T O P
RandomFinnishPerson

>Mikä teitä ärsyttää leffakokemuksessa? Ne muut ihmiset.


Arosian-Knight

Ah, vaimon kanssa ku viimeks leffas niin vain yksi meidän lisäksi. PARAS. LEFFAKOKEMUS. IKINÄ.


Frosty_Arrival

Poistuvien leffojen näytökset on parhautta tästä syystä. Pääset käytännössä tyhjään saliin katsomaan leffaa.


Under_the_Red_Cloud

Vielä aamupäivän näytös arkipäivänä jos sattuu vapaata olemaan


MisterPetteri

Mentiin joskus parin kolmen kaverin kanssa katsomaan Sin Cityn jatko-osa, en muista nimeä. Oltiin ainoat koko salissa ja elokuvateatteriyrittäjä toi meille sitten ilmaiset isot popparit jokaiselle, kun oli varmaan valmiiksi pienen satsin tehnyt, jos porukkaa sattuukin tulemaan. Se oli hyvä kokemus, ja yleensäkin pienillä paikkakunnilla on kiva käydä leffassa, varsinkin viimeisissä näytöksissä, kun saa parhaan istumapaikan ja ei ole muita ihmisiä juurikaan.


FlyAirLari

Sitten kun vielä saisi sen vaimon pois siitä niin ai että


TimeIsWasted

Oi mitä auvoa se olisi. Kukaan ei kommentoisi elokuvan tapahtumia. Kukaan ei söisi juuri sitä erikoisnamua jota on säästellyt hieman myöhemmäksi. Kukaan ei puristaisi kämmenestä luita murskaksi jännittävässä kohdassa.


purplejetpack23

Nokitan ja olin emännän kanssa kirjaimellisesti kahdestaan. Oli kyllä helposti paras leffa kokemus


Baneken

Se fiilis kun ostit iron sky 2 ensi iltaan liput ihan täyteen bookattuun saliin ja paikalla oli kymmenkunta asiakasta ja hyvin hämillään oleva jengi jakamassa ilmaisia t-paitoja ja leffajulisteita ja porukalla ihmeteltiin (finkinonkin) henkilökunnan kanssa, että "eikö tän salin pitänyt olla loppuun myyty, missä ne ihmiset on ?" Rendelin kanssa ihan sama homma, loppuun myyty ensi-ilta sali mutta vain kourallinen ihmisiä tuli paikalle, ilmeisesti jengillä on varaa heitellä 20 seteleitä menemään tosta vaan.


CrestedBlazer

Väitän, että on parempi ratkaisu maksaa ja jättää Rendel katsomatta, kuin maksaa ja katsoa se.


Baneken

Ei se niin huono elokuva ole dissaat sitä vain siksi, että on se on a) suomeksi b) ei ole tehty marvel budjetilla, ja se on toki cool teille muksuille, ei siinä mitään.


CrestedBlazer

Huumoria päivään hei! Okei, en ole nähnyt enkä aiokaan, en voi uskoa sen olevan hyvä. a) olen suomalaisen elokuvan ystävä b) lähtökohtaisesti marvel-budjetilla tehdyt elokuvat eivät ole kovinkaan hyviä


B732C

Joku firma ostanut lippuja henkilöstölahjaksi? Yleensä tyhjät paikat konserteissa selittyy tuolla.


Baneken

Se on ihan mahdollista mutta ne liput ei normaalisti ole sidottuja mihinkään tiettyyn näytökseen.


Caalebbi

Kaikki ihmiset. En käy enää missään, missä on muita.


tieluohan

VR lasit on tähän ihan parhaat, hyvät kuulokkeet päähän ja leffa pyörimään isolle VR leffateatterin ruudulle pääsee jo yllättävän lähellä oikeaa, ilman muita ihmisiä tai Finnkinon ahnautta. Bonuksena voi myös katsoa vanhoja leffoja "leffoissa."


MonkeyfingersMcGee

Jos haluaa maksimoida simulaation, kannattaa ensin käydä ajelemassa pari tuntia selkä kiinni penkissä ja ilmastointi hellelukemissa, niin saa mukaan eltaantuneen voipopcornin tuoksun. Lisäksi velcronauha ja villasukat mahdollistavat autenttisen leffateatterin lattian!


tieluohan

Älä unohda että ennen leffaa pitää myös polttaa parikymppiä rahaa, että popparit, karkkipussi tai limu tuntuu riittävän arvokkaalta.


Under_the_Red_Cloud

Kunnon hifistelijä hakee kotiin leffaherkut ryöstöhintaan Finnkinon kaupasta


tall_finnish_guy

Etkö ole kuullut? Finnkinon herkkuja ei saa enää syödä ilman finnkinon leffaa.


nysten

Palaa bensoihin helposti.


RandomFinnishPerson

Mulla on Valve Index lasit mutta en taida jaksaa kikkailla sopivan sovelluksen löytämiseen tuota varten. Tyydyn katsomaan leffat joko televisiosta tai pc-näytöltä.


tieluohan

Bigscreen toimii ihan hyvin, voi katsoa ihan suoraan videoita, tai sitten peilata työpöydän. Siinä on mukana myös jotain sosiaalisuus-hömppää, että voisi katsoa leffaa kavereiden kanssa, mutta kuka nyt sellasta haluaa.


ninnyDoesStuff

VR lasit löytyy mut tätä en oo koskaan ees ajatellu. Kotiteatteriin on hifistelijäpuoliso panostanut, vaikea kuvitella et VR vois olla parempi jos kotiteatteri kunnossa. Pitäiskö silti kokeilla?


TonninStiflat

Riippuu vähän laseista. Itellä Vive, niillä on kiva katsoa sarjoja tai leffoja, mutta tarkkuus ei kyllä aina riitä. Mut onhan se aika ässää vetää popparia kotona, röhnöttää geimertseerissä vaakatasossa ja kittaa kaljaa samalla ku kattoo leffaa teatteriruudusta.


Jermules

Joko vr tai sit siirrät telkkarin sohvapöydälle


carbombb

Miksi telkkari sohvapöydälle?


Jermules

Saa tarpeeks ison näytön autenttist kokemust varten


Toby_Forrester

VR:ssä tosin se ruutu on virtuaalisesti oikeasti iso. Syvyysnäön takia lähelle raahatun television hahmottaa edelleen pienenä, koska sen hahmottaa olevan lähellä. VR:ssä simuloidaan sitä etäisyyttä syöttämällä molemmille silmille vähän erilainen kuvakulma ruutuun, jolloin ruutu voi olla vaikka sata metriä leveä.


carbombb

Eikö ois helpompi siirtää sohvaa lähemmäs telkkaria?


Jermules

Painaa helvetisti


joonapoona

Mä tykkään käydä teatterissa, siinä on semmonen miellyttävä rituaali kun istahtaa penkille ja sitoutuu katsomaan keskeytyksettä joidenkin vaivalla tehdyn teoksen. Mutta aisssaaatana että korpeaa ne muut ihmiset. Pahimpia verenpaineen nostattajia on nainen joka katsoi kännykästään espanjalaista saippuaoopperaa kännykältä koko elokuvan ajan, teinit ketkä soitteli kavereilleen kesken leffan, kaverukset ketkä keskustelivat kasuaalisti Call Of Duty-peleistä kuuluvalla voluumilla. Ja vaikka olenkin harteikas ja karvainen uros, en koe omaavani tarpeeksi rohkeutta huomauttaa oletettavasti suht normaalin ÄO:n omaaville ihmisille peruskäytöstapojen olemassaolosta. Parhaita kokemuksia teatterissa on kun kävin yksin katsomassa "Miesten vuoro" elokuva. Salissa oli ehkä 15 ihmistä ja kaikki olivat elokuvan lumossa. Yhdessä naurettiin, yhdessä itkettiin, toisillemme täysin tuntemattomat ihmiset. Osa halasi toisiaan elokuvan jälkeen ja liikuttuneimpia lohdutettiin. Salista poistuttuamme tiemme erkanivat ja olimme kaikki kokemusta rikkaampia.


ninnyDoesStuff

Samaistun rituaalifiilistelyyn. Se on kyllä jännä miten vaikeaa on huomauttaa muille että he häiritsee. Minusta siihen on oikeus ja niin kuuluisi tehdä, mutta se on ihan kamalaa. Muutaman kerran jos on vieressä joku puhelimen räplääjä häirinnyt pitkäaikaisesti olen huomauttanut. He pitää kyllä puhelimen pois loppuleffan mutta itse on vaikea päästä siitä pahis -fiiliksesta yli. Sydän tykyttää, mietin ylikierroksilla mitä sanoin ja olisiko pitänyt sanoa toisin, todella vaikea palata keskittymään elokuvaan. 'Miesten vuoro' ei ole tuttu (Suomalainen tuotanto harvoin on) mutta ihanan kuuloinen kokemus! Se on kyllä tosi siistiä kun voi tuntemattomien kanssa samistella eläytyen positiivisesti.


b10nik

Älykkyysösamäärä


joonapoona

Hupskeikkaa, kiitos kun huomasit, korjattu!


