T O P
  • By -

TheOtherManSpider

Viro on liian pieni maa ylläpitääkseen omia moderneja ilmavoimia järkevillä kustannuksilla. Mutta voisi olla ideaa että Viro maksaa Suomelle siitä että ostamme 10 - 15 hävittäjää lisää ja koulutamme joko omia tai virolaisia lentäjiä yhteiseen ilmapuolustukseen.


lavirta

Tässä on oikeasti aika hyvä itu, toinen aivan loistava yhteistyön kohde olisi merivoimat. Suomenlahdelle saataisiin aikaiseksi sulkuportti, joka mahdollistaa Pietarin eristämisen ja turvaa meille huollon takia kriittistä merireittiä.


Elukka

Viro on niin pieni alue, ettei sitä käytännössä pystytä puolustamaan kokonaan tai ehkä edes osittain. Syvyydellinen puolustus vaatii enemmän aluetta kuin Viron valtiolla edes on pinta-alaa. Ehkä näitä suunnitelmia on nyt Ukrainan yhteydessä pohdittu uudelleen, mutta, jos Viroon hyökätään, koko Viro on taistelutannerta ja sille ei oikein mahda mitään. Viro on itse hyvä ja rakentaa suomalaistyylisen armeijan. Hitosti tykistöä, valmiita/luonnollisia linnoitteita, 30 000 äijää valmiina 24 tunnin sisään ja jalkaväelle jumalattomasti PST- ja IT-torjuntakalustoa. Naton panssariarmeijat eivät Viroon ehdi ihan hetkessä ja niiden operointi tarkoittaa käytännössä Viron valtaamista takaisin. Sitäpaitsi... Natolla ei oikein edes ole enää isoja panssarijoukkoja kuin USAlla. Saksa, Britit, Italia, Ranska jne. ovat päästäneet maavoimansa rapautumaan todella pahasti.


Lejonhufvud

Tämä lienee juuri se syy, miksi Viro ja muut Balttian maat haluavat Suomen niin kiihkeästi Natoon. Toki väestörakenne (siis venäläisten määrä) kaikissa Balttian maissa luo oman ongelmansa puolustustoimissa.


ThanksToDenial

Jep. Suomi ottaisi vastaan valtaosan venäjän armeijasta jos olis NATOssa, jättäen Baltian puolustuksen paljon hallittavampaan tilaan. Ja meillä on kapasiteetti puolustaa itseämme sitä valtaosaa vastaan. Ottaen huomioon että valtaosa meidän materiaalisesta tuesta tulisi Baltian meren kautta Suomeen, Baltian maiden suojelu ja auttaminen on myös meidän intressissä, niin paljon kun vaan voidaan, siinä samalla kun yritetään keksiä mihin niitä venäläisiä tällä kertaa hautais tässä pienessä maassa. Jos Baltian maat kaatuu, meidän ulkomaantuki tulee tipahtamaan aika huomattavasti, joten ideaali tilanteessa, NATO saa Suomen ja Ruotsin tuella pidettyä ne pystyssä että meille tulee materiaalinen apu perille ylläpitämään omaa puolustusta paremmin.


Ok-Difficulty-8866

Tavallaan Viron pieni koko ja lyhyt maaraja Venäjän kanssa ovat eduksi. Peipsijärvi on hyvä luonnollinen este. Miesvoimaa maavoimissa on lukumäärällisesti enemmän kuin tarpeeksi Venäjää vastaan, yleinen asevelvollisuus ja suojeluskunta pitävät siitä huolen. Tämä Islannin tapa investoida yhteiseen puolustukseen ilmavoimien ja laivaston osalta oman kaluston sijasta on vain vaihtoehtoinen tapa Suomeen verrattuna. 1918-20 käydyssä sodassa Viro suorastaan nöyryytti Venäjää, tokassa maailmansodassa uskottiin diplomaattiseen ratkaisuun mikä osoittautui vääräksi. Nyt ovat ainakin paperilla valmistautuneet ja maanpuolustustahtoa löytyy varmasti.


ellilaamamaalille

Onko Saksassa edes armeijaa?


StrangelyArousedSeal

Onhan ne nyt laajentamassa armeijansa kokoa aika huomattavasti, eli ainakin tulee olemaan


aroimak

Venäjä on liian iso maa, joka aiheuttaa jatkuvasti harmia ja jopa sotia. Ei riitä, että Venäjä torjutaan, vaan se pitää murskata kokonaan jakamalla pienempiin itsenäisiin valtioihin. Putin, Lavrov, oligarkit ja muut rikolliset pitää saattaa kansainvälisen sotarikostuomioistuimen tuomittavaksi.


