T O P
  • By -

violet_dawnbreak

Meillä kävi ala-asteella niin että luokan narsisti sai patsaan. Tyyppi muuttui myöhemmin kiusaajaksi yläasteella. Ja ei oppilaat sitä äänestäneet, vaan opettajat valitsi sen.


Elukka

Ei mitenkään ainutkertaista. Olen osallistumispalkintoja vastaan itse, ja olen ollut teinistä asti sitä mieltä, että nallekarkkien ei-tasanmenoa ei tule piilottaa lapsilta tai nuorilta, koska elämä nyt on aika raakaa. Silti onhan tuo hymy-patsas nyt aikamoista pelleilyä ja hyvin altis vaikuttamiselle ja opettajien tai pienen oppilasmäärän tykkäämisistä vaikuttamiselle. Meillä sentään oppilaat äänestivät ja tulos ei ollut absurdein mahdollinen.


kallionkutistaja

Paikoittain, ei varmasti aina, se saattaa kannustaa käyttäytymään hyvin.


hodlethestonks

Jos ns käytöspalkinto täytyy olla, niin eikö pitäisi palkita niitä, joilla on ollut suurin vaikutus suuren massan menestykseen: - se joka uskaltaa kysyä ne tyhmät kysymykset - se joka häiritsi kaikkien koulutyötä, mutta sai lopulta otteen itsestään - se joka puuttui kiusaamiseen, valitsi töhöt ensimmäisenä joukkueisiin, oli kiusatun tukena. Vähän skeptinen olen, ettäkö kukaan nykymallilla oikeasti muuttaa käytöstään kipsipystin takia. Vähän sellaista päälle liimattua jenkkihymyä.


DynamiteHeart

Meillä oli ihan sama, luokan yks kamalimpia kiusaajatyttöjä sai patsaan, koska se osasi myös olla mielin kielin opettajille ja varsinkin meidän luokan apuopelle. Luulen, että se apuope sen suunnilleen päätti. Pojista meni kyllä hyvälle tyypille oikeasti.


[deleted]

Eikös noiden pointti nimenomaan ole, että ne jaetaan "kaikkien kaveri"-tyypeille?


PiuPiuw

Meillä kävi kans vähä samoin mut se kiusaaja sai sen just sen takia koska se oli paremmin koe aikana. En muista äänestikö oppilaat vai opettajat. Pieni koulu niin kaikki tunsi toisensa.


Sinnika

Meilläkin ne kiusaajat sai alimmilla luokilla hymypatsaat, kun olivat nuoleskelleet opettajaa mm. tuomalla kukkia, kun olivat myöhässä. Sitten epäsuositummat luokkakaverit nämä samat lapset yritti lukita kouluun iltapäivällä ja liikkatuntien jälkeen varastivat/piilottivat näiden vaatteita pukkarissa. Koskaan ei luokka näiden patsaiden saajista äänestänyt. Eli henkilökohtaisesti pidän näitä täysin turhina ja lasten oikeustajuun sopimattomina, jos ei varmisteta niiden menevän oikeille henkilöille. Yläasteella stipendejä ei sitten jaettu meillä muuten yhdellekään kiusaajalle, oli keskiarvo tai lahjat tietyssä aineessa kuinka hyvät tahansa. Yksi tuntemani tyttö jäi ilman mitään tunnustusta liikunnassa, koska hänen käytöksensä liikunnallisesti vähemmän lahjakkaita kohtaan tunneilla oli ollut aina rumaa ja lisäksi hänellä oli koulukiusaamissyytteet niskassa. Liikunnanopettaja vielä yleisellä tasolla korosti viimeisillä tunneilla, että yksi kriteeri stipendiin on muiden kannustava kohtelu ja että se menee liikunnallisten lahjojen edelle.


Finboror

Myötähäpeällinen alakoulu Perusteltu yläkoulu


projectgene

Omissa kouluissani ei jaettu hymypatsaita 2000-luvun alussa ikinä, vaan käytösdiplomeita ja ainekohtaisia diplomeita vanhimmille luokille.


Strict_Antelope_6893

Mäkin sain pari käytös diplomia aikanaan, niitä kutsuttiin varoituksiksi kylläkin.


valimo

Oma kokemukseni on vähän varhaisempi, mutta pikkukylän yläasteella jaettiin vähän opettajien innostuksen ja jaksamisen mukaan hymypatsaita, jotka olivat oppilaille lähinnä kiusallisia. Sen sijaan nuo diplomit tulivat urheiludiplomeiden jälkeen aivan mielivaltaisesti. Olin itse melko hyvin koulussa menestyvä ja kaikenlaisessa puuhailussa mukana ollut kakara, jonka johdosta Lions-klubi muisti minua pariinkin otteeseen. Syy tähän ei selvinnyt koskaan. En tuntenut ketään paikallista Lions-tyyppiä, enkä edes tiennyt koko organisaation olemassaolosta. Tästä huolimatta sieltä pumpattiin muutamia kymppejä eri koululuokille joka vuosi ja kävelin hämmentyneen tyytyväisenä kotiin isommalla stipendillä kuin koko koulun ainoa SM-tason nuorisourheilija.


OkPanic5343

Meidän koulussa jaettiin yseille ainekohtaiset stipendit muttei urheilustipendejä ollenkaan. Sain jonkun satasen kuviksesta mikä menikin kuvislukion pääsykokeiden materiaaleihin. Myöntäisin olleeni kuvismaikan lellikki, tein kaikki työt ja paljon extraa, auttelin tuntien välillä valmistelemaan ja ideoimaan yms joten en ollut yllättynyt stipendistä.


Danskeli

Tavallisissa kouluissa ei Suomessa muutenkaan ole urheilu ollut kovin olennainen asia, niin en nää miksi siitä pitäisi stipendejä antaa. Seurathan jakelevat omia palkintojaan, eikä siellä jaeta esim. fysiikan osaajalle mitään. Toki jonkinnäköinen liikuntastipendi olisi hyvä.


cu1000ml

Mun havainnon mukaan liikuntatunneilla kylläkin arvostellaan numeroilla ja muuten todella tiuhaan, ja siinä on yleensä hyvin voimakas suosikkijärjestelmä. Ts. hyvää numeroa ei voi saada, jos ei harrasta koulun ulkopuolella jotain lajia, mitä opettaja arvostaa. Näin oli omana kouluaikana viime vuosituhannella, eikä tuo näytä sukulaislasten kouluissa tänä päivänä miksikään muuttuneen. Olen kuullut esim. runsaasti valitusta kamppailulajien harrastajilta, että heitä ei pidetä minään verrattuna hiihtäjiin, juoksijoihin, jääkiekkoilijoihin. Vastaavasti joku palloilulaji voi myös olla katveessa, jos se on opettajan epäsuosikki. Tyttöjen osalta joukkuevoimistelu eli entinen naisvoimistelu on sitten luku sinänsä. Joillain paikkakunnilla ko. seurat muistuttavat lähinnä teinityttöjen mafiaa. Joukkueluisteluun itselläni ei ole mitään kontaktia, mutta uutisten perusteella vaikuttais olevan samaa ongelmaa paikoin.


