T O P
  • By -

RigasStar

Ei se nyt kovin trendikäs ole jos myy vain 17kpl


Harriv

Trendin osallisten ja jääkiekon katsojien leikkaus ei liene kovin iso.


[deleted]

[удалено]


Harriv

Tässä tapauksessa katsoja on nimenomaan paikan päällä ollut katsoja.


FalmerEldritch

Livenä lätkää katsomaan menevät on aika eri ryhmä kuin lätkää telkkarista katsovat.


premature_eulogy

Ja vähän veikkaan että jäähalli ei ole panostanut sen kasvisruuan laatuun vaan ostanut niitä edullisimpia kasvispihvejä, jotka ovat täyttä muhjua kypsyessään.


Dark_Catzie

Trendikkyys on sosiaalinen konstruktio, jonka määrittää paikallinen ajan hermostoa tiedostava seurapiiritoimittaja instagram-kuplassa kavereidensa kanssa. Termillä ei julkisuudessa esitettynä pääsääntöisesti ole yhteyttä todellisuuteen.


Cultural-Page-007

Twitterin kuplat näytti voimansa!


kashluk

Tulee mieleen twitter-ennustukset feministisen puolueen menestyksestä eduskuntavaaleissa. Omassa kuplassaan kaikki äänestivät FP:tta, luulivat että 2-3 kansanedustajaa saisivat vähintään, koska eihän juuri kukaan heidän tuntemansa muita puolueita äänestä.


[deleted]

Kävi ku 'flixille


RanCestor

Se on kato sitä brändäystä. Hipster foodie, eco-green.


Rotanloukku

>Niin miten on ensi vuonna, kun osa faneista piti 8,90 euron tuoppihintaa liian korkeana? >– Oluen hintaan vaikuttaa monta asiaa. Inflaatiopaine on kova johtuen Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan. Markkinatalous määrittelee kysynnän ja tarjonnan. Jos 100 000 litraa olutta menee kaupaksi, hinta ei ole ollut myynnin esteenä. Käymme asiakkaiden palautteen läpi kuitenkin ennen uutta hinnoittelua. "Ostatte kumminkin ni imekää siitä. T: Noho."


JaTunti

Ihan perus supply and demand. Oisko sitten pitänyt myydä 5€ tuoppeja ja loppu ilta ”ei-oota” Oishan sinne voinut lisää kaljaa roudata, mutta uskon että on tullut tilan puute vastaan


Rotanloukku

Tokkopa tuossa on kaljan määrä ollut määräävänä tekijänä. Kyllä sinne niin paljon kannetaan kuin siellä menee, pätee se kysyntä ja tarjonta siihenkin. Hinta taas johtuu kyllä itsestäänselvästi monopoliasemasta, areenan ravintolat kun ovat kaikki osa samaa yhtiötä.


madjoki

Belgian malliin suoraan putket panimo lta.


Karhu_Metsasta

Lontoon malliin panimo stadikalle suoraan


wargneri

Tampereen areenalla muuten on panimo. https://nokiaarena.fi/tampere-saa-uuden-panimon-paraatipaikalle-areenalla-keitetaan-olutta-maltilla/


wstd

Hintahan on kyllä markkinatalouden sääntöjen mukaan ollut oikea, jos meni kaupaksi. Jos myyjälle olisi jäänyt kisojen jälkeen varasto käsiin, niin olis kussut hinnoittelun. Ihme valitusta. [Suomessa on jo lähes 250 vuotta vannottu markkinatalouden nimiin](https://fi.wikipedia.org/wiki/Anders_Chydenius), mutta silti on ihmisiä jotka haaveilee jostakin politbyroosta joka määräisi hintakattoja.


Rotanloukku

Eihän tuo mua ihmeemmin liikauta, tuon nimenomaisen kommentin kiertelevyys vaan huvitti. Tokihan se on niin että markkinatalouden sääntöjen mukaan monopolilla saa parhaat katteet.


kilotie

52,87mk ei tunnu missään


ikauuk

Tuo areenalla myytävä vegeburgeri on huono. "Pihvi" on siemenistä tehty kuiva korppu. Ei ihme jos ei menesty. Paremmalla täytteellä olisi hyvä kokemus. Kerran kokeilin ja en uudestaan, jos resepti ei vaihdu.


