T O P
  • By -

TomatoEmpty9579

Hetken Vaasankadulla asuneena en kyllä tule asumaan uudestaan. Ei oo kiva jatkuvasti olla varpaillaan ja varoa. Asuntojen hinta ja vuokrat myös tähtitieteelliset viihtyisyyteen nähden. Ihan saman palvelutason saa vaikka itiksestä puoleen hintaan ja on paljon rauhallisempaa.


ReroJ

Ei siellä nyt tarvitse varpaillaan olla, kunhan muistaa Helsingin pelisäännöt > älä katso ketään päin > älä hidasta vauhtia Jos joku tulee juttelemaan on 100% todennäköisyys että hän on tupakkaa, rahaa, tai seuraa vailla.


TomatoEmpty9579

En oo kotoisin Helsingistä. Turussa meillä oli vain yksi spurgu pyörätuolissa Börsin edessä. Se kyl muistaakseni käveli välillä myös omilla jaloillaan. Sen lisäksi oli yksi romanikerjäläinen siinä kauppatorilla sokoksen kulmalla. Viikonloppuisin kun kiersi hesen ja grillin kaukaa ni oli ihan rauhallista. Helsingissä on meno paljon hurjempaa.


Baba_Smith

Jaa että Turussa vain yksi spurgu :D joo-o


TomatoEmpty9579

Suurin osa tietenkin muualla kun siinä ihan ykköspaikalla mutta varmaan ymmärsit pointin😊


Baba_Smith

Niin no eihän Helsinginkään "ykköspaikoilla" spurguja pahemmin pyöri. Kurvi ja Steissi on ne pahimmat minne nämä sankarit kerääntyvät.


grandBBQninja

Plus Tallinanaukio, metroasemat yleisesti ja Narinkkatorin portaat.


TomatoEmpty9579

Tallinanaukio on muuten muuttunut reippaasti siitä 10 vuoden takaisesta. Spurguja näkee linja-autoasemalla, muttei siinä kauppakeskuksen pihalla enää.


grandBBQninja

Kyllä niitä siinä kauppakeskuksenkin lähellä pyörii, mutta vartijat partioi siinä nykyään aika aktiivisesti. Kyllä siellä silti alkkiksia riittää ja kukka haisee.


TomatoEmpty9579

Se kauppatori vastaa sijainniltaan helsingin narinkkatoria ja steissiä, et väitän tilanteen olevan stadissa pahempi.


CookieTheEpic

Mitäköhän sille romanikerjäläiselle mahtaa kuulua nykyään. En oo ainakaan ite pitkään aikaan nähnyt, toisaalta eipä siinä Sokoksen nurkalla enää ihan hirveästi mitään tilaa ole kerjäilläkkään.


eetuua

Onko mainitsemasi pyörätuolimies kenties Liston :D


desekraator

Liston Hagert kuoli 2013


TomatoEmpty9579

Siinä tapauksessa ei ollut Liston.


newamae

Nyt ymmärrän miksi ihmiset on vähän outoja siellä. Ne vaan noudattaa sääntöjä.


ge6irb8gua93l

Höpön löpön. Helppo nähdä uhkia joka paikassa jos ihmiset pelottaa. Kaupungista löytyy aina erilaisia kansankerrostumia ja alakulttuureita. Jos näiden kanssa ei tule toimeen lienee mukavampi asua jossain minne väkimassat ei keräänny.


yourvoidness

asun kurvissa eikä oo koskaan tarvinut varoa mitään tai ketään. vaikka siellä kaikennäköstä sakkia pyörii niin ovat kyllä aika harmitonta sakkia kunhan pitää omista asioistaan huolta.


hansuz

Kurvissa (ja lähialueilla) pyörin aika paljon, ja voin toistaa, älä ota kontaktia kehenkään "laitapuolen kulkijaan" niin 99% ajasta saat olla rauhassa, oli sitten kapakissa tai kadulla. En tietenkään sano että kyseisillä yrityksillä ei olisi kuvattuja ongelmia, päin vastoin, on syy miksi useimmat ravintoloista avaavat ovensa vasta myöhemmin iltapäivästä.


PolyUre

Hyvin samanlaiset fiilikset tästä parinsadan metrin päästä Piritorista.