Danskeli

Ongelma on siis opettajissa.


cu1000ml

Juu. Suomalainen liikunnanopetus on käytännön toteutuksen tasolla ihan helvetin vanhanaikaista kansainvälisesti vertailtuna, vaikka ala varmaan itsestään muuta luulee. Jyväskylän liikuntatieteellinen ei ole ilmapiiriltään mikään kaikki mukaan -tyyppinen. Liikunnanopettajaksi valikoidaan urheilullisilla perusteilla, ja sen kyllä huomaa.


Responsible_Pizza

Meillä hymypatsaat kolmannen luokan jälkeen yhdeksännelle asti päätettiin luokan keskeisellä anonyymillä äänestyksellä. Ei ollu mitään "opettajien lellikkejä" joista toiset täällä puhuvat. En edes tiennyt, että tämä ei ole käytäntö koko maassa, erikoista.


YungGoblino

Meillä kirjoitettiin nimi lappuun ja opettaja sitten laski äänet. Olen itsekin ihmetellyt että jossain opettaja vain valitsee "voittajan".


nosrep_

Meillä oli just sama kutosella. Kahelta luokalta (ku enemmä ei ollu) kaikki pisti yhen tytön ja yhen pojan nimen lappuun jotka sitte lopulta pääty saamaan kyseisen patsaan. Ite olin oman vuoden hymypoika ja kuitenkin miettii miten helvetissä muka, koska en ollut omalla luokalla erityisen suosittu enkä ollut puhunut rinnakkaisluokkalaisten kanssa juuri ikinä. Voihan se olla että siellä taka-alalla opettajat tekevät päätöksiä mutta kuka sen nyt tietää


YungGoblino

Juu en yhtään ihmettelisi jos joku opettaja lapuista huolimatta vain valitsee itse.


cocowithc

Meillä oli yläasteella naurettavin tämmönen "äänestys". Sen voitti selvin numeroin tyyppi joka kenties lintsasi eniten koko luokalta ja taisi päästä muutenkin nippa nappa monista aineista läpi, mutta oli kyllä ns. "kaikkien kaveri". Oettaja sitten kumosi tämän äänestystuloksen ja valitsi voittajan, ettei olisi mennyt opettajien mielestä "väärälle tyypille". Että semmosta.


Responsible_Pizza

hahah, mitä ihmettä? Tolla olisi varmaan päässyt jonnekkin uutisiin hyvällä tuurilla


MithrilTHammer

I love democracy...


DaftenDirektor

Itse sain muinoin yläasteikäisenä kirjadiplomin äidinkielestä rimaa hipovan yhdeksikön keskiarvolla, vaikka pidin omia taitojani korkeintaan keskinkertaisina. Opettaja oli kai huomannut mielenkiinnon kirjallisuutta kohtaan ja päättänyt rohkaista varsin pienellä palkinnolla. Tuo olikin täydellinen pikku boostaus omiin taitoihini uskomiseen ja sittemmin lukiossa äidinkieli oppiaineena oli yksi henkilökohtaisia suosikkejani. Kirjoituksissa kirjoitin 5p vaille laudaturin, joka jäi hieman vaivaamaan, mutta olin silti ylittänyt omat odotukseni ihan huolella. Opituista taidoista on ollut paljon apua elämässäni ja en näe kirjoittamista minään vastenmielisenä puurtamisena vaan ihan mukavana puuhasteluna. Diplomit lähes aina menivät niille kympin tytöille ja yleensäkin hyvistä taustoista tuleville luokan priimuksille. Tuohon aikaan ajattelin vain olevani sellainen tyypillinen hulivilipoika, joka ei tietenkään osaa kirjoittaa yhtä hyvin kuin nuo mallioppilaat. Ja jonka ei oikeastaan pitäisikään osata. Välillä tulee mietittyä miten oma koulumenestyminen olisi mennyt jos olisi jäänyt saamatta tuo diplomi. En olisi päätynyt korkeakouluun? En olisi päässyt alalleni sisään? Kirjoittamisesta ei olisi koskaan tullut yhtä mieluisaa asiaa itselleni? Paha sanoa, mutta ainoana erona oli se, että opettajani tuolloin päätti antaa minulle diplomin puhtaan potentiaalin mukaan, eikä tyypilliseen tapaan keskiarvon perusteella. Hyvä että asiat meni näin.


Plane-Ad-3761

Tuohan on vallan mainio laskeutuminen todellisuuteen lapsille. Oppivat, että vaikka miten yrittää niin loppujenlopuksi se, joka pitää kulisseja yllä, on oikeat suhteet tai nuolee parhaiten persettä saa palkinnon.


betelgz

Mielenkiintoisesti tämä oli totta koko peruskoulun, ja oikeastaan yliopistonkin, mutta työelämässä (yksityinen sektori) olen yllättäen pärjännytkin ihan vaan yrittämällä. Toki on vaatinut myös sen, että hoksaa mitä käppyröitä ne johtajat ja esihenkilöt tuijottaa. Ts. mikään myyntisi ei tule näkymään missään ellet raportoi sitä erikseen exceliin. Ja se myynti on tietenkin kingi kaiken muun edellä. Excel-raportointi on siis tärkein työtehtäväsi ;)


Krapulaolut

Tässähän on vallan mainio uusi opetus lapsille, että itkupotkuraivareilla saa palkinnon muilta pois. Ehkä aikuisena se naapurin uus mersu katoaa myös itkupotkuraivareilla sen sijaan, että joutuis itse ostamaan paremman mersun näyttääkseen naapurille. /s


Runoverbyamanatee

Meillä hymypatsaan sai tosiaan koulukiusaaja...


Petembo

Yleensä sitä koulukiusaajaa hymyilyttääkin enemmän kuin niitä kiusattuja. Eli oikeaan osoitteeseen meni. /s


Aatzy

Meillä ei.


The_Hero_Reddit_Dese

Siinä on kyllä luokkahengessä ollut jotain pielessä, kun meillä ainakin luokka äänesti pystistä.


cu1000ml

Naapuriin ei voine vaikuttaa, mutta työpaikoilla kyllä edetään myös itkupotkumetodilla.


