T O P
  • By -

FatTepi

Mikä siinä on että Venäjä ei osaa keskustella poliittisesti enään muutakun uhkailla ydinaseilla? Menettänyt jo arvonsa toikin "uhka" kun sen oot kuullu 100 kertaa viimesen 6kk aikana.


Toby_Forrester

Merkel vastasi tuohon aika hyvin. Merkel pelkää koiria, ja Putin toi johonkin Merkelin ja Putinin tapaamisen suuren mustan koiransa. Merkel selitti asian näin: >"I understand why he has to do this — to prove he's a man," Merkel said. "He's afraid of his own weakness. Russia has nothing, no successful politics or economy. All they have is this."


elaintahra

Ei niillä kai mitään muuta enää ole


kikkelele

Jos niitäkään


elaintahra

Ei ole vain vielä se kortti paljastunut


Nibaa

Sodan uhkailu ei enää toimi kun naapurimaat muistivat että niillä on enemmän traktoreita kuin Venäjällä vaunuja.


Dark_Catzie

Roistovaltio on roistovaltio. Siksi.


NordicBot

Komrad Venäläinen on hassu mies. Vuosikymmenestä toiseen venäjä on vakuutellut että sillä on ydinohjus kohdistettuna jokaiseen eurooppalaiseen pääkaupunkiin. No. Mitäpä tässäsiis pelkäämään? Sitäkö, että venäjä sanoo ohjusten olevan nyt TOSI kohdistettuja myös Helsinkiin? Ps. Onnea sille neropatille, joka ampuu ydinohjuksen oman maansa rajanaapuriin. 🤣🥳


Soessetin

Ei se rajanaapuriin ampuminen nyt sinänsä niin kaukaa haetulta kuulosta. Moderneilla ydinaseilla on mahdollista saada hyvinkin tarkka ja hallittu paukku aikaiseksi.


atmlol

Venäjän supermodernit ydinaseet taitavat kuitenkin olla suurimmaksi osaksi suutareita ja vaikka ne toimisivat, niillä ei mitään pieniä laskeumia aiheuteta. Ei nuo rajantakana asuvat naapurit niin moderneja ole. Kyllähän se jo ollaan huomattu viimekuukausina kuinka paskapuhetta se on ollut, että venäjällä olisi mahtava ja tehokas armeija. Lisäksi kalustohan on suoraan naftaliinista kaivettua sontaa.


jhlseries

Vaikkei Venäjä olekaan päässyt tavoitteisiinsa Ukrainassa, on sen jäljiltä silti jäänyt hirvittävä tuho niin henkisesti kuin fyysisestikin. Vanhallakin ohjuksella saa rumaa jälkeä aikaan. :/ Minkähänlainen ohjustentorjuntajärjestelmä Suomella on? Maavoimien vaikutukselta uskon puolustuksenme meitä suojaavan kyllä paremmin kuin hyvin.


Zpik3

>Maavoimien vaikutukselta uskon puolustuksenme meitä suojaavan kyllä paremmin kuin hyvin. Miten ne sit ampuu niitä ydinaseita alas? Parempi et ollaan liitossa, niin hyökkääjä ymmärtää alusta lähtien että jos rupee paska lentämään niin oma maa ei tulee olla asumiskelvollinen paris sadassa vuodess sen jälkeen.


krettir

Semmosta luotettavaa ohjustentorjuntajärjestelmää ei ole kellään. Että jos paukkuu niin sitten paukkuu, muttei se yksin Putte-Possusta ole se niitten käyttäminen kiinni.


AnttiPaAntti

Pitää alkaa tekeen kauppaa israelin kanssa. Ne on siellä iät ja ajat välittäny naapurinsa kaa ajatuksia ohjuksien välityksellä, niin niiden iron dome olis varmaan oikeasti toimiva systeemi


jaaval

On eri asia torjua risteilyohjuksia ja kevyitä raketteja kuin torjua ballistisia ohjuksia. Risteilyohjus on kuin pieni lentokone. Ballistinen ohjuus taas lentää ihamperhanam lujaa ja muistuttaa toiminnaltaan paremminkin isoa luotia kuin lentokonetta. Mannertenväliset ohjukset lentää luokkaa 6km/s (~20000km/h). Nää lyhyemmän kantaman vehkeet on jossain 1-2km/s alueella.


