T O P
Opande_

SDP kehitti Työkokeilun, jossa tehdään työtä 30h viikossa ja tästä saatava korvaus on yhteiskunnan minimi tuet + 9 euron kulukorvaus. Summa jää noin tuhanteen euroon /kk. - Eläkettä ei kerry. - Ei ole oikeutta työterveyteen. - Vuosilomaa ei kerry. - Työkokeilusta saatavaa työkokemusta työnantajat eivät arvosta, koska kyseessä ei ole ollut palkkatyö. Työkokeilussa oleva ihminen ei ole työttömyystilastoissa työtön vaan lasketaan työllistetyksi, vaikka ei tule taloudellisesti toimeen ilman yhteiskunnan tukia.


Runoverbyamanatee

Tämä uusi työnhakumalli on aivan hanurista,mutta äänestän silti Sdptä,koska tuloveronkevennykset ja osallistava sosiaaliturva on housuun kusemista talvella itsensä lämmittämiseksi. Kokoomuksen talousosaaminen on legendaa. Paras vitsi tässä velanotossa on ollut, että sillä selvittiin koronasta vähin vaurioin. Sitten piti hankkia ne hävittäjät puolustusta varten. Tätähän ei ilmaiseksi tehdä ja vaikka oltaisiin lyöty köyhiä suoraan pesarilla turpaan,niin rahoja tuskin olisi löytynyt omasta taskusta eli oppositio on vaan huudellut lämpimikseen. Sama Eu tukipakettien kanssa. Kokoomus teki temput, että eivät sitä tukisi niin saivat addressin Suomen yrityksiltä, että nyt puollatte sitä tukipakettia. Vitsi on siinä, että Suomi tarvitsee Euta. Nyt varmasti vielä enemmän kuin aiemmin. Eun ylivelkaantuneet maat eivät välttämättä selviä koronnostoista. Siksi on alettu puhua velkataakan jakamisesta jäsenmaiden kesken ja aloittamisesta ns. puhtaalta pöydältä. Tästä oli muistaakseni podcastissa Brysselin kone. Ja aina kun valitetaan, että Sote uudistus oli täysi susi,niin ymmärtääkö ihmiset, että nut on vasta valittu päättäjät ja kohta saadaan vasta nähdä, että mitä oikeasti alkaa tapahtua. Vielä on siis ihan turha valittaa siitä.


nurkkapoyta

Kun Kokoomus puhuu veronkevennyksistä ja julkisen talouden huolenpidosta, tulee mieleeni aina tämä Mykkäsen haastattelu (valitettavasti maksumuurin takana) https://www.hs.fi/politiikka/art-2000007787129.html >MONET kokoomuksen esityksistä työllisyyden nostamiseksi mukailevat taloustieteilijöiden ja virkamiesten vastaavia. Toisaalta kokoomus esittää vastapainoksi merkittäviä veronkevennyksiä: kokoomuksen esitykset työn ja eläkkeiden verotuksen keventämiseksi sekä kotitalousvähennyksen laajentamiseksi vähentäisivät julkisen talouden tuloja yli 1,2 miljardia euroa vuodessa. >Kokoomus arvioi veronkevennysten niin sanottujen dynaamisten vaikutusten tuovan takaisin julkiseen kassaan 160 miljoonaa euroa, mutta veronkevennykset silti heikentäisivät julkista taloutta selvästi. Mykkäsen mukaan kokoomus haluaakin työllisyystoimilla vahvistaa julkista taloutta osin juuri siksi, että verotusta pystyttäisiin keventämään ja ihmiset saisivat työstään enemmän käteen. >Mutta ovatko veronkevennykset yhteensopivia kokoomuksen huoleen siitä, että velkaantuminen uhkaa kasvaa liian suureksi? >Mykkäsen mukaan veronkevennyksiä ei voi katsoa vain taloustieteellisten laskelmien läpi, vaan niihin liittyy kokoomuksen laajempi filosofia Suomen ”toivon polusta”. >”Jos me uskallamme tehdä rohkeita työllisyysuudistuksia ja uskallamme keventää verotusta, niin voi syntyä optimismin kierre, joka johtaa siihen, että ihmiset perustavat yrityksiä, syntyy uusia työpaikkoja ja niin edelleen. Se on osin psykologiaa.” Kokoomus tekisi miljardin loven julkiseen talouteen, joka tarkoittaa että leikkaamista olisi edessä. Leikkauksien jälkeen oltaisiin plusmiinusnollatilanteessa, ja pitäisi vielä sitä kuuluisaa valtion velkaakin lyhentää jossakin välissä. Lisäksi huvittavaa että puolue joka brändää itseään talousosaajien puolueeksi heittelee hatusta mitä sattuu psyokologiatemppuja kun pitäisi perustella omia ehdotuksia. Keskituloiselle palkansaajalle jäisi esimerkiksi [20 euroa](https://www.hs.fi/politiikka/art-2000008702930.html) enemmän käteen veronkevennyksien jälkeen, mutta satojen miljoonien leikkaus julkiseen talouteen tarkoittaisi käytännössä sitä että kustannuksia siirretään valtiolta yksityishenkilöille esimerkiksi omavastuuosuuksia nostamalla, johonka se ylimääräinen raha sitten uppoaa, tai pahimmassa tapauksessa enemmän kun mitä jäit veronkevennyksistä voitolle. Lisäksi julkisia palveluita ja niiden laatua heikentämällä käytännössä pyritään siirtämään palveluiden käyttäjiä yksityiselle puolelle, joka taas käy vielä kalliimmaksi.


