T O P
  • By -

LordMorio

Nyt äkkiä kieltämään pojilta uimarannalle meno ennen kuin on liian myöhäistä!


MyDogMadeMeDoIt

Mitähän jos kiellettäisiin kohujen virittely? Viime talvena kohuttiin siitä, että rantalentopalloilijat *joutuvat* pitämään liian paljastavia asuja, nyt kohutaan siitä, että naisuimarit eivät *saa* pitää tarpeeksi paljastavia asuja. Viime viikolla oli tissikohu siitä, että Alepan vieressä ei *saa* ottaa kaupungilla aurinkoa yläosattomissa, vaikka kaupungin setä sanoi, että kyllä itse asiassa saa, mutta se ei ole oikein hyvän maun mukaista. Ota tästä nyt selvää. Tärkeintä on moraalinen närkästys, sillä tavalla tulee hyvä olo, koska muut ovat urpoja ja minä hyvä ihminen. Signal that! (tämä ei poista sitä tosiasiaa, että kyseisen uimaseuran johdossa näyttää faktisesti olevan urpoja)


unluckysupernova

Eiköhän se ongelma molemmissa tilanteissa (”liian paljastava”/”ei paljastava”) ole se että naisten vaatteista yritetään määrätä aivan perusteettomilla syillä, usein vielä niin että sanotaan miesten asua vastaavan kangasmäärän olevan täysin sopimaton lajiin. Eli kaksinaismoralismi ja tämä käsittämätön kontrolloinnin tarve v*tuttaa.


Kapselimaito

Täsmälleen tästähän näissä on kyse, ja on aika kujaista tulkita muuta. Kun aika lailla ne samat tyypit, jotka närkästyy näistä närkästymisistä, on arvatenkin ensimmäisenä huutelemassa jos musliminainen pitää huivia uskonnollisista tai kulttuurisista syistä... "naisen alistamista" ja mitä lie. Ei vaan meillä päin, eiks je?


Needleworker-Tasty

Huivista tuskin edes somessa jaksaa naputtaa, mutta burkhasta voi fiksukin olla kahtaa mieltä. Saahan sitä pukeutua epämiellyttävään ja itsensä ympäröivästä yhteiskunnasta eristävään mustaan kaapuun niin halutessaan. Mutta vaatii pientä mentaaliakrobatiaa väittää sen olevan vapaaehtoista jos käytännössä siitä kielltäytymisestä seuraa erittäin vakavia seurauksia, lievimmillään yhteisöstä ja perheestä eristäminen ja pahimmillaan pääsee kunniamurhatilastoihin.


Kapselimaito

Ottamatta nyt millään tavalla, suuntaan tai toiseen kantaa musliminaisten pukeutumiseen, lienee turvallista todeta että alleviivasit juuri pointtini aika näppärästi.


MyDogMadeMeDoIt

Aika suoraviivaisesti tässä niputtelet asioita yhteen; yhdessä niistä syntyykin kiva olkinukke. Todettakoon, että minun mielestäni naiset saavat pukeutua juuri kuten tahtovat, ja myös että ruotsalaisten uimaseuran tapahtumista vaahtoaminen on lapsellista. Eikö ratkottavaa löydy lähempää?


MyDogMadeMeDoIt

Siitä vaan sitten vittuuntumaan. Paha patriarkaatti ei ehkä ole niin omnipotentti kuin ajattelet. Mikään "paha miesyhteisö" ei kulje määräämässä "naisten" pukeutumista. Suurin osa ulkonäköpaineista ja koodeista läntisessä maailmassa on seurausta naisten keskinäisestä kontrollista ja kilpailusta. Asiasta nillittämiseen on pakko hakea esimerkit urheilusta, koska juuri missään muulla yhteiskunnan osa-alueella hyväksyttävistä asuista ei säädetä niin yksityiskohtaisesti. Se tuntuu tarkoitushakuiselta samalla tavalla kuin kohu transurheilijoista naisten kilpailuissa. Kyse on äärimmäisestä marginaali-ilmiöstä, promillen osista, josta yritellään viritellä pääasiaa. Oma ehdotukseni tulee aina olemaan, että antaa kaikkien kilpailijoiden – naisten ja miesten – itsensä määritellä sääntönsä. Naisurheilijoiden pukeutuminen tai transurheilijoiden osallistuminen naisten kisoihin ei kuulu miehille lainkaan, Itse edustan perinteistä yksinäismoralismia, jossa kaikki pukeutuvat tilanteeseen sopivasti ja jättävät närkästymiselimensä kotiin. Tulee väistämättä nyt pikkaisen sellainen olo, että ihan tärkeintä on kuitenkin vähäsen suuttua. Halutaan närkästyä. Jos se on tärkeä osa omaa elämää niin anna mennä vaan.


