T O P
  • By -

juksbox

Joidenkin kommenttien perusteella aikuisen miehen on ihan ok juottaa alaikäisiä tyttöjä humalaan ja puhua heille rivoja.... .....kunhan ei riko lakia.


totrototrototro

tämä on ehkä koko paschkan hälyttävin asia. aikamoista, että kehtaavat vielä omalla nimellään tällaisia pedofilisia pervouksia hs:n kommenttiosioon rustailla.


ge6irb8gua93l

Ymmärrän pointtisi. Tarkalleen ottaen ei kuitenkaan ole kyse pedofiliasta, edes Rydmanin kohdalla. Jottei tämä jäisi saivartelun tuntuiseksi joillekin, niin kerron miksi tällä on väliä. Pedofilian äärimmäinen stigmatisointi ja asema tabuna estää tämän seksuaalisen suuntauksen saaneita saamasta hoitoa. Samaan aikaan yhteiskunta tuomitsee nämä ihmiset niin jyrkästi, etteivät he oikein voi asiasta edes puhua. Käsittelemättä jääneenä riski pedofilian konkretisoitumiseen lapsen hyväksikäyttöön kasvaa sekä saattaa tuottaa valtavasti tarpeetonta henkistä kärsimystä pedofiilille itselleen hänen jäädessään kamppailemaan asian kanssa yksin. Pedofilia-termin tunnepohjainen heittely sinne tänne ihmisiin jotka eivät sellaisia välttämättä ole sekä haittaa pedofilian käsittelyä yhteiskunnassa että pyrkii lisäämään sanaan liittyviä negatiivisia mielleyhtymiä ja siten heikentää pedofiilien asemaa apua tarvitsevana ihmisryhmänä. Tämä johtaa siten myös huonompiin tuloksiin pedofiilien uhrien kannalta. Joillekin silläkin voi toki olla väliä, että asioista puhutaan niiden oikeilla nimillä. Tämä ei ole minun mielipiteeni, vaan aiheeseen liitetty tunnistettu epäkohta.


Landeskuukki

Kyllä näin saa tehdä kunhan on maahanmuuttoa kritisoiva oikeiston kansanedustaja


babyudon

Alaikäiselle alkoholin juottaminen on rikos.


sobornostprime

On kyllä härskin kuuloinen mies ainakin jutun perusteella. Etenkään nuo Rydmanin vastaukset eivät varsinaisesti herätä luottamusta mieheen. >Rydman ei siis väitä tytön valehtelevan vaan sanoo, että poliisi on kirjannut tytön iän sekä tämän puheet täysin väärin. [...] Rydman väittää, että Milja ”katuu poliisille puhumista eikä halua olla asian kanssa missään tekemisissä”. >HS tavoitti Miljan. Hän kertoo, että poliisi on kirjannut hänen sanomisensa täysin oikein eikä hän kadu sitä, että kertoi Rydmanin toiminnasta poliisille. ”Olen sanonut poliisille juuri noin kuin se on kirjattu.” Eli Rydman pokkana valehtelee toimittajalle, että olisi itse jutellut Miljan kanssa, joka mukamas vetäisi puheitaan takaisin. Sitten on tämä: >Rydman kiistää Oonan kertoman ja kuvaa sitä ”jälleen yhdeksi traagiseksi tapaukseksi, jossa hyvä ystävä alkaa epäillä omaa muistiaan ja ystäväänsä”. Jännä juttu, kun näitä "traagisia tapauksia" kertyy yhden miehen kohdalle niin paljon. Liittyen tapaukseen jossa Rydman oli vienyt kaksi alaikäistä tyttöä kotiinsa, johon liittyen löytyi myös kirjallista todistusaineistoa: >Rydman ei halua kommentoida HS:lle viestiä, jossa hän kertoo, että hänellä on ”kaksi alaikäistä tyttöä mukana”. ”En ota kantaa siihen, mitä olen vitsaillut ex-tyttöystävän kanssa. Parisuhteessa viestitellään kaikenlaista hassua ja höpöä.” >[Ex tyttöystävä] Blickin mukaan ajatuksena oli ollut seksin harrastaminen yhdessä, mutta hän oli ymmärtänyt nopeasti, että tytöt eivät olleet olleet siihen halukkaita. Onpas hassun höpöä. Mitä pidemmälle juttua lukee, sitä tragikoomisemmaksi se alkaa menemään. Aina ensin tulee kertomus Rydmanin sikailusta, jota seuraa vähättelevä "no tää on tämmöinen väärinkäsitys" -selitys. Loppua kohden on kyllä Rydmaninkin täytynyt jo alkaa ymmärtämään, että nuo sen selitykset alkavat kuulostamaan kerta kerralta typerämmiltä.


Zan-san

Rydmanin mielestäni kuuluu niihin, jotka eivät ole pitäneet kynttilää vakan alla omasta erinomaisuudestaan. Kokoomusnuorien näkyvä johtaja aikoinaan (Häkkänen tuolloin vpj) ja siitä sitten eteenpäin. Kummallista kyllä, toisin kuin muut näkyvät kokoomusnuorista ponkaisseet poliitikot Rydman on jotenkin jäänyt vähän paitsioon. Onko ollut niin, että puolue on tarkoituksenmukaisesti pelannut Willen pois huipulta ja jättänyt temmeltämään muutamaa pykälää alemmalle tasolle. Rydmanhan on erittäin konservatiivisena tuonut PS äänestäjiä kokoomukselle Helsingistä. Asioista voi olla montaa eri mieltä, mutta jos useampi nainen tulee tällä tavoin julkisuuteen omalla nimellään kertoen erittäin epäasiallisesta käyttäytymisestä - jotain on tapahtunut. Se onko lakia rikottu ja miten syytteet ovat vanhentuneet on asia erikseen. Turhaan tässä jotkut vertaavat Depp vs Heardiin tai puhuvat MeToon ylilyönneistä. Useat kertovat epäasiallisesta käytöksestä ja joitain syytöksiä ollaan tutkittu jo. Vaikka nämä eivät ole edenneet, niin toivottavasti Rydmanin oma ura loppuu. Poliittisten toimijoiden suurin pääoma on luottamus ja en näe miten tällaisen jälkeen voidaan osoittaa että ko henkilö nauttisi sitä?


aroimak

Hesarin jutun otsikko on ”Kokoomuksen salaisuus”. En tiedä mihin otsikko viittaa juttua lukematta, mutta jos Rydman on ahdistellut ja Kokoomuksen johto vielä tietää siitä, niin sitten se ei ole enää pelkästään Rydmanin ongelma, vaan myös Kokoomuksen.


sobornostprime

Joo, keskustelua häiritsee aika paljon että kaikki eivät pääse juttua lukemaan. Jutun lopussa puhutaan asiasta nimenomaan puolueen näkökulmasta ja ainakin Kokoomuksen (silloinen?) varapuheenjohtaja oli tietoinen Rydmanin väitetystä käytöksestä. >[Varapuheenjohtaja] Talvitie sanoo HS:lle, että Rydmania koskevat väitteet ”eivät aiheuttaneet toimenpiteitä” puoluejohdossa ja ”poliisin tehtävä on selvittää asiat”. >”Luotan Rydmanin sanaan siitä, miten hän on toiminut. En lähde sitä keskustelua referoimaan.” >Talvitie kertoo kannustaneensa Petraa tekemään ilmoituksen poliisille, jos on tapahtunut jotain vakavaa. Ainakin itselle tulee vahva fiilis jutun perusteella, että kuten aika usein tämän tyyppisissä jutuissa, niin asia on haluttu pitää oman piirin sisällä ja kun tuo Rydmanin väitetty epäasiallinen toiminta on kuitenkin liikkunut siinä teknisesti laillisen puolella, niin ohjaamalla ihmiset poliisin puoleen, saa puoluejohto aika nätisti pestyä omat kätensä pois sopasta. >Siihen, onko vain rikollinen toiminta sellaista, mihin puoluejohto puuttuisi, [puoluesihteeri] Kokolta ei saa selkeää vastausta. >”Kansanedustaja itse määrittää oman käytöksensä. Hän toimii aika isolla valtakirjalla ja on itse täysin vastuullinen. Ei voi ajatella, että puolue olisi jollain tapaa vastuullinen.” Mutta siis "Kokoomuksen salaisuus" siinä mielessä, että ilmeisesti Rydmanin mieltymys *nuoriin* tyttöihin on ollut julkinen salaisuus ja jopa puoluejohdon tiedossa, mutta kuten aina näissä, niin kukaan ei sitten ole halunnut tehdä asialle sen enempää. Fiiliksen ehkä tiivistää parhaiten tämä lainaus: >”Meillä ajatellaan, että yhteisöä suojelee parhaiten se, että vaikenemme ongelmista”, sanoo eräs kokoomusaktiivi. ”Sen seurauksena käy juuri näin: kaikki tietävät, mutta kukaan ei tee mitään.”


NeilDeCrash

Orpo juuri kertoi tietäneensä asiasta jo kauan, laajuus selvisi vasta nyt. Voe Kokoomus sentään. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008895247.html - Petteri Orpo kertoo tienneensä Rydmaniin kohdistuneista epäilyistä jo viime talvesta asti: ”Vakavuus ja mitta­kaava selvisivät minulle tänään”


hiivamestari

Ainakin heti jutun ingressissä sanotaan että puolueessa on oltu tietoisia: > Kokoomuksessa Rydmanin kiinnostuksesta nuoriin naisiin ja tyttöihin on puhuttu laajasti, mutta ulospäin siitä on vaiettu.


Zan-san

Kyllähän tästä tulee Kokoomuksen ongelma, varsinkin Helsingissä. Pihan jälkeen siellä hetken ollutkin jo rauhallista.


SpaceEngineering

Kokoomuksen kannalta helvetin hyvä asia että tuli ulos kun vaaleihin on näin pitkä aika. Itse asiassa jopa niin hyvä asia että en sulkisi ulos mediastrategiaa tämän osalta. Taustalla voi tietysti olla myös joku jäsentenvälinen kauna tai sitten ihan puhdas journalismi. Tämä tietysti mitenkään uhreja vähättelemättä tai Rydmanin puistattavaa käytöstä puolustelematta.


