T O P
  • By -

ODKokemus

Myös jatkuvasti viittaa sotaan Donbasissa ja Itä-Ukrainassa "Ukrainan sisällissotana".


walk-a-loan

Niin... sotahan tapahtuu Ukrainan sisällä joten teknisesti se on sisällissota /s


FlyAirLari

Suomen sisällissota 1939-40 oli kauhea.


GetCaned

Sisälmyssota


real_actual_doctor

Uutisvinkkiä menemään. Ihmettelen jollei kohu aiheuta irtisanomista.


delian_julphiki

ilmeisesti ainakaan suomen suurinta sanomalehteä ei kiinnosta


Sexyhorsegirl666

Etsin tästä jo eilen uutisia. Ihmeellisen hiljaista on ollut, vaikka twitter kävi jo eilen tästä kierroksilla.


real_actual_doctor

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/c3e4bcb3-1182-4a0a-9189-e771b61526a7


xXAllWereTakenXx

Paska artikkeli. Itä-Ukrainan sodan kutsuminen sisällissodaksi ei ollut läheskään suurin Syksyn synneistä, tuosta saa paljon myönteisemmän kuvan kyseisestä henkilöstä kuin hänen kuuluu saada. Sanallakaan ei mainintaa Grayzonesta tai muista Kremlinin äänitorvista, jotka ovat hänen mielestään luotettavia lähteitä. Liekö toimittaja Syksyn kavereita?


Kapselimaito

Lähtee kyllä näistä luottoa Amnestyyn. Joskus historiassa lahjoittaneena täytyy sanoa, että tulee menemään vuosikymmeniä ennen kuin alan kuunnella näitä pellejä uudelleen. Tässä tilanteessa täytyy olla todella vähä-älyinen tai sotamielinen, että ylipäätään lähtee tukemaan Venäjän propagandaa (syö ukrainalaisten moraalia ja motivoi venäläisiä rekrytoitumaan), mutta että kyseessä ei ole edes yksittäinen hölmöily vaan lafkan linjaus? Jeesus... Edit: Amnesty kiireellä [irtisanoutuu Räsäsen näkemyksistä](https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/c3e4bcb3-1182-4a0a-9189-e771b61526a7) ja [myöntää erehtyneensä](https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008989805.html) raportin julkaisun sävyssä. Hapan arvaus: pakollinen damage control kun rahat uhkaa lähteä.


Weirdo_doessomething

Mutta oletko harkinnut, että Ukrainalaiset ovat asettaneet sotilaita väestönkeskuksiin? Sehän on sotarikos, juuri niin kuin tykistön käyttäminen ja ampuminen! Kyllä sota oli parempaa kun kaksisataatuhatta värikkäästi pukeutunutta miestä kerääntyivät Waterloon pelloille ampumaan toisiaan riveissä!


kaneliomena

Avoimella kentällä, Ned!


Investment-Lazy

No tuo se on sotilointia.


Destabiliz

Ukrainan syytä kun rakensivat kaupunkinsa Venäjän tykistökeskitysten alle..


KaZZuX0

Siis eikös tämä ole sarkasmia eikä trollaamista? Enkö osaa enää lukea?


leela_martell

Joo mäkin luin ihan selvänä sarkasmina. No joka tapauksessa, yksi tällainen internetin salaliittoteorioihin ja humpuukiin haksahtanut tyyppi olis vielä mahdollista jättää omaan arvoonsa. Mutta ottaen huomioon että Amnesty Internationalin johtaja haukkuu kaikkia heidän raporttia ihan aiheellisesti kritisoivia trolleiksi, Suomen Amnesty johtaja puolustelee ja Ukrainan Amnestyn johtaja erosi koska AI ei suostunut kuuntelemaan itse ukrainalaisia raporttia tehdessä on kyllä kaikki uskottavuus mennyt tältä järjestöltä nopeasti.


Weirdo_doessomething

Tuen Napoleonilaisia rivistötaistelutaktiikoita täysin epäironisesti


DisneylandNo-goZone

Yksikään Wellingtonin ontto neliömuodostelma ei murtunut Waterloossa. Eikä murtunut Wilhelm Oranjelaisen hollantilaisetkaan. Napoleon ja Ney saivat turpiinsa, joten vituiks meni sekin vallankumous.


Gedrloov

Ei kun sä just osaat lukea, alkaa olemaan harvinainen taito verkossa. Jonnet ei tajuu sarkasmia ilman /s merkkiä.


elaintahra

Alkaa olee vaikea pysyä kärryillä kaikesta zarkasmista ja troloilusta


Kuitenski

Puhun hyvä suomi


KaLium86

En ole venäjäläinen. Mistä tiesit?


santa_obis

Näköjää trollitehtaiden budjettia leikattu


kuriositeetti

Onko se lafkan linjaus vai yksittäisen hallitusjäsenen ulostulo?


Kapselimaito

Linjaus. Esim. [tässä](https://www.reddit.com/r/Suomi/comments/whizgi/comment/ij65apf/?utm_source=reddit&utm_medium=web2x&context=3) kommentissa valotetaan ihan hyvin sitä, miksi ylipäätään juuri nyt on aika huono hetki alkaa metelöidä Ukrainan armeijan taktiikoista. Kuten sanottua, tällä on suora Venäjää tukeva propagandistinen vaikutus, ja näennäiset vaatimukset 'tasapuolisuudesta' juurikin vahvistavat Venäjän linjaa, että sodassa on kaksi tasaväkistä osapuolta, jotka ovat osin tehneet virheitä - sekä toki sikäläistä natsimyllytystä. Se, että lähteet ovat kyseenalaisia ja että firman reaktio kritiikkiin on täysi siilipuolustus, tekee lähinnä lisää nauloja järjestön uskottavuuden arkkuun.


leela_martell

Amnesty Internationalin johtaja (Agnes Callamard) haukkuu kaikkia heidän raporttia ihan aiheellisesti kritisoivia trolleiksi, Suomen Amnesty johtaja puolustelee ja Ukrainan Amnestyn johtaja erosi koska AI ei suostunut kuuntelemaan itse ukrainalaisia raporttia tehdessä. Pahalta näyttää Amnestyn kannalta.


kuriositeetti

No tuossa twiitissä sanotaan, että Amnesty Finlandin hallituksen jäsen syyttäisi Amnesty-järjestöä Ukrainalaisten tekemien ihmisoikeusloukkausten aliraportoimisesta, ei Amnesty Finland kokonaisuudessaan.


