T O P
Pyhiinvaeltaja

Estä reitittimestä ads.samsung.com ja samsungads.com


paulialeksi

Kyselen varmaan tyhmiä, mutta miten tämä onnistuu? Eli mihin minun täytyy nuo osoitteet laittaa, jotta TV ei näytä noita mainoksia?


Anti-Hentai-Banzai

Reitittimesi asetuksiin. Useimmiten niihin pääsee lähiverkostasi (WiFi tai Ethernet) laittamalla selaimeen 192.168.10.1 tjsp osoitteeksi, ja antamalla reitittimen käyttöönotossa asetetun käyttäjätunnuksen ja salasanan. Sitten jostain sieltä pitäisi löytyä jonkin sortin estolista/blacklist/blocked addresses tyyppinen näkymä, tämä vaihtelee laitekohtaisesti. Kannattaa tarkastaa reitittimesi manuaalista jos on epävarma.


tuhn

>192.168.10.1 tjsp osoitteeksi, ja antamalla reitittimen käyttöönotossa asetetun käyttäjätunnuksen ja salasanan. 192.168.1.1 hyvin todennäköisesti. Käyttäjänimi on todennäköisemmin admin ja salasana admin, tyhjä tai 1234.


Anti-Hentai-Banzai

Onhan noita variantteja eri valmistajilla, itsellä tosiaan tuo 10.1 pääte. >Käyttäjänimi on todennäköisemmin admin ja salasana admin, tyhjä tai 1234. Jos asia on /u/paulialeksi:lla näin, niin ehdottomasti sieltä käyttöliittymästä samalla vaihtaa salsasanan paremmaksi :D


hodlethestonks

Ei taida mikään routteri tulla noilla seteillä nykyään. Passu löytynee laitteen pohjasta.


Ptee92

Upouus 5G reititin käyttis ja passu admin, kyl niitä viel tulee noilla.


B1rdi

Mulle tuli vielä pari vuotta sitten. Vaihdoin tietysti.


MrHyperion_

Ei sillä salasanalla oikeastaan ole mitään väliä kun pitää tietää wifin salasana ensin


Anti-Hentai-Banzai

Tässä pitää ottaa huomioon että suurella osalla ihmisistä se langattoman verkon salasana on luokkaa *nakkivene*, *sauliniinistö* tai joku muu todella simppeli ja helposti murrettavissa oleva salasana. Todellakaan pelkästään siihen ei pidä luottaa. Lisäksi käytetyn salausmenetelmän potentiaaliset haavoittuvuudet voivat mahdollistaa sen langattoman verkon salasanan murtamisen vaikka olisikin hyvä salasana. [Ei ole montaa vuotta kun langattomien verkkojen salausmenetelmä WPA2:sta löytyi vakava haavoittuvuus.](https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/viestintaviraston-vakava-varoitus-kaikkien-wifi-verkkojen-salattu-tietoliikenne-voi-paljastua-hyokkaajalle/6620634)


[deleted]

Veikkaisin että nykyään lähes jokainen pitää sen reitittimen pohjassa olevan salasanan eikä vaivaannu muuttamaan. Onko se turvallista riippunee varmaan siitä että miten helposti sun kotiin pääsee, kuinka herkästi jaat sitä passua tutuille ja missä se sun reititin kotona sijaitsee. Tuollaiset nakkivene-salasanat eivät ole sinänsä sen helpompia murtaa kuin mikään muukaan koska tuollaisia sanojahan on heti tuhansia mitä pitää lähteä kokeilemaan. Ja jos niihin on keksinyt laittaa yhdenkään numeron tai jopa muun merkin, niin heti vaikeus moninkertaistuu. Esimerkiksi minulla on yhden sähköpostin salasana tuota tasoa mutta et varmasti tule sitä koskaan silti arvaamaan. Voin jopa sanoa aihealueen ja silti tulet mitä todennäköisemmin vetämään huti.


VonHinton

Brute forcella käydään kaikki järjestelmällisesti läpi, yleisimmistä salasanoista alkaen, tämän jälkeen kokonaiset sanat. Kuka hullu näitä manuaalisesti alkaa hakkaamaan?


[deleted]

Suomen yleiskielen sanakirjassa on ~200 000 sanaa. Kahden sanan yhdistelmiä on 40 miljardia. Kolmen sanan yhdistelmiä on 8 tuhatta biljoonaa. Entäpä jos alussa onkin iso kirjain? No sitten kahden sanan yhdistelmiä on 80 miljardia ja kolmen sanan yhdistelmiä 16 tuhatta biljoonaa. Suomen kielessä on myös taivutus joka pitää ottaa huomioon osassa sanoja. Autonkuljettaja. Sanojen määrä moninkertaistui jälleen. Ja tämä kaikki sillä oletuksella että sinulla on varma tieto siitä, että kyseessä on nimenomaan vain suomalaisia sanoja. Jonkin verran helpottaa, jos tiedät että käytössä on vaan olemassa olevia yleisiä yhdyssanoja, mutta mitä jos ei ole? Ei muuta kuin onnea yrityksellenne. Koska reititin ei anna kovin nopeasti kokeilla sarjana salasanoja niin tarvitset pakettiautollisen läppäreitä joten ajatko paikalle pakulla (hei muuten, osa pakettiautonkuljettaja voi olla myös pakunkuljettaja ja paku tuskin sisältyy tuohon 200 000 yleissanan listaan)?


Elukka

Riippuu purkista, mutta vielä muutama vuosi sitten aika moni purkki oli asetettu siten, että admin-sivulle pääsee vain verkkokaapelilla, ei wifillä. Nykyään tuokin on taitanut alkaa muuttua, kun niin harva kotioloissa enää edes käyttää ethernet-kaapeleita.


Immediate_Ad4141

Jep, modeemissa on yksilöity salasana WiFi:in pääsyyn ja sitte vasta pystyis ees kirjautumaan tonne. Itellä on modeemin vakio salasana ja käyttäjätunnus tonne, enkä nää oikeen tilannetta että joku mun netissä oleva menis sinne jtn räpläämään. Ylipäätään jos joku pääsee mun nettiin ilman lupaa, on jossain muuallakin ongelma.


tsraq

Nice, firewall -> filtering ja tuon saman alta löytyi nyt myös keinot blokata netti yöaikaan lapsilta, mitä etsin aiemmin suunnilleen kaikkialta muualta ja kirosin kun dna:n purkista ei sitä löytynyt.


suruharso

^ itse saatana


ruffnexxx

PiHole https://pi-hole.net/


bogpudding

Onko tämmöistä samanlaista kikkaa estää youtuben mainokset kännykässä?


Orang_Mann

Vituttavaa. Kohta on mummon hautakivessäki mainoksia.


TomatoEmpty9579

Mummon hautakivi maksaa itse itsensä🤩


Krapulaolut

Mikäs sen parempaa kuin kaalimadon mainos piristämään suruaikaa. "Mikäs vihreä se siellä piilossa mönkii? Taitaa olla kaalimato" :D


MaterialCattle

Omaan, yli tonnin televisiooni tuli mainokset vasta vuoden käytön jälkeen. Olisi pitänyt viedä takuuseen.


