan zeggen dat je er goed uit ziet). De titel is niet: In Utrecht worden morgen mannen achterna gezeten en uitgescholden.


MrsChess

Ik zeg relatief goed uitzien want dat is natuurlijk een kwestie van smaak, maar ik kan je garanderen dat elke vrouw van in de 20 die enigszins goed voor zichzelf zorgt dit soort shit krijgt. (En realistisch gezien eerder 14-40 oid). Dat bedoelde ik ermee te zeggen.


bram078

Ik denk dat die leeftijdsgrens jammer genoeg iets verder uit elkaar ligt.


Typonius

Misschien hadden we dan de topic moeten veranderen. Ik vind het niet ok of normaal dat vrouwen achterna gezeten worden of uitgescholden als zij niet reageren. Ik weet zeker dat 99% van de mannen het hier mee eens is. Het probleem komt, vermoed ik, van tere bloempjes die al beginnen te huilen van de woorden hé schatje. Deze dames maken het moeilijk voor jullie (jij in dit geval) om je ongenoegen te uiten als het om dit soort situaties gaat. Weer even los daarvan. Als ik in mijn eentje, een groep mannen confronteer die dit soort gedrag vertonen, wat denk je dat er dan gaat gebeuren? Juist, dan wordt ik in elkaar geslagen. Nu wordt het lastig natuurlijk. Laat je de dame in kwestie uitschelden voor hoer of heb ik vandaag zin om in het ziekenhuis wakker te worden?


MrsChess

Probleem is alleen dat zoveel mannen die creepy eindigen redelijk aardig beginnen, waardoor je niet meer goed kan aanvoelen wat wel of niet een onschuldige interactie is. Elke keer dat ik echt ben lastiggevallen begon het met een vriendelijk: “hé, hoe is het?” terwijl men doorgaans niet zomaar een vreemde aanspreekt dus het wordt aanzienlijk lastiger om dan nog vertrouwen te hebben in het gesprek. Het tweede punt, is allereerst zijn mannen die echt vervelend doen in plaats van een beetje fluiten vaak in hun eentje (geen sociale controle) en ik snap inderdaad dat je ook geen zin hebt om in elkaar gemept te worden. Hetgeen wat je wel altijd kan doen zonder te vrezen voor je eigen veiligheid is net doen alsof je de vrouw kent. Mannen die vrouwen lastigvallen accepteren vaak niet haar afwijzing, maar laten het wel gaan als ze in aanwezigheid (‘bezit’) is van een andere man. Een simpele: “Fleur?? Wow echt super lang geleden!” kan eigenlijk geen kwaad. Als ze van die mannen af wilt speelt ze mee en als er niks aan de hand blijkt dan kan je het er altijd nog op gooien dat ze erg lijkt op Fleur.


atlasfailed11

Het probleem is natuurlijk dat je niet weet hoe het verder gaat he. Als iemand je aanspreekt op straat en je gaat er niet op in, dan weet je niet op voorhand hoe hij zich zal gedragen. Aanvaardt hij het en gaat hij verder? Of begint hij je te achtervolgen en moeilijk te doen. Een vrouw op straat aanspreken doe je beter gewoon niet.


MrsChess

Dit 100%. Teveel rare mannen meegemaakt dat je niet meer snel van onschuldige intenties uitgaat.


_not_a_loser_

Nee stalken is natuurlijk helemaal van een ander caliber. Maar het is wel zo dat catcallen gewoon bijdraagt aan dat gevoel van onveiligheid, vooral als dat soort dingen je vaak gebeuren.


kierk3gaard

Precies. >"De mannen worden vanaf een scherm nageroepen door een vrouw. De mannen die worden nageroepen, worden daarna door medewerkers van de gemeente 'opgevangen'. De medewerkers leggen uit wat het doel is van de actie en vragen aan de mannen hoe ze zich erbij voelen." En dat is bedoeld om intimiderend te werken? Wat een grap. Leuk idee, maar natuurlijk weer lachwekkende uitvoering. Laat dan een vrouw over straat lopen met een soort halve knokploeg achter de schermen en iedere keer dat ze wordt nageroepen laat je die knokploeg intimiderend achter die man aan lopen ofzo. En ga dan maar eens met hem praten wat hij daarvan vond.


the_Zeust

Precies, gewoon iedere keer dat iemand een vrouw naroept een flashmob van bodybuilders die datzelfde van jou vinden en een stukje achter je aan blijven lopen. Dan creëer je volgens mij echt de ervaring die vrouwen ook hebben, _en_ richt je je precies tegen de mannen die dit doen.


flippiebippie

Hahaha dit vind ik een briljant plan dat het gevoel veel beter overbrengt


Jocelyn-1973

Of laat die knokploeg die mannen naroepen met termen zoals 'Lekker kontje!' Ik denk dat dat misschien wel de juiste vibe kan geven.