Kapselimaito

Hei, hyvä juttu että sinua ei kiinnosta tämä asia. Olisiko vielä muuta mitä toivoisit niiden ihmisten kuulevan, joita tämä asia kiinnostaa?


MyDogMadeMeDoIt

Ylensikö joku sinut tämän keskustelun portinvartijaksi? Voit mielestäni vapaasti oman valintasi mukaan käyttää tähän kaiken aikasi, jos ruotsalaisten uimaseurojen tapahtumien seuraaminen on sinulle tärkeää. Go for it! PS. [Tässä keskustelussa](https://www.reddit.com/r/Suomi/comments/vjhl9t/uupuneet_ja_toivottomat_nuoret_naiset_rikkovat/idjmfwj/?context=3) on lisää ajatuksiani asiasta.


Rotanloukku

> Viime talvena kohuttiin siitä, että rantalentopalloilijat joutuvat pitämään liian paljastavia asuja Tosta kohusta on jo vuosia. Viime talven kohu koski ranta*käsi*palloilijoita.


MyDogMadeMeDoIt

Kiitos asiavirheen korjaamisesta! Ranta*käsi*pallo onkin kieltämättä yksi tärkeimmistä ja seuratuimmista urheilulajeista. On sanomattakin selvää, että kohu nousee juuri sieltä, missä on eniten katsojia. (edit - kiroitus)


hardkokki

Koko kehon peittävät puvut varmaan myös pojille? Ei? Vittu mitä paskaa.


Macone

Vai kielletään vain bikinin yläosa, jollon molemmilla on samanlaiset uima-asut?


hardkokki

Juu tämä on myös hyvä idea!


AstralHippies

Kjeh kjeh, lääh puuh.


Belaja2000

Nammi nammi jummi jammi hu huuuh ;-) keh


kashluk

Ainakin kilpauimarit olisivat mielissään. Hyvä uimapuku antaa selkeää etua.


cykaface

Kopsaan [toisesta langasta](https://www.reddit.com/r/Suomi/comments/vitkvc/bikinien_k%C3%A4ytt%C3%B6_kiellettiin_tyt%C3%B6ilt%C3%A4/) kommenttini jonka poistin kun olinkin tupla: Elikkä siis joku 17 vuotias poika oli painostanut 14 vuotiasta tyttöä (olivat samassa seurassa josta nyt artikkelista puhutaan) lähettämään tälle eroottisia kuvia. Poika sai myöhemmin tuomion seksuaalirikoksesta. Tuomiosta huolimatta seura ei potkinut poikaa pois vaan tyttö joutui itse vaihtamaan seuraa. Seuran vaihtaminen ei kuitenkaan paljoa auttanut, koska tyttö joutui näkemään pojan usein koska molemmat seurat harjoittelevat samassa hallissa. Nyt samainen seura on kohun keskellä tämän bikinikiellon kanssa. https://sverigesradio.se/artikel/flyktingkvinnor-fick-kladkod-nu-kopplas-tjejjouren-in Ruotsissa oli aikaisemmin kohu että eräässä vastaanottokeskuksessa ukrainalaisia naisia pyydettiin pukeutumaan vähemmän paljastavasti koska se saattaisi provosoida eri kulttuureista tulevia miehiä. Myöhemmin asia tituleerattiin väärinkäsitykseksi ja kuulemma ohjeistus oli "vain" että bikineitä ei saisi käyttää ruokasalissa. Mikä Ruotsiin on mennyt?


incognitomus

Ruotsi kovasti esittää olevansa suvaitsevainen ja feministinen maa. Mutta heti, jos jokin provosoi islaminuskoisia miehiä aletaan kampittamaan naistenoikeuksia oikein urakalla.