Wampie

Ei sinänsä ihmetytä. Ei tulisi mieleenkään pysähtyä Kurvissa kaupoille vaikka onkin työmatkalla kun pienellä vaivalla voi koukata Arabian kautta mistä löytyy vastaavat liikkeet vailla Kurvin kulkijoita. Tuskin tuohon toki ratkaisua löytyy, ollut kuitenkin vuosikymmeniä sama meno noilla kulmilla.


Jotakin

>Tuskin tuohon toki ratkaisua löytyy, ollut kuitenkin vuosikymmeniä sama meno noilla kulmilla. Artikkelin perusteella tilanne on kuitenkin pahentunut viime vuosina, joten luulisi että tilanteeseen puuttumalla voisi ainakin päästä takaisin entiseen. Artikkelissa mainitaan hyvin avoin huumekauppa, ehkä siihen ja kaupan jälkeen tapahtuvaan käyttöön puuttumalla tilanteeseen voisi vaikuttaa.


xueloz

>Artikkelissa mainitaan hyvin avoin huumekauppa, ehkä siihen ja kaupan jälkeen tapahtuvaan käyttöön puuttumalla tilanteeseen voisi vaikuttaa. Käytännössä tuohon puuttuminen poliisin resursseilla on liki mahdotonta. Poliisimiesten pitäisi havaita se kaupankäynti, joka tarkoittaa, että diilerit eivät voisi havaita poliiseja, ja sitten... diilerit saavat sakot, joita eivät maksa. Ja palaavat samalle paikalle, tällä kertaa tietäen ketkä ovat poliiseja. Ei poliisi huvikseen anna alueen olla kuin kaatopaikka, siihen ei vain vallitsevalla lainsäädännöllä ja resursseilla ole mitään hyvää ratkaisua.


rtiainen

Oispa vaikka korttelipoliiseja jotka oikeasti jalkautuisi ihmisen pariin.


[deleted]

[удалено]


Paah

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_and_dependencies_by_number_of_police_officers Suomessa on tosiaan aika alhainen toi poliisien määrä väkilukuun suhteutettuna.


666perkele666

Pakko saada johtavalle portaalle palkankorotukset. Uhrauksia on tehtyävä.


rtiainen

:(


Wampie

Artikkeli kuvaa ainakin tilannetta sellaisena kun se oli melkein viisitoista vuotta sitten kun itse olin alueella vartijana ja viimeistä viittä vuotta kun olen asunut alueella. En jotenkin usko, että siellä olisi välissä ollut kovin paljon parempaa


vooffle

Tuskin parempaa ollut, mutta voin uskoa ihmisten vähintään kokevan menneen huonommaksi. Ite asunut Vallilassa viimeiset viisi vuotta, ja kurvi on ainut paikka missä joku on tyhjästä kehdannut kysyä kadulla että haluanko huumeita. Sitten samalla viikolla puoltoista vuotta sitten joku puukotettiin hengiltä Sturenkadun Alepan ulkopuolella, ja meidän kellarista löytyi nisti joka sytytti pesutuvan tuleen. Meno oli sellaista että kämppis päätti saaneensa tarpeeks ja muutti takas Lappiin.


paspartuu

>puukotettiin hengiltä Sturenkadun Alepan ulkopuolella Eikös tääkin ollut joku pieleen mennyt huumekauppajuttu?


sun_zi

Se huumekauppajuttu oli Vallilan Alepan vieressä, Mäkelänkadulla, Hagertin taloa vastapäätä. Puukottaja oli muistaakseni joku manselainen lastenkotitapaus.


paspartuu

just se. Erehdyin mäkelänkadun ja Sturenkadun alepojen välillä


AstralHippies

Aiemmin näillä oli tilaa siinä torilla mutta nyt ne pyörii siinä muiden edessä keskellä jalkakäytävää. Vähästä on viihtyvyys kiinni.


suomime

Voisihan siellä joku poliisipartio kiertää jatkuvasti.


nikomo

Huumehommat on helppo siivota pois, mutta tämä maa on edelleen täynnä näitä kieltolakisekopäitä. Tiedä sitten muista ongelmista, niitä kannattaa tutkia huumeiden jälkeen.