Kyykkyhyppy

> Onko ollut niin, että puolue on tarkoituksenmukaisesti pelannut Willen pois huipulta ja jättänyt temmeltämään muutamaa pykälää alemmalle tasolle. Varmaan on, mutta se on saattanut johtua hänen muita kokoomuslaisia jyrkempiin kantoihin maahanmuutosta. Kun hallitukseen on pyrkyä, niin kokoomus pyrkii tasoittelemaan kärkevimpiä mielipiteitä. Tämä ei kommentisasi pitänyt paikkaansa > Asioista voi olla montaa eri mieltä, mutta jos useampi nainen tulee tällä tavoin julkisuuteen omalla nimellään kertoen erittäin epäasiallisesta käyttäytymisestä - tähän liittyen lainaus Hesarin artikkelista > Kaksi naista halusi esiintyä omalla nimellään. Muiden nimiä HS ei julkaise heidän yksityisyytensä suojaamiseksi. Rohkeita naisia silti, olivat he jutussa esillä omilla nimillään tai ei. Nimet taitavat olla julkisia poliisin aineiston kautta, jonka Hesari oli tietopyynnöllä haltuunsa saanut. > Vaikka nämä eivät ole edenneet, niin toivottavasti Rydmanin oma ura loppuu. Poliittisten toimijoiden suurin pääoma on luottamus ja en näe miten tällaisen jälkeen voidaan osoittaa että ko henkilö nauttisi sitä? Ei se kyllä lopu tähän. Rydmanilla on vahva kannatus pääkaupunkiseudulla ja ainakin kansanedustajana hän tulee jatkamaan. Puolue tuskin hänelle lähiakoina antaa merkittäviä luottamustoimia ja ministerihaaveet saa kuopata tämän jutun jälkeen.


paskahuussi89

Jos HS:n jutussa asiat pitävät paikkaansa ja homma on hyvin tehty niin näitä nuoria naisia tai tyttöjä saattaa tulee esiin vielä lisää. Saattaa olla pari varastossakin odottamassa vahvistusta. Juttuun painetaan kuitenkin vain jo varmistetut asiat, jos noudatetaan journalismin sääntöjä.


maailmanpaskinnalle

Rydman on aika rasistiseen sävyyn puhunut mamuista ja näiden suhtautumisesta naisiin. Ainakin nämä jutut tulevat vähän outoon valoon nyt. Pitäisiköhän Villen vaihtaa yhteen toiseen puolueeseen...


AstralHippies

Aika klassinen defenssimekanismi projisoida omia vikojaan muihin.


MegaMissingno

["Valtuutettu Katju Aron aloite seksuaalisen häirinnän estämisestä Helsingin kaupungin työpaikoilla ja palveluissa"](https://dev.hel.fi/paatokset/asia/hel-2017-013541/kvsto-2018-11/) "Hyväksyessään aloitevastauksen kaupunginvaltuusto edellyttää, että kaupunki selvittää mahdollisuudet häirintäyhdyshenkilökäytännön tuomista myös kaupungin organisaatiossa oleville työpaikoille, erityisesti kouluihin ja oppilaitoksiin. (Sameli Sivonen)" Jaa-äänet: 72 Ei-äänet: 1 (Wille Rydman) Jännästi on Rydman pelannut jo pidemmän aikaa tällaisilla korteilla. EDIT: Tarkennettu äänestyksen sisältöä.


pelle_hermanni

Ilmeisesti äänestys ei koske koko otsikon aihetta, vaan jotain pienempää osaa, tätä: "Valtuutettu Sameli Sivonen ehdotti valtuutettu Emma Karin kannattamana seuraavan toivomusponnen: Hyväksyessään aloitevastauksen kaupunginvaltuusto edellyttää, että kaupunki selvittää mahdollisuudet häirintäyhdyshenkilökäytännön tuomista myös kaupungin organisaatiossa oleville työpaikoille, erityisesti kouluihin ja oppilaitoksiin."


MegaMissingno

Hyvä huomio. Lisätty kommenttiin.


Rip_natikka

Kato Wille vaan trollasi


Ryharl

Tuli mieleen se, että on olemassa ihmisiä, jotka tekisivät kamalia asioita, jos ei olisi olemassa lakeja ja rangaistuksia. Kansanedustaja ei voi olla tällainen ihminen. Kansanedustajalla tulee olla korkea moraali, koska hänen tehtävänsä on laatia lakeja suojaamaan ihmisiä. Jos kansanedustajalla itsellään ei ole moraalia, empatiaa ja ymmärrystä oikeasta ja väärästä, vaan hän rajoittaa omaa toimintaansa vain ja ainoastaan rangaistuksen pelossa, miten ihmeessä hän voisi säätää lakeja?


Siberia-sensei

Hyvä kysymys. Kuitenkin korruptiota, lobbaamista, pyöröovia, yms. koskevaa lainsäädäntöä vastustetaan laajasti ja yleensä juuri niistä puolueista, joiden edustajat saavat yksityisyrituksiltä tukia. Kehittyvien maakuntien Suomi ei koskenut vasemmistopuoluita, ei myöskään myöhemmät skandaalit.


madquacker

Tätähän voi kyseenalaistaa jokaisen kansanedustajan kohdalla?


sotesankari

Ei vaan voi vaan pitää. Se on ihan tarpeen myös puolueesta riippumatta ja osa lehdistön tehtäviä demokratiassa.


FinWarden

Luin tuon artikkelin kokonaan. Voin sanoa, että työkseen lukioikäisten parissa työskentelevälle oli ihan saatanan ahdistavaa luettavaa. Hyi helvetti. Ja on kyllä ainakin Willellä pokkaa: ​ >RYDMANIN mukaan Milja ei ole todellisuudessa sanonut niitä asioita, joita poliisi on kirjannut hänen sanoneen. > >”Poliisi on kirjannut sen itse asiassa väärin”, Rydman sanoo HS:lle. > >Rydman sanoo, ettei hän ole käyttäytynyt seksuaalisesti Miljaa kohtaan tämän täytettyä 16 vuotta, ei ole kutsunut tätä asuntoonsa eikä ole vienyt tätä syömään. Rydmanin mukaan Milja on ollut 20-vuotias, ei 16-vuotias, kun heillä on ollut ”intiimimpi hetki”. > >Rydman ei siis väitä tytön valehtelevan vaan sanoo, että poliisi on kirjannut tytön iän sekä tämän puheet täysin väärin. > >Miten poliisi olisi kirjannut näin olennaisia asioita väärin? > >”Perusasiat ovat suurin piirtein oikein.” > >Miksi poliisi olisi kirjannut Miljan pohtineen 16 vuoden suojaikärajaa, jos Milja olisi todellisuudessa kuvaillut tilannetta, jossa hän on jo täysi-ikäinen? > >”En osaa ottaa sinänsä mitään kantaa siihen, mitä siihen on kirjattu tai mitä hän on pohtinut.” > >Keskusrikospoliisin tutkinnanjohtaja Jyri Hiltunen sanoo HS:lle, että Rydmanin väite ”ei kuulosta mahdolliselta”. Puhutetut naiset ovat tarkastaneet kuulustelupöytäkirjat. > >”Aika erikoinen väite. Emme me keksi kuulustelukertomuksia hatusta. Jos Rydman on sitä mieltä että viranomainen tekee tahallisia virheitä, sitä varten on omat prosessinsa.” > >Milja ei ole ollut yhteydessä poliisiin korjatakseen kertomustaan. Rydman väittää, että Milja ”katuu poliisille puhumista eikä halua olla asian kanssa missään tekemisissä”. > >”Häntä on nimenomaisesti harmittanut, että hän on ylipäänsä vastannut, kun poliisi on hänelle soittanut. Mutta se on epäilemättä ollut jännittävä tilanne. Sen jälkeen hän on tullut siihen tulokseen, ettei asiaan enää puutu. Ja näin hän on ymmärtääkseni toiminut silloinkin, kun olet yrittänyt häneen olla yhteydessä – eikö vaan?” > >HS tavoitti Miljan. Hän kertoo, että poliisi on kirjannut hänen sanomisensa täysin oikein eikä hän kadu sitä, että kertoi Rydmanin toiminnasta poliisille. > >”Olen sanonut poliisille juuri noin kuin se on kirjattu.” > >Miljan mukaan illallisilla Rydman tilasi hänelle viiniä, vaikka hän oli alle 16-vuotias. > >Milja sanoo, että hänen oli ollut hankala päästä pois Rydmanin asunnosta. Rydman ei ollut fyysisesti estänyt häntä mutta oli käyttäytynyt painostavasti, ei ollut pyynnöistä huolimatta tilannut taksia ja oli ehdottanut, että he menisivät makuuhuoneeseen. > >Milja sanoo, että ennen kähmimistä ja suuteluyritystä Rydman oli usein kehunut häntä ja puhunut hänelle siitä, että voisi auttaa häntä poliittisella uralla. Milja kertoo myös, että illallisilla Rydman tilasi hänelle viiniä, vaikka hän oli alle 16-vuotias. > >Rydman kiistää alkoholin tarjoamisen.