AnttiPaAntti

Toki, mut täl haavaaha miltään ohjuksilta ei taida olla muuta suojaa ku pommisuojat. En tosin ole sotateknologian asiantuntija. Sit tuohon kommenttiin nojaten lisään, et ne on lisänny toimivaksi todetun laseriin perustuvan osion tohon domeen. Sillä olis ehkä pienet jänikset osuu nopeeseenki kohteeseen.


jaaval

Mä luulen että laseria parempi ratkaisu olisi ampua perhanasti sirpaleräjähdystä ohjuksen eteen. Silloin ei tarvitse välttämättä osua just kohdalle. Laaserin hyöty on siinä että yksi laukaus ei maksa satoja tuhansia. Mutta en ole varsinaisesti ohjuksentorjunnan asiantuntija.


AnttiPaAntti

En itekkään, vois vaan aatella, et ne sirpaleräjähteet voi olla liian hitaita, jos tulee taivaalta joku objekti 6km/s. Millo se keretään havaita ja millo se jo iskee. Laser vois mennä tarpeeks tarkalla tähtäysjärjestelmällä suuntaamisen nopeuden rajoissa itse säteen kuitenkin mennessä valon nopeutta.


Njyyrikki

Sitä ollaan ostamassa jo.


ainokissa

Jep, ei edes Putin pysty niitä yksin ammuskelemaan mielivaltasesti.


thejuva

Taitaa vain olla niin, että Putin on loppujen lopuksi sieltä rauhallisemmasta päästä. Moni kenraalihsn on jo kiukutellut kun eivät saa julistaa täysimittaista sotaa.


Estoton

Vanhoissa ja huonosti ylläpidetyissä ydinaseissa on se ongelma että ne ei räjähdä ollenkaan


Hvittvind

> Minkähänlainen ohjustentorjuntajärjestelmä Suomella on? Ei oikein minkäänlaista. Meillä ei edes ole uskottavaa ilmatorjuntaa poislukien Hornetit. Uudet koneet kun tulee niin se osa-alue paranee huomattavasti mutta silti puuttuu keski- ja pitkän kantaman ilmatorjuntaohjukset. Puhumattakaan siitä että torjuttaisiin ballistisia ohjuksia, mikä on huippukallista huipputeknologiaa.


annualburner202109

Fissiomateriaalilla on optimin kannalta kohtuu lyhyt parasta ennen ja uskon vakaasti, että itänaapuri on laiminlyönyt kallista huoltoa. Kleptokratia on iskenyt Ukrainassakin käytettyyn kalustoon niin pahasti, että ydinkärjissä voi hyvinkin olla lyijyä.


NordicBot

Venäjällä on kaupunkeja rajan tuntumassa aika monta. Kyllä se laskeuma sinnekin menee. Puhumattakaan raivotautisista finskeistä.


Raethrius

Eipä sillä juuri taida olla hallinnolle väliä jos jossain muualla normi kansalaisia kuolee. Niin kauan kun säteilyt pysyy poissa Moskovasta niin kaikki hyvin.


TakaJagar

Siinä kohtaa kun aletaan niitä paukkuja ampumaan taitaa tunnin päästä Moskovasta olla jäljellä enää savuavat rauniot


nutbutterfly

Ei taida siinä kohtaa kyllä säteilyt pysyä poissa Moskovasta. Enemmänkin niin, että seuraavan viikon ajan sinne lentää uusi ydinkärki aina vartin välein.


JakajaFIN

Laskeuma menee tuulen mukana ja tuulet voidaan arvioida riittävän hyvin riskien minimoimiseen. Ydinaseet eivät myöskään aiheuta mitään valtavaa ja usean päivän ajan vaikuttavaa laskeuma-aluetta. Varsinkin sateisella ilmalla laskeuma-alue voi jäädä hyvinkin pieneksi ja lyhytaikaiseksi.


NordicBot

Ja raivotautiset finskit unohdit kokonaan. Chernobylin tusahdustakin jännitettiin joka ilmansuunnassa.


