T O P
  • By -

Remarkable-Flow-344

Joo sama mutta koiran kanssa. Se nälkäsenä viipottaa menemään mut jos joku antaa sille aamupalan ennen lenkkiä niin saa maanitella edes lähtemään ulos 😁


JonttiMiesFI

OP on koirasi.


NorthFinGay

wuf wuf


basedchad_uwuboi

Hyvä koira!


NeilDeCrash

>Onko muut toteuttaneet vastaavia elämähakkerointeja? Ei yhtää torkku siirtoa heräämiseen, 100% helpommat aamut.


Fun_Acanthisitta1399

Torkku on kyllä itsensä kidutusta.


mandatory6

Mä taas laitan yöllä soimaan monesti, ei oo parempa tunnetta ku kattoo kelloo 03.00 ja tietää et saa nukkuu viel pitkään


Tayttajakunnus

Ei varmaan unen laadun kannalta hyvä katkoa sitä tuolla tavalla


mandatory6

Nukun helvetin hyvin.


Curbanium

Mitä helvettiä? :D


mandatory6

Näin se vaan menee ja toimii


Curbanium

Joo siis eihän siinä sinällään mitään, tiedän että se tuntuu hyvältä kun tsekkaa kelloa yöllä ja se on vasta jotain 3 ja saa n ukkua vielä monta tuntia. Mut että ihan tarkoituksella kello herättämään siihen aikaan... Vallankumouksellista.


mandatory6

Oon edelläkävijä


Spuik

Herätyskello niin kauas sängystä että joutuu nousemaan ylös. Samalla herkästi tarkottaa että puhelin ei oo kädessä illalla nukkumaanmennessä, eli voitto-voitto monelle.


Gangr3l

Tai sit hommaa koiranpennun joka hyppää sängylle 0.002 sekuntia herätyskellon soimisen jälkeen


CreatureWarrior

Koira kyllä oikeasti helpottaa aamuissa. Oma koira tulee heti ääntelemään ja lyömään naamaan, jos yritän herätyksen jälkeen nukkua


Glemmar

Itse yritin samaa, mutta tein sen virheen että aloitin tämän tavan talvella paheimpien paukkupakkasien aikaa. Kiva herätä aamulla puoli kuuden aikaan, kiskoa toppapukua päälle ja lumeen kahlaamaan tai jäätikölle liukasteleen. Viikon jälkeen jäin ennemmin lämpimään sänkyyn nukkumaan tunniksi pidempään.


NorthFinGay

Niin siis jos menee töihin työpaikalle niin ei tietenkään erillistä aamulenkkiä ihminen tarvi. Tarkoitinkin et jos on vapaalla tai tekee etätöitä kotoa


VonAntero

Kesällä on mukava käydä aamulla ennen töitä, kun ei ole niin saatanan kuuma vielä.


Glemmar

Menen autolla töihin, nii aamulenkki ei olisi pahitteeksi. Iltapäivä lenkitkin ovat jääneet välistä parisuhteen myötä, kun toinen ei ole tottunut harrastamaan liikuntaa ennen ruokaa ja itselleni liikuta ruuan jälkeen tökkii, kun refluksitauti vaivaa ja eväät vatsahappoineen nousee ruokatorvea ylös liikuntaa harrastessa.


taistelu_tumputus

Ite syön vasta työpaikalla aamupalan ja poljen fillarilla 30km suuntaansa. Vituttaahan se, mutta eipä sillä vitutuksen määrällä ja aamupalalla ole keskenään mitään tekemistä. edit. En tosin koko aikaa tätä harrasta vaan nyt kesällä koska omat työt alkaa taas elokuussa ja sinne en pyörällä kulje vaikka maksettas


friedreindeer

No kyllä ihmisiä herkemmin vituttaa kun verensokerit ovat alhaalla, joten vitutuksen määrällä ja aamupalalla on todellakin keskenään tekemistä. Tästä syystä myös tapellaan herkemmin snägärijonossa.


whilq

Snägärijonossa tietty myös alkoholilla on usein vaikutusta asiaan


taastaas

Alkoholi myös laskee verensokeria, en nyt muista tai jaksa etsiä fysiologisia seikkoja tarkalleen, mut jotenki se liittyy maksaan, sen energiavarastoihin ja alkoholin polttamiseen. Eli snägärijonoraivo voi johtua sekä alkoholista että alhaisesta verensokerista. muokkaus: googlasin kuitenkin - alkoholi estää sokerin vapautumista maksasta. Eli voi tulla kiukkua, tai diabeetikolle vähän reippaampiakin ongelmia.


whilq

Aivan, en ollut edes miettinyt alkoholin merkitystä myös tuolla saralla! Varmasti ihan merkittävä osa kokonaisvaikutusta.