Delicious-Shirt7188

Tja, als je gewoon kut gaat doen naar nog meer mensen bereik je je doel natuurlijk ook niet echt. Is waarschijnlijk net als het origineel vooral een ludieke actie om aandacht te trekken.


kierk3gaard

Dat zou niet "gewoon kut doen" zijn, maar hetzelfde gevoel creëren bij de mannen die catcallen als wat vrouwen dag in dag uit (in sommige gevallen) meemaken. Ik heb niet de illusie dat alle mannen bij wie je dit zou doen onmiddellijk op zouden houden met catcallen, maar wellicht zijn er een paar die je kunt laten inzien welk gevoel ze vrouwen met hun gedrag geven en daardoor veranderen. In ieder geval meer kans dan random mannen iets toeroepen via een beeldscherm.


ik101

Inderdaad, je kan dit experiment beter doen met mannen die mannen naroepen. Dan boots je pas na dat het ongewenst en intimiderend is.


yungindo

Ik moet eerlijk zeggen dat ik het vanuit de gay-scene wel eens heb meegemaakt en ik het eigenlijk als compliment heb opgevat. Ik denk dat de gemiddelde man het echter wel als vervelend zal ervaren, maar niet vanuit een intimiderend standpunt zoals vrouwen dat ervaren. Vooral intimiderend omdat veel mannen zich geen houding aan weten te meten tov de mannen uit de gay scene.


MrMojoRising360

Denk wel dat er dan klappen gaan vallen, we weten allemaal wat de doelgroep is en die kunnen het vast niet waarderen.


Positive_Court_7779

Niet de slimste aanpak naar mijn mening... het vervelend voor vrouwen onder anderen juist omdat het zo vaak gebeurt. Voor mannen kan dit een aangename attractie worden. Ik ben benieuwd.


Embarrassed-Mud-7474

Mannen die hier helemaal niks mee te maken hebben: "Kut, dit is ongemakkelijk, wat is er in godsnaam gaande" De mannen die de oorzaak zijn van deze actie: "Daar loop ik even op af, met hun ga ik ff wat drankjes doen" Zoals gewoonlijk: de intentie is er maar het is kortzichtig en slecht doordacht uitgevoerd.


humanesadness

Ook ethisch questionable. Iets doen dat je slecht vind tegen random mensen


walterbanana

Ja maar alle mannen zijn hetzelfde /s


NwbieGD

Ja vooral dit Ik vind actie A kut die een kleinere groep doet. Dus ga ik ff actie A bij willekeurige mensen (mannen) doen. Hopende dat deze mensen het ook kut vinden en er zich dan meer tegen zullen verzetten. Ik noem dat gewoon dom en **hypocriet** ... Ik snap het idee, maar het is echt niet de juiste insteek en oplossing. Ik heb een hekel aan bumperklevers maar er word weinig aan gedaan (België nog erger), laat ik ook iedereen gaan bumperkleven... En dan hebben we het nog niet over zwaardere/extremere dingen ... Of laat ik bruiloften met gasten verbieden, blijkbaar doen er nog best wel wat mensen het toch, laat ik het zelf dan ook maar doen terwijl ik roep en gezegd heb dat ik het niet vind kunnen ... Deze vrouwen hebben zich er gegarandeerd eerder over uitgelaten dat ze dit niet prettig vinden en het gros dat ze het ook niet vinden kunnen, echter daarom doen ze ook mee, en dan gaan ze precies zelf doen bij willekeurige mensen wat ze zelf niet vinden kunnen ... Geen wonder dat grapperhaus er nog zo makkelijk mee weg is gekomen als dit als acceptabel/redelijk gedrag word gezien binnen de maatschappij...


Present-Alfalfa-2507

Wordt dit dan gedaan door harige gay Leer bikers? Ik denk namelijk dat als meisjes dit gaan doen het niet het gewenste effect heeft🤔 [Disclaimer: niets tegen leer bikers ed ]


Kinky_Arrow

Dus wel tegen harige gays? :D


Cutlesnap

Scheer ze! Scheer ze!


SirIronSights

Ergens komt in mij het beeld op van een platnederlandse schapenboer die dit zegt en ik vind dat hilarisch


skaptic-cat

Dit was precies ook mijn gedachte hierbij. Ik zou namelijk me niet geïntimideerd voelen als een vrouw me na riep.


benedictfuckyourass

Denk dat menig man wel blij zou zijn met uberhaupt een soort van compliment. Komt natuurlijk nog bij dat catcall types natuurlijk ook in de veronderstelling zijn dat hun slachtoffers de 'complimenten' zullen waarderen.