Jasq

Varmasti. Kysymykseksi nousee että onko venäjällä tämä tekniikka hallinnassa ja sitten kun sopivasti tuuli puhaltaan itään päin niin jälkipaskapilvi on sitten oma ongelmansa.


Card1974

Tietääkseni NL panosti nimenomaan massiiviseen kokoon (ks [Tsar Bomba](https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008317096.html)), koska ne tiesivät etteivät pärjäisi länsimaiden tarkkuudelle.


Soessetin

Joo, näinhän ne kylmän sodan aikaan tuppasi tekemään, ja voi toki olla, että jossain määrin tekevät näin edelleen. Isompi pommi luo isomman pelotteen, mikä nyt kuitenkin on ydinasevarustelun ensisijainen tarkoitus. Varustelu on kummallakin puolella sitä tasoa, että todellinen kynnys käyttää ydinaseita on äärimmäisen korkea, vaikka ryssän puolella suu vaahdossa uhitellaankin.


Siberia-sensei

>Ps. Onnea sille neropatille, joka ampuu ydinohjuksen oman maansa rajanaapuriin. 🤣🥳 Venäjä ja Yhdysvallat on pommittaneet molemmat itseään sadoilla kärjillä. Seurauksista ei paljoa puhuta, mutta niitä on kyllä.


LuphineHowler

>On selvää, että ne maat, jotka antavat alueitaan Naton tukikohdille, tulevat myös ydinaseidemme kohteeksi. Heidän täytyy hyväksyä kaikki riskit. On selvä, että tämä ei lisää turvallisuutta Euroopassa eikä maailmassa yleensäkään. Eli siis mikäli Sekopää-suomi-Sekopää -sanakirjani on oikeassa, Whatislove Nikonova sanoo että: Jos Suomi liittyy natoon, niin Suomi ja Eurooppa muuttuvat vaarallisiksi paikoiksi sen takia koska tähtäämme heihin ydinaseilla. Tämä on uhka koska *emme me MUUTEN* sitä tekisi mutta nyt on pakko Olenko se vain minä joka luulee että Nikocadolta pääsi pieni, sellainen Tsar Bomban kokoinen froidilainen?


mucula

Kelatkaa mikä valtio. Uhkailee toisia ydinaseilla. Sulaa hulluutta.


Namell

Erittäin positiivinen ensimmäinen jyrähdys. Tämä tuntuu hyväksyvän sen että Suomi liittyy Natoon. Uhkailu on siirretty Nato tukikohtiin Suomessa sen sijaan että uhkailtaisiin seurauksilla Natoon liittymisestä.


Huuruhailu

Eikä edes kannattaisi ajaa tuota asiaa uhkailemalla. Suomalaisten enemmistö tuskin haluaa *NATO-tukikohtia* Suomeen (paitsi ehkä Ahvenanmaalle). Venäjän kannattaisi pelata tätä kulmaa vähän erilaisella viestillä. Tietysti jostain näkökulmasta NATO-Suomen kaikki varuskunnat ovat NATO-tukikohtia...


Silence_Of_Reason

[NATO salesman of the year](https://pbs.twimg.com/media/FSkEeAiX0AAYChy.jpg)


AssistWeekly1348

Niin sitä siimaa annetaan, kun täytyy myöntää itselleen, että ei pysty toteuttamaan aikaisempia uhkauksia. Sehän siitä tekee pelottavaa, kun kukaan ei ota noiden sanomisia tosissaan, niin on mahdoton tietää, milloin oli oikeasti viimeinen pisara. Samasta syystä *apua!* kaan ei pidä huudella suotta, kun se menettää merkityksensä turhasta käytöstä.


samurai71

"Peskovin mukaan kaikki riippuu siitä, miten Naton laajeneminen kehittyy ja kuinka lähelle Venäjän rajoja sotilasinfrastruktuuria tuodaan." Itse tahdon ajatella myös noin että Suomen Nato jäsenyys on Venäjälle lähinnä kiusallinen harmitus. Mutta se mikä tärkeää heille että Suomeen ei tule Naton tukikohtia, ydinaseita jne.


