T O P
  • By -

10102938

Supo saa varmasti hyvää ainesta kyseisestä ryhmästä.


physicomorphic

Ihme jos Supo on edes kartalla


Aybram

Hauskaa miten näiden mielestä Venäjä on paras maa mutta silti asuvat muualla rahan takia.


JSoi

Jep. Jos Suomi on kerran niin paska maa, niin painukoot takaisin venäjälle.


Anomuumi

Tämän kulkueen voisi tosiaan ohjata suoraan rajanylityspaikalle. Kaikki jotka kannattavat sotatoimia voivat palata sen kautta kotimaansa värväystoimistoon.


Superviableusername

Tämän kulkueen voisi ohjata suoraan kallioleikkaukseen.


Hookkan10

Lapuanliike 2.0?


spork-a-dork

"Muiluttaa muiluttaa!"


Silkkiuikku

Jos suomalaiset ovat natseja, niin mitä nämä tyypit ovat, kun asuvat natsien yhteiskunnassa? Symppaavat vissiin natseja.


pajavasarakomuka

Ah, The irony


pommorommo

Miksi oletat, että syynä on raha?


Aybram

No yleensä on tapana muuttaa muualle käteisen toivossa. Itsekin toimin näin.


pommorommo

Syitä voi olla toki muitakin, eikö niin? Esimerkiksi sukulaissuhteet, opiskelu, tai ajatus siitä, että omat lapset saisivat kasvaa paremmassa ympäristössä. Joissakin tapauksissa ihmiset ovat jopa valmiita tinkimään toimeentulostaan, jotta pääsisivät muuttamaan esimerkiksi turvallisempaan yhteiskuntaan.


skullduggerywatery

Eli muuttaneet Suomeen asuakseen turvallisemmassa yhteiskunnassa ja silti fanittavat persereikäpetrovaltion sotatoimia?


pommorommo

En osaa heidän puolestaan vastata, mutta myös tuo on mahdollista. Oletetaan, että joku on muuttanut Suomeen alaikäisenä. Saako hän asua Suomessa ja 'fanittaa persereikävaltion sotatoimia'?


skullduggerywatery

Tottakai saa jos on paperit kunnossa. Mutta kaikki tässä ihmetteleekin, miksi jotkut haluaa venäläisenä asua Suomessa, jos kerran heidän mielestään Suomi on uusnatseja aseistava fasistivaltio. Voisivat ihan vapaasti kenenkään estämättä palata siihen henkiseen kotiinsa.


pommorommo

Ehkä he haluavat tehdä Suomesta venäläisen. En tiedä.


Cykablast3r

> Ehkä he haluavat tehdä Suomesta venäläisen. Eli sen paskan maan, josta piti alun perin paeta? Eihän sinun puheissasi ole päätä eikä häntää.


pommorommo

Eivät he välttämättä mistään ole paenneet. Maailma ei ole mustavalkoinen, jossa maahanmuuton syy on raha ja, jossa kunnioitetaan sitä maata ja sen tapoja, jonne muutetaan.


Ptee92

Saa nähä trollataanko meitä vai onko Suomen venäläiset oikeasti niin tyhmiä että harkitsevat aseiden vientiä julkiseen tilaisuuteen. Ja jää myös nähtäväksi moniko tuollaiseen pelle paraatiin osallistuu.


paha_sipuli

Väitän että täyttä trollia. Suurin osa agitoijista asuu rajan itäpuolella koska ei ole ollenkaan ymmärrystä miten täällä toimitaan.


variaati0

SUPOn resurssien nykimistä? Sillä kun edes puheiden tasolla tulee aseet mainituksi, niin SUPOn ja poliisin terrorismintutkintaosaston on pakko ainakin vähän alkaa selvittämään juuri *trollataanko meitä ihan kokonaan, onko niillä oikeasti aseita ja aiotaanko niitä oikeasti tuoda paikalle?*


paha_sipuli

Olet oikeassa. Tällainen ulottuvuus on kyllä tuossa täysin mahdollinen.


Bicentennial_Douche

Eikös Suomenvenäläisten valtavirta ole irtisanoutunut tuosta kulkueesta ja pyytäneet että viranomaiset estäisivät sen? Tuohon ääliöporukkaan kuuluu näköjään 80 ihmistä.


kolmis

60 palkattua trollia ja 20 idioottia. Noh. voi ne olla kaikki vaan kilpailevia trolleja.