Bytons

Ei hirveämmin yllätä. Olin aikoinaan töissä tuon Fidan kanssa samassa rakennuksessa ja meno oli kyllä melkoista, varsinkin talvisin kun oli kylmä. Rakennuksessa oli ennen myös korvaushoitoklinikka, joka toi omaa väriä mukaan. Useamman kerran sai rappukäytävässä väistellä neuloja, joskus jopa itse neulan käyttäjiä. Joskus myös poliisit hakivat diilerin pois kesken bisneksien, ja kaverin puhelin jäi roikkumaan aulan seinässä olevaan pistorasiaan jatkuvasti piristen. Muutaman kerran myös iltaisin kun aulan lukko oli kiinni, yritti sankarit väkisin sisään kun lähti töistä. Työkavereille myös joskus vilauteltiin puukkoakin. Aina tasaisin väliajoin myös ihmiskauppaa harrastavat romanikerjäläisten handlerit pyöri aulassa, kun naiset kerjäsivät kadulla. Tunnistin kaverit, kun usein tulivat samalla metrolla mestoille kuin minä aamuisin. Aina välillä poliisi putsasi tuota toimintaa, mutta kyllä ne aina takaisin tiensä löyti. Tästä on jo joitakin vuosia, mutta en usko, että tilanne on paljon parantunut. Jos jotain positiivista niin saman rakennuksen madame kurvista sai äärimmäisen täyttäviä pastasettejä lounaaksi ja illalla kalja oli aikasmoisen halpaa.


silenttii

Viereistä aukiota kutsutaan Piritoriksi, onko yllättyneitä että alue on täynnä kaikenmaailman hörhöä :D


Far-Choice-13

Vaasanpuistikon nimen voisi jo pikkuhiljaa vaihtaa ihan oikeasti Piritoriksi, kun HSL:n reittioppaassakin tuo on merkitty "Vaasanpuistikko (Piritori)". Ilmeisesti kukaan ei etsi tuota virallisella termillä vaan ihan sosiaaliluokasta riippumatta tuota kutsutaan Piritoriksi. Saataisiin vähän taas teatteria kansalle kun kunnanpäättäjät pitäisi suuria palopuheita tuosta merkittävätä asiasta.


Juho1998

(Vetoan maalaisuuteen) ja myönnän, että vielä äsken luulin, Vaasanpuistikon virallisen nimen olevan Piritori. Olinkin aina miettinyt, että onpa outo nimi kauppatorille?, mutta kai siinä on joku samanlainen historiallinen syy, kuin Kolera-altaassa tai Ruttopuistossa. Kaikkea sitä oppii.


JinorZ

Ruttopuistohan on oikeasti Vanha kirkkopuisto. En ole tosin ihan varma onko toi ruttopuisto ns enemmän virallinen kuin Piritori vai ei


Juho1998

Taas on maalaista petkuhuipututettu. Kävin Helsingissä talvella ja kaveri sanoi olevansa Ruttopuistossa ja tulossa mua vastaan. Oletin paikan olevan samalla tavalla nimetty, kuin Kokkolassa "ruttohautausmaa". Edit: Kun pääsin rautatieasemalle, niin pari ukkoa tuli samalla ovenavauksella vessan, (muistaakseni maksullinen) no eipä siinä, itsekin olen tehnyt näin kerran. Mennessäni koppiin, näin kun nämä tyypit vei käsidesit ja vähän ihmettelin. Kun tulin sieltä, niin nää tyypit juo sitä jostain pahvimukeista istuen lattialla.


JinorZ

Siis onhan se ollut alunperin hautausmaa mihin haudattu paljon ruttoon kuolleita. Näin espoolaisenakin meni aika kauan ennen kuin opin että virallinen nimi ei ole Ruttopuisto :D


Toby_Forrester

Piritorin vieressä on myös Kinaporinkatu, joka sai nimensä keskenään tappelevista naapureista.


silenttii

Kyllä, viralliseksi nimeksi voisi oikeasti vaihtaa joko Piritori, Ikuisen Vapun aukio tai jotain vastaavaa. Itsekään en tiennyt tuon aukion virallista nimeä ennen kuin olin kerennyt käyttää Piritori-nimitystä jonkun n. kymmenen vuotta :D


skipdip2

Reittioppaaseen lisättiin slanginimet jo reilusti yli 10 vuotta sitten, niitä on satoja muitakin.


SienkiewiczM

>HSL:n reittioppaassakin tuo on merkitty "Vaasanpuistikko (Piritori)" Suluissa oleva ei näy josset sitä itse kirjoita. Vaasanaukio on varmaan yleisin siveämpi epävirallinen nimi, jonka reittiopas tunnistaa. Opas ymmärtää myös slangia ja lempinimiä aika monelle paikalle.


