T O P
  • By -

[deleted]

En ole kovin tarkkaan seurannut ja en tiedä onko tuomiot täysin lainvoimaisia, mutta joskus näissä tilanteissa haetaan paikkoja että on sitten näyttää ns. vahinkoja jos tuomiot eivät säily ylemmissä oikeusasteissa.


cu1000ml

No tuo selittäis. Ajattelin jo, että Yli-Vee on nyt harrastunut käräjöinnistä ja hakee vain, jotta voi riitauttaa valinnan kun ei tule valituksi.


kashluk

Totta, enpä tullut edes ajatelleeksi. Onhan tässä toki sekin mahdollisuus, että hän tulisi valituksi...


Itlaedis

Sitten koko Suomen kansalla on näyttää vahinkoja...


trua

En ymmärtänyt, mitä tämä tarkoitti. Voisitko selittää?


vonFyrkendahl

Jos Yli-Viikarin saama(t) tuomio(t) satuttaisiin kumoamaan hovissa tai korkeimmassa oikeudessa, hän voisi vaatia rahallista korvausta ja käyttää tätä (sivu suun menevää) virkaa korvaussumman kasvattamiseksi.


trua

Nyt ymmärrän, kiitos


Elegant-Tap-8468

Jospa TE-Toimistolta on tullut ilmoitus, että pitää hakea töitä.


Plane-Ad-3761

Ensinnäkin tämä olisi pitäny laittaa linnaan, toiseksi sille olisi pitäny asettaa ikuinen porttikileto valtion virkoihin


StarrFusion

Kyllä ja kyllä. Harmi, että eletään maassa, missä on laajat yksilönoikeudet, eikä muutaman rikoksen tekeminen välttämättä estä työpaikan saantia tai vaikkapa kansanedustajaksi ryhtymistä.


valtzz00

Oletan että et tarkoita kaikkia rikoksia ja työpaikkoja mutta onhan se nyt väärin jos ihmisellä on huumetuomioita tai rattijuopumuksia tms eikä voi saada siivoojan virkaa...


StarrFusion

täyttä sanoa, etten ole ihan varma, mitä yritin sanoa aijemmalla viestissäni. ehkä siinä joku ajatus oli, tai sitten ei


Doofucius

Keneltäkään ei pidä evätä pääsyä kansanedustajaksi rikostuomioiden perusteella. Rikostausta voi olla peruste puolueelle olla asettamatta henkilöä ehdolle, mutta tämä on eri asia. Korkeaan virkaan valittavalta henkilöltä odottaisin asianmukaista nuhteettomuutta, jossa vaakakupissa painaisivat erityisesti virka- ja luottamustehtävien suorittamiseen liittyvät rikokset. Tätä vaaditaan ymmärtääkseni nykyäänkin, mutta en tiedä, miten homma pyörii käytännössä.


[deleted]

[удалено]


aripp

Ei vaan jonkin sortin psykopaatti, ei ne itsessään ikinä mitään vikaa nää, ainoastaan muissa.


jukranpuju

[Valtion virkamieslain 3. luvun 8c §](https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1994/19940750#L3P8c) luultavasti estää Yli-viikarin nimityksen: >Viranomaisen on nimitysharkinnassa otettava huomioon nimitettävän tai tehtävään määrättävän **nuhteettomuus** sekä varmistettava, ettei hänellä ole virkaan kuuluvien tehtävien asianmukaista hoitoa vaarantavia sidonnaisuuksia ja että hänellä on muissakin suhteissa edellytykset hoitaa tehtävänsä riippumattomasti ja muutoinkin **luotettavasti**. Viranomaisen edellä tarkoitettua velvollisuutta arvioitaessa on otettava huomioon täytettävänä olevan viran tai tehtävän luonne, **nimitettävänä olevan henkilön aikaisemmat palvelussuhteet valtioon ja niiden hoitamisen asianmukaisuus** sekä viranomaisen käytettävissä olevat keinot nimitettävän taustan selvittämiseksi.


julle123julle

Mitä vittua nyt taas. Luulin että tällainen sekoilu lopetettiin.


[deleted]

[удалено]


Finbrick

Kohta HAETAAN taas


Kerrah

Tämä on se yksi suomalainen meemi jota oikeasti rakastan.


TattooedDom82

Etsinkin juuri tätä kommenttia🤣💪 tuli itsellä ensimmäiseksi mieleen.


DwayneSmith

Ainahan sitä hakea saa, mutta eiköhän tuo nainen ole sellainen persona non grata näissä piireissä ettei siihen koske kukaan pitkällä tikullakaan. Hirvee paskamyrskyhän siitä syntyisi heti jos media saa kuulla että Yli-Viikari ois palkattu mihinkään julkiseen virkaan.


FarUnder73_5Break

Vaikka media ei kuulisikaan, niin saman osaston virkamiehet kuulevat joka tapauksessa.