Successful-Shoe4983

Ik ben al onderweg zelfs


Koakie

Kan allebei. nagefloten worden door grote kerels, of een groep meiden die eerst de aandacht trekt en daarna de mannen keihard roasten. Ik hoop dat het gefilmd wordt en een compilatie van de beste opmerkingen en reacties op YouTube komt.


aegidipoes

We kunnen het ook gewoon niet filmen en niet op youtube zetten en dan kan je er in het echt naar kijken. Klinkt misschien raar, I know.


Crandoge

Ja gelukkig is heel nederland morgen tussen 15.00 en 17.00 in utrecht :)


GeenUsername

Prima idee maar wel slechte uitvoering. Je kan beter "lokaas" neerzetten en dan met een groepje diegene ermee confronteren. Ik denk eerder dat mannen hier om lachen en terugroepen.


luukje999

Ik hoor de facebook gekkies al "jA aLs Je Zo OvErStRaAt LoOpT vRaAg Je ErOm!!! MaG oOk NiEtS mEeR zEgGeN!!!"


Limonade6

Dit is mijn moment voor aandacht en complimentjes :D ik ga 3 rondjes lopen!


WashTop6349

Dus om straatintimidatie tegen te gaan, gaan ze mensen intimideren op straat…👌🏻


Apprehensive-Place90

Laten we dan ook mensen in elkaar slaan als campagne tegen zinloos geweld.


JeremyXVI

Steden bombarderen als campagne tegen de oorlog in oekraine


Bataveljic

Tja Belgrado is ook gebombardeerd ter bevordering van de vrede. De wereld heeft zo zn tegenstellingen


Rostorv203

'Ik wil dat je me niet meer slaat. Dus ga ik een dag lang jou slaan om duidelijk te maken hoe pijn het doet' goede logica verder hoor....


royman40

Yep, actie is reactie volgens de derde wet van Newton


The___Raven

Niet eens dat. 'Ik wil dat je me niet meer slaat. Dus ga ik een dag lang willekeurige mensen slaan om duidelijk te maken hoe pijn het doet.'


casper15567

Aah yes, precies zoals het spreekwoord als aangeeft: “Wat u niet wil dat u geschiedt, doe dat vooral een ander wel”.


Princess_SophiaBlack

Ik snap wat je zegt. Maar. Ik heb wel eens gedacht, wat als er aliens zouden landen op aarde, die qua postuur net wat groter en sterker zijn dan wij, en die zich super aangetrokken voelen tot mannen en dit constant laten weten? Het zou wellicht een einde maken aan 'het is maar een geintje', 'joh, dat is een compliment' en 'ik ben gewoon tegen iedereen vriendelijk'.


[deleted]

Ik denk dat zulke mannen nog steeds gewoon lekker door zouden gaan hoor. Een jongen die op school andere kinderen pest/slaat gaat ook niet ermee stoppen als zijn ouders hem ook pesten/slaan.


Gnimrach

Alternatieve kop: Utrechtse mannen krijgen hogere dunk van zichzelf. Aantal zelfmoorden daalt significant.


Firefoxpichu

r/DitWasHetNieuws


Typonius

Niceeee


RedBaret

Laten we seksisme met seksisme bestrijden!


LordBootyXVII

Goed plan lijkt me, en na 17:00 gewoon weer vrouwen naroepen!


[deleted]

Hoe is iemand na roepen seksisme? Dacht dat iemand buitensluiten op basis van geslacht seksisme was, dit is vervelend meer niet toch? Of zit ik er naast?


coyboy_beep-boop

Niet 'buitensluiten' maar 'anders behandelen'.


[deleted]

Ja maar dat doen we sowieso.. Als een man je slaat sla je terug, Als een vrouw dat doet.. Niet.. Is dat dan ook seksisme?


coyboy_beep-boop

Ligt eraan, doe je dat omdat het mannen/vrouwen zijn, of omdat ze sterker/zwakker zijn?


[deleted]

Als een zwakkere man je slaat, sla je terug. Als een sterkere vrouw je slaat, niet.. Aldus op basis van geslacht.


rigterw

Dat is dus seksisme


[deleted]

In dat geval lijkt het me beter seksistisch te zijn dan een vrouwe stamper..


TheHolyDingo

Equal rights equal fights


anxiously_insane

Equal rights.. And lefts


Princess_SophiaBlack

Omdat, als je er iets van zegt, je altijd te horen krijgt dat het 'niet zo bedoeld is'. Ik denk dan: ga je ook naast een wildvreemde jongen in de bus zitten en zeggen dat 'ie mooie ogen heeft. Nee. Dus ongelijke behandeling.