foxxie31

No siis pointtihan kokoomuksella on, että keskimääräinen palkansaaja voi sitten huomata olevansa huomattavasti paremmassa asemassa kuin vaikkapa työtön jolle nuo omavastuujutut sitten oikeasti tuntuu. Toisin sanoen eriarvoistamista. Samanarvoistaminen kun on nääs kokoomusfilosofiassa kommaria ja sen sellaista puolivillaista eikä toivoa ole kellään. Pitää tuntea kunnolla pääsevänsä oikealta köyhästä ohi nii fiilikset katossa!


TrueOfficialMe

Persut varmasti vielä nousee alennustilastaan ennen vaalipäivää kuten aina, huoh, eli mitä tahansa voi vielä tapahtua.


spacePARTICLE

Varsinkin kun on inflaatiota ja hinnat nousee, niin voi oppositiopuoleena helposti huudella mitä sattuu ja saada ääniä.


Mundy77

Niiden nousut on kyllä uskomatonta. Puolue jonka politiikka pyörii vaan kansallismielisyydessä ja rasismissa. Edes mitään uutta poliittista avausta tai ideaa ei puolueelta synny ainoastaan kaiken vastustamista, ellei sitten puhuta rajojen sulkemisesta.


aroimak

Verot ja etuudet alas, isommat tuloerot, paljon halpaa ja helposti hyväksikäytettävää työvoimaa ulkomailta ja kronykapitalismia kavereille. Näitä Suomen suurin puolue ajaa.


Professional_Top8485

Unohdit riippuvuuden Venäjän energiasta ja Kiinan tuotannosta.


Daniel_Huxley

Seuraava hallitus tod näk porvari pohjalla, kunnes taas huomataan että uusliberaali talouspolitiikka ei tarjoakkaan duunareille pikavoittoja, veronalennuksia ja parempaa tulotasoa.


Timppadaa

Onpas ne demarit hurjia


Hodor4000

[Ai että!](https://i.kym-cdn.com/entries/icons/mobile/000/026/738/future.jpg)


vassarihko

Kuvassa Vasemmistoliiton Suomi, ihanaa!


RouSGeLi

Niin tuo on kuva koiraa ulkoiluttavan diktaattorin pihalta. Loppu kansasta asuu mottikapseleissa


Kannibal-

Kylmäävää ajatella, että joka viides vastaantulija äänestää demareita.


MatoKoukku

Aika harva juttu suomen politiikassa on mun mielestä "kylmäävää". Onhan se vähän eri juttu tarkastella vaikkapa USA:n tai Venäjän politiikkaa.


maxwelleve

Ja minusta on kylmäävää ajatella että yli joka viides vastaantulija äänestää kokoomusta. Demokratian huonot puolet.


