T O P
itsfreeayylmao

Pääjärvi yllätti Vehasen


odx3

Kuin salama kirkkaalta taivaalta


ALKH29

Miten MM 2011 finaali liittyy tähän mitenkään


Kuski87

Venäjän media löytää tästäkin kuvasta natsisymboliikkaa.


avataRJ

Selkeästi tuossa on 18, 88 ja alimmalla rivillä vielä SS.


SoloLifting

Missä se hakaristi on? Aivan varmasti jossain T. Putin


Lyijysiipi

Jos laitat noi "poissa" ässät ristikkäin niin siinä on. Aivan selvää T putin


skyturnedred

Piirrä viivat noista pisteitä niin saat [jotain tämmöstä.](https://media.riemurasia.net/albumit/mmedia/rh/ixi/uea0/39959/600231820.jpg)


Frosty_Map_6321

Eduskuntatalon sisäkatossa ja ikkunoiden alla olevissa tuuletusritillöissä on hakaristejä.


MouldyCumSoakedSocks

Ai vittu, älkää näyttäkö Putinille mitään S-ryhmän myymälöiden logoja 😳


KexyAlexy

Minun nuoruudessani oli vielä kkk markettejakin.


Leiska67

Selkeä SS symboli. Miksi muuten ne olisi noin hassusti kirjoitettu? /S


Paavobave

>Natoa vastaan äänesti kahdeksan kansanedustajaa. He olivat Veronika Honkasalo (vas), Katja Hänninen (vas), Anna Kontula (vas), Merja Kyllönen (vas), Markus Mustajärvi (vas), Mika Niikko (ps), Ano Turtiainen (vkk) ja Johannes Yrttiaho (vas). Poissa äänestyksestä oli kolme kansanedustajaa. Poissa olivat Hannakaisa Heikkinen (kesk), Suna Kymäläinen (sd) ja Matti Semi (vas). (Iltasanomista)


pavetheway91

> Ano Turtiainen (vkk) ja Johannes Yrttiaho (vkk) Tämä parivaljakko on näköjään vihdoin löytänyt toisensa


Weirdo_doessomething

Taisivat kyllä jo olla Kremlin "Hyvä Äijä"-tietokannasta tuttuja


Pandaolut

Valta Kuuluu Kremlille -puoluekavereita.


Paavobave

Juu korjasin väärän puolueen jo, oli korjattu lähteessäkin. Aattelin kyllä ensin kettuilla laittamalla [sic]


tieluohan

Nuo kaksi voisi perustaa yhdessä Niikon ja Väyrysen kanssa uuden vielä tuuheamman VKK-puolueen.


Spysnakez

Ehdotan lyhenteeksi: EVVK-puolue.


AQTheFanAttic

Ja poissaolevat olivat jo ilmoittaneet kantansa Hesarin taulukon mukaan; äänet olisivat menneet 190-9. Kyllä meni tiukille.


PacoTreez

Eikös niitä sinne valita 200? Olisiko Vanhanen ollut tuo kahdessadas ja hänen ollessa puhemies hänen ääntään ei lasketa (ja siten myöskään ei tule 100-100 tilanteita)?


Matsisuu

Juuri näin, puhemies ei äänestä, vaikka eduskunnan jäsen onkin.


[deleted]

[удалено]


kurQl

En löydä mistään, että eduskunnan puhemies saisi äänestää. Perustuslaissa säädetään, että arpa ratkaisee tilanteessa, jossa äänet menevät tasan (PL 41:2). >Päätökset täysistunnossa tehdään annettujen äänten enemmistöllä, jollei tässä perustuslaissa erikseen toisin säädetä. Äänten mennessä tasan ratkaisee arpa, paitsi milloin ehdotuksen hyväksymiseen vaaditaan määräenemmistö. >Puhemies ei osallistu täysistunnossa keskusteluun eikä äänestykseen.


ruffnexxx

Kolikonheitolla on ratkaistu


AQTheFanAttic

Juu. Vanhanen taisi jossain kohtaa sanoa että kertoo kantansa äänestyksen jälkeen.


SamuliK96

Tuo 100-100 tuskin on kovin relevantti, koska äänet voi mennä tasan muutenkin tyhjien äänten ja poissaolojen vuoksi.


T1VOL1_official

Tuo Ano Turtiaisen uuvatti ei kyllä taaskaan päässyt yllättämään.


punaisetpimpulat

Siinä on mies, johon voit luottaa! Eri asia että ootko sen kanssa samaa mieltä, mutta muuten voi kyllä luottaa että sieltä tulee aina mahdollisimman sekavia näkemyksiä milloin mistäkin.


Disruptiv3

Niikko ei yllättänyt, kun on noita Kiinan busineksia.


StarstruckEchoid

Tiesin kyllä Vasemmistoliiton olevan täynnä vanhoja kommunisteja ja suomettajia, mutta ei saatana. Jos Erkki vitun Tuomioja pystyy äänestämään Nato-jäsenyyden puolesta, niin pitäisi pystyä vassareidenkin. Todella noloa puolueelle.


Murmured

Enemmistö Vasemmistoliitonkin edustajista äänesti kuitenkin liittymisen puolesta.


throwawaystuffss

15 kansanedustajaa joista 6 äänesti vastaan. Aika heikko prosenttiosuus eikös? Ei kyllä yhtään yllätä kun vasemmistoliitto kyseessä


Toby_Forrester

Onko se heikko, kun ottaa huomioon puolueen olleen about eniten NATO-jäsenyyttä vastaan puolueista? Olisi vähän erikoista sanoa, että "aika heikko prosenttiosuus" jos 60% perussuomalaista äänestäisi että rajat auki, turvapaikanhakijoita moninkertaisesti enemmän, monikulttuurisuuskasvatusta kaikkialle ja tehdään EU:sta liittovaltio.