valimo

Tässä on kieltämättä väitteitä todella paljon ja mikäli vanhat merkit pitävät paikkansa, paljon jää myös näkymättömiin. Rydmanin vastaukset vaihtelevat todella kovasti ja yrittävät päästä pälkähästä vetoamalla asiavirheisiin, laillisuuteen, tulkinnallisuuteen tai väittämällä täysin päinvastaista HS:n kuulemien henkilöiden kanssa. Rydmanin oma [puolustuspuheenvuoro](https://www.willerydman.fi/blogi/2022/6/17/xt7r3oui5j2wdd275jwi8vf6641k6r) on pääasiassa todella valikoivaa saivartelua, jossa hän ei yleensä edes kiistä väitteitä. * Lotan tapauksessa Rydman sanoo HS:n olevan epäluotettava, koska alkuperäisessä viestissä Teittinen sanoi Rydmanin pyytäneen 16-vuotiasta Lottaa kahville Suomi Areenassa 2014 jossa Rydman ei ollut. HS:n jutussa Suomi Areenasta ei ole mitään mainintaa. Rydman tosin ei kiellä pyytäneensä 16-vuotiasta kahville noin yleisesti. * Rydman tuo useampaan otteeseen esille, että toisilla naisilla on hänestä hyviä kokemuksia. Siisti homma, mutta tämähän ei millään tavalla tarkoita, etteikö hän olisi voinut olla toisia naisia kohtaan todella kyseenalaisesti käyttäytyvä. * Rydman näyttää Petran tapauksessa, johon hän tutustui 2018 alkuvuodesta, 2019 kesäkuussa näytettyjä viestejä, joiden mukaan hänen pitäisi olla täysin syytön tapahtuneisiin. Viestit eivät millään tavalla osoita tapahtumien kulkeneen toisin kuin HS väitti esimerkiksi Kämpin illalliskutsun suhteen. * Amanda Blickin tapaus osoittaa aika vaikeaa historiaa noin muutenkin, mutta Rydmanin oma narratiivi on aika selvä: Blick haki Rydmanille lähestymiskieltoa "viiden tekstiviestin takia" puhumattakaan muista väitteistä jotka ovat Rydmanin mukaan pelkkää kiusantekoa. Tästä huolimatta Rydman ei jostain syystä näytä koko rikosilmoituksia, vaan mielumin poimii sieltä yksittäisiä sanoja. Tästä huolimatta Rydman ei kuitenkaan sano Blickin valehtelevan, vaikka hän selvästi yrittääkin ihmetellä miksi Blick ei aiemmin valittanut poliisille Rydmanin väkivaltaisuudesta. * Miljan kohdalla puolustus on härskein. "Mutta jos hänen kertomansa todella pitäisi paikkansa, kyse olisi vuodesta 2011. Silloin hän olisi ollut 16-vuotias ja minä 25-vuotias. En ollut tuolloin kansanedustaja enkä edes kaupunginvaltuutettu. Minulla ei olisi tarvetta selitellä asioita toisiksi, mutta olen tietysti näreissäni, kun totuudessa ei pysytä. Myös hän sanoo poliisin puhutuspöytäkirjassa, että 'hän ei ole kokenut mitään pakottamista tai painostamista Rydmanin toimesta.'" Jälleen kerran, Rydman ei millään tavalla näe toimintaansa kyseenalaisena tai esitä väitteitä valheeksi. * Nystenin väitteiden tapauksessa Rydman ei myöskään väitä niitä epätosiksi, vaan perustelee lähinnä Nystenin valitelleen aiheesta liian myöhään ja vasta Blickin kanssa tutustuttuaan. Tl;dr: Rydmanin puolustuspuheenvuoro on tuttua tavaraa, hän yrittää maalata naisista epäluotettavia yksi toisensa jälkeen, hän ei kiistä tai edes kommentoi nuorien naisten tapailuja/yrityksiä joissain tapauksissa, ohjaa keskustelua aiheen ohi tai muuten valikoi todisteita omista arkistoistaan, joilla tarinan luotettavuutta pyritään kyseenalaistamaan. Etenkin myöhään päivätyt keskustelupoiminnat (joista käy ilmi ettei Rydman vastannut saman viestimen kautta naisille kuukausiin) eivät ole kovin luotettavia. Silti mielenkiintoisinta on huomata, että Rydman ei kyseenalaista yhtään yksityiskohtaista väitettä, ei epäsopivaa koskettelua, ei suuteluyritystä, ei entisen kumppanin kaltoinkohtelua, jne. Hän ei missään vaiheessa väitä kenenkään valehdelleen, vaan pyrkii lähinnä saamaan syyttäjät näyttämään epäluotettavilta korkeintaan tarttumalla pieniin epäkohtiin (milloin hän pyysi 16-vuotiasta kahville, oliko Kämpin illallinen pelkkä kahvittelu jne.). Tämän lisäksi, kuten HS:n jutusta kävi ilmi, Rydman yritti väittää myös useampia muita tapahtumia toiseksi, mutta omassa vastineessaan jää jumiin lähinnä asiaan liittymättömien vastineiden kanssa. Poliisi hoitaa tutkinnat, mutta on kyllä käsittämätöntä, miten joko kaveri ei ymmärrä a. käyttäytyneen millään tapaa kyseenalaisesti b. näe yleisesti alaikäisten lähestymisen olevan aivan saatanan vaarallista aluetta ja tiukasti ottavan pesäeroa tähän toimintaan edes korostamalla arvojaan tai c. ole pahoillaan edes epä-anteeksipyynnön verran.


Tjuurna

Blickin rikosilmoitus pyörii netissä. https://static1.squarespace.com/static/5c4c2e61fcf7fdfcae423623/t/62acad4dfb7e641e61383375/1655483727876/02.03.2017\_1.pdf


DeliriousHippie

Onhan rikoslimoitus. Ei todellakaan ihme ettei yksikään kohta mennyt läpi. Ihan puuttumatta millainen tyyppi Rydman on tai mitä on tehnyt.


sun_zi

> Amanda Blickin tapaus osoittaa aika vaikeaa historiaa noin muutenkin, mutta Rydmanin oma narratiivi on aika selvä: Blick haki Rydmanille lähestymiskieltoa "viiden tekstiviestin takia" puhumattakaan muista väitteistä jotka ovat Rydmanin mukaan pelkkää kiusantekoa. Tästä huolimatta Rydman ei jostain syystä näytä koko rikosilmoituksia, vaan mielumin poimii sieltä yksittäisiä sanoja. Tästä tapauksesta Rydman on julkaissut poliisin päätöksen lopettaa tutkinta, jossa on lainattu Blickin rikosilmoitusta. Innovatiivinen juristi, tämä Blick siis, ja mielenkiintoisia ideoita. Tässä poliisin päätös: https://static1.squarespace.com/static/5c4c2e61fcf7fdfcae423623/t/62acad4dfb7e641e61383375/1655483727876/02.03.2017_1.pdf >Tästä huolimatta Rydman ei kuitenkaan sano Blickin valehtelevan, vaikka hän selvästi yrittääkin ihmetellä miksi Blick ei aiemmin valittanut poliisille Rydmanin väkivaltaisuudesta. Ei välttämättä ole hyvä idea väittää jonkun valehtelevan, jos asiasta ei ole selvää näyttöä. Todennäköisesti Rydmanilla ei ole itsellään näyttöä, vaan kyse on sana sanaa vastaan tilanteista, joten Rydman pyrkii sitten epäsuorasti romuttamaan Blickin uskottavuutta.


FinWarden

Oli pakko lähteä polkemaan salille purkamaan inhon ja vihan tunteita tuon Rydmanin puolustuspuheenvuoron jälkeen vaikka satoikin kuin saavista kaatamalla, napsahti sen verran kovasti verenkeitin päälle.


thmz

> Rydman näyttää Petran tapauksessa, johon hän tutustui 2018 alkuvuodesta, 2019 kesäkuussa näytettyjä viestejä, joiden mukaan hänen pitäisi olla täysin syytön tapahtuneisiin. Viestit eivät millään tavalla osoita tapahtumien kulkeneen toisin kuin HS väitti esimerkiksi Kämpin illalliskutsun suhteen. Luin tän blogin uusiksi ja tämä on minun mielestä yksi huomattavimmista asioista. Tekstissä hän sanoo keskustelleensa tämän tytön kanssa kutsun nimissä, ja kun hän kuuli asian levinneen hänen kaverilleen hän muutti mielensä pikaisesti. Hän ei kuitenkaan postannut kuvia keskustelusta jossa tämä varmasti kahvikutsuksi tarkoitettu kutsu tehtiin, vaikka hän viittaa näihin viesteihin tekstissä. Miksi hän viittaisi näihin teksteihin, muttei liittäisi screenshottia tästä? >Kahvit oli sovittu klo 15.15 ja **ilmaisen viesteissä selvästi, että minulla iltameno**, joka asettaa tapaamiselle takarajan. Kun sain tietää, että tyttö oli kertonut olevansa menossa kanssani “treffeille”, **ilmoitin hänelle selvästi, että jos tällaista väitettä on levitetty, pitää tapaaminen peruuttaa kokonaan**. Tyttö meni pois tolaltaan ja **yritti lähestyä mitä moninaisimmin tavoin**. Käskin hänen lopettaa ja tein yksiselitteisesti selväksi, että hänen on turha haaveilla minusta Kaikista kolmesta lihavoidusta kohdasta on muka käyty keskustelua, mutta vain kolme viestiä päätyivät hänen blogiinsa. Ilmeisesti puhelimessa oli puhuttu jotain tytön viestin mukaan, mutta missä sitten "viestitse" tehty sopiminen? Mietin, miksi hänellä on niin yksityiskohtaiset tallennukset kaikista FB Messengerissä, mutta jostain muualla käydystä tekstikeskustelusta ei ole mitään tallennusta, eikä edes mainita syytä miksi tallennusta ei ole.


Kuperisti

Wille Rydman julkaisi [blogissaan](https://www.willerydman.fi/blogi/2022/6/17/xt7r3oui5j2wdd275jwi8vf6641k6r) vastineen Hesarin juttuun. Saa nähdä tullaanko tätä käsittelemään vielä oikeussalissa, sillä rikosilmoistuksesta puhutaan. Valitettavaa, että Hesarin juttu on maksumuurin takana.


sotesankari

Rydmanin ennaltaehkäisevä kirjoitus ei kyllä (eilisen lukemisen perusteella) kommentoinut groomaushenkistä käytöstä alaikäisten suhteen. Se, että tutustuu tyttöihin kun nämä ovat 14 ja lämmittelee näitä valmiiksi, iskien kiinni kun ovat 16-17 on juuri groomingia. Vaikka lakia ei rikottaisi, kyseessä on äärimmäisen ällöttävä käytös.


jamaisvivant

>Se, että tutustuu tyttöihin kun nämä ovat 14 ja lämmittelee näitä valmiiksi, iskien kiinni kun ovat 16-17 on juuri groomingia. Vaikka lakia ei rikottaisi, kyseessä on äärimmäisen ällöttävä käytös. Tämäpä juuri. Minulla herää tässä sellainen kylmäävä kysymys, että kuinkakohan nuoria tyttöjä Rydman alkaisi jo lämmitellä itselleen valmiiksi, jos Suomessa olisi alhaisempi suojaikäraja.


MegaMissingno

Ja myös kuinka montaa. Yhdeksän naista, joista useimmat olivat alaikäisiä, on hämmentävän suuri määrä, etenkin Rydmanin ollessa jopa kymmenen vuotta vanhempi osassa tapauksista. Alkaa vaikuttaa jo systemaattiselta touhulta.


No_Read_Only_Know

Jos yhdeksän naista/tyttöä suostuu puhumaan asiasta, voi todellinen samaa kokeneiden määrä olla moninkertainen. Tutkitusti suurin osa ei puhu.


Tjuurna

Facebook-purkauksesta saa lähinnä sellaisen vaikutelman, että lehdistöä on yritetty vetää mukaan johonkin hyvin epäolennaiseen, mihin voi liittyä paljon alkoholin käyttämistä, ja uutisen julkaiseminen tuli vähän yllätyksenä. Pitää katsella, miten tapaus kehittyy. [https://imgur.com/a/T7lig1v](https://imgur.com/a/T7lig1v)


teekal

Vähän tulee sellainen kuva, että myöntää itsekin, että 16-17 -vuotiaiden kanssa on oltu intiimeissä väleissä, joka ei toki ole rikos mutta kuitenkin varsin erikoista toimintaa aikuiselta mieheltä.


jonoottu

Joo, saattaa olla lainmukaista, mutta ei se kyllä ainakaan omaan maailmankuvaani sovi. Poliitikot rakentaa uransa mielikuvilla, niin tää taisi olla nyt hänelle tässä.