Kerrah

> Mä tykkään käydä teatterissa, siinä on semmonen miellyttävä rituaali kun istahtaa penkille ja sitoutuu katsomaan keskeytyksettä joidenkin vaivalla tehdyn teoksen. ADD-ihmisenä sanon, että teatteriin meneminen on minulle todella arvokas tapa nauttia elokuvista ihan koko aivolla, että ei ole mitään muuta tekeillä. Kotona tätä en saa aikaan ellei ole ihan 10/10 leffa, ja muutenkin ollut rento päivä.


Hvittvind

> Pahimpia verenpaineen nostattajia on nainen joka katsoi kännykästään espanjalaista saippuaoopperaa kännykältä koko elokuvan ajan, teinit ketkä soitteli kavereilleen kesken leffan, kaverukset ketkä keskustelivat kasuaalisti Call Of Duty-peleistä kuuluvalla voluumilla Olisit sanonut niille jotain.


Mosesfox

Minustakin tuntuu että käytös teattereissa on muuttunut huonompaan suuntaan. Tämä yhdistettynä lippujen järjettömiin hintoihin on aiheuttanut sen että en käy isojen ketjujen teattereissa enää lainkaan. Kotona on videotykki jolla passaa katsella, elokuvat usein tulevat vuokrattavaksi jopa samaan aikaan kun iskeytyvät valkokankaallekin, ja jos tulee teatterikokemukselle tarve niin ainakin Helsingissä voi käydä Rivierassa tai muissa pienissä lafkoissa, joihin ihmiset tuntuvat vielä tulevan tositarkoituksella eikä huonoa käytöstä niin esiinny.


LordMorio

Itse syön itselleni huonon olon karkeilla jo mainosten aikana niin ei tarvitse häiritä ketään itse leffan aikana


ninnyDoesStuff

Thank you for your service :D


Eevika

En tiiä onko mulla joku putkinäkö kun en tälläsiä asioita huomaa juuri koskaan.


bobbobjoi

Voi riippua ihan paikkakunnastakin. Joensuussa ainut suurempi häiriö mikä ikinä ollut on ollut lapset kuiskailemassa kommentteja lähellä omaa paikkaa, vaikka käyn melko usein elokuvissa.


Monttusonni

Sama homma täällä. Pitää olla aika tahanomaista huutelua teatterissa ennenkuin alka oikeasti häiritsemään.


Thimians

Tästä on jo useampi vuosi, mutta mentiin katsomaan... jotain, en muista mitä, Tennispalatsin Finnkinossa. Mentiin päivällä, juurikin siinä toivossa, että ne jotka haluaa mennä sinne haluaa nähdä leffan. Meidän viereen istui mies, joka 20 minuuttia leffan sisään alkoi räplätä kännykkää. Muistaakseni leffa oli ihan mielenkiintoinen siihen mennessä, niin vähän ihmetytti että mikä on ongelmana. Viisi minuuttia räpläystä ja puoliso sanoi miehelle, että laitatko puhelimen pois, siinä vieressä se varsinkin aika räikeästi häiritsee. Tämä mutisi jotain ja pisti puhelimen pois. 30 min ja sama tapahtuu. Puoliso nappasi miehen puhelimen ja totesi, että tulee tekemään tämän uudestaan ja uudestaan jos mies ei lopeta. Ininää, valitusta, mutta ei tehnyt sitä enää toiste. Lähti vauhdikkaasti pois leffan loputtua. Kun käytiin katsomassa End Game, vieressä oli 6 hengen porukka, jotka keskusteli äänekkäästi elokuvasta koko helvetin elokuvan ajan, kännissä. Yritti sanoa, että voisivatko olla hiljempaa, että kuulisi elokuvaa, tuli vittumaista kikatusta ja keskustelu jatkui. Itse välillä vaan haluaisin kokea ne musiikit ja fiilikset siinä isommassa salissa, koska kotona ei mitään sound systeemiä ole (Eikä sopisikaan tähän asuntoon). Mutta toivoisin, että kännykkäräplääjät ja keskustelijat jäisi kotiin. Jos haluavat elokuvasta sosiaalisen tapahtuman, tekisivät kotona. Liput on kuitenkin sen verran kalliit, että harmittaa tämä käytös.


bluejaydal

En tajua tätä kännykkäriippuvuutta ollenkaan. Ikäiseni ihmiset (olen vanha kääkkä jo) ovat kiinni siinä näytössä niin että vehjettä ei pystyisi kampeamaan niiden käsistä edes maailman vahvin mies. Miten tähän on tultu, en tajua. Itse olen niin tätä vastaan että on älypuhelin joo (viimeinen sellainen, seuraava on tyhmä ku saapas), mutta nettiä siihen en maksa. Kotona jos on pakko joku linkki saada auki tekstiviestistä niin se saa wi-fiä sen verran että sen homman saa tehtyä, ja samalla päivitykset hoidettua mutta muuten ei mitään asiaa nettiin. Lapset kasvatetaan tähän samaan riippuvuuteen. Kotona ne kattelee kun vanhemmat on nenä kiinni näytössä koko ajan, ei kuule ei näe mitään, ei ole koskaan läsnä. Siskon perheessä tätä seurasin ällistyneenä. Onko ihme että penskoista tulee samanlaisia, kukaan ei osaa enää keskittyä mihinkään. Kotoaan ne sen oppii. Niin paljon kun netistä tykkäänkin, joskus tulee mieleen että suuri palvelus ihmiskunnalle olis kun se kaatuis pysyvästi. Edit: Addiktoituneet hyökkäävät puolustamaan addiktiotaan, oli se addiktio mikä vaan.


Needleworker-Tasty

Njoo.. Itselläni vähän kahtiajakautuneet mielipiteet. Toisaalta pidän sitä vastaavanlaisena loikkana ihmiskunnalle kuin oli painokone aikoinaan, ehkä vieläkin merkittävämpi. Saa nähdä. Toisaalta olen huolissani myös tosta riippuvuudesta. Koko (lähes) maailma addiktoituneena ei lupaa hyvää. Jossain oli juttu tutkimuksesta miten keskittymiskyky on romahtanut ihmisillä lyhyessä ajassa juuri älypuhelinten yms myötä.


Jerppaq

https://xkcd.com/1601/ ei muuta


FlyAirLari

On maita missä nettiin ei pääse (helposti). Sen kun hommaat mökin moisesta paikasta.


Lamlis

Kerran joku äiti luki lapsellensa tekstityksiä ääneen koko elokuvan ajan....


FlyAirLari

Mä olin 3v kun äiti vei katsomaan Jedin Paluun teatteriin (siihen aikaan ei ollut mitään ikäraja-höpötyksiä). Eipä lukenut äiskä ainuttakaan tekstiä eikä vinkannut tapahtumista. Mieleen jäi dyynit ja hassut robotit. Mitään en oikeasti käsittänyt. Ihan kiva oli myöhemmällä iällä katsoa kun tuli telkkarista että mitä siinä leffassa oikeasti tapahtui.


Hylani

Edellisellä leffakäynnillä koin ensimmäisen kerran juuri tämän jalkojen nojaamisen minun selkänojaani ja jumalauta kun vitutti se potkiminen 20 minuutin välein. Melkein ärjäisin. Olisi pitänyt.


ninnyDoesStuff

Olisi pitänyt. Sekin on kyllä ihan hiton vaikeeta ja sitten vituttaa loppuleffa kun piti ärjästä. No win skenaario.


Hylani

Nimenomaan, jää paha mieli kummallekin. Tyydyin nielemään ärsytyksen.


alfalefil

1. Eväitä rapistellaan, kun elokuvan äänentaso nousee 2. Kännykälle ei ole syytä, mutta jos usein käyttää kännykkää, ota paikka taaimmaisesta rivistä ja kirkkaus minimille. 3. Naura/reagoi miten haluat, mutta älä ala pölisemään. 4. Ne jalat pidetään omalla alueella, paitsi jos edessä ei istu kukaan.


bread_fucker

5. Nuuskan syöpäinen haju täyttää koko teatterin joten multahuulet pysyköön kotona jos ei yhtä leffaa pärjää ilman


alfalefil

Tähän syyllistyn itse. Pahoittelut, jätetään kotiin :D


MatiMati918

Laita pussi rottasäiliöön ennen leffaan tuloa ja nappaa sieltä sitten. Hajuhaitat ovat minimaaliset kun ei tarvi koko kiekkoa avata.


realFasterThanLight

Minua ärsyttää ennen kaikkea rahastus. Lähes monopoliasemassa oleva teatteri rahastaa ensin leffasyötävästä säädyttömän hinnan, karhuaa lipusta säädyttömän hinnan, panttaa imax-salin rakentamista suomeen säädyttömän kauan, karhuaa imax-lipusta säädyttömän preemion, näyttää mainoksia säädyttömän pitkään ja sen päälle tulee elokuvateatterin suorastaan säädytön itsensämainostus ja parhaassa tapauksessa vielä joku hemmetin kuuluttaja astelee sinne lavan eteen selittämään että te olette nyt elokuvissa. Joo ei ole etikettiasia, mutta vituttaa tuo monopolimeininki.