Kwaakku

Ai saatana. En tiedä antavaisitko takuuseen, kun kuitenkin sanoisivat että oli pitänyt itse ottaa selvää ostaessa. Mutta kuka vittu nyt olettaa, että kun maksat jostain, niin siinä on sisäänrakennettuja mainoksia..


MaterialCattle

Mihinkään tuollaiseen en ole suostunut missään vaiheessa kaupantekoa. Ei sillä, perhanan hyvä telkkari ja 1/10 käynnistyskerroista tulee 7 s mainos jostain appleteeveestä tai muusta ylänurkkaan. Vituttaa vaan periaatteesta :D


JollyJoker3

Jos tulee käynnistäessä mainoksia jotka estävät käyttöä niin väitän ettei telkkari toimi kuten tavallinen ihminen odottaa telkkarin toimivan. Kuluttaja-asiamiehelle meiliä vaan.


NeedNameGenerator

Mainos ei estä käyttöä. Se on vaan semmonen clickattava pop-up. Omassa ~1300e LG telkkarissa tulee välillä sama. Pieni ja harmiton, mutta kuten kaveri sanoi niin periaatteesta vituttaa.


--moih--

Jos se vituttaa edes periaatteessa, eihän se silloin ole määritelmällisesti lainkaan harmiton.


hajaannus

Ei vitutuksen tarvi olla harmin aiheuttama. Harmiton vitus.


simplyVISMO

Se vitutus on se harmi.


CreatureWarrior

En usko, että takuukriteereissä lukee "jos vituttaa, niin palauta"


taobaoblyat

Palautukseen samantein.


Paah

Amazonin Kindle-lukulaitteesta on ainakin rehellisesti kaksi versiota, mainoksilla ja ilman. On muuten reipas hintaero niissä, joku 80 euroa. Tietysti tuntuu enemmän kun halpa laite. Jossain tonnin telkkarissa tommonen 80e ei oo enää niin suuri prosentuaalinen osuus..


mikkogg

Tämä ei taida olla enää täysin totta, mulla on mainoksettomana ostettuun viimeisen UI-päivityksen jälkeen tullut kirjasuositukset näkyviin etusivulle.


sp4m4ndh4m

Halvemmasta versiostani sain mainokset pois ottamalla yhteyden Amazonin aspaan (chat). Tarvitsee vain vedota esimerkiksi siihen, että Kindle on yhteiskäytössä, eikä halua mainoksia lasten näkyville.


MilamarTokugawa

Hintaero on 20€, ja pienellä valituksella jonkin ajan jälkeen mainokset saa pois.


Paah

Mistähän saa 20€ erolla? Ja onko mainoksellinen kalliimpi vai mainokseton halvempi? Amazonista itsestään kun katselin niin oli ainakin tuo 80€ ero.


WingedGundark

Mainoksilla tietty halvempi. Kindle Paper White with ads 129,99€ ja without 149,99€. https://www.amazon.de/-/en/Kindle-Paperwhite-8GB-adjustable-temperature/dp/B08N3TCP2F/ref=lp_21827682031_1_1?th=1


JohnsonFleece

Vittu mitä paskaa. En ymmärrä miten ei ole laitonta.


Bye_nao

Saako muuten "tyhmiä" 4k töllöjä vielä jostain? Ennemin vedän mediadistron rasberry PI:lle ja vedän sitä kautta ne "äly" ominaisuudet jotka kiinnostaa. Ihan kivan käyttökokemuksen siitä saa kun kännykän kautta ohjaa simppelillä käyttöliittymällä (joo, pääsee netflixiin sillä yhdellä painalluksella koskematta hiireen/näppikseen)


turdas

Osta äly-TV ja älä yhdistä sitä internetiin. "Tyhmiä" töllöjä ei käytännössä taida saada, niitä myydään vain ammattilaiskäyttöön (helvetin kalliita) tai karvalakkimalleina (helvetin paskoja).


Anti-Hentai-Banzai

Ihan mielenkiinnosta, millaisella setupilla pyörität tuollaista? Toimiiko puhelimesi kosketuslevynä langattoman verkon välityksellä, onko sulla jotkut tietyt komennot koodattu puhelimella painettaviksi jollain sovelluksella joka kommukinoi palvelimesi kanssa?


Bye_nao

Librelec + Kore(ohjaamiseen) on tämän hetkinen setuppi Siihen rakennettu käyttöliittymä on fundamentaalisella tasolla televisomainen, kännykkä visualisoi ruudulle sellaisen modernin minimalistisen kaukosäätimen (muutamalla ylimääräisellä ominaisuudella, tekstin syöttö kännykän kautta on luksusta vrt. Tvn näytölle valikkonäppis). Toimii aikalailla out of the box tuon Kore sovelluksen kanssa. Jotain omia lisäyksiä tehnyt, mutta ne ei kyllä ole mitään valtavia. Siihen vaan asentaa niitä plugareita mitä haluaa, Netflix HBO sun muut löytyy.


Gathorall

Siis nykyinen töllöhän ei oikein voisi olla tyhmä samalla tavalla kuin entiset, digitaalisen signaalin käsittely, kuvanparannusalgoritmit tms. tarvitsevat yleisen että grafiikkapiirin ja kun myydään jopa mainoksia, tai vain kaken näppäimet (Netflix yleisimpänä.) niin saadaan kivasti subventoitua hintaa tai valmistaja laittaa rahat omaan taskuun. Mutta siinä eivät näe mitään mieltä että tekisivät ruudun joka on kalliimpi heille ilman mitään lisäarvoa asiakkaalle.


Elukka

Olis se silti kiva, jos sen typerän ja turhan sälän saisi edes sammutettua pois. Moni maksaisi esim. siitä, että kuvottavat mainokset saisi pysyvästi pois, jos käyttää telkkaria pelkästään esim. tietokonenäyttönä ja vaikka streamauspalveluiden käyttämiseen. Telkkarissa on ihan täysi android pohjalla, joten miksi sitä ei saisi konffailla, jos se on oma kone ja konetta ostaessa ei ole allekirjoittanut jotain samsungin tai googlen tilausta? Helvettiin tällaiset lukitut ja mainossaastalla kuormitetut tietokoneet. Telkkari telkkarina ja erilaiset palvelut ja mainokset sitten erillisenä palveluna. \* Niin, siis noihin mainoksiin kai suostuu siinä vaiheessa, kun käynnistää telkkarin ensimmäisen kerran ja klikkailee yes-yes-yes niihin kilometrin pitkiin ja Suomessa muutenkin osittain pätemättömiin EULA-dokumentteihin. Minusta homman pitäisi mennä niin, että ne hyväksynnät pitäisi tehdä ostaessa telkkari ja mielellään niin kuin mikä tahansa sopimus, jota allekirjoitettaessa on aikaa perehtyä sen sisältöön - paperilla mielellään. Aivan naurettavaa, että ostat 1000 euron telkkarin ja sitten siihen pomppa "ota-tai-jätä" -ruutu näytölle ja 99% ei tule edes ajatelleeksi, että mitä sen hyväksymisestä tai hylkäämisestä seuraa. Tietääkö monikaan, että sen voi edes hylätä? Kyse ei minusta ole mistään normaalista sopimuksesta, vaan sumutuksesta ja pakkotuputuksesta ja ihmisten informaatioähkyn hyväksikäyttämisestä.


