T O P
Zealousideal-Scar174

Itse kaipaisin lapsettoman rannan sijaan ihan vain hiljaista rantaa. Ei kaiuttimia, bileitä, jne.


maailmanpaskinnalle

Kyllä kiitos. Joka paikkaan näyttää olevan pakko tuoda boombox. Ja ei siinäkään välttämättä mitään, mutta siinä, että sitä soitetaan tarpeettoman kovalla. Sitten paahdetaan 4 tuntia samaa tekno-listaa muiden "iloksi". Julkisissa liikennevälineissä taas saisi olla ehdoton kaiutinkielto. Samoin handsfreehen huutamisessa ilman mitään vitun syytä vain koska jenkki-realityissäkin tehdään niin.


Taikalahna

Teknoonko nuoriso on siirtynyt? Vielä pari vuotta sitten luukutettiin pelkkää huumeräppiä ainakin täällä päin Suomea. Varmaan kiva lapsiperheiden viettää aikaa ja kuunnella jonkun nipan graafista kuvausta siitä kuinka vasikoilta pistetään pesarilla kallo murskaksi ja niin edelleen. Tai en minä tiedä välittääkö vanhemmat nykyään edes tämmösistä.


SKYTRIXSHA

Oispa teknoranta, menisin sinne.


Kakkahakkeri

Teknoa kuunnellaan vain pimeässä isossa huoneessa satunnaisilla stroboilla ja lasereilla niinku jumala alunperin sen tarkoitti


razeLate

Ei ne ikävä kyllä technoa kuuntele... Olisi komia muutos!


[deleted]

> Vielä pari vuotta sitten luukutettiin pelkkää huumeräppiä ainakin täällä päin Suomea. Sitä se on vieläkin.


NorthFinGay

> Sitten paahdetaan 4 tuntia samaa tekno-listaa muiden "iloksi". Olis edes teknoa mut siellä on Spotifyn TOP 50 listan suomiräppibiisit tyyliin JVG menossa. Lienee turha edes unelmoida että ikinä kuulisi italodiskoa julkisella paikalla...


Myllykosken

Niitä on ku menee kaupungista noin 10km


jessseha

Kyllä niitä kaupungistakin löytyy jos jaksaa kävellä muutaman minuutin siitä päärannasta oikeelle tai vasemmalle


KapteeniJ

Yleensä sieltä löytyy moottoritie tai lomakylä


demoniprinsessa

ois kyllä kiva, jos ois sellainen, missä ois vielä joku sitä hiljaisuutta vahtimassa. jos aiheuttaa liikaa meteliä, niin tulee sanomista ja jos se ei lopu, niin heitetään ulos :)


Kakkahakkeri

Tämä mutta siis oikeasti vartioituna, kun aina sinne joku vittupää löytää huudattamaan musaa tai rähjäämään kännissä. Kirjastonkin pitäis olla hiljainen mut vittu mikä mekkala lasten puolella. Oli kyllä ahdistavaa ku omat lapset joutu olemaan kädet korvilla sielläki Ei paljo auta että työntekijä käy hyssyttelemässä jos sen pienenen jari-pekan ei kotonakaan tartte kuunnella sääntöjä.


Sexyhorsegirl666

Siis jep. Kaipaan sitä, että aikuiset osaisi käyttäytyä. Vittuako sitä pitää huudattaa paskaa musiikkia kaikkien kuullen ja vetää röökiä naaman vieressä. Ei helvetti. Lapset ei häiritse yhtään noihin verrattuna.


ajappat

Omalla vakkariuimarannalla on ihan luonnostaan porukka jakautunut niin että lapsiperheet on yhdellä laidalla ja aikuiset toisella. Tämä kai johtuu lähinnä siitä että lasten puolelta ranta on matalampi pidemmälle. Ihan toimiva systeemi vaikkei sitä mihinkään ole sääntönä edes kirjattu. Mukavampi kun lapset ei reuhaa ympärillä kokoajan. Edit. Mielestäni ongelmaa lapsettomissa uimarannoissa ei ole, jos myös lapsille löytyy ranta saman lätäkön rannalta. Olishan se vähän tympeää lähteä kauemmas lasten kanssa koska lähiranta on kielletty.


pahkamika

Oho, missä tämmönen ranta on?


ajappat

Tuusulassa häklinmonttu. https://maps.app.goo.gl/AZ5t6th7cddxTgw47 Kyseessä ei siis ole mikään sääntö, mutta nappulaväki tuppaa jäämään etelärannalle, kun taas vanhempi väki tuonne keskisaareen.


julle123julle

Varmaan ihmiset jakautuvat tällätavoin jo omasta mukavuudestaankin. Lapsiperheiden on mukavampi toisten lapsiperheiden seurassa, verrattuna vaikkapa nuoriin aikuisiin.


Kaikkonee

Heitän plussaa tolle idealle että ois lapsivapaita uimarantoja👍🏻


in_my_butt

Mahtaisiko "hiljainen ranta" toimia konseptina paremmin? Ei huutamista, ei kirkumista, ei bluetooth-kajareita, ei mopoja. Ihan iästä riippumatta. Toki edelleen ongelma on että miten tuota valvotaan, poliisilla on varmaan parempaakin tekemistä kuin tulla ajamaan metelöiviä ihmisiä pois rannalta.


Elukka

Tällainen voisi toimia, koska siinä ei rajoitettaisi ketään sisäsyntyisten ominaisuuksien perusteella. Iso ongelma on tietysti siinä, että mikä on hiljaisen toiminnan desibeliraja? Ihmisillä voi olla hyvin erilaisia käsityksiä häiritsevästä melusta. Toista häiritsee satunnaiset lapsen kiljahtelut ja toinen häiriintyy hiljaisestakin jatkuvasta musiikista jne.


AraNormer

Miksi aina vedetään tuo viha-kortti jos jotain asiaa ehdotetaan lapsivapaaksi? Mun mielestä tuo on hyvä idea, en silti erityisemmin vihaa lapsia. Ärsytyshermoja kutittelevat ennemminkin vanhemmat jotka eivät valvo muksuja ja opeta heille soveliasta muut huomioon ottavaa käytöstä.


TheNahe

>Miksi aina vedetään tuo viha-kortti Valitettavasti keskustelu monen muunkin aiheen ympärillä on polarisoitunut ikävästi ja joiltain ihmisiltä puuttuu kyky käsitellä argumentteja muina kuin mustavalkoisina ääripäinä. Tämäkin ehdotus on mielestäni ihan keskustelun arvoinen, mutta on älytöntä väittää lapsivihaksi välittömästi. Täysin eri asia, jos ehdotettaisiinkin yhtäkkiä uimarantaa erikseen etnisyyden mukaan. Tällaisessa hypoteettisessa tilanteessa "someraivo" olisi minusta ihan oikeutettua. Tässä nyt ei kuitenkaan liikuta todellakaan samalla alueella.


ActreDirt

>Valitettavasti keskustelu monen muunkin aiheen ympärillä on polarisoitunut ikävästi ja joiltain ihmisiltä puuttuu kyky käsitellä argumentteja muina kuin mustavalkoisina ääripäinä. Tämä kiteytyy mielestäni hienosti [tässä](https://i.kym-cdn.com/entries/icons/original/000/021/818/hitlerbook.JPG) takavuosien hitissä.


WalnutWoodLooksGood

Ei nyt tosiaan kannata ajatella että twitter olisi mitenkään verrattavissa todelliseen :D tää "terminally online" meemi on jatkunu niin pitkää kun sille on ollu alusta.


Nysseh

En näin isänä ymmärrä miksi tuo olisi keneltäkään lapsiperheeltä pois. Itse näkisin vain ihan plussana. Joskus jos olisi omista muksuista vapaata niin olisi ihan kiva jos pääsisi rannalle missä rauhallisempaa. Ja toisaalta kun lasten kanssa menee rannalle niin ehkä ne pienestäkin äänestä mulkoilevat ja kommentoivat olisivat siellä lapsivapaalla rannalla eivätkä tenavien seassa jakamassa pahaa mieltä. Ja trust me samat vapaan kasvatuksen ihmeet vituttaa kyllä toisia lapsiperheitäkin. Mukava itse pitää kuria kun vieressä vedetään täysin vapaalla ja pääasiallinen tavoite tuntuu olla että lapsi pitää sua parhaana kaverina ku sallit kaiken...


