T O P
  • By -

OkMushroom364

Pingu, muuten oli mahtava ohjelma mutta se vitun mursu joka kiusasi pingua näin painajaisia samaisesta viiksekkäästä mulkusta jossa koin saman kuin pingu ;(


SelfFuckCaptains

[The Thingu](https://www.youtube.com/watch?v=wrZ7PnolbQ4)


fleeting_existance

Huh huh! Olipas se!


Kalliokielo

Tuo mursu pelotti ja ahdisti todella paljon, mutta jostain syystä silti katsoin tuon jakson aina vaan uudestaan ja uudestaan (meillä oli se VHS-kasetilla).


PahaVirhe

Meillä ei ollut mitään rajoituksia siinä että minkälaista ohjelmaa lapset sai katsoa. Tai no pornoa ei katsottu mutta kaikki k-16 leffat meni hyvin ala-asteella. En niitä yleensä mitenkään pelännyt, se oli vaan jännää kun vähän suolenpätkät lentää, mutta Kärpänen meni jotenkin tunteisiin. Siinä on niin lohduton tunnelma kun se äijä vääjäämättä pikku hiljaa menettää ihnisyyttään ja niin hyvin maskeerattukin. Se nainen mua kanssa suretti tosi paljon kun se epätoivoisesti siinä roikkui ja jaksoi yrittää vaikka peli oli jo menetetty. Siinä kohtaa kun se nainen näkee sen painajaisen missä se on synnyttämässä niiden lasta ja sitten kauhusta kankealla kätilöllä onkin kiemurteleva kärpäsen toukka sylissä niin mulla meni kannentiiviste ja huutoitkin ties kuinka kauan. Ei helvetti se oli hirveetä. Katsoin sen elokuvan kokonaan vasta joskus vähän vajaa kolmekymppisenä ja oli se kyllä hyvä ja kauhea.


Kalliokielo

Katsoin Kärpäsen joskus lukioikäisenä, ja vaikka pidin sitä hyvänä elokuvana, en halua nähdä sitä enää ikinä uudelleen.


NeilDeCrash

Itsellä tuohon kategoriaan menee Martyrs (2008) https://www.imdb.com/title/tt1029234/reviews?ref_=tt_urv - nuo arvostelut kertoo aika paljon. Hyvä leffa jonka katsoin aikuisena, mutta en halua enkä aio katsoa koskaan enää. Ainoa leffa joka on tuolla listalla.


Northern_fluff_bunny

Testaa Irreversible ja unelmien sielunmessu :)


Euphoric-Strength-19

Täähän se ois. Itsellä meni pahasti uniin oksennuksella lihan syövyttäminen ja sitten vielä kakkososassa vartija joka jää hissin alle.


skipdip2

Kärpänen oli kyllä väkevä! Siinä oli sekä äärimmäistä lihallista että emotionaalista kauhua samassa paketissa. Mulla oli sama homma kotona, että melko pienellä skriinauksella sain katsoa mitä lystää, mutta ei joku Predator jaksanut pelottaa kymmenvuotiasta, kun se lopulta oli aika käppäinen hirviönpuolikas. Kärpäsestä muistan miltei 30 vuoden jälkeen kynsien irtoamisen, samaten tuon unen toukan synnyttämisestä (ja vieläpä sen, että se oli uni) sekä sen, kuinka Kärpäsmies lopulta hamusi itse sitä haulikkoa naamansa. Viimeinen oli ehkä sellainen inhimillinen silaus, että elokuva ei tullut uniin kuin vain seuraavaksi yöksi. Ja elokuvan painostava rakenne teki alusta asti selväksi, että vituiksi tulee menemään ja rujosti, mutta päähenkilö ei sitä ymmärrä.


Ketunnokka

Tämähän se olisi. Lisäksi se nurinpäin mennyt apina oli karsea.


moerkh

Se, kun muumipeikko muuttui kummituseläimeksi Taikurin hatussa.


Noctvrna

Vittu että kuumotti. Ja Mörkö ulkona kun pappa alkoi vittuilemaan, että "mikään ei estä Nipsua lähtemästä kotiin.."


Mundy77

Hattivatit oli kans kuumottavia.


banaanipaniini

No tämä! Ja se jakso jossa muumin mahan päälle tulee ne kummituksen jalat. Hyi että oli muuten kykit housuissa sen jakson jälkeen


sakor88

Tuo oli ehkä hirvein jakso ikinä.


karlovilla

Kokonainen sukupolvi suomalaislapsia kärsivät eriasteisista traumoista ála "Taikurin hattu". En pysty edes aikuisena katsomaan sitä jaksoa ilman että puistattaa.


MrIzzard

Tää on vieläkin semisti ahdistava kyllä :/


jaypp_

Hyiii tää oli kyllä paha.


jaypp_

Hyiii tää oli kyllä paha.


Arct1ca

Morso.


Masseyrati80

Piti googlata, koska en osunut ikäryhmäsyistä tämän kohteeksi. Googlauksen eka havainto: "32% piti tästä ohjelmasta" ja screenshotit varmistivat... Mitä helvettiä oikeasti?


An_Mangoloid

Palkinto tälle, ja turpasauna sille kenen mielestä oli ok laittaa morso telkkariin.


ovelanimimerkki

Tää on aivan liian alhaalla.


Holiday-Speech-9412

Morso.


KuorivaBanaani

Se joka vuotinen klassikko pikku kakkoselta jossa nalle putoaa jään läpi ja lopussa sanoo "varokaa heikkoa jäätä" hemmetin matalalla äänellä. Toinen oli tietty kaikki Kaunat ja Ringit mitä porukat jostain syystä antoi mun katsoa 2-3 luokalla heidän kanssa :D


WhatsAFlexitarian

Syytän lapsena nähtyä Kaunaa siitä että pelkään ihan saatanasti peilejä ja ikkunoita pimeellä


Limp_Independent_309

Ai kauhee ;D


Limp_Independent_309

Sehän oli opettavainen tarina….


JokutYyppi93848

Enpä ainakaan mene niemenkärkeen jäälle käskyntelemään.


projectgene

Hui hai hiisi -ohjelma ihan pienenä, mutta myöhemmin se oli paras lastenohjelma. Gremlinsissä ja Muumien jäärouvassa oli jotain ahdistavaa. Broadcastersin [nauru](https://www.youtube.com/watch?v=XX7Hab-nu3w).


Jon_of_a_Jon

Tuo nauru! Kiitos! Oli joku ihme keskusteluohjelma (ennen Pikku Kakkosta tai muuta), ja sitten tuo Broadcasters-nauru. Minä käperryin sohvalle ja itkin. Tällainen lapsuusmuisto


Jolqqs

Hopeanuoli ja Akakabuto


muumis

ruoho metsän kansa oli mulle aika pelottava


muumis

lisään tuohon että ensimmäisen kerran ku näin harry potterista ankeuttajan en oo iha varma meneekä ne tuolla nimellä puhun niistä lentävistä mustista haamuista jotka imee sun sielun sun kasvoista ja toinen lapsena pelottava oli muumi mörkö menin sohvan taakse piiloon aina kun se tuli.


