T O P
  • By -

eebro

Kuuden ihmisen protestilla kaikkien lehtien kanteen. Lietelannan ampumisella siis saavutettiin monta asiaa


jamaisvivant

Onneksi suomalaisista niin valtava osa vetää pultit Elokapinasta kerta kertansa jälkeen, että antavat heille valtavasti ilmaista julkisuutta vastareaktiollaan. Voisi jopa kuvitella agitoinnin ja provosoinnin toimivan poliittisena strategiana? 🤔 Moisestahan ei ole mitään edeltäviä esimerkkejä esimerkiksi Suomesta..


eebro

Elokapina on kyllä saanut jäsenmäärään nähden aivan valtavan vaikutuksen aikaiseksi. Nykyään normaalienkin ihmisten on pakko miettiä kuluttamisensa seurauksia.


Cykablast3r

> Nykyään normaalienkin ihmisten on pakko miettiä kuluttamisensa seurauksia. Miten tämä liittyy elokapinaan?


MrHyperion_

Mikä se vaikutus on?


XTL

Valtavan määrän negatiivista huomiota ovat saaneet. Samalla ovat saaneet mielenosoitukset yleensä Suomessa näyttämään naurettavalta ja häiriköivältä toiminnalta. Pahaa jälkeä siis joka suuntaan.


Almicro

Vaikka en Elokapinasta pidäkään niin väkivallaton mielenosoitus pitäisi aina sallia, ja sen pitäisi aina sallia tapahtuvan rauhassa.


KamalaKameliKirahvi

Juurikin näin. Hyvää käytöstä pitäisi kaikin tavoin kannustaa ja kiittää.


highvoltage666

*Väkivallaton ja sellainen joka ei aiheuta kohtuutonta haittaa muille ihmisille ja yhteiskunnalle.


[deleted]

[удалено]


Kustu05

Ei kenelläkään ole mitään asiaa tulla keskelle mannerheimintietä tukkimaan liikennettä. Minusta heidän poistoon olisi voinut käyttää jopa voimakeinoja.


[deleted]

[удалено]


Kustu05

>Pitäiskö sua pamputtaa/sähköttää/ehkä ampuakin ylinopeussakon takia? Ei tietenkään. Mistä sait tällaista päähäsi? Minut voisi suistaa tieltä ojaan toistuvien pysähtymiskäskyjen jälkeen. Elokapinalaiset eivät noudettaneet poliisin käskyä, joten olisi ollut aivan oikein siirtää heidät pois mannerheimintieltä käyttäen jopa voimakeinoja.


jamaisvivant

>on hyvin keskiluokkasta ja pikkuporvarillista pitää joitakin tiensulkemisia kohtuuttomina Tämä kertaa tuhat.


[deleted]

[удалено]


[deleted]

[удалено]


[deleted]

[удалено]


[deleted]

[удалено]


jamaisvivant

>Vaikka en Elokapinasta pidäkään Miksi näitä pitää aina pehmentää tällaisilla aloituksilla? Elokapina on täysin oikealla asialla ja heidän mielenosoituksistaan koituneista "haitoista" on tehty kärpäsestä härkänen. Ihmisiä vain ärsyttää, että Elokapina hieroo heidän naamaansa sitä ikävää totuutta, kuinka kestämättömästi me elämme.


Kheissi

Kaippa se on se, että tässä maassa ollaan niin totuttu sääntöjen noudattamiseen ja lähtökohtaisesti julkisen vallan kunnioittamiseen. Sitten joku ryhmä toistuvasti hankaa vastaan ja tukkii teitä yms. Sen lisäksi että se menee yleistä järjestystä vastaan, se ihan rehellisesti ärsyttää ihmisiä. Ihmisiä ärsyttämällä ja heitä väärintekijöiksi haukkumalla ei ole kenenkään mielipidettä tässä pallolla saatu muutettua. Ihmisistä tulee nimenomaan vastahakoisia kun joku "hieroo naamaan" yhtään mitään Ei tietenkään koske ko. mielenilmausta koska täysin laillinen ja siihen pitää ehdottomasti olla oikeus. Tässä keississä kaikki paska noiden paskanheittelijöiden naamaan.


jamaisvivant

>Kaippa se on se, että tässä maassa ollaan niin totuttu sääntöjen noudattamiseen ja lähtökohtaisesti julkisen vallan kunnioittamiseen. Joo tää kieltämättä vituttaa, saisivat ottaa mallia Ranskasta. Siellä osataan osoittaa mieltä. Suomalaiset ovat hirveän sovinnaista ja auktoriteettiuskoista kansaa.


mistermestar

Bensan hinta nousee liikaa, niin mennään paskomaan julkisia paikkoja ja polttaan toisten omaisuutta. Super järkevää.


jamaisvivant

En nyt puhunut minkään tietyn ryhmän agendasta vaan yleisesti valmiudesta vastustaa valtiovaltaa rajuinkin keinoin.


HaiggeX

Mutta se pitää tehdä keinoin mikä nimenomaan vastustaa valtiovaltaa, eikä satuta enemmän tavallista kansaa. Amerikan BLM miekkareissa nähtiin hyvin, kun pienyrittäjät joutuu puolustamaan aseellisesti omia oikeuksiaan mielenosoittajia vastaan. Väkivalta lisää väkivaltaa.


Dogedoomofinternet

>Joo tää kieltämättä vituttaa, saisivat ottaa mallia Ranskasta. Siellä osataan osoittaa mieltä Ranskalla on tähän pitkä historia, ja siitä on huomattu, että koko maa on yksi iso roskispalo, jos ei niitä mielenosoituksia pidetä voimalla kurissa. Ranska tuhoutui sisältäpäin tuskallisesti ensin 1871-1914 ja 1920-1940. Tämä kaaos loppui vasta 1959 kun presidentti DeGaulle loi maahan tehokkaan järjestysvallan, jotta Ranska voisi millään tasolla kehittyä valtiona, eikä alati kärsiä sisäisissä erimielisyyksissä, joihin kuuluivat mielenosoitukset ja poliittinen väkivalta, niin oikeiston kuin vasemmiston puolelta vuosikymmeniä. Kannattaa perehtyä siihen, mitä haluaa ihailla, jotta tietää, onko se kannattavaa.


kottonii

Sellasia me vaan toisaalta olemme ei meille sovi niin sanotusti kansalaistottelemattomuus ja vastaavat. Kerran yritettiin 1900-luvun alussa ja siitä synty vaan läjä ruumiita ja epäonnistunut kapina.


