T O P
hajaannus

>Vain reilua tuntia aikaisemmin olin haastatellut ulkoministeri Haavistoa eduskunnan valtiosalin päädyssä. Ennen haastattelua minulle selvisi, että ministerillä ei ollut mukanaan allekirjoitushetkeen soveltuvaa tyylikästä kynää. Haastattelun päätyttyä kysyin Haavistolta kaipaisiko hän kynää. Teimme nopean vaihdon. Hän sai minulta metallisen, virtaviivaisen ja väriltään kultaisen kynän, joka kulki pikkutakkini povitaskussa. Sain vaihtokaupassa sinisen muovisen kynän, jossa lukee Valtioneuvosto. Haavisto siis allekirjotti nato-hakemuksen toimittajalta saadulla kynällä. Ois ollu kyllä aika hyvä kepponen, jos siinä oiski ollu pilailumustetta.


DeFUID

Nyt joku Q-ukko väittää, että hakemuskirje ei ole pätevä koska sitä ei ole allekirjoitettu "virallisella" kynällä.


docweird

Jos nyt IHAN rehellisiä ollaan, niin olisihan tän luokan dokumenteissa IHAN HYVÄ olla arkistokelpoinen (ISO 12757-2) muste. Enkä edes pilaile: https://www.suomalainen.com/products/kuulakyna-pilot-bp-sf-f-musta


Redditoristi

En ole varmaan ikinä edes pitänyt kädessä noin kallista kynää. Kyllä poliittisen johdon kelpaa.


oohe

Ei ole Haavistokaan. Aloitti kirjoittamisen kynällä väärinpäin.


peemaa

Tällä hetkellä "103 asiakasta lisäsi tämän juuri ostoskoriin", taitaa Stockalle olla tullu [tosta virallisesta Nato-kynästä](https://www.stockmann.com/hay-bullet-kuulakarkikyna/1170488763-1.html) pieni hitti.


Tjuurna

Se on tanskalainen kynä, joten kohteliaasti mankumalla siitä voisi saada juhlaversion, jossa on NATO:n logo ja Suomen lippu.


L44KSO

Ostaisin heti!


InstantHeadache

Miks? Ihan legitti kysymys, en vittuile


L44KSO

Jaa-a...Kait se olis coolia vetää jossain kokouksessa esille?


InstantHeadache

Reaktio siihen olis vissiin [tämä](https://i.kym-cdn.com/entries/icons/original/000/033/028/girls.jpg)


L44KSO

Jep


ketolare

Hyvä ku mainostat sitä vielä täällä. Vois käydä ostamassa


Juho1998

Yli 200 kpl. Yritän saada sitä myös itselleni.


peemaa

410 ja loppu verkkokaupasta.


ge6irb8gua93l

En oikein otsikosta ymmärrä miksi minun pitäisi lukea tämä


Harriv

Toimiva otsikko siis. Älä lue.


Gathorall

Hyvästä uutisotsikosta saa olennaisen tiedon ja voi katsoa enemmän jos kiinnostaa.


Cupsie

En uskonut silmiäni kun näin otsikon, mutta jumalauta totta se on. Nyt. ON!


Finlandiaprkl

8 euron kynä, mistä ihmeen materiaalista se oli tehty, kullasta? Edit. [Kynä ei edes ollut Haaviston](https://twitter.com/LPihla/status/1526640395714707456?t=6XGG9ZIjuEAzvb0RftqTHQ&s=19). Klassinen kynän "lainaus".


Wampie

Eikös 8 euroa ole aika halpa hinta kynästä. Silloin kun itse vielä kirjoitin käsin tuli shoppailtua paljon kyniä ja kyllä ne ihan suomalaisen kirjakaupan kun tarjonnat yleensä lähtee jostain neljästä eurosta.