Shot-Sandwich2491

Se olisi jo tehty jos tuolla roskamaalla ei olisi ydinaseita.


byzzod

Sodassa ja rakkaudessa on kaikki keinot sallittuja. Länsimaiden pitäisi tehdä kaikkensa jotta venäjä tavalla tai toisella hajoaisi joko ulkoa tai sisältä päin tulevan voiman avulla. Tämä olisi paras ratkaisu kaikille, myös venäläisille.


MadLaamaDisease

Niillä paskoilla on valtava ydinasearsenaali. Se pitäisi jotenkin saada hajoamaan mutta niin että venäjästä/pienemmistä valtiosta hajoamisen jälkeen viedään kaikki ydinaseet ja niihin liittyvä tekniikka,materiaalit ja suunnitelmat poistetaan pysyvästi. Ja vaikka voimalla estetään uusi aseistautuminen.


byzzod

Sentään jonkinlainen lohtu, että tuollaisen määrän ylläpito tuskin on ilmaista. Toivottavasti ovat ruostuneet paskaksi mahdollisimman monet.


LupusCutis

Tämä. Jos Ukrainassa nähdyn perusteella pitäisi arvioita esittää, niin ainakin puolet myös ydinasepelotteesta on käyttökelvotonta. Se ei tee jäljelläolevista yhtään sen vaarattomampia, mutta arvatenkin myös moraali on löyhä ja Sergeitä ydinsiilossa myös pelottaa perheensä puolesta.


MadLaamaDisease

Ydinaseet on pidetty siellä kunnossa silloinkin kun venäjän armeija muuten oli syvimmässä kuopassa ja koko yhteiskunta kaiveli laarin pohjia.


Atupis

EU:n suurin geopoliittinen virhe oli että eivät yrittäneet saada Venäjää osaksi poliittista järjestelmää 92-05, taloudellinen integraatio kyllä tapahtui. Sitten se juna meni ja nyt käytännössä venäjä hajoaa tai muuttuu pohjoiskoreaksi steroideissa.


Lejonhufvud

Sitähän nimenomaan yritettiin ja lopputuloksena meillä on Venäjän energiasta riippuvainen Eurooppa.


Iso-Jorma

Tismalleen. Jos ei olisi silloin yritetty kaveraata Venäjän kanssa niin kovasti, tuskinpa Putinilla olisi mitään vääntöä EU:ta kohtaan. Toki ymmärrettävää että tuota silloin haluttiin tehdä ja saada Venäjästä ”tavallinen valtio” muiden joukkoon


Lejonhufvud

>Toki ymmärrettävää että tuota silloin haluttiin tehdä ja saada Venäjästä ”tavallinen valtio” muiden joukkoon On juu. Helppohan se on nyt jälkiviisastella.


viiksitimali

Mites tuo olisi tehty?


[deleted]

Eurooppa on tehnyt kaikkensa ja vähän liikaakin tehdäkseen veli venäläisestä kaverin


BBDK0

jos tunnen todellista vaaraa ostan laivalipun suomeen, ennen kuin on liian myöhäistä. sitten täytyy katsoa minne seuraavaksi tai löydänkö töitä


Necessary_Design_258

Mistä sitte halvat Zigzagit


Leonarr

Miten ihmeessä (arvioitu) 6 kk miehitys olisi Viron kansakunnan ja kulttuurin ”täydellinen tuhoutuminen”? Virohan oli osa Neuvostoliittoa *vuosikymmeniä* ja kaikesta kurjuudesta huolimatta heillä on oma kulttuurinsa tänäkin päivänä. Aika populistista hömppää, mitä nyt voikin odottaa jos kyse on virolaisen poliitikon Venäjä-kommenteista. Heikoissa kantimissa kansakuntana jos muutama kuukausi riittää hävittämään kulttuurinkin maan päältä ennen kuin NATO tulee apuun. Haluan sitä mitä ikinä arvon PM polttelee.


zhibr

Neuvostoliitossa oli ideana olla kansojen liitto, joten yritystä totaaliseen kansojen tuhoamiseen ei ollut. Jos Venäjä valtaisi Viron samalla meiningillä kuin mitä siellä puhutaan nyt siitä, että Ukrainan kansa on oikeasti venäläisiä ja erillinen Ukraina on valhe joka pitää tuhota, niin muutaman miljoonan Viron saisi aika paljon nopeammin ihan konkreettisesti hävitettyä kuin yli sadan miljoonan Ukrainaa. Joukkomurhaa, pakkosiirtoja, fyysisen kulttuurin tuhoaminen, se tapahtuisi 6kk helposti. Toki mukana on joku osa liioittelua asian aja iseksi ja huomion herättämiseksi, mutta ei tuo todellakaan mahdottomalta tunnu.