THE_HORSE_

Yhtä vaille 2/3 enemmistä hakemuksen kannalla.


FraKKture

60 % vasemmistoliiton kansanedustajista äänesti Naton puolesta, mikä aika tarkkaan käsittääkseni heijastelee vasemmistoliiton kannattajien Nato-kantaa. Näin eduskunnan kuuluukin minusta toimia. Ja toisekseen Suomessa on kummallinen fetissi että asioista pitäisi aina olla yhtä mieltä. Ei kuulu. Se on demokratian pointti ja se myös tekee demokratiasta paremman kuin muista hallitusmalleista.


floghdraki

Jos joku jaksaa nähdä vaivan, niin olisi jännä nähdä miten nuo Vasemmiston kyllä/ei äänet jakautui iän mukaan.


FraKKture

Sukupuoli ei ollut jakolinja. Pohjois-Suomi oli yliedustettuna ei:n äänestäjissä (3/4 pohjoissuomalaisista kansanedustajista äänesti ei). Iältään ei:t olivat hieman vanhempia (koko ryhmän keski-ikä on noin 46v., ei:n äänestäjillä n. 47v., kyllä-äänestäjillä n. 42v.) Puolueen eliitti (ministerit, puheenjohtajisto, puoluehallitus, eduskuntaryhmän johto) äänestivät kyllä. Ainoana poikkeuksena eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Katja Hänninen, joka äänesti ei. Ei: * Veronika Honkasalo s. 1975 Helsingin vaalipiiri * Katja Hänninen s. 1980 Oulu * Anna Kontula s. 1977 Pirkanmaa * Merja Kyllönen s. 1977 Oulu * Markus Mustajärvi s. 1963 Lappi * Johannes Yrttiaho s. 1980 Varsinais-Suomi Jaa: * Li Andersson s. 1987 Varsinais-Suomi * Juho Kautto s. 1971 Keski-Suomi * Mai Kivelä s. 1982 Helsinki * Pia Lohikoski s. 1977 Uusimaa * Jari Myllykoski s. 1959 Satakunta * Aino-Kaisa Pekonen s. 1979 Häme * Suldaan Said Ahmed s. 1993 Helsinki * Jussi Saramo s. 1979 Uusimaa * Hanna Sarkkinen s. 1988 Oulu Poissa: * Matti Semi s. 1957 Savo-Karjala


floghdraki

No nyt on asiallinen erittely. Semikin olisi ilmeisesti äänestänyt ei. Kyllähän tuolla iällä voisi jokin yhteys olla. Ei yllätä että Yrttiaho, Mustajärvi linja äänesti vastaan. Kontula ja Kyllönen myös oman tiensä kulkijoita. Näyttäisi että aate ajoi pragmatismin edelle.


bythisriver

nii onhan toi vähän, tossa jää piloon ko. henkilöiden argumentit vastaan ja muutenkin koko hoito ja nyt ne seisoo samassa sektorissa VKK:n kanssa. Pitivät kiinni vakaumuksestaan.


Northern_fluff_bunny

Toisaalta niiden argumentit on kuultu jo melko tarpeeksi monta kertaa.


[deleted]

[удалено]


S1lver_Smurfer

Noh noh.


TonninStiflat

No jopa on voimafantasiat siellä taas.


Zootyr

Äänesti niin kuin haluttiin, mutta muilutetaan varmuuden vuoksi?


ClumsyFI

Nyt sitten selvisi kaikille, missä puolueessa ne Putin-fanit lymyää: hallituspuolue Vasemmistoliitto ja pellepuolue VKK. Vai oliko se toisin päin?


Toby_Forrester

Nuo Natoa vastaan äänestivät sen linjan puolesta, mikä Suomella on ollut vuosikymmeniä. Ja lähes puolet suomalaisista on vastustanut NATO-jäsenyyttä aiemmin. Nyt yhtäkkiä tämä linja onkin "Putin-fanitusta"? Absurdia demokratiassa sanoa, että jos joku on eri mieltä, ja edustaa sitä kantaa mikä on ollut se hallitseva mielipide, fanittaa diktaattoria. Demoratiaan kuuluu erilaiset mielipiteet ja niiden hyväksyntä. On oikeastaan autoritaarisuuden kanssa flirttailua, jos erimielisyyttä lähtee leimaamaan tuolla tavalla.


Rondeer

Ja silti on suotava Turtiaiselle se Putin-fanin viitta.


Doqtori

Koska hän ei ainoastaan vastusta NATOa, vaan kumartelee samalla itään päin. Hänhän on ihan avoimesti Twitterissä fanittanut Putinia (vai miten muuten voidaan kuvailla Putinin kuvien julkaisemista?)


tribblemethis

Se nyt on kiltisti sanottuna vähän spessumpi tapaus


kadotintunnuksetTAAS

Tämä tuli kyllä itsellenikin kaikesta huolimatta yllätyksenä. Ei kait olisi pitänyt? En tiedä. Vaalikoneiden tuloksissa on itselleni tullut aika usein vasemmistoliiton edustajia. Nyt on semmoinen olo että tekisi mieli tiputtaa ne pois edes mahdollisena kanditaattina pelkästään tämän Nato-töhöilyn perusteella.


kannettavakettu

Eipä kannata mielestäni yhden asian takia lopettaa minkään puolueen äänestystä, jos muuten ajavat sun asiaa. Muuten päädytään jenkkien tilanteeseen missä jengi äänestää yhtä puoluetta vaikka nyt sen abortin takia eikä kiinnosta yhtään mitä muuta tyypit ajaa läpi. Aina ei se lähin puolue ole 100% samaa mieltä äänestäjien kanssa ja tuskin edes puolueen sisällä.