Dogedoomofinternet

Eikä nyt edes ole kyse yhtä akuutissa ilmiöstä kuin 1900-luvun alussa. Suomi ei voi vaikuttaa ilmastonmuutokseen muuten, kuin teknologiaa kehittämällä. Omien kansalaisten kärsimys sen sijaan on erittäinkin akuutti asia ja se pitää saada loppumaan mitä pikimmiten.


Kazruw

Ihmisten oikeudet eivät millään tavalla riipu siitä, millä asialla he väittävät olevansa. Lisäksi väite hyvän asian ajamisesta ei millään tavalla osoita, että ryhmän teot oikeasti edistäisivät hyvää. Jos olet eri mieltä, niin suosittelen, että lähdet Ukrainaan tukemaan natsien poistamista. Ymmärrän silti aivan hyvin, miksi jotkut kannattavat Elokapinaa ja se heille suotakoon. Pluralismi on liberaalin demokratian perusta.


senarvi

Otat esimerkiksi Ukrainan, jossa ei ole natseja. Ehkä sen takia että et pidä ilmastonmuutosta oikeana uhkana. Mutta eikö ihmisillä tosiaan missään tilanteessa ole oikeutta toimia sääntöjen vastaisesti, jos ajaa mielestään hyvää asiaa? Esimerkiksi Saksassa silloin kun vallassa oli natsi-hallitus. Täytyykö keskitysleirin vartijan vain noudattaa sääntöjä? Tästähän on kyse. Oikeuttaako ilmastonmuutos lain vastaiseen toimintaan, jos se uhkaa ihmiskuntaa?


Kazruw

Et selkeästikään ymmärtänyt pointtiani. Jokaisella on eräänlainen (ei välttämättä jurdinen) oikeus toimia omantuntonsa mukaan ja ryhtyä kansalaistottelemattomuuteen, mutta se ei tarkoita, että kenelläkään muulla olisi velvollisuutta hyväksyä sitä. Kyllä Soldiers of Odininkin urpot katupartioit uskoivat olevansa hyvällä asialla, vaikka muut eivät välttämättä asiasta olleetkaan samaa mieltä.Toiminnan tuomitseminen on täysin ymmärrettävää myös silloin, kun sen taustalla olevan arvomaailman ja tavoitteet ymmärtää sekä mahdollisesti jopa jakaa. Jos sinä koet torjuvasi ilmastonmuutosta ja minä koen, että teoillasi on juuri päinvastainen vaikutus, niin tuleeko minun olla vain hiljaa? Ilmastonmuutoksen ja päästöjen torjuntaan on sitäpaitsi jo olemassa tehokas tutkijoiden yleisesti hyväksymä mekanismi eli liberalismin kovan ytimen muodostava markkinatalous. Kun päästöjen ulkoisvaikutukset tuodaan sen piiriin esim. hiiliveron tai cap-and-trade-järjestelmän kautta, niin kaikilla on kannustin vähentää päästöjä mahdollisimman tehokkaasti omat preferenssinsä huomioiden. Mielästäni ongelmina ovat lähinnä eturyhmiensä pussiin pelaavat poliitikot, heidän äänestäjänsä sekä aktivistit, jotka käyttävät ilmastonmuutosta keppihevosen siihen liittymättömien tavoitteiden ajamiseen vesittäen samalla yhteistyön potentiaalisten liittolaisten kanssa.


senarvi

Näinhän se on, enkä usko että Elokapinakaan ajattelee että kaikkien pitäisi hyväksyä heidän toimintansa. Ehkä tavoitteena on enemmänkin vain pitää tätä keskustelua yllä. Kaikki tietää kyllä että ongelma olisi ratkaistavissa yksinkertaisesti laittamalla luonnonvarojen käyttämiselle riittävän iso hinta. Kuten itse sanoit, tuntuu vaan jo vähän epätoivoiselta että tämä järjestelmä saataisiin kaikkialla maailmassa samaan aikaan läpi ihan demokratian avulla.


Cykablast3r

> Ihmisiä vain ärsyttää, että Elokapina hieroo heidän naamaansa sitä ikävää totuutta, kuinka kestämättömästi me elämme. Henkilökohtaisesti ärsyttää kova meteli ilman toimivia ratkaisuja. Se saa koko ongelman vaikuttamaan hippien perseilyltä ja heikentää muiden asiaa oikeasti edistävien asemaa.


HaiggeX

Tämä.


real_actual_doctor

Niinpä. Eikö nää ihmiset jotka vihaa elokapinaa oo kuulleet streetpartyistä? Vai vituttaako niitä ettei nää soita musaa yhtä kovalla vai mitä?


45077

mita jarkea tukkia tieta ilman teknoa???


Kustu05

Täynnä vapauksia ja omistusoikeutta rajoittavia sosialisteja ne on. Rikollisia vielä kaiken lisäksi.


Glittering_Tea5621

"kuinka kestämättömästi me elämme". Kieltämättä kaltaisesi ihmiset ärsyttävät joskus. Jos on sitä mieltä, että ihmisten pitäisi elää vaatimattomammin, nopein tapa saavuttaa se tila on kiihdyttää nykyistä kehitystä. Muutos ei tule koskaan tapahtumaan ilman tuhoa. Elokapina on omien tunteidensa valtameressä lilluvaa porukkaa, tuulen armoilla.


jamaisvivant

>Jos on sitä mieltä, että ihmisten pitäisi elää vaatimattomammin, nopein tapa saavuttaa se tila on kiihdyttää nykyistä kehitystä. Muutos ei tule koskaan tapahtumaan ilman tuhoa. Jos tämä on viittaus akselerationismiin se on täyttä huuhaata. >Elokapina on omien tunteidensa valtameressä lilluvaa porukkaa, tuulen armoilla. Runollista, mutta sisällötöntä.


