T O P
  • By -

Khepuli

No eihän se inflaatio saa johtajien palkoissa näkyä!


foreignmacaroon6

Jahtien ja poolopaitojen myynti kärsii, jos palkat ja bonukset ei seuraa inflaatiota.


Pseudonym_741

Penahan se siinä ihan loppumetreillä veti ässän hihasta ja sanoi, että maalataan pari pysäkkiä oranssiksi ja keksitään joku runkolinja, jolla korvataan 5 muuta linjaa. Nostetaan samalla vähän lippujen hintoja niin tyhmimmät luulee, että yhteydet paranee.


Cupsie

Eihän ne bussit tosiaan kulje jos johto ei saa hyviä bonuksiaan. Klubi pyörii ja köyhät ulisee.


Alpakka91

"Nyt äkkiä bonukset maksuun, kun on vielä varaa!" T. Johto


BipoPanda

Onko joku joskus kuullut, miten johdon palkat *laskee*? En minäkään. Kun menee huonosti, johdon palkat nousee kannustamisen vuoksi. Kun menee hyvin, johdon palkat nousee palkkiona. Työntekijöiden kohdalla toki on aina "just nyt on aika huono hetki", kun palkkoja pitäisi nostaa.


aroimak

Johtajien palkat eivät laske, mutta potkut voi tulla herkästi jos firma ei menesty tavoitteiden mukaisesti. Johtajilla ei ole suojaa samalla tavalla kuin rivityöntekijöillä. Johtajien suuret palkkiot pitää tietysti olla perusteltuja ja sidottuja pitkäjänteiseen firman kehittämiseen.


yeum

Kunta-alalla tuo potkujen saaminen epäonnistumisista on vain perinteisesti ollut vähän niin tai näin. Potkut saattaa saada jos menee sukset ristiin politiikkojen kanssa, mutta se ei suoranaisesti ole sama kuin tehtävässä epäonkistuminen. Esim. Tapaus Kittilä, jossa johtaja halusi tehdä asiat kirjaimen mukaan, mutta saikin itse fudut koska käveli paikallisen hyväveliverkoston yli. Kirsikkana kakulla oikeus vielä käytännössä siunasi tämän maan tavan. Sen sijaan on näitä esimerkkejä jossa ollaan vuosikausia siedetty jotain mätää paskaomenaa joka pilaa kokonaisen jaoston (helppona esimerkkinä esim.Helsingin Kaupungin asuntotuotantotoimiston johtaja), ihan vain siksi että kukaan, joka kenties voisi asialle tehdä jotain, ei halua nostaa kissaa pöydälle tai tökkiä sitä paskakasaa tikulla. Huono johtaminen on julkisella valitettavan endeemistä, kun ne ylimmät johtajat ylensä valitaan puoluekirjalla eikä pätevyydellä. Siitä sd paska sitten valuu alaspäin.


Sampo

> Siitä sd paska sitten valuu alaspäin. Sopivasti asiaan liittyvä kirjoitusvirhe. (Vaikka kyllä muidenkin suurten puolueiden edustajat perseilevät näissä asioissa.)


Kotrats

Miten niin johtajilla ei ole suojaa? Meinaatko että johtajat ei ole työsuhteessa yritykseen? Eiköhän se sama laki päde siiheen johtajan työsopimukseen siinä missä duunarin soppariin. Isot johtajat vaan tuppaa itse eroamaan palveluksesta siinä vaiheessa kun luottamus on mennyt ja yleensä aika hyvän korvauksen siitä saavat. Hallituksessa istuvat henkilöt taasen eivät ole työntekijöitä ja heitä voi vaihdella ihan vapaasti äänestämällä kokouksessa.


Esociformes

Johtajilla on johtajasopimus: > Työnantajalla on oikeus irtisanoa johtajasopimus johtajan henkilöön liittyvällä syyllä, jos johtaja on rikkonut tai laiminlyönyt työsuhteensa kannalta olennaisia velvollisuuksia vakavasti. **Jos johtaja on esimerkiksi toistuvasti jäänyt hänelle asetetuista tavoitteista eikä hän ole osoittanut työssään sellaisia ominaisuuksia, joita tehtävässä perustellusti voidaan odottaa, on irtisanomisperusteet monesti olemassa**. Erityisesti tulostavoitteisiin liittyvät irtisanomisperusteet ovat kuitenkin korostetun tapauskohtaisia. Tavoitteet tulee olla selkeästi määritelty, ja ennen irtisanomista tulee yleensä antaa “toinen mahdollisuus” varoituksen muodossa.


elaintahra

”HSL alkaa kolmen kuukauden kampanjan jossa matkustaa saa koko kuukauden 15€ kuukausihinnalla”


HR_Giger_Figure

Älä laita tällasta :(


BipoPanda

Joo unohtui varmaan nolla perästä.