VoihanVieteri

Itselle tuo on tullut tutuksi Ikuisen Vapun Aukiona


Carhv

Jari Sillanpään tori.


Cupsie

En ymmärrä miksi narkkareiden on pakko oleskella tollasissa paikoissa, siis juurikin näiden liiketilojen ovien edessä. Sama homma viereisen s-marketin kanssa jonka vieressä on automaatti, siinä on aina vähintään 15 narkkaria päivittäisissä askareissaan. Mua ei kiinnosta vedätkö piriä tai pistätkö hihaan jotain, mut menkää ny vittuun pyörimästä, vieressä on puistoja ja muitakin paikkoja joihin voi mennä ördaamaan. Oikeastaan ihan sama onko ne narkkareita, myös teinilaumat, vanhuslaumat ja jotku haalaripellet ärsyttää ihan yhtä paljon, menkää hillumaan johonki muualle ku ovien eteen ja keskelle tietä.


Ragegar

Siinä on mukava olla, voi nopeasti hakea tarpeelliset kaupasta ja liikkuvilta voi kerjätä rahaa. Ei nää minnekkään katoa, kun ei niitä kukaan häädä pois.


Northern_fluff_bunny

Minne ne pitäisi häätää? Eikö olisi fiksumpi vihdoin keksii niitä käyttöhuoneita ja muutenkin pyrkiä ratkasta ongelmaa sen sijaa, että lakastaan maton alle?


Cykablast3r

Ratkaisevatko käyttöhuoneet tuon hengailuongelman? Luulisi, että niillä lähinnä vähennetään käytettyjen piikkien jättämistä ympäristöön yms. Tuo liikkeiden edustalla hengailu tuskin liittyy varsinaiseen huumeiden käyttöön millään muotoa.


mapehe808

Olen itse käyttöhuoneiden kannalla, koska niitä tulee halusimme sitä tai emme. Tällä hetkellä alueen julkiset vessat eli "nistihotellit" tai ammattipiireissä "vihreet" on 100% näiden veijareiden käytössä. Kukaan normaali ihminen ei niitä käytä koska ne ovat täynnä neuloja ja parhaimmillaan sinne on hyytynyt joku tyyppi keskelle lattiaa. Valinta on siinä, että tuleeko käyttöhuoneet sillä nimellä ja yhteiskunnan palveluilla mitä ne oikeasti ovat, vai annetaanko niiden syntyä johonkin satunnaiseen paikkaan. Jonkun tilan nämä kaverit valtaavat aina.


Cykablast3r

Olen itsekin käyttöhuoneiden kannalla, en vain täysin usko niiden auttavan tähän kyseiseen ongelmaan.


DarkAnnihilator

Ei suomessa


Cykablast3r

Ovatko ne jossain muualla ratkaisseet tai olleet ratkaisematta vastaavan ongelman?


lgle

Entinen luokkakaverini oli jenkeissä yli vuosikymmenen töissä hyväntekeväisyysjärjestöissä, jotka yrittivät auttaa juuri tällaista porukkaa pois kadulta. Kertoi, että vaikka käyttää kuinka paljon aikaa ja rahaa auttamiseen, niin todennäköisyys onnistua on erittäin pieni. Järjestät katkaisuhoidon, asunnon, tuet ja työpaikan, niin silti useimmat päätyvät takaisin kadulle piikittämään. Kun vaihtoehtona on kadun vapaus ja huumeiden tuoma tajunnantila, tai normaali elämä töineen ja veronmaksuineen, niin useimmat näistä valitsevat sen kadun. Sanoi, että tyypillisesti taustalla niin kovat lapsuuden ja nuoruuden traumat, että ainut millä niitä kykenee vaimentamaan on kovat huumeet. Käyttöhuoneet ja huumeiden laillistamiset yms. ovat juurikin vain ongelmien lakaisemista maton alle. Ainut tapa ratkaista ongelma on estää seuraavaa sukupolvea kokemasta samoja traumoja.


GhostInMyLoo

Puutun tähän sen verran, että siinä vaiheessa kun huumeiden kanssa ongelmissa oleva vaihtuu lain silmissä rikollisesta sairaaksi, joka tarvitsee apua, on se kaikkea muuta kuin "ongelmien lakaisemista maton alle".