NeedNameGenerator

Myös isänä voisin kuvitella että tämä ois ihan hyvä ratkaisu. Kaikille. Pääsis ne jotka ei lapsia halua katsella/kuunnella omaan rauhaa, ja lapsienkaan ei väkisin sit tarvisi katsella (mahdollisesti kännissä) örveltäviä aikuisen alkuja töhöilemässä kuka ties mitä.


Hodor4000

> en silti erityisemmin vihaa lapsia. Ärsytyshermoja kutittelevat ennemminkin vanhemmat jotka eivät valvo muksuja ja opeta heille soveliasta muut huomioon ottavaa käytöstä. Täähän se ois. Lapset on lapsia, ei niiltä voi hirveästi vaatia. Rehaavat menemään sen, minkä ehtivät. Se on aikuisten homma pitää mukulansa kurissa. Vituttaa joka kerta, kun näkee jonkun äitylin/isylin, joka antaa muksunsa juosta kaupassa lasten ostoskärryjen kanssa muiden kantapäille ja huutaa kuin riivattu. Vaikka ne omat mussukat on maailman ihanimpia, niin muut eivät välttämättä jaksa kuunnella sitä puolen tunnin itkupotkuraivaria, kun Lissu-Jorma ei saanutkaan jädeä, vaikka halusi.


HorrorChocolate

Olen täysin samaa mieltä. Vituttaa miten paljon näkee vanhempia, jotka eivät kasvata lapsiaan ollenkaan. Voi ei, lapseni itkee karkki hyllyllä. Ainoa keino on ostaa sille neljä kiloa karkkia, jotta mussukalle ei tule pahamieli.


Shamon_Yu

>Ärsytyshermoja kutittelevat ennemminkin vanhemmat jotka eivät valvo muksuja ja opeta heille soveliasta muut huomioon ottavaa käytöstä. Minä opetan, mutta on eri asia miten oppivat. Vähän lottoa millainen persoona lapsi on.


Feredis

Tämä on mielestäni ihan ymmärrettävää. Kaikkia kiukutteluja ei saa katkottua alkuunsa ja esim kaupassa en kyllä oleta että jätetään ruokaostokset tekemättä jos lapsi heittäytyy hankalaksi. En tietenkään muiden puolesta voi sanoa, mutta itsellä riittää ymmärrystä vanhemmille joiden lapsi huutaa. Ärsyttää, joo, mutta eipä sille aina mitään voi ja itseäkin lapsenvahtina välillä hävetti kun lapsi huutaa kuin hyeena bussissa eikä suostu hiljenemään millään. Eri asia on sitten ne vanhemmat joille se puhelin on tärkeämpää kuin se että heidän kullanmurunsa sattuu kiipeilemään kanssamatkustajien penkkien selkänojilla ja kiljuen juoksentelemaan pitkin bussin käytäviä, näin esimerkiksi.


Elluriina

Kaupassa työtä tehneenä sanon että ärsyttää hyvin vähän itkupotkuraivarikaan, jos vaan vanhemalla tai muulla huolenpitäjällä on selkeästi tilanne hallinnassa. Itse asiassa eniten raivostuttaa ne pahalla tuulella olevat vanhemmat, jotka ovat lapsilleen jo oikeesti melko ikäviä tai ilkeitä ja sitten syyttävät lasta kun se itku tulee lopulta.


Super_Defender

On myös päivästä kiinni.


mieitse

Lisäksi, lapset oppii eri tilanteissa ja tekemällä, aina ei mene nappiin edes joka kerta


Finnish_reflection

totta esim jos lapselle ei osta karkkia, se alkaa itkemää ja raivoamaan niin ei pidä ostaa silti. jos vanhempi antaa periksi kun lapsi itkee tai raivoa niin se oppii että sillä keinoin saa mitä haluaa.


taastaas

Niin, lapsivapaat alueet vois olla ihan hyvä idea. Ihmiseks kasvaminen ja sellaisen kasvattaminen nyt vaan on aika vaikeeta, ja on lapsia joihin opettaminen ja kasvatus eivät ihan toivotulla tavalla tehoa, vaikkapa neuroepätyypillisyydestä johtuen, niin sit se vasta vaikeeta onkin. Ja sellainen tilanne on vaan helposti ulkopuolisen hermoille käyvä, vaikka kukaan ei varsinaisesti tekisi mitään väärää. Tai siis mä kyllä tunnen sympatiaa niitä vanhempia kohtaan, jotka tekee ihan kaikkensa mut lapsi silti saa valtavia hermoromahduksia ja raivareita milloin missäkin. Ja tunnen mä sympatiaa sellaisia lapsiakin kohtaan, ja tajuun ettei nekään niistä raivareistaan nauti. Mutta kyllä sellaisen kuuntelu ja katselu silti hermoille käy. Vois olla ihan mukavaa lapsiperheillekin tietää, että ne joiden hermoille lapset käyvät ylivoimaisesti, voivat halutessaan mennä muuallekin.


Moegibble

Eikös ne lapsivapaat hotellitkin ole suosittuja pakopaikkoja pienten lasten vanhemmille. Jätetään omat kakarat kotiin ja varmistetaan ettei ne vielä ärsyttävämmät naapurin kakarat ole häiriköimässä.


_2plus2equals4_

On myös tosi kiukkuisia lapsivihaajaihmisiä, jotka kyllä heti osoittavat paheksuvilla katseillaan, äänekkäillä tuhahduksillaan tai ihan ääneen valittamalla, jos pieni lapsi ei ole aivan hiljaa ja paikoillaan. Joo se on lapsi, se harjoittelee sitä vielä. Joskus riittää että lapsen vain tuo johonkin, niin se alkaa. Niitä kun kuuntelee ja näkee riittävästi, niin tuohan nämä ehdotukset ne mieleen. Mutta yksi syy lisää minusta tälläiselle idealle, jos lapsiperheiden mahdollisuudet ei kovasti pienene uimiseen. Saavat sitten keskenään paheksua lapsia siellä rauhassa. Ja toki muutkin aikuiset käydä hengähtämässä. Mut ei se niitä suosituimpia parhaita rantoja voi olla ihan kysynnän takia.


JoHaSa

Kun on omissa muksuissa tekemistä yleensä 24/7 niin olisihan se melko mukavaa joskus viettää hetki ilman kenenkään lapsia. Onnistuu hyvällä tuurilla.


johnny_kobra

Nimenomaan tämä. Jos on olemassa ihmisiä, jotka eivät halua lapsia ja kokevat heidät rasittavina, niin miksi lapselliset ihmiset haluaisivat ehdottomasti tämän porukan samoille rannoille kanssaan? Eikö tällainen ranta olisi kaikkien etu? Alkavatko nämä ihmiset rakastamaan lapsia, kun heitä demonisoidaan julkisesti? Idiootit. Lapsellisena itsekin ymmärrän täysin muutamaa ystävääni, jotka eivät oikein siedä lapsia ja eivät itse niitä tule varmaan ikinä hankkimaan. Hekin ovat jonkun ympäristön kasvatteja ja ei se tee heistä muita huonompia. Ollaan erilaisia ihmisiä, yksilöitä kaikki. Jännä ettei näinä suvaitsevaisuuden aikoina vieläkään tunnuta tajuavan, että se suvaitsevaisuus ei saisi olla mikään trendi-ilmiö, jossa on ok olla oma itsensä vain jos se kategoria sattuu olemaan in.


happy_church_burner

Samasta syystä kuin pari päivää sitten iltasanomissa/lehdessä ollut artikkeli jossa eräs transihminen ei kannattanut nykyisen Pride-juhlan arvoja niin ”asiantuntijaksi” kuvailtu transliiton aktiivi meni arvioimaan heti hänen (kohtuullisia) varauksia ”hyökkäykseksi ja väkivallaksi” transihmisiä kohtaan. On helpompi lähteä puolustamaan omaa asiaa kun toinen on maalattu väkivaltaiseksi / vihaiseksi / rasistiksi / joksikin muuksi. Vastustajan aika menee selittelyyn että ”ei minulla ole mitään lapsia vastaan” ja sinulle riittää voitoksi ”no miksi sitten haluat kieltää heidät?” tapainen ympäripyöreä kyseenalaistaminen.


[deleted]

>no miksi sitten haluat kieltää heidät? Tähän toki pystyy sitten sen alkuperäisen argumenttinsa vastaamaan, jos sellainen löytyy. Jos taas ei löydy, niin aika huteralla pohjalla lähtee argumentoimaan


coinselec

Vihaajat vihaa. Ymmärtäjät ymmärtää.


blyatseeker

Mä en ite kestä sitä jatkuvaa melua ja hälinää mikä lapsista lähtee, ja ne vielä on niin perkeleen vauhdikkaitakin. Ihan hyvin voisi olla pari lapsivapaata paikkaa niinkuin savuttomiakin alueita on. Joo lapset ei oo sama asia kuin tupakka, mutta varmaan syystäkin jotkut ihmiset on ilman toista tai kumpaakin.


