T O P
  • By -

KapteeniKoukku

Tyyppi puttaa hanska kädessä, barbaarista. Tuli muuten vähän Susanna Koski mieleen. Vaasasta tämäkin tapaus.


Ketunnokka

Tältä näyttää kun henkilöllä ei ole omaa persoonaa, vaan kaikki mielipiteet ja kiinnostuksenkohteet vaan apinoidaan jostain stereotypiasta.


Whalesurgeon

Tai kun oma brändi on tärkeämpi politiikassa kuin kokemukset yhteiskunnasta. Noh ei kaikkien tarvi olla uudistajia, mutta on vitun tylsää kuunnella ketään, joka ei oikeastaan taida tietää Suomesta mitään.


QuadrilleQuadtriceps

Politiikasta on tullut brändipeliä siinä, missä sosiaalinen media on ollut sitä aina. Se on huonompi juttu. Brändin takana on oltava aate. Jos täysistunnot ovat muuttumassa huutokilpailuiksi, deliberatiivinen demokratia tulee kärsimään.


Zan-san

välihuudoilla on aina ollut merkityksensä eduskunnan täysistunnoissa. Ne kuuluvat diskurssiin. Tosin tuntuu, että nykyään kaikki hakevat one-linereita, mitä voidaan perään postata instaan tjsp ja tämä kehitys on kaikkea muuta kuin toivottavaa


QuadrilleQuadtriceps

Totta kai. En viitannut välihuutoihin, vaan yleisesti poliittiseen diskurssin.


Oxygenisplantpoo

Huvittaa kun mies puhuu kuinka "Trump ajoi omaa ideologiaansa". Eihän sillä ollut yhtään mitään ideologiaa! Puhui aina sitä mitä omat äänestäjät halusivat kuulla, totuudella ei ole mitään väliä ja vastaukset saattaa kääntyä täysin päälaelleen päivästä toiseen, siitä riippuen minkä hän oletti missäkin tilanteessa luovan hänestä "fiksun" kuvan ja mikä oli paras tapa ownata liberaalit. 0% ideologiaa, 100% tunnetta.


AssBiscuitMonroe

Tämä. Trump ajoi ainoastaan omaa etuaan, tutkinnassa yli 3700 eri eturistiriitaista juttua, eihän se muuta tehnytkään ku pelas golffia ja haali itselleen lisää mammonaa asemansa avulla. Arvovallasta ei tietookaan, ei edes käytöstavoista, valehtelikin ihan koko ajan. Ei pysty ymmärtämään mitä joku tollasessa etuoikeutetussa narsistissa oikeen näkee. https://www.citizensforethics.org/reports-investigations/crew-reports/president-trump-legacy-corruption-3700-conflicts-interest/


GetCaned

Uskon että kaikki ihmiset ovat geenien ja ympäristönsä tuotteita. Tässäkin on jotain aste eroja, mutta kyllähän jokainen ihminen valtaosin on muodostanut mielipiteensä ulkopuolisten vaikutusten johdosta. Harva ajatus kumpuaa puhtaasti täysin sisimmästä. Mua tässä enemmänkin häiritsee nämä exporttikannat millä ei ole mitään apua täällä. Jotain käsiaseiden kanniskelua kirkokylällä? Hohoijaa.


QuadrilleQuadtriceps

Tuo on totta, mutta voimme valinnoilla vaikuttaa ympäristömme. Jos ainoat ajattelijat ympärillämme ovat vaikka niitä kokkareita, meillä ei ole edes mahdollisuutta kehittää itseämme ajattelijoina. Jos meillä ei ole halua keskustella eri tavalla ajattelevien ihmisten kanssa, neuvottelutaitomme kärsivät ja sen myötä kärsii myös demokratia.


JaanaLuo

No siis jos esimerkiksi syrjäseuduilta lakkautetaan poliisiasemia, niin omasta mielestä kyllä siihen jokin turvallisuustakuu pitäisi saada. En osaa sanoa, olisiko jokin aselakien hölläys oikeatapa, mutta jollain sitä turvallisuutta olisi luotava, jos poliisin tuloon kestäisi tunteja.


SkO_

Syrjäseuduilla tuppaa aseita kyllä olemaan joka talossa. Yleinsä vielä useampi.


QuadrilleQuadtriceps

Sosiaalinen media on mahdollistanut erilaisten poliitikkojen videoiden kuluttamisen formatiivisessa ikävaiheessa. Persoona sekä ajatteu rakentuvat osin Shapiron, Petersonin ja muiden vaikuttajien sanojen päälle. Nuoren poliittisen sukupolven haasteena on varhainen poliittinen herääminen. Tietyssä yhteisössä altistusta eriäville mielipiteille ei ole. Kiinnostus politiikkaan on perinteisesti nuorilla vähäistä, internet on ainoa pohja. Ajattelu jää radikaalimmaksi ja kommunikaatiosta tulee haasteellisempaa.


Ketunnokka

Sosiaalinen media mahdollistaa turbokuplaantumisen. Kasvokkain tapahtuvassa poliittisessa vaikuttamisessa altistuu risteäville mielipiteille omassakin kontekstissa. Somessa voi räätälöidä oman sisältönsä siten että ei edes näe yhtään oman ajattelumaailman kanssa ristiriidassa olevaa mielipidettä. Korkeintaan omasta mielipiteestä vielä äärimmäisempi versio. Sitten kun siinä marinoituu vuosia niin ei ole ihme että sieltä putkahtelee ulos aika rajuja maailmankuvia.


[deleted]

Hyvin sanottu!


trua

Näitä on kokoomusnuorissa paljon.


Zan-san

kaikissa nuorissa. Jokaisen puolueen nuoriso-osastot tuntuvat olevan se radikaalimpien ajatusten esittäjä. Kerää tietenkin enemmän jäseniä, kun kaikki ulostulot ovat raflaavia.


kashluk

Jep. Vasemmistonuorten virallinen kannanotto oli esim. omaisuuskattoesitys. Tietyn euromäärän jälkeen omaisuus valtiolle. Pitää tarkalla korvalla kuunnella ja varoa radikalismia, mutta nuoriso on aina nuoriso.


BigLupu

Omaisuuskatto, ja raja vedetään siinä minkä verran omilla porukoilla on rahaa.


drunkenbrawler

Psykopaattiviboja aika paljon.


nikomys

Tuo tyyppihän ei ole suomalaisten konservatiivisten arvojen kannattaja, vaan larppaa jenkkien paskaa poliittista kulttuuria, ja fanittaa Trumpia. Ei jatkoon.


QuadrilleQuadtriceps

Hän muistuttaa hieman Ben Shapiroa.


Bargazuppel

Pula-ajan Ben Shapiro. Huonoks on mennyt asiat.


Kazruw

Rammsteinin Amerika kuvaa vuosi vuodelta paremmin suomalaista poliittista diskurssia. Äänekkäimmät huutajat ideologiaan katsomatta kuuntelevat amerikkalaisten ideoita rikkinäisen puheliman välityksellä ymmärtämättä kontekstia sekä nyansseja saatika sitä, että Yhdysvalloissa poliittinen diskurssi on jo valmiiksi varsin harhaista ja ihmisten arkitodellisuudesta irtaantunutta. Kokoomusta äänestävänä liberaalina koen Puiston kaltaiset henkilöt yhtäältä kohtalaisen ärsyttävinä, koska toivomani linja vesittyy, mutta toisaalta erilaiset konservatiivit voivat myös lisätä puolueen potentiaalista kannattajakuntaa, mikä estää haitallisempia puolueita saamasta pääministerin pallia. Muutosta odotellessa ei voi kuin toivoa, että joku poliitikko ottaisi vaalilauseekseen joko "Make politics boring again" tai "Tylsää asiapolitiikkaa". Kunnon asiapitoinen kampanja (minkä ei ole pakko olla oikeasti tylsä) vaan päälle, niin äänestäisin heti.


Zan-san

Näen tämän kehityksen aika surullisena Suomessa. Tuodaan näitä jenkkien "arvo-konservatiivien" ajatuksia kok ja ps puolesta ja samalla pahimmat wokeilut. En ymmärrä miksi USA:sta haluttaisiin tuoda mitään tänne varsinkaan, kun siellä olevat suuret poliittiset kysymykset viime vuosilta, eivät kosketa mitenkään suomalaistayhteiskuntaa (kärjistäen, täällä on rakenteellista rasismia, mutta BLM on itselleni outo liikehdintä).


disse_

Eniten vituttaa se että Suomeen ihan hakemalla haetaan tota "oikeisto vs vasemmisto"-asetelmaa. Suomessahan paras juttu on se että meillä ei tuota ole ja poliittinen kenttä on nimen omaan koostunut monesta toisestaan enemmän ja vähemmän eroavasta toimijasta. Mielummin tilkkutäkkisillisalaatti kuin tollainen kaksinapainen "me vastaan te"


Zan-san

Kyllä ja ollaan pystytty tekemään yhteistyötä puoluekannasta riippumatta! Meillä on monipuoluejärjestelmä, mihin tällaiset kahden puolueen varassa olevien järjestelmien toimintamallit sopivat erittäin huonosti


QuadrilleQuadtriceps

Todella. Juuri perinteinen tylsä asiapolitiikka on toiminut meillä tämän vuoksi loistavasti. Sellaista sen pitäisi olla. Rattaat pyörivät, kun tehdään yhteistyötä.


roiki11

Ööh, oikeisto-vasemmisto jako on ollut täällä iät ja ajat ja se on ollut osa kaikkea politiikkaa jo ennen suomen syntymää. Suomi syntyi oikea-vasen konfliktin jäljiltä, jos et sitä muista.


TobzuEUNE

Suomessa oikeisto-vasemmisto jako on kirjo, kun taas Yhdysvalloissa se on binääri. Esimerkiksi Kataisen hallitus sisälsi sekä vasemmistopuolueita, että oikeistopuolueita.