Cordite12

Joku vissiin unohti kertoa vassareille, ettei Venäjällä ole ollut kommmunistihallitusta 30 vuoteen,. Vai vihaako ne oikeasti Amerikkaa näin syvästi?


MithrilTHammer

Eilisessä Ylen Politiikka Radiossa Veronika Honkasalo tuumasi heti alussa että Vasemmisto on ehkä parhaiten analysoinnut Naton hyötyjä ja haittoja kun ei ole heidän kannattijillaan selvä puolesta eikä vastaan (eduskuntaryhmn jäsenet sitten enemmän vastaan). Heti tämän jälkeen puhui miten ei olla puhuttu Naton interventiosta Irakiin missä myös Norjakin oli mukana. 10 sekunnin tarkistus kertoo että ei ollut Nato operaatio eikä Norja ollut "Halukkaiden Koalitiossa" mukana. Eli näin analyyttinen ja hyvä on ollut tiettyjen vassareiden tietämys Natosta kun joko tietämättömyyttään tai tahallaan sekoittaa sodat keskenään. Ei puhuta siitä oikeasti Nato interventiosta Serbiaa vastaan Kosovon sodan aikana koska ei sovi narratiiviin, siinähän estettiin äärinationalisteja tekemästä kansanmurhaa muslimi väestöä kohtaan.


TheHellbilly

Onko Honkasalo ikinä puhunut muuta kuin höpöjä?


kyyla

Valitettavasti ei.


SixBucksAGallon

>Veronika Honkasalo tuumasi heti alussa että Vasemmisto on ehkä parhaiten analysoinnut Naton hyötyjä ja haittoja Ei väittänyt, vaan kertoi törmäänneensä sellaisiin kommentteihin. Vastaus tulee [ohjelmassa](https://areena.yle.fi/audio/1-62113587) ajassa \[10:40 - 11:00\]. >Heti tämän jälkeen puhui miten ei olla puhuttu Naton interventiosta Irakiin missä myös Norjakin oli mukana. 10 sekunnin tarkistus kertoo että ei ollut Nato operaatio eikä Norja ollut "Halukkaiden Koalitiossa" mukana. Norja oli mukana [Irakin sodan koalitiossa](https://en.wikipedia.org/wiki/Multi-National_Force_–_Iraq) pienellä pioneeriosastolla ja toimittamalla tutkajärjestelmän. Norjalaiset itse tosin kiistävät osallisuutensa ja väittävät osallistuneensa vain humanitaarisiin operaatioihin, mutta USA listaa Norjan osanottajiin.


mesotermoekso

Se on kyllä oikeasti laitavassarille pahimmanlaatuista mentaalijumppaa että iso paha USA on sotinut äärinationalisteja vastaan muslimien puolesta.


Different_Eye3562

Pommitettiin myös samalla siviilikohteita ja vähän kiinalaisten lähetystöä mut rapatessa roiskuu.


phlyingP1g

Kiina oli väitetysti säilyttämässä Jenkeiltä pöllittyä F-117 romua siellä


Agantas

Vassuilla on 16 kansanedustajaa. 1 poissa ja 6 vastaan tarkoittaa, että 9 äänesti puolesta.


FishPls

Onko tuo mielestäsi jotenkin hyvä prosentuaalinen osuus? Käsittämättömän moni vasemmistoliitosta äänesti natoa vastaan.


Toby_Forrester

Onko se käsittämätöntä oikeasti? Suomen pitkäaikainen aiempi linja on ollut pysyä NATO:n ulkopuolella ja vajaa puolet suomalaisista on vastustanut NATO-jäsenyyttä. Vasemmisto taas on eduskuntapuolueista eniten kriittinen Yhdysvaltojen ulkopolitiikkaa kohtaan eikä ole halunnut liittoutua Yhdysvaltojen kanssa. Mielestäni on ihan ymmärrettävää, että tämän historian valossa kuusi äänesti vastaan.


mmsh

Kyllä se on käsittämätöntä kun on muutaman kuukauden marinoinut aivoja tässä r/Suomen kaikukopassa.


contrafibulator

> vihaako ne oikeasti Amerikkaa näin syvästi? Kyllä vihaa. Tiedän henkilön, jonka ääni vapisi järkytyksestä ja tuohtumuksesta sen jälkeen, kun vahvistui että ostetaan F35-hävittäjät. Oli käytössä myös varsin eloisat kielikuvat siitä, miten sitä ollaankaan USA:n talutusnuorassa.


Lerpuzka

Amerikkaa on syytäkin vihata syvästi mut globalisaatio on aina jees. Moni vassari ei jostain syystä ymmärrä tätä.