[deleted]

Ja maar... Dat is logisch? Een heteroseksuele gast gaat dat niet doen bij andere mannen.. En daarnaast iemand benaderen en een compliment geven is wel anders dan iemand na roepen met een groep. Stel je voor dat niemand elkaar nog mag benaderen om een gesprek te beginnen.. Of een compliment te geven, wie weet bedoelt ie dat echt niet zo? Maar goed dat weet ik ook niet. We zijn allemaal maar mensen


Princess_SophiaBlack

Je comments laten duidelijk zien hoe belangrijk het is dat er bewustzijn ontstaat bij mannen (of dit de manier is weet ik niet). ​ >Stel je voor dat niemand elkaar nog mag benaderen om een gesprek te beginnen.. Of een compliment te geven, wie weet bedoelt ie dat echt niet zo? Dit is mijn punt: als het echt vriendschappelijk bedoeld is, waarom dan alleen tegen jonge vrouwen?


DNNyoutube

Volgensmij gaat het erom dat er veel meer vrouwen dan mannen worden nageroepen en dat is seksisme.


walterbanana

Proberen willekeurige mannen op straat zich ongemakkelijk te laten voelen omdat een gedeelte van de mannen dat soms bij vrouwen lijkt me wel sexistisch. Ik denk dat ze de aanname doen dat alle mannen dat doen omdat ze mannen zijn, of ze vinden het oke om mannen te "straffen" die er niks mee te maken hebben acceptabel. Beide zijn niet oke.


Munnin41

Dat gaat alleen werken als het naroepen wordt gedaan door intimiderende kerels


Wieg0rz

Ik kan wel een complimentje gebruiken, helaas ben ik dan aan het werk. Ik denk dat dit goed bedoeld is, maar nogal snel verkeerd kan uitpakken. Mannen die vervelend gaan doen omdat ze positieve aandacht krijgen van vrouwen, gewelddadigheid of mannen die dit al vaker ervaren en het ook als vervelend zien en hier niet mee geconfronteerd willen worden. Zoals een vriend van mij, een mooiboy, die regelmatig lastig wordt gevallen door vervelende oudere vrouwen. Tot aanranding aan toe. Ik denk niet dat de assholes die gewoonlijk vrouwen na roepen hier iets van gaan leren.


busy-idiot

>Ik kan wel een complimentje gebruiken Je ziet er goed uit pik! Als je een 2e compliment wil moet je even je woorden husselen


Niet_de_AIVD

> Als je een 2e compliment wil moet je even je woorden husselen Je ziet er goed pik uit.


[deleted]

Goed, je ziet uit er pik!


Duckiee_girlie

''ik kan wel een complimentje gebruiken'', serieus? Catcallen is geen compliment man. nooit. of een vrouw het nou doet of een man het is NOOIT een ''complimentje.''


Princess_SophiaBlack

Stom dat je wordt gedownvote, ben het helemaal met je eens.


[deleted]

Dat is precies het probleem met het idee.


ShuriBear

Dit is echt PETA level activisme. Ik snap wat de insteek is, maar de uitvoering slaat totaal de plank mis. Ik denk dat educatie een sterker effect zal hebben dan deze actie.


CountryJeff

Het probleem hiermee is, dat er nu wordt gedaan alsof het probleem ligt bij mannen in het algemeen, in plaats van bij ongesocialiseerde individuen. Je zult hiermee toch vooral mensen nafluiten die dat zelf niet doen. Die worden dan niet op hun gedrag, maar op hun geslacht "teruggepakt". Ik verwacht dat dat meer kwaad bloed zet, dan dat ze zich er ineens bewust van worden dat ze iets niet moeten doen wat ze toch al niet doen.


Pokegoth666

Dit is geen oplossing. Ik ben zelf vaak nageroepen (niet aan te raden, voelt heel onprettig). We kunnen beter kijken waarom bepaalde mannen dit doen (kleding is geen excuus, ik kan me ook gewoon inhouden als een meid iets aan heeft wat er goed uit ziet) en dit aan te pakken. Een onschuldig persoon moet je hier niet mee lastig vallen :/


Swolyguacomole

Nee precies, bewustwording door iemand te kleineren(of wat de juiste term ook is) lijkt me niet te werken.


Pokegoth666

Exact, je gooit ook geen fikkende aansteker in het vuur als je het wilt blussen


Intelligent-Bug-3039

Niet iedereen is altijd tegen nageroepen worden op straat. Wat me wel lastig lijkt is dat het te vaak gebeurt. Het probleem hier is alleen dat het andersom bijna niet gebeurt. Dus de meeste mannen zullen hier ongetwijfeld van genieten. Beetje hetzelfde als de "free the nipple" protest. Alsof mannen het erg zullen vinden dat vrouwen bloot over straat lopen. Men lijkt er een beetje vanuit te gaan dat mannen precies hetzelfde zijn als vrouwen.