Sexyhorsegirl666

Varmaan siksi koska sitä vihaa oikeasti saa kokea aika paljon. Mä ymmärrän hyvin, ettei kaikki tykkää lapsista, mutta päiväkotiryhmien kanssa liikkuvana ois ihan kiva jos aikuiset ei ois niin hirveän vihamielisiä kun ollaan olemassa. Ja siis ihan sama, kuinka hyvin käyttäydytään ja ollaanko hiljaa (aina ei voida olla, erityisryhmiä). Mutta se, että tullaan opettajille ja lapsille rähjäämään ei tee kenenkään elämästä yhtään parempaa. Ja ei, ei oo aina validia vetää vihakorttia, mutta paljon sitä nähneenä ymmärrän miksi moni sen niin herkästi vetää.


Small-Ad-777

Itselläni on kaksi lasta ja käymme suht usein rannoilla. Mielestäni ehdottomasti hyvä idea. Kun tämä pidetään tyyliin "yksi lapseton ranta per kaupunki/tietty alue" tasolla niin tästä voisi seurata vaikka mitä kivoja juttuja. En ole tosin varma että vedettäisiinkö raja sitten siihen 18v kohtaan vai mihin.


Available-Sun6124

Ihte asun melkosen syrjässä joten julkisia rantoja on melko vähän joten vaikea nähä toteutusta. Mutta justaan alueilla missä näitä rantoja on muutaman kilometrin päässä toisistaan, voisi osan teemata. Tyyliin yksi lapsivapaa ja vaikkapa yksi ranta mihnä vois mennä lemmikin kanssa. Ei estä ihmisten uintia ja suurimman osan voi hyvin pitää samalla kantilla kuin nyttenkin.


well_fuck_me_i_guess

Lapsivapaa uimaranta olisi kiva, mutta lapsivapaa junan vaunu olisi kivempi. Samalla tavalla kun on lemmikkivaunuja, niin miksei voisi olla lapsettomia vaunuja?


EquivalentObvious269

Norjassa on käytössä hiljaisia vaunuja. Olin kerran sellaisessa kun nainen lastenvaunuineen oli aikeissa tulle sisään. Paikalle tuli konduktööri joka ohjasi naisen heti toiseen vaunuun. Tätä kaipaisin Suomeenkin.


circumnavicat

Voin kuvitella sen rikkumattoman hiljaisuuden kun vaunuun sattuu joukko kuuliaisia suomalaisia. Itsekin istun siellä tyytyväisenä, kuulokkeet korvilla, ei häiriöääniä. Sitten alkaa yskittää. Mutta ei voi yskiä kun kaikki kuulee. Suusta alkaa purkautua semmoisia pakonomaista pyrskähdyksiä. Niitä ei voi pidättää. Joku kääntyy katsomaan tuomitsevasti. Nousen ylös, vesipullo kaatuu, housujen haaroväli kastuu kiusallisesti, haparoin käytävään hiljaisen vaunun ulkopuolelle röhimään. Varmaan vielä luulevat että mulla on korona. Ei tuonne saatana voi mennä enää takaisin. Nousen pois seuraavalla asemalla. Kävelen haparoiden pienen asemarakennuksen takaiseen metsään. Häpeä painaa polvet maahan. Juna jatkaa matkaa. On taas hiljaista.


NipsuSniff

Nyt on kunnollista


Arskason

Ekstra luokka on nykyään myös hiljainen tila. En kylläkään tiedä mitä siellä käy jos pitää meteliä


ToimiNytPerkele

Konnari tulee sanomaan asiasta ja tarvittaessa matkustaja ohjataan toiseen vaunuun. En tosin tiedä miten se tapahtuisi, jos matkustaja kieltäytyy tästä, mutta käytös ei ole niin häiritsevää että voisi voimakeinoin lähteä poistamaan. Ne kaksi kertaa kun näin on käynyt ovat menneet hyvin rauhallisesti, ensimmäisellä kerralla kälättävä parivaljakko valitti ”asiattomasta kohtelusta” jälkikäteen, mutta hiljaisemmalla äänellä, toisella kerralla vanhempi poistui skidinsä kanssa toiseen vaunuun. Loppuunmyydyssä junassa näkee kaikenlaista, näköjään myös uhmaikäisen ekstra-luokassa.


ImaginaryScary

Ehkä lapsivapaan junavaunun sijaan hiljainen vaunu olisi parempi. Hollannissa junissa on hiljainen osasto ja ne on ihania pitkän koulu/työpäivän jälkeen.


GiantFlyingPikachu

Eikö juuri extraluokka ole tuollainen? Ainakin kyseisessä vaunuissa on kyltit "hiljainen vaunu"


soundfeel

Kyllä on. Extraluokka on rauhoitettu ja joka pennin väärti.


pneumokokki

Niissä ei myöskään ole lainkaan läpikulkuliikennettä. Erittäin hyvä tapa matkustaa, täydessäkin junassa se rauha ja hiljaisuus on käsin kosketeltavaa.


pahkamika

Jep, näin on.


MudkippikduM

Voin jo kuvitella hiljaisen vaunun, johon tulee lapsiperhe muita mekastavia lapsia karkuun, ja sitten vanhemmat ottaa rennosti ja mukulat saa härvätä _rauhallisessa ympäristössä_ mielensä mukaan.


Pizzonia123

Tässä tapauksessa niiden käsketään suksia vittuun jos konsepti ei kiehdo.


[deleted]

[удалено]


FinnishChad

Kyllä niitä yhä on, isovanhemmille menossa tuli vahingossa ostettua sinne lippu.


Iso-Jorma

Juu, voihan sinne itsekin ostaa lipun. En tosin ole varma mitä konnari sanoo jos tyypillinen redditöijä änkeää itsensä liukumäkeen ynnä muihin mukuloiden huvituksiin siinä vaunussa. Kaipa tuon rajoittaminen on ihmisoikeusrikkomus siinä kun lasten kieltäminen rannalta?


SipiOfFinland

Elämän suuria nautintoja kerran kun matkasin kotiapäin krapulassa ja otin ensimmäisen paikan mitä VR.fi tarjosi. Pääsin lapsivaunuun. Pakko oli puolessa välissä matkaa kysyä konduktööriltä, että voinko siirtyä muualle kun meinasi pää räjähtää siihen lasten huutoon :D


beetsrules

Ja siihen perään myös alkoholisoituneista örveltäjistä vapaita vaunuja, tai miks ei vaan ihmisistä vapaita vaunuja?


RiskoOfRuin

Rannasta anniskelualue niin homma toimii. Kannatan 100% lapsettomia alueita.


Finnish_reflection

Anniskelualue ärsyttävät lapset korvattu örveltävillä aikuisilla.


wargneri

Anniskelualue, mutta siellä on vaan yksi juoma-automaatti jota ei koskaan täytetä ja omia ei saa tuoda alueelle.


Finnish_reflection

Anniskelualuetta pitää olla valvomassa joku, joko järjestyksenvalvoja tai baarimikko. Joten ei ole ihan noin yksinkertaista.


iisixi

Brändäysongelma kyseessä. Lapsivapaa alue = rikos ihmiskuntaa vastaan. Anniskelualue = ok, eihän sinne lapsia voi päästää. Ja luulin näin twitteröimättömänä, että ratio'd raivo ei tapahdu ennen kuin vastauksia on enemmän kuin tykkäyksiä, mutta Iltalehti oli eri mieltä klikkien perässä.


Kotrats

Kyllähän tämä selkeästi tunteita herättää kun täälläkin parissa tunnissa tullut melkein 300 kommenttia. En kyllä hirveästi mitään raivoa ole havainnut.


RanCestor

Tai kutsutaan sitä nakurannaksi.


pikipata

En halua, että ainut alue jossa voi rentoutua ilman lapsia on nakuranta (tai anniskeluranta humalaisille). Ihan vaan tavallinen mutta rauhallinen ranta, kiitos.