Phicie

Jos elät ja teet päätöksesi vain sen perusteella mikä ei ole LAITONTA niin aika heikolla moraalisella pohjalla ollaan :D


SaintSugary

Niin sanottu keskustalainen moraalipohja.


HankTheHoneyBatcher

Siis ihan kirjaimellisesti Kokoomuslainen moraalipohja. Orpokin myöntää tietäneensä jo kuukausia sitten, niin kauanko Willen toimintaa on Kokoomuksen sisällä katseltu sivusta puuttumatta tai jopa suojeltu Willeä? Noistahan on osa jotain 10v sitten tapahtuneita juttuja, joista varmaan jo silloin on ollut Kokoomusnuorten/Kokoomuksen keskuudessa puhetta.


mrce

Aina voi mennä persuihin, siellä saa lähinnä kunniamaininnan.


Jiijaajee213

On hiukan eri asia onko 16-17 vuotiaiden kanssa: a) 20 Vuotias (Landella normaali homma, kaupungissa vielä menettelee) b) 25 Vuotias (Rupee olemaan kapungissa jo arvelluttavaa, pienissä kylissä ihan normi homma) c) 30 Vuotias (Ok ainostaan keskustan kannatusalueilla) d) Danny (myös ok vain keskustan kannatusalueilla ja ihmisten parissa joilla on huono musiikkimaku, usein sama ryhmä) Eli asiassa kannattaa huomioida Willen ikä kyseisellä ajanherkellä, ei pelkkä tytön ikä.


Ryharl

e) valta-asemassa kyseisiin alaikäisiin nähden (ei koskaan ok)


Jiijaajee213

Tästä olemme samaa mieltä. Se jäi itselle HS:n jutusta epäselväksi, että oliko jossain näistä väitteistä sellainen selkeä valta-asema, että olisi ollut este kanssakäymiselle.


Kuubelwagen

Palaa kohtaan d) Danny työnantajana


Wilde79

Ei toisaalta ollut kansanedustaja kaikissa tapauksissa, eikä edes kunnanvaltuutettu.


RakettiSwagetti

Njääh... Yli 25 vuotias säännöllisesti hengaamassa 16-17 vuotiaiden seurassa ei ole millään tasolla normi hommaa pienissä kylissä, ainakaan kotiseudullani Pohjois-Lapissa. Puhumattakaan vielä nuorempien kanssa palloilusta. Ja huomautan että Inarin, Ivalon ja ofc Utsjoen kohdalla puhutaan legit syvälapista. Suurin osa paikallisista joko tuntee toisensa tai on ainakin nähnyt / näkee jatkuvasti toisiaan ohimennen. Sana kulkee nopeasti ja maineella on jäätävän iso rooli, ihan sama mitä teet työksesi. Sama pätee luonnollisesti melkein missä tahansa Suomessa, mutta täällä eläessä sen tiedostaa ja tuntee jo pelkästään astumalla koti-ovesta ulos. Et voi kauppaankaan mennä ilman että näet väkisinkin tuttuja.


NeilDeCrash

Ainakin omassa nuoruudessa amislaiset lähes poikkeuksetta istutti takapenkillä 5 vuotta nuorempia ja vedettiin pillurallia korttelia ympäri. 18-25v ikäluokkaa nuo kuskit aina olivat. Tuskin asiat hirvesti on tuosta muuttuneet. https://fi.wikipedia.org/wiki/Kortteliralli


RakettiSwagetti

Onhan noita tapauksia aina, ikävä kyllä. Siitä huolimatta se ei ole mitenkään normaalia tai hyväksyttävää, ainakaan täällä missä olen ikäni asustellut. Epäillyt groomaajat ja muut vastaavat tulee herkästi asukkaiden tietoon. Jodelissa kevytlynkataan jne.


ArqHi

Muistelen kyllä, että ainakin omassa nuoruudessani useampi 18-25v liikkui jopa yläasteikäisten kanssa samoissa porukoissa. Olivat usein alunperin tuttuja esimerkiksi harrastusten, vanhempien sisarusten jne. kautta.


lindiecakes

Unohdit aika tärkeän seikan, eli e) kansanedustaja


Jiijaajee213

Mitä näistä väitetyistä asioista tapahtui Willen ollessa kansanedustaja?


blockchain100

Miten tulee sellainen kuva? Hänhän sanoo ettei niin käynyt, ainoastaan että jos olisi käynyt niin sekään ei olisi ollut laitonta.


URlNAL_CAKE

Se, että myöntää oikeastaan jokaisen kohdalla viettäneensä aikaa kaksin heidän kanssa, mikä kielii systemaattisesta käytöksestä. Kieltää ainoastaan yksityiskohtia mitä tapaamisissa on tapahtunut. Muistuttaisin ehkä myös, että vaikka kaikki jutussa ovat tapahtumahetkellä olleet 16-vuotiaita tai yli, syytetty on monessa tilanteessa valta-asemassa kun moni näistä tytöistä on kokoomustoiminnassa mukana.


Streichie

Järjestö- ja paikallispolitiikassa, varsinkin jos on näkyvä henkilö, ei ole mikään erityisen epäuskottava asia että tulee juteltua paljon ihmisten kanssa, kahdestaan ja porukassa.


URlNAL_CAKE

Voidaan siis odotella muiden miespoliitikkojen ulostuloja siitä, että alaikäisten tyttöjen tuominen omaan kotiin on kansanedustajatyössä arkipäivää?


Downstream03

Onks tää ny se [josta eilen puhuttii](https://www.reddit.com/r/Suomi/comments/vf1q7u/comment/ictscgx/?utm_source=share&utm_medium=web2x&context=3) :DD


Overbaron

Miten saat sellaisen kuvan tuosta aikaan? Mielestäni tuossa ei ole mitään siihen viittaavaa. Ainoastaan kommentti jonka mukaan jotta tuollaista olisi voinut tapahtua sen olisi pitänyt tapahtua paljon aikaisemmin kuin on väitetty.


SienkiewiczM

>Valitettavaa, että Hesarin juttu on maksumuurin takana. Jutun teksti [https://pastebin.com/XJAeTRdw](https://pastebin.com/XJAeTRdw)


Kapselimaito

Suhtautuisin erityisesti noihin blogissa esiintyviin, ilman kontekstia esitettyihin kuvakaappauksiin erittäin suurella varauksella. Seksuaalinen hyväksikäyttö harvoin ilmenee täysin mustavalkoisesti, ja kuten todettua, monet nuoret ovat (olleet) ihastuneita hyväksikäyttäjiinsä.


Kapselimaito

Lisättäköön nyt vielä, että on vähintäänkin kummallista, että aikuinen mies päätyy toistuvasti osaksi tuollaisia keskusteluja teini-ikäisten tyttöjen kanssa - erityisen outoa ja arveluttavaa se on, jos miehellä on näennäisesti puhtaat jauhot puss(e)issaan.


SienkiewiczM

Olisi varmaan aika iso kynnys väärentää kuvankaappauksia, mutta vaikeaa se ei olisi. Yhdessä pitkässä Rydmanin vastauksessa ei ole edeltävästi aikaleimaa. Eikö sellainen tule jokaisen kommentin yläpuolelle?


Kapselimaito

En pidä todennäköisenä, että kaappaukset ovat väärennettyjä.


mrlordpharmacist

Tämä. Ilmenee myös näiden naisten kertomuksista miten on ollut ahdistavaa mut myös aika vaikeatulkintaista välillä


Kapselimaito

Totta kai. Peluri osaa pelata, ja - anteeksi suorasukaisuuteni - saalistajat viihtyvät usein parhaiten juuri siellä hämärän ja harmaan rajamailla, koska siellä yleensä tapahtuvat heidän mielestään kaikista mielenkiintoisimmat asiat, ja kiistattomien tosiasioiden osoittaminen on vaikeaa.


aroimak

> Jos maailma olisi oikeudenmukainen ja reilu paikka Onkohan Willellä nyt väärä puolue, kun jonkin oikeudenmukaisuuden ja reiluuden perään huutelee?


Kapselimaito

putosin


[deleted]

[удалено]


Ok_Onion_1399

Asenna bypass paywall clean Puolustautuuko vai uhriutuuko Rydman? Puoluejohtokin on tiennyt hänen käytöksestään. Campbellin ja Manningin (2018, 20–27) mukaan uhriutumisen kulttuuri on syrjäyttämässä kunnia- ja arvokkuuskulttuurit. Kunniakulttuurissa tärkeintä on ihmisen maine, jota tulee puolustaa tarvittaessa väkivalloin.  Erityisesti miehen on vastattava loukkauksiin aggressiivisesti.  Arvokkuuskulttuuri on kuitenkin syrjäyttänyt kunniakulttuurin länsimaissa.  Arvokkuuden ydin on, että se on olemassa muista riippumatta eikä vaadi toisten ihmisten jatkuvaa hyväksyntää. Arvokkuuskulttuurissa solvausyritykset sivuutetaan olankohauksella ja ylemmyydentunteella. Vanhemmat opettavat lapsilleen itsehillintää, jaihmiset välttelevät tahatontakin toisen loukkaamista. Uhriutumisen kulttuuri hylkää arvokkuuskulttuurille ominaisen loukkausten huomioitta jättämisen – pikemminkin se rohkaisee ihmisiä ryhtymään toimiin loukkauksia vastaan. Tässä mielessä uhriutumisenkulttuuri muistuttaa kunniakulttuuria. Iso ero on kuitenkin siinä, että kunniakulttuurissa ei anota apua toisilta eikä varsinkaan julkisuudenkeinoin.  **Uhriutumisen kulttuurissa sen sijaan jopa liioitellaan omaauhrin asemaa kolmannen osapuolen sympatian ja tuen saavuttamiseksi**. Uhriutujan moraalinen ylemmyys kumpuaa alhaalta ylöspäin, sorretusta kohti sortajaa. Kunniakulttuurissa tähdennetään omaa voimaa jaterveyttä, kun taas uhriutumisen kulttuuri kannustaa korostamaan omaaepäedullista asemaa ja marginalisoitumista. [https://www.humak.fi/blogit/uhriutumisen-kulttuuri/](https://www.humak.fi/blogit/uhriutumisen-kulttuuri/)


Accomplished-Pumpkin

Kehenköhän tässä viittaat, Rydmaniin vai naisiin?


Ok_Onion_1399

Uhriutuja on se jota syytetään ja joka puolustautuu tekemällä itsestään uhrin. Tässä tapauksessa Rydmania syytetään esim. seksuaalisesta häirinnästä, epäasiallisesta käytöksestä ja hän puolustautuu esim. blogissaan uhriutumalla.