SixBucksAGallon

[Amnesty Internationalin viimeisin julkaisu aiheesta](https://www.amnesty.org/en/latest/news/2022/08/ukraine-ukrainian-fighting-tactics-endanger-civilians/) ei kyllä minusta näytä Venäjä-propagandalta. Kallistuisin enemmän yksilön hoopoilun kannalle. ​ >Ukraine: Ukrainian fighting tactics endanger civilians - Such violations in no way justify Russia’s indiscriminate attacks, which have killed and injured countless civilians


elaintahra

"Tässä tilanteessa täytyy olla todella vähä-älyinen tai sotamielinen, että ylipäätään lähtee tukemaan Venäjän" Täytyy kyllä jumalauta sanoa että jos tajuaa yhtään mitään, ei pitäisi olla syytä jauhaa mitään ihmeen "pro"-venäjä-paskaa yhtään. Vaikka miten tekisi mieli niin pitää nyt vaan pitää turpansa kiinni saatanan idiootit


nvsnli

Voit myös katsoa Yle Areenasta dokkarin jossa Amnestyn jäsenet ovat huolissaan terroristien ihmisoikeuksista. Puhutaan siis terroristeista jotka ovat videolla tekemässä rikoksia eikä mistään epäillyistä terroristeista.


lolomfgkthxbai

> Voit myös katsoa Yle Areenasta dokkarin jossa Amnestyn jäsenet ovat huolissaan terroristien ihmisoikeuksista. Puhutaan siis terroristeista jotka ovat videolla tekemässä rikoksia eikä mistään epäillyistä terroristeista. Ihmisoikeudet kuuluvat kaikille, ei ne muuten ole oikeuksia vaan etuja.


Molehole

No mites kun oikeutta vapauteen rajoitetaan esim. vankilalla?


Express_Opposite

Onko ihmisillä näin pihalla yhteiskuntaoppi? Siinä välissä on oikeuslaitos. Se on se ero. Sen takia se oikeuslaitos on. Jotta voidaan todeta ja todentaa mitä on tapahtunut ja kenen toimesta. Että niitä oikeuksia ei otettaisi pois viattomilta.


[deleted]

[удалено]


Express_Opposite

Vastasin lähtökohtaisesti vain kysymykseen vapaudenmenetyksestä liittyen oikeuksiin. Amnestystä en tiedä yhtään mitään. Lähtökohtaisesti kolmannen sektorin toimijat (Punainen Risti, jne) ovat olleet erittäin tärkeitä kriisialueilla. Yleensä tarvitaan kolmansia osapuolia toimimaan kansainvälisinä tarkkailijoina. Sen takia on myös olemassa kansainvälinen oikeus.


Huimanoidi

Ei muuten vitussa kuulu, jos ja kun ylität tietyn pisteen niin sun oikeudet on pieru tuulessa. Yleisellä tasolla olet oikeassa ,mutta on olemassa turhan paljon sankareita kelle oikeudet eivät kuulu


VideaMon

Onhan se kiva ajatella noin, mutta kun ruvetaan vetämään tommosia erikois tapauksia, niin sitä rajaa on helppo ruveta liikuttelemaan syystä tai toisesta. Historiasta kyllä löytyy esimerkkejä, millon ihmisoikeuksista ei o vähääkään välitetty kun joku valtio tai muu ryhmä päättää, että nää ihmiset ei oo meidän mieleen.


dr_offside

Terroristit voittaa jos tolle tielle lähdetään.


Timppadaa

Oletko kuullut vankiloista? Ihmiset lähetetään sinne ja he menettävät osan oikeuksistaan.


Irilieth_Raivotuuli

"hei, se tyyppi joka sahasi lapsensa kurkun auki ja tappoi vaimonsa koska kaveri heitti 'your wife lol' läpän netissä on oikeesti ihan kiva tyyppi ja se käytös kuuluu heidän kulttuuriin, nyt kyllä ylireagoit ihan liikaa ja ollaan tämän ihanan kulttuurikukkasen ihmisoikeuksia polkemassa kun aiotaan antaa sille kuolemantuomio tai potkimaan maasta!"


Nitqrotta

Valitettavasti tuon voi tehdä ihan normaali perheenisä ja niin on tehny. Joskus myös tulee virheellisesti tuomittuja ni kiva olla kidutettuna ja päästä vapaaks ihanku ei ois mitää tapahtunu. Eka reaktio varmaa itelläki et ei olis oikeuksia mut pitää kuitenki muistaa ettei ne oo yksinkertasia asioita ja noin niiss terroristien ihannoimissa ”yhteiskunnis” eletäänki juuri ilman ihmisoikeuksia, eli ei mitää oikeuksia kuin tietyillä.


iwy_iwy

Kuulostaa että tässä on vedetty nyt mutkat aika suoriksi. Amnesty puolustaa ja tekee työtä enimmäkseen oikeiden tyyppien puolesta. Sellasten joita on teljetty vankilaan rauhallisista toimista ja oikeiden asioiden puolustemisesta. Sananvapausvankeja. En oo kattonu dokkariq, mutta aikalailla uskon et kattomatta puhut paskaa ja vääristelet.


rumbleran

Sinulla on joskus ollut luottoa Amnestyyn? Huh.


Zan-san

Aung Suu Kyin kohdalla amnestyllä oli väliä ja Aasiassa vaikuttivat aika lailla. Tämä tosin oli 2000-luvun alkupuolella


SkoomaDentist

Oli ne 90-luvulla ihan ok.


Kapselimaito

Miksi ei olisi? Kysyn vilpittömästi. Lahjoitin ennen vuotta 2010.


kashluk

Minusta on aina ollut absurdia pitää Suomea ihmisoikeuksien mustalla listalla, mutta olen varmaan puolueellinen...


iwy_iwy

Mistä sä ton otit? Pitääkö Amnesty Suomea ihmisoikeuksien mustalla listalla?? 😂 Ei pidä. Suomi on Euroopan mittakaavassa yksi vaarallisimpia valtioita naisille lähisuhde- ja perheväkivallan saralla. Tää on ihan fakta. Ainakin tätä asiaa on nostettu Suomen Amnestyllä pinnalle. Missään ei ole Suomi millään mustalla listalla kuitenkaan esim. tämä takia. Joka maassa on omat ongelmansa, joita Amnesty nostaa pinnalle.


kashluk

Totaalikieltäytyjien vankeustuomioiden vuoksi. [On ollut ainakin 20 vuotta.](https://yle.fi/uutiset/3-5115223)


KamalaKameliKirahvi

Ukraina on raukkamaisen ja törkeän laittoman hyökkäyksen uhri. Venäjä suorittaa aktiivista kansanmurhaa valloittamillaan alueilla. Venäjän yksi propagandistinen tavoite on levittää tasapainoharhaa eli "both sides" narratiivia, jossa korostetaan, että kyllä ne ukrainalaisetkin tekee pahojaan. Todellisuudessa sodassa on ainoastaan yksi puoli, joka hyökkää. Venäjä systemaattisesti pommittaa, kiduttaa ja tappaa siviilejä. Venäjä on syyllinen sodan alkamiselle ja sen jatkumiselle. Venäjä on syyllinen kaikelle kärsimykselle mitä tämä sota aiheuttaa. Ukrainalaisten on pakko puolustaa maataan kaikin tavoin ja se tarkoittaa myös taistelua asutuskeskuksissa. Toinen vaihtoehto on luovuttaa ja antaa venäläisten vain tehdä se kansanmurha, jonka he ovat monissa julkisissa lausunnoissaan luvanneet tehdä ja myös alkaneet toteuttaa. Tällaisessa tilanteessa on täysin absurdia ja käsittämätöntä logiikkaa syyttää Ukrainaa ihmisoikeusloukkauksista, koska se ei vain suostu venäläisten pakkovaltaan ja kansanmurhaan.