Mike19K

ihmiset tehköön omat johtopäätöksensä.


1Meter_long

Samaa mieltä, mutta lisäisin että jos se on laillinen, eli lupa kysytty, kuten tässä tapauksessa. Taas random järjestetyt ihmisten häiritsimiset, sekä teiden tukkijat painukoot helvettiin, vaikkeivat väkivaltaa käyttäisikään.


harakka_

> laillinen, eli lupa kysytty Suomessa mielenosoitukseen ei pyydetä lupaa, se on ilmoitusasia.


kahaveli

Suomen perustuslaki 13 § "Jokaisella on oikeus lupaa hankkimatta järjestää kokouksia ja mielenosoituksia sekä osallistua niihin Tarkempia säännöksiä kokoontumisvapauden ja yhdistymisvapauden käyttämisestä annetaan lailla." Ei mielenosoitukselle ole pakko anoa lupaa kuin jossain venäjällä. Laittomaksi mielenosoitus voidaan sanoa siinä vaiheessa, kun siinä rikotaan muita perustuslain kohtia


Needleworker-Tasty

Olen vähän huolissani miten heikosti ihmiset ovat tietoisia oikeuksistaan. On aivan liian helppoa alkaa karsia niitä jos niiden olemassaoloa ylipäätään ei tunneta, saati ymmärretä niiden merkitystä.


KexyAlexy

Nämä on käyty läpi niin monta kertaa keskusteluissa ja mediassa etten kovin monen oikeasti usko olevan pihalla asiasta. Mutta kun Elokapinan tavoitteista ei tykkää identiteettipoliittisista syistä niin sitä sitten ihminen keksii kaikenlaisia selityksiä ja tarrautuu mihin tahansa muiden selityksiin. Pahempi asia tässä on juurikin tuo että meillä on jengiä, jotka keräävät poliittisia irtopisteitä levittämällä öljy-yhtiöiden alullepanemaa ja vuosikausia sitten kumottua propagandaa.


kukkelii

Poliisille on tehtävä ilmoitus ja poliisi voi estää mielenilmauksen jos se aiheuttaa kohtuutonta haittaa yleiselle järjestykselle ja turvallisuudelle, liikenteelle, omaisuudelle jne. Esimerkiksi nämä manskun tukkijat laitettiin koppiin (aikanaan). Nämä kohdat eivät tule perustuslaista vaan muistaakseni kokoontumislaista.


Rootriver

Ei ole pakko tehdä ilmoitusta. Ilmoitus kannattaa tehdä tosin ihan oman turvallisuudenkin vuoksi. Poliisi on siellä myös turvaamassa mielenosoittajien oikeutta mielenosoitukseen, kunhan sitä tehdessään ei riko muita lakeja.


Nintentohtori

Eikös se ilmoittelu ole ihan kokoontumislain pykälä kuitenkin?


lumafin

On, mutta ilmoituksen laiminlyönti ei ole lähtökohtaisesti rangaistavaa eikä se tee mielenosoituksesta laitonta. Tämä sanotaan suoraan kokoontumislain esitöissä.


[deleted]

Hieno esimerkki tuo mielenosoitus venäjällä


Brawlstar112

Kaikki mielenosoitukset on laillisia


Some-Speed-6330

Mielenosoittaminen on perusoikeus johon ei tarvitse kysyä kenenkään lupaa. Ilmoitus poliisille riittää. Väkivallattomaan toimintaan vastaaminen väkivallalla sen sijaan on aina tuomittavaa, ärsytti se vastapuoli kuinka paljon tahansa. Kyllä tämä keissi näyttää siltä että Elokapinan tulisimmat vastustajat esittelivät kaikille millaista rationaalisen ajattelun kapasiteettiä sieltä suunnalta löytyy. Lopputulos ei yllättäne ketään.


Rootriver

Kaikki mielenosoitukset ovat laillisia.


Bottleofcintra

Jos poliisi käskee mielenosoituksen siirtymään eivätkä ihmiset tottele käskyä niin silloin se ei enää ole laillinen.


jamaisvivant

Ei niin vaan kansalaistottelemattomuutta jota koskee oma juridiikkansa, joka ei esimerkiksi jos elämme oikeusvaltiossa salli kadulla istuvien ihmisten pippurisumuttamista valtion väkivaltiokoneistolta.


Bottleofcintra

Suomi on demokraattinen oikeusvaltio. Täällä ei pitäisi kenenkään harjoittaa laittomia keinoja kuten poliisin vastustamista tai väkivaltaa haluamiensa tavoitteiden edistämiseen.


jamaisvivant

>Suomi on demokraattinen oikeusvaltio. Jep, siksi niitä pippuri poliiseja vastaan on nostettu syytteet. https://yle.fi/uutiset/3-12474963


GetCaned

Ihan hyvä sumuttaa jos ei kehotukset mene päähän.


[deleted]

[удалено]


GetCaned

Odotan innolla, että ihmiset alkaisivat ymmärtämään puhetta ettei tarvitsisi käyttää voimakeinoja. Kaikille ei ymmärryksen lahjoja ole selvästi kyetty jakamaan. Ihmettelen kyllä miksi ei tilattu vaan bussia johon olisi lukkojen taakse kannettu nuo lötköt. Ei olisi mennyt sumutetta hukkaan.


Cykablast3r

>joka ei esimerkiksi jos elämme oikeusvaltiossa salli kadulla istuvien ihmisten pippurisumuttamista valtion väkivaltiokoneistolta. Lähde?


jamaisvivant

[Mielenosoittajia kaasulla sumuttaneita poliiseja syytetään pahoinpitelystä – syyttäjä: Oikeusvaltion täytyy kestää parin kaistan sulkeminen](https://yle.fi/uutiset/3-12474963) Toivottavasti nuo kytät saavat tarpeeksi tuntuvan tuomion varoittavana esimerkkinä muille, mutten ole erityisen optimistinen ottaen huomioon, miten moni suomalainen edelleen luottaa auktoriteetteihin ja jopa pitää poliisia ystävänä.


Cykablast3r

Tuomioita ja niiden perusteluja odotellessa. Tässä ollaan vielä aika kaukana mistään linjauksista.