DwayneSmith

Oikeesti saleen siin on joku 10 trollia jotka toisista tietämättään agitoivat toistensa tilejä. Tää ois ainakin jotenkin niin hauskaa että haluan uskoa siihen.


kolmis

En oo vielä törmännyt yhteenkään venäläiseen jonka vastaus tuohon kulkueeseen ei olis ollu että "onhan tästä ilmoitettu supolle?". Kait sinne vois löytyä jokuma, mutta en oikein usko ettei nämä ole suoraan venäjän palkkalistoilla.


noksuz

Kuinkahan moni oikeasti menee edes paikalle, kun ryhmässä on noin 80 ihmistä. Olihan convoy-ryhmässäkin kymmeniä tuhansia.


Fledthehunter

Eikö olis lapuan liike sinne vasta painoksi ettei noi venäläiset ala leikkimään talvisotaa


kolmis

80 henkilöä meinaa että siellä on 60 palkattua trollia ja 20 idioottia.


Fledthehunter

Niin, millä tapaa se estää meitä tekemästä lapuan liikettä


kolmis

Ei varmaan estäkkään, oma veikkaus on että tätä juuri toivovatkin ja sitten on taas hyvää propagandamatskua.


Fledthehunter

Ei kutsutaan niitä erikoisjoukoiksi jotka turvaavat Suomalaiset venäjän köyhyydestä ja agressiolta


QuadrilleQuadtriceps

Käy sääliksi muiden, järkevämpien suomenvenäläisten puolesta


gamma55

Tää on taas tää perus: osa väestä lähtee pois kotimaastaan koska siellä on sietämättömän paskaa. Osa taas sitten valitsee tuoda sen paskan mukanaan uuteen maahan, ja tekee siten parhaansa pilaten senkin, kuten pilasivat edellisenkin.


Icapica

> osa väestä lähtee pois kotimaastaan koska siellä on sietämättömän paskaa. Osa taas sitten valitsee tuoda sen paskan mukanaan uuteen maahan Sama maastamuuttaja voi kuulua näihin molempiin ryhmiin. Ihminen voi ajatella että kotimaassa on asiat aivan paskasti, mutta pitää tilanteen paskuuteen syyllisenä vaikkapa ulkomaita tai ainakin jotain muuta kuin kotimaan politiikkaa ja kulttuuria.


[deleted]

[удалено]


DarkCrawler_901

Ukrainassa on aika monta joilla on jonkinlainen venäläinen identiteetti...


THE_HORSE_

> Noin 80 hengen ryhmä (siis WhatsApp ryhmä) Jos kulkueessa on yli 25 henkeä, olen todella yllättynyt.


paskahuussi89

Älä älä. Tässä on paikka puhdistukseen. Kyllä suurin osa kansasta tajuaa, että kyseessä on ääriryhmä.


Aftel43

Samaa mieltä. Kun tämä koko paska alkoi ajattelin vain... Toivottavasti edes järkevät suomalaiset eivät ala aukomaan päätä kaikille suomenvenäläisille. \*huokaisu\* Näyttää siltä että terve järki on erittäin harvinainen asia näinä päivinä.


S174RD

Älä muuta sano...


paha_sipuli

Mistä ne muka toisi? Ei onnistu salakuljetus Venäjältä. Omien aseiden heilautus auton ikkunasta niin se on takavarikoitu ja luvat menetetty nopeammin kuin ehtii sanoa "kissa". Pimeitä aseita on lähinnä liivijengeillä. Eivät ole siis tuomassa mitään yhtään mihinkään. Ei näitä kannata edes noteerata koska nämä pelolla hämmentämiset vain yrittää saada huomiota kulkueelle.


paskahuussi89

Netistä saa tilattua jopa raskaita aseita kotiintoimituksella. Euroopalla on pitkä raja ja sen sisällä tavara liikkuu melko vapaasti.


bumbasaur

Onhan siellä netissä kuumia sinkkuja lähialueella Torniossakin. Se on eri asia mitä sieltä sitten kotiin asti tulee.


paha_sipuli

Joo. Sieltä saa varmasti. Kas kun ei liivijengit tätä ole hoksanneet. Takavarikkojen perusteella aseet on kodeista varastettuja metsästysaseita ja muita sodanaikaisia luikkuja. Tavara saattaa liikkua vapaasti mutta ei kuitenkaan ilman kontrollia. Se on tullin hommaa ihan joka EU-maassa.


pusisson

Kyllähän tämäkin menee taas yhtenä hämmennysoperaationa trollipartion toimesta. Saatu taas reppanoille vähän huomiota, joten jäitä hattuun. Siellä ”kulkueessa” todennäköisesti Skappari-Tatjana yksin tyyttäilee zeta konepellissä, ei kannata päivää sen vuoksi pilata.