PoorScandinavian

Juu en minäkään ymmärrä tuota. Ketä kiinnostaa mitä hyökkäävälle venäläiselle tapahtuu? Kikkelis kokkelis vaan ja multiin, mitäs läksit


totuustorvi

Kyllä sodassakin on säännöt ja vaikka venäjän mulkut ei tunnu noudattavan näistä mitään, vastapuolen on melko lailla pakko. Puolin ja toisin varmasti rajoja ylitetään ja mätiä hedelmiä mahtuu porukkaan eli kiduttavat sotavankeja jne mitä nyt sodissa tapahtuu. Haluan itse uskoa että Ukraina on tässä se puhtaampi osapuoli. Propaganda on kyllä niin vahvaa että hankala sanoa, tietäjät tietää.


real_actual_doctor

Juu, ylilyöntejä tulee tottakai. Mää uskon että meiltäkin häviäisi suht nopeasti loputkin myötätunnosta hyökkääjävaltiota kohtaan ku ystäviä teloitetaan tai raiskataan ja ostoskeskuksia pommitetaan venäjän toimesta. Tällä hetkellä me nähdään suuri osa venäjän kansasta propagandan ja putinin uhreina, mitä ne onkin. Mutta hankala edes kuvitella miten radikaalisti sotatilanne muuttaisi tätä asenneilmapiiriä.


samppsaa

Kun koko perhe on raiskattu, kidutettu ja tapettu niin siinä voi sitten hyvillä mielin viettää viimeset hetkensä tietäen että ainakaan meidän puoli ei rikkonut yhteisiä pelisääntöjä


totuustorvi

Venäjä noudattaa tällä hetkellä lähinnä seuraavia: * ei tehdä mitään joka aiheuttaisi euro/globaalin eskalaation (nato-rajat) * kaikkein pahimpia taistelukaasuja tai ydinaseita ei ole vielä käytetty Kaikki muu epäinhimillinen sikailu ok ja siitä jopa väitetysti palkitaan sitten kotopuolessa


HexChalice

Ukraina on PUHDAS käydessään puolustustaistelua OMALLA MAAPERÄLLÄÄN. AInut rajoja ylittänyt paska on A2 Keltainen ja se on ylittänyt valtakunnan rajat, moraaliset rajat ja rattijuopumus rajat… saatana vie.


TurbulentIngenuity55

Tuossa tilanteessa puolustaja on tehtävä mitä tahansa Tuhotakseen hyökkääjä varsinkin kun hyökkääjän tarkoitus on tuhota ukrainan kansa ja identiteetti.


totuustorvi

Näinpä juuri mutta ei niitä venäjän pikkupoikia silti saa kiduttaa siellä ukrainan puolella jne


Ripulix

No kyllä mä muistan moderaattoreiden ihan tällä kyseisellä subilla bannanneen esim sen tyypin joka sano että venäjän vois laittaa luonnonpuistoksi jahka venäläisistä päästään eka eroon. Tais olla kansanmurhan suunnittelua tai joku muu vastaava :D


Kapselimaito

Totta kai. Meillä ei ole mitään syytä antaa venäläiselle natsimyllytykselle lisää pökköä pesään, eikä Suomi-Reddit ole oikea paikka vihanlietsonnalle.


Ripulix

Niin siis, eihän siinä mitään vihaa lietsottukaan, ehdotettiin vain että jahka venäläisistä on päästy eroon(eikä siis ehdotettu mitään tapoja tämän lopputuloksen aikaansaamiseksi), niin sen maa-alueen voisi pyhittää luonnonpuistoksi. Venäläisethän tosin jo natsitti suomalaiset tuossa pari kuukautta sitten, että sekin juna on mennyt jo. Muistan myös ku jotkut sai banneja esim sillon kun isis poltti elävältä lössiä niissä häkeissä aavikolla ja videoi sen, silloinkin vasara viuhui aika kovaa tahtia kun täällä ei saanut ollenkaan spekuloida mitä tekemistä islamilla voisi olla koko sekoilun kanssa.


Kapselimaito

>Niin siis, eihän siinä mitään vihaa lietsottukaan, ehdotettiin vain että jahka venäläisistä on päästy eroon(eikä siis ehdotettu mitään tapoja tämän lopputuloksen aikaansaamiseksi), niin sen maa-alueen voisi pyhittää luonnonpuistoksi. Väännän tämän nyt rautalangasta. Jos joku ehdottaisi, että sitten kun perheestäsi on päästy eroon niin kotisi voisi pyhittää vaikkapa kauppakeskukseksi, etkö pitäisi kyseistä ulostuloa vähäisimmissäkään määrin mitään uhkaavaa implikoivana? Em. kaltaiset mölinät eivät kerta kaikkiaan kuulu julkiseen keskusteluun, ja Redditin moderaattorit toimivat täysin oikein poistaessaan sellaiset näkyviltä.


Erkki_28_

Selkeä sekä hyvin tiivistetty kommentti tilanteesta.


RevolutionByHugs

Grayzone on kyllä täyttä punaseksi maalattua sontaa. En ymmärrä miten länsimaiset vassarit menee noin helppoon lankaan.


juupajuu42

Tämä ei ole mitään uutta. Venäläinen propaganda on yrittänyt heikentää länsimaita tukemalla länsimaiden äärivasemmistoa ja äärioikeistoa jo todella pitkään. Vasemmisto kannattaa rauhanliikkeitä ja kommunistisia puolueita joita Venäjä rahoittaa ja jotka haluaisivat purkaa NATO:n kokonaan ja oikeisto hurraa Venäjän strongmanille koska Venäjä ei ole ” juutalaisglobalistien johtama maa”. Propaganda ulottuu myös köyhempiin maihin jossa Venäjän imagoa kiillotetaan mukavasti ja lännen sanotaan kaatuvan millä hetkellä hyvänsä. https://en.m.wikipedia.org/wiki/Active_measures


Raptori33

Venäläisen tubettajan itse kuvailemana kyseinen [ilmiö](https://www.youtube.com/watch?v=cY5Qd7rTC8M)


JoHaSa

"Ei kaikki vasemmistolaiset."


Technopolitan

Suurin osa länsimaiden vasemmistosta on Ukrainan puolella, nämä ovat erittäin näkyvä ja typerä vähemmistö, mutta nimenomaan vähemmistö.


Zan-san

Hämmentävän paljon löytyy Venäjää tukevia isojakin nimiä esim Corbyn. Linke (Saksan vas-liitto) on myös hämmentävästi kommentoinut asiaa. Ihan pienestä ilmiöstä ei ole kyse


shami1kemi1

No kyllähän meidänkin vas.liitto vähän siinä alussa veti jännästi. Oletan tosin, että rouva Andersson on jyrähtänyt sen verran kovaa puoluekokouksissa, ettei puolueen vastarannankiisket uskalla enää vastustaa esimerkiksi NATO:a.


