T O P
  • By -

[deleted]

[удалено]


Disruptiv3

Naapuri latailee hybridiään jatkojohdolla, joka kulkee koko takapihan läpi. En ole vieläkään ymmärtänyt, että miksi heidän taloyhtiö ei puutu asiaan. Muutenkin on huvittavaa lukea sähköautoilijoiden ryhmää FB:n puolella, kun arvokkaita autoja ladataan halvimmilla latureilla mitä netistä löydetään ja ihan mitä sattuu merkeiltä.


tsraq

> kun arvokkaita autoja ladataan halvimmilla latureilla mitä netistä löydetään ja ihan mitä sattuu merkeiltä. "Laturi" on vähän harhaanjohtava nimi niille, käytännössähän niissä on rele tai solenoidi jollla kytketään se AC-virta suoraan verkosta autoon kun on ensin neuvoteltu latausparametrit kuntoon (hiukan kärjistäen, "mä tarjoan 10A latausvirtaa, ok?" "joo anna tulla"), ja autossa on sitten itse latauselektroniikka. Ongelmat tulee siinä vaiheessa kun joko vekotin valehtelee autolle (myyty 16A laturina, mutta kertoo autolle että se voi ottaa 24A virtaa), tai se on suunnittelussa pahasti alimitoitettu (johdot, liittimet jne) tarjotulle virralle. Kuitenkin, suhtautuisin noihin ensteks halvimpiin latureihin, etenkin jostain puoli- tai täysin nimettömiin amazon tai aliexpress-spesiaaleihin äärettömän suurella varauksella. Elektroniikka-vloggareille niistä toki voi olla hupia kun tutkii miten pahaa jälkeä voisivat saada aikan.


tubbana

Siis oman takapihansa läpi? Miksi taloyhtiön pitäisi siihen puuttua? Sehän menee omaan sähkölaskuun, suorastaan kilttiä.


Arct1ca

Riippuu vähän kytkennästä, mutta se voi olla paloturvallisuusriski.


Alhoon

Ihan pelkkä jatkojohto ja laturi yhdistelmä on paloturvallisuusriski. Sähköautojen ja hybridien latureissa on pistokkeessa lämpöanturit, jotka rajoittavat tai katkaisevat latauksen jos pistorasian lämpötila nousee liian suureksi. Vähemmän yllättäen jatkojohto on tällaiseen tarkoitukseen huono idea.


diskis

Jatkojohto ei itsessään ole ongelma, pitää vaan hommata sellainen jossa tarpeeksi paksut kaapelit sisällä. Ei mitään IKEAn 1,5mm kuparilla varustettu sisäkäyttöön suunniteltu, vaan joku sääsuojattu 4mm tai vastaava. IKEA myy niitä 1,5 millisiä 16A kestävänä, kun oikeasti niistä voi ottaa ~8A jatkuvasti ilman että alkaa ylikuumeta. 4mm riittää jo 28A jatkuvaan virtaan, ja jos se on 16A sulakkeen takana, niin paloa ei saa aikaiseksi ellei käydä fyysisesti rikkomassa jatkojohtoa. Ja jos on kelassa, niin muistaa vielä vetää johdon ulos kelasta. Toisaalta usein näissä keloissa on omat lämpösuojat, jotka katkaisee virran kun lämpö alkaa nousta. Me ladataan mökillä ihan 25 metrisen 4mm roikan kanssa, kun parkkipaikan ja lähimmän pistorasian (saunassa) välillä on sen verran etäisyyttä. Autosta rajoitetaan latausvirta vielä johonkin ~5A, kun tiedetään että saunan 2-vaihesähköpiuhat on 1,5mm - kuitenkin suunniteltu vain sisätilan valaistusta varten. Ketä kiinnostaa jos menee 3 vuorokautta ladata auto, kun siellä kuitenkin hengaa viikon kerrallaan.


Iso-Jorma

No niinpäs onkin. Oi voi sentään tämmöisiä latailijoita. Ilmeisesti jokaiseen jatkojohtoon pitää tämmöisiä varten tehdä varoituslappu jenkkityyliin ”älä lataa tällä sähköautoa”


No_Donkey2541

Vanhemmat opetti jo pienenä että ukonilmalla sähkölaitteista töpselit irti seinästä.


Northern_fluff_bunny

Tätä kyllä mietin itsekin, että eikö ole opetettu vai onko ajateltu, että se auto on jotenkin erilainen. Tietysti joku voi ajatella, että kerta auto on ukkosella todella turvallinen paikka olla niin sitten sen voi pitää myös turvallisesti pistokkeessa kiinni. Näinhän se ei tietenkään mene mutta en ihmettelisi jos joku moisen virhepäätelmän tekisi.


Juho1998

Itse olen monesti mennyt ukkosella autoon. Olenko siis tehnyt väärin?


No_Donkey2541

>kerta auto on ukkosella todella turvallinen paikka olla niin sitten sen voi pitää myös turvallisesti pistokkeessa kiinni Sitten ei kyllä tiedä mitään sähköstä.


Northern_fluff_bunny

Aika moni ei tiedä monesta asiasta yhtään mitään.


No_Donkey2541

Niin noh, tuohon kyllä minulla ei ole mitään come backia :D


Northern_fluff_bunny

Joo, sitä on tullut nähtyä, että ihmiset tekevät todella mielenkiintoisia, noh, johtopäätöksiä joiden perusteet ovat hyvin värikkäitä.


No_Donkey2541

Syytän osalta ainakin koulusysteemiä tästä. Isot luokkakoot jossa ei pidetä kuria, eikä oppilaat opi vaan pelleilee päivät pitkät. Kanssa koulua ei kiinnosta oikeasti vittuakaan oletko oppinut jonkun asian, ja jos matikassakin tiput kelkasta pois, myöhempien juttujen oppiminen on melkein mahdotonta jos ei osaa perusteita. Silti sekään joka ei osaa perusteita pakotetaan oppimaan sitten niitä vaikeampiakin juttuja. Sulaa hulluutta että ennenkuin on oppinut jonkun asian hypätään jo seuraavaan asiaan.


Iso-Jorma

”Sähköauto ei ymmärrykseni perusteella ole mitenkään erityisen altis salamaniskuille” Otsikko antaa ymmärtää hieman toisin. Mikähän on totuus, en ole aikaisemmin kuullut että tuo olisi oikeasti mikään ongelma


Namell

Normaalisti auto on täysin eristytty maasta kumipyörillä jotka toimivat hyvänä eristeenä. Kun sähköautossa on latausjohto kiinni on se suoraan maadoitettu. Veikkaan että johdossa kiinni oleva auto houkuttelee enemmän salamaniskuja kuin irrallinen auto mutta verrattuna vieressä olevaan korkeampaan puuhun tai taloon se ei ole mitenkään erityisen altis.


electrify_all_things

https://yle.fi/uutiset/3-10318855 Kyllähän näitä voi tapahtua, eikä tarvitse edes olla sähköauto johdon päässä. Harvinaista se toki on. Ilmajohdoista maakaapeliin siirtyminen vähentää riskejä. Samoin ukkosenjohdatin taloon ja ylijännitesuoja sähkökaappiin.


Kaljalaivankapteeni

Kummallista. Itse ainakin oletin että tapahtuisi [näin](https://youtu.be/kjiSVunIWpU?t=1m3s)