Northern_fluff_bunny

Se ja jos hän jonkinlaista suomea kaipaa niin 1950-luvun suomea. En ainakaan henkilökohtaisesti kaipaa minkäänlaista aikamatkaa menneisyyteen.


stonesia

Ja semmoinen maku näistä meemikonservatiiveista aina jää suuhun, että haluavat nimenomaan 50-lukua, jollaista todellisuudessa ei koskaan ollut.


Northern_fluff_bunny

Ne haluavat idealisoitua amerikan televisio 50-lukua. Hymyilevä vaimo, yksi lapsi, auto, koira, omakotitalo ja oma piha.


[deleted]

TUskinpa hän sodanjälkeiseen vahvaan kommunismiin ja vasemmistolaisuuteen kaipaa. Ennemminkin jonnekin 1920-1930 lukujen tienoille ehkä.


Northern_fluff_bunny

Artikkelissa hän sanoo ajavansa asioita jotka olivat rakkaita 1950-luvun suomalaisille.


sakor88

Hänellä on varmasti vahva kokemus 1950-luvusta :)


Northern_fluff_bunny

Kokee aivan varmasti hyvin vahvasti 1950 luvusta.


sakor88

Kyllä, mutta kokeminen ja kokemus ovat hieman eri asioita...


NukaDragon

Okei, eli Aatu ei ole konservatiivi, vaan regressiivi. Käsittääkseni konservatiivisuus ei tarkoita että jämähdetään paikoilleen tai mennään kehityksessä & arvoissa taaksepäin, vaan sitä että mennään eteenpäin maltillisesti ja hitaasti. Joku voi korjata minua jos oon käsittänyt väärin, en ole itse konservatiivi.


QuadrilleQuadtriceps

1950-luvun Suomi oli sodanjälkeinen, nopeasti teollistuva valtio. Se oli jossain määrin suomettunut, mutta saksalaisen ryhti- ja arvoideologian muovaama. Samanlaista asetelmaa on vaikea orgaanisesti luoda nykypäivänä.


Northern_fluff_bunny

Samalla myös asenneilmapiiri ja kulttuuri muutenkin oli juuri sitä itseään. Seksuaalinen häirintä oli käytännössä hyväksyttyä, seksuaalivähemmistöillä ei käytännössä mitään oikeuksia ja näin. Kivaa ja kliffaa kaikille.


Arquinas

Ja irtolaiset hakattiin ja työnnettiin putkaan vaan koska sattuivat nyt makaamaan tien pientareella ilman hyvää syytä. Kommunistit yrittivät hakea valtaa olemalla neuvostoliiton sätkynukke ja toimivat viestinvälittäjinä suomen ja NL.n välillä. Kerrostaloissa ei ollut vesivessoja eikä keskuslämmitystä. Aika shitshow koko 50 luku vaikka mitään ihmeellistä täällä ei tapahtunutkaan.


Tayttajakunnus

Toisaalta esimerkiksi vuoden 1958 vaaleissa suurimpana puolueena oli kommunistit ja vasemmistopuolueilla enemmistö eduskunnassa. Se 1950-luvun asenneilmapiiri ei ehkä kuitenkaan ole täysin sitä mitä tuo kokkari edustaa.


actual_wookiee_AMA

Asiat pitäisi tehdä niinkuin ne tehtiin 50-luvulla. Suomessahan kaikki kantoi asetta kaikkialla silloin.


[deleted]

Ei kauheen isänmaallinen tosiaan ole. Menisi itse vaan sinne jenkkilään, eikä yrittäisi tehdä Suomesta sellaista.


DrummerForTheOsmonds

Noooh tuota kaikkien ääni kuuluviin vaan, ei siinä mitään, mut antaa kyllä hyvin ikävän kuvan itsestään henkilönä, enkä itse ainakaan Kokoomuksen kannattajana haluaisi hänen kaltaistaan mihinkään johtoasemaan. Nauttii siitä että voi provosoida muita netissä, fanittaa jenkkien aselakeja & Trumppia, vanhat kliseet kuten "Politiikassa liikaa Jees-miehiä, ennen oli paremmin" jne. Tulee mieleen joku 4chanissa tai konservatiivi subeissa surffaava "Ownasin liberaalit lol"-tyyppi.


throwaway_nrTWOOO

Just olin sanomassa, että yritän olla avoimin mielin kokoomustakin kohtaan, mutta tuo edgy, "liberaalien kyyneliä" latkiva golf-mulkku tuntuu olevan opittu identiteetti, jolla on huomattu saavan eniten huomiota. Vaikeat asiat, kuten eläkepommi/sote eivät kiinnosta -- puhutaan mieluummin aseenkannosta, ja yritetään ratkaista ongelmaa jota ei ole. Pahinta on, että me tässä juuri annamme hänelle sitä huomiota.


KapteeniKoukku

> golf-mulkku Jotenkin vielä onnistuu näyttämään ihan golfarin karikatyyriltä, kaikki vaatteet täynnä Peakin ja Hilfigerin logoja. Jos Putouksessa olisi joku golf-hahmo, se varmaan stailattaisiin noin. Jos tuon näköinen kaveri osuisi ykköstiillä samaan peliryhmään, niin olisin ennakkoluuloinen että nyt tulee raskas kierros.


throwaway_nrTWOOO

En tiedä golfista mitään, mutta näyttää nimenomaan siltä, että golffarin identiteetti on tärkeämpi hänelle kuin halu saada pallo reikään.


tkea

Jos ainut avoin reikä löytyy golf kentän nurmikosta, niin en ihmettele kyseisen nuoren mietteitä.


Ketheres

Taitaa olla ennemmin niinpäin että hänen mietteensä johtavat siihen että ainoat hänelle avoimet reiät ovat golfkentällä.


oh_am_i

Jotenkin vaikuttaa olevan vallitseva ominaisuus muuallaki ku golfissa.


johnny_kobra

Haastattelun perusteella olisit oikeassa.


DrummerForTheOsmonds

Itsehän olen Kokoomuksen kannattaja, mutta olen samaa mieltä sun kanssa että viime aikoina alkanut liikaa tulla tuollaista "identiteettipolitiikkaa"(anteeksi jos väärä termi) enemmän esille kuin aitojen, tärkeiden asioiden ratkaisua. Minua kiinnostaa äänestäjänä miten saadaan taloutta parannettua, velkakierrettä korjattua , ja palvelujen ja työpaikkojen ylläpitäminen samalla kun noita aikaisempia ratkotaan. Vittuako minua kiinnostaa jos joku haluaa olla joku muu, pukeutua eri tavalla, riehua aseella kuten Jenkeissä jne. Ei se ihmisten elämää häiritse, tai paranna(aseiden kohdalla). Keskittyisivät konkreettisiin ongelmiin, eikä siihen mikä saa eniten shokkia ja suuttumusta aikaan. Nyt taisi tulla aika moinen sanaoksennus mun kohdal, toivottavasti pointti kuitenkin korostuu.


Jaradacl

Veikkaisin että lähinnä mediaseksikkyyden vuoksi puhuu asioista jotka pitkälti epäolennaisia Suomessa. Hieman myötähäpeistä aina kun revitään jenkkilän ongelmia Suomeen ja väen vängällä yritetään luoda siitä poliittista vääntöä.


toinen

Äänestä jaloillasi ja vaihda puoletta vaikka RKP:hen mikäli porvaripuoleissa haluat pysyä. Pistä myös viestiä puoluetoimistoon, että tietävät mitä tekevät kun ottavat tämmöisiä listalleen.


thepuksu

Kyllä tuo aseella riehuminen jonkin verran koskettaa kaduntallaajaa. En toivo että alkaa katukuvassa aseita jika hiihtäjällä olemaan. Ei ole ihan yksi lysti.


DrummerForTheOsmonds

Anteeksi halusin siis korostaa että aseiden kohdalla ei paranna ihmisten elämää. Pahentaisi vaan. Varsinkin kun tässä maassa mielenterveysongelmia hoidetaan niin paskasti, että aseet kadulla aiheuttaisi uskomatonta tuhoa IMO.


pikkuhillo

Hieman offtopic, mutta mielenterveyshommista mainittakoon esimerkiksi kuinka henkilö otetaan huostaan pakkohoitoon, vaikka kuukaudeksi, ja lätkästään kotiutuksen yhteydessä sitten kuntoutuvalle mielenterveyspotilaalle noin 900e lasku. Hoidappa se siitä sitten alkajaisiksi, kun tuet on mitä on ja vuokrat yms. ei katkea hoidon aikana saatika töistä, jos sellaisessa edes henkilö kykeni käymään, ei osa-aikaisilla tai Xh/vko tuntisoppareilla kovin suuria saikkurahoja maksella. Kuntoudu siinä sitten arkeen. Käsirtämätöntä, että riistetään vapaus väkisin ja laskutetaan siitä, ja oletetaan että nämä yksilöt toipuvat ahdistuksista, masennuksista tai ties mistä joutumalla stressaamaan velkojenlyhennyksiä :D


JonesBee

Tää jenkkien aselakien ja Trumpin fanitus sekä Bidenin dissaus on jotain mikä mulla menee yli hilseen. Näillä ei ole käytännössä minkään valtakunnan vaikutusta meidän maamme politiikkaan saati tavallisten ihmisten elämään. En vaan ymmärrä.


DrummerForTheOsmonds

Sama. Eniten yllätyin kun koronarajoitusten aikaan alkoi pari tuttua, ikävä kyllä, postamaan snäppiin, Faceen jne. "Thanks Biden"/"Brandon ja juutalaiset salaliitossa" artikkeleita ja meemejä. Kyseiset tutut eivät koskaan ole edes Suomen politiikasta jutelleet tai olleet kiinnostuneita, eikä todellakaan jenkeistä. Ja yhtäkkiä noin vaan. Lisäksi juutalaisvihaa Suomessa? En hyväksy sitä siis missään muodossa muuallakaan maailmassa, mutta eihän Suomessa olla ikinä edes sellaisia salaliittoteorioita missään vaiheessa esitetty. Juutalaisia ei ole edes koskaan tietääkseni ollut Suomessa paria tuhatta enempää. Ikävä että meidänkin kansalaisia sortunut tuohon häpeälliseen vihaan heitä kohtaan.