StigCarpelan

Ehh en nyt sanoisi että "aina jees." Globalisaatio toimisi paremmin jos olisi jokin globaali sääntelyelin valvomassa globaalia markkinaa ja yritysten toimintaa. Mielestäni on jokseenkin epäreilua että pääoman liikkuvuus on globaalia mutta työvoiman ei niinkään. Lisäksi globaaleissa tuotantoketjuissa tapahtuu usein ympäristorikoksia, ihmisoikeusrikkomuksia ja suoranaista orjuutta, mutta emoyrityksen on helppo pestä kätensä alihankkijan rikkeistä koska mitään sanktioita ei ole.


Lerpuzka

Oikeestaan hyviä pointteja. Kiitti kun korjasit :)


bigbjarne

Vasemmistoliitolla ei oo mitään vastaan globalisaatio, ongelma istuu imperialismin kanssa.


kolmis

Kyllönen edustaa taas. Semmonen takinkääntäjä että edes vasemmistolaiset tutut ei sitä arvosta, vaikka nyt osui odotukset kyllä kohdilleen. Turtiaisen turskalta osasi tätä taas odottaa. Kontula menee sillä tutulla linjallaan ilman että maailma näyttäisi hänelle muuttuneen ja muista en sitten tiedäkkään juuri mitään. Hänninen tosin kuulostaa tutulta.


beerbeebeet

Ja miksiköhän nämä nyt koetaan tärkeämpänä kuin ne 188, jotka äänestivät Natoon liittymisen puolesta?


Karvakuono

On helpompi luetellä vastaan äänestäneet ja poissa olleet. Sitten tietää, että ketkä äänesti puolesta. Ei siinä sen kummempaa omasta mielestäni.


HORStua

Siinähän on hieno lista kansanedustajista, joita ei kannata enää äänestää seuraavissa vaaleissa.


TheSoviet_Onion

Noniin kertoo paljon siitä että vasemmiston älykkyysosamäärä on samaa tasoa vkk-jengin kanssa


Plane-Ad-3761

Hieno todistaa historiaa


FraKKture

Kansanedutajat olivat edustamaansa kansaakin NATO-myönteisempiä.


Finlandiaprkl

Joku edustaja oli muistaakseni kommentoinut turvallisuuspoliittisen selonteon jälkeen, että "ei näiden tietojen valossa voi vastustaa jäsenyyttä", tjsp.


realFasterThanLight

Taisi olla harvinaisen vakuuttava paperi, kun seurauksena oli lähes yksimielinen päätös. Milloin Suomen kansanedustajat ovat viimeksi olleet näin samaa mieltä mistään?


Sampo

Olispa joku vapaaehtoisten virittämä projekti joka keräisi eduskunnan äänestykset vaikka tietokantaan, niin siitä voisi sitten tehdä tietokantakyselyitä ja data-analyysiä.


realFasterThanLight

https://avoindata.eduskunta.fi/#/fi/dbsearch


dad_hacker_maq

Kappas, tämmönenkin on! Tätä pitäis mainostaa enempikin. Tiesin että nämä tiedot on saatavilla, en tienny että näille on tämmönen haku ja API.


Randomeda

Kansalta ei edes kysytty. Kansa äänesti viimevaaleissa hallitukseen natovastaisia puolueita jotka ite päätti tehä täyskäännöksen ja HS:n gallupit mediamyllytyksen keskellä kelpas kansaäänestyksestä. Jos siellä olis ollu porvarihallitus jotka on avoimesti tukenut natoa ties miten kauan niin tätä olis ehkä voinut sanoa demokraattiseksi liikkeeksi, mutta nyt tää on kaikkea muuta.


mixuleppis

Meni vähän jatkoajalle muttei onneksi rangaistuslaukauksiin.


Elukka

Hämmästyttävän selvät luvut. Saramokin äänesti lopulla kyllä, vaikkei ehkä ollutkaan pakotetusta valinnasta iloinen.


esc0r

Itse yllätyin eniten Kimmo Kiljusesta.


Shiningtoaster

Toivottavasti tänään/huomenna Säätö-Sale iskee homman yläpeltiin ja hakemus on vetämässä!


Unique-Accountant253

Sale ja Ruotsin pääministeri tapaa Bidenin torstaina. https://yle.fi/uutiset/3-12449585


Puusilm4

Tästä(kin) näkee kuinka historiallisia aikoja me eletään. Vielä ennen itänaapurin kikkailuja oli täysin absurdi ajatus että Tasavallan presidentti vierailee päivien varoitusajalla Washingtonissa, vieläpä kahdesti lyhyen ajan sisällä.


kyyla

Juuh, kun isäni oli ikäiseni matkusti tasavallan presidentti aina kriisin sattuessa Moskovaan. Ei ole niitä aikoja ikävä faijallakaan.


MithrilTHammer

Taasko Sale menee Washingtoniin? Ennen ei sitä kutsua Valkoiseen taloon tullut sitten millään.


uttralcaroo

varmaan ”välilasku” amsterdamissa


kyyla

Pistää Halosen kauden perspektiiviin, eikö?


esc0r

Mahtaa olla Tarja tyytyväinen. Noh, onneksi hänellä on kissansa.


I_lost_my_nudes

Niikko (CCP) ja Turtiainen (Kreml) taas edustamassa.


ManlyNPC

Niikko on PRCmiehiä ja vetää Maon kanssa PRCt olalle.


ToniNotti

Jätän vain kommenttini tähän, jotta voin sanoa todistaneeni historiaa.


VarastinKoirasi

Teen samoin.


Hjalomarz

Minä puolestani jätän tällä kertaa väliin ja harmittelen sitten myöhemmin.


wakeupsheep

Muistiinpano itselle, olin töissä kun Suomi liittyi NATO:on.