Pokegoth666

Het ligt er ook aan wat, ik ben niet de flauwste en kan met veel lachen. Maar als er dingen naar je worden geroepen zoals dat ze je best willen verkrachten en ervoor willen zitten voel je je toch onveilig, of wanneer je er niet op ingaat je wordt gevolg en er meer van dat soort opmerkingen komen :( Free the nipple ging/gaat meer om hoe de media met vrouwentepels omgaat van wat ik mee heb gekregen, maar pin me hier niet op vast


Intelligent-Bug-3039

>Maar als er dingen naar je worden geroepen zoals dat ze je best willen verkrachten en ervoor willen zitten voel je je toch onveilig, of wanneer je er niet op ingaat je wordt gevolg en er meer van dat soort opmerkingen komen :( Ja zoiets was dus ook het incident met die vriendin van me. Een ranzige kerel deed stoer tegen een jongere vriend van hem door over mijn vriendin te zeggen "haar zou ik nog niet eens met één vinger willen vingeren". Niet bepaald een "catcall", maar erg intimiderend voor een meid van 1,50 en 50kg tegenover een vent van 1,80 en 90kg.


Pokegoth666

Wat ontiegelijk naar om te horen, want ook zoiets als dit hoort niet. Ik hoop dat ze zich ondertussen wat beter voelt en kan haar enkel een virtuele knuffel bieden en zeggen dat ze niet alleen staat :(


katzensteijn

Het "free the nipple" gaat erom dat vrouwen gesexsulariseerd worden als ze naakt rondlopen terwijl mannen met hun manboobs gewoon boven de verse groente kunnen hangen


Intelligent-Bug-3039

Snap ik. Maar ook dat is dan weer een protest die niet het gewenste resultaat zal hebben. P.s. voordat ik weer gepolariseerd word. Ik vind blote mannen bij de groenteboer ook geen prettig idee.


katzensteijn

Nee dat denk ik ook niet, maar dan ga ik me afvragen wat voor protest dan wel zin zou hebben P.s. mannenmeloenen zijn ook niet smakelijk nee


Intelligent-Bug-3039

Op z'n minst bij één incident toen ik met een vriendin over straat ging had ik redelijk succes toen ik met een goede comeback kwam. Maar dat werkt alleen omdat ik zelf ook man ben denk ik. Een vrouw heeft dan nog steeds te maken met het feit dat ze fysiek niet echt het voordeel heeft.


katzensteijn

Ja dat is ook het grote nadeel hieraan. Ik denk in dat opzicht dat het een goed idee is om mannen bewuster te maken zodat ze elkaar ook gaan aanspreken. Ik ben bang dat als een vrouw het doet het helaas geen zin heeft


Intelligent-Bug-3039

Maar dat geeft geen garantie dat hij het niet weer doet als ik er niet bij ben. Of erger dat hij zijn nederlaag gaat afreageren op haar. Om die reden moet ik als man ook voorzichtig zijn als ik andere mannen aanspreek. Ik zal niet altijd in de buurt zijn en zij woont daar. Ik ben zelf een groot voorstander om mijn dochters op een vechtsport te plaatsen. Dat is de enige manier die ik kan bedenken om de intimidatie factor te verkleinen.


katzensteijn

Ik bedoel het meer als je je vrienden zoiets ziet doen bijvoorbeeld. Als je er dan wat van zegt dan blijft het eerder hangen. Denk dat het bij een vreemde wat minder is ja


Intelligent-Bug-3039

Daar zit wel wat in. Vrienden corrigeren elkaar.


Limonade6

De islam geeft kleding wel de schuld.... Bron: islamitische collega.


Pokegoth666

Dat doet bijna elk geloof wel denk ik. Gevalletje dissapointed but not suprised


blazingblitzle

Het is goed om straatintimidatie tegen te gaan maar ik denk niet dat dit de juiste methode is.


Rsandeetje

Het tuig dat dit normaal doet is maar een kleine groep, waarschijnlijk gaan ze dat merken ook. Ik denk dat dit best mis kan gaan.


wehuzhi_sushi

goed geprobeerd, maar dit is echt achterlijk


Unoriginal_Name_16

Vuur met vuur bestrijden


McDabX

Vinden sommige mannen vast niet erg, beetje aandacht op straat


SybrandWoud

Sommige vrouwen ook niet, maar dat maakt het niet beslist normaal.


geitenvlees

Dus ze gaan alle mannen naroepen (de meeste mannen doen dit niet eens). Diegene die normaal gesproken roepen kan t toch geen reet schelen en de andere mannen voelen zich er waarschijnlijk op zn hoogst wat ongemakkelijk door. Nee dit is echt een super idee


Firdle

Vrouwen begrijpen echt niet hoe weinig complimenten de gemiddelde man in zijn leven krijgt, niet?


katzensteijn

Misschien moeten mannen elkaar dan wat meer complimenten gaan geven?


