T O P
  • By -

Santafio

Sähän oot tehnyt just niinku on neuvottu, et sä sen takia idiootti ole. Ja nyt oot ollut sinne yhteydessä ja selvittänyt asiaa, ei edelleenkään kuulosta idiootin toiminnalta. Hieman ihmetyttää se, että jos kerran ne tilitykset on mennyt päin persettä koko ajan, niin miksei ne ole reagoineet siellä laskutusfirmassa mitenkään. Varmasti on stressaava tilanne, en epäile hetkeäkään. Koita silti pitää pää pystyssä, asiat varmasti järjestyy tavalla tai toisella.


BandaidPuppet

Mun koko elämä on yks pitkä stressaava tilanne, lähden kaikkeen aikalailla sillä oletusarvolla että teen kuitenkin jotain ymmärtämättäni väärin, ja että se on vaan ajan kysymys milloin joku tulee juosten ja huutaen paikalle kysyen mitä helvettiä sinä oikein olet tekemässä. Paras mihin pystyn on varoittaa ihmisille etukäteen olevani idiootti. Sen jälkeen se on heidän oma ongelmansa jos ei usko.


Spodenator

Noh noh, et sä idiootti ole. Idiootit tunnistaa siitä et ne ei tiedä olevansa idiootteja. Se että "tiedät" olrvasi sellainen kertoo jo muuta. Rahojen pyörittämisellä elantoni ansaiten voin sanoa että kevytyrittäjän tilitysten ryssiminen nyt on ihan korjattavissa. Nähnyt sellaisia tilanteita kun yksityisyrittäjällä on mennyt firma nurin ja jotenkin ihmeen kaupalla toimarilta pari miljoonaa henk.koht ulosottoon. Sitten on vähän kirjanpidossa töhöilty vitun ison firman johdossa ja pörssiin mennyt 10x liian iso tuloslaskelma. Että sellasia. Hyvä kun kysyit, ota rauhassa ja selvittele tilannetta. Kysele jatkossakin, tämä ei ollut sinun virhe. Jos autokoulussa opettaja sanoo että punasia päin voi ajaa niin ei ole oppilaan vika jos tulee kolari. Kyllä nuo saadaan oikaistua, pahin juttu mitä voi tapahtua on että joudut maksamaan extraa johonkin suuntaan, mutta se on sen ajan murhe. Se on vain rahaa, saattaa kuulostaa tyhmältä mutta niin se vain on. Mielenterveyttä ei sillä saa ostettua joten älä menetä sitä. EDIT: Jos palveluntarjoaja on neuvonut homman näin pahasti päin vittua niin mietippä kuinka paskaa mainosta tämä firmalle on jos laittaisit tästä esim. LinkedIniin postausta tai laittaisit muuten metelin pystyyn?


BandaidPuppet

En halua syyttää palveluntarjoajaa tästä, mulla on tapana aika usein tehdä asioita sellaisilla tavoilla väärin, ettei esim. työpaikan ohjaajalle ollut edes juolahtanut mieleen, että noinkin voi teknisesti ottaen tehdä, saati että sellainen pitäisi erikseen kieltää.


RevolutionByHugs

Ohjeet on silti olleet puutteelliset. Ja olet vielä erikseen asiasta kysynyt. Sinä olet tehnyt kaiken tehtävissä olevan. Ei kukaan voi olla seppä syntyessään, eikä kaikkea voi osata ja tietää.


Spodenator

Tämäkin on ominaisuus eikä vika. Softa alalla testaajalle tällainen "outside the box ryssiminen" on ihan jumalan lahja. Se että olet taiteilija ammatiltasi vielä selittää enemmän että sulla ajatuksenkulku ei välttämättä ole ihan sitä suorinta mallia, mikä ei tosiaan ole vika tai huono juttu. Joskus käytännön kannalta elämä saattaa olla keskivertoa vaikeampaa mutta älä siitä lannistu.


BandaidPuppet

Oon monta kertaa miettiny että miten pääsisin työkseni olemaan se idiootti joilla tuotteita ja palveluta testataan ennen kuin niitä voi sanoa idiootinvarmaksi. Jos minä en vaistomaisesti keksi miten jotakin operoidaan oikein, se ei ole riittävän selkeäksi suunniteltu.


[deleted]

There-there. Sattuhan sitä meille kaikille. Olen 39, eronnut, ylipainossa, melkein stressistä kerran itsemurhan tehnyt mies. Et sä oo ainoa joka munaa ja kunnolla. Mennään joskus kaljalle.


worldistooblue

Kaljat laskulle ja opn laskutusfirmalle


GetCaned

Edustuskuluja. Voi pistää poistoihin.