Limp_Independent_309

Mörkö on sympaattisin hahmo


Lodju

Mars hyökkää on yksi mitä muistan pelänneeni. Lisäksi se "varokaa heikkoa jäätä" vai mikä lie pikkukakkosen jälkeen tulikaan vissiin.


marjatuutti

Ai saakeli, olin tulossa juuri kommentoimaan omaa kokemustani Mars hyökkäästä. En ollutkaan ainoa. Tämä taisi tapahtua ollessani n. 7-vuotias. Eniten tässä huvittaa se, että aikuisiällä sain tietää että kyseessä on komedia/satiiri. Muksuna kuumotti niin pirusti kyseinen elokuva. Lopulta painajaisista pääsin eroon piirtämällä "hassut versiot" elokuvan marssilaisia isoilla peniksillä :'D


Lodju

Yllättävän hauska pätkä kyllä näin aikuisiällä katsottuna.


Oxygenisplantpoo

Oli kyllä aikamoinen trippi lapsena nähdä kun jonkun pää oli koiralla.


Lodju

Nojuu, itse taisin olla 5-vuotias tuolloin.


jaypp_

!! Mars hyökkää oli itselle tosi järkyttävä. Siis se yksi kohtaus missä jollekin jää vain sen kumppanin käsi jäljelle on syöpynyt mieleen, ja nytkin kun katsoo niitä alieneiden kuvia niin tulee semmonen PTSD yökötys vaikka eihän ne näin aikuisena kummoselta näytä. Muistan kun tajusin yks lauantai lapsena että ei saatana tää sama pätkä tulee telkkarista mikä aiemmin inhotti ja oli pakko lähteä toiseen huoneeseen sillä aikaa kun isä katsoi sitä lmao.


IvarTheBlacksmith

Vanha Tuntematon Sotilas ja kohtaus kun Hietanen sokeutuu.


El_Dumbo

Ja samasta leffasta kohtaus, jossa ambulanssi jää ilmahyökkäyksen kohteeksi. Melko lailla yksin syy siihen etten halunnut ottaa osaa kansanperinteeseen katsomalla sen vuosittain.


IvarTheBlacksmith

Jäi sillä kertaa näkemättä, kun piti mennä peiton alle sikiöasentoon käsittelemään nähtyä.


Limp_Independent_309

Sehän hymyili ekan kerran silloin


Unique-Accountant253

Juhan Af Grannin ufo "dokkarit". Nykyään vaan huvittavia, mutta joskus kakarana kuvitteli että humanoidit sieppaa.


Mtlnkr

Pimeällä juoksin aina kotimatkat, kun pelotti ulkoavaruuden muukalaiset.


NeilDeCrash

Aliens 2, tuli nähtyä ihan liian pienenä ja syy siihen miksi edelleen nukun jalat visusti peiton alla 30 vuotta myöhemmin. Olin kyllä nähnyt kaikenmaailman kauhuja jo aiemmin mutta se sai jonkun reaktion aikaan. Pelotti oikeasti öisin hetken aikaa. Varsinkin se kohta missä vielä yhtäkkiä seinään liimattu elossa oleva tyyppi sanoo "kill me" oli hirveä. https://www.youtube.com/watch?v=Koxkg7C216c


mussolman

Sama juttu itsellä, olin pienenä pari vuotta vanhemman serkun luona yötä ja Aliens piti sitten kattoa. Kyllä siinä meni monta vuotta että pääsi yli.


treemu

Tuli pitkään painajaisia kun katsoin Alien 3:n alkukohtauksen. Koiran ulvaisut ja se veriaalto...


M_880

Ei nyt ehkä ihan kuulu tähän, mutta uutiskuvista Nicolae Ceausescun* ja sen vaimon teloituksesta syöpyi yhdeksänvuotiaaseen mieleeni. Ainakin mielikuvissa ne ruumiit näytettiin uutisissa. *Romanian kommunistidiktaattori joka syöstiin vallasta 1989


VilleKivinen

Romaniassa se video katsotaan vuosittain jouluna, ja kohotetaan lasit Țuică:a. Sic semper tyrannis


tapio71

TV- sarjat Safiiri ja Teräs, Triffidien kapina, Avaruusasema Alfa, Hämärän rajamailla, Pelon rajalla, Yöjuttu. Valitettavasti tuolloin keskiajalla kun olin lapsi tai nuori ei näytetty varsinaisia kauhuelokuvia telkkarista.


LupusCutis

Asiaa. Olen vm 1968 ja juurikin Safiiri ja Teräs sai aikaan väreitä portaikossa "upstairs and downstairs"... Triffidien kapina oliko se, missä jättiorkideat (tms) juoksi kaduilla syömässä ihmisiä?


LogicalReputation

Kannattaa muuten etsiä nimenomaan tuo upstairs/downstairs -jakso Safiirista ja Teräksestä jostain uusintakatseluun, niin pääsee näkemään, millaista kötöstystä sitä tuli kersana katseltua tyynyn takaa.


tapio71

Oli.


FlyAirLari

>Triffidien kapina Tämä oli kyllä kauhea


rrkk2

Nämä kaikki. Huh...


LogicalReputation

Hammerin leffoja tuli muutamana kesänä joskus kasarin alussa viikottain. Niitä ei uskaltanut nauhoittaa edes VHS:lle.


tapio71

Joo, muistan. Christopher Lee näytteli Draculaa.


Card1974

Oho. Safiiria ja Terästä en itse päässyt näkemään, vanhemmat sitä seurasivat. Twilight Zone maistui sitten 80-luvulla kun kummitusjutut sun muut olivat makuun, mutta tarkoitatko tuota vanhempaa ensimmäistä sarjaa?


Ogawara

Pekka Töpöhäntä Amerikassa oli painajaiskamaa alusta loppuun, joskus teininäkin tuli vielä satunnaisesti uniin.


Lem0nlady

Kultaisen hännän... Kultaisen hännän...


duftilein

Joo totta!! Olin pakannut tän pois jonnekin muistojen syövereihin pois kummittelemasta mut nyt kun mainitsit.. Tää oli niin hämmärä leffa. Jotenkin tosi ahistava..


Kaivosukeltaja

Eläinten vallankumous. Joku sadisti oli saanut päähänsä tehdä Orwellin klassikosta piirretyn. Jostain syystä muistan nähneeni sen mukelona useammankin kerran eikä takuulla ollut oma valinta. Toisen kuumotuksen tarjoili Alfons Jokinen, jonka jonnet muistavat Mikko Mallikkaana. Alfons/Mikko mottasi pienempää kaveriaan nenään niin että veri lensi ja siitä hyvästä vietti yönsä seuranaan huono omatunto - jota symboloi sängyn alle manifestoitunut demoninen kissa. Bubbling under: Karvinen ja karannut musta pantteri. Peukaloinen ja kummitustalo. Twin Peaks. Päättymätön tarina ja hevonen suossa.


muristo

The joulukalenteri oli jostain syystä jännittävä


EL_ES_EL

Varsinkin kun Näsä sai Kossua


Usakko

Jostain syystä Hugo-peliohjelma oli musta lapsena tosi kuumottava. Johtui varmaan siitä, kuinka hahmo puhui sulle suoralla katsekontaktilla ruudun läpi. Pelkäsin Hugoa vielä vuosia sarjan loputtua.