MurhaMursu

Ukrainastakin varmaan tuntuu turvalliselta ilman nato tukikohtia...😮‍💨


Nuppusaurus

Jos ydinpommit alkaa räjähtelemään nii eiköhän me olla kusessa kuuluttiin natoon tai ei


Epiphan3

Niinpä. Jos ei kuuluttais Natoon ja tulisi ydinsota niin Venäjä kuitenkin pommitettaisiin maan tasalle, ja meille tuleva säteily olis niin järkyttävän suurissa lukemissa, että kuoltais kuitenkin. Vähän hitaammin vaan.


Torvinen

Ei jaksaisi joka päivä tätä samaa "jyrähtelyä". Ollaan oltu kokoajan Venäjän tähtäimessä, joten mikä tässä muuttuu. Alkaa tylsistyttämään. Tulkoon vaikka saman tien rajan yli jos on tulossa. Vien niin monta mukanani kun kerkeän. Ei jaksa enää kiinnostaa yhtään.


grannySmithKline

Eikä "jyrähtelyä" ylipäätään. Tuo "jyrähtelijä" on lähes poikkeuksetta joku parhaat vuotensa reippaasti ohittanut poliitikonkääpä tai muussa korkeahkossa asemassa ollut, tätä nykyä messeviä eläkepäiviä viettävä ukko.


elaintahra

Samaa mieltä, tulis vittu jo tänne jos niin kutkuttaa. Ihan sama kuhan pitäisivät turpansa kiinni


onlyr6s

Samaa paskaa huudellut kymmeniä vuosia, se ei merkkaa enää yhtään mitään. Tulkaa jos ootte tullaksenne tai naama umpeen.


CorpusSpongus

Tämäpä juurikin. Ei nää uhkailut jaksa pelottaa.


Niksitys

Ei jaksa ei. Loppuupahan ilmatila loukkauksetki kerta heitolla. Senhän takia ryssä vissiin onki niin pirun äkänen.


Aybram

>Ensimmäisenä Sauli Niinistön ja Sanna Marinin Nato-kantojen jälkeen suunsa Venäjällä avasi duuman kansainvälisten asioiden komitean varapuheenjohtaja Vjatsheslav Nikonov. Hei kamoon, duuman kansainvälisten asioiden komitean varapuheenjohtaja? Häpeällistä, lähettäkää Lavrov räksyttämään ja sanomaan uhkauksia. Tämähän on jo loukkaus kun laittavat tuollaisen tusinabyrokraatin sanomaan yhtään mitään.


realFasterThanLight

Niinpä. Suomi ottaa vastaan ydinaseuhkauksia vain Lavrovilta tai Putinilta itseltään. Kyllä sen verran pitäisi naapuria kunnioittaa, että uhkaukset esittää joku varteenotettava taho.


ThanksToDenial

En sanoisi et Lavrov tai Putin kumpikaan on "varteenotettava taho". Itseasiassa... Onko Venäjällä sellaisia ollenkaan? Tuntuu että puhuvat paljon, mutta tekevät vähän. Tai jos tekevät, se on vastakohta siitä mitä puhuivat... Eiku nii, on siellä yksi. Se on linnassa tosin. Voidaanko saada Navalny edes huutelee näitä uhkauksia? Se sentään on aina välillä ollu sanansa mittainen.


SodexoUser

"Vittu tuu tänne sanoo!" \-Presidentti Niinistö, 12.05.2022


Elegant-Tap-8468

En näe paljon eroa sillä asunko maassa joka on ydinaseilla pommitettu, vai Venäjän valtaama. Todennäköisesti säteilyn kanssa on mukavampi elää, kuin Venäjän terrorin.


ImBadWithNamesOk

Tämä ei Itänaapurilla tunnu menevän kaaliin. Itse mielummin kuolisin rintamalla monella tavalla mallimaana nähtyä Suomea puolustaessa kun eläisin läpimädän kleptokratian sponsoroimassa paskaläävässä olemattomilla tulevaisuudenodotuksilla.


Dutge

Samalta se lähiö näyttää ydinräjähdyksen jälkeen kun asuis missä vaan venäjäl


SkoomaDentist

Post-nuclear Kouvola.


ryppyotsa

Tuossahan on juuri paljon eroa, ydinpommitus on paljon parempi vaihtoehto.


dudewheresmygains

Venäjä on vähän kuin joku grillijonossa riitaa haastava kiusaaja, joka aukoo päätään kaikille, ja vetää hirveet raivot jos joku sanoo vähänkin takaisin, käyden kimppuun.