Firdle

Die zijn al allemaal verbruikt omdat vrouwen ze krijgen. Waarom niet een keer iets terug geven?


katzensteijn

Waarom is het aan vrouwen om mannen te complimenteren? Lekker zelf doen


Stoppels

Tss, straatcomplimentenhamsteraar!


Orientalism

Denk dat je dan wel een stel potige kerels moet inschakelen om andere mannen na te roepen, anders schat een gemiddelde man het nooit zo gevaarlijk in als het voor een vrouw is.


[deleted]

[удалено]


KyriosKrouse

Hoe ouder des te langer je hebt geleefd in een zeer patriarchale instelling. Jongere mensen hebben geleefd na de eerste golf van het feminisme.


johndoesnot

In het centrum? In kanaleneiland zal het meer nut hebben, maar ik ga dan liever effe niet meeroepen.


zkebvasil

Redelijk matig plan dit aangezien nu het idee (dat een aantal mensen hier blijkbaar ook hebben) versterkt wordt dat straatintimidatie en naroepen alleen maar uit vriendelijke complimentjes bestaat. Het gaat echt veel verder dan dat. Het is een heel ander verhaal wanneer je bedreigingen naar je hoofd krijgt zelfs als je niet reageert of vriendelijk met een nee dankje wanneer je iets 'aangeboden' wordt. Dan loop je daar in je eentje een heel stuk angstiger, zeker omdat je fysiek niet gaat winnen, tegenover wanneer iemand overdag op straat tegen je zegt dat je er mooi uitziet.


Swistiannt

Ik vind het een beetje raar. Het moet aandacht wekken tot wat sommige mannen doen? Ik denk niet dat dit de gewenste reactie ontvang. Vrouwen en mannen zijn in dit opzicht enorm verschillend. Mannen krijgen haast nooit een compliment van een vreemde vrouw, vaak omdat vrouwen (terecht) bang zijn voor wat er zou kunnen gebeuren. Je kunt een goede vent zijn en nooit een vlieg kwaad doen, maar vrouwen zullen alsnog voorzichtig zijn. Ik verwacht niet dat mannen het per se vervelend gaan vinden. Misschien een "oh, huh?" Maar daar blijft het bij. Aandacht wekken kan beter op een andere manier, IMO.


BMCVA1994

Werkt er dan niemand met twee hersencellen bij de gemeente?


Robert_Grave

Die twee moeten ze delen met alle gemeentes in de randstad.


Spinach-spin

Incredibly childish, and you have a possibility that this will cause conflicts. People know it is a problem but most ordinary people can't do shit about it and also don't partake in catcalling and the majority of these normal people will now be catcalled and not understand why. Awareness campaign my ass, some people got too much time on their hands.


ELNEZANESTER

Vaak is het een kleine groep die de naam verpest van de rest. Ik geloof werkelijk niet dat de gemiddelde nuchtere Hollandse jongeman interesse heeft om vrouwen na te roepen. Om met deze kennis dan ook een ''koekje van eigen deeg'' te serveren aan alle mannen is echt ongepast. Het opent deuren voor ander ongepast gedrag. Ik ben blij dat ik niet in Utrecht woon.


KasperinoNL

Vrouwen 🥱


Ill-Distribution2476

Mag een gemeente zoiets überhaupt wel doen of aanmoedigen? Mensen lastig vallen vanwege hun geslacht lijkt me toch gewoon iets wat niet rijmt met de grondwet.


[deleted]

Dit gaat niet helpen. Mannen gaan dit leuk vinden, krijgen ze eindelijk eens aandacht, iets wat mannen vaak missen. Als een vrouw tegen mij zegt dat ik een lekker ding ben terwijl ik langs loop, krijg ik 20 jaar later nog een glimlach op mijn gezicht terwijl ik hier willekeurig in bed over nadenk.


Old_Jet

Echt een plan gemaakt door een vrouw . Niet begrijpen dat mannen dit alleen maar leuk vinden . Miaschien dat ik langs utrecht ga


THICC_Baguette

Je kan denk ik drie algemene groepen maken. * De mannen die niet na roepen * De mannen die na roepen omdat ze denken dat t vleiend is * De mannen die na roepen om doelgericht vrouwen te intimideren De eerste twee groepen zijn sowieso het grote merendeel, maar deze campagne gaat alleen af op de derde groep. Beetje onbenullig als je t mij vraagt.