Sinnika

Tämä. Varsinkin, kun Kokoomuksen kannattajista suurin osa ei todellakaan ihannoi Donald Trumpia. Lähinnä tulee mieleen, että tässä on kyseessä nuoren miehen epätoivoinen huomionhaku kaikki muut suututtavilla mielipiteillä, joista vain osa on edes oikeita. Ja olen siis äänestänyt Kokoomusta.


_Nonni_

Se on ihan selvää että tässä maassa progressiiviset ajatukset ovat jo voittaneet. Luulen että suurin osa Kokoomuksen äänestäjistä olisi tyytyväisiä jos he pysyisivät liberaalissa linjassaan jossa yksilöllä on vapaus tehdä mitä lystää kunhan ei muita satuta ja markkina voimien sekä yritysten asemaa tuetaan. Saman ikäpolven edustajana kuin tämä sankari voin kyllä sanoa, että harvoin näin vahvaa myötähäpeää mistään.


Express_Opposite

Kokkarit oli vuosituhannen vaihteessa todella oikeistoliberaali, uusliberaali. Tällaiset brylkreemitolpat luulee, että he ovat jotenkin ydintä kokkarihommissa, vaikka heitä lähinnä on viime vuosikymmen siellä paapottu persujen pelossa.


ctwba

>kaikkien ääni kuuluviin Samaa mieltä, mutta tällaiset tahalliset provokaattorit ja ammattiärsyttäjät käytännössä vain ajavat muita pois politiikasta jolloin nettovaikutus on se, että vain hänen äänensä saa lisää kuuluvuutta suhteessa muihin. Näitä en kaipaa yhteenkään puolueeseen.


QuadrilleQuadtriceps

Kannatan ehdottomasti nuorten osallistumista politiikkaan ja yleensäkin kansalaisyhteiskuntaan. Vaikuttanee siltä, että sosiaalinen media on mahdollistanut hypyn teiniedgyilystä politiikkaan - ottamatta kantaa siihen, edustaako Puisto sitä vai ei. Aselakia puolustavat argumentit usein vaativat niin laajaa käsittelyä, ettei Twitter ole siihen sopiva alusta. Toivottavasti Yle otti mukaan muutaman provosoivamman noston ihan kiinnostuksen vuoksi.


DrummerForTheOsmonds

Itsekin iloitsen nuorten osallistumisesta politiikkaan, hyvä saada uusia näkemyksiä. Mutta kuten itsekin sanoit toisessa kommentissa(ja olen samaa mieltä), tulee mieleen Ben Shapiro. Meinasin itsekin nuorempana joutua tuollaiselle sosiaalisen median polulle yläasteen jälkeen(hävettää vieläkin), mutta onneksi oli kavereita & tuttavia avoimilla mielipiteillä eri taustoista, jotka auttoivat pysymään poissa sieltä.


TheCrawlingFinn

>Meinasin itsekin nuorempana joutua tuollaiselle sosiaalisen median polulle yläasteen Muistan yläasteen edgy hörhöilyt, suurin osa samaa settiä jauhannu töhö jonka tunnen on myöskin kasvanut ulos siitä vaiheesta. Nyt herättää enimmäkseen myötähäpeää ku joku kaveri on samalla "haha, juutalaiset on pahoja, noei vitsi oli :D" linjalla, vielä täysi-ikäisenä.


[deleted]

Tuli mieleen, että onpahan aika köyhää meno kun ei tosiaan mitään omaa näytä keksineen. Imago on lähes karikatyyrimäinen, aina golf-harrastusta mukaan lukien. Jos minua pyydettäisiin muodostamaan stereotypia äärioikeistolaisesta nuoresta, niin olisi se aika paljon Aatun oloinen. Ja tietenkin tyyppi on Pohjanmaalta. En nyt ihan heti usko että hän on tuleva ministeri.


Vivarevo

Kuvailit just nykyajan jenkkifasistiset hihhulit. Isoin red flag, jos fanittaa homelanderia, millään tasolla :D


nollataulu

"Ihailee vahvoja johtajia." suom. Aatu haluaa diktaattoriksi. Herttaista, eikö? :>


already4taken

On jo valmiiksi paha nähdä tämmöisiä netissä, en haluaisi että pääsee politiikkaan


Ladikka

Nuori äijä, eiköhän nuo mielipiteet ja maailmankuva tuosta pehmene.


Muikkunen88

Ei 4chanissa ole noin laimeaa menoa. Se herättää varmaan monessa negatiivisen reaktion, että henkilö ei ole oikeasti radikaali, vaan neokonservatiivisen kädenlämmin


Chikuaani

saanko kysyä periaatettasi kokoomuksen kannattamiselle? Ymmärrän jos omistat suuremman yrityksen, olet ylenpää keskiluokkaa tms koska kokoomus ajaa kyseisen skaalan asioita.


oi_LAHTI_on

> Mielestäni on hienoa, kun jotkut provosoituvat viesteistäni. Se tarkoittaa sitä, että olen herättänyt vastapuolessa tunteita. Hienosti yrittää asettua keskustelun yläpuolelle. Hän siellä kylmän loogisesti lataa faktansa twitteriin, ja leftikset vaan triggeröityy ja reagoi tunteilla. Ikään kuin hän ei siellä öyhöttäisi suurin piirtein suu vaahdossa. :D


Combatfighter

Muista, oikeistolaisten faktat perustuvat ihmisistä riippumattomiin asioihin kuten talous, joidenkin ihmisten huonous ja oma erinomaisuus. Oikeesti, kuinka ylimielinen saa ihminen olla että kuvittelee oman ajattelunsa olevan tunteiden, mieltymysten tai vääristymien yläpuolella. Miten tuollaisten settien kanssa voi saada yhteyttä kanssaihmisiin?


sakor88

Miksi hän ei lähtenyt performanssitaiteilijaksi?


QuadrilleQuadtriceps

Sosiaalinen media kieltämättä laskee kynnystä. Perinteisessä keskustelussa noita mielipiteitä usein joutuu perustelemaan ja muokkaamaan niitä hieman pehmeämmiksi ennen laukomista.


vusa121

Ihan vitsi koko äijä. Ihailee trumpismia ja haluaa Amerikan sekoilut Suomeen. Kunnallisvaaleissa hänen huippuideansa oli toinen golf-kenttä Vaasaan. Huoh. Eniten mietin, että miten tämä on valittu Vaasan kokoomusnuorten puheenjohtajaksi. Vai onko ainut jäsen?


Technopolitan

Puolueiden nuorisojärjestöt ovat yleensä överiksi vedetty versio emopuolueesta. Tämmöinen karikatyyri republikaaneja fanittavasta, kultalusikka perseessä syntyneestä someääliöstä istuu Kokoomusnuoriin oikein hyvin.


Yossie

Sama mielikuva tuli Häkkäsestä kun hän aikoinaan kokoomusnuorten puheenjohtajana kävi Amerikan republikaaneja fanittamassa. Tästä testiin ihan juttuja 2012 muistaakseni. Ei hirveästi ole haitannut kun mies on eduskunnassa ja ollut ihan ministerikin.


Kaljoittelija

Aatu-nimiset ja politiikka harvoin sopivat yhteen. /s


_Astan_

Täähän on ihan ehta Twitter-poliitikko. Kaikki ideat tykitetään suodattamatta suoraan Twitteriin eikä yhtään edes avata miksi näitä asioita pidetään tärkeänä. Tämä listaus varsinkin on suorastaan kultaa: "Mitä haluan? - Ylen rahoitukseen reipas leikkaus - Verokevennyksiä - Turve uusiutuvaksi luonnonvaraksi - Kiihottaminen kansanryhmää vastaan lakipykälän poistaminen - Suomi ensin" Tottakai tämä vielä öyhöttää turpeesta ja turkistarhauksesta.


Vugee

Turve "uusiutuvana luonnonvarana" on kyllä täyttä fantasiaa. [Pahemmat päästöt kuin kivihiilessä](https://www.science.org/content/article/power-peat-more-polluting-coal-its-way-out-ireland). Turve voi olla hyvä hiilinielu, mutta se kanssa pitää jättää kertymään sinne soille. Uusiutumisesta, jos oikein muistan sitä muodostuu noin millimetri vuodessa, että uusiutuuhan se, mutta pitäisi aika tiukasti säännöstellä, että pysyy samalla tasolla kulutus ja uusiutuminen. Lisäksi, kun sitä lähdetään kaivelemaan niin tuo hidaskin muodostuminen pysähtyy. Tietenkin perseestä ihmisille, jotka ovat saaneet elantonsa turpeentuotannosta, mutta turpeesta ja muista fossiilisista polttoaineista on vain pakko siirtyä muihin energianlähteisiin. Mitä nopeammin sen parempi ympäristölle ja tulevaisuuden ilmastolle. Aurinko-, tuuli-, vesi- ja ydinvoima on mitä tarvitaan. Alueesta riippuen vaihtelee, mikä on se paras noista ja olisi kanssa hyvä, jos seuraavat ydinvoimaprojektit eivät olisi olkiluodon kaltaisia sotkuja.


DwayneSmith

Eikös turve ole uusiutuva luonnonvara? Sehän ei kyl tosiaan tarkoita et olisi "vihreä" millään tavalla, kuten sanoit. Jotenkin tuntuu että nää tällaset idiootit joko ihan oikeasti ei ymmärrä että kyse ei ole siitä että joku energiamuoto loppuu kesken, vaan siitä että ne tuottaa päästöjä aivan helvetisti, tai sitten pahimmassa tapauksessa ymmärtävät tahalleen väärin.