FlyAirLari

Aina ei voi voittaa.


Stibemies

Herää pahvi! Viimeistä viedään.


Fager-Dam

Suursyömäri! Hinku- ja Vinki animaatiossa oli jättimäinen pallo joka söi kaikkea, Suursyömäri. Pelottava.


SmackMyBitsUp

Twin Peaksin BOB. Hyi helvetti!


MadRetr0

Turilas ja Jäärä pelotti mua jonkin verran, en tiiä mikä siinä oli.


Homokampela

Ruohometsän kansa. Ei että, oli kivaa katsoa se päiväkodissa kun henkilökunta viattomina ajatteli että k3 leffoissa ei voisi olla mitään pahaa.


Masseyrati80

Kyllä se Pelle Hermanni -pätkissä ilmassa leijunut ja ihmisiä lyönyt kepukka oli aika paha.


ollir

Tää kepukkahan se.


DeNiWar

V-sarja oli aika paha, tuli aikoinaan heti pikkukakkosen jälkeen. Kyllä siinä ainakin muutamia kertoja näki vähintään unia liskoihmisistä ympäristössä.


hanna87banana

Lastenohjelmista Alfred J. Kvak oli jotenkin tosi pelottava. En edes kunnolla muista, miksi se oli niin kauhea, mutta jotenkin jääny siitä sellanen väristys. Aikuisten ohjelmista Poliisi-TV oli kylmäävä, erityisesti se katoamistapausten esittely. Jotenkin ne kadonneet oli muistaakseni aina ihan tavallisia ihmisiä, niin tuli ajatus et niin voi käydä kenelle vaan. Sit nukkumaan mennessä jännitti, että jos mä katoankin tässä olkkari-makkari-välillä. 😄 Ja se juontaja oli aina niin vakava.


Masseyrati80

>Aikuisten ohjelmista Poliisi-TV oli kylmäävä En tähän päivään saakka ymmärrä, miksi helvetissä minun annettiin katsoa sitä niin pienenä. Kävimme muutenkin tosi harvoin kaupungilla, joten mitään "normalisoivaa" materiaalia ei ollut, ja sitten näytettiin niitä dramatisoituja pahoinpitelyitä joista syntyi kuva, että sinne eksyneelle ihmiselle voi tapahtua koska tahansa mitä tahansa.


Unique-Accountant253

Muistelen että Kvakin vanhemmat jäi auton alle, en ihmettele väristyksiä. Ei taida olla tommosta enää pikkukakkosissa.


hanna87banana

Joo, ja sit jotenkin ne jaksot oli kauheen psykedeelisiä kans.


MbwaMwitu

En muista mitään tiettyä hahmoa tai säännöllisesti televisiossa esiintynyttä asiaa pelänneeni. Kerran kuitenkin Poliisi-tv:ssä esiteltiin tapaus, jossa mies oli tapettu vessassa ollessaan ampumalla. Vessa oli asunnon ulko-ovelta alkavan käytävän päässä ja laukaus oli ammuttu ulko-oven ja vessan oven läpi. Hyvän aikaa tämän jälkeen tuli vessassa ollessa jonkin verran pelättyä vastaavaa kohtaloa.


Limp_Independent_309

Ei varmaan nyt kuitenkaan näytetty koko ruumista….


MbwaMwitu

Ei siinä muistaaksen näytetty ruumista ollenkaan. Lähinnä kuumottavaa oli ajatus siitä, että voisi kaikessa rauhassa istua kahden lukitun oven takana täysin tietämättömänä tapahtuvasta ja tulla tapetuksi sekä ajatus siitä, että olisi mahdollista tappaa näkemättä uhria tai pääsemättä tähän fyysisesti käsiksi. Paradoksaalisesti asia ei mietityttänyt yhtään muualla rakennuksissa tai ulkona.


Nunobastian

Melkein kaikki kaverini pelkäsivät Muumien Mörköä, mutta itse pelkäsin ihan hemmetisti Sirkuspelle Hermannin alkuvideota. En pelännyt sitä itse pelleä, vaan jotenkin se musiikki ja animaatio ahdisti ihan älyttömästi.


Astrallama

Jurassic park ei ollut ihan paras katseluelämys 5v. Muumien mörkökin silloin pelotti.


M_880

Niinkin omituinen sarja kuin Musta tuntuu. En ole sitä katsomalla koskaan katsonut, ja se on ilmeisesti jännityskomedia, eli ei pitäisi olla kovin pelottava. Siitä on kuitenkin jäänyt mieleen yksi kohtaus mikä pelotti minua oletettavasti 5-6 vuotiaana. Joku ajaa autoa (mielikuvissa se on Lada, jota ajaa Eero Melasniemi, eli Hyvien Herrojen "Tollo", mutta ei se varmaan ole koska IMDB ei mainitse Melasniemeä, ja siellä on kuitenkin listattu roolit "Pultsari 2":sta myöten). Kohtauksessa tien vieressä on nainen jonka yli ehkä ajetaan, tai se kummittelee, tai jotain. Joka tapauksessa, auto, pimeä tie, mutka, kuollut nainen. Tai sitten se on joku ihan muu ohjelma minkä vain luulin olevan Musta tuntuu 🤷 Edit: Käsikirjoittaja oli muuten Neil Hardwick


kissankoirankaima

Jokin aika sitten itsekin muistelin mikä oli se creepy tunnelmainen sarja nuoruusvuosilta. https://www.youtube.com/watch?v=5t5EcqqC9IM


jenzfin

Hyi, mä yritin just miettiä, että mikä se kamala ohjelma oli jossa kuollut nainen on kaivossa tjsp. Muistin että oli Anna- Leena Härkönen


Roy_Eastman

Tämä kohtaus tuli itsellekin ekana mieleen. Hyvin onkin iskostunut, kun eihän tuosta ole vasta kuin ehkä reippaat 30 vuotta.