Beerandpotatosalad

Morgenmiddag maar even naar Utrecht voor een zelfvertrouwen boost. Op een wat serieuzer toontje ben ik oprecht wel benieuwd hoe vaak dit nog voorkomt. Ik heb nog nooit een meisje nageroepen. Ik kan me ook niet herinneren zoiets gezien te hebben maar dat is natuurlijk grotendeels omdat ik man ben. Heb je hier als vrouw daadwerkelijk last van in het dagelijks leven of is het iets wat af en toe voorkomt?


throwaway_lunfr

Ik heb er zonder gekheid dagelijks last van. Ik weet ook dat dit verschilt per vrouw, maar voor mij is het wel een serieus probleem waarvan ik niet snap dat het nog niet is opgelost.


bigpotofhummus

Jup, helaas wel. Wat ik misselijkmakend en zorgelijk vind is dat het zoveel erger was toen ik 12 was. Ben nu in de 30 en het gebeurd wel, maar niet zo heftig als toen.


Princess_SophiaBlack

Dit vind ik altijd zo heftig! Ik werd zeker toen ik minderjarig werd, heel veel lastiggevallen. Werd minder toen ik ouder werd, met uitzondering van mijn beide zwangerschappen :(


Duckiee_girlie

ik heb vandaag er nog last van gehad (net als elke dag). ik ging mijn hond uitlaten en op een wandeling van 10 minuten had ik 4 mensen die me catcallde waarvan een zelfs letterlijk zijn auto voor me op de stoep zetten waardoor ik er snel omheen moest. ik weet niet zeker of dit specifieke doel van het artikel goed zal gaan maar het is ZEKER heel erg nodig om erover te praten. heb daarna mun middag wandelijk 3 uur uitgesteld omdat ik eigenlijk niet wou..


_Victator

Het gebeurt echt nog wel veel hoor. Ik snap wel dat veel vrouwen zich niet veilig erbij voelen. In mijn ervaring (via mijn vriendin) zijn het wel bepaalde doelgroepen die het doen. En dan heb ik het niet per se alléén over getinte mannen.


TradeRetard

>Burgemeester Sharon Dijksma hoopt met de actie mannen te laten zien hoe ongemakkelijk en soms bedreigend straatintimidatie is. “De helft van alle Utrechtse vrouwen en meisjes wordt regelmatig geïntimideerd op straat. Dat is onacceptabel. Uit onderzoek blijken mannen vaak de dader van dit gedrag. Dit betekent niet dat alle mannen op straat vrouwen intimideren, maar het betekent wel dat zij een belangrijke schakel zijn in het tegengaan van straatintimidatie. Wij willen met deze aanpak de norm voor deze groep veranderen”, aldus Dijksma. Kunnen we alsjeblieft Jan van Zanen terugkrijgen als burgemeester?


Reageerbuisje

In wat voor belachelijk land wonen wij


Typonius

Top. Ik kom meteen! Ik zie jullie morgen. Ik kan wel wat complimentjes gebruiken.


woww166

Eh maar waarom worden alle mannen hier de dupe van? Er zijn zat mannen die zich gedragen, een klein groepje verziekt het gewoon. En als we gaan kijken naar hun etniciteit is dat weer rascistisch. Gewoon op houden met reageren, boos worden is ook een reactie en daar geilen dit soort mannen nou eenmaal op. Je moet ze net als puppy’s behandelen als je ze negeert houdt de lol ook op voor hun.


factus8182

Het is een leuke ludieke aktie waarmee je in ieder geval het onderwerp weer in het nieuws brengt, ik neem aan dat dat de bedoeling is. Geeft het mannen nou echt hetzelfde gevoel als wat je als vrouw je leven lang meemaakt .. Nee. Misschien die irritante dingen als groepjes die jou alleen lastig vallen, ook als het niet meer grappig is. Of wildvreemden die ineens in je oren toeteren dat je moet lachen.


SirPryceMF

Ik zie niet wat er fout kan gaan


Klikoos93

Triest dit. Dus ze gaan sowieso ook mannen lastig vallen die vrouwen geen kwaad doen alleen maar omdat ze man zijn.


Foolishfool13

Ik zou haast naar utrecht gaan on nageroepen te worden


Cannabicious

Hopelijk doet iemand aangifte, probeer je er dan maar onderuit te lullen. 'Ja, maar het was een experiment'.


Ferob123

Dit is zeker bedacht door een vrouw?


simmeh024

Mij mogen ze best naroepen, ik negeer het toch.


melvin_kalksma

Heerlijk, heb nog nooit zoveel complimenten gekregen. Worden wij als mannen toch alleen maar blij van. Even voordat ik naar gedver gemind word ofzo: ik snap best dat het voor vrouwen niet fijn is. Dat komt juist door de frequentie en de eenzijdigheid van het naroepen/fluiten. Vrouwen krijgen teveel aandacht, mannen te weinig. Interessant dat dit gemind wordt. Ben heel benieuwd naar de uitleg daarvan.