Nallutka

Millä perusteella noita annetaan? Muistan, että meidän luokalla muutama kiusaaja sai hymypatsaat.


leischka

https://opinkirjo.fi/hymy/hymya-kouluun/ "Hymy-veistoksen voi saada henkilö, joka toimii luotettavasti ja reilusti tekee rakentavaa yhteistyötä kaikkien kanssa noudattaa sovittuja käytäntöjä kohtelee kaikkia ystävällisesti ei kiusaa koskaan edistää koulunsa ja opiskeluryhmänsä hyvää yhteishenkeä ottaa muut huomioon ja antaa työrauhan." "Oppilaat äänestävät Hymy-veistoksen saajaksi sitä luokkakaveria, joka on parhaiten toiminut Hymyn arvojen ja hyveiden mukaisesti."


Nallutka

No toi selittää paljon, että oppilaat äänestävät luokkatoverin... Meidän luokalla oli muutama kiusattu, suuri osa luokasta joko ei puuttunut tai osallistu näiden kiusaamiseen. Valasee kyllä tilannetta, sillä hymypatsaan saanut osallistu kiusaamiseen, mutta oli kaikkien muiden kaveri ja käyttäyty kiltisti opettajien edessä.


Finham

Näinhän se menee. Yleensä kiusattu aiheuttaa kiusaamisen pelkästään olemassaolollaan, ja on siis syypää kiusaamiseen. Jos kiusaaja ei saisi hymypalkintoa, tulisi hänestä uhri, koska hän täyttää palkinnon ehdot muita ihmisiä kohtaan. /S


GhostInMyLoo

Riippuu kaiketi koulusta ja koulun periaatteista. Meilläkin hymytyttöpatsaan sai joku ahkera opiskelija, ja hymypoikapatsaan joku jäpikkä, joka kiusasi heikompiaan välitunnilla, mutta hymyili luokassa.


TheGloriousFinn

Meillä ala-asteella kaikki stipendit yms. jaettiin opettajan valitsemille henkilöille, ja sehän nyt oli varsin selvää että tietysti menivät niille jotka opettajaa eniten miellyttivät. Härskeintä oli ehkä se että lähes joka vuosi saajat olivat samat henkilöt. Toki jotain Paras todistus-stipendiä on paha lähteä kiistämään jos samalla tyypillä nyt vaan sattuu olemaan se paras todistus vuodesta toiseen, mutta ehkä siinä kohtaa olisi hyvä miettiä voisiko niitä stipendejä jakaa joillakin muillakin perusteilla. Onko kovin reilu kisa jos luokalla on jengiä jotka esim. kärsivät oppimishäiriöistä ja heidän ei sen johdosta välttämättä ole edes mahdollista päästä sinne kärkikahinoihin.


aamurusko79

80-luvulla peruskoulussa pojilla patsaan sai usein sama tyyppi. tämä tyyppi oli opettajan puheen mukaan 'aina niin ihanan hymyilevä'. tyyppi oli myös luokan kiusauspiirin johtaja, jolla ainakin omasta lapsen näkökulmasta oli sellainen ivallinen hymy kun hän sai jonkun itseään heikomman itkemään.


popeyepaul

Opettajien lellikeitä palkitaan jo korkeammilla arvosanoilla. Jokaisessa aineessa koearvosanaan nähden +1 tai +2 todistukseen ja sellaisissa aineissa joissa ei ole koetta (liikunta, musiikki) on 9 tai 10 käytännössä varma. En usko että opettajat tietävät vittuakaan mitä välitunneilla (saati sitten lasten vapaa-ajalla) tapahtuu mikä tekee heistä päteviä antamaan tällaisia palkintoja. Kyllä suositut lapset tietävät olevansa suosittuja ja epäsuositut epäsuosittuja, en tiedä miksi sitä pitää alkaa alleviivaamaan oikein aikuisten toimesta, kun opettajat kuitenkin ovat lapsille eräänlaisia roolimalleja.


TCFgtr

Paras kommentti tässä postauksessa. Tää!


VirolainenMerimies

En tiedä onko syrjiviä, en patsasta saanut, enkä erityisesti sellaista halunnut. Hieman mietitytti kyllä, kuinka patsaan sai eräs nilkki. En oikein tiedä mikä tuon hymypatsaan idea on, mutta ei kyllä ihan osunut oikeaan oosoitteeseen mielestäni.


POO_IN_A_LOO

Ala-asteen koulukiusaajani sai hymypoikapatsan. En ole sen takia pitäny patsasta minään, koska sen voi saada aivan järkyttävän paskat ihmisetkin.


[deleted]

[удалено]


Iso-Jorma

Jep. Sen nyt vielä ymmärtää että lapsia ärsyttää jos käy niin että luokan vittumaisin kiusaaja saa pystin. Mutta sitä en tajua että vanhemmat ottavat itseensä kun heidän lapsensa ei patsasta saa


schimpynuts

Mutta luokan oppilaathan sen hymypojan/-tytön äänestävät, joten vanhempien pitäisi mennä sitten luokkakavereiden ovelle meuhkaamaan asiasta.


Argent_Silver

Ehkä ja toivottavasti ajat on muuttuneet, mutta ei meillä mitään äänestetty, opettaja valitsi. Ja 4/6 poikien pysteistä meni kiusaajille.


schimpynuts

Se valinta on teillä tehty sitten kyllä täysin väärin. Sehän lukee tuolla jutussakin, että oppilaat tekevät valinnan. Muistan, että meillä oli keväisin aina äänestys, eli nimi lappuun ja opettaja laski sitten äänet.


Elukka

Tuossa kusee kuitenkin se, että 25 lapsen luokasta riittää usein, että yksi pojista tai tytöistä saa omilta kavereiltaan 4-6 ääntä ja sitten voittaa tuon palkinnon. On toisaalta hyvä, että lapsille opetetaan, miten mielivaltaista tällainen päätöksenteko on, mutta jos se palkinto menee luokan tunnetulle kiusaajalle tai sosiaalisen jengin keskushahmolle, palkinto opettaa isolle siivulle luokkaa, että järjestelmä palkitsee tällaisia tapauksia, oli palkinto loppuelämälle sitten miten tahansa yhdentekevä.


seppoi

Meillä ei onneksi ollut mitään hymypatsaita 80 luvun alussa päättyneessä peruskoulussa. Oppilaat olisivat äänestäneet oman jengissä pomoa, ja opettajat huonolla tuntemuksella jotain suosikkiaan. Peruskoulu ei muutenkaan ollut hiljaiselle ja epätrendikkäälle itselleni mikään elämän kohokohta.