Realmetalrooster

Mitäs mielipiteitä. Someraivo revennyt. Poljetaan ihmisoikeuksia yms. Omasta mielestä olisi kyllä kelpo ajatus vaikka en nyt lapsia vihaakkaan. Linkki uutiseen https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/f69f0080-a7d0-4dfc-88a8-36fd14e8eb67


Express_Opposite

Ehkä mieluummin niin, että tehdään lapsiystävällisiä rantoja (leikkipaikkoineen) ja ”tylsiä” rantoja. Vapautta ei tarvitse varsinaisesti rajoittaa.


rants_unnecessarily

Lapselle hiekka + vesi ei koskaan ole tylsää.


Express_Opposite

Ei niin, mutta kun paikalla on palveluita, niin vanhemmat valitsevat helpomman vaihtoehdon (vessa, vaipanvaihto, välipala, leikkipaikka)


rants_unnecessarily

Eipä ole estänyt tähänkään mennessä. Itse ainakin vanhempana valitsisin ehdottomasti sen jossa on vähän muuta lapsia.


Express_Opposite

No sitten olemme vanhempina erilaisia. Toki voi miettiä, että jos sinä nimenomaan hakeudut paikkaan missä *ei* ole muita lapsiperheitä, ja hakeudut kuvailemani kaltaiselle tylsälle rannalle, niin sillohan ne muut lapsiperheet ovat siellä toisella rannalla.


rants_unnecessarily

Mitä tässä yritän kuvailla on, että vanhempia on kaikenlaisia, kuten ihmisiä yleensäkin. Emme kumpikaan ole yksin näissä ominaisuuksista, eikä "tylsä" ranta olisi kovinkaan usein tyhjä lapsista. Tämän sanoneena ja pitemmälle ajateltuna, kävisimme varmasti molemmilla vaihdellen.


Hyp3r45_new

Kyllä niitä ipanoita kummiskin sitten löytyy sieltä "tylsiltä" rannoilta sitten kun ne kivat on kaikki täynnä.


AstralHippies

Hei tuollaista rationaalisuutta ei katsota redditissä hyvällä.


Khepuli

Älä tuo näitä hyviä ja toteuttamiskelposia ideoita tähän keskusteluun! Me haluamme huutaa ja raivota! Senkin yatsi possu! Mutta tosissaan olisi hyvä, jos rantoja vähän profiloitaisiin varsinkin alueilla jossa rantoja on useita lähekkäin.


JunoBlackHorns

Lapsiperheet ovat se oletus jolle julkiset tilat tunnutaan usein suunnitteltavan. Rannoissa voisi tosiaan olla se yksi syvä ranta, jossa ei saisi vaikka soittaa musiikkia tai metelöidä, joka voisi ohjata lapsiperheitä toisille rannoille. Olettaen että rantoja on paljon käytössä. Vapaaehtoisesti lapsettomana tosiaan olisi mukava, että näitä tälläisiä paikkoja olisi. Lapset on pieninä annoksina ok- mutta varmaan perheellisetkin osaa sanoa kuinka mukavaa yleisissä kylpylöissä ja rannoilla on viettää aikaa kun on oikein ruuhkaa, ja kuinka ihania ne muiden herran tertut ovat. Yksityisellä puolella ainut mikä tulee mieleen on Flamingon k-18 kylpylä osasto. En ymmärrä miksi ihmiset suuttuvat tosi herkästi jos jokin paikka on sellainen, ettei sinne voi lasta ottaa. Jos kyseessä on vaikka häät ja sinne ei haluta taapero ikäisiä? Koetaanko että lapselliset ei pääse jo nyt tarpeeksi liikkumaan lastensa kanssa vai mikä siinä on että ollaan helposti sotajalalla?


rants_unnecessarily

Juu, vihata tarvitse. Itselläni kolme ihanaa muksua, mutta välillä sitä melusta täyttyy päästä pois. Mikä sen parempi, kuin rentoutua rannalla.


Desmang

Tämä ehdotuksen tekijä haluaa lapset pois, jotta voi olla rauhassa. Mites sitten juopottelu/kovaääninen rantalentiksen pelaaminen/musiikki/jne? Ei taitaisi valitus loppua tuohon muutokseen.


byzzod

Tää on todella hyvä pointti. Sen sijaan että tehtäis lapsi-, juoppo-, nuoriso- tms. kieltoisia rantoja, niin eikö voisi yksinkertaisesti tehdä jonkinlaisen "rauhoittumisrannan" tms. jossa ideana olisi että kukaan ei metelöi.


FarUnder73_5Break

Suurin osa metelöivistä kohderyhmistä ei niitä jakoja kuitenkaan noudattaisi. Lapsiperheet ovat varmaan sieltä todennäköisimmästä päästä kieltojen noudattajiksi.


raskim7

Itel on lapsi ja kannatan 110% eli voisin vaikka osallistua talkoisiin tommosen tekemiseen. Lapset on ihania, mut joskus ois kiva että ovat ihania josain muualla. Mut mieluusti sit koko ranta anniskelualueeks, ja ainoa mitä sielä myyään on taskulämmin valdemari 120e/4cl, ni ei tarvi kahtoa isoja vauvojaka.


P0tatothrower

Näilläkään spekseillä ei saa teekkareita kyllä karkotettua


[deleted]

[удалено]


Hakobus

Itse vihaan rantoja, joten miten olisi kaikilta kielletty ranta?


Aqpommi

Puhut vähän mutta asiaa


yeetus_christ420

Valintainen nakuranta mistä alkoholi annoskelua nii ei teinit/lapset kilju ja häiritse


Wilbis

Ei kyllä useampia ihmisiä luultavasti kiinnostaisi katsella niitä örveltäviä känniläisiä tai möhömahaisia alastomia ihmisiäkään. Menisi se rauhallisemman rannan koko pointti.


GirlInContext

Mulle ei ole ongelma lapset uimarannoilla ja itsekin hengailen rannoilla suhteellisen vähän. Tai lapset ilmaiskonserteissa. Tai muussa tapahtumassa. Mutta nyt kun ajatuksella alkaa leikkiä, niin kyllä sellaisessa tilassa on ihan erilainen tunnelma, missä ei ole lapsia. Siitä huolimatta, vaikka lapset ei olisi häiriöksi, tunnelma on eri. Ja taidan tykätä aikuisten tunnelmasta enemmän. Vähän off topic vuodatus: mulla oli viime viikolla sukulaislapsia kylässä pari yötä sekä heidän äiti. Pari täysi-ikäisyyttä lähestyvää teinimonsterilikkaa ja kymmenen ikäinen kundi. Mun kodissa saa olla ja möllöttää miten lystää, mutta olen bannannut suklaan syönnin mun valkoisella sohvalla ja nyt viimeisimmäksi teinimonsterin meikkaamisen sillä valkoisella sohvalla. Muksujen äiti tokaisi ääneen, ettei ole lapsiystävällinen koti. Olen ostanut kotiini liudan vieraspatjoja, että tuo koko porukka mahtuu yökylään, tarjonnut herkkuja kaapista ja yrittänyt tehdä olon mukavaksi. Ja tuo porukka on ollut kylässä useasti aikaisemminkin, äidin kanssa ja ilman äitiä. Olen vienyt muksuja Heurekaan ja viime viikolla olin mukana viipottamassa Lintsillä. Mutta valkoisella sohvalla sikailun kieltäminen teki sen, että koti ei ole lapsiystävällinen. Tarkoittaa varmaan sanattomasti, että minä en ole. Lasten äitikin tietää, että kaverit osaa olla sottasia. Toinen teinimonstereista meikkaa joka päivä omassa sängyssä, ja petivaatteet on sen näköiset. Olisin antanut vaikka meikata olohuoneen karvamatolla, mutta laiska meikäläinen ei halua ryhtyä irrottelemaan sohvatyynyjen päällisiä pestäväksi vain sen takia, että teinimonsteri on liika laiska nostamaan hanurin ylös ja siirtymään esim. kylppäriin meikkaushommiin. Ohjasin hänet parvekkeen aurinkotuolille. Myöhemmin pyyhin meikkitahroja pois parvekkeen tuolin kankaasta, ja kiitin itseäni hiljaa, etten ollut antanut meikata valkoisella sohvalla. Nyt koen olevani huono ihminen, jolla ei ole lapsiystävällinen koti. Asun yksin, ei ole omia lapsia. Eikä se valkoinen sohvakaan ole mitenkään erityinen eikä etenkään laatudesignia. En vaan vi**u jaksa alkaa pesemään sohvan päällisiä, kun se pesu voidaan myös helposti välttää. Ennen oltiin huomaavaisia toisia kohtaan, ja lapsien huonoja käytöstapoja paheksuttiin. Nyt jos paheksuu lasten käytöstä, on lapsivihaaja tai vähintäänkin ei-lapsiystävällinen. Paras olisi kai vain päästää minun kaltaiset julmat ihmiset omalle rauhalliselle rannalle, ei kannata tuoda lapia meikäläisten lähelle.