Wampie

Pääkaupunkiseudun etuja, on varaa mistä valita


KennyTheDownsTigr

Ja pikkukaupungin etuja myös! Omalla kotikunnallani on peräti kaksi elokuvatetteria joista kumpikaan ei ole Finnkino! Tulee hyvä mieli käydä pienemmissä paikoissa, vaikka eihän tosin se mitään Imaxia ole.


ImLaama

Tähän päälle maksavat vielä työntekijöilleen tuntipalkkaa joka on saman hintainen kuin isot popparit ja juoma


Bicentennial_Douche

Olin katsomassa "Lord of the Ringsiä", kun viereen istui mies ja tämän about 10-12v tytär. Ottivat esiin McDonaldsin paperipussin ja alkoivat syömään hampurilaisaterioita hirveän rapinan saattelemana. Huomasivat kun mulkoilin heitä vihaisena. Elokuvan päätteeksi isä totesi "pidettiin tässä samalla pieni piknik". totesin lakonisesti "tämä on väärä paikka piknikille". Kerran olin katsomassa "End of Days":iä kun yhtäkkiä jonkun kännykkä soi. Odotin että tyyppi äkkiä sammuttaa sen, mutta ei: "Haloo? Joo! Elokuvissa... End of days". Tuossa vaiheessa joku huusi "Nyt se saatanan kännykkä kiinni!". Hieman hupaisa kokemus oli kun olin katsomassa "Crouching Tiger, Hidden Dragon"ia. Tuo elokuvahan oli melkoinen ilmiö ja sai paljon katsojia jotka normaalisti ei katsoneet wushu-leffoja. Yhdessä kohtauksessa kun tyypit lentelivät ruudulla, ja joistakin katsojista se oli huvittavaa, niin joku huusi takarivistä "Jos ette tajua mitään hyvistä elokuvista niin voitte painua helvettiin!".


ninnyDoesStuff

Hyyiiii hampparirapistelulle. Inhottavaa ja opettaa muksunkin välinpitämättömäksi. Aivan väärä paikka piknikille. Tahdon etsiä positiivista ja kuvittelen miten kiva kokemus ollu tyttärelle hampparipiknik teatterissa mut silti väärin. Niin vaikea kuvitella että vielä vastaa puhelimeen, shame! Vikaan saan ravisteltua ymmärrystä molempiin suuntiin, riippuu tosin hirveästi siihen miten huvittuneisuus tuotiin esille. Äänekäs ivailu not cool mut joskus taas vaan joku naurattaa, annan anteeks :D


frankscarlett

Tollaset pikaruokamätöthän oli vielä ennen Finnkinolla ihan burgerinkuvakyltein kielletty saleissa. Mut eihän nyt säännöt tietenkään heitä koske.


FlyAirLari

Kaveria ei päästetty Arnoldsin donitsien kanssa sisään.


Rootriver

Mosavirhe, ne pitää viedä laukussa sinne.


Varjostaja

Tulee mieleen käynti ekaa paranormal activityä katsomis reissu kaverin kanssa tuosta puhelimen soimisesta kesken. Leffan tosi hiljaisessa kohdassa, missä hahmot äkillisesti lopetti puhumisen alkoi jostain soimaan nokia tune. Reaktioista päätellen kaikki luulivat sen tulevan elokuvasta kunnes laitteen omistaja kaivoi puhelimen esiin ja koko sali repesi nauramaan tilannekomiikalle.


MithrilTHammer

Ei kuulemma häirinnyt mutta kaveri kertoi että kun oli katsomassa Inceptionia niin heti leffan loputtua (hyrrä ei kaadu) joku takas huusi "Voi vittu!"


carbombb

>"End of Days":iä Siis mitä "helvet":tiä nämä on?


Greasy_Gnome

Se on nykyaikainen tapa käyttää kaksoispistettä ihan väärin. Olen itsekin nipottanut asiasta, mutta tää on hävitty sota. Ei:kö:hän lait:tet:a :niitä::: si:tten iha:n m:i:n:n:e v:aan sitten saatana!


Bicentennial_Douche

Elokuva jota katsoin on nimeltään ”End of days”. En voi kirjoittaa ”olin katsomassa ”End of daysiä””, koska elokuvan nimi ei ole ”End of daysiä”, taivutuksen täytyy olla lainausmerkkien ulkopuolella. Kielikellon ohjeissa tosin sanotaan että kaksoispistettä käytetään lyhyenteissä, mutta muistaakseni se opetettiin siten kuin nyt käytin kun olin koulussa.


carbombb

>"Lord of the Ringsiä" *"Tuttuihin ja tekstiyhteydestä muuten helposti erottuviin nimiin lainausmerkkejä ei tarvita."* -Kielikello


Bicentennial_Douche

Kiitos tiedosta! Oikeasti!


[deleted]

> Olin katsomassa "Lord of the Ringsiä", kun viereen istui mies ja tämän about 10-12v tytär. Ottivat esiin McDonaldsin paperipussin ja alkoivat syömään hampurilaisaterioita hirveän rapinan saattelemana Pakko vaan todeta että ton leffan ekan puolen tunnin aikana ei tapahdu mitään joten aika sama vaikka siinä rapistelisi aivan helvetisti. Ja lopun aikaa kävellään jossain nummella ja ei tapahdu silloinkaan mitään :D Oikeasti ehkä tylsin elokuva minkä olen nähnyt varsinkin kun sitä hypetettiin aivan helvetisti. Niissä jatko-osissa taisi jotain taisteluakin olla. > yhdessä kohtauksessa kun tyypit lentelivät ruudulla, ja joistakin katsojista se oli huvittavaa, niin joku huusi takarivistä "Jos ette tajua mitään hyvistä elokuvista niin voitte painua helvettiin!". Kaikki leffat joissa "pitää nyt vaan tajuta että asia X kuuluu tähän" on aika hankalia. En mä ainakaan voi sille mitään jos leffa vaikuttaa aivan typerältä ja rupeaa naurattamaan just se typeryys jota siinä on. Esim. marvelit tms. ovat usein tuollaisia. Jengi tuhoaa jotain pilvenpiirtäjiä tms. eli käytännössä tuhannet ihmiset kuolee ja sitten nää trikootyypit vaan mättää toisiaan ja taistelun lopuksi ketään ei kiinnosta kuinka monta siviiliä kuoli. Samaten joku John Wick. Nehän tappaa siinä varmaan satoja tyyppejä joten eihän sille voi muuta kun nauraa kun se on niin absurdia koko taistelu.


Bicentennial_Douche

>Pakko vaan todeta että ton leffan ekan puolen tunnin aikana ei tapahdu mitään joten aika sama vaikka siinä rapistelisi aivan helvetisti. Ja lopun aikaa kävellään jossain nummella ja ei tapahdu silloinkaan mitään :D Oikeasti ehkä tylsin elokuva minkä olen nähnyt varsinkin kun sitä hypetettiin aivan helvetisti. Niissä jatko-osissa taisi jotain taisteluakin olla. No, mielipiteensä kullakin. Se mikä on toiselle tylsää toimettomuutta, on toiselle maailmanrakennusta, kiinnostavaa dialogia ja yleistä eskapismia. Taisi itse asiassa olla "The Two Towers" jota olin katsomassa. Ja silti, vaikka se itsestä olisi miten tylsä tahansa se elokuva, niin pitää olla aika mulkku että kantaa teatteriin paperipussissa hampurilaisia ja sitten rapistelee niitä. Muistan vielä kuinka olivat saaneet hampparinsa syötyä kun isukki rypisti sen paperikassin käsissään.


ninnyDoesStuff

Minusta jos on tylsää niin voi poistua. Jos oma kokemus on huono ei silti oo mitään oikeutta pilata muiden mahdollisuutta nauttia jostain. Ethän kaada hotsoosia suoraan buffan keittoon kun se on siusta vaisua. Oli leffa mikä hyvänsä teatteri ei oo oikea paikka puhelinkeskusteluille eikä mäkkipiknikeille. Naureskelua en kyl voi tyrmätä, mut taas ulosannilla pitää pystyä ottamaan muut huomioon. Jos joku on hauskaa niin pitää saada nauraa, pilkkaava elämöinti on eri juttu. Pidän kovasti Marvel -leffoista mut ymmärrän mitä tarkotat, silti jos joku ns. vakavan mäiskintäkohtauksen laantuessa kommentoisi kuuluvasti kuin tyhmä premissi on nii pilaisihan se kokemuksen täysin - monelta. John Wick kyl naurattaa itteenikin mut miusta sen kyl vähän kuuluukin :D


TonninStiflat

Jollain soi kerran puhelin kymmeniä kertoja leffan aikana. Ykkösteatterissa. Satojen ihmisten keskellä. Kukaan ei huutanut sille mitään. Ja se antoi sen soida ihan niin pitkään, kuin soitta ja soitti.