Petembo

Saat kasarin suomessa kuullostamaan kyllä villiltä. Ala-asteella oli jengiläisiä ja niillä pomot.


XTL

https://media.riemurasia.net/albumit/m00/tietokonejengi.jpg


seppoi

Just noin!


Argent_Silver

Samat naamat olis todennäkösesti kyllä jokatapauksessa voittaneet, olivat niitä suosittuja poikia kuitenkin.


Finboror

Taitaa olla koulukohtaista, mutta omassa alakoulussa ainakin siirryttiin vuosia sitten demokratiaan


Iso-Jorma

Niin pitäisi. Älykkäämmät tämmöiset vanhemmat ovat kenties asiaa ajatelleet etukäteen ja varmistaneet vaikkapa karkkipussilahjuksin että luokkalaiset äänestävät "oikein"...


Elukka

Siinä on kuitenkin merkittävä ongelma arvioinnissa, että juoksukilpailussa voittaja on selvä: se kuka saa pienimmän ajan kelloon. Tällaisissa suosiokilpailuissa homma on ihan täysin subjektiivista ja paljon monimutkaisempaa. Lisäksi tulee sekin vastaan, että opettajien valitessa voittajan, he eivät yleensä ole täysin edes perillä luokan dynamiikasta ja oppilaiden käytöksestä oppilaiden kesken.


Northern_fluff_bunny

Ongelmahan tässä on se, että juoksukisoihin, kokeisiin ja muihin voi harjoitella ja teoriassa jokaisella on mahdollista pärjätä niissä. Näissä hymypoika patsaissa kyseessä on useimmiten se, että kenestä opettaja eniten tykkää tai kenestä luokkalaiset eniten tykkää eikä niinkään mistään taidosta. Käytännössä sut palkitaan siitä, että sä nyt satut vain olemaan tuollainen.


[deleted]

[удалено]


Northern_fluff_bunny

Onkin hyvä kysyä tulisiko musiikkia, kuvaamataitoa tai liikuntaa edes arvioida numeroin? Tiedän itse, että laulukoe oli monelle äärimmäisen inhottava kokemus koska he tiesivät, etteivät osanneet laulaa, varsinkin kun musiikkitunneilla ei varsinaisesti opeteltu laulua tai soittamista, joten tilanne oli lähinnä oman itsensä nöyryyttämistä opettajan edessä. Siitä miten teidän koulussa asia meni en tiedä mutta itsellä 90-luvulla kyseinen pysti meni aina sille joka oli suosittu ja sillä oliko tämä kiusaaja vai ei ei ollut käytännössä minkäänlaista merkitystä asian suhteen.


[deleted]

[удалено]


degenervatea

Miks kaikkien pitäisi olla lähtökohtaisesti kympin oppilaita joka aineessa? Se on ihan tärkeää tietoa myös, että mitä ei vielä osaa riittävän hyvin. Kaikessa ei voi, eikä tarvi olla hyvä. Parempi että tiedostaa omat vahvuudet. Eikö ole myöskään koulun tehtävä varjella pettymyksiltä. Jos ensimmäiset oikeat pettymykset tulee vasta työelämässä, niin kyyti on kylmää.


Dogedoomofinternet

>Logiikkaa ja yrittämisen perusteita. Yrittämisen perusteista nyt tehdään miljoona luentoa vuodessa (ainakin niissä kouluissa joissa olen ollut) mutta logiikkaa on sinänsä hyvin vaikea opettaa, sillä se on niinkin yksinkertaista, että sitä ei voida opettaa. Jotkut ihmiset ajattelevat loogisemmin kuin toiset. On niitä, jotka ovat ihmisrobotteja, joiden ainoat tunneperustaiset säännöt on tehty kehon vaatimuksista, ja niitä lumihiutaleista tehtyjä kanelirullia, jotka eivät logiikasta ole kuulleetkaan. On toki ihmisiä joilla on 50/50, mutta nuo kaksi ääripäätä tulevat yleensä eniten esiin. Tämä aiheuttaa päänsärkyä, mutta oletko ikinä kuullut mbti-järjestelmästä? Kyseessä on persoonallisuus tyyppi systeemi, joka jaottelee ihmiset ekstrovertti/introvertti akselilla, intuitiivinen/aistiva akselilla (periaatteessa sitä, että oletko maanläheistä sorttia eli aistiva, vai mielikuvituksellisempi, ja omalaatuisempi, eli intuitiivi), tunteva/ajatteleva akselilla (tulevatko päätöksesi siitä mistä henkilökohtaisesti pidät, vai siitä mikä on loogisesti tai objektiivisesti oikein), sekä oletko järjestelmällinen vai turbulentti. Tämä saattaa kuulostaa pseudotieteeltä, ja sitä se ehkä onkin, mutta ihmiset on oikeasti mahdollista luokitella tällä lailla. Toki siis aistiminen, tunteminen ja ajattelu on jaettavissa ekstroverttisiin ja introverttisiin. Mutta en mene siitä sen pidemmälle.


Kukalie

Tämä on ihan päätön väite. Nimittäin jos logiikkaa ei voisi opettaa, en olisi istunut ties millä logiikan luennoilla luoja ties kuinka monta tuntia. Näitä luentoja ennen en osannut mitään formaalia logiikkaa, nyt taas osaan. >Tämä saattaa kuulostaa pseudotieteeltä, ja sitä se ehkä onkin, mutta ihmiset on oikeasti mahdollista luokitella tällä lailla. Ihmiset voidaan luokitella myös sangviinisiin, flegmaattisiin, koleerisiin ja melankolisiin. Antaako tämä mitään järkevää tiatoa mistään? Ei anna.