Drugtrain

Olen isä ja ymmärrän erittäin hyvin, miksi tuollaista ehdotetaan.


Glittering_Tea5621

Sama täällä. Valitsee vain sellaisen rannan, minkä lähistöllä on muitakin rantoja. Eikä valitse sitä rantaa missä on parhaat parkkipaikat, kun pienten lasten kanssa tulevat kuitenkin roudaa mukana kaikenlaista hoitotarviketta.


Brrrawn

Ehdotti vain yhden rannan muuttamista lapsettomaksi Vähän jäitä hattuun nyt


GhostInMyLoo

Miksei jokin ranta voi olla samanlaisten sääntöjen piirissä, kuten esim kirjasto? Kyllä ainakin paikallisesta kirjastosta huutavat lapset saavat heti lähtöpassit, että muilla ihmisillä on lukurauha.


Kaljalaivankapteeni

Ei huono ois, vaikka itse kohta lapsellinen olenkin. Onhan sitä K18-paikkoja muuallakin kuten vaikkapa Flamingon spassa. Saa rentoutua ilman kiljumista.


Diletantique

Se olennainen ero tässä nyt lienee kuitenkin se, että kaupungilla ei taida olla ihan hirveästi muita verovaroin rahoitettuja julkisia palveluja joiden piiristä on suljettu joku tietty ryhmä pois. On tietysti jollekin tietylle ryhmälle suunnattuja palveluita jotka vastaavat tiettyihin tarpeisiin joita voi olla vain jollain tietyllä ryhmällä (lapset, vanhukset, vammaiset jne.), mutta aika hankalaksi menee jos jostain halutaan rajata pois joku tietty ryhmä ilman kovin painavaa syytä. Ja vaikka tällä ei pitäisi olla mitään merkitystä esittämäni argumentin kannalta (mutta koska kuitenkin on), niin mainittakoon että olen itse vapaaehtoisesti lapseton, ja pyrin melko aktiivisesti välttelemään tilanteita joissa on paljon pikkulapisa. Minusta on silti aika älytön ajatus ruveta vaatimaan että tietyt palvelut on saatavilla ilman lapsia vain koska en henkilökohtaisesti pidä lapsista kovin paljoa.


CoregonusAlbula

Skeittarina toivoisin, että oman kaupungin skeittiparkilla olisi joskus lapsivapaa vuoro. Harmittaa kun 20v odottelun jälkeen on saatu helvetin hieno harrastuspaikka, jossa ei kuitenkaan voi skeitata kunnolla, koska se on aamusta iltaan täynnä kurkkumopolla ajavia huutavia räänsyöjiä.


IIALE34II

Tohon varmaan sama ratkaisu toimis kun urkkakentilläkin. Joku seura varaa puiston itselleen, ja vaan jäsenet voi silloin laskea siellä menemään.


CoregonusAlbula

Täytynee perustaa Lapsenvihaajat RY joka varaa uimarantoja ja skeittiparkkeja.


puppedog

Sama homma oli itellä kun vielä skeittasin, skuuttaus oli just tullu muotiin ja parkit aivan täynnä skuuttaajia jotka ei kato eteensä ja niiden mutseja istumassa kurbeilla. Sit on just nää jotka tuo mukulansa "parkouraamaan" parkille ja valittaa kun skeittarit meinaa ajaa niitten väkkäröitten yli.


Spysnakez

Kyllähän sukupuolen mukaan rajoitettuja uimavuoroja on jo olemassa sisäuimaloissa, uskonnollisiin syihin vedoten.


Diletantique

Joka onkin mielestäni aivan älytöntä.


Iso-Jorma

Ehdotuksen tekijän on siis syytä verhota ajatuksensa johonkin uskonnolliseen vakaumukseen. Johan onnistuu


qkls

Satanistien uimarannalle saa tuoda lapsia vain uhrattavaksi.


ikauuk

Erona on vain se, että Flamingo spa on yksityinen paikka. En itse tiedä yhtään julkista paikkaa, joka on iän perusteella rajoitettu.


Uusis

Päiväkoti ehkä. Tosin en ole yrittänyt täysikäisenä mennä päiväkotiin hoidettavaksi.


ikauuk

No päiväkodista voidaan pohtia onko kyseessä julkinen paikka. Ei sinne saa mennä lapsetkaan hoitoon, jotka ei ole kirjattu kyseiseen päiväkotiin.


silenttii

Peruskoulu taitaa mennä hyvin samaan kategoriaan, varmasti vähintään katsotaan hyvinkin kummallisesti jos Pekka 45v. alkaa pyörimään ala-asteen pihalla.


FlyAirLari

Pekka 45v voi alkaa möykkäämään ihmisoikeuksista ja vihasta.


Lahihunaja

Sen kuin joku vain perustaa yksityisen K-18 uimarannan, halukkaat ostakoon liput. Verovaroilla varatut julkiset tilat voi olla kaikille avoimia. Periaateessa en vastustaisi jos paikalla olisi rantakonstaapeli katsomassa ettei känniääliöt tai muutkaan häiritse muita, paitsi että se varmaan maksaisi liikaa.


FourtyNights

Oli se sitten nykyään aihe kuin aihe, niin "some räjähtää", ja yleensä negatiivisessa mielessä (huolestuttavasti se painottuu jostain syystä sinne ääripäähän; vihaan ja jopa tappouhkauksiin). Suomesta ja koko maailmasta on tullut ihmeellinen mielensäpahoittajien valtakunta. Itse kuulun sekä positiivisiin että neutraaleihin olankohauttajiin, joka on harmillisen hupeneva luonnonvara tätä menoa.


Shitpost_Vivisection

>Joo tossa kävin lueskelemassa nii näyttäis olevan 90% kommenteista positiivista, mut perus ”someraivo” ja muutama katkunen sitaatti ni saadaan hyvät klikit :D Lainaan tässä OP:n kommenttia. Yleensä nämä vastenmieliset roskalehdet ottavat muutaman sekopäisimmän somekommentin uutiseen ja maalailevat leveällä pensselillä jotain "kansa raivostui" -juttuja. Todellisuudessa niitä höyrypäitä on useimmiten alle sata, mikä viiden miljoonan ei ole paljoa, mutta hyviä otsikoita saadaan näin revittyä.


Raxing

Itse näen tämän idean isoimman ongelman toteuttamisessa olevan se, että kaupungin rannat ovat julkista luontoaluetta. Niin kauan kun meillä on jokamiehenoikeus, ei lapsia voi kieltää tulemasta paikalle ja nauttimasta rannasta.


Worst_Player_Ever

Kieltäminen (ja valvominen) olis (ehkä) haasteellista, mutta ihmisten liikkumista ja käyttäytymistä voi ohjailla muutoinkin. Esim. (kuten joku tuolla ehdottikin), että lisää joillekin rannoille selkeästi lapsia kiehtovaa aktiviteettia (hyppylavaa/keinuja tms) niin penskat vanhempineen hakeutuvat selkeämmin niille rannoille.


Raxing

Joo, siis mun mielestä on todella hyvä idea, että lapsia ohjataan esim matalemmalle alueelle. Silloin niitä on helpompi yleisesti valvoa, ja aikuiset saisivat vähän omaa rauhaa samalla rannalla. Joillain vesilaitteilla se olisi helppoa. Toki "lapset" on aika laaja porukka, ja 13-17 vuotiaat tuskin haluavat olla pienempien lasten ranta-alueella ainakaan noin yleisesti. Mutta Twitter-tyypin idea oli kieltää lapset joiltain rannoilta, ja kommentoin ainoastaan miksi sitä ei voisi lähtökohtaisesti toteuttaa


iqla

Nyt kun puhutaan *kaupungin* uimarannoista, joita ylläpidetään yhteisin varoin. Ne ovat julkista tilaa siinä missä vaikkapa puistot. Mikään ei kai kuitenkaan estä perustamasta yksityistä lapsetonta rantaa, jos sattuu rantaa omistamaan. Jokamiehenoikeuden nojalla ei voi marssia aivan mihin vain.


pikipata

Olis todella jees jos voisi vaikka pitkään odotetulla lomalla valita uimarannat (ravintolat/hotellit ym) joissa voisi vähän aikaa rentoutua ilman muiden perheiden lapsisirkusta. Olen aina kärsivällinen ja ymmärtäväinen lapsia kohdatessani, mutta ei sitä aina jaksaisi esiintyä "lapsiystävällisenä". Aina oletetaan lapsivapaiden joustavan lapsiperheiden suuntaan, ei ikinä toisin päin.