LordArmageddian

Ja me ei vielä oltu Venäjän ydinpommilistalla?


NordicBot

Aina on oltu. Venäjä muistuttaa siitä tasaisin välein "vahingossa".


LordArmageddian

Ja sehän tässä se mun vitsi olikin.


Silence_Of_Reason

Mutta nyt se nimi listalla on boldattu.


Immortalmongoose

Auta armias, jos se vielä kursivoidaan.


Monsieur_Hiss

Alleviivaus on viimeinen vaihe.


WingedGundark

Kylmän sodan aikana kyllä ainakin. Tosin, jos en väärin muista, niin tänne oli maalitettu myös läntisiä vekottimia liittyen NL:n hyökkäykseen Suomen kautta. Oli ne aikoja.


ZenOfPerkele

No kill like overkill. Sille on syynsä miksi kilometrin sisään meikäläisenkin kämpiltä on vissiin 3 erillistä isoa kalliosuojaa.


Zounii

Ainahan me ollaan oltu, jo monta sataa vuotta.


Thorondor123

Viipurin pamaus ja Kajaanin linnan räjähdys toteutettiin ydinaseilla


eaglespayback

Ei pidä unohtaa Putkolan pamausta!!


DwayneSmith

Huhujen mukaan myös Lapuan ammustehtaan räjähdys oli myös ydinräjähdys.


viiksitimali

Ja taktisia ydinaseita voi viskoa minne huvittaa riippumatta mistään listoista. Ehkä strategisiakin, mutten ole ihan varma.


Villpiri

Kremlin propagandaosasto ei selvästikään ole kekseliäämmästä päästä kun sama uhkailu on jatkunut kylmän sodan ajoista asti. Saman asian jankuttaminen vaan alkaa ajan kanssa menettämään tehoaan ja lopulta muuttuu [vitsiksi.](https://i.redd.it/sodbzejq6dw81.jpg)


Macone

Noh, mieluummin kuolen ydinpommiin kuin venäläissotilaiden kiduttamaksi ja raiskaamaksi.


Allulaatikko21

Ratsastaisin väinämöisellä lehmipoika lätsä päässä kohti puttea ja kuolemaani jos saisin


WingedGundark

Tohtori Allulaatikko21 eli: kuinka lakkasin olemasta huolissani ja opin rakastamaan pommia.


Allium_Senescens

-


WingedGundark

Suurinpiirtein kaikkihan Venäjän ulkopuolella on, jos niiltä kysyy. Joten epäilemättä Allulaatikkokin.


Elukka

Eli nyt siis formalisoidaan muutenkin jo vuosikymmeniä tiedetty ydinuhka Venäjän suunnalta ja Suomen lännen piiriin kuuluvuus, mikä Venäjän näkökulmasta on ollut faktaa vähintään Euro-jäsenyydestä alkaen ellei peräti EU-jäsenyydestä alkaen, tai sitten vaihtoehtoisesti ehdointahdoin altistetaan itsemme Venäjän urheiden pesukoneenvarastusvoimien hyökkäykselle ja siviiliväestön murhille ja raiskauksille. Hmmm. Hmmm! Kummankohan valitsemme? Huisin vaikea valinta!


Finlandiaprkl

Laitetaan tukikohta itärajalle niin pommittavat samalla itseään.


boarhog

Tukikohta tuohon Lappeenrannan ja rajan väliin, niin siinä on heillä Viipuri liian lähellä pommitettavaksi


[deleted]

Lappeenrannan Teknillinen Yliopisto olisi mainio paikka myös alottaa meidän omat ydinase rakentelut sen uuden tukikohdan kanssa, on kerta jo Nuclear insinööri ala siellä valmiina jo… on vielä sotilaskorkeakoulu Lappeenrannassa myös, ehkä ei ole paskempi idea.