Satu22

Kyllä sieltä edelleen vastustusta löytyy, NATO-äänestyksessä Vasemmistoliiton KYLLÄ/EI äänet jakautuivat 9-6. Näiden kuuden lisäksi vastustusta löytyi yhteensä kaksi ääntä, jakautuen Perussuomalaisten ja VKK:n kesken.


highvoltage666

https://en.wikipedia.org/wiki/The_Grayzone The Grayzone is a left-wing[1] to far-left[11] news website and blog[15] founded and edited by American journalist Max Blumenthal.[12] The website, initially founded as The Grayzone Project,[16] was affiliated with AlterNet before becoming independent in early 2018.[2] The website's news content is generally considered to be fringe.[2][17][18][19] It is known for misleading reporting[20] and sympathetic coverage of authoritarian regimes,[2][13][21] in addition to its denial of the Uyghur genocide.[25] The Grayzone has spread conspiracy theories about Venezuela, Xinjiang, Syria, and other regions.[26][27] The website often publishes work written by current and former Russia Today staffers, for example, Anya Parampil and Alex Rubinstein.[28][29][30]


Finnish_femboy

Jaa että ihan kunnon tankie-setit siellä


andynzor

Ihan vaan stallari suomeksi.


Randomeda

itse suosin termiä "telaketjulaiset".


TurquoiseBeetle67

Koko Amnestyn artikkeli on täyttä paskaa ainakin kolmesta syystä. 1. Jos Venäjä ei olisi hyökännyt alun perinkään, siviiliuhrien määrä olisi nolla. 2. Nyt ei eletä enää Napoleonin aikakautta, jolloin vihollinen kohdattiin avoimella pellolla. Nykyään vihollisen kohdataan siellä, missä hyökkäys tapahtuu, eli useimmiten kaupungeissa. 3. Amnestyn artikkeli auttaa Venäjää informaatiosodassa, kun nyt Kreml voi perustella omaa totuuttaan viitaten tähän.


SanotreVa

Ihan Napoleoninkin aikaan odoteltiin linnoituksissa ja asutuskeskuksissa, ja esim. täällä kommenteissa useaan otteeseen viitatussa Waterloon taistelussa käytettiin [siviilitaloa paikkana](https://en.m.wikipedia.org/wiki/La_Haye_Sainte), missä melkeinpä verisimmät kohtaukset tapahtui.


originalgg

Ärsyttää tämä jatkuva suomen kielen rapauttaminen englannilla; ”pro-Russian”? Ihan oikeasti?


betelgz

Äärivasemmisto ja äärioikeisto molemmat putlerin pikku apureita <3


Zan-san

Gumbayjaa yhteisellä nuotiolla soi…hauskaa miten jaksavat yhdessä tukea suurempaa hyvettä


leela_martell

Tämä on mielestäni erinomainen Foreign Policyn artikkeli aiheesta. Vaikkakin on Yhdysvaltojen näkökulmasta, voi soveltaa myös äärivasemmistoon (lisäys: ja äärioikeistoon) muissa länsimaissa. [Why America’s Far Right and Far Left Have Aligned Against Helping Ukraine](https://foreignpolicy.com/2022/07/04/us-politics-ukraine-russia-far-right-left-progressive-horseshoe-theory/)


roiki11

Kun poliittisesta spektristä piirtää ympyrän, molemmat ääripäät onkin vierekkäin.


Sparru

https://www.youtube.com/watch?v=Ev373c7wSRg menee vähän samaan kastiin.


Deep_Championship_95

Ääriajatteluilla on hyvin samankaltaisia piirteitä. Semmonen hevosenkenkä teoria, mikä pätee vaikka ideologiat ja päämäärät ovat täysin erilaisia.


coinselec

Ilmeeni, kun vasemmistolaiset ovat venäjän puolella.


nikomys

Nehän on kumartaneet itään jo yli sata vuotta, joten ei aiheuta mitään reaktiota.


coinselec

Niinhän ne on, mutta sen nyt ymmärtää esim kommunismin "kukoistamisen" aikoihin ja sitten niiden aikojen perään haikailun aikoihin. Tässä kohtaa se on vaan typeryyttä.


nikomys

Kyllähän se on ollut silkkaa typeryyttä se kommunismin ihailu ihan samalla tavoin. Neukkulaa, ja sen toteuttamaa kommunismia on ihailtu täällä samalla, kun rajan toisella puolen väkeä on kuollut nälkään ja vainoihin.


Jepekula

Se ei ole typeryyttä. Euroopan verisimmän, brutaaleimman ja tuhoisimman diktatuurin ihailu ei ole koskaan ollut mitään muuta kuin tuomittavaa moraalinpuutetta ja kansanmurhien kannattamista. Tuskin kukaan täälläkään sanois että "joo natsien ihailu silloin fasismin kukoistamisen aikoihin on ymmärrettävää, vähän vain tappoivat jutkuja."


Equalizion

Onhan se täysin legitiimiä sanoa, että esimerkiksi Suomen sotilaiden ollessa täysin pimennossa saksalaisten suhtautumisesta tiettyihin vähemmistöihin, heidän oli helpompi tehdä yhteistyötä ja nähdä toisensa "yhtä pahaa vastaan". Koska niinhän se oli. Oma iso-isäni sai elinikäiset traumat lapin sodasta ja traktorilla ruumiiden viennistä, kun samat kaverit olivat 6kk sitten taistelleet rinnalla, ja eivät eronneet suomalaisista kuin kielen ja puvun perusteella. Jos iso-isäni olisi aikoinaan ihaillut natsi-Saksaa, olisivat syyt olleet paljon maanläheisemmät kuin mitä nykyään voi heistä lukea.


Jepekula

Totta näinkin. Silti sekin on täysin eriasia kuin ihailla punafasisteja edes kukoistuksensa aikaan, jolloin kansanmurhiakin oli heillä takana kymmenkunta. Natsien kansanmurhista ei taas sinä aikana tiedetty mitään.


Ok_Water_7928

Ei ilmettä.


Ratonmannen

Hillel Neuerin [twitter-ketju](https://twitter.com/HillelNeuer/status/1194371321473437696?cxt=HHwWgMC0pfGYoZMhAAAA), joka listaa muitakin Amnestyn munauksia. Sisältää mm. puhujan joka on mm. kutsunut 9/11 iskuja "suloiseksi kostoksi", ja kyseenalaistaa holokaustissa käytettäneen kaasukammioita. Tai seniorityöntekijän, jolla oli linkkejä muslimiveljeskuntaan.


spiritheyregone

vielä kun näkis myös lukea mitä se Räsänen oikeasti sano


Banaanisade

Miten helvetissä voi mennä niin pitkälle vasempaan että tulee ulos oikealta fasismin tukijana. Smh.


Ok-Sort-6294

Kuvittele vaikka Mercatorin kartta jossa Eurooppa keskipisteenä, kun menet Amerikkaa kohti vasemmalle, tulet pian jo oikealta /s


kashluk

Hannah Arendt puhui hevosenkengästä, kun kuvaili totalitarismia... Edit: korjaan, hevosenkengäksi alettiin *myöhemmin* kuvailla Arendtin tulkintaa.