Frosty_Arrival

Terveellä ihmisellä ei verensokerit laske niin alas että alkaa vituttaa vaikka olisi pari päivää syömättä. Se miksi alkaa vituttaa on että sun keho on tottunut että nyt pitäs saada ruokaa ja se odottaa ruokaa. Myös jos syöt parin tunnin välein jotain niin saat niitä verensokerin vaihteluita, jotka jopa voivat vaikuttaa, toisin kuin aivan tasainen paastossa oleva verensokeri. Lähtökohtaisesti kaikki ateriat, joiden nimessä on -pala ovat täysin turhia ja jopa haitallisia. Lounas ja päivällinen riittää terveelle ihmiselle aivan hyvin. Ja tuosta voi vielä tiputtaa toisen pois niin halutessaan.


Lauriboy

Tästä oli juttua just tänään [Hesarissa](https://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000008855336.html) (ilahduttavasti kerrankin maksumuuri on auki). Nälkäkiukku on todellinen juttu, tosin sen perimmäistä syytä ei vielä tiedetä.


ChocolatePotatoFudge

Nälkäkiukku on todellinen juttu. Oleellista on se, onko keho tottunut siirtymään rasvanpolttoon silloin kun ruokaa ei ole koko ajan tarjolla. Pätkäpaastoon tottunut ihminen ei kehitä sitä nälkäkiukkua tuossa ajassa, koska hänellä ei ole nälkä ja verensokeri pysyy tasaisena (oletan, että Frosty\_Arrival viittasi viestissään tähän). Suurin osa ihmisistä on tottunut syömään tiheämmin, ja silloin ärsytyskynnys madaltuu jos ruokaa ei tule kun kroppa sitä odottaa.


Frosty_Arrival

Juuri tuohon viittasin. Ja se nälkäkiukku ei synny niinkään verensokerin laskusta, vaan siitä että on tottunut saamaan ruokaa muutaman tunnin välein ja keho sitä odottaa.


OSArsi

Jep, ite pätkäpaastoan eikä paaston aikana tule nälkäkiukkua eikä oikeastaan edes näläntunnetta.


Geronimou

Ihminen voi syödä terveellisesti monin eri tavoin ja riippuu myös paljon omista elämäntavoista miten usein olisi hyvä syödä ruokaa ja kuinka paljon. Paljolti se on toki myös tottumiskysymys, miten usein mieli huutaa ruokaa, mutta jotkut aamupalat ja välipalat ei todellakaan ole monille turhia tai haitallisia. Lähtökohtaisesti se vuorokaudessa saatavan ravinnon määrä on se mikä ratkaisee, ja on toissijaista monenko aterian aikana se tulee. Meitä on moneen junaan ja se mikä sopii yhdelle ei sovi toiselle. Syöminen on kuitenkin ihan pirun hauskaa puuhaa joten itse teen sitä sen verran usein kuin vain suinkin pystyy pitäen samalla huolta omasta terveydestä.


Frosty_Arrival

Syönti ei ole nollasummapeliä ja aterioiden määrällä todellakin on vaikutusta. Suurin valhe mitä syöntiin liittyen kerrotaan on kalorit sisään, kalorit ulos. Voit syödä täysin saman määrän kaloreita (täysin samaa ruokaa) ja joko laihtua tai lihoa riippuen siitä miten syöt sen. Syö se yhdellä aterialla ja saatat laihtua tai pitää painon samassa. Syö sama määrä ruokaa läpi päivän parin tunnin välein ja lihot. Insuliinin tehtävä on varastoida energia kehoon glykogeenina ja rasvana. Kun syöt muuta kuin pelkkää rasvaa insuliinitasosi nousee. Kun syöt muutaman tunnin välein jotain pidät koko päivän insuliinin korkealla ja keho varastoi kaiken mahdollisen energian rasvaksi, koska glykogeenivarastot on jo täynnä. Insuliinin toinen vaikutus on että keho ei pysty käyttämään läskiä energiaksi silloin kun insuliini on korkealla, koska energiaa on saatavilla jo muutenkin. Jos taas syöt kerran päivässä niin keho varastoi tuolloin kerralla sen energian mitä on saatavilla ja käyttää sitten melkein lopun päivää sitä varastoitua rasvaa energiana.


circumnavicat

Saisiko lähteen väitteelle että sama kalorimäärä syötynä päivän aikana kahden tunnin välein lihottaa vs kerran päivässä syötynä?