Oxu90

Voitais laittaa toinen Turkuun


Finlandiaprkl

Heikkilän kasarmi olis kieltämättä tyhjillään ja Nato-tukikohta olis aikamoinen piristysruiske talouteen. En pistä pahaksi, Merivoimien esikunta ja Pansion tukikohta todennäköisesti jo muutenkin kohdelistalla niin en usko että mikään hirveästi muuttuisi ydinaseiden osalta.


Oxu90

Vitsailin että Turusta vois päästä eroon Mutta vakavasti puhuen tod näk sinne se tulisi koska niiden joukkojen tehtävänä olisi tod näk pitää Turun satamaa auki saapuville lisäjoukoille samalla kun NATO:n ja Suomen alukset pitäisivät merireitin avoinna


shami1kemi1

Kyllähän pääkaupunki tulee turvata ennen pientä kylänpahasta. Eli Helsinkiin tuollaisten tukikohtien kanssa.


Oxu90

Touche


Adept_Concert_298

Narsistipuoliso sanoo näin: "se on sun vika kun sä suututat mut ja mä lyön sua." Venäjä on vaan narsistieksä jolla on paha itsetunto-ongelma ja stalkkaushimo.


TomatoEmpty9579

Naton tukikohta Kotkaan😎


AhmedAlSayef

Vaikka kaikki vihataaki kotkalaisia, nii eikö voitaisi hyödyntää tilaisuus ja rakentaa se Kouvostoliittoon? Näin Venäjä tekisi vain palveluksen jos hävittäisi koko paikan kartalta.


og_nichander

Naton, tai siis amerikkalaisten tukikohta tekisi siitä yhden elinvoimaisimmista mestoista Suomessa. Riippuen tukikohdan koosta. Jos saatais luokkaa Ramstein tukikohta ja siten sellanen 1,5 miljardia USD vuosittain Kouvolaan piristysruiskeeksi kerrannaisvaikutuksineen.


skipdip2

Minä en kannata minkäänlaisia piristysruiskeita yhdellekään kouvolalaiselle, onhan jo nytkin nähty, millaista sekoilua siitä seuraa joka helvetin viikonloppu.


elaintahra

Tämä sopii meille t. Suomi


No-Albatross-7984

Tajuaakohan Venäjä että sen jyrähdykset kuulostaa lähinnä pelokkaan pikkukoiran räksytykseltä. Ei sillä, voi räksyttäjätkin purra, mutta olen kuitenkin sellaisessa luulossa ollut että he haluavat projisoida itsevarmuutta ja voimaa. Voimakkailla mailla on varaa neuvotella. Räksyttäjät räyhäävät.


Elukka

Venäjä painuu tässä loppukesän ja syksyn aikana aivan totaaliin talousromahdukseen ja siellä on helvetin kovat kurjuuden ajat luvassa tavallisille ihmisille ja moni oligarkki tulee mystisesti kuolemaan esim. rupisammakoiden nuolemiseen. Saa nähdä, pysyykö poliittinen eliitti vallassa ja armeija heidän hyppysissään. Minusta isoin riski on Venäjän sirpaloituminen vuoden-parin sisään ja mahdollinen sisällissota tai ylipäätään vain kurjuutta ja nälkää pakoonlähtevät venäläispakolaisten massat. Venäjä ei tule Ukrainan sotaa voittamaan ja sisäpoliittiset seuraamukset voivat olla erittäin radikaalit, kunhan joutuvat myöntämään itselleen, että koko kansallinen identiteetti on yksi helvetinmoinen ylisuureksi paisuteltu kupla. Ilman fossiilisen energian vientiä Venäjä olisi Euroopan sysimustin rotankolo, jossa HIV, tuberkuloosi ja huumeet tappavat, jos kylmä, nälkä ja rikollisuus ei ehdi ensin.


No-Albatross-7984

Olipa ennuste. Itse en usko että Venäjä sirpaloituu. Putinin lähipiirissä on edelleen pari vanhaa KGB-miestä, joista jompi kumpi ottanee vallan. Putinin valtaannousu oli KGBn yhteinen projekti, ja esimerkiksi Venäjän erilaiset yksityisarmeijat ja kaikenlaiset puoliviralliset palkkasotilasjoukot ovat siellä luomassa vakautta väkivalloin kunhan diktaattori kuolee. Lisäksi on se fakta että heti jos alkaa näyttää siltä että Venäjä sirpaloituu, joka ikinen länsimainen tiedustelupalvelu jolla vaan on 2+ työntekijää ryntää estämään tätä ja tunkemaan siihen valtapallille edes jonkun joka pitää maan kasassa. Venäjällä on 6000 ydinasetta ripoteltuna ympäriämpäri Siperiaa, ja niiden päätyminen minkälie hädin tuskin lukutaitoisen heimojohtajan käsiin on ehkä hirvein mahdollinen lopputulos tälle sodalle.