Vugee

Teknisesti kyllä, että joo "täyttä fantasiaa" oli ehkä huono sanavalinta, mutta kuten sanoin, sitä uusiutuu noin millimetri vuodessa. Mikä voi vaihdella runsaasti esim. rehevyyden, veden ja sääolojen takia. Sen kaivaminen sieltä pois, soiden kuivattaminen ym. maanmuokkaus pysäyttää senkin prosessin ja johtaa luonnollisen hajoamisen käynnistymiseen, jos turve ei ole enää hapettomissa oloissa. Suomen turvevarannot kasaantuivat 5 000-10 000 vuoden mittaan jääkauden loputtua ja esimerkiksi puumassaa kertyy huomattavasti nopeammin. Jos ojitus peruutetaan ja annetaan maan palautua voi turvetta alkaa taas syntymään alueella, mutta siinä kestää aikansa. Metrin paksuisen turvekerrostuman muodostumiseen on voinut mennä se 1000 vuotta, mikä on tietenkin paljon nopeampi prosessi kuin öljyn tai kivihiilen muodostumiset, mutta liian hidasta aidosti uusiutuvaksi energianlähteeksi luokitteluun. En nyt nopealla googlaamisella löydä oikein varmuutta, että millä tasolla tuo nykyinen kulutus on verrattuna turpeen muodostumiseen ja käyttö voi jäädäkin valtakunnallisella tasolla tuon alle nykyään, mutta historiallisesti turpeen määrä Suomessa on ollut vähenemään päin. Uusiutuvaa tai ei, se pääongelma on, että siihen sitoutunut hiili vapautuu hitaasta kierrosta nopeampaan kiertoon lämmittämään ilmakehää. Absoluuttisina määrinä turve jää suhteellisen vähäiseksi päästölähteeksi, koska on maailmanlaajuisesti melko harvinainen energianlähde, mutta vastaavaan energiamäärään verrattuna turve on kivihiiltä pahempi päästölähde. Joten valitettavasti en näe turvealalle tulevaisuutta maailmassa, minkä pitää sopeutua ilmastonmuutokseen. Lisäksi on muita seikkoja kuten uhanalaisten suoekosysteemien tuhoutuminen, ympäröivien vesistöjen liettyminen ja rehevöityminen (en hankkisi rantamökkiä turvetuotannon alajuoksulta), kuinka turvealaa pidetään kannattavana keinotekoisesti valtiontuilla, joita voisi ohjata tukemaan ympäristölle parempia energianlähteitä tai tukemaan ihmisiä, jotka ovat vaarassa menettää/menettävät elantonsa turvealan poistuessa, sekä maa- ja metsätalouden tieltä ojitetut turvesuot, joita saatetaan käyttää tilastoissa paisuttamaan turvemaiden pinta-alaa, mutta eivät enää tuota turvetta. Tuo turvemaan metsittäminen on muuten hyvä esimerkki näiden hiililaskelmien monimutkaisuudesta, koska pitää huomioida turvesuon metsittämisen kasvattama metsätalouden hiilinielu, mutta toisaalta turvesuon hiilinielu pysähtyy alueelta ja voi tosiaan muuttua päästölähteeksi, jos turve ei ole enää hapettomassa tilassa, sekä kasvatetun puun käyttötarkoitus. Puhumattakaan kaikesta asiaan liittyvästä teollisuudesta, koneistosta ja niiden erilaisista päästöistä.


OnePunchStonk

Aikamoinen mixed bag. Seuraavat vielä puuttuu: Työn tarjonnan lisääminen, kannustinloukkujen purkaminen, sosiaalietuuksien leikkaaminen, ansioturvan heikentäminen ja irtisanomisen helpottaminen. Jännityksellä odotan, että minkälaiseen suuntaan Kokoomus alkaa puolueena mennä. Tylsää ei ainakaan tule olemaan.


BigLupu

Hienoa aikaa olla elossa. Ei oo ainakaan tylsää


QuadrilleQuadtriceps

Ylen rahoituksen leikkaus elä kiihottaminen kansanryhmää vastaan kieltämättä huolestuttavat. Tiedon rajoittamiselta haiskahtaa.


--moih--

Yleltä en veisi rahoitusta, mutta voisin ehdoksi kyllä laittaa ainakin sen, etteivät matkisi juttujaan iltasanomilta. Tai ainakaan otsikointiaan, kuten nyt turhan usein.


QuadrilleQuadtriceps

Yle on pitkään pysynyt sopivan neutraalina. Toivottavasti linja jatkuisi.


popeyepaul

Trollaaminen ei ole mikään itseisarvo mistä on kenellekään hyötyä paitsi trollaajalle itselleen. Tyypistä tulee mieleen perinteinen pyrkyri jolla ei ole omia ajatuksia tai poliittista kunnianhimoa, kunhan haluaa tulla huomatuksi ja siinä onnistuu parhaiten laukomalla mielipuolisia mielipiteitä Twitterissä ja sitten uhriutumalla kun joku tarttuu syöttiin. On mullakin perinteisistä poliitikoista huono mielikuva mutta vielä huonompaan suuntaan mennään tällaisten oman edun tavoittelijoiden kanssa jotka eivät edes yritä saada mitään hyödyllistä aikaiseksi. Lisäksi huutonaurua tuolle että "Trump ei välitä mitä muut ajattelevat". Senkö takia Trump jatkuvasti jää kiinni valheista ja liioitteluista joilla ei ole mitään muuta tarkoitusta kun oman tärkeyden korostaminen? Senkö takia hän on Amerikassa käytännössä korottanut itsensä Jeesuksen asemaan? Aatussa on paljon samaa, julkisuuskuva ihan viimeisen päälle mietitty ja tuskin on omilla rahoillaan ostanut kalliita pukujaan. Kaikki tässä profiilissa kielii siitä että hän huolehtii ihan liikaa siitä että mitä muut ajattelevat. Aatu vaikuttaa sen verran narsistilta että varmasti lukee tätäkin ketjua, terveisiä vaan. Toivottavasti joko kasvat aikuiseksi tai menet johonkin pankkiin tärkeilemään muiden kaltaistesi joukkoon. edit: niin ja vielä tuo "kaikkia ei voi miellyttää" -klisee. Kun vasemmistopoliitikot ehdottavat rikkaiden verottamista niin yrittävätkö he silloin miellyttää kokoomuksen äänestäjiä? Tämä on ihan tyypillistä oman erinomaisuuden korostamista vailla minkäänlaista totuuspohjaa, yrittää maalata itseään kovaksi jätkäksi kun kaikki muut poliitikot ovat hänen mielestään nössöjä.


OnePunchStonk

Muiden ihmisten räväyttäminen, trollaaminen ja moottorin huudatushan on se nykyajan tärkein juttu. Asiasta ei niinkään tarvitse puhua, tai perustella, kunhan vaan luo vastakkainasettelua erittäin runsaasti. Ja siihen, että kaikkia ei voi miellyttää liittyy sellainen lisäke, että poliitikonhan ei toki tarvitse miellyttää kuin riittävän suurta kansanosaa niin johan on leipä pöydässä. Uskon, että tämäkin kaveri resonoi jonkin porukan keskuudessa aika voimakkaasti. Toivon toki hartaudella myös sitä, että hän noudattaa sitä mitä saarnaa ja kiltisti hyväksyy myös muiden mielipiteet ja arvot, vaikka ne eivät miellyttäisikään. Suuriin trendeihinhän tällaiset Aatut ja kumppanit eivät pysty suurta lommoa tekemään, vaikka miten ottaisi päähän uudistuvat vapaat arvot. Miten asian nyt sitten haluaakaan ilmaista. Näyttäisi siltä, että vapaanpaan ja inklusiivisempaan suuntaan ollaan menossa, vaikka ei minulla olekkaan enempää perusteluja kuin trust-me-bro. Harmittelen sitä, että näillä konservatiiviarvotyypeillä tuntuu aina olevan kovasti tärkeää se muiden elämän kyttääminen ja jos mahdollista, rajoittaminen jollain tavalla. Varmasti samaa voidaan sanoa jollain tasolla konservatiivisten arvojen vastapainona olevista arvoistakin. Kieltämättä usein tuntuu olevan myös kova huoli siitä, että mitä heistä ajatellaan, vaikka kovasti muuta väittävätkin. Mitä tulee tähän jutun poliitikonalkuun itseensä, niin Uuno Turhapuroa vapaahkosti lainaten: "Minä ajattelen vaan näin, että me ihmiset olemme niin perinjuurin erilaisia. Hän on semmonen ja minä tämmönen. Vaikkakin olen monesti kiittänyt luojaani siitä, että minä olen juuri tämmönen, enkä semmonen. " Saataisiinpa joskus politiikka takaisin politiikkaan ja töräyttelijöiden tilalle poliitikkoja. Sillälailla, että puhuttaisiin asioista eikä vaan yritettäisi halpoja gotcha-pisteitä ja suolanlouhintaa.


lavuaarin_kusija

Pahoin myös pelkään, että Aatua äänestää tietty porukka ihan vittuillakseen. Sellainen porukka, joka ei muuten äänestä. He haluavat jonkun häirikön sotkeman kuvitellun poliittisen eliitin sisäpiirisuunnitelmat. Välttämättä poliittisella suunnalla ei ole heille edes väliä. Kunhan saadaan kaaosta aikaan.


bugi_

Taitaa olla golf ainoa syy miksi 20v trumppilarppaaja on nimenomaan kokoomuslainen eikä persu.


Zootyr

Isi jäädyttää viikkorahat jos leikkii kuraveristen kanssa


lavuaarin_kusija

Tykkää myös liika kalliista vaatteista selkeästi. Persu käy edustusreleet Dressmannin alesta ja arkivaatteet Tokmannilta.


bugi_

Ei voi olla hyvä poliitikko jos ei ole rikasta faijaa tms


ilolvu

Kannattaa sekä yleistä aseenkantoa että provokaatioihin perustuvaa politikointia... Ei ole taidettu ajatella juttua ihan loppuun saakka.


QuadrilleQuadtriceps

Ylen juttusarjan tarkoitus on tehdä artikkeleja provosoivista ja erikoisista ihmisistä. Ne saanevat klikkejä.