ValleMerc

On kyl jännä miten paljon goodwilliä ja ymmärrystä islamille heruu poliittiselta suvaitsevaistolta, vaikka ideologisesti islam saa jopa Ruotsidemokraatit näyttämään Pride-myönteisiltä feministeiltä sen rinnalla.


Iso-Jorma

Juu, isoon ääneen uhotaan tekevänsä ”feminististä ulkopolitiikkaa”. Taitaa vaan tuo feministinen sisäpolitiikka olla aika heikoissa kantimissa


bigbjarne

Mistä on tullut esiin että tässä tilanteessa oli islaminuskoinen mies?


zainfear

>Mikä Ruotsiin on mennyt? Takapajuisten aavikkokulttuurien massamaahanmuuttoaalto.


Corpainen

No siis jos käytän nyt Amerikan republikaaneja esimerkkinä niin ei tällätteeseen aavikkokulttuureja tarvita, mitä ikinä sillä meinaatkaan


videocracy

Onhan toki kristinuskokin samalta aavikolta peräisin. Herää kysymys, onko sieltä saatu mitään aidosti hyvää.


Corpainen

Mitä🤣, onko sivistyksen kehdosta saatu mitään aidosti hyvää? Ihan turha muutenkin tuoda tuota aluetta keskusteluun mukaan kun puhutaan alueesta johon ihmiset ovat muuttaneet vuosisatoja sitten.


[deleted]

Modernissa maailmassa pitää oppia käyttäytymään, vaikka olisi vähäpukeisten, alastomien tai ihan vaan viettelevästi pukeutuneiden, itseä kiinnostavan sukupuolen edustajien seurassa.


Ogawara

Tulee vain mieleen ne keskustelut muslimien ja äärikristittyjen kanssa joissa minulle todettiin että se on naisen vika jos mies kiihottuu eikä osaa käyttäytyä, ja että nainen on vapaampi täysin peitettynä kuin että pukeutuisi miten tahtoo. En ymmärrä miksi konservatiivisuus, varsinkin uskonnollinen sellainen, haluaa aina poistaa vastuuta miehiltä ja syyttää ja peitellä naisia.


TurbulentIngenuity55

Juu pitää teipata lerssi vaan pohkeeseen..


[deleted]

[удалено]


[deleted]

Juu, se on kova koulu (pun fully intended). Teinipoikien ohjaajien pitäis olla sillai hereillä ja koulutettuja, että ottaa nää tapaukset pieneen luottamukselliseen keskusteluun, että juu-u, hyvältä saattaa näyttää, mutta jos ei pysty käyttäytymään, joutuu jäähylle pois näköetäisyydeltä.


[deleted]

>Lehden mukaan sama uimaseura joutui kohuun aiemmin. 14-vuotias tyttöuimari oli joutunut 17-vuotiaan nuoren miehen seksuaalisen häirinnän kohteeksi. 17-vuotias uimari sai tuomion, mutta sai silti jatkaa seurassa kilpailemista. Hyi helvetti. Miten tuollaiset seurat saavat jatkaa toimintaansa? Kyseessä ei selvästikään ole yksittäistapaukset vaan koko seura on mätä.


Frisbeejussi

Valitettavan yleistä urheilupiireissä, en osaa sanoa miksi juuri urheilun parissa tuntuu olevan näitä kohuja kokoajan


AhmedAlSayef

Ootko ikinä tavannu urheilijaa? Täälläpäin urheilijat ovat pääsääntöisesti kusipäitä, ne ketkä ovat lopettaneet vuosien mittaan urheilun ovat muuttuneet huomattavasti ystävällisemmiksi. Se on joko se seura tai kilpailullisuus joka tekee ihmisistä kusipäitä, pois lukien tietysti luonnostaan sellaiset olevat.


incognitomus

USAssa tuo raadollisuus vasta pahimmillaan onkin, kun siellä kilpailullisuus vasta äärimmilleen on vedetty. Ei se Hollywood-leffojen stereotypinen "jock"-hahmo ole sinne tyhjiöstä ilmaantunut. Tämä ihan vain esimerkkinä mihin tuo äärimmilleen vedetty urheilufetissi voidaan viedä. Aasian maissa toki meno myös rankkaa, mutta siellähän ei ole niin tärkeää se yksilönä pärjääminen vaan urheilija urheilee valtion mannekiinina.


eisaatanakimmo

Ekspertin mielipide. Kiitos, faija.


grandBBQninja

Sanoisin enemminkin, että kusipäät harrastavat urheilua kilpailullisesti. Ei tavallisen ihmisen pää kestä niin raadollista kilpailua.