Santafio

Suunnilleen samoja ikiä, ylipainoinen, kaikenmoisia henkisiä ongelmia kärsinyt mies myös täällä. Joskus se päivä vähintään paistaa siihen risukasan lähellekin. Oon vaan miettiny, että [tein sen mihin näillä lahjoilla pystyy.](https://www.youtube.com/watch?v=Fpsdq5ENYLs). Ohan se kornia, mutta jos siitä on apua, niin ei se mun mielestä väärin oo. Musiikilla on yllättävän iso voima.


Inner_Gas_2063

Aito idiootti ei omaa tilaansa tiedosta. Järkevä olet kun tiedät mihin pystyt ja mihin et. Homma tuntee stressaavalta varmaan koska siltä se kirjaimellisesti vaikuttaa. Oot kuitenkin yrittänyt tehdä kaiken kuten piti, ja virheen nähtyäsi yrität selvittää sitä. Uskon että vituttaa mutta idiootti et ole.


BandaidPuppet

Kai tämä tästä jotenkin. Harmiksi vaan kun olisi pitänyt saada palkkatiedot keskiviikoksi mahdollista uutta asuntoa varten, ja koko vuoden pyörinyt ongelma ilmenee kello kolme perjantai-iltapäivällä.


rojundipity

Höm, onko palkkatiedot nyt esittelykelvottomia? Jos olet parhaassa uskossa ne tilittänyt ja korjaamassa jälestä päin, niin etkö voi esittää ne mitkä nyt voit käteesi saada? Asuntoa varten palkkatiedot ovat imo viitteellisiä. Niillä tsekataan että yleensä on tuloja. Ei ole kuitenkaan kyse verottajan kaltaisesta viranomaisesta, joka kaipaisi tarkkoja ja lopullisen oikeita lukemia.


BandaidPuppet

Meinasin että soitan niille ja kysyn mikä siihen kelpaisi, tuntuu nololta kun ei ole oikein.


rojundipity

Saatko mahdollisesti palkkiopalvelulta (tms. joka kevytyrittäjyydessä ollut välikätenä) koosteen pidemmältä ajalta, esim vuodelta? Voit varmaan kysyäkin. Vaikea sanoa näin pintapuolisesti tilanteesta.


Inner_Gas_2063

Ajotus on aika paska, toivottavasti kaikki selviää.


LetMeBSharky

Itse oisin alkanut katsomaan noita tietoja aikasintaan tiistaina. Hyvällä tuurilla mokannut firma on korjannut asian jo maanantain aikana.


BandaidPuppet

Mulla olis keskiviikkoon mennessä pitänyt vuokra-asuntoa varten olla jo ne paperit näytettävänä, mutta tais tällä kertaa mennä kämppä sivu suun.


Santafio

Osaan asettua samaan asemaan. Oon oppinu sen, että saan olla ihan vapaasti idiootti eikä mun tarvi ymmärtää tai osata kaikkea, kunhan osaan kertoa että en tajua enkä tiedä mistään mitään ja sen takia kysyn neuvoja. Joskus siinä kusee omille kintuille, joskus saa huudot, mutta ylivoimaisesti suurimmassa osassa tilanteita se on kuitenkin vaan hyvä oppi joka säästää seuraavalla kerralla niin minun kuin vastapuolenkin hermoja ja mielenterveyttä.


2SPE

Kuulostaa tutulle. T. Adhd


BandaidPuppet

Diagnoosi tuli viime talvena o/


Express_Opposite

Arvasin :D Kerhosta päivää. Sellaista vaan halusin sanoa, että mun selviytymiskeino nro 1 on se, että osaan oppia. Pakkoyrittäjyys kutsuu? No problem, mitään en osaa mutta kaiken voin oppia. Ja sitten ku menee kunnolla päin persettä, niin lohduttaudun sillä, että nyt on oppirahat maksettu.


2SPE

Heh, koira koiran tunnistaa! Onko sulla alotettu vielä lääkitystä? Mitä tohon itse alotukseen tulee niin sähän et siinä itse mitään suurta vääryyttä tehny. Monesti tosin meikäläinen todennu, että monet asiat pitäs vaan tehdä itte. Kun jos jostain maksaa niin homman pitäs toimia odotetulla tavalla. Anyway, olisin kuitenkin samassa tilanteessa ku teikäläinen mut rohkee veto lähtee uusiin haasteisiin! Virheistä oppii vaikkei olisikaan oma moka!