KawaiiStefan

Sama täällä, 1500e samsung älytv ja tunkee mainoksia. Joskus minimisoi itsestään lähetyksen kuvan ja täyttää 3/4 ruutua mainoksista. Viimeinen Samsung tuote tässä taloudessa, piste.


Jaripsi

Jos tuo on totta niin katkaisin netistä koko tv:n ja laittaisin vaikka chromecastin suoratoistopalveluja varten.


FingerGungHo

Mitä helvedos? No onhan tuo ihan naurettavaa. Ei kai kukaan tollaista ostaisi, jos etukäteen tietäisi.


Kwaakku

Olisipa tämä yleistä tietoa. Luulin että Samsung olisi taattua laatua, kun heidän puhelimet ovat olleet sitä. Toisaalta niihinkin ne yrittää pakottaa omaa paskasoftaa, joka ei ole sama kun muissa android puhelimissa defaulttina. Samsung store google playn siasta etc..


prestonpiggy

Puhelimissa enemmän kilpailua, joten tälläistä toimintaa ei vain sallittaisi(esim huawei kärsi tästä ja myös vakoilusyytöksistä). Äly tv puolella taas ei juuri ole kilpailua, lähinnä LG ja Samsung, muissa merkeissä samsung näytöt b-korista tai muuten vain perässä laadussa.


Eeppinen03

Entäs Sony ja TCL? Vai ovatko he tippuneet jo täysin.


B3dtime

Sony oled telkkarit on hyvät, android tv:llä ja lg:n paneleilla. LG:n C sarja on myös saanut kehuja. Oledin burn-in ongelmat olemattomia nykyään tavallisessa käytössä.


[deleted]

[удалено]


Sneikku

Mites Philips?


Juho1998

Itselläni on nyt Samsung puhelin käytössä, muuten hyvä, mutta kaikki mukana tullut bloatware syö tallennusmuistia, kuin minä nistipataa. Positiiviset asiat tässä on 3.5mm portti ja muistikorttipaikka.


ajappat

Mulla on galaxy A22 ja oli muuten eka ja vika samsung. Tämä ainakin mainostaa satunnaisesti ilmotuksissa ja lisäksi avaa samsung free sovellusta kun yrittää avata jotain muuta. Luulin ensin että tumpeloin vaan, mutta se free ihan tosiaan aukeaa satunnaisesti tökkäämällä muiden sovellusten kuvakkeita.


SinisterCheese

Jos haluat androidin missä ei ole mitään valmistajan omaa vaan standardi rauta ja koodi joka on OHA konsortiumin hyväksymä. Niin hanki Android One, ne on "halppis puhelimia" mutta niiden idea on se että google on asettanut standardin ja antanut siunauksen raudalle ja ne kaikki käyttää samaa käyttistä. Ai-niin ja kaikki puhelinvalmistajat tekevät tätä omalla mallillaan jonkin verran, itsellä samsun enkä koe siinä nyt mitenkään erityisesti olevan heidän bloattia. Ei taida muita olla naativisti käytössä kuin niiden näppäimistö ja senkin takia vain että sen kanssa tullut jokin vaihtoehtoinen sellainen oli järkyttävän paska ja ärsyttävä. Itselläni tosiaan samsung xcover, ja vain siksi että siitä saa takakannen auki siellä on vaihdettava akku. ​ Mutta TV:tä en ole omistanut sitten kun muutin vanhempien luota 10 vuotta sitten. Ihmettelen että miksi vitussa ihmiset jaksaa tuhlata aikaa ja rahaa kun koko formaatti on matkalla hautaan ja tämä älytv pelleily ei auta asiaa. Sieltä vittu tule edes mitään katseltavaa.


-Rainguardian-

Kai sitä toosaa nyt käytetään muuhunkin kuin pelkän kaapelin/antennilähetysten vahtaamiseen? Niin ja jos noita sitten erehtyy kuitenkin katsomaan niin se on mm-lätkä kerran vuodessa ja puol yhdeksän uutiset.


Catrik

Mitä muita vaihtoehtoja isolle näytölle on? Projektorilla hinta raketoi moninkertaiseksi kunnollisen screenin kanssa, suuresta ruudunpäivitysnopeudesta saa vain haaveilla.


CreationNationNot

Jep. Onhan 65++ telkut paljon halvempia ja helpompia kuin tykki mistä ei näe mitään muuta kuin tammikuussa ja jäätävä säätö. Siis jos ei tarvi yli 100" kuvaa.


Sodomite_Sam

Yläpeukku Android One luureille. Nyt ollut pari Nokiaa ja Pixel käytössä eikä ajatustakaan palata entiseen.


Guuggel

Eikö tuo ole aivan normaali ”hybridi-tv” ominaisuus joka tulee tv-kanavalta eikä television valmistajalta. Vai oletko Ylen kanavilla nähnyt vastaavaa? Edit: toki tuokin vaatii tukea televisiolta


Elukka

Osa niistä Samsungin mainoksista on ihan samsungin omaa käsialaa ja Android siellä taustalla latailee niitä Samsungin palvelimilta. Samsung kaappaa sinun katselusi injektoidakseen mainoksia. Kyse ei siis ole mistään MTV3:n, Netflixin tai Googlen hommasta, vaan kodinkonevalmistaja on päättänyt, että nyt tulee muuten vähän juhlamokkamainosta. Vaikea nähdä tuossa mitään positiivista. Itsellä on ~2 vuotta vanha Samsungin karvalakkimalli ja siinä ainoat mainokset ovat onneksi vain jotain staattisia suositusmainoksia kanavia ja appeja selaillessa. Jos omassa telkkarissa/pölynimurissa/jääkaapissa varsinainen toiminto minimoidaan nurkkaan, että Samsung/Electrolux/Bosch/whatever saa pyörittää omia mainosvideoita tai vastaavia, lyön laitteen paskaksi ja heitän parvekkeelta alas (varoen tietysti ihmisiä alla). Vittu mikä dystopia.


luomubanaani

Pi-Holella (pi-hole.net) saa ilmeisesti estettyä mainokset ja seurannan myös Samsungin älytelkkareissa. Se vaatii tosin teknistä turaamista ja jonkun masiinan (kotipalvelin/Raspberry Pi/tms), joka sitten toimii telkkarille tai koko lähiverkolle nimipalvelimena 24/7.


Kwaakku

Joo pitää kattoo jaksanko nähdä vaivaa, kun en tätä ainakaan halua palauttaa.


jaltsukoltsu

Pitäisi riittää, jos nettireitittimeen asettaa estot ads.samsung.com ja samsungads.com -osoitteista tulevalle liikenteelle.


MarkkuAlho

Tuotahan voisi kokeilla!


CreationNationNot

Huikkaa jos onnistui.