[deleted]

[удалено]


LegendsStormtrooper

Hyvä kuva NATO-maille heti kättelyssä. Vain muutama hidastustyössy vielä ylitettävänä


MrHyperion_

199/200, miten? Puhemies tai joku ei äänestä?


realFasterThanLight

Kyllä, puhemies ei äänestä.


Finnish_reflection

Äänestääkö puhemies jos äänet menevät tasan?


DickThunder

Kyllä.


nakkel

Ei äänestä. Tasatuloksissa tulee uudelleen yrityksiä ja sähellystä tai lippuäänestyksiä. Viimekädessä arvotaan. [https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/19990731#L4P41](https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/19990731#L4P41) [https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2000/20000040#L5P61](https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2000/20000040#L5P61)


juffisakari

Mitäs jos puhemies äänestää tyhjää?


JoOoozz

Heitetään kolikkoa (jos ei ole kolikkoa pyöritetään pulloa)


Vaapukkamehu

Välit selvitetään mölkky-turnauksessa.


Tuxu12

Jos vieläkin on tasan, niin seuraavaksi vuorossa on saappaanheitto


Vaapukkamehu

Koko kansa katsoo hengitystään pidätellen, kun valtiovarainministeri astelee vanhat Kontion Classicit kourassa kalkkiviivalle


kdntngob

Puhemies Vanhanen ei äänestä.


skipdip2

Mitä! Puhemies on vaihdettava!


TruckProfessional288

Torille!


piraattipate

Positiivista, että vaikuttaa siltä ettei eduskunta ole täynnä myyriä


QuoteLumpy

Onnittelut Québecistä Suomelle!


pavetheway91

Merci!


Huubidi

Historiallinen päivä.


[deleted]

[удалено]


rot10

Peruja Ruotsin vallan ajalta


CptPicard

Ruotsi?


Zampza2002

Hieno koru hermanni No JAA


electrify_all_things

"Mustajärven esitys kuuluu näin: Suomi ei hae sotilasliitto Naton jäsenyyttä vaan pysyy myös jatkossa sotilaallisesti liittoutumattomana. Vain sotilasliittojen ulkopuolella Suomella on mahdollisuus pysyä suursodan syttyessä sotatoimien ulkopuolella." Hävettää kynällä tämä asenne. Että jos vaikka Putin päättää "vapauttaa" Tallinnan, Mustajärvi ja kumppanit katselisivat vaan vierestä kädet taskussa.... Onneksi vastaesitys kaatui noin selvästi.


coinselec

Suursodan ulkopuolella juu, mutta eipä semmosia nykymaailmassa oikein enää tule. Tulee vain Putinin "erikoisiltapäivävierailu" ja siinä saa sitten vapaasti olla ihan niin puolueeton kuin haluaa.


Rakennusmestari

OTAN


byzzod

Suomi 188, Putin 8. Torilla tavataan!


Genelecci

Punaisella torilla


bjavyzaebali

OTAN


Jomppaz

Putin katsoo tätä kuvaa :PoiSSa


alienatedair

Kaikilla sentään on kanta!


orange_force

Kontexti


KorppiOnOikeus

Eduskunta äänesti Natoon hakemisesta.


orange_force

Ainiin joo


Mandemon90

Minkäs kiven alla oot asunut, ja mahtuuko sinne toinen?


MithrilTHammer

Onko uutisissa tai edes täällä puhuttu jostain muusta kun tästä Nato äänestyksestä.


WhatsAFlexitarian

Oisinpa yhtä huoleton


PM_ME_MY_FRIEND

Vantaan valtuusto äänesti Vantaan ratikasta.


realFasterThanLight

Suomen liittyminen Pohjois-Atlantin liittoon.


puttestna

Jaa PALliin vai? Voi vitsit.


realFasterThanLight

Jep. Lyhenne PALI tulee käyttöön virallisten NATO- ja OTAN-nimien rinnalle.


Kendaren89

Naton tunnukseen tulee NATO - OTAN - PALI Elämme hienoa aikaa


Aggrajag

Kerroin tuon vaimolle. Ei edes pyöräyttänyt silmiään. Minä hihittelen.


puttestna

Kyllä meitä nyt johonkin rööriin lykitään...


Saelharpun

https://www.youtube.com/watch?v=G83Oq0TiIro


dogism

contoexty


orange_force

Ytxeotnoc


Xygen8

Ketkä on ne petturit jotka äänesti ei? Heidän sukkansa olkoon ikuisesti kylmät ja märät. Ja kannattajiensa myös.


beerbeebeet

Sun käsitys demokratiasta on aika hutera. Muutapa vaikka tonne itänaapuriin, jos haluat asua maassa, jossa kaikki äänestystulokset on yksimielisiä.


mrhessux

Noh, todennäköisesti Vasemmistoliitto tiesi että äänestys tulee menemään läpi todella selkeästi ja lähinnä sotavastaisen kantansa puolesta äänestivät ei.