HaiggeX

Mikä olisi ollut kohtuullinen tapa purkaa mielenosoituksen aiheuttama häiriö?


aarretuli

Jep, just näin. Tommonen käytös on vaa haisevaa.


010-alibaba

Poliittinen väkivalta ei ole hyväksyttävää vaikka ei uhrista pitäisikään, asia jota moni kommentoija täällä ilakoidessaan ei tunnu ymmärtävän.


[deleted]

[удалено]


[deleted]

[удалено]


Pinna1

Häh? Voitko vielä kertoa milloin Elokapina on käyttänyt väkivaltaa? Koko liikehän perustuu väkivallattomaan protestointiin!


Funeralopolis89

On kontrolloitu, ei ole sallittu, nyt ei ole hätätila. Oletko selvinpäin?


Express_Opposite

Täh? TIL että istuminen on väkivaltaa


Fuzeri

Suosittelen katsomaan Jaakko Keson Elokapina dokumentin. Nimittäin kysymys ei ole vain tuntumasta.


[deleted]

[удалено]


Kalasti

Täyttää lievän pahoinpitelyn tunnusmerkit


Kapselimaito

Uloste on *todella* likaista ja voi sairastuttaa ihmisen. Kuten myös päälle sylkeminen on väkivaltaa.


The_Hero_Reddit_Dese

Jos pidän sinua paskana, olenko oikeutettu heittämään sinua paskalla?


HaiggeX

Nimenomaan. Eiköhän jokaiselle kuitenkin kuulu ihmisoikeudet fyysisestä koskemattomuudesta tai jotain.


real_actual_doctor

Ilmeisesti ku se ei oo väkivaltaa /s


Express_Opposite

No niin, sieltä lähti dehumanisoinnit. ”Kyllä ne voi …, ne on vaan paskaa, ei ihmisiä”


Mundy77

Voi olla ymmärrettävää että ihmisiä ärsyttää ison autotien katkaiseminen mielenosoituksen takia, mutta että syydetään lantaa kevyenliikenteen väylällä olevan pienen mielenilmausporukan päälle niin osottaa käsittämätöntä itsehillinnän puutetta ja ajattelemattomuutta. Itse en niin välittänyt siitä kun näin rokotevastasten mielenilmauksen muttei tullu kyllä mieleen syytä mitään niitten päälle. Lähin vaan rauhas kotiin ja annoin niiden osottaa mieltään. Poliisi kyllä puuttuu jos meno menee asiattomaksi.


Adept_Concert_298

Näin uusnatsien marssivan kerran puistossa. Ei tullu mieleen heittää lietettä niiden päälle vaikka he oisivat sen ihan oikeasti aatteensa takia ansainneet. Mutta koska eivät mellakoineet, niin tyydyin näyttämään vain keskaria.


HaiggeX

Oikein. Niin paljon kuin joku aate itteä vituttaiskin, niin väkivalta lisää väkivaltaa. Keskarin näyttäminen on kuitenkin aika universaali tietynlaisen mielipiteen ilmaisu, ja vielä väkivallaton.


[deleted]

[удалено]


Mundy77

Kyllä pitäs demokraattisessa valtiossa pystyä osottamaan rauhassa mieltä ilman mitään "seurauksia"


Tacticool_Hotdog

>Pidä protestit sillä tavalla, ettei se vaikuta muihin siellä oleviin. Ei helvetti :-D Kerro ettet tiedä mikä on protesti, sanomatta ettet tiedä mikä on protesti.


premature_eulogy

Ah, protestit täytyy pitää vain siten ettei kenenkään tarvitse huomata tai kuulla niitä? Kuulostaa tehokkaalta kansalaisvaikuttamiselta demokratiassa.


penttihille80

Miten typerä pitää olla että ottaa tämmöisen vuoksi merkinnän ja mahdollisen tuomionkin? Kun kai tuommoinen menee pian pahoinpitelynä, ei kai se terveellistä ole toisten päälle lietteitä roiskia. Ja vielä naamioituneena, kukahan syöttänyt ideat näille sankareille.


Flaz3

Tiesivät valmiiksi olevansa idiootteja joten uskaltautuivat tekoonsa ainoastaan naamioituneena.


Adept_Concert_298

Osoittaa siis harkintaa. Ja just vähä aikaa sitten uuninpankopoika saku timonen kirjotti, että julkinen väkivallalla flirttailu muuttuu aina ennemmin tai myöhemmin teoksi.


Esoteriss

Hämmentää että samat tyypit joita ärsyttää todennäköisesti kaikki ilmastonmuutoksen ja luontokadon lieveilmiöt (liian kuuma, liikaa sotia, liian kallista energiaa jne) ovat sitten niitä jotka menevät ampumaan paskaa sen luonnontuhon vastustajien päälle.


foxxie31

Nii mutta näitä henkilöitä ärsyttää vielä enemmän jos esi-isiensä harrastusta (johon yhdelläkään esi-isällä ei varmaan olisi likikään varaa) kritisoidaan.


ryppyotsa

En kyllä lisäisi sotia tuohon. Ei kai noista syistä ole vielä käyty juuri mitään sotia ja samaan aikaan löäytyy ihan tarpeeksi muita syitä käydä sotia.


Opposite-Chemistry-0

"Hei tää luontokato muuten uhkaa ihmiskunnan tulevaisuutta" "ViTuMn HiPPit!!!!!"


DeProfundis_AdAstra

Ongelmat ovat ongelmista kertovien ja asialle jotain tekemistä vaativien ihmisten - pahanilmanlintujen! - vika. Ilmastonmuutoskin vain häviäisi, jos asiasta ei uutisoitaisi (ikävää luettavaa), muistutettaisi mielenosoituksin jne. (häiritsee rauhaani) eikä asialle tehtäisi mitään (teot vaikuttavat elämääni). Täten jättämällä "ilmasto*hysterian*" taaksemme voimme palata takaisin auvoiseen, rauhalliseen ja kulutuskylläiseen elämään. Siis: ylös, ulos - ja päät pensaaseen!