BandaidPuppet

Juu, lääkitys alko joulukuun puolessavälissä. Se lääkityksen alkuhuuma kun äkkiä pystyikin toteuttamaan asioita oli se, mikä ratkaisi että jätin viimeisenkin opiskelupaikan kesken ja päätin ruveta täyspäiväisesti tekemään sarjakuvaa. Ensimmäinen ison sarjakuvaprojektin albumi tuli piirrettyä neljässä kuukaudessa. Lievän burn outin jälkeen työstän nyt kakkosta vähän hitaammassa tahdissa. ja seuraavaks pitää varmaan lähtee ettimään kirjanpitäjää!


2SPE

Toistan, kuulostaa tutulle! Mulla kans tuli pari radikaalia muutosta työelämään ton alotuksen jälkeen, kun itsevarmuus alko palata ja sai rutiineista kiinni. Näin mielenkiinnosta, olisko heittää joku yksittäinen kuva mimmosta jälkeä piirtelet? :) Millain tuo burnout oirelehti?


BandaidPuppet

Mobiililla ei nyt saa lisättyä kuvaa, oon piirtäny musteilla. Työn tekeminen vaan meni kohtuuttoman raskaaksi. Vaikka itsensä saisi pakotettua istumaan työpisteelle ja saisi pakotettua itsensä ottamaan kynän käteen, se ei piirtänyt. Vaikka pakottaisi itsensä istumaan kahdeksan tuntia työpisteellä, sai päivässä tehtyä ehkä tunnin edestä työtä. Vaikka kuinka matalia tavoitteita itselleen olis laittanut, niitä ei saanu valmiiksi. Yli kuukauden täysi loma ja muiden töiden tekeminen auttoi - aloitin työn pikkusen ja vähän kerrallaan, ja nyt jaksaa jo pidempiäkin jaksoja. Siihen vanhaan tahtiin en enää yritä että yhden sivun saisi aina valmiiksi kolmessa päivässä.


HaiggeX

Kuulostaa tutulle. Myöskin tunnistan itsestäni tuon kun OP sanoi että usein voi munata tilanteen tavoilla mikä ei olisi tullut edes mieleen ohjeiden antajalle.


repomies69

Stressaat ihan turhasta. Kukaan ei ole kuollut ja todennäköisesti et joudu vankilaan. Virhe on tullut esiin, korjaat homman ja jatkossa teet oikein. Turha surra läikkynyttä maitoa.


throwaway_nrTWOOO

Ite laskutin peligraffaa aikoinaan vuoden palkan verran, ja mietin että mikä siinä voi mennä päin vittua. Palvelu maksaa yellit sun muut vakuusmaksut automaattisesti. Mikä siinä menee nyt väärin -- ehkä osataan auttaa?


Chaine351

Me mennään kaikki ihan lonkalta vetämällä. Maailma alkaa olla sen verran monimutkainen paikka, kun sääntöjä lisätään sääntöjen päälle sukupolvi kerrallaan, että ei täällä kukaan tiedä enää miten oikeasti pitäisi aikuistaa. Kaiken voi hoitaa jotenkin, ja yleensä asioilla on tapana järjestyä. Jos joku möhisee jostain mikä on jo tapahtunut, niin ilmoitat ettet tiedä miten helvetissä se olisi pitänyt tehdä, kun mistään ei ole saanut tietoa ja pyydät näyttämään, että miten korjataan.


BandaidPuppet

Löysin ainakin yhden lupaavalta vaikuttavan kirjanpitäjän, soitan sille maanantaina, ja jos se ei ole kiinnostunut näin mielenkiintoisesta haasteesta, niin soittelen noi loputkin läpi.


Chaine351

Juurikin näin. Kyl se siitä järjestyy.


Santafio

Noni, siitä se lähtee selkeytymään!


Rapameister

Jos yhtään tuntuu, että yrittäjyydellä elättäisi itsensä, niin ota itsellesi tilitoimisto hoitamaan kaiken verottajaan ja palkanmaksuun liittyvä. Se maksaa hieman mutta saat mielenrauhan. Laskutuksen vaan hoidat eli joku laskupohja vaikka vaan excelillä. Laskutusohjelmatkin on nekin edullisia nykyään ja todella helppoja käyttää.


BandaidPuppet

Ottaen huomioon että onnistuin kusemaan näin pahasti tän helpommaksi vaihtoehdoksi esitetyn toimintatavan, niin vähän varauksella lähden tuollaisia kai sitten seuraavaksi katsomaan. Menee elämä hankalaksi kun joutuu yrittäjäksi sen tähden että oli liian tyhmä amikseen.


Rapameister

Se on helpompi tie. Siinä ei sinun itse tarvitse tuskailla muuta, kuin sen pankkitilin kanssa.