TheHellbilly

Räsänen pyöri samoissa harrastuskuvioissa kanssani joskus parisen kymmentä vuotta sitten. Hän oli jo silloin hämmästyttävän typerä ollakseen niinkin älykäs ihminen. Kiva tietää, etten menettänyt mitään kun emme jääneet yhteyksiin. Syksy, jos luet tämän: olet vastenmielinen ihminen.


skvippo

Viime kädessä raha puhuu joten suosittelisin kaikkia lopettamaan rahallisen tuensa Amnesty Finlandiin, muitakin kohteita löytyy ja monesti paikallisilla järjestöillä on sen verran kevyt hallinto että siitä eurosta suurin osa menee oikeaan tarkoitukseen.


ImAgree

Olen jonkin aikaa miettinyt että olisi kuukausittaiselle lahjoitusrahalle muutakin käyttöä, mutta aina tullut kovin itsekäs olo ajatuksesta. Nyt putosi suomut silmiltä ja lopetin lahjoitukset. Haistakoot pitkät.


Anti-kaikki

Pidä nyt omat rahasi itselläsi jos niille olisi muutakin käyttöä. Et ole velkaa jollekin järjestölle.


DeProfundis_AdAstra

Arvostan tiedotusta, mutta >äärivasemmistolaista **pro-Russian** valesivustoa kyllä rasautti hieman. (Lisänösvönnöönä Ukrainaltakin jäi genetiivin n pois.) u/kaneliomena linkkasi [tämän ketjun](https://twitter.com/Vorkoz/status/1555554872304467969) tuonne [sotamegaan](https://www.reddit.com/r/Suomi/comments/wcmjxv/ven%C3%A4j%C3%A4n_hy%C3%B6kk%C3%A4ys_ukrainaan_megaketju/), jos haluaa lisää lueskella.


NordicBot

Oli kyllä harvinaisen paskaa suomea.


not_theguyforthis

Suomen kieli kuolee anglismi kerrallaan.


-Saabisti-

Siis whaat eikö bro handlaa finglishii


FlyAirLari

Suomen kieli muuttuu vähitellen vain junttien käyttämäksi kun jo nyt isompien kaupunkien nuoriso on internationaalisia metropolitaaneja jotka preferoivat universaalisia expressioita.


Northern_fluff_bunny

>Suomen kieli kuoli germanismi kerrallaan.


GetCaned

Tämä Amnesty menee vähän samaan kategoriaan Greenpeacen ja muiden vasemmalle kallellaan olevien ihmisoikeus- ja ympäristöjärjestöjen kanssa. Ei vaan löydy tarpeeksi kykenevää porukkaa johtoon ja operaatioihin. Sit sinne päätyy kaikenlaisia muka intellektuelleja jollain kyseenalaisilla akateemisilla näytöillä. Päädytään viime kädessä autoritääristen valtioiden ulkomaan tiedustelupalveluiden pelinappuloiksi.


Sexyhorsegirl666

Kyllä. Greenpeaceakin on Suomessa johtanut sellaista porukkaa, joka ei ole edes luonnonsuojelua/metsäalaa opiskellut. Ihan käsittämätöntä, että näitä vielä joku kuunteleekin.


foxxie31

Eli pitäisi olla metsäekonomi greenpeacen johdossa niin sitten voisi kuunnella? Kukin tyylillään ja tämä taisi nyt olla yleinen järjestödissauksen ketju.


Gryuen

No ei minunkaan mielestä pitäisi olla mitään metsäekonomin tutkintoa Greenpeacen johtamiseen koska järjestö on lähinnä varainkeruu- ja varainkäyttöjärjestö. Se pieni summa joka järjestön liikevaihdosta käytetään kenttätoimintaan on lähinnä järjestön itsensä markkinointia. Eli ihan hyvin pärjää varmasti normaaleilla ekonomin tai lakimiehen papereilla järjestön johdossa!


foxxie31

Kyllä ovat hipit menneet ja myyneet pyyteettömyytensä jo aika päiviä sitten. Ennen oli hipitki rautaa, nykyään vaan kerättyjä varoja käyttävät! Mein gott.


Kuubelwagen

Kerro missä tällaisia "metsäekonomeja" on? Ovatko he nyt kanssasi samassa huoneessa?


foxxie31

Missä metsäekonomian ammattilaiset työskentelevät vai missä he asuvat? Pahoittelen, en uskalla kavereiden osoitteita jakaa tämmöisellå palstalla. Työpaikat on metsäteollisuuden ja sen edunvalvonnan eli lobbauksen ja vastaavien piirissä. Mikäli opintokonaisuus kiinnostaa suosittelen vaikka HY metsäekonomian ja markkinoinnin kokonaisuutta.


000Kurpitsa000

Äärivasemmisto ja Putlerin touhujen valkopesu. Ajaton klassikko!


restlesssoul

Ite en kyllä ymmärrä näin vasemmistolaisena.. Putin on monessa suhteessa äärioikealla ja ei nähdäkseni missään asiassa äärivasemmalla. Ymmärrän tämän länsimaisen hegemonian vastustamisen mutta vihollisen vihollinen ei oo ystävä...


Kuraudocado

Länsimainen äärivasemmisto rakastaa kommunistista ajatusmaailmaa, mutta Putin tuskin on sellainen johtaja, jota he oikeasti kaipaavat. Jotenkin nurinkurista kannattaa vasemmistolaisena Venäjää, jossa suuri osa kansasta elää köyhyydessä, ja jossa jatkuvasti sorretaan ihmisoikeuksia ja lähetetään sotajoukkoja Ukrainaan mm. tappamaan siviilejä. Kiinnostaisi kyllä keskustella asiasta äärivasemmistolaisten kanssa. Ei ihan kyllä itselle aukea, vaikka itsekin olen vihervassarihippi.


restlesssoul

Putin ei oo kommunisti, se mua tässä ihmetyttääkin. Ite oon törmänny niihin jotka ajattelee että pitää tosiaan tukea niitä tahoja jotka vastustaa länsimaista imperialismia ja globaalia kapitalismia.. mutta vaikka venäjä ei olisikaan hyvää pataa niitten kanssa niin imperialisteja ja kapitalisteja nekin on. En tosiaan osaa kyllä avata tätä ajatusmaailmaa vaikka varmaan jossain mielessä oonki äärivasemmistolainen.


Kuraudocado

No sepä se. Ei se tee Putinista tai muusta Venäjän johdosta kommunisteja, että he haikailevat Neuvostoliittoaikojen perään. Ei kapitalistit tule kaatamaan kapitalismia?


restlesssoul

Ei tule ei.. Mitä olen Putinin puheita seurannut niin se mitä se sieltä Neuvostoajalta kaipaa on lähinnä maailmanpoliittinen mahti. Putin glorifioi "1000-vuotista Venäjää".. vallanhimoinen äärinationalisti se vain on.


Jepekula

Tärkeintä on, että Putinin Venäjä on fasistinen, niinkuin vanhakunnon Neuvostoliittokin oli.


