T O P
marbovpie

Gewoon hetzelfde als altijd?! Ik heb een kleurschema (rood, zilver, wit en glas) en ik koop elk jaar 1 of twee mooie hangers erbij in die stijl. Maar ik ga toch niet volgend jaar dan ineens een heel nieuw kleurschema kopen? Blijf wel een zuunige Zeeuw en alles gaat braaf de zolder op na kerst en straks er weer af. Heerlijk met de kids in de dozen snuffelen, ontdekken wat we ook al weer hadden en herinneringen ophalen.


AgileCookingDutchie

Bij ons ook klassiek rood/wit/zilver... Maar we hebben de benedenverdieping verbouwd dus even kijken of we genoeg hebben dit jaar...


GoodAlicia

Ik koop het altijd heel goedkoop bij de kringloop. 1,50 voor 20 ballen


EditPiaf

Ik koop ieder jaar één à twee bijzondere ballen erbij, de boom is daardoor een vrolijke chaos van kerstballen die elk hun eigen herinnering en verhaal hebben


-----_------__-----

Heb hier ook een kermisboom met alle kleuren ballen. Sinds vorig jaar ook nog lampjes welke van kleur kunnen veranderen er in om het echt mooi te maken.


skaptic-cat

Dat heb ik ook alleen stal ik ze dan uit een kroeg, restaurant of hotel, beetje stout wel


Tijdspaarder

Dit doen wij ook. Elk jaar weer leuk om uit te pakken. Oh ja, de kersteend uit Duitsland en de astronaut die je toen in je schoen kreeg. Al onze ballen zijn van glas (is dat dan het thema?) Maar verder is het een afwisselend geheel zal ik maar zeggen.


Veertjeveertje

Wit met zilver en een echte boom. Een paar jaar terug begonnen met een set witte ballen. Dit jaar hele mooie wit/zilveren dennenappel-ballen gevonden en een zilveren slinger. En voor de nerds onder ons; een weeping angel als piek en een paar tie fighters als ballen.


marjobo

Zo tof! Mag ik je piek zien?


Tjoppy73

Da's weer eens wat anders: vragen om een piek-pic.


Iertjepapiertje

iig geen oranje of rood-wit-blauw


helga_von_schnitzel

Rood en goud zoals altijd!


Neph88

Beige en bruin tinten(stoffen kerstballen) gecombineerd met hout en riet. Omdat wij een landelijk interieur hebben vind ik het er altijd wel leuk bij staan.


marjobo

Zoals altijd: kakelbont! Ik heb een mix van antieke kerstballen van mijn oudtante, ‘gekke’ ballen (krokodil met een fruitmand op zijn hoofd, hele kleine willen truitjes, hamburger, afzichtelijk kitscherige discoballen) en wat basics om het aan te vullen. Lekker veel gekleurde lampjes erbij en ik ben helemaal gelukkig.


Everbrooks

Ik heb fotos nodig!


marjobo

Hij staat nog niet, maar als ik klaar ben, stuur ik een foto!


Daisybellana

Wacht, kopen mensen elk jaar een andere kleur? Ik heb vrij nostalgische en unieke kerstballen van mijn ouders. Thema daarvan is muziek (noten, instrumenten), hout, donkerrood.


GoodAlicia

Ik koop elk jaar wel een zakje ballen bij de kringloop.


Pretend_Discipline48

Het thema van onze boom is eigenlijk vooral wij zelf. De basis zijn witte ballen. En dan maak ik er elk jaar wat bij. Iets wat echt ons is. De boom zit vol met dinos en andere dingen die we leuk vinden.


n1nc0mp00p

Roze, groen, oranje en blauw. Zoals altijd


Blue-Phoenix987

Rood, geel, blauw in een witte kleine (30 cm?) boom met stervormige lampjes. Weet verder nog niet of ik een tweede echte ga halen met ballen


ThrowAwayUtilityx

Ons kleurschema is tweedehands 💀👍🏻 maar vooral rood-wit dus


GoodAlicia

Dit jaar heb ik paars met blauw. Vorig jaar was het licht/oud roze met witte boa's


Everbrooks

Mijn kerstboom is wit, zilver (mat/glans) en rood (mat/glans)! Ik heb hem al staan!


ValeNova

Thema's? Uhm... Ik vind al die kerstzooi reteduur, dus ik heb echt het geld niet liggen voor verschillende thema's ieder jaar. Bij mij het het een zooitje aan door de jaren heen bij elkaar gesprokkelde ballen en slingers.


Haatkwadraat

Mijn favorieten zijn oudroze met mintgroen, maar dat stond vooral leuk in ons oude huis. In het nieuwe huis ga ik denk ik toch weer voor de klassiekers in het blauw met zilver of rood met goud.


Flat-Armadillo9597

Geen boom


Stravven

Mijn ouders hebben al jaren dezelfde dingen in de boom hangen. En sommige van de dingen in de boom zijn al minstens 50 jaar oud. En zeker nu de kinderen allemaal uit huis zijn en ze dus meer plek in huis hebben zijn mijn ouders wat luier geworden, en hebben een nepboom in plaats van echte kerstbomen die we vroeger hadden, en kunnen ze de kerstboom gewoon opgetuigd op zolder zetten. Gooi er een laken overheen zodat er minder stof op komt te liggen en klaar.


Tjoppy73

Ik heb nog nooit een kerstboom gekocht en ga dat nu ook niet doen. Ik vind het een stompzinnige traditie. Boom in huis en na een tijdje flikker je deze weer weg. Weten mensen eigenlijk wel wat ze vieren met kerst of doen ze gewoon mee 'omdat dat nou eenmaal de traditie is'?


marbovpie

Ik persoonlijk vier de geboorte van Jezus. En die boom hoort daar natuurlijk helemaal niet bij, maar het is wel gezellig. Ik vind het een fijne tijd om met het gezin tijd te hebben voor elkaar en lekker simpele tradities zoals een boom optuigen hoort daar helemaal bij. We hebben een hele oude plastic boom, mooi van lelijkheid, al minstens 40 jaar oud en geërfd. De metalen stam moeten we met een hamer in elkaar tikken, we hebben altijd halverwege ruzie en zere vingers en zeggen elk jaar dat we eigenlijk een nieuwe moeten kopen. Maar als dan eindelijk alles er in hangt, de (elektrische) kaarsjes branden, de ster op de top, dan ben ik helemaal blij.