Unique-Accountant253

Kun palkassa ollaan sadan tonnin tienoilla, ei onnellisuus pahemmin lisäänny enää lisäpalkkioilla. Joten pitäisi kokeilla kannustimia jotka leikkaa palkkaa jos firma joutuu ongelmiin.


iqla

Jokainen kynnelle kykenevä johtaja vaihtaisi maisemaa ennen kuin palkka joutuu leikkuriin. Kriisejä selvittämään jäisivät vain ne, jotka eivät muualta töitä saa.


Harios

Noin saataisiin kustua firman kuin firman, johtaja pistäis vaikka kaikki pihalle tai tekisi jotain muuta hyvin epämiellyttävää suorittavalle portaalle kunhan omaan palkkaan liittyvä tarkastelu jakso pysyis annetuissa rajoissa. Tulospalkkiohin tai positiivisiin bonuksiinki liittyy sama ongelma mutta ei yhtä paha mitä negatiivisessä bonuksessa, säästetään väkisin jossakin vaikka se pidemmässä juoksussa aiheuttaisi huomattavia kustannuksia, kunhan omat bonukset säilyy, se on sitten seuraavan ongelma ratkoa tulevaisuuden huolet, kun itse kiipii ylöspäin.


SlowRanger

100k liksalla just just saat ostettua kämpän Helsingistä.


gooblegooble322

Joo sinkkuna on hankalaa, varsinkin jos haluis joltain vähän kivemmalta alueelta yli 60 neliöö. Varsinkin kun Helsingin neliöhinnat on typeriä.


Hodor4000

Empiriani sanoo aivan muuta.


[deleted]

100K liksasta maksaa aika vitusti veroja. Ei siitä nyt ihan hirveästi käteen jää. T. sain joskus palkollisena reilu 100K/vuosi.


PacoTreez

Jää enemmän käteen mitä moni tienaa bruttona vuodessa…


Guuggel

Niin ja sitten? Miksi pitäisi verrata itseään muihin?


Hodor4000

Torikauppiaan lomittajallekin jää enemmän käteen mitä moni tienaa bruttona vuodessa…


pata_kattilaa_soimaa

Niin varmaan porvari 🙄


gooblegooble322

Joo. 4800€ kuussa tulee nettona 100k palkalla. Ei oo kuitenkaan semmonen massi varmaan mitä jengi kuvittelee.


lasdue

Onhan tuokin silti enemmän mitä suurin osa suomalaisista tienaa bruttona


Deryn805

Yli tuplasti sen mitä mä tienaan bruttona. Ei paljoa stressais jos sais nettona kouraan 4800€.


Zandoray

Oman kokemukseni perusteella saattaisit stressata aika paljonkin, nimittäin itse sitä työtä.


gooblegooble322

Tämäpä se. Saa tehdä 15h päiviä ja olla valmis perumaan lomasuunnitelmansa joka ikinen päivä kun on "lomalla" (jos siis edes on lomaa), vaan sen takia että saa 2k enemmän käteen. Ehkä vähän huono diili minusta :)


hyrppa95

Normityöpäivillä pääsee ihan hyvin 100k palkkoihin. Ja lomasuunnitelmia ei tarvi perua ja sitä saattaakin olla enemmän kun normaalisti.


gooblegooble322

Riippuu paljon työpaikasta :) ne ketä tiedän tekevät kyseisiä päiviä, varsinkin lakiasioissa.


gooblegooble322

On toki, mutta jos miettii että isojen yritysten johtajat saa tällaisia palkkoja ja sillä ei saa lainaa edes 80 neliöiseen kerrostaloasuntoon esim lauttasaaressa niin jossain on jotain kummaa. Ehkä se on Helsingin asunnonhinnoissa :)