Ofiotaurus

Miksi tämä on niin kuohuttava asia. Ymmärtääkseni pyyntö oli ihan kohtullinen.


Julmettu

Ei kai mikkhään kunhan vaan pitää twitterissä öyhöttää asiasta kuin asiasta


Ofiotaurus

Kuulostaa loogiselta twitteriltä


Fluffiebunnie

Joo vähän samaa mieltä, porukka menee nollasta sataan aivan joka asiasta, vaikka en ole samaa mieltä pyytäjän kanssa.


PersonOfLowInterest

huom. Twitter on rakennettu nostamaan lyhyitä ja tunteikkaita kannanottoja jotka aiheuttaa lisää reaktioita, tämä ei ole niinkään ihmisongelma kuin se, että Twitter on lähtökohtaisesti paska paikka


Ofiotaurus

Twitterillä menee tunteisiin kun poliitikko pyytää jotain.


JohnSnot

Joo, vähän tuntuu että taas on vaan haluttu loukkaantua. Tyyppi ehdotti varovaisesti, että voisiko aiheesta käydä keskustelua ja mahdollisesti kokeilla tehdä yhdestä Tampereen 32:sta rannasta lapsivapaa.


Ofiotaurus

Twitteriä ottaa nokkiin että politiikko haluaa keskustella.


JunoBlackHorns

Tästä tuli mieleen, että kun lapsettomuus on kasvussa ja etenkin suurissa kaupungeissa tulee asumaan nähdäkseni yhä enemmän lapsettomia pariskuntia, olisi kiinnostavaa miettiä kaupunkisuunnittelun ja julkisten tilojen näkökulmasta, että ollaanko tätä ottamassa huomioon? ( 13 prosenttia kaikista 20–40-vuotiaista suomalaisista. Maaliskuu 2016) En harmillisesti löytänyt tuoreempaa lähdettä, josta näkisi Suomen tilanteen nyt. Esimerkiksi pienten lasten perheillä on ihan erilaisia tarpeita kuin pariskunnilla, jotka voivat liikkua vapaammin eri kellon aikoihin. Ei tarvitse olla päiväkoteja ja kouluja lähialueilla jne. Luulisi että olisi hyödyllistä kaikille miettiä tätä kulmaa, nyt tarkoittamatta sitä että kannattaisi eristää ihmisryhmiä toisistaan. Nyt tuntuu vaan vähän siltä, että suunnitellaan sillä mallilla, että on opiskelijat, lapsiperheet, ja sitten vanhusten taloja. Ainakin Espooseen oli tulossa jotain "sinkkujen vuokrataloja." Toki ymmärrettävää jos muutos ei ole vielä niin iso että tämä olisi järkevää, mutta kyllä noilla prosenteilla kuvittelisin että olisi. (Lähde: https://www.vaestoliitto.fi/artikkelit/vapaaehtoinen-lapsettomuus-yleistyy-suomessa/)


kaneliomena

>Tästä tuli mieleen, että kun lapsettomuus on kasvussa ja etenkin suurissa kaupungeissa tulee asumaan nähdäkseni yhä enemmän lapsettomia pariskuntia, olisi kiinnostavaa miettiä kaupunkisuunnittelun ja julkisten tilojen näkökulmasta, että ollaanko tätä ottamassa huomioon? Kannattaako kaupunkisuunnittelua tehdä näin väliaikaisen tilanteen näkökulmasta? Joko lapsiperheet säilyvät vahvana enemmistönä tai porukka vähenee niin että nykyisetkin tilat riittänevät. Vai ajatellaanko kaupunkien toimivan ikuisena populaationieluna jonne aina saadaan jostain lisää lapsettomia.


masiju

lapsettomien alueiden yleistyminen etelä koreassa on jokseenkin iso keskustelun aihe kyseisessä maassa. varsinkin nuoret aikuiset kannattavat lapsettomia kahviloita, ravintoloita, kirjastoja, puistoalueita jne. Itse en jaksa, joten vetäkää tästä omat kömpelöt johtopäätökset siitä kuinka koreassa syntyvyys on romahtanut ja kulttuuri lapsiperheitä, varsinkin äitejä, kohtaan on aivan perseestä.


grubbtheduck

Komppaan, ylimääräset ihmiset pilaa kaiken kivan tekemisen ja pienet ihmiset varsinkin. Ystävällisin terveisin suurperheen isä-ihminen


pneumokokki

Onhan näitä lapsivapaita matkakohteitakin jo olemassa. Ainoa mikä tuossa olisi ongelmana on se, ettei sitä voitaisi valvoa mitenkään ja se ettei tuota voisi tehdä kuin sellaisella rannalla joka on riittävän suuri, olisi aika kohtuutonta jos yhdenkään lapsiperheen uimarannalle matkaaminen pitenisi tämän vuoksi.


PitchPork

Ei täällä kukaan tiedä miten jokamiehenoikeus toimii.


Im_j3r0

Lapseton != Hiljainen Hiljainen ranta ois OK


SeKomentaja

Eiköhän sinnekin jotain radiota huudattavaa ryyppyporukkaa ilmestyisi


vjollila96

mun mielestä tuntuu ihan järkevältä ehdotukselta imo ei kaikkialle tartte lapsia änkeä


QuiloWisp

Helvetti kun redittikin osaa Suomea paremmin kuin poliitikot. Seuraavaks on sokerivapaa ja laktoosivapaa tuotteita kaupan hyllyillä. Itse asiasta tosin näen kuinka se on hiukan hölmön kuuloista, mutta myös jotakin järkeä. Välillä olis kiva ettei joka paikassa ole kakaroita kiljumassa.


Refloni

Hyvä ehdotus, josta kannattaa vähintään keskustella.


not_going_places

Sen voisi tehdä ilman suoraa kieltoa. Tekee rannasta hieman kaukaisemman ja jättää pois suuremmat palvelut ja tehdä rannasta tylsemmän lapsille


sotesankari

Hämärää touhua. En näe itse siinä mitään ongelmaa, että jos on 32 uimarantaa, niistä yksi olisi vaikka vain miehille, yksi vain naisille, yksi vain lapsiperheille, yksi queer-ranta ja yksi lapsivapaa. Jäljelle jäisi yhä 27 uimarantaa minne kaikki voivat mennä. Luulisi olevan tarpeeksi. Erikoisemmin rajatut rannat voi valita sen perusteella että ovat syrjemmässä, niin ei pitäisi tulla niin paljon itkua myöskään miten se kaupungin suosituin ranta on viety. Osa vanhemmista menettää kyllä puolet ÄOsta lapsien myötä. Mieleen tulee kun joskus todistin elokuvateatterissa jonkun naisen raivokohtausta, kun ei saanut viedä viisivuotiasta lastaan mukaan katsomaan jotain kauhuelokuvaa. Pikkulapsiarki on joo tosi stressaavaa ja tuntuu varmasti pahalta jos elämää lisää rajoitetaan, mutta kyllä pitäisi osata ymmärtää myös muiden ihmisten eläminen. Toisaalta ne on varmaan noi samat vanhemmat jotka soittelee uhkauspuheluita opettajalle koska heidän pentunsa saa huonoja numeroita koulussa, sen sijaan että miettisivät vähän mistä muusta se voisi johtua.


Frosty_Drive9841

Kannatan..jokainen tarvitsee lapsista joskus tauon.. 😴


Social_Media_Hater

Menisin heti tonne rannalle ku emäntä tulee huutelemaan elatusmaksujen perään, kjeeh rääähh,,, :D


TheWale85

Sen nimi on baari, päivystetään täällä aina perjantaisin töiden jälkeen.


akuuttiautismi

Onneksi alaikäiset eivät muutoin ole missään tapauksessa erilaisessa asemassa kuin aikuiset.


_j03_

Ihan hyvä idea. Lähinnä naurattaa ettei tästäkään voida keskustella nykypäivänä asiallisesti.