Santafio

Joskus kerran oli kaverin kans aiheesta puhetta. En muista, mitä mietin, mutta yrittäjyydestä oli kuitenkin kyse. Sanoin sille, että kun en mistään mitään tiiä enkä ymmärrä tai osaa, niin ei oikein houkuttele. Se vaan tuumas, että kyllä ne siellä tilitoimistossa hoitaa. Kaveri on siis ite yrittäjä. En silti oo lähteny yrittäjyyden tielle. Parikin ideaa on ollut, mutta toinen on jo kilpailtu ala tänä päivänä (ois pitäny jo kauan sitte alottaa, että ois ollu saumoja lyödä läpi) ja toinen on sen verran niche ja vaatii työn lisäksi "jälkihoitoa" sen verran, että ei jaksa kiinnostaa kun en tuosta asiakaspalvelutyöstä niin paljoa tykkää. Oon tullut siihen tulokseen, että mielummin oon duunarina muiden palkollisena. Ainakin toistaseksi, toki tilanteet voi aina muuttua.


Hidderpie

Tilitoimiston saa myös tarvittaessa hoitamaan sun laskutuksenkin, muistat vaan tarjousta pyytäessä puhua aiheesta. Tai vaihtoehtosesti niitä kautta saa vähintää laskutusohjelman ja sen käyttöön kädestä pitäen apua. Ja okei. Niiltä saa myös kaikkeen kädestä pitäen apua, toisin ku kevytyrittäjäpalveluista. Ja kevytyrittäjyys on oikeesti paljon vaikeempaa ku normaali yrittäjyys. Ekat kuukaudet on yrittäjyydessä vaikeita ja tuskastuttavia, kun pitää osata hoitaa joku miljoona asiaa, mutta tilitoimistolta saa tähänkin apua. Mutta siinä missä kevytyrittäjyys lafkat olettaa, että kyllä se ite hoitaa (koska ei niillä ole resuja/tietotaitoa kädestä pitämiseen), niin tilitoimisto kyllä kysyy jokasen kuitin ja laskun perään ja ihmettelee jokasta tilille tullutta summaa, jos siihen ei ole mitään tositetta. Ja kukaan ei ole liian tyhmä amikseen. Et vaan oo löytäny sitä mitä siellä haluat opiskella.


Wampie

Eikös noissa kevytyrittäjäpalveluissa laskupohja ole firman puolelta? Ainakin itse joudun vaan tunkkaamaan Alvin ja mahdolliset kulukorvaukset ja lasku on aika lailla rivejä vailla valmis


BandaidPuppet

Ongelmana oli se etten ollut ymmärtänyt lähettää rahojani heille, eivätkä he olleet ymmärtäneet kysyä siitä. Juu juu, itsestään selvä asia, mutta jos en olisi idootti niin olisin mennyt amikseen ja olisin jossain oikeissa töissä. Olin ollut siinä ymmärryksessä että he ottavat yhteyttä jos jokin on väärin, kun niin suullisesti puhelimessa sovittiin, ja sillä aikaa he siellä omassa päässään ihan hiljaa ihmettelivät että mitä vittua tää ihminen täällä säätää. Lupasivat ensi viikolla ottaa yhteyttä kunhan saavat jostakin nurkasta kiinni että miten tätä mun laskupaperisotkua ruvetaan nyt sitten purkamaan. Oma vikanihan tämä on ja saatanan tyhmä virhe, mutta minä kuitenkin heille sanoin että en osaa, ja pyysin varmistamaan että tämä nyt on oikein.


Wampie

Lähettää rahaa minne? Minulla kevytyrittäjäpalvelu hoitaa laskutuksen kun lasku on laadittu, ottaa oman prosenttinsa välistä ja maksaa minulle sitten kun asiakas on maksanut laskun.


BandaidPuppet

Mun asiakkaat on ulkomailla, maksut tulee PayPalin kautta suoraan minulle, en ymmärtänyt millä kommervenkillä ne pitäisi pyörittää yrittäjäpalvelun kautta, niin olin siirtänyt ne vaan suoraan omalle tililleni. Ja jos ihmettelet millä helvetin logiikalla ajattelin että tämän pitäisi sitten toimia, voin suoraan sanoa että en minä ymmärrä miten mikään muukaan toimii.


No_Entrepreneur_8255

Itse työskentelen 99% ulkomaalaisten firmojen kanssa ja kevytyrittäjyys ei todellakaan siihen sovi. Suosittelen suoraan yrittäjyyttä, tehnyt tätä 2v nyt. Paljon helpompaa laskutus, ja huomattavasti halvempaa.


BandaidPuppet

Pitänee katsoa lähempää, en ole oikein mistään saanut neuvoja omanlaiseeni järjestelyyn, kun ei kukaan muu ole oikein ollut samassa tilanteessa. Ainoa oma kokemus minkä minä täysipäiväisestä yrittäjyydestä olen saanut on se, kun olen katsonut äitini toiminimenpyöritystä. Se on aina näyttänyt sellaiselta helvetiltä että menisin mielummin suosiolla hirteen kuin lähtisin tekemään sellaista.