[deleted]

Anteeksi vaan mutta ei itsensä puolustaminen valheellisilta väitteiltä ole uhriutumista. Siis jos nuo hesarin jutut ei pidä paikkaansa, niin Willehän nimeenomaam ON uhri. On kyllä todella erikoista syyttää uhria uhriutumisesta.


Accomplished-Pumpkin

Aika kätevää, mennääkö tässä määrittelyssä aina pärstäkertoimen mukaan vai vaan tällä kertaa? Uhriutumisesta mussuttaminen vaikuttaa lähinnä halvata retoriselta kikalta jolla yritetään estää toista puolustamasta itseään ja lähtökohtaisesti vähätellään hänen argumenttejaan. Nimittäin jos Rydmanin vastine on lähempänä totuutta kuin hesarin artikkeli, niin silloinhan hän puolustautuu täysin aiheellisesti kunnianloukkausta vastaan ja on hesarin ajojahdin uhri.


rRd_tower

Sä olet nyt vaan määritelmiesi kanssa hakoteillä, se blogi ja ilmeisesti kirja mihin se perustuu on löysää paskaa. Uhriutumista on tosiaan monenlaista mutta on roskaa määritellä uhriutumiseksi sellainen puolustusstrategia, jossa väitetään että tultu syyttömänä syytetyksi.


Ok_Onion_1399

keskustelen mielelläni kirjasta ja sen sisällöstä. Voiko kertoa esimerkiksi mitä pidit erityisen huonona argumentointina tai mahdollisesti virheelisenä tulkintana


nihir82

Myös hyvin kuumottavaa on useat kertomukset siitä, että Rydmanilla on vitriinillinen mappeja kaikista käydyistä keskusteluistaan - mappi per henkilö.


aroimak

Eikö olisi helpompaa käyttää tietokoneita nykyään?


Juho1998

Mappeja ei voi hakkeroida ja varastaminen on työläämpää.


paha_sipuli

Mappi=Folder. Ei sillä mitään papereita vitriinissä ole. Rydman on maininnut tuon jo vuosia sitten, ei mikään uusi asia.


GodoftheGodcreators

Rydman tuossa itsekin myönsi että on vitriini täynnä mappeja ja eksäkin kertoi niitä lueskelleensa..


Waisal_

Naureskelin itse samaa, mutta ilman näitä mappeja on vaikea palata historiaan, että mitä oikeasti on keskusteltu niin että siitä on krijallinen todistusaineisto. Voi olla poliitikkobroilereille opetettu tapa. Messengeristä vuosien taakse kaivaminen on hankalempaa kuin näppärästä psyko-luettelosta.


rRd_tower

Poliitikot pitää usein aika helvetin tarkkoja päiväkirjoja ja muistiinpanoja, ks. esim. Tuomiojan useamman opuksen mittainen selvitys poliittisesta toiminnastaan.


nihir82

Päiväkirjan ymmärrän kyllä. Siinä seurataan ajan kulkua. Mutta yksittäisten ihmisten keskustelujen erittely mappeihinsa on erilaista. Päiväkirjassa seurataan tapahtumia aikajanalla, mapeissa seurataan yksittäisiä henkilöitä yksityisin keskusteluin.


rRd_tower

Oikeesti, fiksut ammattipoliitikot toimii eri tavalla kuin muut tossa dokumentoinnissa, niille voi hyvinkin olla hyväksi nopeasti palauttaa tietoon aikaisemmin tavattujen ihmiset tekemisiä ja mielipiteitä, eikä toisaalta päivätyt muistiinpanot eroa kovin oleellisesti päiväkirjasta, on sitten järjestetty kohteen tai päivän mukaan. Ne voi myös ajatella tekevänsä sitä tulevaisuuden historiankirjoittajille.


JoltKoala

Fiksut ehkä, mutta nyt puhutaan Wille Rydmanista.


eetuua

En pidä sitä lainkaan huonona asiana, jos politiikko lataa Facebook-keskustelunsa talteen. Lisäksi Rydmaneilla ihan oikeasti on sukuseura, hän on tutkinut esi-isiensä kirjeenvaihtoa ja varmaan ajattelee että jälkeläiset voivat sitten vuorostaan tutkia hänen.


paha_sipuli

Itsekään en pidä mitenkään erikoisena että kaikki keskustelut jemmataan koska tässä sitä kuitenkin ollaan jälleen kerran. Julkisuudessa esiintyvä on saanut Suomessa helposti kaikenlaisia huomionkipeitä peräänsä iät ja ajat ja aina välillä sitten setvitään sana vastaan sana. Se on varovaisuutta. Vaikka olenkin tavallinen tyyppi, itsekin nauhoitan kaikki puhelut ACRcallilla ja kolmisen kertaa on ollut hyödyllinen asia.


Fluffiebunnie

Tämä ei taida olla poliitikoille poikkeuksellista.


Siberia-sensei

Jos tekisin työtä jossa minun pitää jatkuvasti olla tekemisissä satojen ihmisten kanssa, niin mappien pitäminen tuntuu erinomaiselta (joskin vanhanaikaiselta) ajatukselta. Ihmismieli kun ei pysty ylläpitämään kovin monipäistä arkistoa päässä ja yksityiskohdat blurraavat helposti yhteen, mikä voi tapaamisissa näyttää hajamielisyydeltä. Sellainen taas tuolla levelillä helposti ampuu omaan jalkaan. Arkiston ylettäminen henkilökohtaiseen elämään on kyllä creepyä. Rydmanin puolustukseksi voi toki sanoa hänen olleen julkisuuteen astumisestaan asti vaikuttanut ihmiseltä jolle kaikki linkittyy politiikkaan. (Ja nyt siis oman ilmoituksen mukaan seksiin.)


blockchain100

Miksi se kuumottaa vaikka olisi totta?


Iamtheupperfield

Onhan se aika omituista, eikö totta? Vai kuinka monella tiedät olevan vastaavia mappivitriinejä? En keksi yhtäkään "viatonta" syytä tällaisen mappikokoelman olemassaololle. Minustakin se on kuumottavaa.


Accomplished-Pumpkin

Toisaalta jos hesari puhuu paskaa, ja Rydman puhdistaa dokumenttien kautta nimensä niin sittenhän kyseessä näyttää olevan äärimmäisen *järkevä* toiminta. Kun hänellä on ollut omien sanojensa mukaan ongelmia vääriä rikosilmoituksia tehtailevan eksän kanssa, niin ehkä dokumentoinnin arvo on tullut ilmeiseksi.


Siberia-sensei

Pelkästään Rydmanin oman blogin perusteella voidaan todeta että hän on kiinnostunut ns. "tuoreesta lihasta". Konservatiivipolitiikolle tämä lienee huomattavasti suurempi ongelma kuin julkiseksi tulleet (epä)onnistuneet BDSM- tai kimppakivakokeilut, varsinkin kun ihmissuhteet on alkaneet peruskouluaikana. *Vähintään* tässä on toistuvasti epäonnistunut rajojen pystytys, mikä on itsessään uutinen.


pelle_hermanni

Et ole koskaan säilyttänyt kirjeenvaihtoa jonkun kanssa? Esim ottanut vielä kopioita lähettämistäsi kirjeistä. Sähköpostiarkistot meikällä löytyy vieläkin - vaikkei jaksa edes lukea - opiskeluvuosista lähtien, koska eivät vie paljoakaan levytilaa varmuuskopioita myöten. Poliitikkojen osalta, kun ihmetellyt kuinka tarkkoja elämäkertoja tulee ja moniosaisia, niin he vasta päiväkirjoja ja kirjeenvaihtoa säilyttääkin - varmaan ihan osana opittua tapaa kautta aikain.


blockchain100

En tiedä lähdettä tälle asialle koska en ole seurannut tätä draamaa, mutta en ymmärrä miksi tämä kuumottaisi ketään muuta kuin tahoja jotka haluavat jälkikäteen vääristellä asioita ilman että keskusteluista on muistikuvia kummempaa tallella.


valtavamies

Jos minulle selviäisi että vaikkapa ystävälläni tai naapurillani olisi mappikokoelma johon olisi talletettu käymämme keskustelut, niin kyllä se olis todella kuumottavaa, vaikka mitään tarvetta keskusteluiden vääristelylle tai mustamaalaamiselle ei ole. Ehkä jo sen takia että ihmiset ei yleensä tallenna käymiään keskusteluja mappeihin.


pelle_hermanni

Niin aikoinaan kirjeenvaihdot säilytettiin pitkään, joten miksi ei saisi tekstiviestejä printata paperille. Päiväkirjoja kirjoitettu jo aikapäivät. Politiikkojen suhteen etenkin ymmärrän että ollaan tarkkoja jossain tilanteessa, ja vähän normaali että kaikki kirjattu jotenkin ylös. Kukin omalla tavallaan.


oh_am_i

Jaa en tiiä kuinka hyvin sun frendien muistelot vertautuu poliitikon tallentamiin keskusteluihin. En tietenkään tiedä millasta kaveriporukkaa sulla on, mutta piirit joissa Wille pyörii on saletisti sellasia joissa haluat tallentaa kaikki keskustelut. Itelläki mailissa kaikki tallessa mitä oon ikinä kommunikoinu sillä. Aika normia imo. Enkä missään nimessä oo tässä puolustelemassa Rydmania, siitä Obamajulisteesta lähtien on tullu hieman oksennusta kurkkuun aina ku vahingossa Willeä ajattelen. Onneks ei kovin usein tällaista tapahdu.


Rip_natikka

Paranoidia


oh_am_i

“Just because you're paranoid doesn't mean they aren't after you."


nutbutterfly

Se on osoitus machiavellismistä. Se muuten olisi persoonallisuuspiirteenä linjassa esimerkiksi sellaisen toimintatavan kanssa, että henkilö yrittäisi päästä negatiivisten uutisten edelle ohjaamaan narratiivia.


nihir82

Politiikassa voisi käyttää yksityisesti käytyjä keskusteluja muita vastaan tulevaisuudessa. Mulle tulee sosiopaatti viboja tosta. Tilanteen vaatiessa voit vaikka kiristää jotain.


ICryInShower

Kattokaa noita viekkaita silmiä, sojottavaa kieltä, aridia hymyä, suomuista ihoa, lipuvaa kävelyä ja limaista kosketusta ja sanokaa, että jätkä ei näytä malliesimerkiltä psykopaatista.


mrlordpharmacist

Rydman on aika kusessa, kun argumentit on luokkaa "mitään lakia ei ole rikottu", "tytöt/naiset valehdelleet poliisille" ja "poliisi muokannut em. naisten kertomuksia tietoisesti".