Ok_Bag_7441

kannatan :D


aleks1hoo

”Twitter raivo repesi” siihen ei paljoo vaadita :Dd


Social_Media_Hater

Onhan olemassa kuntosalejakin joihin vain naiset pääsee ettei tarvitse satunnaisia ärsyttäviä miehiä pyytämässä numeroa kesken kaiken sietää. Miksi ei olisi uimarantaa jossa ei joutuisi ärsyttävää metelöintiä kestämään? Tarvitseeko aina kärsiä ihan vaan periaatteesta "noku eihä ennenkä ollu" Mitä tämmöisen mahdollistamisella menettää? Vitutuksenko?


tzz_

Kannatetaan. Tämän lapsivapauden voisi myös ulottaa muihin paikkoihin. Esim. lapsivapaa bussi-/juna-/lentomatka. Yleensä juuri näissä paikoissa nämä lapset käyvät eniten hermoille ja rääkyvät tietysti juuri yhden rivin päässä edessä tai takana. Miksei saisi olla vaihtoehtoja? Onhan ulkomaillakin jo lapsivapaita hotelleja ainakin.


Jyrkelsson

Mitä ihmiset, jotka ehdottelevat tälläistä, haluavat uimarannalta? Uida hiljaisuudessa? Löhötä vaan nurmella? Ainakin Tampereella, ja varmasti monessa muussakin kaupungissa, löytyy monta spottia jossa saa nauttia uimisesta kivassa ympäristössä rauhassa. Löhöämispaikankin varmaan saa kivan jos ei mene kahluusyvyisen rannan viereen.


MatiMati918

Miksi tämä kohdistetaan nimenomaan lapsiin? Eikö huonosti käyttäytyvät aikuiset häiritse teitä? Miksi ei? Minua ainakin häiritsee kaikki huonosti käyttäytyvät ihmiset ihan yhtä lailla ja en todellakaan lähde vetämään rajaa yhteen ihmisryhmään.


Ugly_Eric

Ittellä lapsissa vituttaa se täysin loputon meteli. Näin kuulovammasena sellain tyhjänpäiväinen metelin generointi syö todella paljon. Onkai niitä metakoivia aikuisiakin, vaan monet niistä tuskin haluaisi edes tollasseelle rannalle.. Oon monta kertaa miettinny, että kunpa ostareissa olis sellain ravintola, mikä on äänieristetty ja k-18. Pääsis rauhoittaa mieltä aina välillä.


Mescman

Hyvä ehdotus. Tänään pari tuntia vierähti omien ja kaverien lasten kanssa rannalla. Meno oli nii vauhdikasta ja kovaäänistä, että en epäile hetkeäkään, etteikö tuollaiselle K18 rannalle olisi kysyntää.


FakeProPlayer

Oon ehk hullu ja yksin tässä, mutta ite kaipaisin kokonaan lapsi/nuoriso vapaan asuinalueen kaupungista.


evelinlin

Lol, juuri pohdin kavereille ääneen, että tällaiselle olisi tarvetta. Taas meni hermo viikonloppuna, kun sain jonkun lapsen uimarenkaasta päähäni kun uin. :D Luulisi, että myös perheet arvostaisivat tätä, kun ne rannalla dokailevat tyypit hakeutuisivat aikuisten rannalle.


Worst_Player_Ever

Tuossahan vastustajat eivät edes oikein perustelleet kantaansa muuten kuin vetoamalla joihinkin pykäliin. Idean tasolla varmasti ihan sellainen mistä kannattaisi keskustella sikäli kun osa ihmisistä kokee tarvitsevansa tällaista "rauhallista uimarantaa". Omasta mielestä vähän radikaalia verrata samantien johonkin ihmisoikeusrikkomuksiin, ja välttää asiasta keskustelu tällä tavoin.


puupi

Onhan niitä esim. lapsivapaita hotellejakin. Mikäs helvetin maailman isoin vääryys se olisi, jos siellä täällä olisi uimarantoja joihin lapsilla ei ole asiaa?


Fluffiebunnie

Nämä rannat ovat julkisia.


SinisterCheese

Ei siinä mitään jos se on yksityinen ranta. Mutta nämä ovat julkisia uimarantoja.


Dry_Jello_1271

Mielestäni hyvä idea, samoin voisi olla joitain ravintoloita mihin ei otettaisi lapsia. Ei ole tosiaan mitään lapsia vastaan vaan mielestäni olisi hyvä jos olisi joitain paikkoja mihin ei olisi lapsilla asiaa. Kiitos ja anteeksi.


Lahihunaja

>Mielestäni hyvä idea, samoin voisi olla joitain ravintoloita mihin ei otettaisi lapsia. Näitähän on. Keskimäärin mun kokemuksen mukaan siellä on vaan rauhattomampaa kuin perheravintoloissa.


FinDefaulted

Itse olen ihan perheellinen lapsen isä ja en näe tässä ongelmaa. Tosin samalla olen myös sitä mieltä, että vastaavasti pitäisi olla paikkoja, joihin lapsettomilla ei ole asiaa. Voi ikäänkuin vastaavasti riehua rauhassa, ilman että joku pahoittaa mielensä ja toisaalta monet aikuiset ja teinit (keskenään ilman aikuista) käyttäytyvät todella huonosti. Lapsia harvemmin ravintolat kieltävät, kun vaikka sen yhden asiakkaan sijaan voi saada vähintään kolme muuta, mutta itse kyllä seuraan lapsen menoa ja jos ei usko, että ravintolassa pitää olla rauhassa, niin sitten poistutaan, vaikka olisi kuinka lapsiystävällinen paikka.


analtumor69

Twitter on syöpää


Realmetalrooster

Joo tossa kävin lueskelemassa nii näyttäis olevan 90% kommenteista positiivista, mut perus ”someraivo” ja muutama katkunen sitaatti ni saadaan hyvät klikit :D


ScreenAffectionate46

Jyväskyläänki lapsivapaa ranta,kiitos..4 muksun jälkeen (20-11v) arvostasin hemmetin paljon paikkoja,missä ei kuulu kitinää ja vanhempien kyselylitaniaa ett syökö iinapetteri ny maissinaksuja,porkkanatikkuja vai parsakaalipyöryköitä..se,että nauttii ajatuksesta ett olis enemmän tarjolla lapsivapaita paikkoja ei automaattisesti tarkota,ett inhoaa lapsia..enkä mä myöskään ymmärrä niitä, jotka valittaa kun ei saa mukuloita raahata joka paikkaan kaikkien "iloks".Itellä ei ainakaan oo menny tunteisiin ja jos on ollu tilanne (kaupassa, juhlissa jne),että joku mukuloista ei oo osannu käyttäytyä,on lähetty mamman kainalossa aika äkäseen ulos..pienet on ongelmat,jos tollasesta ehdotuksesta loukkaantuu🤔


Mazku

Mielestäni typerästi avattu keskustelu aiheesta. Jos oikeasti tavoitteena olisi rauhallinen ja hiljainen ranta, voisi sitä myös ajaa niillä termeillä. Olen varmasti itse ollut joskus aiheuttamassa melua nuorten miesten porukassa ja joskus varmasti tämä on tapahtunut rannalla, joten pelkästään kieltämällä lapset rannalta ei tavoitteeseen päästä. Myös moni tuo nykypäivänä musiikkia rannalle.


Doofucius

Unohtakaa uimarannat, minua ärsyttää suunnattomasti lukea sevapaa ja tämävapaa. Vaikka 'lapseton uimaranta' kuulostaa ehkä hassulta, useimmissa tapauksissa -ton on täysin toimiva muoto ja parempaa suomea. Tulevaisuudessa: * Muodoton = Muotovapaa * Laktoositon = Laktoosivapaa * Vaihteeton = Vaihdevapaa * Päihteetön = Päihdevapaa Perkele


[deleted]

Uimarannan ylläpitohan ei ole mitenkään ilmaista kaupungille, joten K18-rannan perustaminen verovaroin olisi siltä kannalta vähän ongelmallista. Varsinkin kun siellä varmaan olisi kävijöinä paljon yhteiskunnan varoilla muutenkin eläviä opiskelijoita (\~ilmainen opiskelu sinänsä on hyvä, ja yksi suomalaisen tasa-arvoisen yhteiskunnan peruspilareita). Yksityisenä voisi luultavasti toteuttaa, jopa meillä byroslaviassa. Mietin vaan, että kuinka moni on sitten lopulta halukas *maksamaan* sinne pääsystä... Hoitokustannukset, kiinteistöverot yms pitäisi kuitenkin pystyä kattamaan. Jos alueelle pääsy maksaa, sitten helposti odotetaan rantatuoleja, suihkuja yms, mikä taas nostaa kustannuksia. Alkoholin anniskelun ympärille sellaisen ehkä voisi rakentaa ihan ilmaisella sisäänpääsyllä, tosin sitten "OPM" ei olisi mahdollista, mikä taas ei varmaan miellyttäisi monia.