Unique-Accountant253

Ydinsodassa onkin parempi jos kuolee samantien eikä jää kituuttamaan romahtaneen yhteiskunnan, nälänhädän ja säteilyn keskelle.


AhmedAlSayef

Fallout fanit haluavat vaihtaa muutaman sanan.


Leonarr

Pullonkorkit kilisevät jo taskussa ja niittinahkavaatteet odottavat käyttöä vaatekaapissa


shami1kemi1

Haluaisin taas kerran muistuttaa ihmisiä yleisesti siitä, että pullonkorkit eivät olisi hyvä valuutta myöskään ydinsodan jälkeen. Toimii hyvin Falloutille, mutta oikeasti pullonkorkkien ongelma olisi ihan vaan se, että niillä olisi inflaatiota ihan vitusti. Rahan "printtaaminen" olisi vaan sitä, että uusia pulloja pullotetaan, jota myös tapahtuu ihan Falloutissa, joka myös tarkoittaa sitten, että osa tehtävistä ko. peleissä on joidenkin näiden pullottamoiden tuhoamista. Eli esteettisesti hyvä, oikeasti ei todellakaan. Metrossa sentään valuuttana olivat ennen sotaa valmistetut luodit, joista on myös ihan hyötyäkin.


[deleted]

on hyvä asua helsingissä!


Jiquero

Katsokaas kun te ette ole ollenkaan vastanneet siihen kysymykseen, että mitäs sitte?


Sufficient-Concert99

Laittakaa joku tekemään siitä versio nyt eikä heti.


Strict_Antelope_6893

Ei edea ydintuho suomalaisia lannista kun on ryssistä kyse.


Asia-Admirer1392

Ei jyrähdys..vaan pikemminkin pierahdus 🤔


Anomuumi

Tää ydinaseilla uhkailu on täysin turhaa. Siinä vaiheessa kun ydinaseita alkaa lentää, niin ei ole yhtään mitään väliä onko Suomi liittoutumaton vai ei. Joka tapauksessa kaikki kuollaan ydintalveen, joten yhtä hyvin voidaan liittoutua ja elää huolettomammin. Ei ainakaan yritä tänne kuten Ukrainaan.


the_wessi

[Panokset kovenee](https://youtu.be/etbOeCG8icc)


tojan00

Tämä tuli itsellenikin ensimmäisenä mieleen. Se nyt oli päivänselvää, että uuden maailmanpalon alkaessa ei Venäjä olisi Suomea jättänyt tuhoamatta. Mikään ei siis muutu, mutta nyt sentään aletaan puhumaan asioista niiden oikeilla nimillä.


Khepuli

ai tähänkö asti ei ole ollut? On sellainen olo, että mikään ei tänään muuttunut venäjän suhteen.


Weilian-Huangdi

Johan se itänaapuri on harjoitellut iskuja ydinaseilla Suomeen ja Ruotsiin ennenkin joten mikä tässä muuttuu? Tämän jälkeen voi ainakin olla varma että nato iskee takaisin


verticalfist

Sillä olisi ryssän kannalta hyvinkin peruuttamattomia seurauksia. Ovat nähneet nyt jo lännen yhtenäisyyttä Ukrainan kanssa. Ydinaseen käyttö olisi täysi sodanjulistus koko Euroopan kanssa, ja toivoa sopii että ydinasevallat avaavat omat siilonsa nopeasti siinä vaiheessa, koska tuo roistovaltio allekirjoittaa sillä teolla oman kuolemantuomionsa.


Markus_H

On se kyllä aivan totaalinen perseenreikävaltio, jonka olemassaolo perustuu ainoastaan ydinaseiseiden varaan - tai muiden kyvyttömyyteen torjua niitä.