Northern_fluff_bunny

Näissä tapauksissa on se, että henkilön täytyy itse parantua jotta parantuminen voi tapahtua. Toisaalta niinhän se on käytännössä kaikissa taudeissa, ei ketään voi esimerkiksi pakottaa syömään antibioottikuuria loppuun. Sen takia nämä kaverisi toimet olivat yhtä tyhjän kanssa. Mikäli se henkilö ei itse halua sitä apua. Juuri tähän nämä käyttöhuoneet perustuvat, siihen, että saavat turvallisen paikan tökkiä ja niillä on käytännössä jatkuva kontakti henkilökuntaan jolta voi sitten kysyä kontakteja tahoihin kun lopulta kyllästyy siihen touhuun mikäli kyllästyy. Toinen asia taas on tämä, että jos henkilö retkahtaa niin sitä pidetään jotenkin epäonnistumisena, henkilön, auttajan ja näin mutta se käytännössä kuuluu taudinkuvaan. Suurin osa, käsittääkseni, yrittää päästä eroon käyttämistään päihteistä useamman kerran ennen kuin se onnistuu. Näiden asioiden hoitaminen on siitä paskamaista hommaa, että siinä joutuu käytännössä vierestä katsomaan kun toinen tuhoaa itseään ja samalla tietämään, että ei voi tehdä asialle yhtään mitään ennen kuin tuo henkilö päättää lopettaa. Mitä tuohon viimeiseen kohtaasi tulee niin joo ja ei. Kyllä, näistä traumoja aiheuttavista asioista pitää päästä eroon mutta toisaalta siihen ei tulla koskaan pääsemään. Aina tulee olemaan paskoja kotioloja, traumaattisia elämänkokemuksia ja ihmisiä jotka näiden traumojen johdosta päätyvät mielenterveys ja/tai päihdeongelmaisiksi. Toiseksi se, että keskitytään niihin traumoja aiheuttaneisiin asioihin niin se ei auta niitä ihmisiä jotka ovat tällä hetkellä traumatisoituneita ja rikki. Se on jotain joka on tulevien sukupolvien hyväksi mutta myös ne nykyiset mielenterveysongelmaiset ja päihdeongelmaiset ansaitsevat mahdollisuuden apuun siinä vaiheessa kun he ovat valmiita parantumaan.


Soggy-Race3173

Pidetään valtion rahoilla aineissa. Ei tarvi riidellä puukkojen kanssa kun kamaa riittää kaikille.


Rakennusmestari

Vai saako osa uudensukupolven henkilöistä uudet traumat jostain muusta? Aina löytyy henkisesti vahvempia ja heikompia yksilöitä.


Rondeer

Maallikolta on turha kysyä, sillä meidän ehdotuksissa näitä tyyppejä kohdellaan saastana eikä ihmisinä.


Ragegar

Minkä ihmeen takia kukaan jossain käyttöhuoneessa hengailisi? Meinasitko että siellä on täysitarjoilu ja rahaa saatavilla?


Mediocre_Attitude_69

Ei sitä näistä kaupunkilaisten elämän ihanuuksista täällä maalla kivenkolossa tiedä mitään


docweird

Siellä ne kaikki känniset (ja aineessa olevat) on ratin takana niin ei näy samassa paikassa niin helposti. Jaa mistäkö...


Mediocre_Attitude_69

Pois silmistä, pois mielestä!


mistermestar

Mutta kun liikennettäkään ei yleensä paljoa ole, niin tappavat vaan itsensä yleensä. Ongelmiin ratkaisu kuin itsestään.


docweird

Itseasiassa taitavat useammin tapaa jonkun muun kuin itsensä: [https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000646800.html](https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000646800.html) https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000830921.html Perus aikuinen (30+) rattijuoppo yleensä teloo autonsa ja harvemmin itsensä koska auto on siinä "suojakuorena". Sitten jos tielle sattuu joku muu, niin jälki onkin asteen karumpaa. Nuoriso taas tuntuu ajavan pöpelikköön niin selvänä kuin humalassakin - tuhoisin seurauksin. Valitettavan usein mukana on takapenkillä täysin syyttömiä poikia ja tyttöjä ja itse kuski selviää hengissä... https://yle.fi/uutiset/3-9948892


ifearmibs

Samaan aikaan San Franciscossa sama, mutta eri: https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008773174.html


docweird

Onko huonoa liikennesuunnittelua jos kurvi on vaarallinen? T: ei-hesalainen /j


grandBBQninja

Ei se kovin vaarallinen ole, kunhan muistat väistellä neuloja ja puukkoja, saattaa olla vähän kuumottava yöaikaan.


