T O P
  • By -

[deleted]

[удалено]


Berubara

Todennäköisesti tässä toimitaan enemmän tunteella kuin järjellä.


Apax89

Eikös se Johanna ole aina näin tehnytkin… 😅


Aybram

Ei tuota temppua ajateltu loppuun asti ja kiinnijääminen on lähinnä ajan kysymys.


[deleted]

[удалено]


Aybram

Aika hyvin saa mennä jotta pääsee Pohjoismaista EU:n ulkopuolelle.


tkea

Autolla Espanjaan ja sieltä yksityisellä veneellä Marokkoon. Kunhan ei kaahaile ja auto ei ole omissa nimissä niin Euroopan halki ajaminen ei ole mikään ongelma.


Cykablast3r

Ei tarvitse mennä edes autolla, schengen maasta toiseen voi vaikka lentää ilman papereita.


grandBBQninja

Lentoythiö saattaa vaatia passin, mutta sen ei tarvitse olla oma. Riittää, että ulkonäkö jotakuinkin täsmää kuvaan, ja että lipussa ja passissa on sama nimi.


Cykablast3r

Harvemmin vaativat. En muista milloin viimeksi olisi boardingin yhteydessä kyselty. Yleensä on vaan automaattinen lippuskanneri.


Seppoteurastaja

Kesäkuussa kun lensin, niin tarkistivat passit lentokentillä sekä Helsingissä, Pariisissa että Portossa. Ennen koronaa kyllä lensin useasti ilman passin näyttämistä kellekään, mutta tuntuisi että nyt on palattu tarkempaan syyniin koneeseen noustessa.


Cykablast3r

Voi olla, en ole tänä vuonna lennellyt.


Jurski17

Mikä lentoyhtiö ei vaadi passia?


Cykablast3r

Useampikin, en osaa luetteloa antaa. Harvemmin sitä Schengen alueen sisällä kysellään.


Jurski17

Minulta on kyllä aina kysytty. Vaikka suomen sisällä lentäs.


Cykablast3r

Missä kohdin?


grandBBQninja

Helppoahan se. Venäjälle vaan, ei se miinakenttien yli hyppely vaikeeta oo :p


omgnalius

Toivottavasti muistaa ottaa rokotukset jos ulkomaille pakenee.


[deleted]

Eipä, criminal mastermind Johanna Tukiainen.


jukranpuju

Tuksun päihteidenkäytön ja muunkin historian perusteella, hänellä ei ole sellaista kykyä pitkäjänteisyyteen, jota tuollainen piilotteleminen vaatisi. Todennäköisesti hyvinkin pian joku, joka on lukenut tapauksesta "vasikoi" Tuksun yksinään ja täydessä kännissä vaikka jostain lähiöräkälästä. Parhaassa tapauksessa lapsi on jätetty jonkin sellaisen vastuuntuntoisen hoidettavaksi, joka ei tiedä huostaanotosta ja paosta. Huonoimmillaan lapsi löytyy nälissään ja kakkavaipoissa, jostain paikasta johon Tuksulla on ollut pääsy.


madquacker

Ihan vakavasti, monitoroidaanko kaikkia Suomen peruskouluun astuvia lapsia tuolla tavalla? Miten tämä edes käytännössä tapahtuu? Onko poliisillakin wilma-tunnukset?


MeMeMenni

Eikös koulu tiedä lasten sosiaaliturvatunnukset? Luulisi taas että poliisille näkyy missä sosiaaliturvatunnuksia käytetään. Todennäköisyys on myös että lapsi tarvitsee lääkäriä ennen kun menee kouluun.


madquacker

Siis itse olen ihan pihalla näistä mutta kai niillä joku rekisteri on jossa esim peruskoulu merkitään suoritetuksi(?). Ei oikeasti mitään käryä. En itse ainakaan ikinä mitään henkilöllisyystodistusta näyttänyt missään peruskoulussa.


MeMeMenni

No ainakin lueskelin joskus [täältä](https://yle.fi/uutiset/3-9410234) kuinka kunta metsästää lapsia, joita ei ole ilmoitettu kouluun vaikka iän puolesta pitäisi. Ja opettajat taitavat tehdä lastensuojeluilmoituksia, jos koulua käyvä tuotu lapsi lakkaa ilmestymästä. Ilman sosiaaliturvatunnusta ei taida lapsi kouluun päästä joten jos Tukiaista ei löydy niin vaihtoehtona taitaa olla että lapsi ei mene koskaan kouluun. Eikä päiväkotiin taikka lääkäriin. Aika kestämättömältä tuo puuha vaikuttaa.


madquacker

Ihan ok artikkeli aiheesta tosiaan. Tuon perusteella tosin tieto katsotaan asuinpaikkakunnan mukaan väestötietojärjestelmästä. Tässä ei vielä eksplisiittisesti tule ilmi miten koulut kirjaavat tiedot järjestelmään. Kai niillä sitten on suora yhteys väestötietojärjestelmään - ei mikään huojentava tieto. En näe mitenkään mahdottomana että lasta pyöritellään sukulaiselta(tai muu vastaava) toiselle pitkin Suomea - tai ulkomaailmaa -, tai että tehdään joku alibikirjaus johonkin paikkakuntaan ja homma hoituu sillä. Joka tapauksessa niin kauan kuin napero on kadoksissa, on tuksu myös etsinnän alla.