Aybram

Oma mielipiteeni on oletettujen kertojien puolella koska lukioaikana ja myös yliopistossa tuli kuultua paljon legendaa siitä miten erilaisten puolueiden nuorisojärjestöt ovat melkoisen sairasta touhua. Itsekin muistan olleeni kokoomusteekkarien bileissä, ilmaisen viinan takia tosin, ja jo siellä paska haisi vahvasti. Tietyssä mielessä on sanottava ettei valta korruptoi mutta halu saada valtaa on jo korruptoinut. Politiikka on täynnä ihmisiä jotka omasta mielestään ovat aina oikeassa joten lähtökohtaisesti on vaikea kuvitella etteikö siellä olisi verhojen takana vaikka millaista touhua. Vallanhimoiset mulkvistit yhdistettynä valtaan, suosioon ja hyvään asemaan puoluekoneiston silmissä on vaarallinen yhdistelmä. Tähän päälle nuoria, kirkasotsaisia naisia joilla ei ole tukea eikä kokemusta sanoa ei ja lopputuloksena on suuria ongelmia. Yleisesti on aina hyvä ymmärtää ettei karismaattista poliitikkoa pidä uskoa. Valta menee hattuun nopeasti ja menestys nostaa kusitasot hiusrajaan asti. Tässä tapauksessa en tiedä onko jokin tunnusmerkistö täyttynyt mutta toiminta on joka tapauksessa ala-arvoista ja jopa kuvottavaa. Vaikea kuvitella Rydmanin kaltaisella menestyvällä nuorella poliitikolla olevan nöyryyttä muistaa oma kuolevaisuutensa. Valta-asemassa olevia ihmisiä ei lähtökohtaisesti pidä uskoa koska historia on todistanut miten huonosti tuo porukka käyttäytyy vaikka puheissa ollaan niin esimerkillisiä johtajia. Tosiasiassa ihmisiä hekin ovat ja valitettavan harvalla on minkäänlaista periaatteellista selkärankaa. >Mulla on kaks alaikäistä tyttöä mukana. Saat itse arvioida, tykkäätkö niistä 😉, Rydman kirjoitti HS:n näkemässä viestissä. Hyi helvetti mikä vitullinen kusipää mieheksi.


Siberia-sensei

>>Tietyssä mielessä on sanottava ettei valta korruptoi mutta halu saada valtaa on jo korruptoinut. Tekisin eron "halun saada valtaa" ja "halun muuttaa maailmaa" välillä. Anekdoottisesti olen nähnyt että osa haluaa poliittista valtaa oikeuttaakseen oman kokemuksensa luokka-asemasta, osa oikeasti haluaa vain turvallisemman ja paremman ympäristön lapsille. Ja osalle koko homma on vain ura ilman suurempia ajatuksia siitä mitä se tarkoittaa ympäristölle tai itselle.


EpsiasDelanor

Näissä tapauksissa hämmästyttää loputtomasti se, miten ihminen jolla on paljon näkyvyyttä ja huomiota mediassa, silti menee ja toistuvasti touhuaa asioita joiden tietää olevan yleisten moraalikäsitysten ja lainsäädäntöjen näkökulmasta parhaimmillaankin kyseenalaisia. What could go wrong?


Dahkelor

Taisi olla vielä melko perusjamppa, tai ainakin vaan nouseva "kyky" silloin.


thmz

Ei hän olekaan ehkä tyhmä. Ajattele tätä kuin shakkipeliä. Ainoa syy että tuon statuksen henkilö uskaltaa näitä hommia tehdä on se, että hän uskoo rakentaneensa vahvan puolustuksen sitä varten kun tullaan kyselemään perään. Kunniakas ja tilannetajuinen henkilö ei edes vahingossa ajautuisi tilanteeseen jossa useampi alaikäinen tyttö keskustelisi keskenään maineestasi nuorten naisten ”creepy” kohtelusta.


EpsiasDelanor

>Ei hän olekaan ehkä tyhmä. En ole milloinkaan epäillyt häntä tyhmäksi. Kysymys on ehkä enemmän siitä että aika ajoin tunteet saattavat viedä mukanaan vähän liikaa, ja tunteen palo kannattaa kanavoida siten että se tuo mukanaan enemmän hyvää kuin haittaa. Noissa hommissa on lähtökohtaisesti paljon porukkaa joilla on hyvin vahva käsitys omasta erinomaisuudestaan ja siitä, että he ja heidän tukiverkostonsa ovat paitsi oikeassa asioista, mutta myös pitävät omistaan huolta, suojaavat selustaa. Ei ole varmasti myöskään kuvaan istumatonta että näissä piireissä esiintyy tavallista enemmän porukkaa joilla on narsistisia tai jopa psykopaattisia piirteitä. Auttaa pärjäämään.


sweeeeeet_candy

*Kansanedustaja itse määrittää oman käytöksensä. Hän toimii aika isolla valtakirjalla ja on itse täysin vastuullinen. Ei voi ajatella, että puolue olisi jollain tapaa vastuullinen.* Jooh, yksi iso valtakirja kiitos.


jmmgo

Jotenkin tuntuu, että tälläinen limainen käytös on ollut aika yleistä poliittisissa nuorisojärjestöissä. Arvatenkin Rydmanin fanipojat yrittävät jotenkin spinnata tätä valeuutisoinniksi, koska totta helvetissä heidän mielestään joku poliittinen broileri on luotettavampi kertoja kuin useat naiset. Ironista sikäli, että maahanmuuttajien seksuaalirikoksista jauhanut Rydman vaikuttaisi sitten itse kunnostautuneen groomauskulttuurissa.


samvaisgambi

Ilman tuota HS juttua, kokoomuksessa ei olisi tehty asian selvittämiseksi yhtään mitään, Orpokin sanoi kuulleensa syytöksistä jo talvella. Tuo Rydmanin käytös on ollut kokoomuksessa laajasti tiedossa, sitä on vain katsottu sormien läpi.


jmmgo

Oikeistokonservatiivien suhtautuminen Veijo Balzariin ja nyt Wille Rydmaniin on ehkäpä kaksinaismoralistisinta paskaa mitä olen pitkään aikaan nähnyt. Aivan selkärangatonta porukkaa.


mahanmuuttaja

*Uskottavuuden rakentamiseen voi mennä 20 vuotta, mutta sen voi menettää viidessä minuutissa.*


valimo

Nojaa, Rydman ilmeisesti seurusteli 16-vuotiaan kanssa noin 11 vuotta taaksepäin, 14-vuotias tet-harjoittelija aloitti hommat vuonna 2010, yksi ahdistelukeissi 2015 ja toinen 2016 jne. Kyllä tässä on rakennettu uskottavuuden menettämistä jo ainakin tusinan vuoden ajan.


Kapselimaito

Ainakin viideksi minuutiksi. Kansan poliittinen muisti on *lyhyt.*


[deleted]

[удалено]


[deleted]

[удалено]


[deleted]

[удалено]


[deleted]

[удалено]


mikemeali

Oksettava jätkä.


janek9000

Kokoomus, sijoita tulevaisuuteen


hiivamestari

Sellaiset luurangot Rydmanilla itsellään kaapissa, mutta tämä ei tietenkään estä häntä kirjoittelemasta maahanmuuttajista juttuja, joissa syyttää heitä naisten ahdistelijoiksi. Epäilemättä tämä on nyt sitä parempaa ahdistelua.


lavirta

Kykyjä on monenlaisia ja kykypuolueeseen mahtuu näiden kykyjen kirjo nähtävästi. Ei mutta jotenkin tässä ja varsinkin toisessa langassa missä tuo rydmanin blogikirjoitus on, tuntuu unohtuvan moraalin ja lain erottaminen. Ainakin itse olen sitä mieltä, että kansan valitseman ylimmän päätäntäelimen jäsenen tulee olla korkeamoraalinen ja kestää huomattavasti enemmän panettelua ja syytöksiä kuin keskimääräisen kansalaisen. Jotenkin tässä haiskahtaa poliittisen nelikentän koilisen suuntainen joukko keiden mielestä ei ole okei syyttää kansanedustajaa kaikintavoin nuhdeltavasta käytöksestä ala-ikäisiä kohtaan, vaikka kyseessä ei olekaan rikos. Ainakin itse toivon, että henkilön jonka pitää arkistoida käymänsä keskustelut todistaakseen että paheksuttava toimintansa ei ole laitonta, mahdollisesta oikeudenkäynnistä sellaista, jossa kansanedustajan paheksuttava käytös luetaan asiaksi josta lehdistö saa retostella oikein olan takaa.


incognitomus

Minkähän takia tämä päätyi maksumuurin taa


Harriv

Kaupallinen media haluaa tehdä rahaa.


KapteeniKoukku

Nämä pitkät tutkivan journalismin jutut ovat Hesarin journalismin keihäänkärki, ja niiden tekeminen on aikaavievää ja kallista. Tietenkin ovat maksumuurin takana.


DefinitelyNotSully

Orpo sanonut toimitukselle ettei kestä päivänvaloa, pakko saada artikkeli pois rahvaan silmistä. /S.


sotesankari

Arvaan että Hesarilla on automaattinen maksumuuritus jutuille, mitkä ovat tarpeeksi suosittuja.


RiskoOfRuin

No ei kyllä ole. Ihan sen takia vaan maksumuurin takana kun ei oo mikään vartissa kyhättä oksennus josta puolet on copypastea.


juksbox

En ole yleensä hirveästi viettänyt aikaa täällä r/suomi -kanavilla aikaa, kun täällä tuntuu olevan samanlaisia (rasistisia ja sekstisiä) öyhöjä kuin muillakin suomalaisilla anonyymi-alustoilla. Ja kommentit tästä tapauksesta vain vahvistavat tätä. Rydman on korkeassa valta-asemassa aikuisen miehenä painostanut sekä ahdistellut seksuaalisesti fyysisesti ja sanallisesti 14-17 -vuotiaita tyttöjä. Tytöt eivät ole tienneet toisistaan. Puolueessa tämä on ollut julkinen salaisuus. Jotain on siis tapahtunut ja siitä on vaiettu ulospäin. Ja tällä kanavalla on kommentteja siitä, että ehkä onkin tapahtunut toisin ja Rydman olisi vähemmän syyllinen. Tai että alaikäisille tytöille olisi kelvannut tämä käytös. Niin kuin 14-17 -vuotias ymmärtäisi, että imartelulla ne aikuiset ahdistelijat pyrkivät nimenomaan pääsemään lähemmäksi tyttöjä. Ja Rydman on juurikin näin tehnyt ja puolue-yhteisön valta-asemassa se on ollut erityisen tehokasta. Uhrit ovat vaienneet vuosia näistä tapauksista, eivätkä ole uskaltaneet puhua niistä. Osa on näköjään puhunut vasta sitten, kun poliisi itse on ottanut yhteyttä. Summa summarum: kommenteissa vähätellään uhreja ja puolustetaan tekijää. Siksi tämä kanava on edelleenkin vähän syöpää.