Huimanoidi

Jos yksi tuhannesta viidestäsadasta ostaa vegeä niin ei se tilanne siitä pihvistä olisi parantunut


Gangr3l

Kyllä minä pelkät ranut tilasin, paistoöljystä ja mausteista en tietenkään osaa sanoa oliko täysin vegaanisia


kasakka1

Oonko ainoa, jonka mielestä Tampereen wings- maine ei ole oikein ansaittu? Joo, on niitä paikkoja paljon, mutta wingsit korkeintaan keskinkertaisia. Soosit usein hyvin samanlaisia myös. Etikkainen ja joku muu. Parhaat kanansiivet olen syönyt Etelä-Koreassa ja sen jälkeen ei ole oikein mikään päässyt lähellekään.


Astrallama

Maineena se että ovat ensimmäisenä tuoneet siipiravintolat suomeen. Jenkkimeininkinä franksin buffalo pieksee tampereen siipikastikkeet mennen tullen ja korean versio siivistä on taivaallista. Myös limesiivet ja bbq siivet on hienoja keksintöjä.


AlluEUNE

Korealaiset wingsit on hyviä, mutta käytännössä ihan eri ruoka, kuin nämä "Buffalo wingsit" joita Tampereellakin pääosin myydään. Itse olen parhaat siivet saanut Oulun Sticky Wingersissä.


Cultural-Page-007

Onko ihme jos kaikkialla käytetään käytännössä samaa soosia?


kasakka1

Ei toki, mikäli eri ravintolat (siis eri ketjua) käyttävät samoja.


Antt1ca

jos jenkeissä on käymässä niin suosittelen Fire on the Mountain ravintolaa Denverissä, ihan ensiluokkaisia siipiä ja ei varmasti jää kakkoseksi millekkään


FalmerEldritch

Buffalo wingsit ylipäätään ovat ihan paska vihannes. Sentään esim 2H+K:ssa myydään tusinaa eri sorttia siipiä niin ei tarvitse siinä voi+etikka-liemessä uivia ostaa.


RigasStar

Miksei artikkelissa kerrota mitä nuo vegetuotteet olivat? Varmasti joku nyhtökaurahampurilainen tai vöner ei myy montaa kappaletta. Joku perinteinen pitaleipä falafel olisi saattanut menestyä paremmin.


Pavetsu

Vönerhän on oikeasti hyvää, enkä kaikista vegetuotteista kuitenkaan pidä.


pneumokokki

Tämä, sekasyöjänä en raaski itse edes vaivautua jos ei jakseta kertoa mikä on vegeruoan proteiinilähde. Silloin se on vain sitä pakkopullaa jota tarjotaan kun on pakko. Kaikki falafelit, mustapapupihvit, beyond burgerit yms. mehevät vegaaniversiot maistuu kyllä kun tietää mitä saa.


Astrallama

Kaivelin netistä että sieltä löytyi vegan burger meal. Mikälie tiskirätti välissä. Burgeriin kuuluu joku eläimenraato ennemmin kuin sitä jäljittelevä oksennuskasa. Toki spessuna esimerkiksi portobelloburgeri mutta vissiin tosihimovegaani edes sieniä syö. Miksi yritetään tosiaan keksiä pyörää uudestaan? Falafel pita on ihan töykeen hyvä. Ottaisin sen ennemmin kuin huonosti tehdyn vegejäljitelmähampparipihvin. Perkele, lihahampurilaisen asemesta ottasin sen tokana matsi-iltana jo ja kolmantena ehkä siivet.


samje987

Unohtuiko /s? Onhan noita hyviä vegaanisia pihvijäljitelmiä jo vaikka kuinka. Pyörää keksitään uudestaan siksi, että myös kasvis- ja vegaaniruokavaliota noudattavat voisivat nauttia hampurilaisia. Sama pätee muissakin ”jäljitelmissä”. Ylipäätään aina ihmetyttää se, miten vahvoja tunteita kasviksista valmistettu pihvi tai nakki monissa ihmisissä aiheuttaa.