NameTheory

Enpä usko, että koulut pääsevät suoraan Väestötietojärjestelmään. Veikkaan, että koulut käyttäisivät jotain kuntien omia tietokantoja, joista tiedot sitten siirretään/siirtyvät Väestötietojärjestelmään.


madquacker

Jännää. Tällainen pitäisi olla ihan yleistietoa näinä GDPR-aikoina. Voisivat kunnat julkaista jotain koulutilastojakin (vuosittainen aloittavien määrä per paikkakunta, peruskoulun läpikäyntiasteet kunnittain/kouluttain, kenties jopa arvosanakeskiarvoja). Voisi olla ihan jännää. Tuo datavirtaus pitäisi tosin olla julkinen ja kai siihenkin voi vaikuttaa mitä tietoja saa kerätä?


tieluohan

Kunta määrää kaikille alueellaan asuville lapsille koulun, ja opettaja huomaa luokaltaan puuttuvat oppilaat, jolloin rehtori ottaa viimekädessä poliisiin yhteyttä.


madquacker

Okej, mutta jos Tuksu ilmoittaa kunnalle että lapsi asuu toisella paikkakunnalla/ulkomailla niin mitäs sitten?


Pe-Te_FIN

Jeesus hoitaa homman kotiin.


Huruukko

Tota siis me puhutaan nyt Tukiaisesta :D :D :D


tubbana

Oho! Tuksua ei olekaan näkynyt lööpeissä vähään aikaan


[deleted]

[удалено]


LookingForReposts

Suunnitellut tätä täydellistä kaappausta.


Ikuisuus

Sekoitat ehkä tämän Julia siskoon joka kuoli 2013.


RiskoOfRuin

Tai siihen toiseen siskoon joka kuoli myöhemmin.


nateSire

Johanna Tukiainen, 44, menetti viime viikon tiistaina (2.8.) puolitoistavuotiaan tyttärensä huoltajuuden. Oikeus määräsi lapsen sijoitettavaksi heti sijaisperheeseen, eikä päätöksessä odoteta tuomion muuttumista lainvoimaiseksi. Lapsi on aiemmin asunut Marja-mummon luona väliaikaisesti. Viranomaiset tietoisia Seiskan tietojen mukaan Johanna on huostaanottopäätöksen jälkeen siepannut tyttärensä. Ruotsin ja Suomen viranomaiset ovat tietoisia asiasta, ja Johannaa etsitään tällä hetkellä. Toistaiseksi on epäselvää, missä Johanna ja taapero ovat. Epäillään, että myös Johannan ex-kihlattu Veijo Lalli, 61, olisi naisen mukana. Päihdeongelma paljastui Seiska uutisoi heinäkuussa huostaanottoasiasta. Silloin Tukholman hallinto-oikeudesta vahvistettiin, että Ruotsissa on jo toukokuun alussa tehty lapsen huostaanottopäätös. Johanna ja lapsen isä Perparim olivat valittaneet päätöksestä, minkä seurauksena asia eteni hallinto-oikeuteen.


Rondeer

Kiitos tiivistelmästä. Tulipa samalla äkättyä, että Tuksusta on eeppinen sarja foorumilankoja Hymy-lehden sivuilla.


[deleted]

Ruudussa heti nacci Tranbergin Pako sarjan jälkeen Yoccu Tukiainen Pako 2.0


Drontti_Edvard

Onko tuksu noin nuori? Mieltänyt sen neljäkymppiseksi jo Iken tekstarikohun aikaan. Mutta tässähän oonkin jo itse vanhempi kuin mitä tuksu on ollut siihen aikaan. Yikes.


paspartuu

Ylipaino, alkoholi ja liika aurinko vanhentavat yllättävän paljon


Rondeer

Silti raskaaksi 42-vuotiaana. Joidenkin pönttö vaan pelaa.


JebusSaakeli

Voi kuule Ike kynti poliitikkouransa aikana vain nuoria naisia. Kokoomusmies on kookoomusmies. Rydman meininkiä.


MrHyperion_

>Mieltänyt sen neljäkymppiseksi >Johanna Tukiainen, 44 E: luetun ymmärtäminen on vaikeaa


Drontti_Edvard

Tekstarikohu oli 2008, eli tuksu oli hädintuskin 30


Traumartian

Kuvien perusteella luulin sen olleen 40-50v tuolloin.


trua

Sama.


Para-Tabs

> jo Iken tekstarikohun aikaan. Tapahtui vuonna 2008.


Cristunis

Nyt kyllä tais sulla olla sitä lukivaikeutta...