M_880

Kiitos!!!! Edit: Hyi, tuli kylmät väreet. Varmaan näen tästä painajaisia 😅


ManyWildBoars

Muistaakohan tätä kukaan muu ysärin lapsi... Eli pahimpien painajaisteni lähde lapsena oli Sinbad merenkulkija - animaatio, josta en muista, oliko se sarja vai elokuva, koska oli yhdellä VHS-kasetilla. Tämä EI siis ole se Dreamworksin leffa, vaan vanhempi, muistaakseni alkuperältään jostain neukkublokin maasta ja tyyliltään hiukan stop-motion tyyppinen, hyvin tyylitelty animaatio. Koko kasetin tunnelma ja äänimaailma oli houreisen kauhistuttava, kuumeunen tyyppinen, vähän kuin loputtoman pitkä Varokaa heikkoja jäitä-pätkä. EDIT: löysin kyseisen leffan Youtubesta. En aio katsoa. https://www.youtube.com/watch?v=uhbRFchoNYc


Upbeat-Ad119

Se oli kyllä huikea elokuva. Todella jännittävää toimintaa ja pelottavia hahmoja. Löytyy youtubesta koko elokuva: https://youtu.be/Pv40yHia8mg


202042

Tuo ei kyllä animaatiolta näyttänyt


Upbeat-Ad119

Oho, väärä pätkä tosiaan :P


ManyWildBoars

Hei, itseasiassa tarkoittamani leffa ei ollut tämä, vaikka muistan tämänkin nähneeni. Omani oli tosiaan animaatio ja kappas, se löytyi YouTubesta jopa suomenkielisin dubein. https://www.youtube.com/watch?v=uhbRFchoNYc


Fjerner

Olin ihan kokonaan unohtanut tämän elokuvan mutta nopealla vilkaisulla tulvi heti mieleen lintuhirviö ja jättiläinen joka sokaistiin. Ahdistava äänimaailma ja surrealistinen, houreunelta tuntuva stop motion-animaatiotyyli


jenzfin

Joskus isompien serkkujen kanssa ollessa näin kauhuelokuvan jossa nuoret olivat uimassa ja veden pinnalla lilluva massa tappoi ne yksi kerrallaan uimalautalta tjsp.


NeilDeCrash

Tais olla tales from the cryptistä jos oikein muistan? E: https://www.youtube.com/watch?v=Gyb8Ko-wOLE se olikin creepshow 2, tossa tais olla muutama eri tarina


MonkeyOnTheRun

Creepshow 2:n osio The Raft. Perustuu Stephen Kingin novelliin.


VirolainenMerimies

Joo. Tämä. Viinikanniemen leirintäalue, perheen kanssan asuntovaunussa ja maailman pienimmästä telkkarista The Raft... ei jumalauta. oon aika varma, että toi kokemus oli suuri osa mun nykystäkin uimakammoa.


jenzfin

Ihme kyllä minulle ei uimakammoa tullut, mutta en tykkää uimalautoista


Fjerner

Muistan kuinka isoveli toi kotiin kaverilta lainaamansa poltetun DVD-levyn Creepshow 2:sta. Mitään muuta en muista sen katsomisesta kuin The Raftin. Eipä tarvitse ihmetellä, miksi en kauheasti perusta uimisesta


-zebbe-

Ihmettelin kun näitä luin et muiden mainitsemat Jurassic Park ja Alien oli skidinä mun lempielokuvia, mörkö oli muumeista lempihahmo jne. Manaaja taas eskari-ikäsenä niin tylsä et todettiin serkun kanssa ettei tätä jaksa kattoa loppuun. *Mutta* *tämä* *vittu* *perkele* sai mut kuusvuotiaana nukkumaan lattialla muutamat yöt ihan siinä pelossa et se ruskeenmusta mönjä repii ittensä sängystä läpi. Suihkussa ja paskalla käyminen oli ihan saatanasta.


Dinosauriinium

90-luvulla menin aina sohvan taakse piiloon, kun telkkarista tuli *Kauhua kryptasta* *(Tales from the Crypt*). Iskä piti mokomaa taustameluna ja minä paskat housussa luikertelin pakoon, kun spuuki intromusiikki alkoi kuulua ja lopuksi se typerä luurankoukkeli ponnahtaa hauta-arkustaan ja nauraa NJÄÄÄHÄHÄHÄHÄÄ. Kamalus


FredaFF

Hopeanuolen karhun perhanat. Asiaa ei todellakaan auttanut se että kersana tuli asuttua ns. korvessa. Aamuiset koulumatkat bussipysäkille pimeitä talvisia metsäteitä pitkin oli kyllä oma seikkailunsa aina. Siinä oli sitä pelkokerrointa :D


karvahousu

Hui Hai Hiisi, oikeesti, kenen mielestä on hyvä idea laittaa sille punaset kiiluvat silmät?? Muumien Mörkö, Broadcaster-nauru... Mitähän näitä on. Aidosti pelotti monta viikkoa mennä nukkumaan, kun löysin youtubesta jonkun vanhan Pennywise-pätkän ja isoveli vielä pelotteli, että se syö pikkulapsia ku ne on menossa nukkumaan. Saatana sitä kuumotusta, että kurkkaako sängynpäädystä joku.


banaanipaniini

Olin tulossa sanomaan tuota Broadcaster-naurua! Siis hyi kamala että puistattaa vieläkin :D


Xygen8

Ekoisti. Juoksin kuulemma aina sohvan taakse piiloon kun Ekomies alkoi mölyämään jotain.


lilemchan

Mulla ei oo tästä omaa muistikuvaa ku olin niin pieni, mutta kuulemma pelkäsin Ekomiestä ja iskä joskus pelotteli että jos en syö reippaasti nii Ekomies tulee syöttämään.


Iso-Jorma

…ja maailma pelastuu!


NakitJaMuusi69

Taavi Tontun peikot.


iltanen

Tontut-sarja. Mitä helvettiä 😩 [Painajainen](http://2.bp.blogspot.com/-MJWSOVkGVsE/ViAAmd9wXdI/AAAAAAAABCo/ADdrVa2PojI/s1600/vlcsnap-2015-10-15-22h28m25s407.png)


Arwil

[Mark Twainin seikkailut](https://www.imdb.com/title/tt0088678/). Kohtaus, jossa tyhjän avaruuden keskellä on saari, jolle Saatana luo pienen yhteisön ja sen jälkeen tappaa kaikki. Lopulta koko saari häviää tyhjyyteen. Luonnollisesti elokuva tehty pelottavimmalla animaatiotyylillä, eli muovailuvahalla. Elokuva on näytetty Ylen TV1:llä vuonna 1991. En tiedä milloin ja miten olen elokuvan nähnyt, mutta tämä kohtaus tuli moniin painajaisiini ja ajattelin pitkään, että se oli vain omaa unikuvitelmaa, kunnes YouTube lanseerattiin ja löysin videon elokuvasta vuonna 2006. Vanhemmat, jos haluatte traumatisoida lapsenne, niin tässä linkki: https://www.youtube.com/watch?v=Ntf5_ue2Lzw


Voimajorma

Kaukametsän pakolaiset


Alwaysconfusedman

Äiti kertoi, että muksuna olin pelännyt niin paljon sitä Rölli elokuvan roskahirviötä, että olin pakottanut äidin nauhoittamaan jotain muuta kyseiselle VHS:lle.