Kannibal-

Me heitetään aina salainen vapaamuurarien tervehdys kun tavataan.


RouSGeLi

Vaihdatte sijoitusasuntojenne osoitteet ja jatkatte matkaa


tuhn

Pitää pitää verottaja loitolla, peloissaan ja hämillään.


yunginvesta

Pakko äänestää kokkareita kun yksikään muu puolue ei edes etäisesti ehdota verotukseni madaltamista. Ei ole kivaa kun veroprosentti on melkein 40%. Ainahan sitä voisi tehdä vähemmän töitä ja sen on suunnitelmissa.


Mowio

Aivan kuin ihmiset eivät haluaisi että kokkarit ja keskusta repisivät lopun suomesta hajalle. 😄


SniffingDog

Näinpä. Demarit on ainoa pääministeripuolueeksi yltävä puolue, joka ei yksityistä kaikkea valtionomistusta. En ole aiemmin äänestänyt demareita, mutta näissä vaaleissa voi ääni mennä heille ihan vain ettei saada uutta bisnesmiespääministeriä…


hiivamestari

Sama täällä. En ole demareita ikinä äänestänyt ja vaikka Marinista pidänkin ja katson hänen suoriutuneen pääministerinä hyvin, en silti äänestäisi demareita jos tekisin valinnan puhtaasti sillä perusteella mikä puolue on minulle ideologisesti sopivin. Mutta tosiaan, koska tuosta kyselyn top nelosesta kaikki muut edustavat linjaa ”myydään kaikki valtion tuottava omaisuus alihinnalla hyvävelikerholle, annetaan köyhille keppiä samalla kun leikataan rikkaiden verotusta ja pumpataan valtion rahaa kaverien firmoille, ja syytetään vasemmistolaisia velanotosta samalla kun itse otetaan lisää velkaa”, tulen äänestämään demareita ihan vain siksi, että olisi edes pieni mahdollisuus estää Sipilän hallituksen uusi tuleminen.


Professional_Top8485

Talousosaaminen on niin läppä kuin ikinä voi olla. Tai sitten olen kuvitellut että tavoite oli hyvinvoiva Suomi kun se oikeasti oli sen yhden prosentin etujen ajaminen.


hiivamestari

Jep, ihan puhdasta velkapopulismiahan tuo oikeiston ”talousosaaminen” on. Vedotaan äänestäjiin jotka eivät ymmärrä että valtionvelka ei toimi samalla tavalla kuin asuntolaina. Ja sitten tämä ”taloudellisesti vastuullinen” porukka pikavoitot silmissä yksityistää ja myy kaiken valtion omaisuuden ja leikkaa koulutuksesta ja köyhiltä, kun tärkeintä on laittaa ”taseet töihin”, siis saada luvut näyttämään hetkellisesti paremmilta, viis siitä miten nuo päätökset vaikuttavat tulevaisuudessa. Ja tietenkin kaikesta vasemmiston velanoton kritisoinnista huolimatta ottaa itse miljarditolkulla lisää velkaa, mutta se on tietenkin ihan eri asia kun se on sitä *vastuullista* velanottoa.


Pinniped9

Hmm, kerrotko miten tuo valtionvelka sitten mielestäsi oikeasti toimii? Tiedän kyllä että yksilö ei ole sama kuin valtio mitä tulee velkaan, mutta olen silti kyllä huolestunut valtion velkaantumisesta suhteessa BKT:hen, etenkin kun korot luultavasti nousrvat tulevina vuosina.


Professional_Top8485

Inflaatio ja korot. No anyways. Valtionvelka on juurikin merkityksellinen suhteessa BKThen. Viime hallitusten aikana talouden nousukaudella tehtiin jotain väärin kun lainanotolla ei investoitu onnistuneesti ja suhteellinen bkt ei kehittynyt niin hyvin kuin olisi toivonut. Veikkaisin jonkinlaista osa-optimointia jolla ei kehitetty Suomen taloutta kokonaisuudessaan vaan lähinnä rahastettiin kansallista omaisuutta joka sitten hävisi johonkin. Esim. Case Fortum.