[deleted]

[удалено]


B1rdi

Miten nuo eri DNS palvelimet voi olla ilmaisia? Kerääkö ne jotain dataa?


pzpzpz24

Raspberryn löytäminen ovh tällä hetkellä lähes mahdotonta.


cocowithc

Mua kiinnostais tää aihe hieman laajemminkin... Tai onko noita yleisesti ns. jailbreakattu, telkkareita siis? Onko redditin säännöt minkälaiset jailbreakkauksista puhuttaessa? Mutta kiinnostaisi tietää minkä mallin vehkeisiin löytyisi(jos löytyy) eniten modattuja firmiksiä ja käyttiksiä, ja toimiiko ne kuinka hyvin, ja suomessa? Ja mitä hyötyä niillä voi saavuttaa? Itsellä kenties television päivitys tänävuonna edessä, ja haluaisin kyllä jonkun telkkarin mitä edes pystyy turaamaan :D Joskus katsoin kaverin töllöä vierestä, ja huomasin jostain ohi vilahtaneesta logosta sen pyörittävän jotain linuxia/ubuntua, ja selaimena vivaldia. Eli joku ihan perus "tietokone-softahan" niissä pyörii... Osaan toki googletella itsekkin, mutta jos täällä on joku jolla kokemusta niin kertokaa toki, niin hyvässä kuin pahassa...


landepaukku

LG:n telkkareihin ainakin löytyy jotain https://rootmy.tv/ Samsungeihin on https://www.samygo.tv/ joka tosin taitaa maksaa Ei omaa kokemusta kummastakaan (omistan Samsungin mutta TV on listalla johon maksaa tuo)


Nanta18

Joo itteeki kiinnostais tää


emmet_l_brown

Toimiva ratkaisu on myös ottaa telkkarista netti pois ja pistää (100x parempi) nVidia shield tai Apple TV.


the_best_lizard

Shieldin käyttiksessä on kans nykyään mainoksia. Et kiitti vaan Google.


emmet_l_brown

No, vittu.


_Konna

Suositellaan tähän samaan myös Chromecast with Google TV jota käytän videotykin kanssa vahvistimen perässä. Loistava vehje mutta valitettavasti UI:ssa pyörii jotain Disney+ suosituksia. Asetuksista saa myös UI-version jossa suosituksia ei näy mutta se on karsitumpi kokemus. Tyydyn kohtalooni koska muuten toimii niin hyvin.


viirtane

Kerro tarkemmin, wikipediakin tunsi vain jonkun lakkautetun palvelun tuolla nimellä. Mitä sillä siis tehdään?


_Konna

Se on siis tollanen usb-virralla toimiva android -mokkula. Toimii chromecastina (siis puhelimesta voi castata) mutta mukana on myös kaukosäädin jolla voi selata valikoita ja ohjelmia, esim. netflixiä tai areenaa. Koska se on android, voi siihen ladata play -kaupasta tai asentamalla suoraan ohjelmia. Itse käytän parannettua youtube-sovellusta esim. Parasta mielestäni laitteessa on puheohjaus kaukosäätimestä, sille voi sanoa että pistäpä Toton Africa soimaan spotifystä niin musat lähtee päälle eikä tarvitse avata näyttöä (tai omassa tapauksessani projektoria). Tämmönen se on: https://hinta.fi/2213990/google-chromecast-with-google-tv


Superviableusername

Apple tv on erittäin hyvä laitos. Ostin käytettynä sen vanhemman 4k mallin. Hakkaa kaikki telkkujen UI:t.


H_Rix

LG webOS (+magic remote) > muut Kaikki muu tuntuu auttamattoman vanhanaikaiselta.


PromotionNo6366

Niin vitusti tää


Pitupiipi

Ei jaksa käyttää kahta kaukosäädintä.


veerhees

Ei tartte käyttää kuin yhtä.


Lumi5

LG on ainakin ollut toistaiseksi mainoksista vapaa. En muutenkaan osaa moittia laitetta mistään. Malli on pari-kolme vuotta vanha OLED vehje.


progorp

Jep, mulla on LG CX ja ei ole mainoksia näkynyt vaikka päivitykset olen aina asentanut. On kyllä erittäin hyvä telkkari muutenkin. Tosin uudemmista malleista en tiedä.


judas-iskariot

LG aikoinaan kertoi salaa kotiin mitä tiedostoja katselit, taisivat tosin sen poistaa kun jäivät kiinni.


Elukka

Hitto tällaista, että palomuuriin pitää konffata kieltävät in-säännöt rosvoja varten ja out-säännöt kodinkoneiden vakoilua varten.


Defora

Sama mulla. LG web OS taitaa olla yhä mainokseton ja toivottavasti myös pysyy mainoksettomana


MacRedrum

Omassa LG:n OLEDissa tulee kanavien omia mainoksia jos katselee julkisia. Ehdottelee painelemaan värinappuloita lisätietoja varten. Noiden takia blokkasin sen lafkan Helsingin Ruoholahdesta joka noita mainoksia toimittaa tölsyyn.


vahahommia

Aiheen vierestä mutta muistan kun tv:t oli analogisia ja mahdollisesti myös uudet digi tv:t, kun painoit nappia niin kanava vaihtui sekunnissa ja ne oli vikkeliä/responsiivisiä. sama analogisissa radioissa, nappi päälle - musiikkia alkaa kuulua. sama puhelimissa, kuinka moni tääläkin vielä muistaa tekstiviestin kirjoittamisen 3310:llä, napnapnapnapsnapnaps ja olit kirjoittanu \~300 merkkiä ja selittänyt viikon tekemisesi.


Namell

Vanhuksille kaipaisin kovasti puhelinta jossa olisi vanhan ajan fyysiset vihreä ja punainen luuri napit joilla vastataan mutta samalla iso näyttö jossa voi käyttää nettiä, gps:ää jne. Edit: Toinen mitä tarvittaisiin olisi kunnon fyysinen nappi jolla kytketään kosketus pois päältä. Aika usein kun vanhuksille soitan osuu sormi väärään kohtaan kun puhelinta kaivetaan. Olisi helppoa jos he voisivat kytkeä kosketuksen napilla pois kun puhelin on taskussa tai laukussa ja vastata luurinapilla. Sitten kun haluavat käyttää äly ominaisuuksia kytkisivat kosketuksen päälle.


Lahihunaja

> vanhan ajan fyysiset vihreä ja punainen luuri napit Tunnen oloni vanhaksi. Isovanhemille joskus vuosia sitten hankittiin "pöytäkännykkä" jonka käyttöliittymä oli perinteinen puhelin fyysisellä nostettavalla luurilla.


NameTheory

Puhelimesta saa kosketuksen häiritsemästä kun ostaa kuoret, joissa on läppä. Hyvänä puolena myös se, että kun puhut puhelimeen voit laittaa läpän kiinni ja puhelimen lasi ei kosketa poskea. Estää siis poskipainallukset ja lasin rasvaantumisen tms.


kannettavakettu

Näitähän on ollut myynnissä vuosikausia, siis nimenomaan vanhuksille suunnattuja puhelimia. Gigantissakin on erikseen osasto näille.