Maalaaja

Are You Afraid of the Dark? Eli Pelottaako? Sen alkutunnari ainakin oli mieleenpainuva. Muistan myös erehtyneeni, kun katsoin telkusta X-Filesin X-cops jakson luullen sitä Cops sarjaksi. Oikeasti painajaisia sai aikaan, kun kaveri oli yökylässä ja katsottiin telkusta Stephen Kingin Hohto minisarjaa ja sieltä tuli se ammekohtaus. Se limainen nainen puistattaa vieläkin. Kunniamaininta The Langoliers - Ajan valtiaat minisarjalle.


bumbasaur

Aika samat. Alienit kuumotti kyllä noiden takia pienenä, mutta onneksi lmao meemit tuhosi ne.


Beautiful_Anybody_13

V.


FlyAirLari

Se oli aika paha se Muppettien iso mörkö. Sweetums. https://i.imgflip.com/365pyw.jpg


nicoman16

Mulla on joskus pienenä ollut sellainen erikoinen pelko, että kaikki ihmistä muistuttavat asiat, jotka ei kuitenkaan ole ihmisiä on aiheuttanut kuumotusta. Esim. vahahahmot, "realistiset" animaatiot, humanoidi robotit yms. Yks elokuva mikä aiheutti paljon painajaisia juurikin tästä syystä oli Steven Spielbergin A.I Artificial Intelligence.


202042

Coraline (2009) oli aivan helvetin pelottava pienenä. Yks Doctor Who jakso vuodelta ’05 jonka nimi oli the Unquiet Dead tai jotain saman tyylistä. Se kuollu mummo oli kyllä aika pelottavan näkönen.


Iso-Jorma

Jostain syystä jäänyt mieleen tunnelmaltaan uhkaavana sarja jossa oli saaressa hylätty talo täynnä nukkeja jotka sitten kummittelivat. Nimeä ei kyllä muista. Enkä kyllä paljon mitään muutakaan…


Arcticcircle7

Oliskohan ollut Hiidenvirta?


Iso-Jorma

No tämähän se on, kiitoksia! Näköjään on jäänyt monella muullakin päähän kummittelemaan Kuukkeli-haun perusteella


skipdip2

Semmoisia (hyvin tehtyjä) missä oli uskottavuuden silaus. Uskontoa opetettiin koulussakin, joten totta kai jossain Manaajassa oli vinha perä. X-Filesin paskansyöjäörkit eivät heilauttaneet mihinkään suuntaan, mutta ne pääjuonen harmaa-alienit salaliittoteorioineen olivat kyllä ihan täyttä juuh laitanpa loppujakson nauhalle ja katson valoisan aikaan -kamaa.


AcadiaScarlet

Klassikot Muumien mörkö-jakso sekä Aavelaiva-jakso kuumotti ihan vitusti. Päiväkoti-ikäisenä satuin näkemään vahingossa telkkarissa pyörivän Harry Potterin Salaisuuksien kammion kohtauksen, missä Harry ja Ron ajavat autolla pakoon niitä jättihämähäkkejä :D Ilmeisesti pelotti niin paljon, että vaikutti alitajuntaan ja näin seuraavana yönä ensimmäisen painajaiseni ikinä.


CivilSeries2528

Tripodien aika. Jonnet ei muista.


totuustorvi

Tästä syystä maailmojen sodassa syke 200 läpi leffan


e0f

Moni mainitsee pelkäävänsä muumien mörköä, itsellä ei ole muistikuvia siitä että olisin sitä erityisesti pelännyt. Taas kohtaus joka pelotti minua lapsena oli se kun Pyrstötähdessä nipsu menee sekaisin rubiineista niin että alkaa nähdä kaiken rubiineina, ja sitten siihen ilmestyy yllättäen se hirviö. Muita outouksia oli se jakso kun kummituksesta ilmestyy pelkät jalat, myös muurahaisleijona jäi mieleen.


HymnShark

Urhea pieni leivänpaahdin oli ja on yhä kuumottava.


VilleKivinen

Aliens säikäytti monesti oikein kunnolla, oltiin ala-asteen alkupuoliskolla ja katsottiin Aliens kasetilta kaverin luona varmaan viidesti. Edelleen rakastan koko elokuvaparia, Alien ja Aliens sytytti ikuisen kiinnostuksen scifiin ja luonnontieteisiin, vaikka näinkin painajaisia niistä.


MouseFIN

Tintti ja auringon temppelin rascar capac -muumiota. Joskus skidinä en uskaltanu mennä vessaa ku pelkäsin et se tulee heittään kristallipallon


MyaPrecious

Komisario Palmu -leffat. Kaasu-uuneja (joita en ole tähänkään päivään mennessä nähnyt) ja uima-altaisiin hukkumista tuli pelättyä kauan...


mr_delicious

Komisario Palmun erehdyksessä on vieläkin pari aika kuumottavaa kohtausta. Hiton hyvä leffa.


Adept_Concert_298

Leffat ei mitään, mutta saksalaiset trillerit oli jotenki niin kuumottavia että hyh.


Kalliokielo

En muista mikä lastenohjelma 2000-luvun alkupuolelta, mutta se oli muovailuvaha-animaatio, jonka päähenkilöinä oli tyttö ja poika. Poika imuroi vahingossa perheen koiran, joka hajosi kappaleiksi. Siis raajat, pää ja häntä irtosivat, ja koira imeytyi palasina imurin sisään. Poika taisi itkeä, mutta tyttö avasi imurin ja kokosi koiran taas kasaan. Muuten taisi olla harmiton ohjelma, mutta tuo yksi kohtaus jäi vainoamaan.


lilemchan

En muista tuota nimenomaista kohtausta mut oisko voinu olla Viivi ja Leevi? Se tuli monesti Pikkukakkosessa.


Kalliokielo

Todennäköisesti oli just tuo Viivi ja Leevi


absurdflyb

Nyt kun ihan kunnolla aloin miettimään, niin en hirveän montaa asiaa telkkarissa pelännyt. Mörkö oli sellainen on/off pelko, olin sellainen että mitä enemmän se pelotti, sitä varmemmin halusin sitä katsoa :D Hopeanuolesta muistan että pelkäsin niitä karhuja vähän, mutta sekin tuli katsottua niiiiin monta kertaa, hyvä ettei VHS kulunut puhki. Harppuunakarhu oli kyllä kaikista pelottavin, etenkin siinä kohtauksessa missä se vaan tuijottaa Hopeanuolta, eikä tapakkaan sitä vaikka se on ihan tassun alla. Tämänkin aina uhmakkaasti halusin aina vaan uudestaan katsoa vaikka se pelotti. Scary Movie 3 on vissiin ensimmäinen joka oikeasti pelotti, koska se oli mun eka tutustuminen Ring-leffoihin, joita en kuitenkaan enää sitten pelännyt samalla tavalla kun sain ne katsottua. Ring-muija moottorisahalla scary movien lopussa oli super pelottava itteni mielestä :D


Eethew22

Simpsonit jakso, jossa vihreä korkeaääninen mörkö


Spektaattorit

Pekka Puupää lumimiehen jäljillä. Lumimies oli aika pelottava.


mussolman

X-Filesin alku oli jo niin hirveä, etten edes uskaltanut itse sarjaa ikinä katsoa.


jjuuhhaa

V


riichartson91

Grimmin satuja ja se Sinikka Sokan eläytyminen ja kehonkieli osissa tarinoissa on jäänyt kummittelemaan.