ItsNooa

Onhan tää jo aikamoista yleistämistä. Onhan noita kusipäitä kilpailemassa, mutta toisaalta missäpä niitä ei olisi? Tunnen varsin hyvin pari suomen mittakaavassa kovan luokan urheilijaa, jotka ovat molemmat oikein mukavia.


theincidental

>Ootko ikinä tavannu urheilijaa? Täälläpäin urheilijat ovat pääsääntöisesti kusipäitä Haha, tää oli hyvä :) Kaikki vaan sohvalle pelaamaan pleikkaa sieltä. No, tosin pelaajathan ne vasta kusipäitä onkin.


AhmedAlSayef

Kokeilin muutaman vuoden urheilua, pari kaveria jäi, loput oli kusipäitä. Eri asia ahdistella, syrjiä, töniä ja haukkua, kuin huutaa mikkiin kuinka nussi toisen äitiä _-DragonSlayer66669420-_ nimimerkin takaa.


ryppyotsa

Paljon parempi harrastus nuorille olisikin olla vaikkapa näyttelijä, muusikko tai poliitikko.


theincidental

Just, vaikka Bill Cosby, Michael Jackson tai Bill Clinton.


WrongTurnGPS

Tai vaikkapa Hitler


Whalesurgeon

Hitler-nuorisoseura kaipaisikin jo uutta verta.


vedman42

Urheilussa heijastaa koko yhteiskuntaa, joten siihen kuuluvat myös ikävät ja sairaat asiat kuten korruptio ja hyväksikäyttö


[deleted]

[удалено]


[deleted]

Mitä yrität sanoa?


ryppyotsa

Millä perusteilla voidaan kieltää lapsilta harrastustoiminta? Aikuisten kohdalla luulisi olevan paljon helpompaa.


santa_obis

Kyl mun kiekko aikoina pelaajia heitettiin joukkueesta/seurasta ulos epäasiallisesta käytöksest, eikä kysees ees ollu mitään yhtä vakavaa ku huomattavasti nuoremman seksuaalinen häirintä.


kappe41

joo näihä se menee meijä jengist just öens yks pihalle koska se oli jatkuvasti kaikille mulkku, eikä seuralla kyllä ollut varaa menettää pelaajia, tällähetkellä on iha sattumasta kiinni riittääkö ensikaudella pelaajat sarjaan


santa_obis

Siin on aina riski et jos antaa sen niin sanotun pukuhuone syövän jäädä jengii, siin menettää enemmän ku vaa yhen pelaajan ku muil menee maku hallille tulemiseen. Toivottavasti saatte jengin kasaan, kyl iha vaa kahelki kentäl on hauska pelaa! Kunto ainakin nousee.


kappe41

pelattii viime kaus kahel, välillä vajaalla kahella, jolloin olin joka kolmannen vaihdon vaihdossa(siis silloin kun valkut ei peluuttanut, mutta jos pelitilanne muuttui (mm.yvt, avt tai pelinloppu) saatoin olla 5vaihtoa kentällä helposti. Lajissa jossa hyvä vaihdon pituus on 45s pidettiin kaudella minua kentällä 4min


[deleted]

"Millä peruisteilla?" No tuomio seksuaalisesta häirinnästä vois olla ihan ok peruste. Vaikka kuinka olis lapsesta kysymys.


Lejonhufvud

Seura valitsee jäsenensä. Lapsilta voidaan kieltää osallistuminen seuran toimintaan monistakin syistä, aivan kuten aikuisiltakin.


pneumokokki

Uskomatonta touhua. Yksiosaisissa useimmat kuitenkin harjoittelee, oma valinta jos nyt välttämättä kaksiosaisessa jostain syystä haluaa treenata... mutta eikö oikea ratkaisu olisi ollut vain puuttua häirintään?


unluckysupernova

Nii mutta kun ne pojat on poikia ja eihän sitä mies itselleen mitään voi, naiset on hölmöjä kun ei ymmärrä että ihan ite kerjätään harmia /s


Needleworker-Tasty

No eihän tossa mitään häirinnästä puhuttu.