Namell

[Näistä ei tahdo olla juurikaan näyttöä ja niissä on turhat numeronäppäimet joita ei tarvittaisi.] (https://www.gigantti.fi/search/Doro) Varmasti hyvä joillekin vanhuksille mutta liian rajoittunut osalle. Kaipaisin aika lailla standardi Android puhelinta isolla näytöllä jossa olisi kolme nappia. Vihreä luuri, punainen luuri ja kosketus päälle/pois nappi. Tämä olisi vanhukselle joka jonkin verran käyttää älyominaisuuksia mutta normaali puheluun vastaaminen kun puhelin kaivetaan taskusta on aika vaikeaa. Pää toimii mutta sormet eivät ole enää kovin näppärät. Virhepainalluksia tulee paljon ja erilaiset sweeppaukset ovat aika haastavia.


SinisterCheese

Siis... Andoidissa on kaiken maailman helppokäyttöisyys/käytettävyys toimintoja. Sieltä saa tekstin niin isoksi vaikka että mahtuu vain kirjain kerrallaan. Ja suurkontrastin niin että on vain 2 väriä. Kuvakkeet isoimillaan oli niin että 4 kuvaketta mahtui kerrallaan. Mutta jos oikeasti on sellaisia ongelmia että ei pysty eikä näe. Niin sitten ei osteta puhelinta vaan android tabletti, koska se toimii myös puhelimena, ja siihen sitten pistetään ne helppokäyttöisyydet päälle. Ennen ostoa kannattaa varmistaa että kyseinen tabletti tukee sen käyttöä puhelimena, monet ei tue tuota. Oikeastaan vain 3/4/5G mallit tukee mutta ei kaikki niistäkään.


Namell

Suurin ongelma on kun puhelu tulee, pitää kaivaa puhelin taskusta ja vastata. Tässä menee usein moni asia pieleen. Taskussa otettaessa saadaan jotenkin pistettyä puhelu kiinni. Kun puhelin on vihdoin kädessä onkin saatu näkymään se pieni vastaa nappi joka tulee kun puhelin on jo auki eikä sitä osata kiireessä käyttää. Tai sitten painetaan vahingossa mykistys päälle. Kaikki tämä ratkeaisi jos saisi kosketuskontrollin kokonaan pois kytkimestä ja oli vastaus nappi. Kun puhelinta käytetään muuhun kuin vastaamiseen on siihen aikaa miettiä ja homma sitten lopulta onnistuu vaikka joku menee pieleen. Ongelma on nimenomaan vastaaminen.


--moih--

Analogijärjestelmiin ei myöskään tunge virukset tai muut vastaavat.


Tunisti

Sonylla en ole mainoksia nähnyt


OutrageousMoss

Vielä


FabulousSOB

Merkistä riippumatta, veikkaan


Fridg3_

Eikä panasonicilla


padumtss

Eikä LG


[deleted]

[удалено]


-Rainguardian-

Mikä (vuosi)malli jos saa kysyä? Omassa B17 ei ole (vielä) näkynyt


Nanta18

Meidän Sonylla on Disney+ mainoksia home screenillä


Tunisti

Itsellä disney+ tilaus joten tällaista ongelmaa ei ole, mutta kiitos tiedosta, jos tulee itselle mainoksia niin töllö vaihtoon


Yasssan

Ainakin omassa Sonyssä nuo eivät ole mainoksia vaan suosituksia. Käytännössä kaikista suoratoistopalveluista (mitkä on asennettu) näkyy eri ohjelmia ja nekin saa asetuksista pois. edit: muistin väärin. Disney+ mainosta ei saa pois. Itse ei tule tosin käytettyä mitään älytoimintoja koska TV ei ole kytkettynä nettiin, joten ei niin hirveästi tule tuijotettua tota kotiruutua.


WreckingFinn

Samsungin vermeet tuntuu olevan aika vihoviimeisiä tässä hommassa. Puhelimissakin bloatwarea. No hyvin myyvät silti. Ehkä muut vielä huonompia.


skipdip2

Viimeisessä omistamassani Samsung-puhelimessa oli Excel. Pelkkä Excel vei 10 % käytettävissä olevasta tallennustilasta. Exceliä ei voinut poistaa. Kukaan koskaan missään ei ole käyttänyt Exceliä puhelimella. Vitun Samsung. Eivät saa toista mahdollisuutta enää koskaan.


Soothammer

Mun loppu samsungin käyttö kun asensi jonkun samsung selaimen puhelimeen kysymättä ja siihen aikaan ei ollut kovinkaan paljon muistia puhelimissa. Ennen tätä oli 100 megaa tyhjää tilaa ja sen jälkeen 10. Lisäksi koko puhelin oli täynnä ohjelmia, mitä ei voinut poistaa vaikka ei tarvinnut niitä mihinkään.


IIALE34II

Niil on joku microsoftin soppari et se koko office-sweetti pitää olla tuolla. Itel viel parast se, että noi ei toimi. En voi kirjautuu sisään mihinkään niistä palveluista miun yliopiston, tai työpaikan tunnuksilla... Onneks sony on nostanu tasoa viimeaikoina, niin sellaisen luurin voikin sitten ostaa seuraavana kun tästä S10+:sta loppuu veto.


mibsos

Mä vaihdoin kans Samsungin muuten hyvän S-sarjan kännykän pois muutama vuosi sitten samoilla saatesanoilla kun se työnsi pakolla jotain Samsung Paytä ja korean kielisiä käyttöehtoja väkisin joka päivä jollain notifikaatiolla. Vituttaa vieläkin kolmen vuoden jälkeen, hirveät flash backit.


skipdip2

Mulla on myös Samsungin telkkari, mutta viiden vuoden takaa, joten mainoksia ei sentään ole eikä tule. On täysin käsittämätöntä, miten käyttöliittymä ei ole muuttunut 20 vuoteen. Telkkarissa on kyllä älyominaisuuksia ja ohjelmia, joita en halua käyttää (suoratoistopalveluita käytän pelikonsolin kautta), mutta pelkästään kaukosäätimen layout on täsmälleen sama paska kuin 1990-luvulla. Vitun Samsung. Halusin nyt vaan sanoa vielä toistamiseen. edit. oikeastaan muistan käyttäneeni paljon parempia kaukosäätimiä 1990-luvulla!


CarnTheGod

Jokainen samsungin valmistama tuote mitä olen käyttänyt on ollut 100% kuraa joka kerta. Ei poikkeuksia tähän.


JSoi

Pikkuveljeltä varastettu Samsungin mikroaaltouuni on ihan ok, tosin ei ole mitään mihin sitä verrata. Tai no, kyllähän siinä ajansäätö seilaa edes-takaisin vaikka nupista vääntää vain yhteen suuntaan… Eli paskaa ovat nekin.


morelliFIN

Puhelimissa olevat samsung apit on ihan kuranttia kamaa. Kuhan ei mainoksia ala tulla..


realFasterThanLight

Kirjoitin aiheesta hiljattain mielipidekirjoituksen otsikolla [Kuolema älytelevisiolle](https://old.reddit.com/r/Suomi/comments/th3yib/kuolema_älytelevisiolle/). Helpoin ja varmin ratkaisu ongelmaasi on olla kytkemättä telkkaria internetiin ja sen sijaan hommata siihen kylkeen vaikka Apple TV tai muu laite jolla kyseisiä sovelluksia käyttää. Tämä lisää myös television käyttöikää.