SamuliK96

Pari päivää sitten kävin leffassa ensimmäistä kertaa moneen kuukauteen. Mainitsemasi kaltainen rapistelu yms. häiritsi alussa paljon enemmän kuin koskaan muistan sen häirinneen. En sitten tiedä, oliko sitä oikeasti niin paljon enemmän kuin aiemmin.


Alumiinifoliohattu

Käytiin puolison kanssa kattomassa Invisible Man. Saatana ku siinä edessä olevalla rivillä jotkut teinit ennen leffaa hihitteli, kun pääsivät alaikäisenä kyseiseen leffaan. Sitten leffan aikana yksi niistä teineistä rupes inisee, ku pelottaa ja ei uskalla kattoa. Ininää jatkui koko leffan ajan. Mitäköhän varten ne leffojen ikärajat on, hmm?


Wampie

Itse tulee noin kerran-kaksi kuukaudessa käytyä leffassa ja harvemmin tulee edes kiinnitettyä huomiota kanssakatsojiin. Asiaa toki auttaa, että salit on viimeisen vuoden olleet aika tyhjiä. En myös pidä sitä mitenkään pahana asiana, että yleisö vähän elää elokuvan mukana, esimerkiksi Everything Everywhere All at Once, jonka sali oli myyty täytyy oli varsin hieno kokemus jota ei yleisön railakas nauru häirinnyt yhtään. Aina välillä tulee kuitenkin vastaan höpöttäjiä, jotka kokee että leffateatterissa voi käyttäytyä kuin kotisohvalla ja se rasittaa loputtomasti. Edit: lisättäköön tässä, että käyn pääsääntöisesti K-18 saleissa, missä meininki on paljon leppoisampaa kuin niissä halvimissa näytöksissä. Kannattaa myös katsoa jos omalla paikkakunnalla on muita teattereita kuin Finnkino, esim Helsingissä Triplan Bio Rex jaa leffoja päivästä toiseen alle 10 katsojalle


ninnyDoesStuff

Komediat on kyllä siinä ainutlaatuisia että se muiden eläytyminen voi boostata kokemusta. Sama stand-upissa. Ehkä pitää koittaa suosia myöhäisempiä K-18 näytöksiä ja pienempiä saleja. Yleensä vaan kun teatterissa tahdon leffan nähdä se on julkaisuviikolla ja parhalla A/V -laitteistolla, niinkuin kaikki muutkin :D


Wampie

Joo, kokemus muutenkin riippuu todella paljon millaisia leffoja tykkää kattoa, esim tuossa alkuvuodesta tuli katsottua Drive My Car enkä muista kuulleeni pihaustakaan yleisöstä koko kolmen tunnin aikana. IMAXissa en ole katsonut kuin Dunen, suurin osa noista blockbustereista jätän suosiolla odottamaan kotiteatteria.


thrownpe

Itse olen huomannut, että yleisön käyttäytymisessä on aika merkittävä ero jos on katsomassa viimeisintä marvel elokuvaa tai dokumenttielokuvaa sukeltamisesta.


Sepelrastas

Kaikki nämä samat. Yhden kerran tarkkailin paria riviä alempana istuvan perheen rouvaa. Ekan ~30 min rouskutti kotoa tuotuja sipsejä kaksin käsin. Loput kaks tuntia selasi kännykkää puhelin naaman korkeudella. Puoliso ja jälkeläinen olivat selvästi valinneet leffan, rouvan tyytymättömyys oli ilmeinen. Paras leffakokemus oli muutama vuosi sitten Deadpool 2. Oltiin ainoat katsojat koko salissa, kiitos helteisen sään ja aikaisen näytöksen. Kerrankin sai katsoa rauhassa.


sammakkovelho

Itseä häiritsee eniten nää jotka rupee käymään pitkiä keskusteluja suht kovalla äänellä kesken elokuvan. Niinku miks, turvat umpeen.


xSimbe

Kevyt rapistelu ja mutustelu ei itseä haittaa mutta sitten ne ihmiset jotka tyhmyyttään tai piittaamattomuuttaan ottavat evääksi sipsipussin tai jotain paperipussissa käy hermoille koska se rapina kuuluu koko saliin. Toinen itseä ärsyttävä asia on yliampuva reaktio elokuvan tapahtumiin. Tästä esimerkkinä Avengers Endgamen lopussa kun >!Captain America poimi mjölnirin!< salissa rupesi kaikumaan katsojien hurraus ja taputus kovaan ääneen. Verrattuna viime viikkoon kun kävin katsomassa uuden Dr Strangen yleisöstä kuului koko leffan aikana korkeintaan pientä naurua ja hiljaisia woah reaktioita mikä on täysin ymmärrettävää.


ninnyDoesStuff

Joo sama rapistelun kanssa, popparimussutus fine vähän kuuluu asiaan mutta sipsi- ja karkkipussit osoittaa jotain välinpitämättömyyttä tai jotain. Itse taidan enemmän nauttia positiivisesta joukkoeläytymisestä, mutta helppo ymmärtää kyl negatiivinenkin puoli kylhän se immersion herkästi rikkoo.


totuustorvi

Vastaus kysymykseen: kaikki samat asiat Nykyään saa kotona paremman laadullisen kokemuksen; liput on sootanan kalliita laatuun nähden, ainoa syy käydä on jos haluaa nähdä jotain aivan tuoretta todella isolta kankaalta äänenpaineella joka räjäyttää vaikut pois korvista


ninnyDoesStuff

Osuva kuvaus volkasta, ne on muuten hiton kovalla. Viimeksi vedin hupun päähän - ensin koska korviin sattui mutta jatkossa koska peitti sivusilmästä muut ihmiset joka oli jees :D Kotona saa hyvän kokemuksen jos panostaa. Liput on hiton kalliita mutta joskus voisin sen verran jopa maksaa että saisi julkaisuviikolla kattoa leffan kotona.


ICryInShower

Toisaalta leffateatterissa on myös aivan omanlaisensa tunnelma, jota tulee itellä joskus ainakin ikävä.


totuustorvi

Joo tää on totta, se on kokonainen elämys kaikkineen mutta harmi että muutama noita huonoja puolia helposti pilaa sen kokonaisuuden


FinlandFunland

Mä en juurikaan leffoissa käy koska mulla menee kokemus melkein pilalle jos joku rouskuttaa ym lähettyvillä, keskittyminen menee iha kokonaan siihen ku vitutuskäyrä alkaa nousemaan. Joskus muistan ku kavereiden kanssa olin leffassa ja kaveri jostain syystä hengitti suu auki tai kovaan ääneen en nyt muista kummin ja se häiritsi ihan helvetisti varsinkin elokuvan hiljaisemmissa kohdissa. Misofonia on tosi hauskaa. :)


ninnyDoesStuff

Piti googlaa mut kuulostaa harvinaisen ikävältä, höhö. Se on tosi hankalaa kun keskittyminen herpaantuu jonkin ärsykkeen vuoksi ja sitten jää looppiin miettimään sitä että keskittyminen herpaantui ja takas ei oo paluuta.


FinlandFunland

Joo ei kait toi oo mikää virallinen lääketieteellinen termi mut iha oikee juttu silti :D esim ruokailut porukalla jossain hiljaisemmassa tilassa on aika helvettiä.


Jerzylo

Tää on niin tuttua. Kirjaimellisesti näkee punaista kun joku maiskuttaa. Yritä siinä sitten olla räjähtämättä raivoon ja muistuttaa itselle että ei se maailma tähän lopu.


FinlandFunland

Meidän pitää perustaa joku mässytyksenvihaajien tukiryhmä. Eka tehtävä vois olla et koitetaan saada kaikki rouskuva ruoka kielletyksi lailla.


Evantaur

Maiskuva myös. Saatana kun ei voi olla samassa kämpässä olla töissä kun joku alkaa mässyttämään, ja sitten kun yrittää ajoittaa omat syömisensä niin että siellä on yksin niin eiköhän se suu auki jauhava jantteri tuu siihen vastapäätä syömään ja maiskuttelemaan.


FinlandFunland

Annan kauhukuvan; mulla oli kaks kaveria käymässä ja päätettiin porukalla tilata kaikille perhepitsat jostain jumalattomasta syystä. Niitten syömisessä meni pitkään ja molemmat kaverit suu auki syöviä ihmisiä. Pakko oli siirtyä ite toiseen huoneeseen "potemaan krapulaa" ku pää meinas levitä siihe läiskytykseen.


kUbogsi

Oon käyny aika paljo leffoissa ja ei kyl oo tulee mieleen ehkä yksittäinen tapaus jossa joku kanssakatsoja olis häirinny. Saatan tietysti myös uppoutua leffoihin ja olla sen takia huomaamatta


hajaannus

Aikalailla samat asiat ärsyttää. Kännykät varsinkin. Kokeile joskus eturiviä. Jossain saleissa se on liian lähellä, mutta muuten se on kyllä loistava paikka kunhan pääsee kutakuinkin keskelle. Tuli aikanaan todettua vahingossa, kun ei ollut muissa riveissä tarpeeksi paikkoja.