Kustu05

>lähinnä rahastettiin kansallista omaisuutta joka sitten hävisi johonkin. Esim. Case Fortum. Ei mikään ole hävinnyt mihinkään. Fortumin ja uniperin tapauksesta on kuitenkin vastuussa ne, jotka kannattavat sitä, että valtio omistaa tällaisia yhtiöitä. Ei tästä ketään muuta voi syyttää.


Professional_Top8485

Typeriä äänestäjiä voi syyttää. Valtion omistus ei ollut ongelma vaan se että ei omistanut tarpeeksi ja talous osaajat ei osannut käyttää muuta kuin exceliä ja sitäkin huonosti.


Lerouhouette

Johan ne korot on laskussa, kun ei euroalue kestä korkeampia korkoja.


Kustu05

>Vedotaan äänestäjiin jotka eivät ymmärrä että valtionvelka ei toimi samalla tavalla kuin asuntolaina. Tai sitten et itse ymmärrä. Velkaa maksetaan nyt takaisin velalla, jossa on korkeampi korko, joka tekee Suomen budjettiin miljardien loven. Ilmaista rahaa ei ole olemassa.


Professional_Top8485

Valtioille se on ilmasta koska rahaa tulee seinästä nimeltä verotus. Hyvä luokitus niin korot ovat myös kohtuullisia. Jos inflaatio lähtee laukkaamaan niin korot myös nousee ja rajoittaa investointeja sitä kautta. Ilman lainanottoa pitäisi siis odottaa aika kauan ylijäämäistä budjettia että pystyisi tekemään muutoksia. Verojen lasku on sikäli läppä ettei sitä oikeastaan voi tehdä ajamatta yhteiskuntaa alas. Yksityinen ei varmasti hoida niitä samoja palveluita ilman että hinta pompsahtaa taivaisiin. Esim synnytys voisi maksaa sen 10k. Kuinka monella on oikeasti sellaisia rahoja. Vanhusten hoito? Pelottaa edes ajatella. Erikoissairaanhoito suomen kokoisessa maassa saattaa loppua kokonaan.


Kustu05

>Valtioille se on ilmasta koska rahaa tulee seinästä nimeltä verotus. Juuri näin. Tämän lystin maksaa kaikki työläiset. >Verojen lasku on sikäli läppä ettei sitä oikeastaan voi tehdä ajamatta yhteiskuntaa alas. Yksityinen ei varmasti hoida niitä samoja palveluita ilman että hinta pompsahtaa taivaisiin. Esim synnytys voisi maksaa sen 10k. Kuinka monella on oikeasti sellaisia rahoja. Vanhusten hoito? Pelottaa edes ajatella. Erikoissairaanhoito suomen kokoisessa maassa saattaa loppua kokonaan Tämä on nyt vain tätä vasemmistopropagandaa. En edes viitsi vastata.


Professional_Top8485

Työläiset maksaa vielä. Palvelun tuottajilla on varaa käyttää palveluita. Ei mitenkään sanottua että niin olisi. Sitä on vaikea tajuta kuinka hyvässä asemassa ollaan kun jokainen voi saada palveluita mitä tarvitsee. Kukaan ei kuole sen takia että ei ole varaa hoitoihin.


Kustu05

>Palvelun tuottajilla on varaa käyttää palveluita. Ei mitenkään sanottua että niin olisi. Valtion ei tulisi järjestää tällaisia palveluita. >Sitä on vaikea tajuta kuinka hyvässä asemassa ollaan kun jokainen voi saada palveluita mitä tarvitsee. Kukaan ei kuole sen takia että ei ole varaa hoitoihin. Jokainen pystyy yksityisessäkin järjestelmässä samaan tarvittavat palvelut, jopa halvemmalla. Eikä se muutenkaan ole valtion tehtävä varmistaa, että kukaan ei sotke asioitansa.