Ghorgul

No kyllä ne verensokerit voi laskea nälkäkiukun tasolle ihan päivän syömättömyydellä, ihan omasta kokemuksesta. Tähän toki vaikuttaa hurjasti se mitä tekee, kyllä ne lihasten glykogeenit kuluvat jos joutuu jotain fyysistä heilumista tekemään tyhjällä vatsalla, toimistossa istuva taas voi ehkä hyvinkin selvitä 24h syömättä ilman merkittävää nälkäkiukkua. >Glykogeeniä on ihmisillä varastossa eniten luurankolihaksissa ja jossain määrin maksassa.\[3\] Vasta näiden varantojen täytyttyä, alkavat ruoasta saadut hiilihydraatit muuntua pääsääntöisesti rasvakudokseksi. Täytetyt glykogeenivarastot taas paastossa riittävät noin vuorokaudeksi,\[4\] mutta hyvin rasittava liikunta kuluttaa ne loppuun jo tunnissa.\[1\] > >Lähde: Wikipedia > >[https://fi.wikipedia.org/wiki/Glykogeeni](https://fi.wikipedia.org/wiki/Glykogeeni)


Frosty_Arrival

Ja kun glykogeenivarastot loppuu niin keho tuottaa rasvakudoksesta sokeria. Toki jos on totuttanut kehon siihen että hiilareita on tarjolla parin tunnin välein niin saattaa mennä hetki ennen kuin se alkaa tehokkaasti tapahtumaan. Jos taas ei ole totuttanut kehoaan siihen että on sokeritippa kokoajan käsivarressa niin onnistuu jopa kohtalainen liikunta paastottuna. Eikä synny nälkäkiukkuja.


Glittering_Tea5621

> Terveellä ihmisellä ei verensokerit laske niin alas että alkaa vituttaa vaikka olisi pari päivää syömättä. Se miksi alkaa vituttaa on että sun keho on tottunut että nyt pitäs saada ruokaa ja se odottaa ruokaa. Terve ihminen syö joka päivä jotain, joten miksi hemmetissä keho ei olisi tottunut odottamaan ruokaa päivittäin?


Frosty_Arrival

Keho odottaa ruokaa, mutta se känkkäränkkä ei johdu verensokerin laskusta vaan siitä että odotat että nyt pitäisi syödä kun aina tähän aikaan syön. Terveellä ihmisellä ei verensokerit tipu edes parin päivän paastolla semmoiselle tasolle että sillä olisi vaikutusta.


taastaas

Vaikka verensokeri ei tosiaan heittele terveellä ihmisellä paljoa hirveen helposti, niin se että keho odottaa safkaa eli nälkä on kuitenki fysiologinen juttu, jolla on myös hormonaalinen perusta. Ja jotkin näistä hormoneista on semmossia, jotka aiheuttaa ahdistusta/vitutusta/pinnan kireyttä/stressaantumista. Joillain erittyy niitä herkemmin, joillain vähemmän, joillain se on ihan viturallaan, joskus luin Hesarista alustavasta tutkimuksesta jonka mukaan joillain anorektikoilla noita stressihormoneja ei nälässä erity. Ja "haitallinen" on vähän hassu väite. Ihminen tarttee ruokaa pysyäkseen hengissä ja toimintakykyisenä- vaikka toki hyvin harva suomalainen on nyt akuutin nälkäkuoleman partaalla - ni ei mikään ateria oikein haitallinen ole. Järkevän ja terveellisen syömisen voi toteuttaa monella tavalla, vaikka syömällä joka toinen päivä tai kuus kertaa päivässä.


Frosty_Arrival

Kuusi kertaa päivässä/parin tunnin välein syöminen on suurin yksittäinen tekijä lihavuusepidemialle.


taastaas

Meinaatko? Ettei kyse kuitenkin olis syödyn ruoan kokonaismäärästä ja sen energiatiheydestä?