Key_Employee6188

Kapitalistit :D Vähän laajahko käsite, jos laskee fasismin mukaan. Tuolla logiikallahan saa kapitalismista yhtä paskan systeemin kuin kommunismista.


rumbleran

Kyllä siellä aika kommarimenoa on ja kommunistinen puoluekin on edelleen hengissä ja voi hyvin.


shami1kemi1

Heidän logiikka taitaa olla se, että he vastustavat Yhdysvaltoja ja "sen vasalleja" sen verran lujaa, että kaikki USA:n ja sen liittolaisten vastustajat ovat automaagisesti hyviksiä.


Technopolitan

Se on juuri tämä.


Ripulikikka

Et ole siis riittävän vasemmistolainen.


restlesssoul

Kannatan täysin automatisoitua avaruushomoluksuskommunismia joten olen maltillinen.


SamuliK96

Olisin kuvitellut, että fysiikan tohtori olisi tätä fiksumpi. Vai eikö yliopistolta saa tarpeeksi palkkaa


calisthymia

Fysiikan tohtorina sanoisin että aika monenlaista viheltäjää siihenkin joukkoon mahtuu, ja että oletettu älykkyys ei välttämättä korreloi poliittisten sympatioiden kanssa.


omgnalius

Älykkyys ei myöskään suojaa salaliittojen kaninkoloon tippumiselta.


kashluk

Voi olla erityisalueessaan ihan helkkarin hyvä, mutta silti aika erikoinen tyyppi ideologialtaan. Tai ihan yksinkertaisesti ikävä ja ilkeä ihminen - ei älykkyys niiltä suojaa.


PrincessJadey

Eikä se, että on erityisalueellaan älykäs tarkoita sitä, että olisi älykäs kaikilla osa-alueilla. Lääkärit tästä hyvä esimerkki, kun aina välillä tulee täysin ihmissuhdetaidotonta lääkäriä vaikka olisi kuinka osaava erikoislääkäri.


calisthymia

Juuripa näin.


Investment-Lazy

En oikeastaan usko, että Syksy on tarpeeksi fiksu ottamaan edes rahaa tästä.


Zan-san

Amnesty sentään joskus yritti jotain ja sai aikaiseksi. Tästä tullut omissa kirjoissa samaa paskaa kuin Green Peacestä. Tilanteen kärjistyessä todellinen olemus nousee esille. Sääli sinäänsä, koska näille on ollut kysyntää ja tuskin loppuu poliittisten vankien ottaminen ym, mistä itse muistan AI:n.


wenoc

Onneksi en maksanut Suomen Amnestylle mitään.


Anti-kaikki

Onko nuo saaneet jotain verovaroista maksettuja avustuksia? Suomessahan veronmaksajat osallistuvat monenlaisen rahankeruujärjestön toimintaan tahtomattaankin.


THE_HORSE_

Syksy Räsäsen on koulukirjaesimerkki tasapuolisuusharhasta. Räsänen mm. kutsuu Venäjän 2014 aloittamaa sotaa Itä-Ukrainassa sisällissodaksi.


Towpillah

Eli Amnesty samaa kastia kuin Greenpeace. Pitää varmaan itse perustaa joku perkeleen hyväntekeväisyys.


SanotreVa

Multa on mennyt ohi Greenpeacen pelleilyt. TLDR?


foxxie31

Kun eivät suojele oikein ja sitten ydinvoima, niin siinähän se. Paska mikä paska. Kriitikot osaisivat tietenkin itse paremmin mutta kun ei kiinnosta.


calisthymia

No esimerkiksi tällainen anteeksiantamaton vatipäisyys nyppii ainakin minua siinä määrin etten voi kyseistä puljua kannattaa: [Greenpeace Irrevocably Damages Fragile Nazca Lines](https://www.iflscience.com/greenpeace-irrevocably-damages-fragile-nazca-lines-peru-during-publicity-stunt-26557)


Sexyhorsegirl666

En tiiä mihin tässä viitataan, mutta ne on aina perseilleet Suomessa. Toki oon metsäalan perheestä niin on joutunut niiden touhuja sietämään normaalia ihmistä enemmän ja kuva varmaan värittynyt.


imll99

Amnesty International is no longer a credible organization.


highvoltage666

https://nitter.net/pic/orig/media%2FFZafBh5WQAQsdiL.jpg


Djinnsturge

Ei kai Amnesty ole muutenkaan ollut vuosikausiin millään lailla asiallinen organisaatio.


oispakaljaa12

En ole ikinä amnestylle tai muillekaan feissareille onneksi rahaa lahjoittanut. Mitä isompi organisaatio, niin sitä isompi siivu siitä "hyväntekeväisyydestä" menee aivan muihin suihin kuin itse lopulliseen käyttökohteeseen.


Ecchika

Vittu aina saa hävetä kun nuo amnestyn idiootit avaavat turpansa


Kal_Vas_Flam

Millaisia laillisia keinoja minulla on tuoda Amnestyä kohtaan tuntemaani kuvotusta julki heille?


fl00km

Amnestyn tukeminen loppu just


Adept_Concert_298

Ja venäjänmyönteisten äärioikeistolaisten uusnatsien propaganda uppoaa taas medialukutaidottomiin.


shami1kemi1

Niinhän se tuppaa uppoamaan. Venäjän propaganda on kyllä todella hyvää siinä suhteessa, mikä taas tekee siitä ihan helvetin vittumaista.


Adept_Concert_298

Jep. Ylilauta ja ärrussia hehkuttaa tätä minkä kerkeää. Venäjällä, toisin kuin neuvostoliitolla, ei ole mitään perimmäistä aatetta ylläpidettävänä, joten hybridisodassa iskuja voi tehdä vasemmalle, oikealle ja keskelle.


Ltbirch

Pitääkö kukaan näitä ihmisoikeus- ja rauhanjärjestöjä juuri minään?


Express_Opposite

Joo siis yäk ihmisoikeudet ja rauha. /s


[deleted]

[удалено]


Iso-Jorma

Niinpä. Kyllähän Kevät olisi paljon positiivisempi jo lähtökohtaisesti


mrlordpharmacist

Fair and Balanced TM©️®️


Lady_Lavery

Ei yllätä tuolta antisemitistiltä tuollainen teksti. Pitäis päänsä vaan suosiolla teoreettisessa maailmassa...


MentalRepairs

Fuck Amnesty Finland. Äärivasemmisto riisuu naamionsa. Olen niin iloinen etten antanut lahjoitukset heille.


samppa_j

Nyt herra ulos virasta niinku olis jo saatana. Pitäisi olla lakeja tämmösen pelleilyn ja kansan kusettamisen varalta


schimpynuts

herra*


samppa_j

Korjaan, Herra.


willirritate

Äärivasemmistolaista? Alkaa käymään raskaaksi tämä informaatiovaikuttaminen


fiori_4u

Venäjä kohdistaa propagandaa 'äärivasemmistolaisen' linssin läpi, kyllä. Sillä, onko nämä redfashtankiet oikeasti ideologisesti vasemmistolaisia vai pelkästään fasisteja punaisen maalin alla, ei ole väliä. Heidän kohdeyleisönsä on vasemmistolaiset ja tulokulma USA:n imperialismin vastustaminen. Missä toki on ihan oikeaakin vikaa, ei sillä, mutta lapsi menee pesuveden mukana kun aletaan fanittamaan oikeistolaisia diktatuureja kuten Venäjä siinä samalla.


tompetermikael

Amnesty taitaa pitkälti olla kommunistien hallussa kaikkialla joten ei se nyt niin outoa ole.