Finlandiaprkl

Itse olen kirjoittanut aina mainoskynillä. Se vasta uutinen olisi ollut jos Nato-hakemus olisi allekirjoitettu jollain Tokmannin mainoskynällä. Olis sitä paitsi saattanu toimia paremmin.


take-dap

Opiskeluaikoina (ja edelleen) tuli lyijytäytteinä suosittua ballografin rondoa ja siitä samantuntoista kuulakärkiversiota. Näkyy olevan n. 5,50€ ja tuo on kuitenkin ihan "tusinakynä", joskin sopii oikein hyvin ainakin meikäläisen lapaseen. Ihan Suomalaisesta kirjakaupastakin saa jotain avaruusajan säänkestävää kuulakynää 21€, että ei tuo 8€ ole mitenkään ihmeellinen.


wertyce

Ballograf ei ole mikään tusinakynä. Julkisella sektorilla kallein kynä mitä pystyy hankintasopimusten puitteissa tilaamaan ja moninkertaisesti kalliimpi kuin peruskynät. En tosin ymmärrä miksi. Lähinnä brändi maksaa kaiketi.


Rootriver

Onhan ne varsinkin olleet ihan pirun hyviä kyniä, pelkistettyjä, mutta toimivia


ovelanimimerkki

Mun kynät on joko ala asteen peruja, työpaikalta lainattuja, tai vierustoverilta lainattuja


PuckboyZak

Esim. USAn pressat yleensä allekirjoittaa lait Cross Townsend kynällä ja niiden hinnat pyörii siinä satasen paikkeilla. Ja muun muassa JFK ja Obama kantoivat povitaskussaan [tätä kynää.](https://www.montblanc.com/en-be/fountain-pens_cod30828384629622781.html)


L44KSO

Ite kanssa päivitin vuosi pari takaperin Montblancin kynään ja oikeasti on muuten hyvä kynä kirjoittaa! Ainut mikä voittaa on 2€ Pilot G2...silti kun on tämmönen merkkihuora niin pakko vaan käyttää tuota kallista kynää...


Ristilukki

Ei se ole vittu kynä eikä mikään jos se ei ole [Stallonen Kaaos Kynä](https://youtu.be/p4XpwLHPlhw)


Tjuurna

Trump oli Sharpie-miehiä eli tussia käytti.


SixBucksAGallon

Eisenhowerista alkaen on arkisemmat paperit [allekirjoitettu koneella](https://www.dailynews.com/2011/06/26/want-the-presidents-signature-theres-a-machine-for-that/).


Smarre

Itse kannan mukana Parker Jotter kuulakärkikynää, kustantaa sen 15-18€. Mukana laukussa luonnoskirjan kuvessa kulkee myös Pentel Graphgear 1000 lyijytäytekynä jolla löytyy hintaa sen reilut kakskymppii. Molemmat on suht laadukkaita peruskyniä, saisihan sitä upotettua enemmänkin rahaa kyniin, mutta omaan käyttöön nuo on sopivia.


Tjuurna

Mulla on joskus muinoin Tiimarista ostettu Parkerin Jotter eikä se silloin ollut edes tuota hintaluokkaa, mutta hyvin on kestänyt. Säiliöhän niissä on sen verran laadukas, ettei niistä tule halvinta krääsää koskaan, mutta kuorille on kyllä tullut lisää hintaa.


Smarre

Jep, Parker malliset säiliöt on todella suosittuja, esimerkiksi Fisherin avaruuskynän patruunat on Parker yhteensopivia. Valinnan varaa riittää niin väreissä kuin musteiden tyypeissä.


RandomFinnishPerson

Paras kynä jota olen koskaan käyttänyt, ja käytän vieläkin on Uni-ball Jetstream SXN-217


purplecow

Mä oon ihastunu Uniballin UB-150 malliin. Hyvää viivaa ja sotkee juuri sillai sopivasti että tulee elävää jälkeä.


thatoneguydunno

Inflaatiosta ne on tehty


Plane-Ad-3761

Hyvä mainostila menny hukkaan


the_original_t_bag

Oliko tuolla siis joku hallintokääpiö valvomassa suoritusta vai kenen päälaki tuossa alaoikealla paistaa?


docweird

Tanskalainen "design kynä" HAY josta valmistaja ei mainitse onko se muste edes arkistokelpoista (ISO12757-2 tai DIN16554-2). Eli jos 50 vuoden päästä joku töllistelee dokumenttia niin en ihmettele jos allekirjoitusta ei enää edes näkyisi. /facepalm


Delivery-Same

Finland just gets shit done, regardless of style and without ostentation. This is why the rest of Europe's populations respect and admire them so much.


Baselet

8 euroa on kyl pirusti kynästä.