No_Entrepreneur_8255

4x vuodessa alv ilmoitus. Eli valtio maksaa sulle rahaa. 1x vuodessa vero ilmoitus


BandaidPuppet

En ole ikinä uskaltanut katsoa lähempää että mitä se tarkalleen ottaen pitää sisällään, eihän tuo vaikealta vaikuta.


No_Entrepreneur_8255

Alussa se oli ääh kun kasasin spreadsheet taulukon menoista ja tuloista, mutta kun se oli valmis niin se sylkee mulle heti mitä lukuja pitää syöttää vero toimistolle.


thesoutherzZz

Hei AP, mikään elämässä ei tule onnistumaan, jos ainoa asia mitä toistat itselesi on se miten tyhmä olet tai mitenkä vaikeaa kaikki on. Pitkällä matkalla elämä ja yrittäjyys ovat helpompaa, kun ne kunnolla tekee. En mitään tätä pahalla siis sano, aika vaan laittaa nokka pystyyn ja ottaa askeleet ilman pelkoa eteen


BandaidPuppet

En minä mitään ole jättänyt tekemättä sen takia että se on vaikeaa. Olen vain miettinyt että vedän mielummin itseni hirteen kuin rupean säätämään yrittäjyyksien kanssa.


SlowRanger

Siis ei sais nauraa mutta ootko sä vuoden verran ottanut liikevaihdon suoraan omalle tilillesi ja sillä selvä? Et maksanut veroja tai mitään muutakaan itse?


BandaidPuppet

Verokorttiin arvailin jotenkuten osapuilleen vuoden tulot, todennäköisesti nekin on täysin päin vittua mutta ainakin voin jälkikäteen todistaa että olen ainakin yrittänyt.


SlowRanger

Joo siis kyllä sä tästä selviät ei huolta. Tsemppiä vaan ja jaksat hoitaa kuntoon.


BandaidPuppet

Ja jos ei muuta niin piirrän sitten vankilasta käsin. En vaan millään ymmärrä millä pitäisi opetella välttämään ongelmia joista kukaan ei ymmärrä varoittaa etukäteen kun luonnollisesti olettavat ettei kukaan ole noin tyhmä.


SlowRanger

Verottaja on hyvin myötämielinen ensikertaa yrittäville. Kannattaa vaan nyt mahdollisimman ajoissa selvittää asia kunnolla. Ei tästä mitään veropetosta tule kun oma-alotteisesti selvität sen. Mutta tosiaan pyydä nyt apua joltain vaikka perheenjäseneltä tai vastaavalta jos vain sellainen löytyy.


BandaidPuppet

Ens viikolla pitäis kuulua laskutusfirmalta uutta soittoa, pitänee kuulla mitä ideoita heillä on että miten tämän sotkun saa purettua. Siitä lähtee sitten seuraavaksi soitto verottajalle. Kai se on parempi myöhään kuin ei milloinkaan, viiden vuoden kuseminen olis ollu hankalampi juttu kuin yksi verovuosi. Ottaa vaan päähän kun koko juttua ei olisi tapahtunut jos vaan olisin osannut selittää alunperinkin oikein että en ihan aikuisten oikeasti usko että tiedän miten nää toimii.


Technopolitan

Jep, verottaja luultavasti sanoo "mitä vittua nyt taas?" ja sen jälkeen homma setvitään. Pahin mitä voi tapahtua on luultavasti luokkaa "Joudut maksamaan viivästyskorkoa tästä tupeksimisesta, tässä on ehdotettu maksusuunnitelma. Onnistuuko näin vai tarvitaanko enemmän aikaa?"


kaukamieli

Jotku on vaan liian tyhmiä kulkemaan vapaana. /s Ei vaan, voimia. Kannattas varmaan hinautua johonki yrittäjyyskurssille tai jotaki? Tai kunnan yrittäjyyspalveluita vaivaamaan, niiden pitäis auttaa varmaan.


BandaidPuppet

Pakko kai se on. Ongelmana vaan on että en kykene oppimaan asioita jotka aivot torjuu vaan suoralta kädeltä - ei yksinkertaisesti uppoa, ei millään. Jos kykenisin oppimaan asiaa joka ei itseisarvoisesti kiinnosta, olisin opiskellut jonkin oikean ammatin enkä päätynyt tekemään tätä. Eikä mulla mitään oppimishäiriötäkään pitäis olla, sellaista on etsitty oikein täikamman kanssa että löytyisi järkevä selitys sille mikä vittu mussa on vikana, eikä ole löytynyt. Kovin moni ei päädy yksityisyrittäjäksi sen takia ettei ollut tarpeeksi fiksu lähihoitajaksi tai sähköasentajaksi. Molemmat koulutukset jäi multa kesken.