Mewape

Juuri viime viikolla oman elämänsä kommenttiraita oli mun vieressä kaverinsa kanssa; missasin ekan vartin leffasta kun yritin olla kuuntelematta tätä faktanikkaria kertomassa viittauksista ja muista kaverilleen. Tälle sanoin että naama kiinni; loppuleffa meni rauhassa. Niinkuin jotkut on maininneet jo niin yleisön pitäisi olla joko 100% mukana tai ei sitten ollenkaan, nauru ja itku yhdessä, ei niin että yksi tai kaksi äänekkäämpää porukkaa ovat äänessä kun muu teatteri on hiljaa. Ja ai niin. Mainokset, joita tulee enemmän kuin trailereita. Maksan mainosten näkemisestä. Ihanaa.


ItsNooa

Leffateatterissa se kokemus voi tosiaan olla paljon heikompi tai paljon parempi kun kotona katsoessa. Tähän tuntuu vaikuttavan hyvin paljon se, mitä ja milloin katsoo. Itse olen huomannut että klo 16-17 olevissa näytöksissä tuntuu olevan rennompaa porukkaa kun niissä illalla alkavissa. Lisäksi, kuten langassa jo mainuttu, on 18+ näytöksissä huomattavasti vähemmän häiriköivää porukkaa. Finnkinon korvikkeita kannattaa myös suosia jos sellaisia on. Esim. Turun logomossa pyörii kaksi elokuvakerhoa, joiden näytöksiin tulee poikkeuksetta ihmisiä nimenomaan sitä leffakokemusta varten. Mulla ei ainakaan niissä näytöksissä ole koskaan ollut mitään valittamista.


pariahgoddess

Mä en varmaan enää pysty menee leffaan koska ne huonosti käyttäytyvät ihmiset nostaa verenpainetta liikaa. Aina niitä perseilijöitä on ollu mut nykyisin tuntuu et varsinkin se kännykän räplääminen koko leffan ajan on joillekin ihan perus. Joten ei kiitos leffateatterille, ellei kyseessä oo korkeintaan joku vähemmän suosittu pätkä yönäytöksenä.


Kapuseta

Itse käyn yleensä kyllä ainakin kymmeniä kertoja leffassa per vuosi ja ehkä olen onnekas kun en ole häiriökäyttäytymistä samalla tavalla huomannut. Voi toki olla että tietyt genret ja suosituimmat leffat ovat myös niitä joissa väliinpitämätöntä yleisöä on eniten. Omasta kokemuksestani kun käy muun kuin Finnkinon teattereissa ainakin pääkaupunkiseudulla niin harvoin on huonokäytöksistä jengiä liikkeellä. Toki luultavasti eniten tähän vaikuttaa että käyn useimmin katsomassa jotain kulttuuri-elokuvaa ja välillä koko salissa on lisäkseni 2 ihmistä :D Mutta suosittelen kokeilemaan muitakin kuin Finnkinon teattereita jos sellaisia asuinpaikallanne on!


[deleted]

Hey dude...it's me!


Kapuseta

Messaged you!


Kapuseta

I saw you had messaged me again! Could you do so again so I could respond? Sorry I have been quite busy the past couple of days.


[deleted]

I messaged you!


[deleted]

Hi dude!


[deleted]

If you are still available, I'd love to talk!


[deleted]

If you have time, feel free to message me dude!


[deleted]

Hey dude...me again! Can you please message?


[deleted]

Hey it's me again! Do you want to chat?


NorthFinGay

> ennen leffan alkua piti laittaa kuva someen Käyn leffassa keskimäärin kerran vuodessa, niin tietty se pitää someen päivittää että "kattokaa kaikki nyt ollaan oikein leffassa!"


ninnyDoesStuff

Fair enough, mut meneekö koko leffa vahtien tuliko tarpeeksi tykkäyksiä? :D


NorthFinGay

Laitan tarinoihin, ei siellä ole tykkäyksiä d’oh


satellite03ilmari

Olen etikettisnobi. Top tip. Näytösajalla on väliä, rapina, kännykät ja kuiskailu on harvinaisinta myöhäisessä arkinäytöksessä. Marvel leffoissa jne rapistelua ei voi välttää, mutta niitä leffoja voi


kheetor

Vähällä oon päässy muiden kokemuksista päätellen kun ei ole noita puhelinhäirikköjä sattunut. Pistää kyllä mietityttään miksi esimerkiksi Finnkino itse kauppaa sitä popkornia ja muunlaisia raksuja brändikipoissaan jos raksahdukset saa muut katsojat raivon partaalle. Varmaan tekniikalla ja ajoituksella on oma osansa mutta vähän koomiselta tuntuu jos se raksahdus pitää ajottaa huomaamattomasti salamaniskuun niinku jossain Shawnshank Redemptionissa konsanaan. Ite pidän tuota pakollisena pahana vaikka mun puolesta voitas syömiset teatterissa rajata vähän tiukemminkin. Kotikokemukset leffoista on todellakin hyviä, vaikka niitä pitääkin kyllä arvioida omalla mittarillaan. Ärsyttää vaan kun jotkut lafkat pimittää leffojaan digimarkkinoilta niin pitkään kinojulkaisun jälkeen. Esim tän uusimman Spider-Manin panttaus aiheutti niin kovat itkupotkut etten ole sitä vieläkään katsonut vaikka Sony sen nyt \~5-6 kuukauden? jälkeen päästikin nettimyyntiin.


janneks

>Pistää kyllä mietityttään miksi esimerkiksi Finnkino itse kauppaa sitä popkornia Saa rahea.


ninnyDoesStuff

Oon miettiny kanssa tota snacksien myyntiä mutta onhan ne popparit ja limu aika iso osa leffakulttuuria. Osa varmasti tuo mukanaan toisaalta ostetut herkut (toisiko jos hinnat ei ois x5) mutta ihmettelen miksi karkkipaperillisia rapinapusseja myydään teatterissa. Popparirouskutus ei kovin kuuluu mutta voi elämä kun joka karkki pitää ottaa pussista ja kääriä auki, sitten vielä vikaa karkkia ettiä sieltä pussista johon ne paperit on tunkenut arght :'D Voi kunpa leffat voisi vuokrata pian julkaisun jälkeen ja ladata hyvälaatuisen kopion ilman et ois pakko streamata.


hamyantti

Typerä käytös ärsyttää. Rapistelu nyt suorastaan kuuluu hommaan. Itse tykkään napostella, mutta valitsen eväät sellaisiksi ettei niistä juuri kuulu ääntä. Jos joku näprää kännykkää mainitsen asiasta.


Nihilistcarrot

Ihmiset ovat syöpä. Eivät kunnioita muita leffateatterissa ja heittävät roskaa joka paikkaan! Molemmista pitäisi antaa kuoleman rangaistus niin geenipooli paranisi humisten!


mugportal

No leffassa syödään herkkuja, tuohon et voi eikä sinun pitäisikään saada vaikuttaa. Mitä tulee potkimiseen ja puhelimen räpläykseen niin avaa suusi ja huomauta asiasta, jos idiootti ei tottele niin sano henkilökunnalle tai vaihda paikkaa.


LetThereBeMonsters

Käydessäni katsomassa American Pie - The Wedding -elokuvaa hiljattain (2003) takanani istui romaniseurue. Osa seurueesta ei osannut lukea, joten yksi heistä sitten luki muille omaan kovaääniseen tyyliinsä repliikit. Nauru seurueelta tuli tietysti aina näin kaikkia muita huomattavasti jäljessä. Omia eväitä oli vaikka kuinka ja penkin potkiminen oli voimakasta, ja meteli noin ylipäätään kilpaili hyvin tasavahvasti Finnkinon äänentoistojärjestelmän kanssa. Enpä nuorena kollina uskaltanut mitään sanoakaan siitä metelöimisestä ja äänenvoimakkuudesta, kun aiemmat kokemukset ko. väestöryhmästä oli mm. turpaan saamista ja Moralla uhkailua. Tuon jälkeen ei ole niin paljoa enää harmittanut muiden rapistelu, koska se tilanne oli jotenkin niin järjettömän voimakas ja absurdi. Olen kyllä koko ajan siirtynyt enemmän ja enemmän katselemaan leffoja kotisohvalta, koska immersio menee helposti pilalle jos joku teini siinä lähistöllä pälättää puhelimeen kaiuttimella. Yhdyn AP:n alkukirjoitukseen vahvasti. Käytöstavat ja toisten ihmisten huomioiminen on pahasti hukassa isolla osalla väestöä. Oikean suomalaisen pitäisi osata hävetä omaa olemassaoloaan ja pyrkiä täydelliseen näkymättömyyteen.


ninnyDoesStuff

Oof toi on kyl aika harvinaisen extrarasittava kokemus ja joo, häiritsemisestä mainitseminen on vaikeaa jo yksittäiselle tekijälle en todellakaan kehtaisi tai uskaltaisi sanoa mitään ryhmälle väestöryhmästä riippumatta. >Oikean suomalaisen pitäisi osata hävetä omaa olemassaoloaan ja pyrkiä täydelliseen näkymättömyyteen. :D ! Vaikka pidänkin siitä että mielestäni ollaan kansana vähän avoimenpaan suuntaan kehittymässä mut joku roti hei!


lordyatseb

Leffakokemuksessa ärsyttää se leffakokemus. Maksaa kohta 20 euroa mennä leffaan, jossa on silti joku 45 minuuttia mainoksia. Omia eväitä ei saa tuoda, ja paikan päällä ne maksavat 300% enemmän kuin kaupassa. Ihmiset ovat puhelimilla, kikattavat ja kommentoivat elokuvaa ääneen. Kaikki on mennyt alaspäin 20:ssä vuodessa.