Mission_Ad1669

"En koe, että ajamani asiat 2020-luvun politiikassa ovat mitenkään erityislaatuisia. Ne olivat kaikille rakkaita 1950-luvun Suomessa." Jahah, Aatulla ovat tainneet jäädä lukion hissantunnit väliin. Vapaata aseenkantolupaa ei sodanjälkeisessä Suomessa ollut kenelläkään - päin vastoin, kaikki ylimääräiset aseet kerättiin pois koska sota oli hävitty ja mentiin Neuvostoliiton ehdoilla. Siihen liittyy muuten kuuluisa asekätkentäjuttu: [https://www.eduskunta.fi/verkkoteos/valtiopolitiikan-pitka-kaari/case-20.html](https://www.eduskunta.fi/verkkoteos/valtiopolitiikan-pitka-kaari/case-20.html) Naisten vapaaehtoisesta asepalveluksesta käytiin ysärillä ihan pirunmoinen vääntö - Aatu ei toki sitäkään muista, koska ei ollut syntynyt silloin. Naisia ei haluttu kantamaan aseita, koska "äidinvaistojen" sanottiin estävän naisten kyvyt tappaa (eikä tappaminen muutenkaan sopinut naisellisille naisille, hyi olkoon). En muista, oliko joku vielä väittänyt, että ampuminen sysää kohdun pois paikaltaan tai jotain muuta käsittämätöntä, mutta historiallisesti Suomessa ei ole haluttu naisia armeijaan - sisällissodassa kun aktiivisesti taisteli naisia ainoastaan hävinneen punakaartin riveissä, ei voittajan eli valkokaartin puolella. Lotta Svärdin naiset haluttiin pitää "puhtaina", eikä heille missään vaiheessa sallittu aseita edes toisen maailmansodan aikaan rintamalla. Ainoa poikkeus oli jatkosodan loppupuolella perustettu naisten erikoisjoukko, 14. Valonheitinpatteri: [https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007644702.html](https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007644702.html) "Lotta Svärd -järjestö suoranaisesti vastusti sitä, että lotat olisivat tarttuneet aseisiin." "Ilmapuolustuksesta kertovan kirjan mukaan Lotta Svärd -järjestö vastusti patterin lottien aseistamista, mutta antoi periksi, kun asemien vartiointiin tarvittiin kiväärejä." ​ Sitten ajatusleikki. Jos ihan oikeasti Aatu haluaa palata Suomen 1950-luvulle eikä vain larpata jotain amerikkalaista vintage-sisustuskatalogia, niin ensin pitäisi pommittaa ja räjäyttää iso osa kaupunkien rakennuksista maan tasalle, jotta saadaan asianmukainen asuntopula aikaiseksi (ainakin 300 000 asunnotonta nykymittapuulla) ja jälleenrakennus vol. 2 käyntiin: [https://www.mfa.fi/kokoelmat/tietopaketit/jalleenrakennuskausi/](https://www.mfa.fi/kokoelmat/tietopaketit/jalleenrakennuskausi/) ​ Kahvi ja sokeri kortille ja tiukkaan säännöstelyyn. Kyllä jokainen osaa jauhaa voikukan juuria korvikkeeksi. Joku Hella Wuolijoen kaltainen kova kommunisti Ylen johtoon (kirjoitustaitoinen sellainen, koska Niskavuori-sarja on todella mahtava klassikkonäytelmäsetti, josta jopa oikeistolaiset tykkäävät). Saa olla ulkomaalainenkin, koska Hella oli alkujaan Virosta. ​ Eduskunnassa sitten johtaisivat kaksi suurta, SDP (25 %) ja SKDL (23 %). Luvut vuoden 1950 vaaleissa annetuista äänistä. Koska Suomen Kansan Demokraattista Liittoa ei enää ole, se voitaisiin korvata Vasemmistoliitolla ja ehkä parilla vanhalla kommunistilla (kai niillä jokin puolue vielä on?) Maalaisliitto alias Kepu ja RKP seuraavina 8 ja 7 prossan äänillä. Aatun oma Kokoomus tulisi vasta niiden jälkeen alle 6 % kannatuksella... ​ Mutta kaikkein positiivisinta olisi se, että pohjoismaista hyvinvointiyhteiskuntaa alettaisiin rakentaa - jälleenrakentaa - oikein olan takaa. Siihen satsattaisiin paljon varoja ja aikaa: "Niin kutsutun hyvinvointiyhteiskunnan laajamittainen rakentaminen alkoi 1950-luvulla. Eräitä uudistuksia, kuten lapsilisät, oli esitelty jo edellisellä vuosikymmenellä. Kansaneläkelaki uudistettiin vuonna 1956. Hajanaista ja sodan heikentämää sairaalaverkostoa alettiin parantaa ja yhtenäistää: Suomeen syntyi valtakunnallinen keskussairaalaverkosto. Kansanterveystyö ja työterveyshuolto kehittyivät." ​ Taiteessa hylättäisiin lopultakin vanha, jäykkä klassinen realismi ja hypättäisiin modernismiin niin kuvataiteessa kuin kirjallisuudessakin. Eli lisää abstraktioita! ​ Miinuksena sitten mm. naisten ja seksuaali- sekä sukupuolivähemmistöjen aseman romauttaminen. Täällä on ollut muissa kommenteissa hyviä viittauksia, joten lisään omalta osaltani vain tiedon siitä, että 50-luvun Suomessa naiset ja tytöt eivät enää pääsisikään itsekseen ravintoloihin, pubeihin tai yökerhoihin. Ei, eivät edes ruokaravintoloihin: "”Naisen asema maassamme ja miltei kaikissa Euroopan maissa, erikoisesti Skandinaviassa, on viimeisten vuosikymmenien aikana muuttunut täydellisesti siitä, millainen se oli vielä vuosisadan alussa. Itsenäistynyt, miehen rinnalla tasaveroinen nainen, joka ansaitsee oman toimeentulonsa, tahtoo silloin tällöin käydä myös ravintolassa – nauttiakseen ateriansa, keskustellakseen ystävättäriensä kanssa ja kuunnellakseen musiikkia. Ravintoloissa käy joka päivä miehiä, yksin, useampia tai naisseurassa, miksi ei siis myös vastaavasti naisia samalla tavoin? Ovatko ravintolamme jo tottuneet siihen, että niiden asiakkaisiin kuuluu yhtä hyvin naisia kuin miehiä? – – Mistä johtuu, että naiselta valitettavan usein evätään pääsy ravintolaan, ellei hänellä ole kavaljeeria?” Näin alkaa kaikkien aikojen ensimmäisessä Me Naisten numerossa vuonna 1952 julkaistu juttu Naisasiakas suomalaisessa ravintolassa. Toimittaja ja hänen ystävänsä yrittävät sisään eri ravintoloihin. Läheskään aina se ei onnistu." [https://www.is.fi/menaiset/ilmiot/art-2000008537516.html](https://www.is.fi/menaiset/ilmiot/art-2000008537516.html)


RisePsychological288

Itsellä särähti korvaan tuo mitä enemmän vihasia (hänen mielipiteistään) sen parempi...mitä jos ei. Jos oot poliitikko ja valtaosa ihmisistä ei tykkää sun mielipiteistä/päätöksistä, niin et silloin enää edusta kansaa. Mutta ei tämä tyyppi muutenkaan vaikuta olevan kiinnostunut politiikasta kansalaisten palvelemisen takia, vaan vallan takia. Ja voisiko joku selittää minulle, miksi Aatun tapaiset ihmiset puhuu konservatiivisista arvoista avaamatta sanan merkitystä sen enempää? Jos hän haluaa palata 1950-luvun pohjalaiseen arvomaailmaan, niin ei sinne kyllä sovi mikään golf, avoin aseenkanto tai naisten asevelvollisuus. Tyyppi vaan poimii mistä tykkää.


[deleted]

Itseäni ainakin etoo kaikki vaikuttajat polittiseen kantaan katsomatta ketkä apinoivat amerikasta kaikki käsitteensä ja näkemyksensä.


Khepuli

Jep! Kaikki tämmöinen identiteetti politiikka yms voisi antaa pysyä siellä jenkkilässä.


kukkelii

Siitä vaan jenkkilään vaikuttamaan niin saa aatetovereita. Hyppysellinen jumalakompleksia, rikkaat ja etäiset vanhemmat, liian vähän rajoja penskana ja some-addiktio 12-vuotiaasta asti niin tässä on lopputulos. Ehkä vähän rajusti spekuloitu, mutta en kyllä itse haluaisi tälle kaverille suotavan pisaraakaan valtaa.


Jaradacl

Kunhan nyt tylsistynyt nuori leikkii leikkejään. Enpä usko että kovin kauaa jaksaisi päivittäistä poliittista perustyötä & byrokratiaa kun ei yllättäen olekkaan yhtä räjähtävää menoa kuin minkä kuvan some jenkkien poliittisista sodista antaa.


naturefreak_

Jos valta ja raha kiinnostaa tarpeeksi niin valitettavasti taitaa jaksaa


coinselec

Joko ei jaksa leikkiä tai sitten alkaa itse tehdä siitä jännempää.


sakor88

Töissä oli työkaveri joka on yrittäjäsuvusta lähtöisin. Sivukorvalla kuulin kun hän kertoi, miten rikkaasta suvusta lähtöisin oleva ja menestynyt yrittäjä on ANSAINNUT rikkautensa. Logiikka meni seuraavasti: koska rikkaaseen perheeseen syntynyt on saanut kaiken helpommin, se tarkoittaa että hän on joutunut tekemään enemmän töitä totuttuun verrattuna, että on päässyt hyvään asemaan. Siksi hän ansaitsee rikkautensa koska on joutunut taistelemaan ENEMMÄN ylämäkeen kuin köyhästä perheestä lähtöisin oleva. :D :D


Iso-Jorma

Olisin lukenut jutun mutta eihän tätä formaattia kestä Erkkikään. Onnittelut Medialiitto!


QuadrilleQuadtriceps

Kunnon sit down -tyylinen featureartikkeli olisi kieltämättä palvellut tarkoitusta paremmin, erityisesti, kun kyseessä on konservatiivinen nuori vaikuttaja. Voi Yle-laki, minkä teit.