Kapselimaito

Nää, lue kommenttiketjut uudelleen. Öyhöt öyhöttää, mutta oman silmäykseni perusteella yleinen mielipide on ehdottomasti kallellaan (todennäköisten) uhrien puolelle, ja Rydmania pidetään jos ei täysin häikäilemättömänä lurjuksena niin vähintäänkin epäilyttävänä hiipparina. On parempi, että yksittäiset öyhöt saavat öyhöttää rauhassa, jotta pöhköt kommentit voidaan ampua alas kirkkaassa päivänvalossa. Mielipide- ja ajatussensuuria en tue, vaikka jotkin mielipiteet ovat likaisempia kuin p-reikä.


[deleted]

[удалено]


sotesankari

En ole yllä oleva henkilö mutta ensimmäiset kommentit julkaisun jälkeen olivat paljon Rydmania puolustavia. Nämä kommentit löytyvät nyt kommenttipuun pohjalta miinusäänten ansiosta tai käyttäjät ovat ne jo häpeissään poistaneet. Asia näytti erilaiselta varmaan tuon postauksen hetkellä.


popeyepaul

Se että antaa syytetylle mahdollisuuden puolustautua ja vaaditaan todisteiden tarkempaa tarkastelua ei ole kenenkään puolelle asettautumista. Sun kommentti se tässä edustaa pahinta tribalismisyöpää ja kaikkien onneksi valtaosa tämän foorumin kommenteista on tätä parempaa. Voisit tehdä kaikille palveluksen ja painua takaisin mihin tahansa facebook- tai twitter-kuplaan mistä tulitkin.


General_Rich_2116

>En ole yleensä hirveästi viettänyt aikaa täällä r/suomi -kanavilla aikaa Sen kyllä huomaa koska kuvauksesi /r/suomesta on täysin totuuden vastainen. Tarkoituksesi olikin ilmeisesti esittää olevasi muita parempi heti ensimmäisessä lauseessa - irvokasta. Jos olisit lukenut kommentteja niin huomaisit samalla että valtaosa on syytöksiä esittäneiden eikä Rydmanin puolella. >Siksi tämä kanava on edelleenkin vähän syöpää. Kyllä lähes ainoa syöpäinen kommentti täällä oli sinun trollaava ja flamettava provosointiyrityksesi.


samvaisgambi

– Jos ei tästä tule vaalivoittoa, niin ei mistään, Orpo lausahti vahingossa avonaiseen mikkiin. Nyt taitaa Orpon päässä soida että jos ei tästä tule vaalitappiota, niin ei mistään, Orpo on nimittäin tiennyt asiasta jo viime talvesta lähtien.


valtavamies

Mielenkiinnolla seuraan minkälaista keskustelua asia herättää. Rydman vaikuttaa härskiltä tyypiltä kyllä jutun perusteella. Edit: muotoilin huolimattomasti. Luin myös Rydmanin kirjoittaman vastineen juttuun, ja suhtaudun varauksella sekä hesarin juttuun että Rydmanin vastineeseen.


floghdraki

Vastineen myös nopeasti lukeneena minulla heräsi kysymys, että miten usein tavallinen mies joutuu vastailemaan teinityttöjen yksityisviesteihin, missä sopivasti ojennetaan nuorta tyttöä, ettei tämmöinen suhde ole lainkaan sopivaa? Todiste tämä ei ole, mutta mielestäni se, että Rydman korjasi yksittäisiä asiavirheitä, lähinnä vain korostaa, ettei hän voi kiistää syytöksien muodostama suurta kuvaa hänen grooming käyttäytymisestä. Oma tulkintani tilanteesta ei ole kovin suotuisa Rydmania kohtaan. Muutaman "setämiehen" tunteneena en voi olla näkemättä yhtäläisyyksiä heidän ja Rydmanin kommunikointitapojen välillä.


thmz

Itse mietin, että jos leikkisin tuollaista riskialtista leikkiä, niin härskien juttujen sanominen kasvotusten ja niitä vastaan puhuminen tekstimuodossa on fiksu tapa turvata selkänsä. Jos henkilöllä on jo harrastuspohjaisesti laajaa kokemusta tekstuaalisesta yhteydenpidosta, ja ymmärtää kuinka voi yrittää kiemurrella syytteistä pois (kuten hänen hänen asian ympäri tanssinut blogi näytti), niin tuo Jeesusmainen käytös tekstiviesteissä alkaa haisemaan paskalta. Pelkältä turvamekanismilta tulevaisuutta varten.


popeyepaul

> Vastineen myös nopeasti lukeneena minulla heräsi kysymys, että miten usein tavallinen mies joutuu vastailemaan teinityttöjen yksityisviesteihin, missä sopivasti ojennetaan nuorta tyttöä, ettei tämmöinen suhde ole lainkaan sopivaa? Kansanedustaja ja yleisesti julkisuuden henkilö ei ole "tavallinen mies". Ei mulle kukaan yksityisviestejä lähettele mutta poliitikot saavat niitä varmasti satoja päivässä. Voisihan noihin tietysti jättää vastaamatta mutta ei sekään hyvää kuvaa anna poliitikosta.


sotesankari

Jutun toinen kirjoittaja Teittinen on voittanut palkintoja tutkivasta journalismista, niin olettaisin että hän ei aivan helpolla haksahda katkeran eksän vietäväksi tms. Sama juttu tietysti yleisesti valtakunnan ykköslehden laadunvalvonnan kanssa.


Finham

Rydmanhan on osoittanut useita virheitä vastineessaan hesarin jutussa, eli itse suhtaudun näihin syytöksiin hyvin varauksella.


valtavamies

Joo, juurikin hesarin jutun perusteella syntyy mielikuva. Vastineen luin itsekin, suhtaudun varauksella sekä hesarin juttuun että Rydmanin vastineeseen. Varmasti asia herättää keskustelua, mielenkiintoista nähdä mitä asian taustalta selviää jos selviää.


penaalinteravinkumi

Jos Rydmanin ihonväri olisi sama kuin taannoisessa vaalimainoksessaan niin ymmärrys tässä ketjussa olisi vähän toisenlaista.


pelle_hermanni

Ilkka Kanerva tuli heti mieleen kun kuuli tästä jutusta...


sotesankari

Kanerva oli irstas setämies, mutta ymmärtääkseni kiinnostunut vain täysi-ikäisistä ja enemmän kolmenkympin kuin kuudentoista hujakoilla olevista. Itselle tuli enemmän mieleen kokoomuslainen Nyrkki-Jaskari, joka sekaantui prostituutioon ja mihin liittyvän rikostutkinnan sittemmin kokoomuslaiseksi kansanedustajaksi päätynyt poliisi vesitti.


paha_sipuli

Pakko oli vesittää kun tutkinta alkoi ulottumaan vähän liian korkea-arvoisiin henkilöihin. Tuokin läjä olisi pitänyt ehdottomasti perata sillä nyt "maailman paras korruptoimaton yhteiskunta" sai aikamoisen kolauksen. Ilotyttöringin pyörittäminen valtiojohdon kabineteissa luulisi olevan suurempi kansallinen ongelma kuin pääministerin ilmaiset aamiaismyslit.


pelle_hermanni

Enpä Jaskarin tapausta muistanutkaan...


Siberia-sensei

Synopsis Jaskarista, Google ei auta. Pyydän kauniisti!


pelle_hermanni

https://yle.fi/uutiset/3-10769197 - tokasta väliotsikosta eteenpäin ja sitten lopuksi alku, pari muutakin juttua tuosta Ylellä.


sotesankari

[Tässä Suomen Kuvalehden laaja artikkeli aiheesta, ole hyvä.](https://suomenkuvalehti.fi/kotimaa/rikoskomisario-kiinnostui-poliitikon-vanhasta-paritusepailysta-yhtakkia-tyohuoneen-lukko-oli-vaihdettu-ja-kulkulupa-peruttu/?shared=1075673-47a660d7-4) Kaikki syytteet asiaa jälkikäteen tutkinutta poliisia vastaan [kaatuivat sittemmin oikeudessa.](https://suomenkuvalehti.fi/kotimaa/liian-utelias-poliisi-palasi-tyopaikalleen-poliitikkojen-paritusjutun-poyhiminen-vei-hyllylle-18-kuukaudeksi/?shared=1087875-a070bf43-4)


Siberia-sensei

Ooh, olin unohtanut tämän kaiken. Paljon kiitoksia!


Sinnika

Kanervan toiminta kesti huomattavasti paremmin päivänvaloa, mikäli Hesarin juttu Rydmanista pitää edes pääosin paikkansa.


KapteeniKoukku

Kanerva ei käsittääkseni touhunnut alaikäisten kanssa, kyllä tämä on kertaluokkaa pahempi homma.


pelle_hermanni

Tuossa olet kyllä oikeassa.


pelle_hermanni

Uittu, popparit esille; Orpo ja eduskuntaryhmän pj Mykkänen pääsevät kommentoimaan tässä kohta puolin. (Valtosella varmaan pirisee jo puhelin että aika laittaa pj-puku prässiin, kun Puolueen tehtävä jotain...)


jenkem-connoisseur

Hieno meno taas täällä kommenteissa. r/Suomi kun maahanmuuttajia syytetään alaikäisten groomaamisesta: ”kaikki ulkomaalaiset kastroitava ja potkittava pihalle Suomesta, ne on kaikki raiskaajia!” r/Suomi kun konservatiivista oikeistopoliitikkoa syytetään groomauksesta: ”metoo-salaliitto iski, naiset ja media ja poliisikin valehtelee, mies on se oikea uhri!”


Dakkhyl

\>”metoo-salaliitto iski, naiset ja media ja poliisikin valehtelee, mies on se oikea uhri!” HS:n juttujen kommentit ovat Ryyd-vastaisia, r/suomi on ryydvastainen ja ylilaudan kmmentointi/IL on joko neutraalia tai Ryyd-myönteisiä. Pystyisitkö osoittamaan, että r/suomi on Ryyd-myönteinen? Sillä minä en.