Shitpost_Vivisection

Ne mainokset kyllä ärsyttävät, maksan parikymppiä siitä, että joudun katsomaan sen saatanan viidentoista minuutin mainoskatkon. Muuten menisin saliin reilusti myöhässä, ettei niitä täytyisi katsoa, mutta vaimo haluaa mennä istumaan mahdollisimman aikaisin, ettei tarvitse ängetä vaivaannuttavasti jo paikoillaan istuvien ihmisten ohi.


mixuleppis

Olen varmaan ainoa, mutta itselle leffateatteri on ehkä mieluisin paikka "nauttia" mainoksista (jos niitä siis aivan pakko on jossain mediassa kohdata). Ehkä se johtuu siitä hyvästä kuvasta ja äänentoistosta. Lisäksi monet kotimaiset mainokset (kaikessa sisällöllisessä ärsyttävyydessään) on usein melko cinemaattisia kokemuksia.


Fatmarsson

Mä olen läski, eli syyllistyn itse tuohon rapisteluun. En vain yksinkertaisesti viihdy elokuvan parissa ilman mättöä. Kotona sama homma, karkkia ja sipsiä pitää olla, kun leffaa katsotaan. Itseäni ärsyttää "suojanaurajat" kauhuleffoissa. Eli yleensä nuoret naiset, jotka yrittävät peittää sitä pelkoaan nauraa kikattamalla tyyliin "hihi, onpa nolosti tehty mörkö, ei pelota yhtään, vaan naurattaa". Mieleen muistuu ainakin molemmissa IT-elokuvissa tällaisia tyyppejä. Aina kun joku vähänkin pelottavampi kohtaus, niin kauhea suojanauru päällä.


ninnyDoesStuff

Välttelen kauhua niin en ole törmännyt tuohon, mutta kuulostaa kans tosi ärsyttävältä!


Evantaur

Väitätkö että et itse revennyt helvetisti mm heilutuskohdalle tai sille hienolle tanssille?


aziztcf

Toisilla nauru on ihan luontainen ja monesti tahaton reaktio jännitykseen.


Fatmarsson

Juu, mutta miksi se pitää verhoilla sellaiseksi "mua naurattaa, koska tää leffa on niin kökkö" -nauruksi. Kun kaikki tietää, että paskathan siellä on housuissa.


Keisari_Karju

Mä en ole ikinä ymmärtänyt sitä elokuvissa käymisen glamouria.. Mulle se tuntuu että se on vaan joku markkinointimiesten ihmisten aivoihin asentama ajatus et kaikkien pitää käydä silloin tällöin leffassa koska se on niin sika siistii ja kaikki muutkin käy!! Mielummin katson ohjelmat/leffat himassa mukavasti röhnöttäen.


KapteeniKoukku

Harvalla on kotona lähes koko näkökentän täyttävää valkokangasta tai yhtä hyvää äänentoistoa.


Keisari_Karju

En ymmärrä kuinka lähes koko näkökentän täyttävä valkokangas tai jossain määrin laadukkaampi äänenlaatu tekisi elokuvan katsomisesta merkittävästi suuremman nautinnon.


Guuggel

Meitä ihmisiä on monenlaisia. Itsehän nautin mahdollisimman päräyttävistä audiovisuaalisista kokemuksista.


KapteeniKoukku

Sitten ei varmaan kannata mennä elokuvateatteriin. :)


FlyAirLari

Jotkut kuuntelee CD:tä stereoista, toiset tyytyy striimaamaan kompressoitua musaa bluetooth-kuulokkeista. Yksi vetää Karjalaa, toinen Nögen IPAa. Yksi nussii alusvaatemallia, toinen naapurin mummoa. Makuasia mitä kukin pitää tärkeänä ja olennaisena.


Zentti

Samaa mieltä. Kotona voi säätää äänenvoimakkuuden haluamakseen (en ymmärrä miksi se pitää aina olla niin täysillä?), voi laittaa pauselle ja poistua kuselle milloin huvittaa eikä tarvi kuunnella kenenkään mitään ääniä. En keksi yhtään asiaa joka olisi paremmin elokuvateatterissa verrattuna kotiin.


FlyAirLari

> en ymmärrä miksi se pitää aina olla niin täysillä? Varmaan ettei ne muiden popcorn-paperipussit häiritse?


Antsukka

> Kotona voi säätää äänenvoimakkuuden haluamakseen (en ymmärrä miksi se pitää aina olla niin täysillä?) Tuntuu siltä, että tässä on vähän tsempattu. Yhdessä vaiheessa elokuvien äänenvoimakkuudet pidettiin niin kovalla, että toimintakohtauksissa meinasi mennä kuulo. Nyt sitten vähän maltillisempaa, eikä itselläni ainakaan ole tätä ongelmaa enää (tai sitten se kuulo on mennyt). Ymmärtääkseni noita äänenvoimakkuuksia on määritetty ihan levittäjätasolla, joten yksittäisellä teatterilla ei ole ollut mahdollisuutta vaikuttaa mölinään.


janneks

Sama homma. Muita ihmisiä, joutuu katsomaan mainoksia, vittumaista lähteä kuselle, maksaa paljon, muita ihmisiä, penkit huonompia kuin kotona.


Opposite-Chemistry-0

Leffassa on kiva käydä mutta en oleta että muista ihmisistä ei ole harmia


hangl00se27

Mielenkiintoisia havaintoja, itse en leffan alkamisen jälkeen kirjaimellisesti näe tai kuule mitään, mitä muut touhuavat. Paitsi silloin jos porukka nauraa äänekkäästi mutta sekin on vain mukavaa. Toisaalta vitsailemme välillä vaimoni kanssa siitä miten olen muutenki "aistialiherkkä" noin yleisesti ottaen.


ninnyDoesStuff

Voi juku ihana ajatus että voisi noin keskittyä ja uppoutua! En pidä itseäni kovin aistiherkkänä mutta ehkä olen herkempi kun kuvittelin. Tai sitten vaan ärsyynnyn helposti :D


MacGuffinisnothing

Menin Alankomaissa elokuvateatteriin kattomaan kauhuleffaa. Salissa oli joku 2-3 pilvessä olevaa kaveriporukkaa, jotka nauroi lähes läpi koko leffan. Siinä oli vähän vaikea päästä tunnelmaan tai edes seurata elokuvaa.


CivilSeries2528

Totuuden sanoja kirjoitat. Häiriinnyn leffateatterissa kaikesta turhasta suht herkästi. En myöskään ymmärrä miksi siellä pitää jutella. Etenkin leffan alkupuolella moni tykkää keskustella niitä näitä ääneen. Ja toi kännykän valo on erittäin ärsyttävä juttu, se kääntää huomion siihen valolähteeseen väkisinkin. Siksi myös otan paikan useiten eturivistä, jolloin edessä ei ole muita. Suosin myös ajankohtia, jolloin katsojia on vähän.


Individual_Sound3547

1) Tyhjännaurajat on klassikko. Jim Carrey oli Maailman Hauskin Mies 1990-luvulla. Sitten tuli vakavampi elokuva Truman Show (1998?), joka on pohjimmiltaan tragedia, mutta kyllä sinnekin saliin saatiin se yksi aasihirnuja, joka koittaa etsiä väkisinnaurettavaa joka toisesta kohtauksesta kuin kapinen koira luuta. Ex Machina (2014 tms), dystopia Zuckerberg/Musk-tyyppisestä techbro-kontrollifriikistä, ja HAHHAHAAA SE ON KEKSINYT VARASTAA TON PORNOT JA TEHÄ NAISEN NIIJEN POHJALTA LOL 2) Horisijat. En kaipaa kommentaaria sivukorvaan edes hiljaisella äänellä, MUTTA sen kerran kun vihdoin uskaltauduin sanomaan, että anteeksi voitteko olla hiljaa, toi horina on tosi häiritsevää, niin yllätyksekseni myös KAIKKI muu ei-häiritsevä popcorn-rapistelu isossa, puoliksi täynnä olleessa salissa lakkasi koko elokuvan loppukestoksi. Tämän oman elämäni "ja mun nimi oli einstein" -hetken ja elokuvan loputtua ne takapenkin tyypit vielä katsoivat minua kuin koiranpennut että miksi, miksi teit tämän meille. Oli opetus kanssaihmisen auktoriteettiuskosta kyllä


CrestedBlazer

Mulla on aina muistissa se kun Jim Carrey juoksee poliiseja karkuun Truman Showssa, se ei ole hauska kohtaus vaan todella surullinen. Silti todella suuri osa yleisöstä nauraa räkätti. Taisivat katsoa eri elokuvaa.