HelmutGolli

Ryssäpropagandaa kyllä, mutta millä tapaa se on äärivasemmistolaista? Ja enemmän taitaa äärioikeisto olla kallellaan sinne ryssälään kuin vasemmisto.


dulcetcigarettes

Tää heijastuu toki huonosti Amnestyyn, mutta en taas ymmärrä sitä, että millä järjellä tän vuoksi koko Amnesty on olevinaan mätä. Enpä itse järjestöstä ole sinänsä koskaan välittänyt, mutta hiljattain se yksi tuore raportti oli aiheellinen sotarikosten suhteen. Mä en esimerkiksi kauheasti tykkäisi siitä, että naapuriin pystyttäisiin joku komentokeskus kertomatta mulle siitä mitään. Ukraina luultavasti ei voi kauheasti evakuoida, sillä joku tiedonantaja voi välittää tietoa sitten eteenpäin. Kuitenkin en tajua sitä, että miten ihmisille ole tulevinaan joku eksistentiaalinen kriisi sen raportin suhteen. Amnesty jo itsessään on lähes eksklusiivisesti puhunut Venäjän armeijan sotarikoksista siihen saakka ja rehellisesti sanoen kyseinen raportti ei hätkäytä lainkaan ainakaan mun näkemyksiä tämän sodan suhteen. Ja jos tässä ylipäätänsä olisi jollekkin kyse siitä, että kuka tekee vähemmän sotarikoksia, niin siinä Venäjä häviäisi 100-0. Ja se, että Ukraina sijoittaa armeijan operaatoita sairaaloihin (ainakin Amnestyn mukaan) taas tekee myös helvetisti hankalammaksi mahdollisista sotarikoksista tuomitsemisen. Se tekisi niistä sairaaloista valideja kohteita ja mikäli se pitäisi paikkansa, niin sellaiseen sairaalaan iskeminen ei olisi sotarikos. Ei sillä tosin, että ketään tullaan tuomitsemaan paitsi ne jotka Ukraina kaappaa itse. Ja ne keissit tuskin menisi ICC:lle.


memyselfdotcom

Sota on täysin laiton ja YK:ssa tuomittu 141 maan äänin. Jokainen Venäjän isku on rikos ja laiton. Ei se että käytössä olevassa sairaalassa olisi ukrainalaisia sotilaita tee sairaaloista mitään "valideja kohteita" hyvänen aika. Kaikki Venäjän sotatoimet ovat rikoksia. Kyse on vain siitä määritetäänkö ne määritelmän mukaisesti sotarikokseksi.


dulcetcigarettes

Huoh. Kun katsos tässä ei ole kyse siitä onko Venäjän hyökkäys laiton vai ei *(kuka sitä edes tässä kyseenalaistaa? Ehkä aika opetella sisäistämään vähän, että mitä luet)*, vaan siitä, että ukrainan toimintatavan vuoksi mahdollisesti saattaa kuolla turhaan (heidän omia) siviileitä. >Ei se että käytössä olevassa sairaalassa olisi ukrainalaisia sotilaita tee sairaaloista mitään "valideja kohteita" Kyllä muuten tekee niiden instituutioiden näkökulmasta jotka käsittelee näitä asioita kansainvälisellä tasolla. Aika surullista jos ei edes näin vähää tiedä. Esimerkiksi laittoman hyökkäyksen suhteen ei tuomita niitä jotka kommenetaan toteuttamaan hyökkäys (edes Ukrainassa). Ja siitä alaspäin jokaisen yksittäisen sotarikoksen kohdalle etsitään syyllisiä eri tasolla. Jos esim. saat ohjeistukset, että mihin suuntaan kohdistat tykin, niin sä et ole syyllinen siitä, että tykistö pääasiassa osuu siviilikohteisiin - siihen voi olla ties kuka syyllinen. Ja tätä pääsee todistamaan helposti sillä, että Ukraina itse ei pääosin tuomitse sotavankeja sotarikoksista kuin hyvin harvassa tapauksessa. Siellä on jopa tykistön sakkia kaapattu sotavangeiksi ilman, että heille on jaettu tuomioita. Sama asia myös hävittäjäpilottien suhteen, joita on kanssa jokunen jo kaapattu ja jotka ovat kertoneet itse, että ovat pommittaneet siviilikohteita. Eivätkä edes yrittäneet esim väittää, etteivät tajunneet mitä olivat tekemässä (kun lensivät 1-2 kertaa / pv, useiden päivien ajan, toteuttamassa vastaavanlaisia käskyjä). Ei siinä mitään, ehkä sulle on siistiä jos esimerkiksi sun joku läheinen kuolee juuri noissa olosuhteissa kun häntä ei edes yritetty evakuoida läheisyydestä. Veikkaan kuitenkin, että suurimman osan kannalta asia ei ihan mene näin.


LiibaaNNN

Jos sotarikoksia haluaa etsiä, niitä löytyy kyllä molemmilta sodan osapuolilta. Tämä on kyllä ihan pientä verrattuna siihen mitä ukrainalaiset ovat tässä sodassa tehneet. Tämä siis henkilöltä, joka ei tue Venäjää tässä sodassa. Ongelma on vain se, että länsimaisen ihmisen on hyvin vaikea päästä käsiksi materiaaliin ukrainan puolelta tehdyistä sotarikoksista. Niistä ei yleensä ole uutisissa juuri yhtään mitään. Venäläisten sotarikoksista taas tietää lapsikin. En siis väitä, että venäläiset eivät tee sotarikoksia. Näen vain ongelmana sen, että meille ei näissä liberaaleissa ja "totuuden perässä" olevissa yhteiskunnissa anneta kunnon tietoa aiheesta. Muutama päivä sitten näin videon, jossa ukrainalaiset olivat ystävällisesti asettaneet kirveen venäläisen selkään ja kannustivat häntä matelemaan karkuun. Tämän lisäksi olen nähnyt videoita, joissa ukrainalaiset ampuvat puolustuskyvyttömiä uhattomia venäläissotilaita päähän. Hommahan on nyt yksinkertaisesti niin, että emme kuule ikinä mitään tämmöisistä asioista. Se, että ukrainalaiset ampuvat ohjuksia asutuskeskuksista oli nähtävillä sodan alusta lähtien, vaikka kuinka monella siviilien kuvaamilla videoilla.


Lonkkarit

En sanois että mitenkään vasemmistolainen sivusto The Grayzone on, johon tuo jätkä viittaa, vaikka koittaakin saada lukijoita siltä suunnilta. Jos siellä kirjottelee entiset venäläistoimittajat, jotka oli maksettu tekee propagandaa, en ois yllättynyt että ois maksettu tekee erilaisempaa propagandaa. Myöskin että se sivusto on tiedetty hyvin harskisti haukkuvan useimmat vasemmistolaiset, jotka kritisoivat näitä olevan pro-Putin joka ikinen kerta.