mixuleppis

Joo, vaikuttaa monesti olevan enemmän kyse periaatteesta ja leimautumisen pelosta kuin varsinaisesta makuasiasta. Toki edelleen on paljon keskinkertaisia vege-tuotteita (itse syön vain muutamia tuotteita joista oikeasti pidän), mutta uskon, että riittävällä tuotekehityksellä ihmiskunta (joka on lähettänyt ihmisen kuuhun) keksii kyllä ennen pitkää keinot parempien tuotteiden valmistamiseen.


samje987

Juu, siis valtaosa noista jäljitelmätuotteista on keskinkertaisia tai surkeita, eikä ne parhaatkaan lihaversiota vastaavaan kokemukseen yllä. Nuo parhaat on kuitenkin tarpeeksi hyviä ainakin itselle antamaan sen ”kokemuksen” vaikka lihapullista, nakeista, hampurilaispihvistä jne.


LogicalReputation

Jotenkin monesti tuntuu, että niistä saisi paljon paremman makuisia, kun ne eivät edes yrittäisi jäljitellä lihan makua, kun jäävät siinä joka tapauksessa kakkoseksi. Tekisivät ihan rehdisti vaan hyvältä maistuvan vegelätyn, jonka ei olisikaan tarkoitus maistua miltään Mansikilta, vaan ihan vaan muuten hyvältä.


Astrallama

Mulla ei ainakaan ole mitään leimaantumisen pelkoa maistaa kaikkea mahdollista mutta kaikki jäljitelmäpihvit esim on paskimmillaan ihan totaalista shaibaa, parhaimmillaankin ilman itkemistä syötävää ja epäilisin että jossain areenan pikaruokalassa vielä hirveämpää.


mixuleppis

Tiedän mitä tarkoitat ja tärkeintä mielestäni että kykenee olemaan itselleen rehellinen. Omastakin mielestä suurin osa ns. perus vege-protskutuotteista vaatisi vielä hieman kehitystyötä, mutta sellaisten tuotteitten kohdalla mitkä joka tapauksessa haudataan mausteisiin, kastikkeisiin ja/tai lisukkeisiin pystyy yhtä hyvin korvaamaan. Toki välillä tulee itsellekin niitä päiviä kun haluaa sen helvetin ison ja hyvin valmistetun pihvin ihan vaan sellaisenaan, mutta sellaisessa kiireisessä arkiruokailussa jossa ruoka on lähinnä polttoainetta keholle, ei ainakaan itsellä ole standardit joka päiväistä liharuokavaliota vaatineet. Toki tiedän että meillä on kaikilla erilainen suhde ruokaan. Peukku kuitenkin sille että tutkitaan, kokeillaan ja kehitetään.


CrestedBlazer

https://youtu.be/ZHngY3iJBCo


Astrallama

En ole törmännyt vielä yhteenkään hyvään kasvispohjaiseen lihajäljitelmään. Monet kasvisruoat taasen ovat aivan töykeän hyviä. Hampuraiseen kuuluu eläimenraato väliin. Eläimenraadon jäljittely on outoa eikä onnistu. Edit: Hampurainen on muuten veikeä kirjotusvirhe. Taidanpa rekisteröidä tuotenimen. Ehkä joskus keksin mikä sellanen tuote on.


[deleted]

Eläimenraatopärinät siellä. Vegenagit on törkeen hyviä mut kalliita toki (ainakin oli kun tuli niitä syötyä), tosin syynä lienee suola ja mausteet. Pihveistä en osaa sanoo mut eiköhän niitä nykyään oo hitsin hyviäkin, mitkä vaan maksaa kans. Liha on halpaa (mitä en ymmärrä, pitäs olla luksusta) ja lihaa tulee vedettyä itelläkin. EDIT: itellä tuli nagit typona ja päätin jättää, gosga hassu


OuCiiDii

Muu-makkarat best!


pneumokokki

Nää on hyviä, ryynimakkara maistuu ja on rakenteeltaan hyvin samanlainen kuin lihaversio. Harvinaista.


OuCiiDii

Juu mullekin tuli aivan yllätyksenä, kuinka hyviä ja lähellä lihaversiota ovat. Ihan parasta uunimakkaraa ja miksei grillattunakin.


samje987

Minäpä olen törmännyt.