Ponnekas

Osa lietelantapyssyllä ampuneista on ollut fyysisesti yli 50 vuotiaita. Henkinen ikä lienee huomattavasti alhaisempi


CapmyCup

yksikään elokapinapelle ei ole henkisesti samalla tasolla, kuin kuka tahansa 11-vuotias.


jamaisvivant

Millä henkisellä tasolla on sellainen ihminen joka välittää vain itsestään ja oman elämänsä mukavuudesta sulkien silmänsä ympäröivältä maailmalta?


Ponnekas

Nyt oli kyse näistä häiriköivistä vastamielenosoittajista. Sitä en tiedä oliko heillä lupa mielenosoitukseensa


flowerpiercer

Mielenosoitus oli laillinen, kuten uutisessa mainittiin.


rtiainen

Ei Suomessa mielenosoitukseen mitään lupia tarvita.


Ponnekas

Hyvä huomio! Sitä ei tosiaan tarvita. Siis annetaan vain ilmoitus mielenosoituksesta


teekal

Menee vähän samaan sarjaan protestina kuin se, että ilmoittaa vegaanille tilaavansa jokaista vegaanin syömättä jättämää kebabia kohden kebabin tuplalihalla.


OkMushroom364

Itse kieltämättä tekisin tuon tuplaliha tempauksen mutta vain jos joku vegaani elämäntapa intiaani olisi ensin tullut minulle syömisvalinnoista saarnaamaan ja kiukuttelemaan eli mahdollisuus siihen on hyvin hyvin pieni


AlluEUNE

Itse maataloustyöntekijänä vituttaa tällainen käytös. En ole millään tasolla elokapinan kannattaja, mutta rauhallisen mielenosoituksen sabotoiminen tällä tavalla ei ole ok.


MrIzzard

Paskempi homma kaiken kaikkiaan. [rumpali tuijottaa hiljaa] Saatan itseni ulos.


Narsku1001

Olipa paska vitsi :D


BeeGoBzz

ihan perseestä


JaanaLuo

Vaikka Elokapinasta en tykkääkkään, niin heillä on täysi oikeus lailliseen mielenosoittamiseen ja oikeus tehdä sitä ilman häirintää. Jotain vahingonkorvauksia tuolle paskanheittäjälle pitäisi tulla, sillä eiköhän tuo ole jo vakava terveysriskikin.


flossandbrush

Eiks toi ole jo jonkinasteinen pahoinpitely? Rikoksentekovälineet valtiolle. Ainakin tutkinnan ajaksi.


GARBOTIER

Ryynikyläläiset edustaa.


FingerGungHo

Oliko convoykin helsinkiläisten vika?


nikanjX

Eikun Moskovalaisten


Tompsoni97

Oli miten oli, Marko kuittaa.


Kontrolli

Kysy Jannelta.


Mat_is_Best

Tietääkö kukaan että vastustiko ne rallia vai oliko siellä vaan siksi että tietää että kansainvälinen tapahtuma niin saa paljon näkyvyyttä?


Frisbeejussi

Sen verran mitä olen perillä heidän ajatusmaailmasta, niin tänä vuonna taisivat vastustaa juuri "viherpesua" eli periaatteessa sitä tapaa, millä monet WRC-tallit ja tapahtumat ovat mainostaneet toimintansa ekologisuuden parantamista tavoilla, jotka eivät käytännössä ole aikaisempaa ekologisempia. En itse osaa sanoa mitä ne ovat käytännössä ralliin liittyen, mutta esim. virvoitusjuomateollisuuden puolelta monet valmistajat ovat vaihtaneet näkyvämmät muovivärit läpinäkyviin ja mainostavat tätä vihreänä valintana, vaikka todellisuudessa näkyvät kaatopaikoilla, meressä jne. huomattavasti vaikeammin.


rimalla

Pitivät myös mielenosoituksen helikopteri-parkin vieressä. Siellä on kymmeniä helikoptereita jotka saastuttaa aivan saatanasti enemmän kun ralliautot.


PrincessKikkei

Niin, valitettava totuus on että infra rallitapahtumien ympärillä syö ihan tajuttomasti polttoaineita, vaikka ralliautot itsessään kulkisivat kuinka nollakulutuksella, tai vaikkapa ajatuksen voimalla. Päästäkseen kattelemahan sitä ralliautoilua, paikan päälle saavutaan usein henkilöautoletkan perässä, päälle tulee vielä kaikki muut kuljetukset ja järkkäämiset. Ralliautojen markkinoiminen vähäpäästöisyydellä onkin huvittavan räikeä viherpesun muoto, mitä tulee moottoriurheiluun. "No siis, ei nää meidän autot..."


LogicalReputation

Helsingin edustalle parkannut Kearsarge kuluttaa todennäköisesti päivässä enemmän kuin Jyväskylän seudulla olevat ralliautot ja helikopterit yhteensä, mutta tänä aikana sen vastustaminen ei tietenkään olisi mediaseksikästä, joten antaa sen saastuttaa.


Njyyrikki

Nyt menee omenat ja appelsiinit sekaisin.


DeepPurpleDevil

Vastustavat rallia tai ainakin sen tukemista verorahalla. https://www.instagram.com/p/Cg2IEQAN-st/


Whalesurgeon

Hmm vastustaako Elokapina moottoriurheilua yleensäkin? Omasta mielestäni moottoriurheilu on niin mitätön saastuttaja, että vaikka luovuttaisiin itse kaikki yksityisautoilusta arjessa, vois sen sallia poikkeuksena.


Piupaut

Isoin saastuttajahan noissa moottoriurheilutapahtumissa on niiden ympärillä oleva sirkus, kun ihmiset matkustavat sieltä täältä maailmaa paikan päälle katsomaan. Mutta periaatteessa olen samaa mieltä. Polttomoottoriautot joutaa kaduilta radoille. Onhan sitä vielä nykyään hevostallejakin, vaikka hevosten merkitys yhteiskunnassa on pudonnut täysin nollaan. Harrastajille niistä kuitenkin on suurta iloa.