Randomeda

>Eiii! Ukraina on puollustava osapuoli, eli se ei voi tehdä Sotarikoksia. ukrainan sotarikokset on aina Venäjä propagandaa! Amnesty on ryssäbotteja kun edes uskaltaa vihjata niin!!! Slava Ukraina! Mitäs muuta tänne rauhan, mielenterveyden ja loogisuuden tyyssiaan kuuluu?


[deleted]

Sen on näkönenki


Nugetus

voi vitu pelle


Adept_Concert_298

Highvoltage666 kirjoittaa: >Taustalla on käytännössä aina naistenlehtien ja median voimaantumispaska jossa yritetään pakkosyöttää naisille arvoja, työuria, koulutusta ja ajatuksia joita he eivät luonnollisesti jaa, halua tai kannata.


nikomys

Ja tämä liittyy tähän postaukseen miten?


Adept_Concert_298

Tarpeellista tietoa apologistin taustoista.


Adept_Concert_298

Siten että nämä samat jutut saa lukea ylilaudalta.


PoisHeittoTyoJuttu

Jännästi tätä ei mainita sanallakaan kansainvälisissä subredditeissä. Onko tämä oikeasti AmnestyFinlandilta? Vähän haiskahtaa.


ifearmibs

Tuskin kumpikaan sodan osapuoli on täysin enkeitä. Eiköhän ne ukrainalaiset oo vähän kuohinut myös venäläisiä sotavankeja.


lolomfgkthxbai

Kysymys ei ole siitä onko puolin tai toisin tehty sotarikoksia vaan siitä että saatetaanko tekijät vastuuseen. Länsimaiseen oikeusvaltioon kuuluu että myös sotarikoksista rangaistaan. Tätä ei Venäjä ymmärrä vaan yrittää kääntää aiheen mutkutteluksi.


jones_supa

Kyllä Ukrainan tekemistä sotarikoksistakin pitäisi uutisoida ja saattaa tekijät vastuuseen.


lolomfgkthxbai

Uskon että Ukraina viimeistään sodan jälkeen joko itse tai yhteistyössä kansainvälisen oikeuden kanssa saattavat heidän puolellaan mahdollisesti tehdyistä sotarikoksista vastuulliset oikeuden eteen. Samaa tuskin voi sanoa Venäjän nykyhallinnosta jonka ylin johto on jo syyllistynyt kansainvälisen oikeuden loukkaamiseen aloittaessaan sodan.


diskis

Lähteitä tähän? Ukrainan hallinto nimittäin ymmärtää että ovat länsimaisen sotatarvikeavun varassa, ja että apu loppuu siihen paikkaan jos jäävät kiinni samanlaisista tekosista mitä venäjä tekee ukrainalaisille.


pkksmt

>Ukrainan hallinto nimittäin ymmärtää että ovat länsimaisen sotatarvikeavun varassa, ja että apu loppuu siihen paikkaan jos jäävät kiinni samanlaisista tekosista mitä venäjä tekee ukrainalaisille. Sehän ei toisaalta estä ukrainalaisia sotilaita antamasta vähän ekstrasatikutia maahansa hyökänneille raakalaisille, tuskin se ukrainalainen rivisolttu paljon poltii kiinni jäämistä jos edessä on siviiliväestöä murhannut ja raiskannut sotavanki. Ukrainalaisten sotilaiden suorittamat sotarikokset voivat olla täyttä venäläispropagandaa, mutta vaikka olisivat tottakin niin itse en ainakaan uhraa ajatustakaan siitä kärsiville venäläissotilaille.


oolio8

Ei nyt tietenkään sieltä pahimmasta päästä mutta taitaa esim. se sotavankien yksityiskohtainen kuvaaminen someen ym., mitä ainakin alkuvaiheissa näkyi runsaasti, olla geneven sopimuksien vastaista.


AsigotFinn

If it is pro Russian it is far right not left.. the guy is a known wack job I have no doubt the Russians have enough blackmail material on him to get him to say whatever they want


shami1kemi1

> If it is pro Russian it is far right not left.. Y'know, it could easily be both. Unlike its predecessor, the USSR, Russia doesn't have qualms about supporting whatever ideology, as long as it causes instability in the West.


AsigotFinn

But at it's heart Russia is a fascist dictatorship


Technopolitan

Yes, but that doesn't stop leftist idiots from whitewashing them, because those idiots hate USA and NATO, and think anyone America doesn't like has to be the good guy.


AsigotFinn

Some far left people may hate them, most leftists certainly do not but it also depends on your definitions and where you are from, the US is certainly not the good guy in mot things and have done awful things abroad but in this case it is the right thing to do and I am a big fan of NATO but would prefer after the lesson of Trump that Europe had it's own EU wide military but that's another discussion.


Jepekula

Amnesty on aina ollut fasistijärjestö, joten ei kyllä yllätä.


real_actual_doctor

Mitäs muuta fasistista ne on ryhmänä tehneet?


Jepekula

Se perustettiin puhdistelemaan ja oikeuttamaan Neuvostoliiton kansanmurhia ja hirmutekoja. Ja nyt ne jatkaa fasistien puolustelua. Ryhmä tekee sitä mihin se on perustettu.


Technopolitan

Olisko jotain lähdettä tälle väitteelle?


real_actual_doctor

Eiku kerro mulle mitä fasistista ne on tehneet? Onks joku erityinen kampanja missä fasistista toisinajattelijaa on tuotu esille vai mitä?


Jepekula

Esimerkiksi sen parikymmentä vuotta sitten Venäjän harjoittaessa tuhoamissotaa Tsetseeniassa, Amnestyn koko setti oli tyyliin "Tsetsenialaisia ei pidä tukea koska ne on nyt ihan yhtä pahoja". Eli samaa paskaa kuin nyt Ukrainan kanssa. Ja lisäksi Amnesty on aina vähän väliä vaatimassa Suomen puolustusvoimien alasajoa jotta meidät voidaan kaikki pistää tuhoamisleireille ryssän toimesta.


FireInsight

Kuka täällä luki Amnestyn artikkelin? Sanoo selvästi että > The Ukrainian military’s practice of locating military objectives within populated areas does not in any way justify indiscriminate Russian attacks. All parties to a conflict must at all times distinguish between military objectives and civilian objects and take all feasible precautions, including in choice of weapons, to minimize civilian harm. Indiscriminate attacks which kill or injure civilians or damage civilian objects are war crimes. Artikkeli siis kertoo miten Ukrainassa sotilaat ovat käyttäneet asuttuja alueita tukikohtana, ja miten se voi vaarantaa paikallisia. Amnesty ei yritä puolustaa Venäjän iskuja tämän perusteella ja kertoo vieläpä Venäjän toteuttamia huomattavasti raskaampia kansainvälisten sopimusten rikkomuksia. Ymmärrän minkään negatiivisen Ukrainaa koskevan huomatuksen olevan automaattisesti Venäjämielistä haitallista propagandaa. https://www.amnesty.org/en/latest/news/2022/08/ukraine-ukrainian-fighting-tactics-endanger-civilians/