MajesticSunflower343

on tämä ihminen niin harhoissa elävä miten tuollaisia loisia pesiytyykin aina jonnekin suojatyöpaikkoihin kymppitonnien kk palkalla? uskomatonta


[deleted]

>Tytti Yli-Viikarin lisäksi hakijoiden joukossa on muun muassa Huoltovarmuuskeskuksen entinen toimitusjohtaja Tomi Lounema, joka erosi tehtävästään epäonnisten koronasuojainvälinekauppojen jälkeen. The usual suspects.


johnossi22

Eikös tämä HVK:n entinen johtaja kuitenkin tavallaan heitetty bussin alle Marinin ja kumppaneiden toimesta? Että ei taida ihan Tytin tasoinen suorittaja olla.


[deleted]

Joo, Tytti on omassa luokassaan. Lounema ei saanut syytettä, mutta potkut olivat mielestäni ansaitut.


gefroy

Louneman potkut* oli kyllä kaukana ansaitusta. Jos presidentistä lähtien painostetaan tekemään jotain semmoista joka ei kuulu edes kyseiselle organisaatiolle niin ei siitä Lounemaa voi syyttää jos menee vihkoon. HVK ei ole ollut eikä ole vieläkään nopeiden kauppojen hankintaorganisaatio (hvk on varautumisorganisaatio) ja muutenkin maskien hankinta sekä niiden huoltovarmuus kuului stm:lle. Tätä a) tiedetty b) välitetty stm:ssä eikä valtioneuvostossa. *"ei hän saanut potkuja sillä hän irtisanoutui" © Marin sen jälkeen kun oli julkisesti sanonut, että Lounema ei nauti luottamusta ja Marinin kansliapäällikkö ilmoitti tämän jälkeen, "nyt on lähdettävä ja ratkaisu on tehtävä nopeasti". Teknisesti Marin olikin oikeassa - teknisesti oikeassa oleminen onkin parasta oikeassa olemista. https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/444fdefc-9a7f-41c3-af4a-6014d7388ec7 https://www.is.fi/politiikka/art-2000008398195.html


DeliriousHippie

Tässähän on se, että Lounema saattaa hyvinkin saada vielä valtiolta töitä. Hän oli johtaja joka joutui tiukkaan paikkaan, mokasi ja erosi. Yliviikari oli johtaja, ei joutunut tiukkaan paikkaan, mokasi, ei eronnut, sai koko kansan vihat päälleen, erotettiin häpeällisesti. Lounemalla on vielä mahdollisuus.


mellanschnaps

Ensimmäinen kriisi jossa HVKta tarvittiin vuosikausiin ja selvisi että varasto oli täynnä jotain homeista paskaa eikä osaamista hankintoihin ole. Lounema ei ehkä ansainnut potkuja maskikauppojen vuoksi kriisitilanteessa mutta HVK koko organisaatio olisi ansainnut kenkää ja aika moni taisi päästäkin sopivampiin tehtäviin.


gefroy

Terveydenhuotoon tarkoitettujen maskien varastointi ei kuulunutkaan HVK:n alle, kuten me kaikki oletimme. Syyttävä sormi voisikin osoittaa STM suuntaan, jonka vastuisiin maskivarastointi kuuluu. Kun HVK:lla sitten niitä jonkin verran oli, niin ne ei olleet rauhan ajan pandemiaan kaikkein parhaiten sopivia. Mutta kun ministeri vaatii päivämäärän minkä voi laittaa twitteeriin, niin sitten sanotaan päivämäärä.


mellanschnaps

Olet oikeassa näin se meni. Kyllä, julkisella sektorilla on tehostamisen varaa. Tässä esimerkiksi kaksi organisaatiota joista molemmat kusi sovitut, helposti hoidettavat hommat. Ymmärsin ettei ollut HVK vastuulla mutta miksi siellä yleensäkään oli jotain homeisia maskeja varastossa? Ja miten kansainväliseen lehdistöön asti joku viinerinmussuttaja ehti kehumaan miten hienosti Suomessa on varauduttu? Ei oltu varauduttu mihinkään.


gefroy

Iltalehden kaivamissa maileissa asia on kerrottu näin: https://img.ilcdn.fi/acquG_wLSHD9mlMDGLFbDHmZ2JE=/full-fit-in/2048x0/img-s3.ilcdn.fi/9c4bb636a60b6a653240e9071281fc48696a1c79040f49dac2fbf35136f2e056.jpg Itse [uutinen](https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/739d072c-2ef4-4b98-aa67-0a9543067d93#gallery).


mellanschnaps

Kiitos linkistä ei jää paljon epäselvää. STM mokasi ja syytin HVKta asiasta mitä osasivat pelätä jo etukäteen.


yeum

Se "homeinen paska" oli HVK:n ihan vain varmuudella säilyttämää "jos vaik tarttis joskus" -tyylisesti, jonka ansiosta oli edes jotain mistä ammentaa pahimman hädän aikana. Se varsinainen sairaalatarvikkeiden ylläpito, varmuusvarastointi ja hankinta kuuluu STM:lle ja sairaanhoitopiireille, jotka olivat pitkälti ryssineet oman varautumisensa täysin. HVK:n ansiosta oli siis edes jotain, vaikka se sirkus ei edes kuulunut heidän tontille. Koronasekoilussa heitittiin kyllä täysin väärät ihmiset bussin alle, samaan aikaan kun oikeasti vastuulliset selvisivät kuin koira veräjästä.