ovelanimimerkki

Eniten ärsyttää leffakokemuksessa se, että joudun väistelemään aina pari kuukautta spoilereita elokuvan julkaisusta, vaikka koronan alusta on jo 2 vuotta, kun en halua mennä teatteriin katsomaan elokuvaa, enkä saa vaihtoehtoa vuokrata sitä leffaa netissä vaikka päiväksi yhden leffalipun hinnalla. Vittu. Teknologia on olemassa mutta ei vaan onnistu. Sapettaa. Disneyllä on/oli joku sellanen palvelu, mutta se oli viimeksi kun vilkasin niin ihan vitun ylihintainen.


ninnyDoesStuff

Joo! Oon itsekin usein toivonut että sen leffan saisi vuokrattua julkaisuviikolla vaikka just sillä lipun hinnalla, maksaisin. Teatterit kärsisi ja olisi helppoa riistaa piraateille mutta tyhmiä syitä : < Spoilereiden välttely on ollut viime vuosina mielestäni yllättävän sujuvaa, siinä tuntuu olevan joku nettikäyttäytymisen etiketti ja yhteisymmärrys löytyneen. Poikkeuksineen tietenkin.


ovelanimimerkki

Jos teatterit ei kykene uudistamaan liiketoimintamalliaan muun kehityksen rinnalla niin ansaitsevat bisneksensä romuttuvan. Piraatteja taas ei tunnu kyllä kiinnostavan mikään muutenkaan, ihan samaan tapaan se puoli kukoistaa jo nyt muutenkin.


[deleted]

Finnkinossa käynti on muutenkin aivan naurettavan kallista, liput noin 14€ ja jos haluaa kunnollisessa nojatuolissa istua Luxe salissa niin noin 18€.


ninnyDoesStuff

On! IMAX lippu 20,40e kpl ja päälle raaskin ostaa kuplaveden 3,20. On kyllä törkeät hinnat. Mutta silti maksoin, eli vika myös minussa.


Huimanoidi

Leffassa on paras käydä yksin ja lippu valmiiksi ostettuna niin voi hiihtää saliin vasta siinä 10min kohdalla ja ei tartte edes kattoa mainoksia, ja kun leffa loppuu, ei tarvi niitä ainaisia horinoita siinä leffateatterin nurkalla kärsiä vaa saa suoraan mennä sitten kotiin tai mihin tykkääkään


Liisas

Muut ihmiset on tavallaan se leffassa käynnin kirous ja samalla suola. Kokeile välillä toista teatteria, pk-seudulla ainakin on valinnan varaa. Käyn nykyään pääasiassa Maximissa, ah mikä rauha ja tunnelma + saa viiniä ja ruokaa. Parasta.


Antsukka

Viimeksi kun kävin leffassa, joku erikoisnuori huudahteli jatkuvasti jotain omiaan kesken kohtausten. Kiva siinä sitten kuunnella jotain PAU POU -huudahduksia toimintakohtauksessa ja FINISH HIM hiljaisemmassa hetkessä. Jo trailereiden aikaan alkoi mölinä. Sinänsä sain ärsytyksen minimioitua, kun sali oli suhteellisen tyhjä ja sain siirryttyä niin oikealle kuin pystyi. Ihmettelen kyllä, miten henkilön edessä istuneet jaksoivat kuunnetta PAU POU, HELLO PETER, huudahtelua 5min välein.


karkkisankari

Kuka enää edes käy leffoissa?! Ainakin minun mielestä on kivempi kattoa uudet leffat oman kodin lämmöstä. Varsinkin iskän luona, kun sillä on stereot ja kuudenkymmenenviiden tuuman töllö. Tuli mieleen yksi kerta, kun menin katsomaan faijani kanssa sen Sonic-elokuvan. Takana istui jonnelauma, joka potki meidän penkkiä ja puhui leffan aikana. Iskältä se pilasi hänen kokemuksensa. Myös ärsyttää se, kun leffaherkut maksaa maltaita.


ninnyDoesStuff

Vaikka itsellänikin on hyvä kotiteatteri jotkut leffat haluaa nähdä teatterissa ja asap. Siinä on oma rituaalinen hienous (jota kyllä joskus koitan emuloida kotona popparilla ja pimennysverhoilla) mutta harmittaa kun muiden, penkkiä potkivien jonnelaumojen, välinpitämättömyys pilaa kalliin uniikin kokemuksen.


MT-86

Onhan se aika vajaata maksaa kalliista elokuvalipusta ja käyttää salissa aika siihen, että räplääkin puhelintaan eikä edes seuraa elokuvaa. Voisi sitten jäädä kotiinsa puhelintaan hiplaamaan.


nihir82

Kun on leffaa katsomassa salissa muiden kanssa, joutuu kuulemaan heidän aiheuttamia ääniä. Ei ne mua ketuta, kun odotan niitä ääniä kuuluvan. Kännykkään puhuminen tai muuten vaan kovaääninen puhuminen ylittää mullakin rajan kyllä.


MatiMati918

Kannattaa investoida hyvään tv:seen ja vähintään soundbar äänisysteemiin, jos ei liikaa halua lähteä Hi-Fistelemään. Ei haittaa katella elokuvia kotona.


Eevika

Itellä on kotona ihan hyvä tv ja hyvät kajarit mutta jotenkin kotona paljon herkemmin räplää kännyä tai käy keittiössä tai jotakin eikä se leffaan keskittyminen ole oikein samalla tasolla.


ninnyDoesStuff

Kotona on kyllä kovin hifistelty ja usein toivonkin että voisin vaikka lipun hinnalla kattoa leffan julkaisuviikolla vaihtoehtoisesti kotona, kunhan ei sitten tulisi kökkö stream bitrate laatua. Ideally vielä tukematta jotain Finnkinomonopolia. Mutta ei vielä ainakaan onnistu ja joskus sen leffan haluaa nähdä heti jolloin rohkaistuu ihmisten ilmoille pettymään :D


Card1974

Tähän olen itse päätynyt. Festivaaleilla vielä käyn, mutta isot ketjut saavat pitää mölyapinansa. --- Lisätäänpä vielä aikaisemminkin kerrottu tarina kun kaveri oli katsomassa Terminator 2:sta. Näytös alkoi ja kaksi heppua istui tämän eteen. \- Perhanan ovimikko takavarikoi mun viinat. \- Ei se mitään, minulla on toinen! sanoi toinen ja veti pullon takin sisältä. Puolisen tuntia menee ja viinaa kuluu. \- Kohta toi robotti nussii tuon naisen kanssa ja sitten ne saa pikkurobotteja! Ja juominen jatkui, kunnes kuului hämmentynyt ääni: \- Miten tää leffa alkoi?


Jamake

Nämä samat huonosti käyttäytyvät putkiaivot myös pysäköivät paskalinttansa huoltoaseman oven eteen poikittain, kansankielisesti manneparkkiin tai muuten vain mihin tahansa paitsi ei ruutuun. Kun "ei se haittaa ketään". En ihmettele lainkaan käytöstapojen ja kunnioituksen puutetta kaiken ikäisillä.


mustikkasoppa

>Mikä teitä ärsyttää leffakokemuksessa? 1. Ihmiset, joilla on nuttura korkealla pään päällä blokkaamassa tekstitystä 2. Liian pitkät ihmiset blokkaamassa tekstitystä 3. Jalalla läpsyttelijät 4. Juustopoppareiden syöjät


ninnyDoesStuff

Itse koitan välttää tekstitysten katsomista, alan vertailemaan käännettyä sanottuun ja arvioimaan käännöksen laatua jne ja sitten koko katselusta ei tule yhtään mitään :D Miksi juustopopparit? Haju?


mustikkasoppa

Ymmärrettävää. :3 Tekstitys ihan vain siksi et tietää mitä hahmot puhuvat. Itse kun olen kuulovammainen. >Miksi juustopopparit? Haju? Jep! Kaikki juustomausteet poppareissa ja sipseissä haisevat aivan kammottavalle :D


ICryInShower

Popparit on muuten siitä hyvät leffaherkut, että niitä syödessä ei juuri tule ääntä.


mixuleppis

Paitsi jos niitä kauhoo kourallisia kerrallaan ja rouskuttaa suu auki, raskaan nenätuhinan saattamana. Näitäkin tullut koettua, onneksi kuitenkin vain satunnaistapauksissa. Kerran huomasin kadottaneeni n. 15 min verran huomiota leffan dialogista stressatessani koska se takanaapurin jättiboksi viimeinkin tyhjenee, mutta sitten sieltä löytyi vielä karkkipussi taskusta jonka solmua alettiin räpeltää auki.


ylikollikas

Itse en edes käy elokuvateattereissa. Se on kallista, ärsyttävät ihmiset, joutuu matkaamaan pois kotoa, usein äänet liian kovalla. Ei kiinnosta ihan tarpeeksi leffojen näkeminen juuri julkaisussa. Voin ihan hyvin odottaa että pääsen näkemään kotoa käsin. Plus kotona voi mättää ihan mitä haluaa; vaikka pizzaa tai hampurilaista, joita ei saa viedä teatteriin.