Willing-Discussion82

Koko 2010 luvun korkomaksut vähenivät tasaisesti ja korkomaksut puolittuivat 2008 takaisesta. Nyt edessä muutama vuosi 3-4% korkoja ja sitten taas laantuu ja voimme kuitata kalliskorkoisen velan matalakorkoisemmalla.


Kustu05

>tasaisesti ja korkomaksut puolittuivat 2008 takaisesta. Nyt edessä muutama vuosi 3-4% korkoja ja sitten taas laantuu ja voimme kuitata kalliskorkoisen velan matalakorkoisemmalla. Tätä kuitenkin täytyy maksaa myös kalliskorkoisena aikana. Vaikka ongelma ei *välttämättä* ole ikuinen tai pitkäaikainen, ei se silti poista sitä ongelmaa nyt. Valtionvelkaa ottaessa tulisi arvioida sen kokonaiskustannukset.


Willing-Discussion82

Jos otat huomioon myös [reaalikoron](https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Reaalikorko) näin 8% inflaation aikana. Mitä saat koron lopputulokseksi ja velan kokonaiskustannuksiksi?


Hodor4000

Kyllä demaritkin ovat osanneet. [Lipposen hallituksien aikana](https://is.mediadelivery.fi/img/978/ad731071620c4980b25b98ed9e84d186.jpg.webp) omaisuutta pistettiin kaupaksi sellaista tahtia, että myöhemmin kapulan ottaneet porvarit eivät päässeet lähellekään samoihin määriin. Mutta eihän demarit enää sellaista tekisi.


SniffingDog

20 vuodessa ehtii tapahtua paljon.


RouSGeLi

Kekkonenkin teloitti punikkeja, muttei näistä nykyajan kepunössöistä moiseen olisi.


FreeFacts

Demarit repii kaikki alle 60-vuotiaat hajalle eläkehuijauksen kautta. Ääni demareille on ääni Kimmo Kiljusen porukoille. Nuori nainen johdossa on vain sumutusta, Kimmo vetelee naruista ja valuttaa eurot eläkeläisille.


The_Hero_Reddit_Dese

Sipilän porvarihallituksen traumojen jälkeen äänestän vastakin.


InternalPerformer

Aika iso osa kansasta haluaa, että mikään ei muutu. Silloin on helppo äänestää demareita.


Hodor4000

Suomessa on jollain 400 tuhannella ihmisellä maksuhäiriömerkintä ja toimeentulotukea saa vielä suurempi joukko. Tähän päälle muut persaukiset ja muiden rahoilla elävät, niin ei ihmetytä yhtään vastuuttomasti rahaa jakelevan ja työssäkäyville lisäkurituskeinoja suunnittelevan puolueen menestys.


The_Hero_Reddit_Dese

Jännä, että asia noin väkevästi koetaan, kun se oli Sipilän hallitus, ei Marinin hallitus, joka työssäkäyviä kikyllä löi: >Sopimus sisälsi palkkatason jäädyttämistä, työajan pidentämistä, lomarahojen leikkauksia ja työnantajamaksujen vähentämistä. Vai meinaatko, että *tällä kertaa* porvarit olisivatkin työntekijän puolella?


hiivamestari

Äläs nyt, onhan kokoomus tunnetusti työväen puolue! /s Edit: jonneille jotka eivät muista: https://www.ts.fi/uutiset/1074118975


paha_sipuli

Malliesimerkki populismista.


Sockcucker69

Ai siin on perussuomalaisten kannatus?


RouSGeLi

Ei nyt ihan, kun äänestys prosentti ei ole sadassa


ConfidenceSuch1264

Mikä siinä on kylmäävää?


highvoltage666

Mielummin demareita kuin vasemmistoliittoa, vihreitä tai muita hörhöjä.


ConfidenceSuch1264

Ihana nähdä persut tuolla 16 prosentissa, toivottavasti ei nouse sieltä enään ylös.


den31

Hyvä ja keskituloisten pelko ostovoiman laskusta on suuri.


[deleted]

[удалено]


Pinniped9

Tiedätkö mikä on keskituloisen määritelmä? Tuo sinun olkiukkosi sopii ehkä pariin sataan hyvätuloiseen suomalaiseen, mutta ei kyllä keskiluokkaan.