MurhaMursu

Tää on näitä ettei voi kun tuijottaa lievällä mielenkiinnolla mitä seuraavaksi tapahtuu... Autokolarin tuijotus mutta sosiaalisesti hyväksyttävämpää.


GetCaned

Kannut kaakkoon. Siinä vinkkiä poliisille.


ovelanimimerkki

Johanna Tukiainen... Siinäpä nimi, jota en ole kuullut pitkään pitkään aikaan.


Necessary_Taro9012

A Star Wars parody by Mel Brooks (?)


NukaDragon

Eiks tää Tuksu tullut himouskovaiseksi vuosia sitten, joten vähän ihmettelen miksi se on nyt päihdeongelmainen. Eikö Jeesuksesta saa enää kunnolla päätä sekaisin?


Satu22

En ole tuksuekspertti mutta olen siinä käsityksessä, että päihdeongelma ja himouskovaisuus vaikuttivat samaan aikaan.


Independent-Area3684

Ja vähän tässä välittyy noiden kahden lisäksi kuva, ettei ihan täysin tässä todellisuudessa olla. Noita kahta ja mielenterveyden kanssa pulmaa.


kikkelele

Naimisissa uskovan kanssa niin välillä vaikea erottaa onko selvin vai kamapäissään.


rumbleran

Uskonto on tosiaan saanut monia päihdeongelmaisia raitistumaan mutta epäilen että Tukiaisen uskoontulo oli lähinnä julkisuustemppu.


[deleted]

[удалено]


wiljam_i

Toi piilottelu vain on tänä päivänä vähän tappista hommaa. Joku varmaan korjaa pian, mitä keinoja poliisi voi Suomessa ja Ruotsissa tähän käyttää. Mutta jos teletunniste ja/tai rahaliikenteeseen pääsevät käsiksi, niin siinä ei soitella eikä käydä kaupassa. Ei tehdä kuin pimeitä töitä ja yritetään ostaa käteisellä mitä voidaan. Mutta jään odottamaan korjausta ja täydennystä, miten tämä oikeasti menee :) t.w


[deleted]

[удалено]


Juuzz__

No joo. Silti on vielä vähintään sellainen ongelma, että todella moni tunnistaa kyllä naaman. Siinä on sitten mukava mennä kauppaan käteisen kanssa ja toivoa, että kauppiaan epäilevä katse ei johdu siitä, että hän tunnistaa kasvot. Nykyään saa elää kyllä ihan aitoa erakkoelämää, että pystyy pysymään täysin piilossa.


joule400

jos lapsen pitää käydä ikinä lääkärissä niin silloinhan jää kanssa kiinni? ainakin olettaisi että poliisi olisi pistänyt kaikkiin rekistereihin hälärin että jos lapsen sotu laitetaan koneeseen niin heti ilmoittaa tilanteesta


MMMMad

Priorisoikohan poliisi tällaisen niin korkealle, että lähtee aktiivisesti Tukiaista etsimään (esim. teletietoja hyödyntäen)?


kukkelii

Kerran puoleen vuoteen joku jantteri ajaa tiedot läpi ja katsoo jos sattuis täsmäämään ja sit käydään poimimassa karkulaiset kun muilta töiltä ehtii. Ei Suomessakaan suurinta osaa etsintäkuulutettuja aktiivisesti jahdata vaan muiden töiden ohessa käydään ovella pimpottamassa jos sattuis olemaan kotona.


L4z

Tuksun tapauksessa oikeus tuskin jättää lasta sekakäyttäjä-äidilleen. Tässä ei ole kyse vanhempien välisestä huoltajuuskiistasta, vaan lapsen huostaanotosta.


Straight_Leading1605

Tervemenoa vankilaan


Baneken

Täytyy sanoa, että tavattuaan iken on tuksun elämä ollut yhtä alamäkeä tai se taisi olla jo ennen sitä mutta pääsi vaan iken myötä otsikoihin.


Jouzou87

En ole koskaan hirveästi perustanut Tuksusta, mutta ajatellut, että tämä on vapaa maa ja kyseinen tapaus on "enimmäkseen harmiton". Mutta että vaarantaa (oman!) lapsen hyvinvoinnin näillä sekoiluilla, on anteeksiantamatonta.


Super_Defender

Ei saatana en olis uskonut että nää Matti Nykäs levelin ihmiset sotkee lapsia mukaan


MichaelFavorite

Hetki sitten hän otti vielä vastaan Ikeltä ehdottelevia viestejä ja nyt jo sieppaa vauvoja. Niin se aika lentää.


fakuriko

This woman...


Leijonankita

Joko tää on löytynyt?


Mynop

Tuksutin tuksuttaa


grandBBQninja

Suomen Ezra Miller?


maukka

Voimii tuksulle. Voi vaan kuvitella miltä tuntuu, ku valtio pöllii eka rahat ja sit lapsen.


DwayneSmith

> Voimii ~~tuksulle~~ muksulle. Korjattu.


M4573R_CH33F

Linnaa tuoksulle ja lapsi äkkiä jonkun henkisesti pätevän huostaan