P0tilas

ET:stä semmoset traumat, etten vieläkään pysty kattomaan.


Damudin

Muumien mörköä tuli pelättyä ja sitten joskus joltain kanavalta tuli Tales from the Crypt en nyt muista miltä mutta se "juontaja" zombiluuranko oli tosi pelottava silloin :D


Oxygenisplantpoo

Hah, sattumalta ajattelin juuri tätä männäviikolla. Kaksi muistuu mieleen: Oltiin katsomassa kaverilta jotain videokasetilta, ja kasetti sattui alkamaan juuri Terminaattori 2:n finaalikohtauksesta, jossa T-1000 ruhjoo T-800:n jollain kiskoilla liikkuvalla painavalla möhkäleellä. Olin varmaan 8v enkä tiennyt Terminaattorista mitään eli ei ollut kontekstia, enkä ollut muutenkaan nähnyt mitään niin väkivaltaista missään. Oli vähän liian hurjaa, piti äidille vähän itkeä ennen kun sai unta sinä iltana. En tainnut edes tajuta, että kyseessä oli sama leffa, kun näin sen kokonaan joitain vuosia myöhemmin. Toinen oli Teho-osaston joku kohtaus jonka näin myös vahingossa. Siinä joltain tyypiltä oli käytännössä sulanut tai palanut naama päästä, eli iho pois. Piteli käsiä kasvoillaan sairaalassa, ja sitten ne hoitsut repi ne pois siitä että voi hoitaa. TADAA! Jätti aika lähtemättömän vaikutuksen sairaalaohjelmista vuosiksi. Vähän sama teema taisi olla Robocopin happotankkikohtauksessa. Muuten en kyllä muista, että olisin lasten ohjelmia pelännyt, mitä nyt mörköä ehkä vähän.


Lem0nlady

Mua pelotti muumeissa se aavelaiva. Etenkin se kohta kun se lipuu siellä merellä ja näkyy se takana oleva kangas, jossa silmä 👁️


-Ainoaino-

Jali ja suklaatehtaan mustikkakohtauksesta jäi todella epämukava olo, henkinen kuvotus ja pitkäaikaiset traumat.


V8-6-4

Wallacen & Gromitin kävelevät housut. Ja bonuksena tämä ei ole TV:stä, mutta pelkäsin Hesburgerin isoa punaista H-kirjainta, jos näin sen vaikka auton ikkunasta. Noissa on vähän samaa näköä muuten 🤔


pneumokokki

Muistan kuinka eka leffa jonka näin elokuvissa oli Fievel ja en mä sitä kestänyt, oli elävät kuvat liian jänniä niin äidin kanssa lähdettiin kesken näytöksen pois :D


finobi

Katsoin joskus pienenä Heavy Metal piirretyn ja näin siitä hyvän setin painajaisia. Paljon myöhemmin South Parkin versiointi päräytti hienoiselle tripille, katsoin uudestaan ja käteen jäi oikeastaan aika kova sound track.


Emotional_Milk992

Vaikka nykyään en pidä kyseistä leffaa kummoisenakaan, niin siinä kymmenenvuotiaana nähdyn Ghost Shipin kuuluisa "vaijerikohtaus" jäi hyvin mieleen. Tosin kohtaus on helvetin hyvin suunniteltu ja tehty ja säikähdyttää ehkä vähemmän kauhuun tottuneen katsojan.


Firm-Relationship221

Tosi pienenä tuli katsottua 911 sarjaa, missä demonstroitiin kaiken maailman onnettomuuksia ja rikoksia. Olin jatkuvasti kauhuissani koska tulee tulipalo tai joku murtautuu kotiin. Sitten oli semmonen sarja kuin Äärirajoilla. Itse ohjelmasta en muista juuri mitään, mutta oman ahdistuksen ja pelon muistan kyllä hyvin. Se taisi olla joku kauhu-scifi sarja, jossa vaihtui tarina per jakso. Sitten traumoja aiheutti leffa Arachnophobia, jossa myrkkyhämähäkit hyökkäsi tuhansittain ihmisten kimppuun. Sen takia en uskaltanut vuosiin pitää varpaita peiton ulkopuolella nukkuessa. Myös Stephen Kingin Langolieerit oli semmoinen leffa, minkä näin liian nuorena. Oli tosi ahdistava kokemus. Siinä kuvataan sitä kuinka aika/ajantaju loppuu ja jäljelle jää pimeys johon katoaa kaikki olemassaolo, vähän niin kuin musta aukko joka imee kaiken valon maailmankaikkeudesta.


Flaz3

Death Machine. Leffan hissiin sijoittuvasta kohtauksesta oli kyllä terveellisiäkin vaikutuksia, menin portaita ylös jos kyse oli alle 6 kerroksen matkasta. Pyörävarasto ja pommisuojassa sijaitsevaa varastoakin tykkäsin vältellä viimeiseen asti.


nutbutterfly

"Se" leffa on kyllä kuumottava vieläkin. Tekis suoraan mieli vetää kaikkia klovneja vinkunenään.


Will_Hammer

Kuulemma mun isot pelot oli Pingun merileijona ja ET. EDIT: Näemmä en oo yksin pingu paniikissani kuten näkyy u/OKMushroom364 viestistä


HairyDistributioner

Morso. Lisäksi Zen Café:n Piha Ilman Sadettajaa -kappaleen musiikkivideo, jonka näin montakin kertaa televisiosta pikkulapsena (mikähän kanava mahtoi muuten edes näyttää..?). Näin silloin tällöin painajaisia sekä siitä käden murskautumisesta ja kaikkien hukkumisesta :P Noin 15v. myöhemmin kuulin kappaleen kaupassa ollessani ja jotenkin päässä klikkasi yhteen ja hokasin että hei, tällä onkin se musiikkivideo mitä pienenä pelkäsin. Todella hyvä kappale loppujen lopuksi.


kevatsammakko

The Voice?