Hodor4000

Jostain syystä meillä on ihan Euroopassakin lukuisia valtioita, joissa köyhilläkin on kunnolliset peruspalvelut, vaikkei hyvätuloisia verotetakaan kuoliaaksi. Mutta ei toimi Suomessa. Jos yhtä maailman jyrkimmistä progressioista loivennetaan yhtään, niin mummot jäätyy koteihinsa, ja kaduilla vallitsee anarkia.


kashluk

Muista myös, että jos ehdottaa esim. korkeakoulujen budjetin uudelleenharkintaa, se tarkoittaa että vihaa köyhien kouluttautumista, ja jos julkeaa ääneen kannattaa taloustieteilijöiden näkemyksiä hyvinvointivaltion rahoituksen turvaamisesta, silloin on fasisti.


foxxie31

Kyllä ne kustannuspaineet jotenkin sinne kuuluisan keskiluokan harteille vierii, jos julkisia palveluja pyöritetään. Kerrohan mitä valtioita/valtiota tarkoitat niin voimme aloittaa palveluiden rahoitusmallien analyyttisen vertailun? Toki hieman epäilen että kyetäänkö siellä puolella tässä asiassa analyyttisyyteen kun kerran "hyvätuloiset verotetaan kuoliaaksi". Anekdoottina tossa just yksi hyvätuloinen varsin tuhdissa keskivartalokunnossa oleva kaverini lähti Audilla pihasta.. Toivon ettei hän kuole veroihin matkalla omakotitaaloonsa joka on täytetty laitteilla koneilla ja tavaralla. ;p


ReplacementPasta

Onhan tuossa vaikka noin aluksi kaikki muut pohjoismaat. Talous ei ole kuralla. Keskiverto ihmisen nettovarallisuus on moninkertainen suomalaiseen verrattuna, parempi sosiaaliturva ja matalampi progressio verossa ja matalampi maksimi veroaste. Puhutaan pohjoismaisesta hyvinvointi mallista, mutta sen sijaan että otettaisiin mallia muiden pohjoismaiden onnistuineista talousratkaisuista Suomalaisilla tuntuu olevan joku ihan oma malli ja veroja vaan tulee lisää joka ovesta ja taloudesta vaan tulee entistä enemmän alijäämäinen joka vuosi. Ei liian montaa vuotta enään kun ollaan paskemassa tilanteessa kun Italiassa Onneksi tutkinto taskussa pikaisesti niin ei tarvitse enää täällä verohelvetissä asua kauaa


foxxie31

Muilla pohjoismailla onkin hieman erityyppiset verotusmallit. Katsotaan nopeasti mistä ne voisi johtua. Norjassa kerätään Pohjoismaista selvästi eniten yritysveroa ja nimenomaan öljytuotannosta voidaan kerätä niin paljon veroja että tuloverojen maksimiveroaste voidaan tiputtaa aika reilusti Suomalaisen (tai Ruotsalaisen, tai Tanskalaisen) alle ja samalla tarjota jotakuinkin samat palvelut. Toisin sanoen jos olet duunari saat veroalennusta koska öljytuotanto kompensoi. Jos taas pumppaisit öljyä Norjassa, niin varmaan kiroisit korkeaa verotusta. Islannilla on myös melko paljon luonnonvaroja suhteessa väestön minimaaliseen määrään. Väestön koko on niin pieni, että se on hieman hankala verrokki suoraan. Pikemminkin pitäisi verrata jotain maakuntia tms, jolloim palvelumarkkina jne olisi koon suhteen verrattavissa. Mitä taas tulee Tanskaan ja Ruotsiin, niin nämä kaverit ovat kasanneet pääomia vuosisatoja ennen millään lailla itsenäistä Suomea (muun muassa Suomesta), joka antaa mukavasti etumatkaa itäiseen verrokkiin. Millään näistä maista tai näiden esille otettujen maiden "hyvinvointimallilla" ei ole juurikaan tekemistä verotuksen ratkaisujen kanssa. Valtio verottaa sieltä mistä se voi (Norjassa öljy, muualla paino kulutuksessa (alv) ja tuloveroissa). Argumenttisi kytkee siis virheellisesti "pohjoismaisen hyvinvointimallin" (eli palvelujen tuottaminen ja jakaminen) ja "pohjoismaiset talousratkaisut" yhteen. Palvelujen tuotanto ja niiden rahoitus ovat eri asioita. En kiistä etteikö joskus verot vituttaisi, mutta ellet muuta ihan muutamaan tiettyyn (veroparatiisi)paikkaan, niin maksuja kertyy. Norja on tietty hyvä koska öljy. Maksan kuitenkin pääosin iloisesti veroni. Vastikään äitimuorikin pääsi vatsasyövästä eroon erinomaisen hoidon avulla. Eikä menty konkurssiin perheenä tästä johtuen.