OkToCancel

Niin, eli 57600€ puhdasta hilloa käteen. Toi on enemmän rahaa mitä yks keskituloinen perhe saa vuodessa. Siinä on ihan merkittävästi eroa saatko rahaa 30k€ vai 60k€. Mikäli puoliso on samalla statuksella, niin tulot vuodessa huitelee jo ihan älyttömissä summissa. Elinkustannukset eivät ole merkittäviä hos asuu fiksusti ja mahdollisuus sijoittamiseen on ihan erilainen, koska mikään bensan, sähkön tai muun välttämättömyyden hinta ei vaikuta sinun talouteesi mitenkään. Ei ole pakko asua 1m€ kämpissä ja ajaa uusilla mersuilla joka vuosi. Fiksut hyvätuloiset elävät Suomessa ihan eri elämää kuin perusjampat.


gooblegooble322

Mediaanituloinen perhe saa hitusen enemmän, mutta toki kulutkin suuremmat. Kyllä tolla asuu, mutta ei 100k "johtajan palkoilla" mitään kesäasuntoja Milanossa omisteta mitä jotkut kuvittelee.


M_880

Joo ei ole ei. 10k kuukausipalkasta jää n. 5500. Kyllä sillä liksalla voi ajaa Volvolla, asua omakotitalossa ja ostaa jonkun IPAn perjantaiksi, mutta ei sillä kuuhun mennä. Edelleen katson mitä ostan, ja tartun hanakasti -30% laputettuihin ruokiin. Mitään luksuslomia ei kolmelapsinen perhe sillä viettele, eikä elämä todellakaan poikkea normaalista keskituloisen arkihelvetistä.


gooblegooble322

Just näin, ja tuntuu että noilla palkoilla ei usein se työnteko ole sitä letkeintä. En kans usko että näillä palkoilla pääsee kauheasti just sitä keskiluokkaista normaalia perhearkea karkuun.


mistermestar

Keskiverto suomalainen ei tule koko elämänsä aikana tienaamaan noin paljoa. Edes asiantuntija duunissa ei kaikki yllä ikinä noihin lukemiin.


yeum

Nuo bonarithan laukeaa vasta joskus tulevaisuudessa - jos sitten laukeaa. Kriteerinä toivon mukaan että liikenne vetää paremmin kuin pre-korona-aikana, eikä niin että kasvumittarin vertailuksi asetetaan koronapohja :D. Sinänsä mulle OK että onnistumisista maksetaan extraa johdolle - *jos* samalla epäonnistumisista oikeasti kannettaisiin se vastuu ja tehtäisin "tarvittavat johtooäätökset". Kunta-alalla tämä ei vain ole toistaiseksi ollut kovin tavallista, joten suhtaudun itse aika kyynisesti tällaiseen esitykseen. Lisäksi epäilen että HSL:n suurin ongelma tuskin on se että johto muka karkaisi muualle houkuttelevien työtarjousten perässä. Ennemmin se ongelma on aivovuoto asiantuntijoissa, sekä se että se johto tuntuu kuuntelevan näitä lähinnä silloin kun istuu omaan korvaan. Tämä tietenkin sitten saa sen osaavimman jengin tekemään omat johtopäätöksensä asioista.


MMMMad

Tuntuu ihan järkevältä, että jos johto saisi nostettua lipputuloja 100 miljoonalla eurolla, heille voitaisiin maksaa tuntuvat bonukset (suuruusluokka ilmeisesti 100 000 €). Toki tulospalkkiot voi toteuttaa hyvin tai huonosti. Saatujen tietojen valossa on vaikea arvioida, onko tässä toteutus onnistunut.


BipoPanda

"HSL on samaan aikaan historiallisen heikossa taloustilanteessa." Ei ole kovin vaikea arvoida. Tietääkseni tämä ei ole mikään poikkeus myöskään.


dwerps

Ihan OK diili, koska HSL:n tulos tulee nousemaan automaattisesti corona kuopasta ihan ajan kanssa. Tarvi johdon kun odottaa tekemättä mitään ja bonusta napsahtaa tilille.


MajesticJavelin343

siis johtajille kaikki bonukset. minimipalkka 300 000e per vuosi + kokouspalkkiot+työsuhdeauto+työsuhdeasunto