Lindaru

Kuumottavista musiikkivideoista tuli muuten mieleen toi Soundgardenin Black Hole Sun [musiikkivideo](https://www.youtube.com/watch?v=3mbBbFH9fAg) . Viel tänä päivänä se koko video karmii selkäpiitä ;w;


Luutamo

Hieman yllättynyt etten löytänyt yhtään vastausta Outer Limit sarjasta. Sen alkuteema oli selkeä merkki itselle poistua huoneesta ja lähteä nukkumaan :D https://www.youtube.com/watch?v=2I7vPbthvWo


melonkernel

Pelle Hermanni


Limp_Independent_309

Ihana Pelle Hermanni ♥️


[deleted]

MTV:ltä tuli aikanaan sellainen sarja kun Fear. Jengi laitettiin jonnekin pimeään pelottavaan muka-kummittelevaan paikkaan (metsä, autio tehdas tai sairaala tms) ja siellä piti tehdä jotain tehtäviä kuten esim maata paikoillaan vartti jossain krematorion uunissa vaikkapa sen jälkeen kun oli lapusta lukenut miten joku on murhattu samassa paikassa 50v sitten. Infrapuna-kamerat joka puolella ja kisaajilla tais olla jotku omat kamerat mitkä kuvas suoraan naaman reaktioita. Muistan katsoneeni sitä ihan paskat housuissa.


dirtyfinn

The joulukalenterin näsä. Silti piti kattoa joka ilta kun tiesi että koulussa ei muusta puhuta. Kuumotti ihan helvetisti että koska on näsä ruudussa.


ToiletLady

Kukaan perheestäni ei muista tätä ohjelmaa ja omatkin muistot ovat hatarat. Se oli näytelty, suomalainen sarja (tai jopa mainos?), jossa miehellä oli superviitta ja hän ilmestyi eri paikkoihin tekemään jotain. Johonkin jaksoon liittyi siivoaminen. Tämä mies, superviitta ja paikkoihin ilmestyminen ovat ainoat muistikuvat sarjasta. Sitä pelkäsin niin paljon, että piti piiloutua sohvan taakse niin kauaksi aikaa, että joku vaihtoi kanavaa.


kiiaduchamp

Hei muistaako kukaan niinkin viattomasta ohjelmasta kuin Titi-Nallesta sitä laulukohtausta, jossa oli se aivan järkyttävä puu ikkunassa? siinä laulussa laulettiin muistaakseni siitä, miten yöllä pimeässä viattomatkin asiat voi näyttää pelottavilta ja tosiaan tässä kohtauksessa oli sitten ikkunassa sellainen puu, jolla oli torahampaat ja vihaiset silmät. Jumaliste, miten tuo mua lapsena pelotti! pyysin aina äitiä kelaamaan sen kohdan pois ja en muistaakseni edes saanut nukutuksi tuon takia. En kuollaksenikaan muista, että miltä Titi-nalle-dvdltä tämä vois olla, musta tuntuu että kovin moni muu ei tätä kyseistä kohtaa edes muista.


norigongwon

Mä muistan tän, mutta mua pelotti tässä sitä puuta enemmän se, ku sen lapsen sängyn luo tulee yhessä vaiheessä joku musta kummitus, siis oikeesti vaan joku ihminen, jonka päälle on tungettu musta lakana tms., mutta jotenkin se oli ihan kauhee mun mielestä, ku sit mua alko pelottaa, että joku tollanen tulee hiipimään munkin sängyn viereen, ku nukun. Ja mun muistaakseni se DVD (tai ite tuli tätä VHS:ltä katottua) oli Ti-Ti Nallen laulava & leikkivä kuvakirja.


Limp_Independent_309

Apua, mä kusen kohta alleni. Anteeks :D


minuhe

Kasper Niksula TV:ssä. Matti Ranin oli äänenä.


Jaxxxmaina

Pikku Nemo piirretty, se oli hetkittäin tosi hektisiä kohtauksia ja varsinkin yksi jäi mieleen mistä näin painajaisia. Nemo eli elokuvan pieni poika avaa kielletyn oven mistä alkaa pursuamaan mustaa mönjää mikä valtaa kaiken. Se oli piirretty niin ahdistavasti kun se tursuaa välistä kun poika yrittää työntää sitä epätoivoisesti takaisin kiinni ja epäonnistuu. Toinen on eläinten kapina live action versio, varsinkin missä näkyy se sian pää ja kun koko homma alkaa menemään aika hulluksi tilalla.


Allulaatikko21

Maailman ympäri 80 päivässä animaatio ohjelma, jotenkin se suden katse aina kuumotti niin saatanasti kun yritti pilata muiden retken


WarlordToby

The Ring. Lapsena minä ja minun veljeni katsottiin sitä joskus tietokoneella. Olin ehkä 8-v? En itse ymmärtänyt paljoa mutta tahdoin osallistua, kun veljet katsoivat. Yhdessä kohtaa he päättävät lähteä muualle ja minä jään jumiin katsomaan elokuvaa, kovin peloissani. Elokuva alusta loppuun ja sitten se vielä automaattisesti toisti itsensä uudestaan. Katsoin elokuvan ehkä kolme kertaa peräjälkeen kunnes uskalsin liikkua ja mennä pois. Ei auttanut, että kun keskellä ei mitään asuttiin niin omalla kotipihalla on oma kaivo, josta monta kertaa näin painajaista. Yhdessä vaiheessa kun elokuvaa mainostettiin televisiossa, he käyttivät sitä kirottua filmiä mainoksessa. Iha syntisen pelottavaa kun katsoo televisiota ja yht'äkkiä näytölle ilmestyy just se kirottu filmi ja ~~Lada~~ Samara nousee kaivosta. Iha syntisen pelottavaa.


autokurkku

Mörkö


bonepiel

ReBootissa oli ne pahikset ihan kamalia ja sen ohjelman art style oli järkyttävän ahdistava itselleni.


Gadfly___

Yleltä tuli joskus aikoinaan Riivattu rehtori - niminen nuorten sarja (The demon headmaster). Siinä oli joku koulu jonka rehtori aina hypnotisoi oppilaita. Pelottavia oli etenkin ne hypnotisointi kohtaukset jossa rehtori sanoi ''look into my eyes'' ja spiraalit alkoi pyöriä ruudilla.


THE_HORSE_

Kaikkein pelottavin on yksi brittilläinen sarja josta en muista kuin kohtauksen jossa oli vihainen joutsenen joka oli tyhjässä toimistossa. Jotain yliluonnollista "SCP Foundation" tyyliin. En ymmäränyt täysin mitä tapahtuu mutta siitä jäi jälki alitajuntaan. Triffidien kapina. Hitaasti liikkuvat lihansyöjäkasvit ja suurin osa maailman ihmisistä on sokeutunut. Zombie elokuvan tunnelma.


Ok-Brilliant-4450

Ville Vallaton. Edelleen pelottavin elokuva minkä oon ikinä nähnyt. Siis pelottavimman näkönen pummi ikinä kidnappaa Ville Vallattoman jonnekin sillan alle panttivangikseen. Ei todellakaan mikään lasten elokuva.


Limp_Independent_309

Linnut


sammakkovelho

Muumien kummituslaiva jätti jälkensä, vieläkään tainnu pystyä kattomaan sitä.