Legolasssie

Kummallinen päätös ja vielä kummallisemmat perustelut. Pakko kuitenkin sanoa, että itse aikoinani vuosikausia kilpaa uineena en usko nähneeni yhtään kilpauimaria bikineissä. Kyllä ne ihan yksiosaisissa uimapuvuissa ui. Ehkä ajat ovat sitten muuttuneet ja bikineitä nykyään käytetään.


Baneken

Kilpailuissa ei saa mennä bikineillä, treenata voit vaikka turkiksessa tai alasti.


theincidental

Taitaa tarkoittaa, rantakäsipalloa.


aroimak

Ainakin rantalentopalloliittojen runkkarit vaativat kilpailuissa mikrobikineitä naisilta. Tiedä sitten vaikuttavatko nämä runkkarit nykyään uimaliitoissakin.


N1pah

Pojat voi yrittää vähän kovemmin. Mikä ihmeen perustelu tuokin on


The_DevilAdvocate

Tämä nyt on taas näitä laastareita avohaavaan.


grandBBQninja

Ei ole. Laastari avohaavaan on sentään parempaan päin. Tämä on maksan vajaatoiminnan hoitamista alkoholilla.


RodanMurkharr

No sitten on vielä terva ja sauna jäljellä...


grandBBQninja

Mutta pitää muistaa, että ei saunaan bikineissä. Vähintään märkäpuku pitää olla.


GARBOTIER

Alastiko ne sitten joutuvat uimaan?


WarlordToby

Se on jännää kuinka kaikkialla muualla pärjätään uimaseuroissa, mutta ei Ruotsissa. Sitä luulisi että juolahtaisi mielessä yksittäisten häiriökäyttäytyminen.


avataRJ

Yhdysvalloissa kohistiin jokin aika sitten hyväksikäyttötapauksista ja niiden peittelystä. Kolmatta sataa valmentajaa ja toimitsijaa toimitsijakiellossa silloin. Ainakin osa taisi olla vastaava kuin Suomessa oli voimistelun yhteydessä oleva kiusaamistapaus, "kun se saa niin hyviä tuloksia aikaan". Olympiajoukkueen jäsen antoi kasvot kertomalla, että oli tullut juniorivalmentajansa hyväksikäyttämäksi. Luonnollisesti myös rotukysymykset ovat nostaneet päätään, kun uinti on ollut hyvin valkoinen laji Yhdysvalloissa ja on viime vuosina alkanut saadaa uusia harrastajia siellä tummaihoisten joukosta. Uimapukuihin liittyen on ainakin tapaus, jossa koko lasten joukkueella oli samanlaiset uimapuvut, mutta hieman aiemmin kehittynyt leveämpilanteinen uimari hylättiin epäasiallisen puvun käytöstä (eli ilmeisesti tuomarin mielestä olisi pitänyt peittää pakaroita enemmin).


incognitomus

>Luonnollisesti myös rotukysymykset ovat nostaneet päätään, kun uinti on ollut hyvin valkoinen laji Yhdysvalloissa ja on viime vuosina alkanut saadaa uusia harrastajia siellä tummaihoisten joukosta. Tuossahan on syynä se, että aikoinaan USA:ssa oli uima-altaat valkoisille ja muille ja sit tummaihoiset kusetettiin asumaan alueille joinne ei mitään uima-altaita oltu todellakaan suunnittelemassa. Eikä minnekään biitsialueillekaan tietenkään ollut asiaa heillä. Amerikkalaiset joutuu nyt kärsiin historiansa teoistaan, pakko ne ongelmat on jossain vaiheessa korjata.


nutbutterfly

Uinti on myös taito, joka pitää oppia. Täällä se katsotaan osaksi yleissivistystä. Joka paikassa ei näin ole.


[deleted]

Uikoon järvis sit.


beepnheimer

Eli nyt naiset saavat vihdoinkin uida vapaasti ilman bikineitä?