Dogedoomofinternet

>Ihmiset voidaan luokitella myös sangviinisiin, flegmaattisiin, koleerisiin ja melankolisiin. Antaako tämä mitään järkevää tiatoa mistään? Ei anna. Temperamentit ainoastaan antavat tietoa, minkälainen ihminen on olemukseltaan: Melankolinen? Rento? Lyhytpinnainen? >Nimittäin jos logiikkaa ei voisi opettaa, en olisi istunut ties millä logiikan luennoilla luoja ties kuinka monta tuntia. Näitä luentoja ennen en osannut mitään formaalia logiikkaa, nyt taas osaan. Nyt kyllä joudun myöntämään että en ole tälläisesta kuullut. Ainoa mitä itse tiedän on deduktiivisen ja induktiivisen päättelyn filosofiasta.


degenervatea

Laulukokeen numeron pitäisi tulla asioiden oppimisesta ja uskaltamisesta, ei siitä kuinka hyvä on laulamaan. Laulu on kuitenkin tekniikkaa ja opeteltavissa siinä kuin muutkin asiat. Ei sillä pitäis olla väliä kuinka hyvin laulaa, vaan sillä kuinka hyvin on opetellut niitä tekniikoita. En muista enää omaa laulukoetta, muistan vaan että se oli itelle sellanen kuriositeetti, että "katotaan mihin rahkeet riittää" ja koska numerolla ei ollut mitään väliä, se oli ihan kivaa. Muutenkin, huonot numerot voi tuntua pahalta, mutta on iso karhunpalvelus jos ei saa elämänsä aikana mistään rehellistä palautetta.


Northern_fluff_bunny

Tuo vaatisi, että sitä tekniikkaa opetettaisiin.


Snidged

Melkeinpä jokainen koe oli itselleni itseni nöyryyttämistä opettajan edessä. Laulukoe oli oikeasti se ainoa, mitä odotin; oli edes kerran mahdollista saada numero jota voi esitellä kotona. Kerrankin mahdollisuus onnistua. Matematiikka varsinkin, siellä hädin tuskin oli kykyä päästä läpi. Kokeethan pitäisi palauttaa, mutta eiväthän ne enää neljännen luokan jälkeen sinne asti päässeet. Sen verran traumatisoitu olen vielä nykyään yliopistossakin, että /jokainen/ tentti alkaa itkien, ja päättyy paniikkiin. Mitenkäs me oppimisvaikeudelliset, joiden ainoa vahvuus koulussa on taideaineissa? Jokaisella ihmisellä on vahvuuksia, ja heikkouksia. Olisin entistä surkeampi ihmiskasa jos minulla ei olisi ollut mahdollisuutta edes jossain näyttää, että kyllä todistuksessa on edes jotain hyviä numeroita. Ainoa kymppi oli musiikki. En suosi minkään numeron poistamista todistuksista. Se numero saattaa olla ainoa asia, mikä sitä lasta kannattelee.


Jontter

Kaikki pystyvät oppimaan laulamaan osuen nuottiin, jolloin laulu kuulostaa kuulostaa vähintään OK. Kaikista ei tule solisteja, mutta harjoittelemalla ja oikealla opetustavalla se onnistuu. Toki eri asia sitten, jos koulussa ei harjoitella tekniikkaa vaan vedetään pianon ja kitaran säestyksellä suomi rokkia. Sama pätee muihinkin taideaineisiin. Kuka tahansa voi oppia piirtämään ja maalaamaan teknisesti hyvin. Ei taaskaan tarkoita että kaikista tulee taiteilijoita. Aivan kuten joku on matemaattisesti luontaisesti tai varhaiskasvatuksen pohjalta lahjakkaampi toinen voi olla lahjakkaampi / empaattisempi tunnetaidoissa tai lahjakkaampi taideaineissa. Hymypokaaleista samaa mieltä, voisi unohtaa perinteen. Se että meillä on koulutusjärjestelmässä isompia ongelmia ei tarkoita etteikö niitä pienempiäkin voisi korjata.


Northern_fluff_bunny

Totta kai jokainen voi oppia, ongelma on se, että näitä asioita ei opeteta tai ainakaan silloin kun minä olin koulussa ei kuvaamataidossa tai musiikin tunneilla opetettu piirtämistä, soittamista tai laulamista. Liikunnassa ei opetettu liikuntaa. Pärjäsit jos pärjäsit, muussa tapauksessa sait huonon numeron.


LordMorio

Samanlaiset muistot itselläni. Opettaja sanoi että tänään piirretään/maalataan kuva milloin mistäkin tai milläkin tyylillä tai välineillä. Eri tyylejä oppi siis ehkä hieman, mutta tekniikkaopetus oli olematonta. Musiikintunnilla pääosin laulettiin ryhmässä, tai joku joka jo osasi soittaa soitti jotain kun muut kuuntelivat. Liikunnan tunneilla oli pääosin joukkuelajeja (mikä toki on ymmärrettävää kun niitä on helpompi järjestää isommalle ryhmälle), mutta nekin olivat tyyliin "tässä on pallo, pelatkaa".


keltanenhuppari

Vastalause. Nimim. Laulutunneilla (vuoden tai kaksi)/lukion musiikkilinja(2v)/seurakunnan musiikkiesitykset(4v)/ripari(7x)/muut musiikkiesitykset(10-20x) eli kokemusta laulusta löytyy, lisäksi kitaraa ja musiikin teoriaa 6-7v harjoitellut, mutta nuotissa en laulauessa pysy vaikka kiväärillä uhattaisiin. Äänihuulet ei vaan taivu kaikkiin korkeuksiin tai pitämään sitä tiettyä korkeutta yllä, sillä sipuli. Tätä huomioon ottamatta hyviä pointteja sulla


[deleted]

[удалено]


degenervatea

>Noin 1 % ihmisistä ei ymmärrä musiikkia lainkaan. Nämä ihmiset saattavat jopa käydä konserteissa sosiaalisten tilanteiden ajamana, muttei pysty erottamaan musiikista minkäänlaista rytmiikkaa tai sävellajeja yrityksistä huolimatta. Eikö sit oo ihan linjassaan, että nämä ihmiset saa huonon numeron musiikista? Eikö se ole silloin juurikin todellinen arvio niiden kyvyistä? Niin kauan kun se ei haittaa koulussa etenemistä, miksi se olisi huono asia?


FuckAllUsernames

Nyt oikeasti loppu tää! Laulutaitoja vaan harjotellaan eikä itketä että muut on parempia. Ihmiset on kaikki samanlaisia ja pystyy kaikkeen paitsi ne laiskat. Vähän vaan eforttia pitää pistää!


Northern_fluff_bunny

Anteeksi mutta mitä vittua? Eikä se laulaminen harjottelemalla mihinkään kehity mikäli ei opi tekniikkaa ja näin. Se tekniikka pitäisi esimerkiksi opettaa mitä ainakaan omilla musiikintunneilla ei tehty.


FuckAllUsernames

Odottaisin moderaattorilta parempaa kuin tuollaista geneettisiin etuihin viittaavaa paskaa. Kaikki ollaan samanlaisia, jotkut vaan on parempia, mutta se on heidän omaa ansiotaan, joten siksi jos joku taas on huonompi on se kanssa vaan omaa syytä. Pitää tajuta että luokan huonoin ja luokan paras käy samaa koulua ja elää samassa ympäristössä, eikä geenit vaikuta niin paljon mihinkään sosiaalisiin kykyihin tai "lahjoihin" tai älykkyyteen.