WingedGundark

Ainakin tulee mieleen brittiläis-norjalainen telkkusarja Hiidenvirta (Maelstrom) 80-luvun puolesta välistä. Jänskätti niin maan perkuleesti katsoa.


appelsiinimehu1

Tuntematon sotilas, vaikkakin kuumottsa yhä! Pakko laittaa tuo hiekkaleijona vai mikälie olikaan muumeissa. H Y I YÖK


the-floot

Alien katoin sen joskus 8 v


OSRS_pker

Teletapeissa pelotti se kohta, kun ne karmivat karhu ja leijona jahtasivat toisiaan. Näin niistä pirunmoisia painajaisia.


Solar_Storm98

Pingun mursu oli kuumottava samoin kuin Mörkö muumeista. Pelkäsin Mörköä todella paljon ja vähän vieläkin varsinkin nyt kun kirjoitan tätä...


SnooHedgehogs6820

Histamiini (nukkeanimaatio) oli jostain syystä niin ahdistava että näin sen vuoksi painajaisia. https://www.youtube.com/watch?v=eHEYSHeFtmc Mery Shelley's Frankenstainin katselin yksin yöllä telkkarista, hieman vanhempi olin jo tosin, ja siitäkin näin pitkän aikaa painajaisia. Lähinnä kasaan kursittu morsian ja sen kohtalo jäi piinaamaan. On niitä muitakin varmasti ollut, mutta nuo nyt tuli ensimmäisenä mieleen.


Fjerner

En kuollaksenikaan muista tai nopealla googlauksella myöskään löytänyt näiden nimiä, mutta muistan lapsuudessani nähneeni sivukuvakulmasta kuvatun stop motion-animaatioelokuvan jossa oli ritareita ja lohikäärme, muistaakseni myös jonkinlainen musta ritari jota vastaan valkoinen ritari joutui mittelöimään keskiaikaisten turnajaisten tapaan, koettamalla pudottaa tämän satulasta peitsen avulla. Tämä oli varmaan 70-80 luvulla tehty ulkomaalainen elokuva, jossa ei muistaakseni ollut lainkaan puhetta, vain instrumentaaleja Toinen taisi olla joko stop motion-lyhytelokuva tai osa sarjaa, jossa ei myöskään ollut puhetta, ainoastaan ääniä. Hahmot oli tehty muovailuvahasta ja ne olivat seikkailevia leluja (muistaakseni kaksi nallekarhua?) jotka yöaikaan kohtasivat lapsen labyrinttimaisessa huoneessa kulmikkaan palikkalohikäärmeen, joka liikkui pyörimällä eteenpäin ja se muuttui pidemmäksi kohdattuaan muita paloja, jotka se otti osaksi kehoaan. Jostain syystä muistan että tässä oli myös leikkijuna jotenkin osana tarinaa?


Banaaniapina

Hopeanuoli. Ne karhut oli aivan mielettömän pelottavia pienenä. Vieläkin näin vanhempana ne vierailee joskus painajaisissa.


karlovilla

Muumien "Taikurin Hattu" ja Pikku Kakkosen "varokaa heikkoa jäätä" mainittu useissa kommenteissa, nämä olivat varsin voimakkasti vaikuttaneita pienelle ihmiselle. Lopulta kuitenkin useissa eri tilanteissa aidosti pelkoa aiheuttaneet jutut olivat, otaksuttavasti liian nuorena nähdyt, elokuvat Jurassic Park ja Tappajahai. Pelkäsin velociraptoreita joka perkeleen kulman takana pimeässä liikkuessa (lomalla espanjassa, kylmäkellarin hillonhakureissuilla, you name it...) ja jopa vielä aikuisena välillä sameassa vedessä uidessa koen täysin järjenvastaista pakokauhunomaista pelkoa että hai tulee ja haukkaa. Nuoremmalla iällä pelkästään uimahallissa uidessa saatoin säikähtää veden alle kuuluvia ääniä ja paeta altaan reunalle. Vapaasukellusharrastus, ja ylipäätään kokemuksen kertyminen, häivyttivät näitä pelkoja, ts. yllättäen hait eivät ole realistisia uhkia vaikkapa Vantaan Kuusijärvessä polskiessa.


WhiteColaDrink

Sätkyjä ja tärinöitä.https://www.youtube.com/watch?v=MP-YbjCP68Y&list=PLxEbKINXdUOTnoqEI_OOdJv-q_x_Zx7WY&index=11


Vaeiski

Pikku Kakkosen leijonaa menin lapsena nojatuolin taakse piiloon ja sain sisaruksilta asiasta vittuilua. Traumat kyllä jäi.


ThePettytion

Viimoisia jotka sai iällä n. 15 menemään nukkumaan valot päällä oli Guillermon versio "Kuka pelkää pimeää?" Ne saatanan hammaskeijut... Toinen mikä jostain syystä kummitteli lomalla minun ja veljen mielissä (yläasteella) oli "Rautanaamio". Kaipa se oli se konsepti, tai miten hirveäksi kapistukseksi se näyteltiin, vaikkei ollut juuri muuta kuin nimi sanoo.


0b0101011001001011

Mars hyökkää ja muut sivuuttaen, tulee mieleen muutama aika spesifi, 90-luvun lapsuudesta. Ala-asteella katsottiin joku päihdevalistushomma, joka taisi olla enemmänkin lyhytelokuva. Päähenkilö saattoi piikittää jotain (en ole varma) mutta ainakin poltti tupakkaa. Ehkä sitten vieroitusoireissaan tai muuten hän alkoi nähdä peilin kautta tummiin pukeutuneen naisen joka tuijotti ja poltti monta tupakkaa kerralla suussaan. Meillä kotona oli yhdessä huoneessa tosi iso peili ja lisäksi eteisen peilistä näkyi olohuoneen peili ja siitä näkyi edelleen työhuoneeseen. En pystynyt olemaan yksin kotona, erityisen kamalaa oli aamuisin jos koulu alkoi myöhemmin ja kaikki lähti töihin tai kouluun ennen minua. Odotin vain että milloin näen peilistä jotain ja yleensä nousi pakokauhu ja laitoin äkkiä vaatteet ja menin tunniksi seisomaan koulun pihalle odottamaan että koulu alkaa. Edelleen tietynlaiset peilit kuumottaa vähän. Muistaako joku samaa pätkää? Toinen oli kun jossain tv-sarjassa (tekee mieli sanoa viisikko? Mutten ole varma) jollekin laitettiin nippusiteet ja hänet heitettiin pakettiautoon. Nippusiteistä tuli aina mieleen kyseinen kohtaus ja oletin että kaappaamista pitäisi varoa enemmänkin. Kolmas juttu ei oikeastaan pelota niinkään, mutta muistan kun heräsin ennen muita ja menin katsomaan telkkaria. Ohjelmassa lapsi päätyi yksin lentokoneeseen joka lähti rullaamaan ja oli ehkä jopa nousemassa ilmaan. Pelästyin sammutin telkkarin ja juoksin vanhempien sänkyyn. Kaikki heräsivät aika pian ja menin laittamaan telkkarin takaisin päälle, onnellinen loppu näytti olleen, mutta kiinnostaisi kyllä jotenkin muistaa mikä elokuva se oli ja miten tilanne ratkesi.