GhostInMyLoo

Kiinnostus tasan 0. Mieluummin pommitetaan ihmislaji pois tältä planeetalta, kuin annetaan jonkun gobliinin heilutella tahtipuikkoa rapistuvassa linnassaan.


FingerGungHo

Taisi päästä myös toveri Lavantautovilta sellainen pieni ydinpommi housunpunttiin, kun piti laittaa joku itikka inisemään Suomen suuntaan


Blovar

Venäjä ei ymmärrä että myös se saa osansa lännen ydinaseista


Epiphan3

Kyllä ne sen ymmärtää, niitä vaan ei kiinnosta.


TurbulentIngenuity55

Juu ballistinen ydinohjus jos lähtisi venäjältä tuskin muut ydinasevaltiot jäisi katsomaan mihin laskeutuu eiköhän tulisi vasta reaktiota…


Vhemmila

Mitäs Putin luulee, että sen jälkeen tapahtuisi?


DrTrap22

Pum. Hehheh


docweird

Tää Vlad -heppu toistaa itseään. Eihän tuosta ole kuin jokunen viikko kun ne taisi tätä viimeksi toistella?


Seeteuf3l

Onneksi Suomen ja Ruotsin kaupungit ei ollut jo valmiiksi maalitettuja.


MrShikko

Taitaa olla ukolla tourette. Joka välii pitää sitä ydinohjusta tunkea.


nobiossi

Mekö ollaan muka oltu tähän mennessä turvassa Venäjän ydinaseilta? joopa joo...


Spodenator

Tulee tästä venäläisten ydinpommihuutelusta sama fiilis kun 5 vuotias oppii uuden kirosanan, aluksi vähän että perhana tää on huono juttu mutta sitten kun se ei ota loppuakseen niin alkaa vaan vituttaa


aibrony

Helpottaakseni venäläisten ohjusten suuntausta, tässä on pääkaupungin koordinaatit: 55°45′21″N, 37°37′03″E


Onely_One

Pistäppä se vielä venäläisiin piiruihin moskovasta lähtien niin eiköhän se ohjus jo osuisi reilun 5km säteelle, vai olenko liian optimistinen?


pinzinella

Ensimmäinen? Eikö näitä ole kerääntynyt jo ainakin muutama vuosi(kymmenten) varrelta.


Perfect-Emu-8655

lol.


yourrealityisinvalid

Eli jos ei oteta tukikohtia, ollaan täysin turvassa?


Leonarr

Ihan epäironisesti jossain mielessä kyllä. En kannata NATOa, mutta jos sinne on pakko mennä niin se, ettei tukikohtia ole täällä, on tasapainoisin vaihtoehto. Saamme NATOn potentiaalisen suojan, mutta emme näyttäydy suoraan ilmeisenä hyökkäyksen kohteena, jos tukikohtaa ei täällä ole. Baltiassahan tukikohtia lienee lähinnä siksi, koska näiden maiden omat armeijat ovat luokkaa ”100 ukkoa kepit kädessä”.


JamppazZ

Jos liitymme NATOon, on meidän nykyiset tukikohdat NATO tukikohtia 🤯


yourrealityisinvalid

Ei ole. Kyllä se tarkoittaa tukikohtia joissa on kansainvälisiä joukkoja.


Drugtrain

Jaa.


Mike19K

joo joo niin varmaa


N1pah

Tyhjiä uhkauksia ei mitään uutta


Rottingluck

Voi kyynel.


QubixVarga

Ensimmäinen...? Lol.


[deleted]

[удалено]


Deryn805

Jos tulee sellanen sota että suomessa paukkuu ydinpommit, tällä mantereella ei ole turvallista paikkaa.


NordicBot

Muuta venäjälle jos harmittaa?


Epiphan3

Mihin Euroopassa he voisivat paeta? Koko Eurooppa olisi täydellisen tuhon oma jos ydinsota syttyisi.


sefsefsfdddef

Jos Suomi ei olisi NATO:ssa ja ydinsota syttyisi luuletko että olisimme turvassa täällä?


Opposite-Chemistry-0

Pfft jo on tyhmää puhetta.


BloodFireDeath_

Hahaha