Finnish_reflection

anniskelualue vaatisi järjestyksenvalvojaa tai -valvojia erityisesti pe ja la ehkä su. omasta mielestäni humalaiset aikuiset ovat vittumaisempia kuin kovaäänisemmät lapset, haluaako kukaan olla rannalla jossa todennäköisesti humalaiset örveltää. toisalta ei muita laillisia keinoja lapsivapaan rannan saamiseksi


gabbledygool

Onko tämä siis joku ihan oikea ongelma? Että lapset uimarannalla jotenkin häiritsee?


kannettavakettu

Yleisesti itse välttelen rannalle menoa sen takia että siellä on helvetisti sitä melua ja huutoa. Sekä lapset että aikuiset. Kaiuttimet huutaa, lapset kirkuu, jne. Ymmärrän toki sen että suuri osa ihmisistä menee sinne pelaamaan palloa ja pitämään hauskaa, mutta olisi tosi kiva jos olisi olemassa sellainen hiljainen ranta missä voisi vaan rauhassa rentoutua, käydä uimassa, juoda jotain kylmää ja lukea kirjaa. Ihmiset takertuvat tässä nyt vaan siihen miten alkuperäinen ehdotus kieltää lapset yhdeltä rannalta, ja tämä on ihmisoikeusrikkomus ja natsisaksa. Jos ihmiset voisivat rauhassa keskustella asiasta, voitaisiin ehkä päätyä jonkinlaiseen kompromissiin, vaikka sellaiseen että yhdestä rannasta tehtäisiin hiljainen paikka missä uimavalvoja voi käydä opastamassa ihmisiä että täällä ei ole tarkoitus meluta vaan rentoutua. Ainakin minusta tää olis hyvä idea.


gabbledygool

Itseäni on rannalla häirinnyt juurikin kaiuttimista soiva paska musiikki ja joskus tupakansavu. Molemmissa asialla vähintään nuori aikuinen.


kannettavakettu

Sama juttu, mutta itseäni häiritsee myös lasten kirkuminen tai se kun rannalla kikkaillaan liian lähellä muita ihmisiä ja mun päälle potkitaan siinä samalla juostessa hiekkaa niin että kaikki mukana tuotu tavara on ihan hiekassa. Kaikkea ei voi tietenkään kieltää mutta joku rauhallinen ranta missä voisi vaan olla rauhassa olis kiva.


lgle

Itse ehdotan, että yhdestä uimarannasta tehdään läskivapaa. Kysyntää varmasti olisi. /s


proletaaripiika

Mutta miten määritellä läski.


RiskoOfRuin

https://www.youtube.com/watch?v=i021EtSXSGM


Jyith

Ihan hyvin voisi olla useampiakin lapsivapaita uimarantoja. Kukaan täysjärkinen ei jaksa kuunnella sitä loputonta rääkymistä, parkumista ja korvia vihlovaa kirkumista, puhumattakaan siitä kun ne pikku paskapallerot taapertavat joka paikassa tiellä. Jotkut meistä valitsivat ihan tarkoituksella lapsettomuuden, ja kyllä se jo vituttaa ihan tarpeeksi että meidän pitää kerrostaloissa, kaupoissa ja julkisissa kulkuvälineissä sopeutua muiden itsekkääseen tarpeeseen hankkia se ripulinyytti elämäänsä ja sitten levittää tätä "iloa" joka paikkaan. Voisi olla edes muutama paikka, joissa ei tarvitse kuunnella tai katsella sitä menoa ilman että tarvitsee hankkiutua jonnekin keskelle korpea tai johonkin meluiseen yökerhoon. Kun ei jumalauta omassa kodissakaan saa olla rauhassa, kun yläkerran puklusirkus vetää jo puoli seitsemältä aamujumppaa jollain helvetin lyijypalloilla, ja siitä puoli tuntia myöhemmin alkaa pihalta kuulua palosireenin voimakkuudella melkein taukoamatonta kirkumista, niin on siinä vähän hermot kireällä. Ja ilmeisesti yläkerran ämmylistä tämä on niin helvetin kivaa, että kun yksi kakara viimein kasvaa pois tästä meteli-iästään, niin ämmä pullauttaa ulos seuraavan ja sama meno jatkuu. On kuunneltu nyt varmaan 6-7 vuotta tätä samaa melusaastetta... Voitte miinustaa, olen kyllä ihan aidosti lapsivihaaja. Sanon tosin ihan disclamerina, ettei ikinä tulisi mieleenkään tehdä mitään pahaa lapsille ja pelastaisin kyllä vaikka oman henkeni uhalla jonkun hukkuvan räkänenän, mutta ei minun silti tarvitse heistä pitää.


CapHoodHybrid

Mikä tässä on siis vikana


Werotus

Kannatan. Itse olen Tampereella etsinyt pienen laiturin kaukana uimarannoista päästäkseni karkuun lasten huutoa. Yksi tai kaksi lapsi vapaata uimarantaa tekisi hyvää.


wearethafuture

Kannattaisin tätä vuolaasti, jos kävisin julkisilla uimarannoilla.


Opposite-Chemistry-0

Onhan sitä nudisteillekin rantoja. Miksei lapsi-vapaa. Hyvä että olis mahdollisuuksia ja tarjontaa.


samvaisgambi

Twitter on internetin likakaivo, eihän siellä muuta tehdäkään kuin vittuillaan muille käyttäjille ja loukkaannutaan joka asiasta. Ei näistä twitter ulinoista pitäis edes uutisoida, mutta iltapäivälehdet saa näillä hyvin klikkauksia.


_Astan_

En tiedä onko muualla Suomessa samanlainen outo tapa vai onko kotikyläni (itä-Suomi) jotenkin erityisen omituinen paikka. Mutta tuolla tosiaan on ollut sellainen puhumaton sääntö että jos ranta on täynnä lapsia, ei aikuisten ole sopivaa mennä veteen ellei sitten ui omien lastensa kanssa. Käy vähän vaikeaksi pienellä rannalla kun niitä ipanoita ei voi väistellä oikein mitenkään. Ei nyt sinänsä liity aiheeseen, mutta tuli mieleen.


Kirsmeli

Itse inhoan täyteen pakattuja rantoja niin aika monta "ei virallista" rantaa löytyy myös, mistä on hyvä lähteä uimaan ja jossa ei liiaksi ole tunkua. Omalla kohdalla lapseton ranta ei siis ratkaisisi mitään kun ylipäätänsä pidän rannoista, joilla ei ole liikaa ihmisiä ja melua... :D


coinselec

Toimisikohan täs vanha kunnon käänteispsykologia(?)?. Sen sijaan, että on lapsivapaa alue esim rannalla niin laitetaan sinne "lapsiperhealue", jossa voi olla tai olla olematta jotain lapsille sopivia ominaisuuksia. Ei kielletä lapsia menemästä toiselle puolelle, mutta tehdään toisesta puolesta houkuttelevampi niin omalla painollaan lapsiperheet valuisi sinne ja muut aikuiset toisaalle. Lapset varmaan muutenkin tykkää leikkiä toistensa kanssa niin voi olla että vetävät vanhempansa automaattisesti sinne lapsialueelle.


rants_unnecessarily

Ihan helppo ratkaisu, rakennetaan olutravintola rantaan ja nimetään hiekkanen alue anniskelualueeksi.


[deleted]

Ootteko miettiny että lapset ei pääse yöllä baareihin. Ihan idioottimaista touhua. Apropoo, mitä jos tekis jostain rannasta annistelualueen? Paikan nimeksi ”Kännikala” ja riittävän kalliit hinnat ettei sinne tulla suuremmin pämppäämään veden ääreen. Moniko hukkuisi..?


VoiceOfLeevi

Nudistirannat Suomeen. Täällä Varsovan Naturisti rannalla ei pahemmin näy koiria taikka lapsia.


puudeli71

Hiekkaa ahterivaossa, ihoa kuumottaa ja päätä särkee. Tähän vielä se että joka puolella säntäilee kiljuvia kakaroita. Niin no ei ihme että en tykkää olla rannalla ylipäätään.


_angel_666

lapsille oma baari 👿👿 Musta on ihan ok, että on paikkoja mihin tietyn ikäisilla ei ole asiaa. Ymmärrän, että kaikkiin baareihin ei haluta 20v mellastamaan. Välillä se harmittaa, kun haluaisi esim. läydä jazz baareissa ja kuunnella musaa.