Xygen8

> Kaikki ollaan samanlaisia, jotkut vaan on parempia, mutta se on heidän omaa ansiotaan, joten siksi jos joku taas on huonompi on se kanssa vaan omaa syytä. No nyt on kyllä niin vitun sakeeta settiä että huhhuh. Meinaat siis että jos jotkut on vaikka kehitysvammaisia tai kärsivät esim. kiusaamisen aiheuttamista mielenterveysongelmista, ja ovat sen takia huonompia, niin se on ihan oma vika? Tän on pakko olla rölli, eihän kukaan voi olla näin todellisuudesta irtautunut.


FuckAllUsernames

Hei, voit selata rSuomea taaksepäin ja siellä on kumottu kaikki väitteet siitä että perimä toisi mitään sellaista etua jota ei pienellä työllä voisi korvata saavuttaakseen elämässään saman. Kuvittelin itsekin joskus muuta, mutta rSuomi on tie ja totuus ja sinun vain kannattaa hyväksyä se ja jatkaa elämääsi.


LordMorio

Samoin esimerkiksi matematiikkaakin oppii ihan vain harjoittelemalla. Siitä vaan ekaluokkalaisille integraalilaskuja naaman eteen, kyllä ne siitä pikkuhiljaa oppivat eikä siinä mitään perusteita tarvita.


FuckAllUsernames

Osasiko sun luokkakaveri integraalilaskut ala-asteella ja olit kateellinen? Hei, jos toiset lapset osaa ja sinä et niin kyllä se on sinusta kiinni, vai syytätkö huonoja geenejä?


LordMorio

Missä vaiheessa olen sanonut jotain geeneistä? Laulamista on opeteltava niin kuin muitakin aineita, mutta koulussa "opetus" on pelkkää harjoittelua ilman mitään tekniikkaopetusta (ainakin omien, ja ilmeisesti muidenkin muistikuvan mukaan). Eihän matematiikkaakaan opeteta ilman että käydään perusteet läpi, mutta laulaminen pitäisi opetella itse?


FuckAllUsernames

Lasten musiikkiluokissa ei ole mitään American Idols -tuomarointia. Matkitaan vähän mitä ollaan kuultu. Ihme kuvitelmaa että siellä pitäisi olla jotain laulutekniikkaa. Ei liikuntatunneillakaan opetettu juoksutekniikkaa mutta kyllä siellä juostiin silti.


schimpynuts

Mutta eihän sen niin pitäisi mennä, että opettajat sen valitsevat, vaan nimenomaan luokan oppilaat äänestävät oman luokan hymytytön ja - pojan. Tuohan on aivan paskaa tuollainen, että luokan ulkopuoliset ovat mukana päättämässä.


Northern_fluff_bunny

Käsittääkseni kyseinen patsas tulisi saada hyvästä käytöksestä ja näin, ei siitä, että kuka on luokan suosituin.


schimpynuts

Ei meillä ainakaan luokan "suosituimmat" niitä voittaneet koskaan. Toisaalta helppohan se on lasten äänestää vertaispaineen alla aina sitä suosituinta, joten ymmärrän pointin.


[deleted]

[удалено]


schimpynuts

Meillä taas oli 90-luvulla keväisin aina äänestys, jossa laitettiin nimet lappuun ja opettaja vain laski äänet. Tiedä sitten miten valinnat on 50-luvulla tehty, mutta sehän lukee tuolla jutussakin, että oppilaat tekevät valinnat.


[deleted]

[удалено]


schimpynuts

Pieni koulu oli meilläkin.


NucleiRaphe

Toisaalta eikö sosiaaliset taidotkin ole opeteltavia siinä missä muutkin yllämainitut? On sekin omanlaisensa kyky saada muut tykkäämään itsestään ja tulevaisuutta ajatellen aika tärkeäkin taito että osaa verkostoitua, huomioda muita ihmisiä ja luoda suhteita. Yhtä lailla jotkut sattuvat vain olemaan esim matemaattisesti lahjakkaita ja saavat täten parempia numeroita pienemmällä vaivalla kuin ne, jotka eivät ole luonnollisesti niin lahjakkaita


Northern_fluff_bunny

Jos tälle linjalle lähdettäisiin niin sittenhän sen pitäisi olla ihan oppiaine. Toisaalta onhan meillä muitakin oppiaineita joissa ei opeteta mitään ja jollet ole lähtötasolta hyvä käyt käytännössä hakemassa huonon numeron.


Rakennusmestari

Toisaalta tuotahan näkee myös aikuisena eri työpaikoilla tai tapahtumissa. Eli tavallaan tuo realismia myös luokkahuoneeseen. Voit saada palkinnon jos olet hyvä tyyppi. Ei välttämättä tarvitse omata parhaimpia arvosanoja tai olla ylipäänsä parhain ehdokas jne.


Elukka

>Voit saada palkinnon jos olet hyvä tyyppi. Välillä käy noin mutta välillä käy myös niin, että ristiriitainen henkilö saa palkinnon, koska 20 ääntä halkeaa esim. 7-5-4-3-1 Voi olla, että 13 inhoaa tuota tyyppiä, mutta sai palkinnon silti, koska pienten piirien politiikka. Tavallaan hyvää opetusta lapsille, mutta jotenkin menee peruskoulun tasapäistämisen ideologiaa vastaan.


Rakennusmestari

Näinhän se on. Mutta samaa menoa näkee myöhemmin jokatapauksessa myös koulun ulkopuolella


ellilaamamaalille

Muistelen etten saanut koulussa koskaan hymypoikapatsasta eikä asia koskaan kiinnostanut. Toivottavasti ne jotka semmosen saavat tykkäävät siitä. Elämässä on paljon hymypoikapatsaita. Semmosta se vaan on.


Petembo

Helpommin kyllä sitä opettajan persettä nuolee kuin on luonnollisesti vaikka nopea. En koskaan harjoitellut juoksua mutta ei kukaan koulussa minulle siinä pärjännyt. Hymypatsas nyt yleisesti ei vaan kiinnosta ketään muitakun jotain heikko itsetuntoisia yksilöitä joilla elämän tarkoitus on vain mielistellä muita.


FuckAllUsernames

Lasten vaan pitää treenata ihmissuhdetaitoja ja panostaa vähän ulkonäköön. Ihan sama kuin aikuisilla. Oma vika jos ei jaksa nähdä vaivaa. Hirveen natsahtavaa tuollainen puhe mistä voisi päätellä että jotkin "geenilottovoittajat" saisivat jotain antsaitsematonta etua tässä maailmassa. Kaikki on omasta työstä kiinni.