orkel2

Ei taida kovinkaan moni hyvätuloinen ajatella noin. Todennäköisimmin se suomalainen miljonääri on perusfarkuissa tokmannilla ostamassa saarioisen lasagnea vaikka ei ajaisikaan 20 vuotta vanhalla koslalla.


010-alibaba

Tässä nähdään taas miten todellisuudesta irtaantuneita porvarit ja heidän puolustelijansa ovat: Saarioisen lasagne ei edes kuulu Tokmannin valikoimaan.


circumnavicat

”Paljon yksi saarioisen lasagne voisi maksaa Michael, kymmenen euroa?”


Negispapa

Sipilän kausi oli vissiin niin herkkua että kansa vaatii lisää. Sitä saa mitä tilaa https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/petteri-orpo-seuraava-hallitus-joutuu-tekemaan-leikkauksia-riikka-purra-samoilla-linjoilla-jopa-sipilan-kauden-kikyt-jaavat-kalpenemaan/8234750 Eiköhän niihin kipeisiin päätöksiin saada mukaan taas joku varakkaiden veronalennus luomaan "dynaamisia vaikutuksia". Ja eihän velanotto tietenkään mihinkään lopu, siitä ei vaan puhuta ja voidaan myydä taas jotain valtion omistuksia että saadaan viimeiseen vuoden luvut näyttämään kivoilta 🙂


GARBOTIER

Eipä kokoomuksen suosio hirveästi yllätä, kun hallitus on tehnyt varmaan jonkin Suomen ennätyksen velkaantumisessa. Tulikohan edes 90-luvun lamasta yhtä suurta velkavuorta? Ensi vuosikin budjetoitiin jo nyt 6,3 miljardia euroa alijäämäiseksi. Tänä vuonna tulee melkein 9 miljardia velkaa lisää. Edelliset vuodet olivat vielä karumpia. Valtionvelka lisääntyy hallituskauden aikana melkein 50 miljardia.


Willing-Discussion82

Olisitko tässä tilanteessa jättänyt esimerkiksi hävittäjät ostamatta ja antanut yritysten kaatua korona-aikana? Jättänyt kansan rokottamatta? Mistä perusbudjetin ulkopuolisesta asiasta olisit ensimmäisenä karsinut?


GARBOTIER

Hävittäjät maksetaan pikkuhiljaa vuosina 2022-2030. Siihen ei ole paljoakaan tuota rahaa vielä mennyt. Yrityksistä olisi pitänyt tukea vain niitä, joiden normaalin liiketoiminnan hallitus esti politiikallaan (esim. ravintola-ala). Nyt tukia sai kaikennäköiset huijarit. Ja miksi karsia vain perusbudjetin ulkopuolelta? Suurin ongelma on se, että budjetti on ollut viimeiset 15 vuotta alijäämäinen, myös hyvinä aikoina. Ns. perusbudjettiin pitäisi tehdä lähemmäs 10 miljardin leikkaukset, jotta oltaisiin lähellä tasapainoa ja velanotto voitaisiin jättää niihin oikeasti huonoihin aikoihin. Kuten sanoin, ensi vuosikin on jo nyt budjetoitu 6,3 miljardia miinukselle, vaikka koronan talousvaikutukset alkavat olla ohi. Ja edellisvuosien tapaan hallitus luultavasti lisää sitten lisäbudjeteilla vielä velkaa, kun sitä tarvitaan ties mihin populistitemppuihin.