Frosty_Arrival

Kyllä. Useampi ateria johtaa monesti suurempaan kokonaismäärään ruokaa. Ja vaikka ei johtaisikaan se johtaa siihen että pidetään kokopäivän insuliinitasot korkealla. Insuliinin tehtävähän on varastoida saatavilla oleva energia kehoon joko glykogeeniksi tai rasvaksi. Ja parin tunnin välein syömällä ne glykogeenivarastot on täynnä niin se menee rasvaksi. Insuliini myös estää kehossa olevan rasvan käytön energiaksi. Muutaman tunnin välein syömällä se ainut hetki kun keho pystyy kunnolla käyttämään sitä varastoitua rasvaa energiaksi on parin tunnin pätkä yöllä.


taastaas

Mutta jos energiaa ei tule ylimääräistä, niin mitä se keho sitten varastoi? Mä siis olen valmis uskomaan, että jos syö vaikka about 200 kaloria kuus kertaa päivässä, sillä on eritahtinen ja mahdollisesti erilainen vaikutus painoon, kuin jos söisi 600 kaloria 2 kertaa päivässä. Mutta ei ihminen liho, jos ei syö liikaa, eli jos energiaa ei tule ylimääräistä. Glykokeenivarastoilla ja rasvanpolton optimoinnilla sunmuulla on varmasti merkitystä siinä vaiheessa, kun viilataan viilaamisen päälle ja pyritään johonkin tietynlaiseen tulokseen, mutta useimmille ihmisille niillä ei ole mitään väliä. Parin tunnin välein syöminen ei toki ole tarpeellista, mutta jos sillä tavalla jaksaa hyvin ja keho on kuosissa ja hampaatkaan ei kärsi, niin ei siitä kyllä haittaakaan ole.


Frosty_Arrival

Sitä energiaa mitä on saatavilla ja sinne kokoajan ahdetaan. Korkea insuliinitaso estää rasvan käyttämisen energianlähteenä. Ja samalla keho varastoi sitä juuri syötyä energiaa varastoon. Ongelma tulee siitä että et ikinä pysty polttamaan sitä rasvaa mitä kehoon varastoituu. Keho on erittäin hyvä sopeutumaan saatavilla olevaan ravintoon ja sen ykköstavoite on aina varastoida mahdollisimman paljon energiaa silloin kun sitä on saatavilla. Ja kun pidät kehoa varastointimoodissa 16 - 20 tuntia vuorokaudessa niin se todellakin varastoi sitä energiaa. Tarpeen vaatiessa se laskee muuta kulutusta että saa varastoitua tarpeellisen energian. Samoin jos olet dieetillä eli syöt vähemmän kuin kulutat jatkuvasti niin kehosi sopeutuu siihen ja alkaa kuluttamaan vähemmän energiaa. Paastotessa taas myös energiankulutus kasvaa, koska rasvan muuttaminen sokereiksi vaatii energiaa itsessään. Eli siis saman ravintomäärän syöminen eri tavoilla tarkoittaa sitä että käytät eri määrän energiaa.


taastaas

Oolrait. Normaalisti toimiakseen kroppa kuitenkin tarvitsee varastorasvaa jonkin verran,ei toki niin paljoa kuin valtaosalla on. Se ei ole mikään ongelma, ettei varastoitua energiaa ehdi polttaa pois, siis edelleen jos ei syö kokonaisuudessaan liikaa. Keho käyttää ja tarvitsee energiaa jatkuvasti, eikä se loputtomiin kompensoi vain varastoidakseen rasvaa. Ja edelleen, jos painon ja jaksamisen kanssa ei ole ongelmia syömällä usein, vaan ainoa haitta on satunnainen nälkäkiukku niin tuolla ei ole merkitystä. Jos taas on reilusti yli- tai alipainoa, syömisessä on niin paljon muuta korjattavaa, että jos se mahdollistuu ei-optimaalisella ateriatiheydellä niin se kannattaa silti. Että parin tunnin välein syömällä voi elää riittävän terveellisesti ja tasapainoisesti. Senkin voi toteuttaa hyvin tai huonosti, samoin kuin kerran päivässä syömisen.


GetCaned

Mä oon kateellinen, että sulla on tuollainen työmatka. 80km ei oikein löydy aikaa fillaroida.