Wampie

Mutta siis eihän se verokortti auta mitään jos oot suoraan ottanut rahat asiakkaalta. Tässä kuulostaa pahasti siltä, että et oo koko aikana tilittänyt vielä mitään verottajalle, eli nyt olet velkaa sinne tuloverot, kunnallisverot ja arvonlisäverot (jos niitä sinun työstäsi täytyy maksaa)


BandaidPuppet

Todennäköisesti. En minä näistä ymmärrä enkä hahmota yhtään mitään, enkä tiedä mitä helvettiä asialle nyt sitten pitäisi tehdä. Parhaani mukaan tein mutta paskaakos sille voi jos paras on sysipaskasti.


circumnavicat

Ihan rauhassa. Teit vahingossa asioita mitä monet yrittää tehdä pahantahtoisesti tahallaan. Paskaa tapahtuu.


BandaidPuppet

Tänkin olisi voinut kokonaan välttää jos olisin fiksumpi ihminen.


Wampie

Kertoo kyllä aika paljon kevytyritys-palvelusta, että sinne on voinut tehtailla laskuja vuoden päivät, eikä kukaan ole kysellyt rahojen perään.


SlowRanger

Haha no tämä. Ainakin tästä jää hyvä tarina kerrottavaksi.


krettir

\- Jos olet tienannut alle 8000€, ei tarvi tehä muuta ku ilmottautua ennakkoverovelvolliseksi (omaverosta) ja hoitaa normaali tuloverot sitä kautta \- Jos olet tienannut alle 15 000€, ei tarvi tehä muuta ku aiempi, sekä hankkiutua eläkevakuutusyhtiön asiakkaaksi ja YEL-velvolliseksi (ilmoittautuminen Ilmariselle tai muulle vastaavalle rosvolaitokselle) \- Jos olet tienannut yli tuon 15 000€, pitää ilmoittautua myös ALV-velvolliseksi (omaverosta). Eipä siinä sen kummempaa. Kevytyrittäjäpalveluun sinun ei tarvitse maksaa mitään, ellet halua, että he tekevät puolestasi kirjanpidon. Tästä voi kuitenkin olla yhteydessä myös kirjanpitäjäyrittäjään, ja kysyä hoituisiko häneltä sinun verotietojesi ilmoittaminen.


BandaidPuppet

Löytyykö tällaisista tarkemmin ammattineuvontaa mistään? Ensimmäisen kerran kun soitin verovirastoon kysyäkseni miten mun pitäisi maksaa nää veroni tämän asian kanssa (kun en ymmärtänyt tehneeni kokonaan väärin), asiakaspalvelussa vastasi ilkeä-ääninen mies joka tylysti ilmoitti ettei ole kevytyrittäjyydestä koskaan kuullutkaan, sellaisella äänenpainolla että tuli selväksi, ettei hän edes usko että sellainen juttu on olemassakaan muualla kuin vain minun päässäni.


krettir

Verottajan näkökulmasta olet toiminimiyrittäjä eli elinkeinonharjoittaja, kevytyrittäjyys on vain nimitys sille palvelulle, jota ostat. Olen itekki törmänny yhtä auttavaan asenteeseen, kun olen veroasioita yrittäjyyden alussa selvittänyt. Parhaan avun saat kirjanpitäjältä, google auttaa löytämään joko yksityisenä toimivia kirjanpitäjiä tai kirjanpitoyrityksiä. He selvittelevät tällaisia tapauksia työkseen. Älä odota ilmaista apua, kannattaa kysyä paljonko kustantaa niin et anna hoopoa vaikutelmaa. Sieltä ainakin pitäisi löytyä jokseenkin ihmiseksi luokiteltava eliö auttamaan, eikä mitään virastossa valtion palkalla muhinutta limahirviötä.


BandaidPuppet

Pitää lähteä siis etsimään kirjanpitäjää. Tuolta laskutusfirmalta lupasivat lähteä selvittämään että miten tämän sotkun kanssa tehdään, niin odottelen kuitenkin siihen asti että he soittavat omine arvauksineen että mitä tässä pitäisi tehdä.


CumAdministration

Rupee ny vaan ettii sopivaa kirjanpitäjää, semmonen osaa auttaa paljon. Laskutusfirman kanssa voi mennä aikaa. Jos hommat tuottaa niin oikea yrittäjyys voi olla parempi vaihtoehto, siihenkin löytyy apua.


ukso1

Jos olet kuitenkin tehnyt laskut kaikista laskutuksista heille niin niissä on jo valmiiksi kaikki tiedot alveista yms eli otat ne sieltä järjestelmästä ulos ja maksat niiden mukaan alvit jotain kautta valtiolle. Tuloveron voi muutenkin maksaa jälki käteen lisäennakkona jossain joulun tietämillä.