10102938

Helpoin ja halvin tapa on blokata mainostajan ip-osoitteet. Toki voi käyttää rahaa siihen että ostaa Apple tv:n, mutta siinä saa toivoa ettei Apple päätä seuraavalla viikolla alkaa näyttää mainoksia sen kautta.


realFasterThanLight

Sitä varten tosin pitää esim. tietää mikä IP-osoite on. Jos Apple TV ei miellytä, niin markkinoilla on toki lukemattomia muitakin vaihtoehtoja, joista suuri osa on linux-pohjaisia.


tsvk

Jos pelkkä mainoksen näkyminen korpeaa, ajattelepas vielä sitä että mainokset ovat luultavasti kohdennettuja, perustuen käyttäjäprofiiliin mikä Samsungilla on sinusta (esim. jos olet kirjautuneena Samsungin tunnuksilla telkkariin). Pahimmassa tapauksessa telkkari kerää lokia siitä että mitä telkkarikanavia katsot tai mitä suoratoistopalveluäppejä käytät, koska ja miten kauaa, ja kohdentaa mainokset sen perusteella.


DeliriousHippie

On ollut jo vuosia tiedossa, että älytelevisiot ovat niin halpoja koska ne myydään tappiolla. Todellinen voitto tehdään käyttäjäprofiilien myynnillä. Samsung, sekä muut, keräävät kaiken datan mitä teet telkkarillasi ja myyvät sen eteenpäin.


Northernman25

Philips ollut hyvä. 500e tarjous tv. Muutenkin hyvä käyttöliittymä. Tää on sellanen ambilight malli.


gusstuss

Kans philipsi täällä. Android tv malli niin vaikka mitä softaa löytyy. Eka älytelkkari ja erittäin tyytyväinen


L44KSO

Jep - samsung on tämän suhteen aivan onneton. Kaikissa laitteissa on mainoksia, koko ajan. Meillä on Hitachin tv ja siinä ei ole mainoksia. Philipsillä ei myöskään ole ollut mainoksia.


WhiteMilk_

>Protip: Factory reset, then don't accept the license agreements at startup. >My 2021 Samsung The Frame which is usually crawling with advertisements is now ad-free, and works perfectly. https://www.reddit.com/r/technology/comments/u569q5/its_still_stupidly_ridiculously_difficult_to_buy/i50vyil/ En sit tiedä mitä muita ominaisuuksia toi voisi rajoittaa. Itsehän suosittelen erillisen Android TV laitteen hankintaa ni sen voi aina liittää mihin tahansa ruutuun. Toisessa kommentissa Applen laite mainittu mutta koska Apple ni paljon suljetumpi laite. Androidilla saa helposti mistä vaan asentaa sovelluksia, esim. mainoksista vapaa YT sovellus. Itsellä tollanen halpa 1080p tikku TV:ssä mutta Nvidia Shield vissiin se paras laite.


taisteluorava

Android TV:lle ääni myös täältä. Vakio launcherin voi vaihtaa + mainokset saa pois jopa Youtubesta + VPN clientin voi asentaa jos haluaa katsoa muiden maiden netflixejä yms. Ja jos haluaa oikein piraatiksi ryhtyä niin Streamio + VPN niin koko maailman sisältö on katsottavissa. Itse hommasin Nokian Streaming box 8000 ja kaukosäädin on 10/10 verrattuna muihin sekä laite on pirun nopea, kaikki painallukset ja ohjelmat reagoivat välittömästi.


bh3x

LG.


Catrik

Tää oli mulla yksi tärkeimmistä kriteereistä telkkaria valitessa ja jouduin luopumaan siitä. En edes näe niitä koskaan kun käytän ainoastaan PC:n kautta, mutta periaatekysymys silti. Muistaakseni rtings.com sivustolla on taulukko jossa näkyy mallit missä ei ole mainoksia. Se on aika lyhyt lista.


skalaDatavore

Blokkaa reitittimeltä www.samsung.net/ads ads.samsung.com Ehkä myös config.samsungads.com gpm.samsungqbe.com log-config.samsungacr.com samsung.com samsungacr.com samsungads.com samsungotn.net Lähde: https://techpenny.com/how-to-block-ads-on-a-smart-tvs/ Tai googlaa omat


Kwaakku

Kiitos jo nyt hyvistä neuvoista. Helpottaa elämää, ja suosittelen muitakin välttämään samsungin paskatelevisioita.


FabulousSOB

Tiesithän että voit asioida myös verkkopalvelussamme sivuilla https://news.samsung.com/global/newsletter


morelliFIN

Philipsin androidi on, ollut pitkään eikä ole ilmestynyt mainoksia (vaikka on päivittynyt). Hyvä kuva myös, sen perusteella valitsinkin kaupassa ("eye test") (ja luin netissä paneelista x tuntia). Ja qwerty näppis on kakessa toisella puolen, mikä on aika jees. Tosin kannattaa tarkistaa miten on uudempien mallien laita.


mrBasement

Jooh, siinä vaiheessa kun telkkariin ilmesty yllättäen joku päivä mainokset menuihin totesin että oli viimenen samsungin tuote joka tähän taloon tulee, piste. Aivan paskalafka.


migidi

Samsung taitaapi olla ainoa. Sitten on noi Amazonin hommat ja kiinasta löytyy kyllä mut tunnetuista brandeista mitä saa verkkiksestä esim niin vaan Samsung.


AhmedAlSayef

Ostin pari vuotta sitten 200€:lla käytetyn 55" 4k smart tv:n. Jotkut ihmettelivät että onkohan tossa nyt mitään järkeä. Kaikki toimii hyvin, kuvanlaatu hyvä, ei valovuotoja, ei mainoksia, päivityksiä tulee edelleen ja ei ole sitä pelkoa että kuva palaisi kiinni parissa vuodessa. Käyttöliittymä on vähän hidas verrattuna uusiin, mutta vaikka kestää sen 1.5s kauemmin päästä katsomaan suoratoisto palveluitten sisältöä, niin oli se 700€ halvempi kuitenki.


1nfinitium

Samsung on tunnetusti pahin roisto näiden mainostensa kanssa. Helpoimmalla pääsee jos löytää jostain ns. tyhmän telkkarin, jota ei laiteta nettiin ennen ensimmäistä boottausta. Jos silti haluaa smart-tvn, niin muut paitsi Samsung on jo edistystä.


MixaLv

Oon kuullut vain kauhujuttuja televisiohin integroiduista mainoksista. Useimpien televisioiden käyttöjärjestelmätkin on aika syöpää käyttää, valikot ovat sekavia ja toimivat hitaasti. Noissa asioissa valmistajan on helppo säästää, kun iso osa kuluttajista ei osaa ottaa noita juttuja ostaessa huomioon, katsovat vaan enemmän ulkonäköä, kuvan laatua, ja ehkä miltä se kuulostaa. Mulla on vanhempi 40" Samsung käytännössä vain tietokoneen toisena näyttönä, siltä tulee sit katsottua striimauspalveluita, ja itse televisiota hyvin harvoin. Siinä mielessähän noilla aiemmin mainituilla jutuilla ei ole väliä, jos televisiota käyttää vain isona nättinä näyttönä -- ja kun noita myydään, niin etenkin halvemmissa hintaluokissa tuntuu melkein olevan oletuksena, että ostaja tulee laittamaan televisioon chromecastin ja soundbarin kiinni, koska kaikesta muusta paitsi paneelista on tingitty.