OkMushroom364

Polttomoottoriautot tulevat olemaan liikenteessä hyvinkin pitkään, polttomoottoriautojen saaste ongelmia ei korjata kieltämällä niiden myyntiä tai lisäämällä höpöhöpö sähköautoja liikenteeseen ja kannattamaan niiden hankkimista Ihmiset tuntuvat unohtavan autojen toiminnasta tietämättöminä mistä se polttomoottoriautojen päästöt itsessään tulevat nimittäin itse polttoaineesta, onneksi nykyään kehitetään polttoaineita jotka tuottavat co2 päästöjä 90% fossiilisia aineita vähemmän tai jopa ei ollenkaan Siksi huvittaa kaikenlaisten hippien protestointi moottoriurheilua kohtaan JOS se kohdistuu itse ajettaviin autoihin sillä moottoriurheilu on nimittäin se joka määrittää mitä tulevien vuosien autoissa käytetään menovetenä sekä mitä turvallisuus yms varusteita tulee olemaan


DeepPurpleDevil

Moottoriurheilu on suurten auto-ja fossiiliyritysten markkinointitapahtuma. Ralleissa ihannoidaan korkeapäästöisiä autoja, markkinoidaan uusien autojen ostoa ja viherpestään autoteollisuutta. Rallikapinaksi nimetty mielenosoitus vaatii ralliteollisuutta kertomaan totuuden ympäristövaikutuksistaan ja oikeasti uudistumaan ympäristöystävällisemmäksi viherpesun sijaan. Eli ei vastusta moottoriurheilua itse, vaan siihen liittyviä negatiivisia aspektwja.


jamaisvivant

>Hmm vastustaako Elokapina moottoriurheilua yleensäkin? Toivottavasti, on kansallishäpeä kuinka moni suomalainen mies katsoo jotain formuloitakin. Sitten on toki nuo muiden sinulle mainitsemat haitat.


DrSailen

Olin itsekin Formuloiden aktiivinen katsoja. Pidin lajin draamasta ja nopeista autoista. Tajusin kumminkin niiden autojen SAASTUTTAVAN! Meni heti boikottiin.


uusrikas

Mielenosoitus ei toimi jos se ei aiheuta häiriötä tai jotain sinnepäin


Frisbeejussi

Suomessa näköjään riittää häiriöksi paikalla oleminen kylttien kanssa, jotka eivät sovi omaan ajatusmaailmaan.


KamalaKameliKirahvi

Elokapinalaiset osoittivat hienosti, laillisesti ja rauhanomaisesti mieltään. En ole heidän kanssaan samaa mieltä, mutta toimivat nyt juuri esimerkillisesti. Toivottavasti näille idiooteille, jotka hyökkäsivät heidän kimppuunsa jaetaan ankarimmat mahdolliset rangaistukset. Todella törkeää toimintaa.


PrincessJadey

Osaako joku kertoa mitä on laiton naamioituminen? En ole ennen kuullut ketään syytettävän moisesta. Tekstin perusteella naamio oli maski ja aurinkolasit, joten eikö todella moni meistä ole naamioitunut tuolla tavoin viimeisen kahden vuoden aikana? Vai onko rikokseen syyllistyminen se mikä siitä naamiosta tekee laittoman?


DeepPurpleDevil

Lain mukaan laittomaan naamioitumiseen syyllistyy jos on kokoontunut tunnistamattomaksi ilmeisenä tarkoituksena ryhtyä käyttämään väkivaltaa tai vahingoittamaan omaisuutta. Tyypit olivat pukeutuneet valkoisiin suoja-asuihin huppu kireästi pään ympärillä aurinkolasit ja maski päällä niin, etteivät olleet mitenkään tunnistettavissa.


Frisbeejussi

Suora lainaus rikoslaista: >Joka yleisellä paikalla järjestettävän yleisen kokouksen tai yleisötilaisuuden yhteydessä taikka muussa yleisön kokoontumisessa yleisellä paikalla esiintyy tunnistamattomaksi naamioituneena ilmeisenä tarkoituksenaan ryhtyä käyttämään henkilöön kohdistuvaa väkivaltaa tai vahingoittamaan omaisuutta, on tuomittava laittomasta naamioitumisesta sakkoon tai vankeuteen enintään kolmeksi kuukaudeksi. Eli aikalailla kuten jo sanoit


SinisterCheese

Luuleeko tälläset perseilijät että nää lopettaa jos niitä kiusaa tarpeeksi? Saatana tätä tahtia tekee mieli mennä itsekkin osaksi protestia, koska tiedän että se vituttaa ihmisiä niin paljon.


julle123julle

>Luuleeko tälläset perseilijät että nää lopettaa jos niitä kiusaa tarpeeksi? Ilmeisesti luulee. Tai sitten se on vain viihdettä itselle ja omanmielisille. Hauskinta tässä on se, että tuon tai oman kommenttini sisällöstä ei selviä, kumpaa osapuolta sillä tarkoitetaan. Toimii molempiin yhtälailla.


[deleted]

Suattaapi tulla paskaa niskaan tai sitten ei


Omena123

siirryttiin sanoista tekoihin. Näin se aina menee


Kapselimaito

Mielenosoittajien kiusaaminen on kyllä aivottominta touhua ikinä. Kuitenkin: jos eläydyn elokapinoitsijaksi ja ajattelen, mikä on tärkeintä ilmastonmuutoksessa (ns. käännytystyö), en välttämättä ensimmäisenä menisi vastustamaan ralleja (E: kts. OP alta). Ihmisiä vituttaa aivan helvetisti kaikenmaailman ongelmat juuri nyt, ja ralli tuo osalle kansaa paljon iloa. Sen vastustaminen erityisesti juuri nyt on nähdäkseni todella huonoa markkinointia Elokapinan osalta. That said: onhan se myös niin että aktivismin on joskus nimenomaan tarkoitus vituttaa ihmisiä. "Sori jos tuli paha mieli, mutta nää asiat ei ehdi odottaa, että sinä saat pääsi järjestykseen. Toimia vaaditaan nyt." Harmillista tuossa on siis se, että tapahtunut ei mielestäni ole täysin yllättävää eikä täysin odottamatonta - *väärin* tietenkin. Jos itse edustaisin Elokapinaa, olisin varmaan yrittänyt järkätä miekkaria muualle, missä on helpompi saada julkinen mielipide omalle puolelle. Mutta tällä kertaa näin. Ja kääntäen: toisaalta saihan Elokapina tällä jälleen paljon näkyvyyttä, ja näkyvyys on tärkeintä ettei tulla unohdetuksi. Eli voitto kotiin joka tapauksessa? Ts. "mitä enemmän Elokapina vituttaa, sitä enemmän ihmiset miettivät ilmastonmuutosta"


invertebrate11

Näkyvyydestä sen verran, että esim. itse asun sen verran kiven alla, että en ollut kuullutkaan moisesta kapinasta ennen tätä postausta ja en varmaan olisi kuullut ollenkaan.