NameTheory

Kansalaisaloitteen paikka. "Make Yle great again"


Idle_intent

Joku videoformaatti voisi olla järkevä. Esimerkiksi 45 sekunnin haastattelu TikTok-sukupolvelle, mutta tämä nykyinen ei. Lisäksi ehdottomasti pitäisi saada myös tekstimuodossa nämä artikkelit


Iso-Jorma

Jep. 15s video niille jotka eivät pysty enää pidempään keskittymään ja sitten ihan normaali tekstijuttu heille jotka vielä osaavat lukea


No-Albatross-7984

Täytyy myöntää että omakin keskittymiskyvyn puute huolestuttaa, ja pidän vaan vahingollisena sitä, että tekstit korvataan videoilla. Uutisista löytyy ne pitkät tekstit joita moni aikuinen ehtii/välittää lukea. Minulle ei ole myöskään ihan auennut se, miksi tähän formaattiin on menty.


the_wessi

Medialiitto valitti EU:n kilpailuviranomaisille, että YLE:n tekstimuodossa julkaisemat artikkelit internetissä ovat valtion rahoittamana kilpailudirektiivin vastaisia. YLE:n oli sitten pakko siirtyä tähän paskaformaattiin ettei tule sanktioita.


Regular_Blueberry_79

Videot on vielä siedettäviä, jos niissä on tekstit, mutta ilman tekstityksiä niistä jää suurinosa sisällöstä saamatta. Usein niitä joutuu myös kelailemaan, sillä paljon niissä on turhaa täytettä, jolla ei ole asiaan mitään lisäarvoa. Harvoin sitä on mahdollisuus katsella videoita äänillä. Mikään ei ärsytä enempää kuin se, että joku katselee videoita julkisesti äänillä, ihan kuin ne kaikkia muita kiinnostaisivat. Kaiuttimessa puhujat kuuluvat kyllä tähän saman porukkaan. Toinen mikä näissä uutisjutuissa on usein ongelmana, niin huonosti ne tuntuvat skaalautuva suuremmalle näytölle niin, että teksti täytyisi ruudusta edes puolet jollain järkevällä fonttikoolla.


QuadrilleQuadtriceps

Tarkoitettu puhelimille. Tekstimuodossa on se hyvä puoli, että kiireessä voi skippailla osan yli.


Regular_Blueberry_79

Sitä samaa sotkua on vaan alettu työntää tuonne selainpuolellekin ja helposti saisivat siellä luettua selaintiedoista näytön koot, ym. tiedot. Tuossa apissa sen nyt ymmärrän jotenkin, mutta äänen käyttö on sielläkin vähän hankalaa. Suurinosa ei kuitenkaan kulje jatkuvasti luurit päässä. Sitten kun päähän saa ääni-implantin tämäkin asia on helpommin hoidettavissa.


[deleted]

[удалено]


Iso-Jorma

Ei niin. Muttei silti tarvitsisi tuota älytöntä formaattia käyttää. Tavallinen tekstijuttu jonka lopussa on sekunnin ääniklippi täyttää määräyksen vaatimukset


--moih--

Laittavat jokaisen juttunsa loppuun .gif-videon Ylen logosta.


originalgg

Joo muistuttaa jo ”wiu pau pum jihuu” -videopelejä kun artikkelinkin lukeminen edellyttää ohjeiden lukemista ja tuplaklikkaamista alakulmasta. Saatana. Tehkää normaaleja tekstejä jotai voi lukea skrollaamalla. Samaa paskaa ne jutut, joissa taustakuva vaihtuu 3 sekunnin välein ja tekstiä 3 virkkeen verran.


mohomahamohoda

Aika sietämätön sosiopaatti, joka läsnäolollaan pyrkii mädättämään kaiken mihin koskee. Toivon hyvin rehellisesti, että hänestä ei tule jokin hahmo meidän valtiossa vaan voidaan ihan antaa tän töhön unohtua. Ihme trollilta vaikuttaa koko jäbä ja uskon että olisi aivan sietämätön tyyppi tavata ja vaikka käydä kaljalla tai saunassa. Kokoomusnuorista en eläissäni ole saanut muuta kuin aika hävyttömän ankean kuvan.


Anvijor

Jos ton kaltainen hyypiö saisi ton kaltaisella setillä kokoomuksen sisällä johtavan aseman, veikkaisin että kokoomuksen suosio laskisi kuin lehmän häntä. Ei tuon kaltaiselle sekoilulle ole oikeaa kysyntää suomessa.


hombremagico

On kysyntää, mutta Kokoomuksen sijasta se painottuu erääseen toiseen puolueeseen.


Anvijor

Persut on aika hajanainen joukko ja sielläkin vähemmistö on noin selkeästi kieli pitkällä jenkkien populisti-konservatiivien perseessä. Persuihin myöskään tuskin uppoaa mikään "toinen golf-kenttä vaasaan"-elistismi-setit.


hombremagico

Uskoisin tämän helpommin jos persuissa ei olisi esimerkiksi Veikko Vallinin kaltaista tyyppiä. Hän on puolueen ääniharava Tampereelta ja häntä kutsutaan mm. "Tampereen Trumpiksi". Varakas mies joka on harjoittanut mm. verokikkailua Virossa. Oikein hyvin tällaisen tyypin rinnalle sopisi eduskuntaan myös Aatu Puisto.


roiki11

Eiköhän puoluejohto sen nuiji kokoomusmuottiin jos se haluaa siirtyä itse emopuolueeseen. Ei nekään sinne sooloilijoita halua.


Bicentennial_Douche

Minulla ei ole mitään sitä vastaan jos joku haluaa elää konservatiivista elämää. Konservatismin ongelma on se, että sen kulmakivi on pakottaa kaikki elämään sillä tavalla.


hulda2

No en äänestä.


FinAndy

"Kun katsoin niitä kommentteja niin kritiikki ei kohdistunut aiheeseen, vaan siihen kuinka tyhmä Aatu Puisto on", kyllä minä Aatu luulen että tässä ihan vilpittömästi pidetään sinun ajamaa asiaasi todella typeränä, ei meitä täällä Suomessa kiinnosta jenkkilarppaus ja Twitter edgelordeilu. 50-luvun Suomen ajatusmaailma voidaan myös jättää sinne 50-luvulle, mennään eteenpäin mielummin. Toivon todella hartaasti että kukaan ei äänestä häntä Arkadianmäelle.


Baneken

Hei mä oon kokoomuksen broileritehtaan nouseva tähti, ja latkin pointtini ameriikan politiikasta!


HaveYouSeenMyTaco

Mennään vähän ohi aiheesta mutta mistä lähtien konservatiivi on muuttunut tarkoittamaan regressiivistä? Kun konservatismissä idea on säilyttää vallalla olevaa tilannetta ja edetä siitä varovasti eteenpäin, nämä uudet konservatiivit vaikuttavat kaikki hamuilevan takaisin vuosikymmenten taakse, ja mieluiten johonkin toiseen maahan. Mitä Trumpisti haluaa säilyttää nyky-Suomesta?


furuskog

20 vuotta sitten Suomessa ei edes puhuttu mistään konservatiivisuudesta mitä tulee politiikkaan. Täysin tuontituote tässä 5-10 vuoden sisään.


[deleted]

Kokoomuksessa on ollut aina konservatiivisiipi. Karin pilapiirroksissa 60-80 -luvuilla kypärään pukeutunut pappi viittasi juuri siihen. Kokoomusta ei vain voinut päästää suomettumisen aikoihin hallitukseen ja sen vuoksi konservatismi ei kauheasti ole tuolloin noussut esille.


BandaidPuppet

Sitä minä en ymmärrä, miksi se haluaa tuoda Amerikan Suomeen, kun huomattavasti helpommalla pääsisi, jos lähtisi itse amerikkaan? Kukaan ei estä, kukaan ei kiellä.


nikomys

Jep, tämä minuakin vituttaa. Minusta tuntuu, että suomalaisesta konservatismia yritetään rinnastaa väkisin jenkkimalliseen, vaikka kyseessä on täysin erilainen ajattelutapa ja arvomaailma. Itse koen olevani suomalainen konservatiivi jossain määrin, mutta en näe omassa ajattelussa mitään yhtäläisyyksiä vaikkapa Trumpetin ajatusmaailman kanssa.


miiku87

Olen itse päässäni hahmottanut konservatiiuden laahaavalsi ankkuriksi, jossa ihanteena on usein oman lapsuusajan yhteiskunta, jota pidetään nykytilaa parempana. Jos perutaan edellisten vuosikymmenten kotkotukset, voidaan palata yksinkertaisempaan aikaan. Tämän myötä ihanne on suhteellinen: omalle sukupolvelleni se olisi kasarin ja ysärin taite, edelliselle sukupolvelle joku aiempi ajanjakso. Joskus ankkuri on pidemmällä, ehkä siksi, ettei jos se oma lapsuusaika ei ollutkaan kovin kummoista. Haikailaan esimerkiksi omien vanhempien lapsuuteen, josta on tullut myyttinen onnela. Näiden amerikka-larppaajien kohdalla mietin miksi se kiinnekohta onkin usein amerikkalaista tuontitavaraa? Itse haastateltavasta on jo sanottu paljon mutta täytyy lyttäämisen ohessa nostaa hattua, että playbookkiin oli mahtunut sukupuolten välinen tasa-arvo asepalveluksessa. Tätä harvoin näkee konservatiivien agendalla.


roiki11

Konservatismi on aina ollut regressiivistä. Konservatismi nimenomaan sai alkunsa Ranskassa vallankumouksen jälkeen halusta palauttaa Ranskaan kuningas ja kumota vallankumouksen muutokset. Sen "isänä" voidaan pitää francois rene de chateubriandia, joka kannatti silloista Bourbonin suvun palautusta hallitsijaksi(Bourbon restoration, 1814-1830). Konservatismi on nimenomaan progressivismin vastakohta ja pyrkii palauttamaan/säilyttämään rakenteet ja instituutiot jotka ovat sen kannattajille(vanhat valkoiset varakkaat miehet) hyödyllisiä. Tämä on pakostakin regressiivistä.