katzensteijn

Misschien moeten mannen elkaar dan wat vaker een compliment geven? Makkelijke oplossing


melvin_kalksma

Ik denk dat de meeste mannen het juist zouden waarderen als vrouwen hun complimenteren ;)


katzensteijn

Als een vrouw een man complimenteert kan het als flirten worden opgevat en worden ze daarna misschien lastig gevallen. Dus leuk dat mannen het waarderen maar het is niet aan vrouwen het zelfvertrouwen van de man een boost te geven als hun veiligheid in het geding komt. Begin bij jezelf en ga je mannelijke vrienden af en toe een compliment geven, dat waarderen ze vast


melvin_kalksma

Klopt, en dat lastig vallen is absoluut niet goed natuurlijk. Dat het als flirten opgevat wordt, komt juist omdat het nooit voorkomt. Als het dan wel een keer voorkomt, 'kan dat dus maar een ding betekenen.' Mee eens, maar het geeft mooi de dualiteit van dit probleem weer. Zoals ik al zei: mannen krijgen te weinig aandacht en vrouwen teveel. Doe ik al schat, toch bedankt voor het ongevraagde advies <3


katzensteijn

Dat kan dus niet maar 1 ding betekenen, maar fijn dat jij je vrienden wel complimenteerd. Wat knap van je


melvin_kalksma

Awh thanks voor je compliment, ook wat knap van jou dat je dat toch doet!


Robert_Grave

Nou hoop dat jij je vrienden iets minder sarcastisch complimenteerd als u/katzensteijn


frietpindas

Gewoon met een plak ham lopen dan rennen de meeste wel weg


[deleted]

Gaan ze Jan en Piet naroepen of ook de doelgroep Mohammed en Rachid? Even voor de context: https://www.youtube.com/watch?v=6kSLLqoLO24


MinieMaxie

Toen bouwvakkers je nog mochten nafluiten (en dat deden ze meestal individueel), voelde (en bedoelden ze) dat nog als een blijk van waardering (soms afhankelijk of ik de bouwvakker enigszins aantrekkelijk vond) en was dat stiekem best wel een complimentje. Het gevoel van ongemak kwam meer omdat ik ineens in de aandacht stond en een rood hoofd kreeg. Het is een heel ander verhaal als je wordt nageroepen met een negatieve lading: als minderwaardig, als makkelijke prooi, als hoer met gesis en geslis. Dat heeft niets met waardering te maken maar met volledige afwezigheid van respect voor het andere geslacht. In mijn ervaring door groepen Marokkaanse jongetjes.


TukeTeake

En hoe gaat dit het mannentekort in Utrecht oplossen?


Knopsky

In deze tijden kan dit een echt bericht zijn of satire


screambloodykarma

Ik werk als post bezorger voor POST NL en ik leverde een brievebus pakketje physiek af omdat het niet in de brievenbus paste. Ik aanbellen dus en er deed een oudere vrouw open. Ze zij: "werk je voor de post?" Ik antwoord ja waarop zij antwoord met "zo een leuke kerel heb ik nog nooit gezien bij de post je mag vaker mijn pakketjes bezorgen" ik lag vriendelijk en bedank haar voor het compliment. Het was best ongemakelijk maar ergens voelde het wel goed aangezien ik nooit op mijn uiterlijk een compliment krijg behalve over mijn lange haar dan. Maarja de toon van de desbetreffende mevrouw maakte het heel ongemakelijk...


viulpe

Voel ik me ook eindelijk eens aantrekkelijk


J00stie

Wie verzint dit soort kortzichtige bullshit?


Booyakasha_

Cool, voelen we ons ook eens gewild.


Inowunderstand

Ah, dus mannen worden massaal geïntimideerd, ookal hebben ze zich nooit schuldig gemaakt aan straatintimidatie, omdat er sommige andere mannen zijn die dat wel hebben gedaan. Klinkt logisch.


daddychill931

Geil! Morgen naar Utrecht dus!


Mr_Kills_Alot

Gezeik, ik hoor mn tante het nog zeggen: ik wou dat ze eens naar mij fluiten godverdomme.


[deleted]

Waar zijn we toch in godsnaam allemaal mee bezig. Deze hetse tegen "ongewenste" omgangsvormen moet echt stoppen. Hoe verwacht je in vredes naam dat mensen contact leggen op een flirterige manier als dit soort gedrag als "grensoverschrijdend" wordt bestempeld? In mijn jongere jaren werd mij bij gebracht dat je best een dame mag na fluiten. En ik kan je verzekeren dat er meer dan genoeg vrouwen het zeker niet erg vinden. Als de intentie is dat het complimenteus is is er toch niets aan de hand? Onze huidige maatschappij wordt hervormd naar een genderloze contactgestoorde generatie. Werkelijk om te kotsen dit.


LordBogus

Ik houd wel van een compliment!