Northern_fluff_bunny

Että lapsille vielä vähän lisää ulkonäköpaineita? Jätte bra.


taastaas

Muistaakseni meidän koulussa noista ei äänestetty luokan kesken, mut saajia voisi silti luonnehtia sanoilla "enimmäkseen harmiton". Siis henkilöt, jotka ei aktiivisesti kiusanneet mutta eivät olleet kiusattujakaan, ja koska meillä oli se vanhanaikanen meininki et kiusatut oli hyviä koulussa ja kiusaajat huonoja, niin hymypatsaan sai sellainen keskinkertainen suoriutuja. Ihan sinänsä onnistunut valinta, koska ei herättänyt tunteita juuri suuntaan tai toiseen.


KamalaKameliKirahvi

Mites sellainen keskisormipatsas, joka jaetaan luokan kovimmalle anarkistille ja auktoriteettien kyseenalaistajalle?


HiddenTrousers

Hymypatsas taitaa mennä usein luokan kilteimmälle ja tunnollisemmalle lapselle. Mulla on sellainen kutina, että sellainen ei ole välttämättä hyvä asia. Ylikorostunut kiltteys ja tunnollisuus on varmaan usein seurausta lapsen huonosta itsetunnosta, siitä ettei hylkäämisen pelossa uskalla kokea ja näyttää tunteitaan jne. Se voi olla ikään kuin pyrkimys sopeutua ahdistavaan ympäristöön häivyttämällä sen kanssa ristiriidassa olevat omat rajansa, tunteensa ja tarpeensa. Lapsena siitä saa kiitosta, mutta myöhemmin sellainen meininki tuottaa sitten aika ahdistunutta elämää, burnoutteja, ihmissuhdeongelmia, masennusta ja ties mitä.


Bongilate

Voi olla ihan totta. Itse kuitenkin sain melkeempä pelkästä positiivisesta olemuksesta sen aikanaan. Muutamissa tappeluissa olin ja typeryyksiä tuli tehtyä mutta kuitenkin sain sen pystin. Lieneekö paremman puutteessa annettu sitä en tiedä.


Nallutka

En sanois, meidän luokalla hymypatsaat meni kiusaajille. Yhdelle oppilaalle, kuka oli kova opiskelija ja urheilia, mutta otti muutan oppilaan silmäpiikiksi, tavallisesti osallistu kiusaamiseen, mutta käyttäyty kun opettaja oli läsnä. IMO hymypatsaat ton kokemuksen perusteella vaikuttaa aika surkealta.


Elukka

Meillä meni poikien patsas melko älykkäälle ja opettajien kanssa hyvää pataa olevalle. Tunnollinen ylisuoriutuja ainakin opettajien näkökulma. Ei varsinaisesti ollut kiusaaja, mutta helvetin itsekeskeinen ja inhoamilleen tiuskiva, kun opettajia ei ollut näköpiirissä. Ei tuollaisista palkinnoista itselle mitään traumoja jäänyt, vaikken saanutkaan, enkä suuresti pitänyt palkinnon saaneista. Ihmettelen vaan, että pitäisikö tällaisia hevonpeepalkintoja olla vielä enemmän, vaikka yläkoulussa ja toisella asteella uudet hymypatsaskierrokset, jottei todellisuus unohtuisi lapsilta/nuorilta.


Arwil

Hermot menee nykyajan kyvyttömyyteen sietää missään eriarvoisuutta: kollektiivisesti rangaistaan muita poistamalla palkinnot ja kieltämällä kalliit tai esteettömät luokkaretket, jotta kukaan ei kokisi olevansa erilainen. Kyllä normaalin itsetunnon omaava ihminen osaa iloita muiden puolesta tuntematta itseään huonommaksi tai kateelliseksi. Itsekään en koskaan voittanut yhtään mitään, mutta en salli edes ajatuksena sitä, että muilta olisi viety heidän ilonsa.


tyyppi155

Tämähän se ois. Vituttaa miten suomalaiset osaavat valittaa jokaisesta vitun asiasta. Naapurin lapsi sai hymypatsaan ni se on syrjivä ja rasistinen. Maksetaan 50€ että naapuri ei saisi 100€


TheOneAndOnlyGoodDog

Meillä oli sillanen kiva kaveri pilomi jossa oli joku vitosen seteli jonka oppilaat äänestävät. Itse tykkään mutta tietty olen voittanut jos sejotenkin mielipiteeseen vaikuttaa


sowhather

Hymypatsaan ongelma on jo se, että ei ymmärretä sen kriteerejä sen antamiselle. Virallisestihan ne pitäisi antaa ystävälliselle ja reilulle kaverille. Näin ei kuitenkaan usein ole. Se, että oppilaat äänestävät joukostansa patsaan saajat on varsin hieno idea. 11-vuotiaille voi olla kuitenkin hämäävää tunnistaa ero ystävällisen, auttavaisen oppilaan ja kiltin oppilaan väliltä. Kovin usein patsaan saa joko luokan kilteimmät ja hiljaisimmat tyttö ja poika, tai luokan suosituimmat ja eniten valokeilassa olevat oppilaat. Oppilaat eivät välttämättä osaa nähdä ja erottaa joukosta oikeasti reilua kaveria, joka ei tee itsestänsä numeroa, muttei ole myöskään tuppisuu. Toki jokainen luokka on aina aivan oma juttunsa, mutta tällaisia kokemuksia minulla asiasta. Sen verran vielä, että opettajakaan ei välttämättä ole silti parempi vaihtoehto valitsemaan hymytyttöä ja -poikaa, sillä viehän se hymypatsaasta sitä hohtoa ja ideaa. Se ei tuntuisi niin reilulta.


SienkiewiczM

Osalla luokka-asteista opettaja päätti, osalla oppilaat äänestivät. Muistaakseni sain patsaan äänestyksen perusteella, enkä ollut esillä olevin tai suosittu urheilutyyppi vaan aika ujo. Muistan että äänestykseen suhtauduttiin vakavasti ja perusteista keskusteltiin etukäteen opettajan johdolla. Kaikki ainakin olivat sitä mieltä että itseään ei ole sopivaa äänestää ja moni otti esille että pelkkä kaveruus ei ole riittävä peruste sekään. Mielestäni nämä tilaisuudet olivat todella hyviä vastuun ja ehkä jopa demokratian oppihetkiä. Ala-asteikäisen pitää jo pystyä kestämään pettymyksiä. Kiusaaminen ei ole palkitsemisen syytä. Ehkä huonohenkisissä kouluissa patsaista voi pidättäytyä jos niistä herää suunnaton poru, mutta perinnettä ei ole tarvetta romuttaa, ei edes sukupuoli-identiteettiasioiden takia.