HaveYouSeenMyTaco

Suomessa konservatismiä on mielestäni edustaneet porvarilliset arvot, jossa "epämieluisat", kuten huumeiden käyttäjät, seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt sekä maahanmuuttajataustaiset on jätetty vain huomiotta. Regressiivinen ajatusmalli on puolestaan tarjonnut näihin uusia "ratkaisuja", kuten kovempia rangaistuksia ja "vääristä" suuntautumisista opettamisen kieltämistä.


nollataulu

Kaikkia ei voi miellyttää. Mutta valtion leivissä palvelet Suomen kansan etuja kun taas tästä Trump apinoinnistasi voi jo hyvin päätellä että olet menossa sinne palvelemaan vain ja ainoastaan itseäsi. Ei todellakaan jatkoon.


skipdip2

Maanantai taisi olla ensimmäinen päivä, kun Yleisradion on täytynyt tunkea mössöä tekstisisältöihinsä, koska Medialiitto vaati sitä, eikä ainakaan päätoimittajaa tuntunut tällainen häiritsevän lainkaan. Nyt sunnuntaina on julkaistu fiilistelyjuttu, formaatiltaan lukukelvoton totta kai, jostain Twitter-vajakista, joka haluaa lopettaa Ylen rahoituksen. Eikö tällainen soita mitään kelloja edes talon sisällä?


Idle_intent

Onhan tuo melkoista provoa että Suomessa pitäisi käsiase ja aseenkanto-oikeus ilman lupia


johnnydarkfi

"Kaikkia ei voi miellyttää" eli empatiakyvytön, elitistinen pyrkyri.


cornered_beef

Alaääntä nyt tälle niin ei saa enempää näkyvyyttä tämä vielä Lapuan Liikkeen maailmoissa elelevä pelle


ShortRound89

"Aatu" Niin siis mikä vitun sketsihahmo tämä oli, joku putouksen uusi mainos?


NeitiCora

Tämä paskahan alkaa pudota pois muodista jo täällä jenkkilässäkin. Järkyttävä myötähäpeä tuli jo otsikosta. Cheers New Yorkista.


lati91

Miten suomalainen nuori on aivopesty jenkkikonservatiivien propagandalla näin pahasti? Mies larppaa Ben Shapiroa.


vooffle

Algoritmi syöttää Jordan Petersonia. Jos oot alle 30v mies YouTubessa joka on kattonut mitään self-helppiä lähelläkään olevaa, miun tapauksessa Stooalaisuutta, niin Petersonii alkaa näkyä siel pian. Se ilmestyi miun Spotify podcasteihinkin, koska kuuntelin Cortexia? Ja piti vielä mainita Googlen ihan varmasti ymmärtävän miun olevan enemmän vasemmalla.


Miserum_manifest

Jep, ja useimmiten motivaatiovideoiksi naamioidun öyhötyksen ja populismin kohteeksi jää nuoret verrattain kokemattomat ihmiset, jotka sitten polaroituvat samalla syyttämään muita yhteisöjä ongelmistaan. Kiitoksia suuri algoritmi.


vooffle

Miulle kyl tuli pari videoo jotka kritisoi self-help alaa ja "manosfääriä" myös. Kritiikin suosittelu ei kuitenkaan tarkoita että kaikki klikkais ja katsois kritiikit.


roiki11

Sitä se nykymaailman some on kun ei ole muuta elämää ja vanhemmat ei valvo käyttöä.


nollataulu

Mietityttää, mitenhän paljon ja missä kohtaa nuorille opetetaan koulussa medialukutaitoa? Vähän huolestuttavalta kuulostaa jos mitään kriitisen ajattelun taitoja ei ole viimeistään siinä kohtaa kun youtuben algoritmit iskee hampaansa kiinni penskaan.


OnePunchStonk

Hyvä havainto, tässä on pyörinyt Shapiro ja Peterson aika vahvasti mielikuvissa kun tätä koko juttua on vilkuillut.


skyturnedred

Voidaanko vaan palata takaisin artikkeleiden kirjoittamiseen ja unohtaa tämmönen tiktok-tilpehööri?


QuadrilleQuadtriceps

Tulevana toimittajana toivon samaa.


Salivadoor

Kerro vielä, että olet sukuseurasi arkistonhoitaja.


Whalesurgeon

Hei se ois hyvä jopi. Päivittää vaan aina ku joku syntyy/kuolee.


Epiphan3

Vaikuttaa hukassa olevalta nuorelta klopilta. On ollut niin hukassa, että on luonut identiteettinsä kokonaan jenkkien tyhmyyden ympärille. Ainoat häntä kannattavat henkilöt ovat varmasti Trumpin faneja, mikä itsessään kertoo tarpeeksi. Tällaset Aatu-ihmiset vois mun puolesta muuttaa kauas pois Suomesta, ja mennä saastuttamaan vaikka sitä jenkkilää, joka on jo menetetty tapaus.


OnePunchStonk

Epäilemättä on J.Petersenit ja B.Shapirot luettuna. Eiköhän nuo pahimmat kulmat siitä silotu sitten ajan kanssa.


LarryDamage

Tää tyyppi on larpannu poliitikkoa jo kauan. Ei jatkoon


DrFirepower

Hyi Aatulle.


grannySmithKline

Aatu vois elää vuoden turkiseläimen häkissä ja sanoa sen jälkeen mielipiteensä.


N1pah

Sitä voi miettiä millasia arvoja herralla on jos tykkää internetissä provosoida ihmisiä ja ihailee Trumpia, joka teki kaikkensa kaataakseen Yhdysvaltojen demokratian oman egonsa tueksi.


CreepyEnty

Vähän koomisen oloinen hahmo. Jäin vähän pohtimaan, mitä oikeastaan tarkoittaa konservatiivi ja perinteisten arvojen kannattaminen Suomessa. En ainakaan osaa yhdistää näitä käsiaseisiin. Onkohan koskaan Suomen historiassa ollut taviskansalaisilla oikeutta kantaa käsiasetta julkisilla paikoilla? >Pohjalainen luonne on hyvin periksiantamaton ja kova tekemään työtä, eikä luovuta helposti. Näen, että pohjalaiset ovat aika kovaa kansaa, joka voi pohjautua myös siihen, että meillä on täällä joskus toimineet lapuanliikkeet ja **puukkojunkkarit** Tiedän, että häjy-historiasta ollaan aika ylpeitä, mutta sen yhdistäminen periksiantamattomuuteen on hieman huvittavaa. Puukkojunkkarit olivat tuon ajan versio toimettomista ja tulevaisuudennäkymättömistä nuorukaisista. Pohjanmaalla tilan peri vanhin lapsista, jolloin nuoremmat saivat jäädä miettimään, mitä ihmettä tekee elämällään. Häjyongelma ratkesi, kun nuoret lähtivät siirtolaisiksi Amerikkaan (erityisen paljon suomalaisia siirtolaisia lähti juuri Pohjanmaalta)


melkeinmantereella

Suomen oikeisto päivänbyrokratisoituu mainiota tahtia. Montakohan eduskuntavaalisykliä mennään ennen kuin täälläkin riehutaan abortista valtakunnanpolitiikassa?


penaalinteravinkumi

Tää Kokoomuksen erikoismiesosasto on kyllä vertaansa vailla. Puolueella näyttää olevan korkea katto ja leveät seinät kun näiden annetaan naarata äärilaitojen ääniä puolueen logolla.


OnePunchStonk

Hyvin puhuttu, kiitos siitä. Ainakin tämä jutun kaveri täyttää monet Kokoomuksen ostoslistan vaatimukset aivan heittämällä.


QuadrilleQuadtriceps

Eikös Päivillä ole ollut siihen jo kanta, vai muistanko väärin?


melkeinmantereella

Joo, mut suomalaiset kristilliskonservatiivit eivät osaa kulttuurisotia kuten nämä hupiukot.


Kustu05

Oikeisto ja konservatiivi ei ole sama asia.


Netplorer

Olen vissiin tullut vanhaksi kun toivoisin että politiikassa olisi ikärajat kummassakin päässä. Joku 30-65 voisi olla passeli. Ei mitään juuri teiniyden karistaneita hermokimppuja eikä seniileitä haakuroita mussuttamassa neuvostoliiton autuudesta.


QuadrilleQuadtriceps

Persoona on kehittynyt, kokemusta elämästä on kertynyt ja henkilö on oletettavasti ehtinyt myös sivistämään itseään ihan mukavasti. Tietysti tuolloinkin joukossa olisi provokaattoreita ja hieman hitaampia kavereita, mutta ainakaan maailmaa eivät johtaisi vanhukset tai keulakuvalampaat.


Jaradacl

Olisi myös pahin tunnevetoinen ideologinen terä jo hieman tylsistynyt.


Tukeen

Kokoomuksen pitäisi sulkea ovet näiltä konservatiiveilta ja keskittyä juuri siihen liberalismiin. Vahvojen johtajien ihailu ja 50-luvun palauttamiseen tähtäävä politiikka on aivan älytön ajatus. Asevelvollisuus myös pitäisi lakkauttaa, eikä laajentaa!


icantshoot

En ikimaailmassa haluaisi tätä tyyppiä päättämään politiikkaan. Tuolla asenteella ja noilla mielipiteillä että totuudella ei väliä kunhan asia saadaan läpi vietyä, ei ole tulevaisuutta. Järkyttävää propagandaa.


Soidin

Jaahas, jenkkilarppaus saapunut myös konservatiivien puolelle. Nyt olisi hyvä näiden parikymppisten poliitikkaintoilijoiden laittaa kone hetkeksi kiinni ja matkustaa vaikka maaseudulle tapaamaan isovanhempia. Oliko 2010-luvun alussakin tällaista vai kultaako aika muistot? Tunnen jo nyt 30-vuotiaana pudonneeni kehityksen kelkasta, kun katselen nykynuoria.