nutbutterfly

No jaa. Just pari viikkoa sitten nistipariskunta levitteli pillerit pitkin ratikkaa vapisevilla käsillään. Siellä ne sitten ryömi tuolien alla. Ei ole vaikea kuvitella, että joku olisi saanut leukua kylkeen, jos tabut eivät olisi löytyneet tai olisi vahingossa astunut päälle tjs.


TanTamoor

> saattaa olla vähän kuumottava yöaikaan Vähemmän kun iltaisin.


Antt1ca

Joko se tai sitten on liikaa vauhtia kurvissa


geejii

Pkseudulta pois muuttaneena mutta työn vuoksi säännöllisesti täällä käyvänä, olen erittäin tyytyväinen päätökseeni. Ei tätä menoa pitäisi kenenkään joutua katselemaan


TrueOfficialMe

Vaasankadulla asuvana joo onhan toi meno aika räikeää välillä, itseäni ei häiritse enkä koe aluetta juurikaan vaaralliseksi itselleni, mutta ymmärrän jos jotakuta toista haittaa. Itse olen viihtynyt erittäin hyvin paikalla enkä haluaisi muuttaa poiskaan, mutta kun siirryn täysipäiväiseksi opiskelijaksi niin tämän yli 700€ vuokran maksaminen yksiöstä ei juuri houkuttele.


New_Bodybuilder_1220

Kurvin meno on kyl mennyt pahemmaksi muutaman viimeisen vuoden aikana, ainahan siellä on hengannut narkkareita mutta ei oo kyllä aiemmin ollu tollasia 10-20 nistin porukoita


rants_unnecessarily

Lukiessani artikkelia ja kommentteja olen aivan äimänä. 10v sitten asuin Helsinginkadulla ja käytin Piritorin s-markettia lähikauppanani. Kuljin joka päivä kurvin bussipysäkeiltä ja metrosta töihin, keskustaan jne. Eikä mitään tälläistä pelkoa tai pelon aihetta. Kyllähän siellä joskus (ani harvoin) jonkun vihaisen nistin näki kävelemässä katua pitkin, mutta ei sen enempää. Edit: typo


imbogey

Ei siellä vieläkään ole tarvinnut pelätä ainakaan mitä pari kertaa tänä keväänä siellä päin pyörinyt mutta lähinnä säälittää piritorin S marketin myyjiä.


OftenBullish

kurva


GARBOTIER

Mutta nisteilyhän on täysin harmitonta t. r/suomi


Toxictango

Kukaan joka tukee väkivaltarikollista ei ole ostanut ereyksessä maidon sijaan heroiinia lähikaupasta, se on etsitty tuote. En jaksa uskoa sekunttiakaan että edes nämä "harmittomat" pilvenpolttajat ostavat miltään diileriltä jolta ei löydy järjestäytyneen rikollisuuden kautta hankittuja pillereitä myös. Ja jos kaikki laillistettaisiin huomenna.. ne silti ostaisivat diileriltä, koska sillä olisi halvempaa, ja ei tarttisi kela-korttia heilutella tai mikälie tekosyy. Ei ollut oikea brändi marihuanaa, puoli euroa liian kallista, ei saanut kytköskaupaksi pillereitä. Aina olisi tekosyitä.


Jaegermaister

> En jaksa uskoa sekunttiakaan että edes nämä "harmittomat" pilvenpolttajat ostavat miltään diileriltä jolta ei löydy järjestäytyneen rikollisuuden kautta hankittuja pillereitä myös. En väitä etteikö näin olisi, mutta itse tuntemani henkilöt jotka myy pilveä myyvät joko itsensä tai kaverinsa kasvattamaa pilveä. Ei siellä ole mitään järjestäytynyttä rikollisuutta taustalla. > Ja jos kaikki laillistettaisiin huomenna.. ne silti ostaisivat diileriltä, koska sillä olisi halvempaa, ja ei tarttisi kela-korttia heilutella tai mikälie tekosyy. Ei ollut oikea brändi marihuanaa, puoli euroa liian kallista, ei saanut kytköskaupaksi pillereitä. Aina olisi tekosyitä. Millon olet viimeksi ostanut viinaa pimeiltä markkinoilta? Mikset osta? Ihan täyttä höpöhöpöä juttelet.