Far-Choice-13

Kannattaa ostaa vaan Apple TV 4K tai vastaava tuohon, niin se ohittaa kokonaan tuon oman roskajärjestelmän. Omalla kaukossäätimellä tai puhelimella saa auki telkkarin ja menee suoraan Apple TV:hen. Telkkarin oma älypuoli sitten kokonaan pois verkosta. Paras on jos älytelkkaria ei koskaan yhdistä edes internettiin. Ainakin YLE:n kanavia voi katsoa suorana appiksen kautta, että itse en ole "kanavia" jäänyt edes kaipaamaan. Itseasiassa paljon näppärämpää kun voi katsoa viimeiset uutiset milloin vain. Muita järjestelmiä on tietääkseni Fire TV, mutta mainosvapaudesta en tiedä ja epäilys koska Amazon. Chromecastillä saa tietääkseni vain castattua toisesta laitteesta, että omat appikset puuttuu siitä ja omasta mielestä hankalaa semmoinen. Vähän tyhmään, että pitää maksaa ylimääräistä, että asiat toimii, mutta 200 euroa siitä, että ei ole mainoksia ja huonoa käyttöliittymää on minusta aika pieni raha sitten loppujen lopuksi. EDIT: Näköjään Fire TV:ssä on mainoksia (tai ainakin tulossa). Vähän harmittaa, kun pohdin sitä matkatelkkariksi hotelleihin kokonsa vuoksi.


eetuua

>Paras on jos älytelkkaria ei koskaan yhdistä edes internettiin. Tähän liittyen oli r/privacy r/assholedesign tms -subissa jotain juttua joskus, että jonkun merkkiset töllöt alkoivat loisimaan salasanattomissa wifeissä jos et yhdistänyt omaasi. Mahtoivatko peräti liittyä kuuluvilla oleviin suojattuihinkin verkkoihin, jos joku toinen oli kertonut salasanan omalle töllölleen.


iviksok

>Mahtoivatko peräti liittyä kuuluvilla oleviin suojattuihinkin verkkoihin, jos joku toinen oli kertonut salasanan omalle töllölleen. Mitenköhän tämä toimisi. Firmwaren sisällä jo tehtaalla asennetut salasanat vai huuteleeko naapurin telkkari sitä. Joku älytelkkarista älytelkkariin hyppiminen voisi toimia mutta pelottavan kuuloista kun joku senkin reversois.


Anti-Hentai-Banzai

Olisi aika helppo potentiaalinen haavoittuvuus jos kaikki televisiot broadcastaavat tallennettuja verkkojen salasanoja.


hiivamestari

Mitä noilla ”älykkäillä” ominaisuuksilla edes tekee? Itsellä ei ole mitään antenni- tai nettipiuhoja kiinni telkkarissa, vaan käytän HDMI:llä ulkoisena näyttönä. Ei tarvitse hajoilla sisäänrakennettuihin mainoksiin eikä etenkään paskaan UI:hin.


MaterialCattle

Mistä enää edes saa television, jossa ei ole älyominaisuuksia?


hiivamestari

Meinasinkin että niitä ominaisuuksia ei tarvitse käyttää.


MaterialCattle

Juu käytän kans hdmi:llä koneen kautta, mut mainos tulee silti sillon tällön.


hiivamestari

Adblockeria kehiin niin elämä helpottuu.


Kwaakku

Siis meillä on nettiyhteys kiinteällä telkkarissa ihan siksi että voidaan kattoa Neflix, youtube, Disney+. Ei ostettu telkkaria telkkarin takia vaan näiden, mutta nää mainokset vituttaa, kun ei tästä kerrottu. Tai varmaan kerrotaan jossain pienellä pläntillä jos ois lukenut ostaessa. UI Kyllä toimii minun mielestä hyvin ja on helppokäyttöinen, mutta nää mainokset vituttaa maksetussa televisiossa.


wertyce

Tämä on aika jännä. Jos tämä trendi jatkuu niin voi olla uusi syy pysyä chromecastissa tms. Kun aiemmin syy oli lähinnä älytelevisioiden suoratoiston kankeus. On perinteisessä chromecastissakin toki heikkouksia. Välillä kaatuilee ja jostain syystä itse saan täyden fps:n lähetyksen vaan puhelimen kautta lähettämällä ja tietokoneelta lähettäessä lagaa.


wargneri

Omassa LG:ssä on todella kätevää kun voi parilla painalluksella klikata Netflixistä tai youtubesta laittaa jotakin pyörimään. Ei tarvitse hiiren ja näppäimistön kanssa säätää kun haluaa vaan rojahtaa sohvalle ja laittaa jotakin. Tietokoneella on kanssa muutenkin vähän ongelmia oman kokemuksen kanssa 4K skaalauksen kanssa ja tämän hetkissä koneissa ei HDMI riitä 4K HDR 120 ruutuun muutenkaan niin telkkarin oma UI on vaan sulavampi.


FalmerEldritch

Aika pienellä rahalla saa tietokoneen, jolla pyöritellä kaikki striimauspalvelut ja vaikka harrastaa kevyttä pelailua ja netin selaustakin. Jos ei valmiiksi ole ylimääräistä vanhaa romua nurkissa. Ongelmana tämän ratkaisun kanssa on lähinnä että nykyään on hyvin vaikea saada ostettua älytöntä telkkaria, tai ainakin siitä joutuu maksamaan merkittävästi ekstraa. Mielestäni kuitenkin ihan ylimääräisen vaivan ja rahan arvoista ettei tarvitse sietää älyominaisuuksia.


vitunlokit

En tiedä onko tähän lääkettä, mutta itselläni tuntuu tietokoneen kautta tulevat lähetykset huono laatuisemmilta kuin palvelun omalta appilta. Ero on merkittävä aina HBO Maxilla. Netflixin 4K lähetykset eivät taida myöskään toimia. Toinen on toki se, että kaukosäädin on kätevämpi sohvalla kuin näppis ja hiiri.


FalmerEldritch

Meillä on sekä chromecasti että mediakone, mutta harvemmin jaksaa chromecastin kanssa puljata. HBO:lla on lähteestä riippumatta aluksi ihan kurainen kuvanlaatu kunnes se älyää kaistaa löytyvän enemmän, mutta HBO:n kaikki UI-hommathan on muutenkin kaikkialla ihan päin vehjettä. Ite en koe että kaukosäädin olisi yhtä kätevä kuin langaton hiiri (osoittelukaukosäädin jolla sohitaan epämääräisesti ruudulla olevia ikoneita on erityisen paska vihannes), mutta meitä lienee moneen lähtöön.