FlyAirLari

>Ekat 30min leffasta menee siihen kun salillinen ihmisiä rapistelee ja rouskuttaa menemään Olet aika herkkä kyllä. Eikös ne elokuvien äänet ole aika kovalla teattereissa? Miten jonkun popcornit voi noin häiritä?


ninnyDoesStuff

Voi olla että oon herkkäkin, mutta vaikea uppoutua leffaan rapinan läpi. Popparit ei kovaa ääntä pidä ja oikeastaan kuuluukin jo leffakulttuuriin, kitisen lähinnä sipsi- ja karkkipusseista. Varsinkin viimeksi istui vieressä tyttö jolla mukana jotain dumleja tai vastaavia jotka on erikseen kääritty. Niiden kanssa rapina ihan eri luokkaa ja mietityttää eikö tällaista seikkaa oteta huomioon snacksivalintaprosessissa.


[deleted]

Unpopular opinion: Eikö etiketti voi muuttua kun ajat muuttuvat? Nuoriso katsoo leffoja jne. paljon kännykältä. Ei niillä ole sellaista tarvetta istua pimeydessä hiljaisuuden vallitessa. Itse en käy leffassa joten kunhan vaan pohdiskelen. Muutenkin: Jos ihannetapa katsoa leffaa on täysi hiljaisuus ja pimeys niin eikö ole aika epäloogista että menee leffateatteriin jossa on satoja muita ihmisiä? Hankala saada tuollaista ympäristöä. Mä katson leffat himassa. Sellanen normaali telkku ja telkkarin kaiuttimia parempi äänentoisto on ihan riittävä. Ei se teatterin laitteisto saa paskasta leffasta hyvää eikä toisaalta saa hyvää leffaa niin paljon paremmaksi että sietäisin niitä negatiivisia puolia (lippujen hinnat, mainokset, odottaminen, muut katsojat).


frankscarlett

Oon eri mieltä sun unpopular opinionin kanssa ja toivon todella, että tää ei tuu muuttumaan oikeasti siihen, että jengi hyväksyy puhelimen näpräämisen. Sori, menee nyt tosi ränttäämiseksi eikä oo kohdistettu siis nyt sulle u/NotOkReply. Elokuvat on vaan aina ollu itelle iso intohimo ja elokuvateatterissa käynti ehdottomasti yks parhaista tavoista rentoutua. Mä en ala maksamaan useampaa kymppiä, että mun katselukokemuksen pilaa tuhannen auringon voimalla hohtava näyttö tai mikä pahinta, joku vielä puhuu siihen saatanan luuriin. Miksi nää tyypit maksaa siitä, että ne tulee sinne teatteriin selaamaan vaan somea, pysyisivät kotona, jotta tää yli 100 vuotta vanha kulttuurikokemus sais pysyä rauhassa. Ethän sä nyt prkl mene "oikeaankaan" teatteriin selaamaan puhelinta, miks se ois siis ok elokuvissa? Oman kokemuksen perusteella lisäks suurin osa näistä puhelimenselaajista on ollu ihan aikuisia, perheellisen ikäisiä ihmisiä. Ja kun on itse silloin nuorena parikymppisenä pyytänyt ystävällisesti heitä laittamaan puhelimensa pois, on saanut vastaukseksi lähes poikkeuksetta huutoa ja kiukuttelua näiltä keski-ikäisiltä. Muiden ihmisten naurut, itkut ja syömiset on ok ja ne mun mielestä kuuluukin asiaan. Esim. just tasan viikko sitten oltiin täydessä salissa kattomassa uusin MCU:n pätkä ja oli hienoa, kuinka jengi reagoi yhdessä samalla tavalla huippukohdissa. Ja ei onneks ollu muuten kenelläkään puhelin handussa, vaikka olikin tosiaan sali melkein loppuunmyyty. Mutta, enpä enää leffassa samalla lailla käykään, koska tiedän, että verenpaine nousee välittömästi jos joukkoon on eksynyt ykskikin itsekäs kspää. ETA: sanajärjestystä muokattu


ninnyDoesStuff

Oikein welcome opinion kuule! Etiketti varmasti muuttuu tai on muuttunut. Muksuna ennen leffaan menoa ehtona oli äitille lupaus että jaksan istua kaksi tuntia hiljaa paikallani. Nyt varmaan kasvetaan toisin. Miulla oli kyllä kännykkä jo ekoina teinivuosina ja kova tekstaaja, silloin tuli kuitenkin kerrottua viestillä kaverille et nyt leffaan ttyl 2h. Eikö enää tehdä näin? Minusta muiden huomioon ottaminen ei ole tai ainakaan kuuluisi olla poistunut yleisestä käytöksestä. Katson mieluummin kaiken kotona, ainut milloin menen teatteriin on kun olen odottanut julkaisua ja tahdon nähdä sen heti. Maksaisin lipun hinnan siitä että voisin katsoa sen julkaisuviikolla kotona, mutta olen myös panostanut kotiteatteriin niin paljon että jos ei tulisi kökköä stream bitratea ei kokemus kauheasti kärsisi. Uskon että monet menevät teatteriin myös A/V elämyksen vuoksi, eikö? >Sellanen normaali telkku ja telkkarin kaiuttimia parempi äänentoisto on ihan riittävä. Tähän en osaa samaistua, mutta varmaan riippuu paljon niin elokuvasta kuin katsojan prioistakin. Itse nautin enemmän mm. sci-fi/fantasia/action -leffoista jolloin kuvan ja äänen laadulla on suuri vaikutus elämyksen kokonaisuuteen. Perus telkku ja stereo käy hyvin sellaiseen illalla sohvalla köllöttelyyn kun kattoo mitä sattuu vähän torkkuen mutta oikeasti odotetun elokuvan katsominen on oma seremoniansa joka vaatii tietyt standardit :D


vahahommia

Arthouseissa ainakin näkyy eurooppalaista tuotantoa, kuvittele joku ranskan oma Tuntematon Sotilas (mut ne ei oo sotilaita vaan maanviljelijöitä ja Koskela on kissa)heitin päästäni siis tuon esimerkin. ja siis näkee kaikenlaisia elokuvia mitä ois suht vaikea nähdä noista perus suoratoistopalveluista (tietääkseni, en oo jokaista plärännyt läpi mut se kuulostaa jo tuskaisen vaikealta ja kalliilta..) \+ syy poistua kotoa ulkoilmoille. \+ hyvä äänentoisto ja iso kangas \- rips raps elokuvan aikana, tosin mainittakoon että oman kokemuksen mukaan se on huomattavasti vähäisempää pienemmissä teattereissa kuin finnkinon isoissa saleissa.


pzpzpz24

Itse menen leffaan joko yönäytökseen tai päivällä. Yleensä aivan tyhjää. Toinen mikä jeesaa on kun istuu suht eturiviin niin ihan yksinkertaisella matikallakin sulla on vähemmän porukkaa näköetäisyydellä. Äänetkin kuuluu vähän huonommin takaa ellei joku oikeasti huuda siellä.


kuolu

Ei mitään kuulovammaisia vastaan, mutta ei kai sitä laitetta tarvitse pitää niin kovalla että kuuluu kahden rivin päähän?


keijokeijokeijo

Se että se on Suomessa ihan vitun kallista.


Additional_Meeting_2

En mä oikein ole näihin ongelmiin törmännyt itse.


Ozimn

Pakko sanoa, etten koskaan ole törmännyt tälläisiin tilanteisiin kun elokuvia katsellut Oulussa silloin tällöin.


hodlethestonks

Itseä ei kiinnosta onneksi mitä muut puuhailee leffassa lähinnä sen vuoksi että saan nykyisin vähintään pari paniikkikohtausta leffan aikana.


Rapameister

Hyi hitto. Mulla ei oo koskaan ennen tullut mitään vastaavaa leffassa mut viimeks tuli jokin orastava paniikkikohtaus. Alkoi vain tuntumaan, et ei saa henkeä ja mietin vain miten pääsis pois jne. Tuota ei onneksi kestänyt kovin kauaa. Todella outoa. Pari kertaa aiemmin elämässä tapahtunut vastaavaa.


hodlethestonks

Tämä alkoi vuonna 2014 leffassa ja levisi jokaiselle elämän osa-alueelle. Parissa vuodessa opin sietämään niitä ja sitten loppuivatkin paitsi leffanäytöksissä. Hammasta purren aina menen silti ettei tulisi mörköä. Pimeä sali ja liikkuva kuva ei auta asiaa.


Rapameister

Mulla eka ja pahin oli joskus ehkä 2005 kertausharjoituksissa. Illalla pimeän aikaan oli moottorimarssi leirintään. Ahtaassa ja pimeässä telakuorma-auton miehistökopissa henki alkoi loppumaan ja seinät kaatui päälle.


MeatHamster

Raision uudessa finnkinossa on päästy eroon ainakin selkänojiin potkijoista. Tosin siellä taitaa pystyä tilaamaan hodareita ja pizzoja omalle paikalle ennen leffaa.