BandaidPuppet

Mistä lähteä selvittämään paljonko sen alvin pitäisi olla? Se sama tyyppi jonka mukaan mun laskutukset on kaikki kunnossa oli sitä mieltä, ettei se mitään alvia tarvitse, niin oletan että täytyisi olla.


RevolutionByHugs

Tässä on kyllä kevytyritysfirma kussut omaan nilkkaansa, kun eivät ole kyselleet omien rahojensa perään aiemmin. Saisivat mokomat laittaa omaksi häviökseen, kun kerran ovat noin toilailleet.


kallionkutistaja

Niin eikö laskutus lähde sieltä kevytyrittäjien kautta? Siten ne saa tehtyä ne vähennykset ainoastaan


lgle

Juuri tämän takia ihmisten tuputtaminen "yrittäjiksi" valtion (ja joidenkin yritysten) puolesta on mielestäni lähes rikollista toimintaa. Yrittäjyys tarkoittaa sitä, että olet loppupeleissä vastuussa aivan kaikesta koko liiketoiminnassasi. Ei se ole millään tavalla sopivaa ihmiselle, joka haluaa vain tehdä jotain tiettyä osaamaansa työtä. Sen sijaan, että yrittäjäksi sopimattomia ihmisiä yritetään pakottaa yrittäjiksi, pitäisi valtion miettiä miten saadaan ihan oikeita yrityksiä perustettua maahan. Siis sellaisia, jolta /u/BandaidPuttet voisi saada työpaikan ja keskittyä ihan siihen osaamansa työn tekoon, eikä stressata niistä miljoonista asioista joita liiketoiminnan pyörittämiseen kuuluu.


BandaidPuppet

Eikö yrittäjäksi tuputtaminen *ole* käytännössä vain kätevä porsaanreikä jonka kautta työttömästä voi tehdä kokonaan lainsuojattoman, niin että siitä voi paremmalla omatunnolla jauhaa koiranruokaa?


M4Qu1i

Täähän on viittävaille valmis sarjakuva!


Santafio

No voi vinetto, oisko tässä AP:lle aihe josta vääntää albumi!?


Soidin

Ensinnäkin onnittelut siitä, että olet pystynyt elättämään itsesi taiteella. Kaltaiselleni skeptikolle tämä kuulostaa ihan utopialta, mutta olen iloinen siitä, että joku pystyy tämän tekemään. (Millaista taidetta muuten teet?) Toisekseen täytyy todeta, että tällaisia mokia sattuu varmasti kaikenlaisille ihmisille. Sitä mä tosin ihmettelen, miten yrityksen asiakaspalvelija (tai oikeastaan koko yritys) on mokannut homman noin pahasti. Etkö sä maksa palvelun tarjoajalle juurikin siitä, että he auttavat sua laskutuksen hoidossa? Toivottavasti et anna tämän lannistaa itseäsi. Tiedän kokemuksesta, että myös tarkkuudellaan ja organisointikyvyllään ylpeilevät ihmiset mokailevat tällaisissa jutuissa. He eivät vaan kehtaa puhua asiasta yhtä avoimesti kuin me avoimesti "tumpelot" ihmiset. :)


BandaidPuppet

Piirrän sarjakuvia. Itsekään en oikein osaa vielä kunnolla uskoa että ihmisten mielestä mun oudoilla ajatuksilla on oikeasti viihdearvoa.


Soidin

Sketsityyppisiä, tarinapohjaisia vai jotain muuta? Mullakin on sarjakuvaideoita (lähinnä oivalluksia omasta ammatista), mutta oon hyvin keskinkertainen ja kärsimätön piirtäjä, joten luonnokset ovat jääneet vahvasti pöytälaatikkoon. Mahtavaa, että olet saanut omiasi kaupaksi.


BandaidPuppet

Sketsityyppisiä, ja työstän nyt ensimmäistä pitkää sarjakuvaa. Ja sarjakuvan tekemisessä on se hyvä puoli, ettei sen jäljen edes tarvitse olla kovin kaksista. Niin kauan kun hahmot erottaa toisistaan, ja kuvista tulee ilmi mitä hahmo tekee ja tuntee, niin se on riittävää sarjakuvaan.


Soidin

Jep, mutta jo sekin usein vaatii tietyntyyppistä kärsivällisyyttä ja tarkkuutta, mitä itselläni ei (useinkaan) ole. :D Toisaalta olen myös piirtynyt "animaatiomaiseen" piirustustyyliin, jota on vaikeaa hallita, ellei ole ammattilainen.