[deleted]

[удалено]


incognitomus

Rydmanin Willen reddit-tunnus löydetty!


byzzod

Outoa että vasta nyt kielletään. Eikös muslimimaissa ole tyypillisesti paljon tätä tiukemmat pukukoodit naisille?


Kapselimaito

Se o hyvä ku yhtäällä kielletään bikinit poitsujen takia ja toisaalla kielletään lentistytöiltä pikkarien sijaan shortsit... varmaankin edelleen poitsujen takia.


Iso-Jorma

Kielletään bikinit? Pitääkö tyttöjen nyt siis uida alasti? Veikkaanpa että tämä ratkaisu parantaa merkittävästi poikien keskittymistä


Sad_Thought_4642

Bikinit molemmille päälle ja eteenpäin vaan.


samppa_j

Kohta on burkhat muillakin päällä uidessa kuin heillä jotka sitä haluavat käyttää. Ratkaisu on yksinkertainen. Pohat opetetaan olemaan ihmisiksi vaikka vyöllä jos ei muuten, ja tytöt uivat miten haluavat


Jouzou87

Noin irrallisena huomiona, luin toisaalta internetistä (ja internetissähän ei kukaan valehtele?), että uima-asun kankaalla olisi pienempi virtauksen vastus kuin paljaalla iholla. Jos tämä pitää paikkansa, yksiosaiset puvut olisivat joka tapauksessa suorituksen kannalta optimaalisemmat.


avataRJ

Harjoituksissa ei sen suurempaa väliä. Kisapuku on kallis ja yleensä melko tiukka, joten mukavuussyistä treeneissä eri puku päällä jos ei harjoitella kisatyylistä. Kisapuku (jota on pakko käyttää kovan tason kisoissa, t.s. vain ennakkohyväksytyt puvut sallittu) toki edelleen hyödyttää vähän, mutta ei ihan niin paljoa kuin kesään 2009 saakka sallitut kumiset uimapuvut. Naisten puvut pitempinä toki tukevat vartaloa edelleen, vaikka korsettia puvussa ei enää saa olla. Periaatteessa kaksiosainen uimapuku on sallittu, mutta ainoa ennakkotarkastettu kaksiosainen puku näyttää [tältä](https://www.arenasport.com/en_uk/powerskin-carbon-duo). Miehillä menee siis pääosin "farkkukoolla" kunhan vyötärön ympärys on oikein (joskin lyhyemmät puvut eivät sovi kunnolla pitkäreitisille uimareille), mutta naisilla on kaksi mittaa: selän pituus ja lantion leveys. Tuo vastaa siihen erillisellä alaosalla (ja yläosa yksinään ei käy uimapuvusta).


Doikor

Juu niitä asuja rajoitettiin joku vuosi sitten. Ei saa enää peittää koko kroppa vaan vain tietyt alueet. Miehetkin veti sellaisissa märkäpuvun näköisissä hetken (mutta paljon ohuempaa/eri materiaalia). Käytännössä kaikki paitsi pää, kädet/hartiat ja jalkaterä oli puvun peitossa.


jmmgo

Kuulostaa ihan siltä, että uimaseurassa on joitain kokoomus-setiä töissä.


Nuggetscat421

Jaaha


HiddenTrousers

Kuinkahan moni haluaisi päästä taas vähän haukkumaan Ruotsia (lieköhän tämänkin päätöksen takana monikulttuurihelvetti), mutta ei voi, koska meni eilen selittämään netissä, miten naisten ja varsinkin Iiris Suomelan paljastava pukeutuminen on seksuaalista häirintää.


eisaatanakimmo

Jep. Pystyy kyllä keskittymään paljon paremmin sen jälkeen kun ne bikinit on riisuttu


Corpainen

Itt kaikki vertaa ruotsia islam uskoisiin maihin ihan kuin näitä ongelmia ei olisi länsimaissa. Ggwp gam3r moment bro.


bumbasaur

f:"school swimsuit$" gearit siellä käytössä


mehukasteiniperse

Harmnillinen päätös kyl...


Baselet

Vois tosiaan tulla aika hyvin uusia jäseniä jos ihan nakuna joutuisivat harrastamaan


petsku164

Matteus 18:9 ei ehkä yhtä rankasti, mutta siihen suuntaan.


SurpriseVegetable471

Harmi