DeepPurpleDevil

Elokapina ei vastusta itse rallia, vaan sen huonoja puolia. Rallit toimii auto- ja fossiiliyritysten markkinointi- ja viherpesutapahtumana. Elokapina vaatii ralliteollisuudelta rehellisyyttä ympäristövaikutuksista ja viherpesun loppua. Elokapina kertoo tiedotteessaan, että haluaa ralliteollisiuden uudistuvan oikeasti ympäristöystävällisemmäksi viherpesun sijaan.


Kapselimaito

Erinomainen täsmennys - pointtini tuossa kuitenkin oli se, näkeekö ralliyleisö asian noin. Eli viesti on äärimmäisen tärkeä - ehkä tärkein viesti 2000-luvulla - mutta miten meni markkinoinnin näkökulmasta? Ja toki edelleen, kuten sanottu, no such thing as bad publicity etc.


jamaisvivant

>näkeekö ralliyleisö asian noin En olisi kovin optimistinen kun miettii millaisia ihmisiä kiinnostaa joku ralliautoilu. Tuskin heitä ilmastonmuutoskaan kovin koskettaa. En usko tämän Elokapinan viestin olevan suunnattu itse rallifaneille, näkyvyyttä on sen sijaan saavutettu laajasti jälleen kerran hyvin onnistuneesti. Naurattaa miten Elokapinan vastustajat aina onnistuvat pelaamaan heidän pussiinsa, ehkä koska heillä on oikeasti pitkälle mietitty strategia.


MegaStalker911

> En olisi kovin optimistinen kun miettii millaisia ihmisiä kiinnostaa joku ralliautoilu. Sellainen yleistys sieltä. Mä ainakin tykkään moottoriurheilusta ja mua kiinnostaa myös ilmastonmuutos. Moottoriurheilu, erityisesti WEC, F1, Formula E, Extreme E ja nyt WRC uusine sääntöineen on tehnyt valtavan jalkatyön energiatehokkaampien polttomoottoreiden, hybridijärjestelmien ja sähkömoottorien kehitystyössä. Nämä innovaatiot valuvat ajastaan myös tavalliseen liikenteeseen, jolloin päästöhyödyt ovatkin jo merkittäviä. Täysin eri juttu on sitten näiden sarjojen logistiikan aiheuttamat päästöt, niissä on vielä parantamisen varaa. Toisaalta sama ongelma pätee kaikkiin kansainvälisiin urheilutapahtumiin, artistien kiertueisiin jne. Eli joko kielletään kaikki ”turha” matkustus ja rahti, tai sitten keskitytään päästöjen minimoitiin ja logistiikkaketjujen optimointiin.


jamaisvivant

>tavalliseen liikenteeseen Tavallinen liikenne itsessään tarvitsee valtavan rakennemuutoksen, yksityisautoilun määrä pitäisi saada tiputettua murto-osaan nykyisestä. Sähköautot ovat ekologisempia, mutta niidenkin mm. akkujen valmistus ja energian tuottaminen niiden lataamiseksi aiheuttaa omat ekologiset kustannuksensa.


MegaStalker911

Tämä rakennemuutos ei valitettavasti ole isojen asutuskeskusten ulkopuolella mahdollista vielä pitkään aikaan. Parempi keskittyä ilmastonmuutoksen torjuntaan realistisin keinoin. Teknologia kehittyy ja sen myötä myös energian, akkujen jne. tuotanto muuttuu ekologisemmaksi. Mutta mikään ei valitettavasti tapahdu sormia napsauttamalla.


[deleted]

[удалено]


jamaisvivant

Kyllä. He saivat tällä näkyvyyttä ja sympatiaa sekä heidän vastustajansa leimautuivat iljettäviksi junteiksi.


DeepPurpleDevil

Elokapinalla on kyllä kieltämättä haasteita saada mielenosoituksensa viesti perille, kun sitä ei suostuta kuulemaan. Vaatimuksetkaan eivät pääse muutoin kuin somen kautta esille, kun ne eivät uutisiin asti koskaan pääse. Ylikulutuskapina oli ensimmäinen poikkeus, kun silloin jopa Hesarissa kerrottiin elokapinan vaatimuksista.


Petembo

Eipä sitä sinne kukaan ollut tullutkaan kuulemaan vaan katsomaan kun autot ajaa vroom vroom. Kaikelle on aikansa ja paikkansa ja en itse koe että tuollainen rallikisa on paras paikka valistaa ihmisiä mutta kukin tekee mitä lystää.


aaniemi

Vittu mitä idiootteja. Oli mitä mieltä Elokapinasta hyvästä, kynä ja sana pitäisivät olla ainoat hyväksytyt muodot mielen osoittamiseksi. Toivottavasti uusi kotikaupunkini (ja koko muu Suomi) välttyy vastaavalta jatkossa!


JollyJoker3

Kun tällaiset lietelantatraktorit tulevat kaupunkiin niin saavat kyllä sulkea liikenteen miten huvittaa.


jmmgo

Oikeudenmukainen tuomio olisi ehdotonta vankeutta, mutta Suomessa hyysätään liikaa rikollisia.


Taykeshi

Vittu mitä paskaa. (Sanaleikki ei tarkoituksella)


julle123julle

Saivat jälleen paskaa niskaan. Tällä kertaa kirjaimellisesti.