Willing-Discussion82

Rahahan näihin hävittäjiin on jo nostettu. Se on siis perinteinen release upon delivery bondi, missä varallisuus on tullut olla olemassa ennen valmistuksen aloitusta. Raha on nostettu ja rahastoituna odottamassa toimitusta. Toki karsittavaa löytyy ja paljonkin. Kuitenkin näin matalien korkojen ja suuren inflaation aikana (reaalikorko negatiivinen) velka on vielä meidän kokonaiskustannuksiltaan halvin tapa kustantaa nämä palvelut.


Graavilohikaarme

Tavalliselle työssäkäyvälle maaseudulla asuvalle ihmiselle ihan sama mikä puolue siellä nokalla kiikkuu, kunhan Virheet on mahdollisimman alhaalla 🙌


kashluk

Ai että, aina näihin gallupuutisiin kerääntyy kokoomusvihaiset suuhengittäjät rakentamaan olkiukkoja ja kaltevia pintoja. Miten mieltä ylentävää! ❤


hiivamestari

Kommenttien perusteella ainoat suuhengittäjät täällä olette sinä ja tuo peräkammarinpoika, joka vaatii naisten äänioikeuden poistamista koska heillä on väärät poliittiset näkemykset.


kashluk

Teillähän on sama teema, kun tulet aina irvuilemaan joka keskusteluun (mihin kokoomus ei edes liittyisikään), kun on vain väärät poliittiset näkemykset kyseessä. Sovitte hyvin yhteen!


hiivamestari

Ottaako fanipojalla noin kovilleettei lempipuoluetta saa edes kritisoida?


kashluk

"Kritisoida" :D Yhtä paljon kuin maahanmuuttokriitikko on kriitikko. No, trollaaja trollaa. Päivänjatkoja!


hiivamestari

Jos et löydä tästä langasta asiallista kritiikkiä esim. kokoomuksen leikkauspolitiikasta ja kaksinaismoralismista, niin taitaa olla aika pahoja ongelmia lukutaidossa ja kaikessa muussakin ymmärryksessä. Mutta ”yhyy väärin kritisoitu”, mennään sillä.


kashluk

Tähän asti on ollut vain "yksityistetään kaikki", "hyvävelikerho" "ja "yhyy, tunnistin itseni suuhengittäjäksi ja olkinukkeni paljastettiin, annan siitä hyvästä alaäänen" -tasoista tuo komea kommentaari. Mutta jatka toki samaan malliin! Valehtelemallahan pääsee pitkälle, sanoi jo Antti Rinne.


hiivamestari

Mikä näissä oli valehtelemista?


RouSGeLi

Onko näillä gallupeilla oikeasti mitään merkitystä. Seuraako keskiverto pulliainen puoluepolitiikkaa vaalien välissä?


Runoverbyamanatee

En usko. Monen työkaverin kanssa yrittänyt jutella jostain päivän politiikkauutisesta niin sanoisin, että n. 2/10 on kiinnostuneita. Vaali päivänä saatetaan sitten nimen ja naaman perusteella äänestää jotakuta. Eräs vanhempi rouva äänesti taannoi Stubbia,kun sillä oli kuulema niin söpö hymy...


[deleted]

[удалено]


maxwelleve

"vähän epäsuosittu mielipide" että puolella väestöstä ei saisi olla äänioikeutta (eikä varmaan oikeuksia muutenkaan?) Ihan vaan koska joillain on erilaisia mielipiteitä kuin sinulla. Vinkkinä myös, että demareita äänestää miehetkin - vai pitäisikö sittenkin vaan ottaa oikeudet pois kaikilta muilta paitsi niiltä joilla on sun kanssa sama poliittinen kanta?


hiivamestari

Toimiiko sama logiikka myös toisin päin? Siis kun katsoo persujen kannatuslukuja ja miettii ”millaisia henkilöitä niissä vaalitilaisuuksissa pyörii” ja ketkä heitä äänestävät, pitäisi miehiltä ottaa äänioikeus pois?


Mike19K

tribalismi