Mempsi

Kyllä mulla on nyt täysi luotto suhun, että tästä selviät.


varjotin

Olen ollut osa-aikaisena opiskellessa ja toisinaan täysipäiväisenä töissä yrityksessä, jossa olen yrittäjän lisäksi ainoa työntekijä. En ole koskaan oikein halunnut olla yrittäjä, ja nyt vielä vähemmän, kun olen nähnyt millaista tuskaa ja säätämistä se välillä on. Nuorempana halusin freelanceriksi piirustusharrastuksen vuoksi, mutta se on edelleenkin vain harrastus nykyään, onneksi.


BandaidPuppet

Minä en ole koskaan ikinä halunnut yrittäjätyöhön, ammatinvalintapsykologillekkin nuorena sanoin että hirtän itseni ennemmin.


myjoda

Hei, et oo tehnyt mitään väärin, niinko täällä on jo moni sanonut! En tunne sua, mutta musta on silti mahtava kuulla että yrität tosissaan tehdä elämälläs jotain. Kaikki ei jaksa yrittää porskuttaa eteenpäin tai edes taaksepäin vaan makaa laakereillaan(allekirjoittanut). Saat multa IISOT propsit! Symppaan sun kanssa paljon tossa, että elämä on yhtä isoa stressitilaa. Ja niinko ne sanoo, niin hetkeks voi pysähtyä, mutta ei saa jäädä tuleen makaamaan. Otetaan vastaan mitä annetaan hyvässä ja pahassa.


Sepp0chu

Naurahdin :D En siis sen takia, että on hauskaa että meni asiat perseelleen, vaan se että jotenkin hauskalla tavalla kirjoitettu tämä.


Sepp0chu

Ihan mielenkiinnosta kysyn, oisiko sinulla linkata jotain töitäsi? Upvotetaan se ylös niin joku voisi vaikka kiinnostua ja ostaa, saisit mahdollisia kuluja vähän maksettua. Let's go r/suomi.


dailinap

Kevytyrittäjyys ja laskutuspalvelut on itelle ollut myös sellainen suo missä rämpii. En ole koskaan ollut hyvä byrokratian kanssa ja luulisi laskutuspalvelun aspaan voivan luottaa, kun kerran omasta palvelustaan neuvoa antavat. Mitään idioottimaista et oo tehnyt, olethan seurannut heidän ohjeitaan ja neuvojaan. Omasta mielestä ihan uskomattoman upeeta, että pystyt elättämään itsesi kuvataiteilijana. Ei oo mikään helpoin tapa.


Adept_Concert_298

Hitto ku sais taiteella maksettua vuokran. Joskus tein tilauksesta kevytyrittäjänä valokuvajäljennöksiä ja sain kyllä siitä tuohta, mutta se jäljentäminen alko puistattamaan, joten aloin opetella piirtämistä. Nyt on kyllä piirrustustaidot kehittynyt, mutta ei mitään hajua miten lyödä tällä rahoiksi. Pitäiskö minun laittaa jonnekin työhakemuksia? En tiedä yhtään.


BandaidPuppet

Kannattaa julkaista nettiin, rakentaa omalla nimimerkillä omaa tilaa somessa, ja jos ihmiset kiinnostuu siitä mitä sä teet, niin Patreon pystyyn. Yllättävän monet haluaa tukea taloudellisesti sellaista taiteilijaa jonka kuvat tai jutut on itselleen mieleen.


Adept_Concert_298

Olen instassa julkaissut. Patreon on vielä vieras, mutta voisin tutkia. Kiitos.


MichaelFavorite

Älä itseäsi idiootiksi kutsu. Yrittäjyyteen liittyy monta mutkaa. Erityisen mutkainen tuntuu olevan kevytyrittäjän tie, sillä et ole "oikea" yrittäjä, mutta lopulta sinulle lankeaa kaikki yrittäjän velvollisuudet. YEL pitää mahdollisesti maksaa (sinun tuloilla se on varmaan tullut jo vastaan?), jos jäät töitä vaille, niin työttömyysturvalaki alkaa kiusaamaan kun sinut todetaan täysipäiväiseksi yrittäjäksi jne. Voimia!


maailmanpaskinnalle

1. Kirjoita aina ylös kenen kanssa oot jutella ja mitä. Neuvojat tekee virheitä. Vastaava tilanne oli itsellä vakuutusyhtiön kanssa. Se selvisi kun sattui olemana tallella neuvojan nimi ja puhelun ajankohta. 2. Jos voit, nauhoita puhelut (yksityishenkilö voi ainakin näin tehdä)