Spuik

Teetkö kesälomalla muiden töitä


taistelu_tumputus

Kyllä mää kuukauden kerkesin jo lomailee


Afterski420

Ihanan keski-ikäistä, lisää näitä.


worldistooblue

Selkäkivut lähtee kun on tarpeeksi selkärangaton.


CreatureWarrior

Yritetty on, silti sattuu. Ei selkään, mutta sattuu


[deleted]

[удалено]


onks_maitoo

Aika samat asetukset. Ite herään aamuvuoroissa viideltä ja syön aamupalan töissä klo 8-9. Joskus on ollut kova kiire ja aamupalan on joutunut skippaamaan, mutta silti jaksaa lounaaseen asti, jos on hyvä vauhti päällä.


Slow_Wait_2139

Vedän ruuat naamariin noin 5min joten ei ole tarvinnut elämähakkeroida


Patu1234

Elämähakkeri syö yksinkertaisesti nopeammin.


VonAntero

Illalla kamat valmiiks blenderiin ja aamulla huiviin. Minuuttissa terveellinen aamupala vetästy ja sit vaan kovaa ajoa!


GalioSmash

Blenderin tiskaukseen menee aikaa, mutta ei hätää! Sinne voi heittää saippuavedet ja tiskiharjan ja laittaa päälle niin puhdistuu!


hajaannus

Hei, kiitti vinkistä. Toihan toimi hyvin. Ei tarvi enää pestä tota blenderiä ikinä.


CreatureWarrior

Harmi vaan, kun pitää ostaa uusi tiskiharja joka kerta


the_third_sourcerer

Minä en syö aamupalaa, enkä lounasta. Yleensä syön illallisen vasta töiden jälkeen, eli kl 18. Ennen koronaa kävin salilla ja kaikki oli ok. Joskus nälkä tuli jo kl 12, mutta join riittävästi vettä. Kyllä aamukävely onnistuu ennen aamupalaa.


NeilDeCrash

Vähänkin fyysisempi työ niin itsellä vaikka syö tuhdin aamupalan niin armoton nälkä jo ekalla kahvitauolla ysiltä.


Additional_Meeting_2

Mulla just tulee enemmän nälkä jos syö aamupalaa, jos pystyt skippaa sen nälkä tulee vasta myöhemmin.


taastaas

Mä käyn ennen aamupalaa kävelyllä päinvastaisesta syystä, eli et se aamupala tulis syötyä ennen iltapäivää. Heräämisen jälkeen oon ihan tokkurassa enkä mitään syömään ainakaan pariin tuntiin. Mut ulkoillessa herää jo reilussa puolessa tunnissa, ja sen jälkeen kykenee jo jotain syömäänkin. Mut tämmösenä saamattomana henkilönä joutoajan hyödyntäminen on auttanu siisteydessä. Siis kun vaikka odottaa teeveden kiehumista, seisoskelun sijaan ehtii hyvin vaikka tiskata ainakin osan astioista.


Individual_Tooth1736

Ite syön aamupalan yleensä yhden aikaan. Joskus jo klo 11, joskus vasta klo 16. Elämä on paljon helpompaa kun kiusaa kroppaa vähän ettei totu tiettyihin ruoka- aikoihin niin saa sitten vapaasti olla ja tehdä ilman että nälkä kiusaa aina tietyllä kellonlyömällä.


GetCaned

Joka aamu oon käyttänyt koiran ennen aamupalaa. Usein huomaan, että jos nälkää venyttää 09-10 aikoihin, niin enää ei ole nälkä 10-12 välillä. Tällainen tulee välillä paastottua sitten, että skippaa aamupalan ja syö 11-21 välillä sen mitä syökään.


hangl00se27

Heti herättyä 10 minuutin kevyt lihastreeni, sen jälkeen kylmä/kuuma suihku kahvin kanssa. Ei ole enää sellaista aamua joka ei lähtisi hyvin käyntiin.


orchidalgia

Suihku kahvin kanssa kuulostaa haastavalle


hangl00se27

no joo ei sitä pakko suihkussa oo juoda😅 ite vaan jotenki tykästyny ku se dopamiinipiikki minkä niist yhessä saa on aika nice