M4Qu1i

Meilläkin koulun kovimmat kiusaajat sai aina hymypalkinnot. Mukavasti dissonanssissa oikea elämä ja opettajien mielikuvat.


Hypetys

Meiän luokan hymypatsaan sai eniten muilta oppilailta ääniä saanu oppilas. Kertaakaan ei kiusaaja saanu pystiä. Päättikö opettaja pystin saajan vai oppilaat?


M4Qu1i

Kuten hieman varovasti vihjasin opettajien päättäneen koko farssin. Onneksi jossain äänestetään!


Asapasagurus

Japanin malli meillekki eli koulun ilmoitustaululle vain kaikkien tulokset julkisesti näkyviin. Tottakai hymypatsaat pitää valita oppilaiden äänestyksellä ja jokin puolueeton taho laskemaan äänet mutta valittamalla muiden menestyksestä siten, ettei kohta ketää saa palkita tai kehua on mielestäni täysin väärä polku edetä. Joillekkin ihmisille tuntuu olevan todella vaikeaa hyväksyä se ettei oma lapsi olekkaan se super älykäs menestyjä tai sosiaalisesti taitava. Suurin osa ihmisistä kuitenkin on sitä keskivertoa eikä se silmät ummistamalla ja palkintoja poistamalla katoa.


kaputeensawada

En ikinä saanut eikä kiinnosta. Kaikesta jengi vetääkin herneen nenään


Eevika

Pitääkö poistaa myös lukioista ja amiksista stipendit sun muut kun kaikki ei saa sellasia. Vois varmaan poistaa myös arvosanat kun kaikki ei saa samoja.


Cuulq

Hymypatsaat ovat turhia ja mielestäni esimerkki ns. "osallistumispalkinnosta". Kuten moni on jo huomauttanut, mitään tietynlaista taitoa tai osaamista ei palkita tällä patsaalla. Aikanani hymypatsaan saaja äänestettiin luokan kesken, joka usein tarkoitti sitä että se jolla oli eniten kavereita tai suosituin sai eniten ääniä. Tämän hymypatsaan saamisen eteen ei siis tarvitse välttämättä edes tehdä mitään. En tiedä ovatko syrjiviä, ehkä se voi lapsesta tuntua semmoiselta kun tietää että ei ole mitään mahdollisuutta saada tuommoista palkintoa vaikka tekisikin ns. "töitä" sen eteen. Erityisesi nuoret lapset kuitenkin saa pahan mielen jokatapauksessa tuommoisesta, joka on sinänsä luonnollista tuossa iässä. On kyllä todella tyhmää, että vanhemmat puuttuvat asiaan kun heidän pikku mussukansa ei saanutkaan palkintoa. Pitäisi vain omalle lapselle selittää että ei ole yhtään vähemmän tärkeä vaikka ei saanutkaan palkintoa.


skyturnedred

Osallistumispalkinnot juurikin jaetaan kaikille, eli tämä on päinvastainen esimerkki.


Cuulq

Juu, tiedän. Ehkä huono sana osaltani, mutta tarkoituksenani oli luoda kuva siitä kuinka hymypalkinnon voi saada vain olemassaololla eikä millään taidolla. Osallistumispalkinnoiden saamisen kriteeri onkin hyvin samanlainen siinä mielessä.


GalaXion24

En muista että meillä olisi noita edes ollut, mutta muistan kyllä stipendeistä että maksimissaan syytinnitseäni kun en saanit, koska oli kyllä aika selkeä missä piti menestyä sellaisen saadakseen. Aina tuntui myös reilulta että joku tietty henkilö sai kun oli kerran selkeetä että kyseinen henkilö oli siinä aineessa paras.


Asapasagurus

Jos se luokan suosituin saa patsaan niin mitäs väliä tällä on? Se, että ymmärtää jo nuorena jotta positiivisella käytöksellä, olemalla miellyttävä persoona ja keräämällä ison kaveripiirin/verkoston voi saada menestystä on erityisen tärkeää. Ihmisiä jotka hyödyntävät näitä taitoja työelämässään on miljoonia ja osa heistä todella menestyviä. Hymypatsaanhan todellinen merkitys on antaa maininta/palkinto lapselle, jolla on ns. "People skills" hallussa. Toki se miten hymyhenkilön valinta toteutetaan on toinen asia. Edit. Itsehän en ole saanut hymypatsasta koskaan.


Famous-Weather-947

Yks kaveri sai tommosen ja muut naurettiin sille. Se oli ihan oikein.


Petembo

Me puhuttiin Vuoden perseen nuolija-palkinnosta. Ei kyllä kiinnostanut ketään koko pysti lukuunottamatta niitä muutamaa jotka koko vuoden opettajaa yrittivät kaikin tavoin mielistellä.


SinisterCheese

Minä muistan kun hymypatsas annettiin mun pahimalle kiusaajalleni... Minun mielestä koko järjestelmä on paska eikä sitä voida oikeuttaa jos sellainen patsas on mennyt tai menee yhdellekään joka on kiusannut ketään. Omien kokemusteni perustella järjestelmä on paska ja voitaisiin lopettaa.


Rakennusmestari

Kyllä minä nyt niin mieleni tästä pahoitin. Ei muutakun kukkahattua syvemmälle päähän


TheImmuX

aika nyyhkis jos ei hymypatsasta tule


paha_sipuli

Vähän niinkuin hoitajien palkankorotukset: jos ei opettajat ja kaikki muut kuntatyöntekijät saa samanlaista korotusta lääkäreitä unohtamatta (vaikka saivat jo), niin sitten [on parempi ettei ketään saa palkankorotusta.](https://old.reddit.com/r/Suomi/comments/uxhfod/hoitajat_haluavat_muita_suuremmat_korotukset/)


jamaisvivant

Olisin pitänyt hirveän nolona ja kiusallisena jos olisin voittanut tuollaisen.


matsubokkeri

On. Tämä on jotenkin perverssi tapa valita yksi henkilö luokasta joka on yleensä sitten tyttö jota on muutama bestis äänestänyt tätä. Eräänlainen simputuksen tapa tämäkin.


Mescman

Eniten ihmetyttää, että miten asiasta jaksetaan edes nostaa tällainen haloo. Meidän koulussa ei jaettu patsaita kertaakaan.