Astrallama

Onnea. Syö niitä, mä syön kasvisruoat ja liharuoat erikseen.


Mat_is_Best

mitä lihan korvikkeita ne sitten on? ite oom maistanut nyhtökauraa ja muita lihan korvikkeita ja en oo tykännyt yhestäkään. jos löytäsin sellasen mikä maistuu hyvälle nii söisin kyllä.


oi_LAHTI_on

Eri korvikkeet sopii eri ruokien kanssa, mutta quorn on tosi helppokäyttönen ja sopii tosi moneen. Löytyy pakasteesta.


Mat_is_Best

Ite en tykännyt siitäkään.


[deleted]

Eiköhän kaikki korvikkeet oo ihan ok ku liotat rasvoissa ja mausteissa. Eipä se maustamaton lihakaan kummosta oo. t. Lihan syöjä


Astrallama

Täh? En tykkää yhestäkään lihan korvikkeesta mutta monet kasvisruoat on ihan törkyhyviä.


Mat_is_Best

pinaatti letut on kyllä hyviä ainakin. Ite en oo koskaan tykännyt liharuuista missä liha on korvattu kasviksilla tai ainakaan koulussa tarjotut ei ole ollut hyviä.


Astrallama

No just näin. Jos yritetään korvata liha kasvispohjisella jäljitelmällä, mennään metsään mutta kasvisruokana alusta asti tehdyt on aina parempia.


Baneken

Suosittelen testaan lidlin vegeburgerit maistuvat ihan törkeän hyviltä, hintakin on toki 4x perus mikroburgeriin.


pneumokokki

Kokeilepa Hoviruoan mustapapupihvejä, niitä saa kaupasta valmisruokana. Tosi meheviä ja hyvä maku. Mutta oikeassa olet, mieluummin burgeri elukan kanssa ja vegaanisapuskana sit vaikka falafelia pitan välissä tai joku mausteinen papupata.


foxxie31

Aika useilla unohtuu tavallaan se tosiasia että teollisuus puskee paskaa (liha)einestä pää punaisena. Se prosessi on luonnollisesti myös kasvisruoissa. Ehkä joillain on taustalla oletus että kasvisruoka on tuoretta ja värikästä ja..


Aatzy

Koska jopa vegaaneista sekä kasvissyöjistä hampurilaiset maistuvat hyvältä. Eivät he lopeta lihan syöntiä sen takia, että se maistuisi pahalta.


korgi_analogue

Lol, no eipä yllätä. Etenkin pikaruokajointtien vegaanivaihtoehdot on ihan ripulia, kun ovat usein imitaatiolihaa tjsp. muuta turhaa skeidaa. Millonkohan pikaruokaravintolat tajuaa ettei niitten tarvii tehdä lihattomia lihatuotteita, vaan on olemassa ihan oikeita kasvi- ja sieniperäisiä ruokia jotka on todella hyviä :D Ihan pari esimerkkiä hatusta, nachot ja salsa, papuvihannestäytteiset wrapit, paneroidut rapeat kukkakaalit soosilla, grillisienet, falafel jne., ja niille ketä ei haittaa maitotuotteet on vielä enemmän vaihtoehtoja, esimerkiks palak paneer on perkuleen hyvää.


Nodesign96

Kai ne olut ja ruoka myyntimäärät sitten kelpasi. Voin ainakin omasta duunipaikan otteesta (noin 10) sanoa että jokainen paikanpäällä pelejä seurannut keskitti rahansa areenan ulkopuolelle noilla hinnoilla.


Rompix_

Olut on yleensä vegaanista. Menikö vain 17 olutta?


Cultural-Page-007

Olut harvemmin on vegaanista koska sen johdannaisia kuten ohraa ym on kasvatettu pelloilla mihin on tungettu eläimistä tultua paskaa. Jfyi. Vegaaninen ei saa sisältää mitään eläimestä tai vastaavasta tullutta johdannaista. Se on ihan vegaanien oma halu. 400 000 lippua pelkästään tampereelle ja vegaaneja oli 17. Saakohan vegaanit vähän liikaa huomiota?