CoregonusAlbula

Eikö sotavastaisten pitäisi äänestää sodan todennäköisyyttä vähentävän vaihtoehdon puolesta?


jjmuti

Sotaa voi vastustaa voi olla monella tavalla, mutta vain "ei" äänellä jättää option auki, että vielä joskus saa uudestaan ilmaisia matkoja lämpimään itänaapurin kavereiden yksityiskoneilla. Pitäähän hyvän kansanedustajan miettiä kokonaisuutta tarkasti.


byzzod

>sotavastaisen kantansa puolesta äänestivät ei. Tämä on kyllä ironista. Tällä historiallisella äänestyksellä todennäköisesti estetään sotia sekä Suomen maaperällä että muuallakin. Vasemmiston reaktio on tietenkin ihan ymmärrettävä, sillä heidän lapsenomaisissa harhoissa kaikki paha menee pois kun vaan antaa haleja tarpeeksi.


bigbjarne

Olen kuullut koko mun elämäni että meillä on semmoinen puolustus että Venäjä ei uskalla edes tulla lähellä. Plus, Ukrainassa on ollut sota jo kahdeksan vuotta. Nåni, antaa tulla amerikkalaiset military bases ja imperialistiset sodat.


DullExercise

Ei Norjassakaan taida pahemmin burgeritukikohtia tai ydinohjuksia olla. Tää koko touhu lähti Venäjän kannan muutoksesta - tähän asti Suomen liittoutumattomuus oli vakauttava tekijä euroopan turvallisuuden kannalta. Joulukuussa 2021 yhtäkkiä ei missään nimessä saa liittyä natoon. Niinistö tosta avas jossain haastattelussa, siinä vaiheessa ei jäänyt vaihtoehtoja.


bigbjarne

> Ei Norjassakaan taida pahemmin burgeritukikohtia tai ydinohjuksia olla. https://www.reuters.com/world/europe/norway-may-allow-us-military-build-its-soil-revised-cooperation-deal-2021-04-16/ https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-02-10/denmark-to-allow-stationing-of-u-s-troops-under-planned-deal > Tää koko touhu lähti Venäjän kannan muutoksesta - tähän asti Suomen liittoutumattomuus oli vakauttava tekijä euroopan turvallisuuden kannalta. Joulukuussa 2021 yhtäkkiä ei missään nimessä saa liittyä natoon. Niinistö tosta avas jossain haastattelussa, siinä vaiheessa ei jäänyt vaihtoehtoja. Jonka minä en ymmärrä. Ukraina on ollut sodassa nyt kahdeksan vuotta sekä Venäjä hyökkäsi Georgia pari vuotta sitten. Suomessa on 280 000 sotilaita ja Eurooppan isoin tykistö, ja silti ei oo jäänyt vaihtoehtoja. Ennen kun joku sanoo että olen putinisti koska en haluan liittyä NATOon, älä.


DullExercise

> https://www.reuters.com/world/europe/norway-may-allow-us-military-build-its-soil-revised-cooperation-deal-2021-04-16/ > https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-02-10/denmark-to-allow-stationing-of-u-s-troops-under-planned-deal TIL, enpä tiennyt. Eli ne lisää natopöhinää omiin tukikohtiinsa, mut ei varsinaisesti mitään Okinawaa kyhäämässä. >Jonka minä en ymmärrä. Ukraina on ollut sodassa nyt kahdeksan vuotta sekä Venäjä hyökkäsi Georgia pari vuotta sitten. Suomessa on 280 000 sotilaita ja Eurooppan isoin tykistö, ja silti ei oo jäänyt vaihtoehtoja. Sauli tiivisti ton aika hyvin tän päivän puheessaan: "Venäjän esittämät vaatimukset Naton laajenemisen pysäyttämisestä pyrkivät kaventamaan valinnanvapauttamme ja suvereniteettiamme. Tämä haastoi meidän asemamme. Venäjän suurhyökkäys Ukrainaan teki selväksi, että se on valmis käyttämään jälleen kerran aseellista voimaa lähialueillaan tavoitteidensa saavuttamiseksi. Nämä tekijät yhdessä paljastivat perinteisen asemoitumisemme kestämättömyyden." https://yle.fi/uutiset/3-12449269 Eli hyvin tää toimi kunhan oli vastassa rationaalinen valtio, jonka johto on perillä asioista. Nyt näyttäis siltä että jompi kumpi pygii pahasti, ja big dick puolustusvoimien pelotevaikutus ei enää riitä. Vähemmän kärsimyksen tie ottaa lännen ydinasesateenvarjo ylle, kuin riskeerata pitkää, tuhoisaa sotaa rajojemme sisällä.


bigbjarne

> TIL, enpä tiennyt. Eli ne lisää natopöhinää omiin tukikohtiinsa, mut ei varsinaisesti mitään Okinawaa kyhäämässä. Tottakai ei tule yhtä iso kuin Okinawaa mutta USAlla on pian kaikkilla tukikohtia ja puolustusvoimia. Ei mitään sua vastaan mutta on ärsyttävä miten ihmiset heti sanovat että olen putinisti tai petturi kun en haluan että tänne tulee tukikohtia mutta nämä ihmiset ei tietää kuinka monia jenkki tukikohtia oikeasti on. > "Venäjän esittämät vaatimukset Naton laajenemisen pysäyttämisestä pyrkivät kaventamaan valinnanvapauttamme ja suvereniteettiamme. Tämä haastoi meidän asemamme. Venäjän suurhyökkäys Ukrainaan teki selväksi, että se on valmis käyttämään jälleen kerran aseellista voimaa lähialueillaan tavoitteidensa saavuttamiseksi. Nämä tekijät yhdessä paljastivat perinteisen asemoitumisemme kestämättömyyden." Mm ja se on hyvästi sanottu. Niinistö on hyvä. > Eli hyvin tää toimi kunhan oli vastassa rationaalinen valtio, jonka johto on perillä asioista. Tämä on argumentti jonka ärsyttää vähän. Putin sekä Venäjä ei oo hullu. On oikeat materaaliset syyt miksi Putin haluaa Ukraina, siis öljyä. Tämä ei tarkoittaa että olen pro-Venäjä mutta ymmärrän miksi Putin tekee tämä ja se on imperialismia. > Nyt näyttäis siltä että jompi kumpi pygii pahasti, ja big dick puolustusvoimien pelotevaikutus ei enää riitä. Se on hyvä pointti. > Vähemmän kärsimyksen tie ottaa lännen ydinasesateenvarjo ylle, kuin riskeerata pitkää, tuhoisaa sotaa rajojemme sisällä. Ja sitä mä ymmärrän. Ymmärrän että ihmiset pelkävät ja hyvästä syistä.