[deleted]

Toistat Louneman tarinaa. Toinen näkökulma on, että olimme poikkeusoloissa ja hänen organisaationsa tehtäväksi tuli poikkeuksellisesti tehdä hankintoja. Ehkäpä Louneman olisi siinä vaiheessa pitänyt konsultoida jotakin, joka olisi kertonut, että pitää varmistaa, että saa oikeaa tuotetta, oikean määrän ja tarkistaa keneltä ostaa.


gefroy

> Ehkäpä Louneman olisi siinä vaiheessa pitänyt konsultoida jotakin, joka olisi kertonut, että pitää varmistaa, että saa oikeaa tuotetta, oikean määrän ja tarkistaa keneltä ostaa. Tämäkin on käyty läpite alla olevissa uutisissa.


[deleted]

Mielenkiintoinen tosiaan tuo IS:n juttu siitä alkaen, kun päästään Sarmasteeseen. Siitä alkaa kuvaus, miten tätä hommaa hoidettiin. Nämä kuvaavat hyvin menoa: >Harjula kertoi kuulusteluissa ajatelleensa, että ”riski on huima, mutta ei voi mitään”. >Ehkä ajattelin, että rahat katoaa Kiinaan johonkin korruptiotilille. >Ajattelin, että niitä rättejä on nyt vaan saatava jostain Myöntävät ihan suoraan, etteivät tienneet mitä ostivat: >Hakolan mukaan Pekoselle pyrittiin viestimään, että kun suojaimille oli varattu testausmahdollisuus, niin voitaisiinko odottaa, että tuotteet on testattu ennen kuin lastin saapumisesta tiedotetaan. Ja sotkun aiheutti se, että media sai tietää: >– Tomi Louneman kanssa asiasta oli keskusteltu, että Pekoselle viesti pitäisi saada. Kuitenkin asia päättyi siten, että lehdistö oli kentällä odottamassa, kun suojaimet saapuivat ja testitulokset olivat välittömästi mediassa ja aiheutti tämän koko sotkun. En siis sano, että joku osapuoli on tässä täysin viaton, mutta kyllä tuo on täysin juosten kustu homma ollut, jossa keskeisin moraalinen puolustus on, että oli kova paine.


paary

Oispa mulla yhtä paljon pokkaa. Olisin varmaan Suur-Suomen diktaattorinna.


POO_IN_A_LOO

tätä naureskelin itekin, että ei oo tolla naisella tietoakaan hävystä


Shankbon

Haluisin kyllä kuulla hyvin seikkaperäiset perustelut siltä lautakunnalta joka kehtaa palkata Tytin julkiseen virkaan aiempien perseilyjen jälkeen.


Palanu-Poroksi-5750

Tytti pääministeriksi 2023!


MMMMad

Kaikkien etu, jos rikoksesta tuomitutkin pääsevät työelämään mahdollisimman nopeasti. En kritisoisi työnhakua. En usko, että Yli-Viikari syyllistyisi uudelleen lentopisteiden väärinkäyttöön.


[deleted]

[удалено]


Iso-Jorma

Kyllähän yliviikarointi kiinnostaa hyvinkin laajalti. Eihän siitä lehdet muuten kirjoittelisi. Ja täälläkin taitaa olla melkoisen monta kommenttia Tyttiä koskevissa langoissa


esaesko

Kiinnostaa niin paljon että suomen sanakirjaan on lisätty uusi verbi "Yli-Viikaroida".


Vastaisku

Pitäisi kiinnostaa ihan kaikkia, jos valtion kuluja valvova viranomainen tekee mitä lystättää - valtion piikkiin - ja tekee tiukasta kontrollivirastosta yleisen pöhinäleikkipuiston tajuamatta mistään mitään. Myös se hyväveliverkosto, joka hänet siihen paikkaan nosti, ei kestä lähempää tarkastelua. Että kyllä, olen erittäin kiinnostunut.


Jalmarkalmar

Pontus_pilates on 111% varmuudella neiti viikaroitsian yliviikarointi reddit tili. Joka väliin pitää aina viikaroida että ketä kiinnostaa vaikka mua kiinnostaa ihan vitusti. Edit. Neiti yliviikaroitsia has left The Reddit.


SinisterCheese

Olen sen verran kyyninen että veikkaan sen vielä vittu saavankin sen paikan...


Dark_Catzie

Mitä, onko tämä olmi lomalla vankilasta vai miten se voi kirjoitella jotain hakemuksia? Ei kun ai niin, suomalainen oikeuskäytäntö...