Tunisti

Oppiipahan. /s


xVTRx

Oppiipahan


Valko_Haddu42

Nyt tuli elokapinalaisille *haiseva vastalause*.


kukkuuvaanperkele

Pitäisi olla flairilla "nyt on kunnollista".


grandBBQninja

Hahaha, ammutaan paskaa ihmisten päälle koska ne on eri mieltä meidän kanssa, ihan vitun kypsää hei.


dickipiki1

En kannata paskan ampumista mutta samoin kypsää on katkaista laittomasti tie ihmisiltä jotka vain haluavat töihin ja kieltäytyä tottelemasta virkavaltaa sekä itkeä rankasta kohtelusta somessa vaikka Konstat olisi voineet siirtää vain bussiin ja ajaa sen pois pippurisumutteen sijaa


Some-Speed-6330

Myöhästyin vähän töistä kun jouduin kiertämään pitempää reittiä. VS. Heitetään ihmisjoukon päälle ulosteita. Juu nämähän ovat ihan hiton vertailukelpoisia asioita. /s


Flaz3

Eikös tässä olisi nyt hyvä kumminkin erottaa aikajanat ja tapahtumapaikat toisistaan? Muutenkin kyseessä saattoi olla aivan eri henkilöt.


Mike19K

KKona nii on aika paskanen homma haha. Hyvä Suomi!


kukkuuvaanperkele

Vihreetähän pitää lannoittaa.


grandBBQninja

Ei tosta nyt oikein vitsailemallakaan mitenkään järkevää toimintaa saa tehtyä.


Zootyr

Äärikeskustan parempaa väkivaltaa


Rapameister

Kappas. En voi väittää, etteikö vähän hymyilyttäisi.


Funeralopolis89

30 aktivistia ei voi maailman asioiden laidalle yhtään mitään. Ihan kiva kuitenkin, jos joltakulta pääsi unohtumaan se, kuinka ihmiskunta raiskaa luontoa.


invertebrate11

Pakko yrittää


Kryptobasisti

Tuttua isosta maailmasta. Äärioikeistoprovokaattori Lauren Southernin päälle on heitetty ketun kusta ja Andy Ngon päälle pirtelö, jossa hänen mukaansa oli sementtiä. Ketun kusihan on hyvin pistävää eikä lähde haju pois, liete ajaa varmaan ihan hyvin asian.


ChocolatePotatoFudge

Lähinnä mietityttää miten se ketun kusi oli alun pitäen kerätty talteen.


Kryptobasisti

Noita myydään jossain eräliikkeissä karkottimeksi / houkuttimeksi metsästykseen tai muuhun tarkoitukseen. Jos voisi ostaa kissan kusta niin eiköhän silläkin pysyisi rotat poissa.


Regular_Chap

>Jos voisi ostaa kissan kusta niin eiköhän silläkin pysyisi rotat poissa. Jostain helvetin syystä kyyt tuntuvat melkein hakeutuvan kissan kusemaan paikkaan ihmettelemään hajua. Omalla saarella on pari pikku bengalitiikeriä vapaana jotka tykkää kyiden metsästämisestä ja vaikka kissa yrittääkin peittää kusen hiekalla niin se on kaikkein yleisin paikka niille jäädä kiinni. Mennään nuuhkimaan että mikäs haju tä tällainen on.


punanen

Ilmastokriisiä vastaan taistelevia ruiskutetaan paskalla, mut whatabout äärioikeisto :(


Kryptobasisti

Äkkiä alaääniä, narratiivi menee pilalle.


punanen

Niin mikä narratiivi?


RCmies

Kivaa tekemistä koko perheelle


Vompattius

Sananvapaus ei tarkoita vapautta seuraamuksista, vai mitenkä se fraasi menikään?


[deleted]

Miten noi ees uskalti kehäkolmosen ulkopuolelle? Respect mutta turha tulla tänne ralleja sabotoimaan eikö tässä nyt eletä symbioosissa luonnon kanssa hä


Santafio

Meinaatko, että kaikki protestoijat on pääkaupunkilaisia, eikä esim. nyt Jyväskylästä löydy niitä yhtään?


Toby_Forrester

Upota naamasi paskaan ja kerro meille miten elät symbioosissa luonnon kanssa.


[deleted]

Toby forrester, Yritin vastata sun kommenttiin mut se tais mennä tonne ylemmäksi ketjussa. En tiedä mikä tätä sovellusta vaivaa. Mutta tosiaan ei nyt aleta tuolle linjalle. Tule meille maatilalle työharjoitteluun


jamaisvivant

Maaseudulla on ehkä paskin luontosuhde kaikista.


Koll0

Aivan oikein


naapurissa

[ Removed by Reddit ]


JonttiMiesFI

Miksei kukaan tuonut lietelantaa Mannerheimintielle? Siellä se olisi helvetin hyvä ollut. Jyväskylässä mielenosoittajat tuskin häiritsivät ketään. Eihän siellä asu kuin muutama henkilö.


highvoltage666

Itse ovat oman maineensa pilanneet. Sitä saa mitä tilaa.


jamaisvivant

Kieltämättä vastustajat ovat pilanneet maineensa esimerkiksi tällä tempulla tai silloin kun Marski tukittiin somen täyttäneillä väkivaltafantasioilla elokapinallisten yli ajamisesta.


Arwil

[Pakollinen reaktio.](https://www.youtube.com/watch?v=ek7-gWp-3Ps)


penttipersreika

HYVÄ!


T3megron

Missäs muuten elokapinan mielenosoitukset on talvella? Ei pahemmin näy, koska onhan se inhottavaa istua loskan keskellä tai pakkasessa.


Kapinallinen

Siellä me oltiin - 30 asteen pakkasessa marssimassa ihan tyytyväisinä. Ei vaan ollut paljon yleisöä silloin ulkona :D


jamaisvivant

Onko tämä olevinaan joku nokkela näpäytys, että mielenosoituksia kannattaa järjestää silloin, kun olosuhteet ovat sille otollisimpia? Kuten /u/Kapinallinen sanoikin jo kyse ei ole vain siitä, ovatko elokapinalliset itse valmiita siihen, vaan myös kuinka paljon huomiota se silloin kerää, kun muut eivät uskalla ulos.


Takkulol

:D


5sway

ansaittu


originalgg

Sisäinen foliohattuni pistää miettimään, että olisiko tämä Elokapinsn false flag temppuja.


Petembo

Sisäinen foliohattuni pistää miettimään, että onko Kokoomus tämän iskun takana.