DullExercise

>Tottakai ei tule yhtä iso kuin Okinawaa mutta USAlla on pian kaikkilla tukikohtia ja puolustusvoimia. Ei mitään sua vastaan mutta on ärsyttävä miten ihmiset heti sanovat että olen putinisti tai petturi kun en haluan että tänne tulee tukikohtia mutta nämä ihmiset ei tietää kuinka monia jenkki tukikohtia oikeasti on. Joo nettikeskustelu on haastavaa kun se menee niin helposti kärjistämiseksi ja nimittelyksi. Ite en oo koskaan ollut amerikkalaisten imperialismista niin innostunut, mut venäläinen paranoidi imperialismi on vielä kyisempää. Noi naton tukikohdat käsittääkseni joutuu ihan pyytämällä pyytämään, esim Baltian maat lisäsi puolustusvalmiutta koska nykytilanne. Mut ei ne väkipakolla rupee rahaa syytämään sotilaidensa siirtelyyn jos ei ole pakko, ja täältä nyt löytyy solttua ja tykkiä omastakin takaa. edit: >Tämä on argumentti jonka ärsyttää vähän. Putin sekä Venäjä ei oo hullu. On oikeat materaaliset syyt miksi Putin haluaa Ukraina, siis öljyä. Tämä ei tarkoittaa että olen pro-Venäjä mutta ymmärrän miksi Putin tekee tämä ja se on imperialismia. Niillä ei ollut läheskään tarpeeksi voimaa pelissä, että Ukrainan valloitus olisi mitenkään realistinen mahdollisuus. Valmistautuivat voiton paraatiin, ei sotaan. Eli tsaarille ei oo nyt ihan kaikkia faktoja kerrottu. Oon myös siinä käsityksessä, että toi on enemmän just sinä venäläistä vainoa - Ukraina oli siirtymässä länttä kohti, eikä kuulu enää Russkij Mirin piiriin. Vapautetaan siis pieni venäjä gayrooppalaisesta natsimädätyksestä! Niin ja tietty paha nato piirittää ja uhkaa koko ajan, kun jostain kumman syystä kaikki entiset itäblokin maat hakeutuivat puolustusliittoon itsenäistyttyään.


Tempires

Ihan hyvä että äänestivät vastaan niin ei voida syyttää esim. lahjonnasta tai hallituksen pakottaneen. 199 puolesta herättää salaliittoteoriat (varmaan muutenkin)


SpyX2

Eikös Suomen puolueettomuus ole perinteinen arvo? Perinteisten arvojenhan kannattaminen on nimenomaan petturuuden vastakohta?


SamuliK96

Turtiainen ja vajaa puolet Vasemmistoliitosta. Eli ei mitään kovin yllättävää.


kyyla

Ja Niikko.


Pandaolut

Luulin että Turtiainen oli syönyt Niikon ja saanut siten toisen äänen käyttöönsä?


Combeferre1

Reilusti alle puolet vasemmistoliitosta


Sparru

En tiedä voiko sanoa "reilusti alle puolet", kun ero oli todellisuudessa yhden ihmisen verran. 9 puolesta, 6 vastaan ja 1 poissa, mutta poissa olevan tiedetään vastustavan joten luvut olisi 9-7. Koska kyse on lukitusta äänestäjämäärästä, niin ero on vain yksi, ja yhden puolesta äänestäjän siirtyminen vastaan-puolelle tekisi 8-8.


MaterialCattle

Olkoon heidän sukkansa silleen ärsyttävästi puoliksi jalassa siellä saappaan sisällä niin, että joka askeleella joutuu varpaita kipristelemällä kuromaan ettei kokonaan lähde jalasta ja mee myttyyn sinne varpaiden eteen.


zhibr

Aissaatana, oikein kylmät väreet käyvät pelkästä ajatuksesta


kyyla

Niikko (ps), Ano (Kreml), Vasurisekopäät.


Kendaren89

Vanhat kommarit plus Ano


the_Finnish_wolf

hetkinen...olenko minä idiootti vai eikö noita ääni pitäisi olla yhteensä 200...yksi puuttuu


Xygen8

Puhemies ei äänestä.


the_Finnish_wolf

Aaa


Rotanloukku

Eduskunnan puhemies ei äänestä (paitsi jos äänet muuten menisivät tasan).


pidan_junista

Puhemies vanhanen ei äänestä muulloin kuin jos äänet menevät tasan


pidan_junista

Puhemies vanhanen ei äänestä muulloin kuin jos äänet menevät tasan


pidan_junista

Puhemies vanhanen ei äänestä muulloin kuin jos äänet menevät tasan


qusipuu

Erdogan EI * * * 1


Hirmuinen2

Ano Turtiainen ja 7 kääpiötä


lordyatseb

Järkyttävää, että vasemmistoliitto on vieläkin noin selkeästi Putinin palkkalistoilla. 75% vastustajista ja 33% lintsanneista oli vassareita.