Kwaakku

Mulla on hyvä pc ja 4k näyttö. Silti ei scaalaa esim netflix 4klle web selainta käytettäessä. TVssä on aina valmiina ja näyttää 4k:na, ilman että täytyy miettiä tietokoneen räpläystä. Sen kun käyttää kaukosäädintä. Ennen menin pc:stä hdmillä telkkariin kombolla, ja se oli todella rasittavaa


eivittunyt

Voin helposti kuvitella että olisi kätevämpää katsoa videoita telkkarin sisäänrakennetulta tietokoneelta jos ei olisi oma pöytäkone ihan telkkarin vieressä.


hiivamestari

Itseä ainakin on vituttanut noissa älytelkkareissa susipaskat UI:t. Ainakin ne mitä on itselle tullut vastaan ovat olleet raivostuttavan hitaita ja kankeita käyttää, varsinkin jos kaukosäätimellä pitää yrittää kirjoittaa yhtään mitään, edes lyhyitä hakusanoja. Siksi olen itse päätynyt käyttämään tietokoneen ulkoisen näytön tavoin, TV-lähetystä kun ei tule katsottua muutenkaan vaan Netflixiä ja vastaavia. Menee itselle paljon sujuvammin tietokoneen kautta.


eivittunyt

Tottakai jos on se tietokone vieressä, muuten vaihtoehtona on raahata läppäriä ja käyttää sitä piuhan päässä kun katsoo telkkaria tai hankkia tietokone pelkästään telkkaria varten oli se sitten joku raspberry, chromecast tai muu vanha tietokone.


hiivamestari

Mulla on pöytäkone työpöydällä ja siitä pitkällä HDMI:llä kiinni telkkarissa. Ja sohvalle Bluetooth-näppäimistö touchpadilla. Työpöydällä tietenkin näyttö ja näppis. Helppo vaihtaa inputtia molempien systeemien välillä. No sitten on vielä läppärikin. Kaikenlaista nörttikamaa kertynyt tässä vuosien varrella.


Baneken

Käytä telkkua bluetooth mininäppiksellä, niitä saa välillä jollain kympillä.


hiivamestari

Juuri sellaisella käytänkin tietokonetta TV ulkoisena näyttönä, koen silti paremmaksi noin.


Rok_rok

Itsellä ei ole edes töllöä, mutta jos olisi, se olisi juuri näin kytketty.


wertyce

Silloin sinä et käytä TV:tä vaan ulkoista näyttöä tietokoneen tai muun laitteen sisällön välittämiseen. Televisiolla tarkoitetaan televisiovastaanotinta, jolla katsotaan radiotaajuuksin lähetettäviä televisiolähetyksiä.


Wetop

Eli jos käytät television sisäistä netflixiä niin et käytä teeveetä


wexipena

Pihole auttaa useimpiin mainosongelmiin.


M4Qu1i

Itseäni korpesi sama muutama vuosi takaperin. Ostin videotykin ja chromecastin. Mulle toiminu omaan katselutarpeeseen, mut oon myös miettiny tykin tilalle isoa näyttöä. Toi meinaan on ahistavaa ku ostoksien jälkeen alkaa paskan pakkosyöttö.


hamyantti

Sony kanssa ei ole mainoksia ollut. LG näytti kanssa niitä kaverin töllössä laittavan käyttöliittymään.


onnisenkiia

meän LG ei ainakaan tuputtele mainoksia ja oon muutenkin tykänny koko vekottimesta


Needleworker-Tasty

LG. Voin suositella, on hyvä. P.S. palauta se.


Appropriate-Fun-9598

Palauta


Banaanisade

Älylaitteet on sellasia.


Graavilohikaarme

Markalla markan tavara. >!2500€ Sonyssa ei oo mainoksia näkyny ;)!<


tieluohan

Viiden tonnin Samsungeissa on ne ihan samat mainokset, ja samaan tapaan viiden huntin Sonyssa ei ole mainoksia. Ongelma ei ole siis hinta vaan paska firma.


bluejaydal

250 euron Finluxissa ei myöskään näe mainoksia ;).


WarlordToby

En kyl tiedä mitä tekemist töllön hinnalla on mainosten kans mut ok


Lagiacruss

Jollakin on hinta saatu hyvässä tuotteessa alas ja tässä tapauksessa se on mainoksilla. Kallis, hyvä tuote maksaa hyvän tuotteen hinnan ja jos vastaavan tuotteen näennäisesti saa halvemmalla niin jossakin on piilevä syy.


Far-Choice-13

Eipä tuo tunnu hinnoissa näkyvän. Lähinnä valmistajien katteiden nostoa tämä.


Try-Ice

Itsellä on verkkokaupan oma merkki procaster tms. Toiminut kyseenalaisista verkkokaupan arvosteluista huolimatta 5/5 ja en ainakaan ole huomannut mainoksia.


teddylike

Itselläni on ollut yksi moitteeton Procaster ja toinen joka oli täysi susi, vaihteli kanavaa ja boottaili itsekseen. Eli vähän arpapeliä ne, mutta onneksi takuu toimii!


Kuski87

Onhan niitä sellaisia. Olen kuullut, että Salora Boston on sellainen.


Bicentennial_Douche

Minulla 1800e Philips, en muista nähneeni mainoksia. Tosin en käytä television älyominaisuuksia, vaan telkkarissa kiinni olevaa AppleTV:tä. Käytettävyydeltään paljon parempi kuin televisiossa oleva AndroidTV tjsp. Kytken television verkkoon ehkä kerran kuukaudessa tarkistaakseni onko softapäivityksiä.


Jalmarkalmar

sonyllä en oo huomannu mainoksia tulevan muista kun jostain uudesta sarjasta joka alkaa disney+:lla tai semmosia. niistä on väillä iha hyötyäkin tosin jos ei oo huomannu jonku hyvän tuloa...


zombibag

Phillips on ollut loistava! Ei oo mainoksii ja sukulaisetkin vaihtanu siihen merkkiin kun se ei myöskään bugi!


skyturnedred

Omassa Samsungissa se mainos on suunnilleen tuon alareunan Guardian logon kokoinen.


andeIuvian

En oo ihan varma mut mun töllös tulee vaa mainokset jos minulla on asetuksissa "display mode" tjsp :/


Kendaren89

Itsellä LG:n telkkari, eikä se ainakaan häiritsevästi mainosta


--moih--

Aihetta sivuten en samasta syystä ikinä enää osta Asuksen läppäriä, kun heilläkin masiina täynnä roskaa, jota esitteli runsaasti ennen kuin edes työpöytää sain näkyviin. Mahtaako jostain saada valmiiksi kasattuja tietokoneita, joihin ei olisi kasattu mukaan tällaista roskaa?


SneakyFernandez

Saat, Jimm'sltä.


sdlabs

Uusi winkkari > Decrapifier > Ninite


eaglespayback

Metz. Valmisettu Saksassa!


VMS_420

No en muista merkeistä osaa sanoa, mutta meidän LG:n 4k UHD Smart TV:eessä ei ole mainoksia UI:n sisällä.


Jorskyy

Ei ainakaan tuossa 4v vanhassa Philipsin androidi telekkarissa vielä oo ilmennä mainoksia ja jospa ei ilimenekkään.


DonTong

r/perseenreikäsuunnittelu


smestari

2016 Samsungiin jo kertaalleen loppui päivitykset. Hyvää mainosalustaa ei kannata kuitenkaan hylätä, joten aloittivat ylläpitää tätäkin mallia uudelleen. Kaikki striimausäpit toimii jne. Eli jotain hyötyäkin näistä mainoksista.


Daealis

Oma Sonyn Bravia ei ole mainoksia tukkinut.