T O P
Different_Average2la

Sulle ei ole kukaan koskaan opettanut rystyskuukausia :(


CatVideoBoye

Avataan nyt vielä: Rystyset ylöspäin, tammikuu on pikkurillin rystysen päällä, helmikuu kuopassa jne. Etusormen rystysen päällä on heinäkuu ja elokuu on toisen käden etusormen rystysen päällä ja loppuvuosi jatkuu sen käden puolelle. Peukalot siis skipataan. Montuissa on 30 päiväiset (plus helmikuu) ja rystysillä 31 päiväiset.


Different_Average2la

Kiitos. Olin laiska


Kerrah

Itse asiassa muistan että äiti on opettanut tän lapsena! Minulle siitä on vain jäänyt mieleen, että vuosi alkaa 31-päiväisellä, ja että ne vaihtelevat. Olen varmaan lopettanut kuuntelun ennen kuin hän pääsi Heinäkuuhun.


Guuggel

Hyvä jos muistan kuukausien järjestyksen ulkoa


Epiphan3

Sama täällä xd


1337jokke

jep, täytyy aina käydä päässä läpi jos joku sanoo numerolla :D päivien lukumäärästä nyt ei tarvi edes puhua ei meinaan harmainta aavistustakaan :D


Pullaharakka

Mulle on jäänyt mieleen ala-asteen matikan kirjasta KE-SY MAR-HU. Tätä mietin edelleen aina päässäni kun pitää selvittää onko kuukaudessa 30 päivää.


LostBluebird5127

Tää on ainut keino millä itse muistan.


SHOTbyGUN

Sitä luulis et kuu kiertää maata suhteellisen tasaista vauhtia, mutta ilmeisesti sekin tarvii ylimääräsen krapulapäivän kesäsin.


Different_Average2la

Tässä kaunista uutta kuunsirppiä katsellessani tuli mieleen että olin tosi vanha ennen kuin tajusin miten kuunsirppi toimii. Luulin pitkään, että maa on kuun ja auringon välissä ja langettaa kuuhun pyöreän varjon. En tiedä onko joku opettanut mulle aikoinaan näin vai sotkinko kuunpimennykseen vai mikä oli, mutta se ei koskaan ihan istunut mun logiikkaani. Miten 3/4-kuu sopii tähän?? Laiskana ihmisenä en koskaan vaivautunut ajattelemaan asiaa sen enempää. Olin oikeasti pitkälle aikuinen ennen kuin loksahti että ei vittu. Se on kuun pimeä puoli siinä. Miksi oon tällainen.


Different_Average2la

Anyway, tuntui hyvältä tunnustaa tää!


Kerrah

Tää on just näitä minkä on lapsena sisäistänyt, ja jos ei tule ikinä ajatelleeksi, niin ei tajua että eihän se niin toimi. Kiitos kun jaoit.


[deleted]

Vanhakuu vasemmalla, uusikuu oikealla. Ole hyvä.


kwrt

Joo oon myöhässä kommentoimassa, mutta käsite "Kuun pimeä puoli" viittaa siihen osaan Kuusta, joka ei koskaan ole Maata päin. Ei siis siihen osaan, joka on osan kuusta pimeänä, koska Auringon valo ei silloin paista siihen ja heijastu siitä.


Different_Average2la

Ai se on ihan oikea käsite! Tyhmää kyllä jos kuun kauempaa puolta sanotaan pimeäksi, eihän se valo maasta tule eikä takapuoli ole pimeä vaikkei me sitä nähdäkään. Parempi myöhään kuin milloinkaan, oon näin monta vuotta elänyt ilman tuota tietoa niin 6 pv viivästys ei haitanne


Masseyrati80

Maantietopuolelta ymmärsin myös kolmekymppisenä että mitä sana "vedenjakaja" tarkoittaa. Ala-asteelta se oli jäänyt sanana muistiin, ilman mitään käsitystä siitä että mikä vedenjakaja on.


riihipiru

Tässä pari vuotta sitten opin, että auton bensamittarin vieressä on nuoli joka kertoo kummalta puolelta tankataan.


Ok_Stranger13

Eipä sillä ole elämään mitään suurempaa merkitystä, onko kuukaudessa 30 vai 31 päivää, mutta helmikuu on tosi lyhyt! Helmikuussa on siis 28 päivää (piti tarkistaa :D) . Paitsi karkausvuodet. Ehkä lisättiin 1 päivä silloin? En siis ole vaivautunut edes noita opettelemaan.