The_Grinning_Reaper

Huoh, vai että vallan ihailee vahvoja johtajia? Tarkoittaako tuo nyt kaipuuta Kekkosslovakian aikoihin vai jotain Trumpismia? Enihoo, kumpikaan Trump tai Kekkonen ei ollut vahva johtaja, kunhan vaan yrittivät esittää mokomaa..


nollataulu

Köh, nomen est omen. "Aatu"


roiki11

Fasismia, se tarkoittaa fasismia.


taastaas

Jotenkin tässä puolittain säälittääkin tämä nuori mies. Saattanee johtua osittain omasta naiivista uskostani, ettei kukaan voi oikeesti olla nyt ihan tommonen. Kun aattelen vain, kuinka pirun rankkaa ja rasittavaa se on, jos jatkuvasti huomio kiinnittyy siihen, mitä muut ajattelevat hänestä. Että keskittyy ärsyttämään muita ja kokee sen hyväksi asiaksi, että just häneen ja hänen sanomisiinsa reagoidaan, ja mitä voimakkaammin, sitä parempi. Mä aina tulkitsen provosoinnin ihan provosoinnin vuoksi jonkinlaisena epävarmuutena ja huomionkaipuuna. Tossa joutuu jatkuvasti miettimään sanavalintojaan, ylläpitämään sitä "kovaa kuorta" ja pitämään huolta kampauksesta ja kenkien brändistä. Ja tyyppi on hädin tuskin yli teini-iän, ja sen ikäiset tunaroi - miten hemmetissä tuommoinen ihminen pystyy reagoimaan pettymyksiin tai omiin virheisiinsä? Mitä se tekee, jos vaikka tajuaakin olleensa jossain asiassa väärässä? (Ts.ehkä typerästi uskon, että toi on täysin rakennettu rooli, ja jossain vaiheessa se kokee heräämisen ja tajuaa ettei ookkaan kivaa olla ihan aatu, ja sit sitä hävettää niin maan perkeleesti että siinä menee ainakin tovi jollei toista.)


Zamppi

Tässä on hyvä esimerkki ihmisestä, joka on kulkenu kultalusikka perseessä koko elämänsä ajan. Pienestä asti nähny ku toi jannu kasvaa ja vanhempie rahat o ollu hyvässä asemassa sen elämässä.


Jurski17

Vittu mikä pelle


heioonville

Miten käsiaseiden jakaminen kaikille liittyy perinteisiin suomalaisiin arvoihin? Suomessa aseiden omistus on aina ollut luvanvaraista eikä ole ikinä perustunut mihinkään perustuslakeihin tai muihin arvoihin. Perinteisenpää olisi esimerkiksi velvoittaa kaikki etelä-pohjanmaalaiset kantamaan puukkoa mukanaan kuten ennen vanhaan oli tapana.


hombremagico

Aatun ajattelussa näkyykin amerikkalaisille tyypillinen historiattomuus. Menneisyyttä (esim. 50-lukua) ei tunneta lainkaan tai vaikka tunnettaisiin, siitä vääristellään täysin oma käsitys joka mahdollisesti uppoaa ainakin omiin äänestäjiin. Jos siis omaa hyvin huonon yleissivistyksen voi oikeasti kuvitella, että vapaa aseenkanto-oikeus on jotain "50-luvun konservatiivisuutta". Mikä tahansa on ihan mitä tahansa kun vain tarpeeksi vimmaisesti väitetään. Juuri sitä myös Trumpin resepti on ja siltä osin Aatun poliittinen ideologia on ainakin looginen. Myös vaaleja voi väittää ihan suoraan varastetuksi riippumatta siitä onko niin vai ei, kunhan se nyt ajaa omia "konservatiivisia" tavoitteita.


pikkuhillo

Ei voi ei, mutta ihmisiä tältä vuosisadalta voi harkita siihen joukkoon ketä mielytetään.


Baselet

On kyllä niin malliesimerkki alkavasta pikkuhitleristä.. mitäköhän tuostakin kasvaa tulevina vuosikymmeninä. Jos jonkun sortin radikalismi kiehtoo niin siitä on helppo sujahtaa kunnolla kaninkoloon.


SinisterCheese

Sanotaanko näin; ainoa henkilö johon luotan päättämään siitä missä ja miten siviilit saavat kantaa aseita on henkilö kuka ei henkilökohtaisesti halua kantaa tai käyttää asetta? Miksi? Koska kuten tiedämme jo Antiikin ajoilta, viisaat miehet ovat sanoneet että sille joka haluaa valtaa ei voida antaa sitä koska ei voida luottaa siihen että käyttävät sitä oikein. Kukaan joka haluaa käyttää asetta, ei voida luotta että käyttää sitä oikein. Miksi? Koska jos sulla on vasara, kaikki ongelmat näyttää nauloilta. Jos sulla on ase, sä alat löytämään ratkaisuja jotka ratkeaa sillä aseella. Itse kun menen työkeikoille on minulla mukana minun *sininen laukku* jossa on kaiken maailman vähän epätavallisempaa työkalua. Ja ongelmat aina ratkeaa nopeasti koska tiedän siellä olevan epätavallisia työkaluja jolla asia saada ratkaistu. Mutta koska olen kompromissien kannattaja niin ehdotan Aatuille nyt sitten tällaista: Saat kantaa pientä käsiasetta, mutta se vaatii luvan joka on vaimassa yhden vuoden kerrallaan. Lupa vaatii 50€/päivä pantin jonka saat sitten takaisin kun lupa raukeaa. Jos käytät asetta luvan aikarajojen sisällä pantti menee valtiolle ja lupa raukeaa. Aseen, lippaan ja ammuksien, pitää olla huomioväri pinkkit ja varustettu heijastimilla tai laakattu heijastin lakalla. Aseessa pitää olla kaiverrettu tunnus ja RFID tägi joka tunnistaa ne sinulle. Ammukset pitää rekistöröidä erikseen. Tätä varten aletaan valmistaan erikseen yksilöityjä ammuksia, ja ammukset rekisteröidään lupaan ja niitä saa vain yhden (1) lippaan verran. Luvan rauetessa ammukset luovutetaan takaisin myyjälle jolla on velvollisuus tuhota ne. Luvan saaminen vaati jokaista lupaa varten vaati de-eskalaatio kurssin suorittamisen ja kokeen läpäisemisen, kuten myös koulutuksen stressaavassa ympäristössä toimimiselle. Ennen lupahakemusta täytyy läpäistä 50x1h kerran psykoterapeutin tutkimus jossa selvitetään hakija taipumus aggressiiviseen käyttäytymiseen ja mahdolliset ennakkoluulot. Jos käytät asetta, sinun tulee välittömästi ilmoittaa asiasta hätäkeskukselle. Jos asetta käytettiin turhaan tai muuten ei oikeutetusti; eikä de-eskaalatiota suoritettu,; tai alkoholin vaikutuksen alaisena (0 promille raja); katsotaan sinun syyllistyneen tietoisesti murhaan tai sen yritykseen. Lupaa ei voi saada jos on verorästejä tai veroseuraamuksia maksamatta. Näiden vaatimusten tietoisesta rikkomisesta seuraa 12kk ehdoton vankeus. Kyllä... Tarkoitus on tehdä aseen kantamisesta epäkäytänöllistä, epämukavaa, ja siihen sidotut vastuut suuriksi. Meillä ei ole mitään *2nd amendmenttia* vaan oikeus aseen kantamiseen on etuoikeus joka suodaan. Suomi ei ole USA - tänne on turha vittu tuoda USA:n asekeskustelua.


TrueOfficialMe

> Saat kantaa pientä käsiasetta, mutta se vaatii luvan joka on vaimassa yhden vuoden kerrallaan. Lupa vaatii 50€/päivä pantin jonka saat sitten takaisin kun lupa raukeaa Käytännössähän tämä johtaisi siihen aseenkannosta tulisi rikkaamman luokan erityisoikeus, joka ei nyt ainakaan omaan korvaani kuulosta mitenkään tavoiteltavalta.


axna13

Ollut kyseisen hepun rinnakkaisluokalla yläasteen ja osan lukiosta. Hän on jo ollu kauan Vaasan nuorison naurun kohde juuri näistä mielipiteistä. Viimeksi kun oon itse kuullut mitään hänestä oli kun hän joutui poistumaan kokoomus(?)nuorista vähän aikaa sitten asepositiivisten mielipiteiden takia, jotka eivät olleet lähelläkään sen puolueen mielipiteitä, jota hän edusti. Kiehuu ittellä kun näkee, että niinkin iso uutistoimisto kun YLE antaa hänelle sekuntiakaan heidän ajasta. Vaasan nuoriso ihmetteli vuosi sitten miksi Pohjalainen uutisoi hänestä jopa kahteen kertaan, ja nyt ihmetellään miksi hän saa aikaa kohdevalossa ollenkaan.


itsepaesuus

todella ärsyttävä formaatti lukea yhtään mitään


Some_Acadia_1630

Tukkatyyli on ainakin kohdallaan.


Greedy-Potential-524

Mukava että suorapuheisia ja huomiota herättäviä hahmoja löytyy näinä aikoina muualtakin kuin ”massit massoille”-vasemmistosta ja ”Suomi Soumalaisille”-äärioikeistosta. Tämän kaverin ajatuksiin en ole vielä perehtynyt tarkemmin, mutta vapaan markkinan ja demokratian fanina minulle toi Trumpin kanssa flirttailu on helposti diskaamisen aiheuttava ominaisuus.


QuadrilleQuadtriceps

Olen samaa mieltä. Politiikka tarvitsee nuoria ja erityisesti heitä, jotka ovat valmiita uudistamaan ja muuttamaan liian pitkään vallalla ollutta meininkiä. Kokoomus on tähän räväkkyyteen yllättävä puolue, mutta pidän siitä. Epäilen, että Trumpin fanitus on osaksi ehkä edgyilyä.


jiggly89

Onhan se helvetin kätevää olla konservatiivinen, jos on valkoinen heteromies.


AccDaccDoo

Ensin saivat tilaa Amerikan yhden ääripään sekavat ideat, nyt tuntuu olevan sitten sen toisen vuoro. Tämä on nyt se puoli joka tuntuu pitävän sitä hyvänä asiana, että kaikkia ei voi mielyttää, sen sijaan että näkisi sen vain faktana. Ärsytetään milloin ketäkin ihan tahallaan ja sitten ihmetellään kun oikein kukaan ei halua edes yrittää minkäänlaista rakentavaa keskustelua heidän kanssaan. Varmaan kannattaisi Aatunkin harkita uraa tuolla Atlantin toisella puolella, täällä asioita voi hoitaa fiksumminkin.