Toby_Forrester

Ei kyse ole niinkään Putinin palkkalistoilla olemisesta, vaan tyypillisesti että vastustaa Yhdysvaltojen imperialismia ja sen ulkopolitiikkaa eikä halua heidän kanssaan sotilaalliseen liittoon.


jarvis400

Näin minäkin sen olen käsittänyt. Ei olla Venäjään ja Putiniin päin kallellaan, vaan nimenomaan vastustetaan Yhdysvaltojen imperialismia ja NATOA. Esimerkkinä vaikka viime syksynä tehty kysely suomalaisten suhtautumisesta Venäjään: >Vakiintuneista puolueista Venäjä-myönteisimpiä ovat perussuomalaisten kannattajat. Heistä 48 prosentin mielestä ei ole mitään syytä suhtautua Venäjään kielteisesti. Vasemmistoliiton kannattajista tätä mieltä oli vain 22 prosenttia vastaajista. Päinvastaista mieltä oli 58 prosenttia kyselyyn osuneista puolueen kannattajista. >Suurin käänne on tapahtunut juuri vasemmistoliiton piirissä. Vielä vuonna 2004 liki kolme neljäsosaa vasemmistoliittoa äänestäneistä suhtautui Venäjään myönteisesti. Vasemmistoliiton nykyisistä kannattajista ei vastaavaa yhteyttä Venäjään enää juuri löydy, EVAn analyysissä todetaan. https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/4624265-perussuomalaiset-suhtautuvat-myonteisimmin-putinin-venajaan-vasemmistoliitossa-suurin-kielteinen-kaanne Lähde: https://www.eva.fi/wp-content/uploads/2021/10/eva-analyysi-no-99.pdf


lordyatseb

Suomi on jo ollut näillä retkillä mukana myös NATO:n ulkopuolella, ja saa jatkossakin tehdä omat päätökset niihin liitymisestä tapauskohtaisesti. Yhdysvaltoihin on helpompi vaikuttaa heidän liittolaisena, kuin ulkopuolisena. Heidän kanssaan meillä on muutenkin jo syvä sotilaallinen yhteistyö, ja Venäjä pitää meitä molempia jo yhtä lailla epäustävällisinä maina. Eli huono argumentti myös tuo jenkkivastaisuus. Itse pidän Turkkia NATOn suurimpana epäkohtana, mutta se ei silti ylitä liiton tuomia hyötyjä.


Toby_Forrester

Pointtinani ei ollut esittää hyvää argumenttia, vaan että he eivät ole "selkeästi Putinin palkkalistoilla".


Rotanloukku

> 33% lintsanneista oli vassareita Voihan sen toki noinkin sanoa. Voisi myös sanoa että yhdellä (1) ihmisellä oli korona.


Stefferi

Jos siis suurin osa vasemmistoliitosta äänestää jäsenyyden puolesta, miten tämä todistaa, että "vasemmistoliitto on selkeästi Putinin palkkalistoilla"?


lordyatseb

On se aika järkyttävää, että noin 40% hallituspuolueen kansanedustajista äänesti puolustusvaliokunnan ja hallituksen ehdotusta vastaan. Tämän lisäksi monet muut ovat avoimesti vastustaneet jäsenyyttä, mutta äänestivät silti (vastentahtoisesti) Suomen edun puolesta.


jormelius

Eipä tuo nyt niin erityisen järkyttävää, kun jo totesivat aiemmin etteivät aio asettua asiassa poikkiteloin ja tehdä siitä hallituskysymystä, kun alkoi selvitä että jäsenyys on jotakuinkin väistämätöntä. Tämä jätti sitten vielä mahdollisuuden yksittäisille vakaumuksellisille änkyröintiäänille millä ei ole vaikutusta lopputulokseen. Periaatteessa puolueena suostuivat, mutta jättivät option mökötykselle.


Stefferi

Eli siis Putinin palkkalistoilla oleminen on sitä, että äänestää Naton puolesta, mistä Putin ei tykkää, mutta tekee sen vastentahtoisesti?


JekylMyHyde

Ketkä oli vastaan? Ei niin paljoa kiinnosta et lähtisin tutkimaan, mutta jos joku tietää niin kertokoon


Fr33zyt1us

Korjataas kun kopioitin ei toimi.... Veronika Honkasalo, Katja Hänninen, Anna Kontula, Merja Kyllönen, Markus Mustajärvi, Johannes Yrttiaho (vas), Mika Niikko (ps) ja Ano Turtiainen (vkk)


KaratInversion

Itsenäisyydestä meni 100-88


BadRecoils

Saataisko kaikkien poliitikkojen nimet jotka tekivät uran puolesta poliittisen itsemurhan?


Toby_Forrester

Ei tässä mitään poliittista itsemurhaa ole, koska kansassa itse asiassa vielä suurempi osa vastusti NATO-jäsenyyttä. Ja lienee varsin odotettavaa, että huomattava osa näistä on Vasemmiston äänestäjiä.


beerbeebeet

Onhan se kauheaa että asutaan demokratiassa. Miksei kaikki voi äänestää vain Niinistön mielipiteen mukaan?


aroimak

Kumpa tekisivätkin, mutta eiköhän niikot ja honkasalot löydy eduskunnasta taas seuraavienkin vaalien jälkeen.


pidan_junista

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000008820471.html?share=9b80221aa7160faef054c02bbbfe0b4e