Sal_Ammoniac

Ma syon aamupalan vasta jotain 4 tuntia heraamisen jalkeen, sita ennen ei ole nalka. Siina ehtii tehda vaikka mita, kavelylenkki mukaanlukien, ennenkuin syon :)


julle123julle

En syö aamupalaa enkä välillä mitään muutakaan ateriaa, jos siitä on jotain ylimääräistä vaivaa. Ruokahalu vain ei ole minua ajava motivaattori, vaan pikemminkin täytyy erikseen motivoida itseni syömään ajallaan, etten huomaa joskus alkuillasta, etten muistanut syödä mitään sitten eilisen. En tiedä, muuttuiko tilanne pahemmaksi vai paremmaksi, kun korona vei hajuaistin. Nyt ei tarvitse paljoa miettiä, miltä ruoka maistuu, vaan voi syödä (melkein) mitä vain sattuu olemaan tarjolla esim. työpaikkaruokalassa, mutta toisaalta ruokahalu on entistäkin olemattomampi. Eikä tee mieli maksaa ruuasta enempää kuin kaurapuurosta, kun se kumminkin maistuu suunnilleen samalta.


circumnavicat

Milloin hajuaistisi meni?


julle123julle

Viikko ensimmäisten muiden oireiden jälkeen, kun ne olivat jo hellittämässä.


jogsu

Ennen aamupalaa tehty kävely polttaa enemmän kehon rasvaa koska energiavarastot on yön jäljiltä tyhjät. Lenkki-intoa pohjoisen Suomen homolle!


deefame

Kyllä, mutta isossa kuvassa tuo tasapainottuu vuorokauden mittaan. Päivällä tehty kävelylenkki saa kehon ravinnosta saatavan energian loppumaan yöllä aiemmin. Tldr: kunhan kävelet


Frosty_Arrival

Ei tasapainotu. Kävelylenkillä et saa tyhjennettyä kehon energiavarastoja millään. Ellet kävele koko päivää. Tällöin paastossa aamulla tehty lenkki polttaa enemmän rasvaa kuin päivällä aterioiden välillä.


deefame

Olet väärässä. Et ota huomioon sitä, että kulutettu energiamäärä on sama ja kehon energiankulutus vuorokaudessa sama. Täten koko homma on nollasummapeliä, paastokardio ei ”polta rasvaa” tai laihduta isommalla jaksolla mitattuna enempää kuin vastaava kardio ei paastottuna. Tästä voit lukea esimerkiksi seuraavasta tutkimuksesta, jossa vertailtiin kehonkoostumuksen ja painon muutosta kalorivajeella paastoavien ja ei paastoavien ryhmien kesken (ja lisääkin on): https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4242477/ Paastokardio on yksi monista tiukassa olevista uskomuksista, joita kansassa riittää, mutta sillä ei ole tieteellistä perustaa.


Frosty_Arrival

Syönti ei todellakaan ole nollasummapeliä ja se milloin ja kuinka usein syöt todellakin merkitsee.


melberi

Tasapainottuu. Poltat sen erotuksen rasvan määrässä sitten yöllä, kun energiavarastot ovat loppuneet aiemmin. Ja nehän loppuvat aiemmin, kun käytit niitä varastoja lenkillä päivällä.


thiccbillionaire

ai ruotsalaisille?


jogsu

Alottajan nimimerkki on northfingay, mutta kaikille lenkkeilijöille yhtä lailla!


reevelainen

Laitoin Lotrin pyörimään äänikirjana, siinä kun on se joku legendaarinen satusetä lukijana. Kylläpä oli imurointi mukavaa touhua.


Corleonex

Teen ihan samaa, siis aina kun jaksan enkä jää sänkyyn tai ei oo muuta mikä estää . Syön aamupalan aina kympin aikoihin niin siinä on vähän löysää aikaa aamulla.


trema91

Viikon ruuat sunnuntaina valmiiksi, niin ei tarvitse kuluttaa aikaa kokkaamiseen tai yrittää tehdä terveellisiä päätöksiä nälkäisenä. Viime aikoina tälle on keksitty termikin, "meal prepping". Aiemmin se oli vain ruuanlaittoa. Muutenkaan ymmärrä ihmisiä jotka käy joka päivä kaupassa ja valittaa kun ei ole aikaa mieluisille asioille.


JJAsi

Matkoilla tulee harrastettua tätä, pieni rapelo kuitenkin niin ylös, ulos ja lenkille. Sitten suihku ja aamiaiselle, heti kuin uusi mies muihin verrattuna.