General_Rich_2116

Jep, tyypillinen öyhöttäjä joka ei viitsi edes lukea kommentteja vaan oksentaa vaan tänne suoraan ennakkoluulonsa.


mhug

>Tässä jutussa ei väitetä Rydmanin syyllistyneen rikoksiin. On viranomaisten tehtävä arvioida, täyttääkö jokin teko rikoksen tunnusmerkistön. Jutussa on kyse siitä pohdinnasta, millainen toiminta on hyväksyttävää merkittävältä poliittiselta vallankäyttäjältä. Voi sitten puolustautua käräjillä "Kunhan vaan pohdittiin"


Deliberated

Groomaus ei taida olla laitonta? Moraalisesti kuitenkin vähintään oksettavaa toimintaa.


Painostaja

[Just asking questions ](https://www.youtube.com/watch?&v=eKsfJHZ9vXE)


Ryharl

Suojaikäraja pitäisi nostaa 18. 16-vuotias on liian nuori suojelemaan itseään aikuiselta. Rydman ulos, sehän valehtelee kuin Amber Heard ja vaikuttaa muutenkin vaaralliselta ihmiseltä. Kokoomuslaisille tekis hyvää joku pakollinen vuosittainen empatiakoulutus, ei kai ne kaikki voi olla yhtä sisältä kuolleita kuin Rydman ja silti ovat suojelleet sitä.


Makke93

Laki sanoo jo, että jos on auktoriteettisuhde niin raja on 18. Eikö Rydman silloisena Kokoomusnuorten puheenjohtajana ole ollut auktoriteetti suhteessa kokoomusnuorten jäsenistöön?


languagestudent1546

Toivoisin nyt Kokoomukselta pikaista toimintaa ihan kevään ek vaalien kannalta. Luultavasti tulen kuitenkin pettymään.


[deleted]

[удалено]


Kapselimaito

>Rydmanin ruutukaappausten mukaan hän vaikuttaa torjuneen tytön aloitteet ihan asiallisesti. Ruutukaappaukset on esitetty täysin irrallaan laajemmasta kontekstista, ja niiden merkitystä kokonaisuuden kannalta on mahdotonta arvioida ilman pitkällisempiä kaappauksia koko keskustelusta. Rydman itse ilmaisee kaappausten 'todistavan' hänen syyttömyytensä, mikä on tietenkin täyttä hevonkukkua, ja mies tietää sen varmasti itsekin. Minäkin voisin lähettää sinulle yksärin, jossa esitän mitä kummallisempia väitteitä, tehdä siitä kuvakaappauksen ja esittää sen todistavan jotakin. Vielä kummallisemman näköisen siitä saisi, jos olisit minuun pahoin ihastunut. Ts. seksuaalinen hyväksikäyttö harvoin ilmenee mustavalkoisesti, ja nuoret uhrit ovat usein ihastuneita vanhempaan hyväksikäyttäjäänsä. Tämä ei vähennä tekojen tuomittavuutta. Vähintäänkin pitäisi nyt ihmetystä herättää se, että Rydman on ilmeisesti aikuisena miehenä toistuvasti joutunut osaksi tuollaisia keskusteluja ja tilanteita teini-ikäisten tyttöjen kanssa.


thmz

Sama viba multakin jäi noista sen viestikaappauksista. Luuleeko hän että ihmiset ovat niin hölmöjä, etteivät usko asioiden olevan mahdollisia viestien ulkopuolellakin? Sehän on helppoa kuin mikä kasvotusten puhua ummet ja lammet mutta viesteissä täydellisesti torjua toinen henkilö, jotta tätä voi sitten esitellä merkiksi siitä ettei ole kiinnostunut.


Kapselimaito

>Itse ymmärrän tämän niin, että Rydman on tehnyt aloitteen, joka on torjuttu, eikä muuta ole tapahtunut. Rydmanin mukaan tapaus on tapahtunut Miljan ollessa 20v. Lue uudelleen - muutakin on väitetty tapahtuneen. Toistuvista pyynnöistä huolimatta Rydman on M:n mukaan kieltäytynyt soittamasta taksia, käyttäytynyt painostavasti ja ehdottanut siirtymistä makuuhuoneeseen.


KapteeniKoukku

>Milja, 16v: Käyty yhdessä illallisella ja päädytty sen jälkeen samaan asuntoon. "Rydman kosketteli ja kähmi takapuolta ja koetti myös suudella minua, jolloin peräännyin tilanteesta. En kuitenkaan joutunut työntämään Willeä, eikä hän mitenkään pakottanut." Itse ymmärrän tämän niin, että Rydman on tehnyt aloitteen, joka on torjuttu, eikä muuta ole tapahtunut. Rydmanin mukaan tapaus on tapahtunut Miljan ollessa 20v. Poliisi ja Milja molemmat kiistävät jutussa aika yksiselitteisesti tuon väitteen, että ikä ja muut yksityiskohdat olisi kirjattu väärin. Minusta tuo on Rydmanilta todella erikoinen väite ja asettaa muutkin puolustukset outoon valoon.


Sofrosyne89

>Hesarin aineisto koostuu siis 9 naisen kertomuksista, jotka ovat kokeneet ahdistavaa käytöstä Rydmanin puolelta. Pelkästään tässä on jo todella paljon lihaa luiden ympärillä. Ei kukaan normaali ja turvallinen mies kerää ympärilleen yhtä taikka yhdeksää naista kertomaan, että ovat kokeneet ahdistavaa käytöstä kyseisen miehen suunnalta.


Atupis

Ja näissä on tietty kaava Rydman kiemurtelee ja sitten tulee toiset kymmenen naista samansuuntaisten tai jopa pahempien tarinoiden kanssa. Jollain saattaa olla jopa jotain todistusaineistoa.


PainToTheWorld

En nyt sanoisi että on niin erityisen poikkeuksellista ottaen huomioon että iso osa tapahtumista on tapahtunut puolueaktiivien kesken. Aikajakso miltä näitä oltiin kerätty oli kuitenkin melkein kymmenen vuotta niin jos siltä ajalta kertyy toi kolme tapausta mistä ollaan menty samoille kämpille kännissä ja Rydmanin iskuyritykset on torjuttu. Suunnilleen kerran kolmeen vuoteen. Uskon aika monen sinkkumiehen joutuvan vastaaviin tilanteisiin useamminkin. En ota nyt siis siihen onko Rydman syyllinen vai ei, mutta en ole samaa mieltä että tällainen volyymi itsessään riittää näytöksi yhtään mistään.


sotesankari

Voi toki olettaa ettei suurinta osaa naisista ole tavoitettu. Musta merkityksellisintä tässä on toi grooming. Eli on osoitettu seksuaalista kiinnostusta tyttöön, joka on 14 ja lämmitelty tätä kunnes on suojaikäraja saavutettu, minkä jälkeen isketään kiinni. Musta on ihan eri asia kännissä vahingossa festareilla sekaantua kerran vähän nuorempaan kuin järjestelmällisesti yli kolmekymppisenä olla kiinnostunut alaikäisistä tytöistä, sekä valmistella heitä pari vuotta lähestymiseen mikä tapahtuu heti kun toiminta ei enää ole rikos.


PainToTheWorld

Joo no käytös ja sen tuomittavuus ovat asia erikseen. Vastasin viestiin missä sanottiin että tapausten puhdas lukumäärä riittää todisteeksi ja siitä en ole samaa mieltä


Pontus_Pilates

Ensimmäisen uutisen jälkeen r/suomi jo julisti, että Rydman on uhri, Suomen Johnny Depp.


Petembo

Missä täällä sellaisia kommentteja näkyy? Muutama sinun kommenttisi kaltainen kyllä, mutta ehkä yhden täällä nähnyt joka on Rydmania puollustanut. Täällä jopa sanotaan että Rydman on Suomen Amber Heard.


sotesankari

Ylläoleva viitannee Rydmanin pari päivää sitten ennaltaehkäisevästi julkaisevaan blogikirjoitukseen siitä, miten hänen maineensa aiotaan mustata. Se ketju oli täynnä Rydmanin ymmärtämistä.


Rip_natikka

Oi Wille, minkäs teit….


Iso-Jorma

Nyt tarvittaisiin Batman apuun pelastamaan apurinsa Ryydman pahasta pulasta! No joo, mielenkiintoinen tapaus. Jos Rydmanin vastine pitää edes puoleksi paikkansa vaikuttaa suht huonolta Hesarin kannalta


the_wessi

Veikkaan että Hesari on kohtalaisen varma asiastaan. Istuvan kansanedustajan syyttäminen alaikäisten vokottelusta on vakava asia. Rydmanin vastineet ovat tyypillistä vahingonhallintaa.


Iso-Jorma

No joo, tosiaankin Hesarin on täytynyt aika monta kertaa varmistua lähteistään ennen kuin tämmöistä juttua alkaa tekemään


jmmgo

Mikä siinä Rydmanin vastineessa muka todistaa, ettei hän olisi ylläpitänyt Kokoomusnuorissa jonkin asteista groomausta?


nutbutterfly

Pikemminkin sen lukiessa tuli fiilis, että mies suolasi itsensä. Syyttää poliiseja virheistä ja pistää sanoja kuultujen suuhun. Hepulla on kotona J. Edgar Hooverimainen arkisto kaikista tapaamistaan ihmisistä. Se ei ole normaalia käytöstä edes eturivin poliitikoille. Lisäksi mies on vielä vienyt nuorisonjärjestön teinityttöjä kotiinsa. Kuulostaako tämä sellaisen ylineuroottisen kaverin käytökseltä, joka muka paranoian takia pitää kirjaa kaikista käymistään keskusteluista? Kallistun kyllä Hesarin kannalle tässä kohtaa.


jmmgo

>Kallistun kyllä Hesarin kannalle tässä kohtaa. Sama, ja tässä oli kirjoittajina hesarin ykkösketju.


Arwil

Jaa nytkö jo julkaistiin se juttu, joka "ei seiskalle kelvannut"? Luetaanpas... ...noni. RIP ura.


zsezc

Perustuuko muuten tuo väite että juttu ei olisi kelvannut seiskalle johonkin muuhunkin kuin Rydmanin blogiheittoon? HS:hän on pistänyt tähän paljon resursseja ja aikaa peliin, joten väite että Seiskalla olisi vastaava juttu valmiina mutta jättivät julkaisematta kuulostaa todella epäuskottavalta. Twitterissä tulikin vastaan väite, että Seiskalle oli jossain kohtaa vinkattu Rydmanin yhdestä suhteesta ilman kunnollista todistusaineistoa. Sen Seiska jätti sitten ilmeisesti julkaisematta ja nyt Rydman spinnaa tätä samaksi asiaksi HS:n tekemän jutun kanssa.


Carhv

Ei savua ilman tulta.


ICryInShower

Ei oo salaisuus enää.