-Ainoaino-

veganismin määritelmä on se, että vältetään eläinperäisiä tuotteita niin kauan, kun se on vielä käytännössä katsoen mahdollista toteuttaa normielämässä(vegan society). tuo eläimistä tullut paska alkaa olla jo vähän yletöntä hiusten halkomista.


Rompix_

Oletko oikeasti sitä mieltä, että vegaanit eivät syö mitään, mikä on viljelty pellolla? Kannattaa ehkä tarkistaa oma käsityksesi veganismin määritelmästä. Mm. Koff, Karhu ja Olvi ovat vahvistaneet, että heidän oluet ovat vegaanisia. Oluen lisäksi tuolla pelissä syötiin muuten mm. ranskiksia.


dragofix

Alkoholi, popparit ja osa burgereista vegaanisia. Ihan MASSIIVINEN määrä vegetuotteita myytiin.


Cultural-Page-007

Ihan selvästi vegetuotteet on varsinkin tälläisissä kansantapahtumissa se myyntivaltti. 100% myynnin nosto ei edes ole vaikeata.


Iso-Jorma

Totta! Ensi vuoden kisojen kärkihankkeeksi voisikin jo nyt julistaa vegetuotteiden myynnin kasvattaminen jopa 34 kappaleeseen. Muuten tuo K-18 katsomo kuulostaa mielenkiintoiselta. Mitähän kaikkea siellä mahtaakaan tapahtua?


Sp0ge

Juodaan viinaa


Hindux

Ei yllätä, vege sapuskat on aika paskaa purtavaa.


lasdue

Syöt vain pelkkää lihaa? Eikö edes ranskalaiset kelpaa?


OftenBullish

Tosimies juo vetensäkin nakkimehulla terästettynä


jamaisvivant

Olen äärimmäisen yllättynyt, että jääkiekkofaneissa on luultavasti aivan minimaalinen määrä vegaaneja tai edes vegetaristeja.


GARBOTIER

Pitääpä lisätä muutama lappu NoHoa. Ensi vuodellekin saatiin kisat, niin sieltä tulee taas muutaman miljoonan buusti. Rahaa tulee.


aroimak

Jääkiekkopenkkiurheilu nyt on stereotyyppisesti lihaa syövän valkoisen ja ilmastonmuutoksesta välinpitämättömän junttiheteromiehen harrastus, niin eipä ihme.


Mat_is_Best

Eilen maikkarilla sanottiin että maikkarilla ja c-moressa sitä lähetystä katsoi yli 3 miljoonaa suomalaista. sanoisim sen perusteella että toi stereotyyppi ei pidä paikkaansa.


aroimak

On se ainakin tuon lihansyönnin ja areenalla kävijän osalta.


jamaisvivant

Lähetyksen katsoja on eri asia kuin sellainen joka jaksaa areenalle asti mennä tai edes välittäisi jääkiekosta yleisesti. Katsoin minäkin sen jälkeen kun Kanada tasoitti 3-3:een siinä toivossa, että Suomi menisi tyrimään johtonsa ja häviäisi.


Keijord

Koitatko siis sanoa, että Sanna Marin on valkoinen, lihaa syövä, ilmastodenialisti sekä junttiheteromies?


aroimak

Puhuin stereotyypistä, mutta olisikin mielenkiintoista tietää valitsiko Marin vegepurilaisen.


Keijord

Jääkiekko on pelatuin ja seuratuin laji suomessa. Olemmeko siis kaikki valkoisia heterojuntteja? Vai mitä te paremmat ihmiset harrastatte, purjehdusta ja börjen pöllönsilmään tiirailua?


Grizzeus

> olisikin mielenkiintoista tietää valitsiko Marin vegepurilaisen. On sullaki mielenkiinnon kohteet


aroimak

Kyllä, minua kiinnostaa minkälaisia arvovalintoja kärkipoliitikkomme tekevät.


WeHappyYes

"Pääministeri Marin lensi yksityiskoneella ilmastokokoukseen" Saa muutaman vegeburgerin vetää hyvittääkseen ton reissun ;-)


Grizzeus

Sua ehkä hieman kiinnostaa liikaa mitä toiset syö.


[deleted]

[удалено]


aroimak

Olen iloisesti väärässä.