yussem

Höpö höpö ei ole mitään huumekauppoja siellä. 3 vuotta sitten ku oli ”supertehovalvonta” nii tyypit myi poliisien edes, ja niitä ei voinu edes vähempää kiinnostaa, mikä on normi käytäntöä muutenkin… Lapsuuden ajan kurvi on edelleen sama…


Emotional_Milk992

Pakko myöntää etten näin helsinkiläisenä joka on usein alueella liikkunut ole yhtään yllättynyt. Kurvi on alueena tällä hetkellä lähes sietämätön. On tullut reissattua vähän siellä sun täällä ja missään en ole törmännyt paikkaan jossa kokisin oloni yhtä uhatuksi. Ja harvoissa paikoissa olen nähnyt yhtä sekaisin olevaa jengiä niin paljon kuin Kurvissa. Tekee mieli kiertää aina koko paikka jostain kaukaa. Aina jotain rähinää menossa. Onneksi ei toistaiseksi ole vielä itselle käynyt huonosti.


RUFl0_

Voitaisko tehdä joku narkkarien paratiisisaari Helsingin edustalle? Sinne vaan vieroitushoitoon kaikki jotka jää vaikka kolme kertaa kiinni samasta jutusta. Jotenkin käsittämätöntä että yhteiskunta on toimintakyvytön tällaisen ongelman edessä. Jos sama jengi tekisi samaa hommaa jossain muualle, edim Westendissä, Eduskuntatalon rappusilla niin katsottaisiinko sitä vaan vierestä?


Rakennusmestari

Kauanko tätä pitää vielä katsella ennenkuin tuonne saadaan muutos. Ei ole nimittäin mikään uusi ongelma ja silti toimenpiteet olemattomia


esaesko

Eduskunta "huumausainepolitiikkamme on onnistunut hyvin"


nagevyag

Milloin eduskunta on tällaista todennut? Ja en nyt tiedä onko yksittäinen risteysalue/liikenneasema mikään edustava otos huumepolitiikan onnistumisesta valtakunnassa.


Ecstatic_Yesterday40

Korjaus: "Huumausainepolitiikkamme on epäonnistunut, joten emme muuta huumausainepolitiikkaa."


Masseyrati80

PK-seutua kun en tunne, niin tuli tsekkailtua asuntoilmoituksia noilta tienoilta. Ok, on ison maailman meininkiä sen suhteen, että on rauhatonta ja samaan aikaan jäätävät neliöhinnat. Oma vinkki: jos haluat rauhatonta asumista paljon halvemmalla, muuta Raision keskustaan.


bumbasaur

Se on sama mitä ne neliöhinnat on, kun valtio maksaa vuokran


Palanu-Poroksi-5750

Toivottavasti tulee perustulo ja aktiivimalli kuopataan. Niin ja voitais kyllä maksaa vähän helpommin työkyvyttömyyseläkettä jos vaikka on vähän sosiaalisesti rajoittunut ja tykkää katsella Niilon edesottamuksia tubesta ennemmin kuin mennä töihin. Asumistukikin sais olla 100% asumiskustannuksista koska en saa hankittua puuttuvaa osuutta mistään. Muut ihmiset vois muuten lopettaa kaiken kuluttamisen ja liikkumisen tuola pöndellä ja ties missä vitun toijaloissa.


ebrq

Mikä vika Toijalassa? :(


Palanu-Poroksi-5750

Skutsis eikä oo sporaa


Soggy-Race3173

Helsinki on skutsissa


Mike19K

Perus Helsinki


Fearless-Garbage-796

Entisenä semi nistinä sanoisin, että näille pitää antaa 3 kertaa mahdollisuus parantaa itsensä. 3 ratkeamisen jälkeen koppiin ja avain heitetään mereen, tai jos humanistisempaa lähestymistapaa halutaan, niin Lappiin joku aidattu reservaatti mistä ei saa poistua, ruokaa ja vettä ammutaan katapultilla aitauksen sisään. Marjoja voi syödä kesällä jos haluttaa herkutella.