[deleted]

[удалено]


Cold_Relationship_

samaa mieltä, mut lehdistö tekee tästäkin valtavat lööpit ja klikkiotsikot ja palvelee kourallista sekopäitä julkisuudella kuin jotain suurtakin puoluetta.


pusisson

Jepjep, turha tämmöisille olisi edes virtuaalipalstatilaa uhrata, mutta saadaan taas se shokkiwau kirjoitettua. Tosiaan parempi jopa olisi jos harva edes tietäisi mikä esitys on menossa ja voisi naureskella Hyvinkään liittymässä, että mikä hyörypäämuori siellä koittaa työntämällä startata sammunutta z-Ladaansa. Vielä tähän perään lisättävä, että toivon syvästi ettei kukaan nyt usko tuon watsappi ryhmän öyhöttäjistä yhdenkään Suomen maaperällä asuvan.


Cold_Relationship_

noni, yle teki ekan uutisen aiheesta. hiton tunarit.


Junabuuri

Kunnon katso kuvat! -otsikolla vielä.


Dioxid3

Muistakaa, että me maksetaan veroa tämän tasoisesta uutisoinnista. Toki YLE-veroon kuuluu muutakin, mutta tää on jo surullista.


JNNHNNN

Tääkin on kuin suoraan Matti J. Karin luennosta, on tökeröä vaikttamista ja älykästä vaikuttamista. Tökerön vaikuttamisen rooli on vain kerätä huomio itseensä jottai älykäs vaikuttaminen voi toimia rauhassa ilman huomiota. Tällasen pelleilyn keskellä olis tärkeää pitää juuri hoksottimet terävänä siinä mitä muuta täällä tapahtuu


vanhapierusaharassa

Suomessa asuu useita kymmeniätuhansia Venäläisiä tai venäjänkielisiä. Tuossa Whatsup-ryhmässä sensijaan on noin 80 jäsentä joiden todellisista asuinpaikoista ei ole välttämättä tietoa - oletettavasti merkittävä osa, ehkä jopa pääosa asuu Suomessa, mutta en pitä mitenkään mahdottomana että merkittävä osa on Venäjällä asustavia (ammatti)trolleja. Tämä vain muistutukseksi siitä että kyse on häviävän pienestä osasta yhtä väestöryhmää. Joka tapauksessa tämä on pienen marginaalissa olevan Putinistipoppoon propagandatouhua - ei kannata tunnekuohuilla lainkaan. Eiköhän viralliset tahot huolehdi tarvittaessa yleisestä turvallisuudesta, joten turha ottaa stressiä, saati sitten tehdä mitään (inter)aktiivista reaalimaalimassa tämän kulkueen suhteen - melkein kaikki reaalimaailmareaktiot kun voidaan Putin-TV:ssä esittää Tsaarin näkökulmaa ajavalla tavalla.


Junabuuri

Pelkästään siinä suomenvenäläisten Change-adressissa, jossa toivottiin kremlikaravaanin peruuttamista, oli tuhansia nimiä kun viimeksi katsoin.


Altavastaaja

Viime vuosina kun on ollut kaikenmaailman soihtukulkueita natseilla tai ilman ja niille vastamielenosoituksia anarkisteilla tai ilman ja autokulkueita tolkun ihmisillä tai ilman ja kadullaistujia pizzalla tai ilman niin tämän kulkueen kohdalla mietin, että olisiko suomalaiset nyt yhtä mieltä, että tämä pelleparaati saa jäädä ihan omaan rauhaansa. Pitäkööt kulkueensa. Tämä ei ole edes vastamielenosoituksen tai some-närkästyksen arvoinen asia. Antaa Suomen ammattitaitoisen poliisin ja esivallan hoitaa asia.


Fager-Dam

Kyllä. Jos tossa lietsotaan väkivaltaa se on ehdottomasti poliisin asia hoitaa.


yourvoidness

jännä että whatsapissa. jotenkin ollut viba että telegram venäläisten keskuuudessa suositumpi.


Hallunder

Venäläisten joo, mutta nää vaan larppaa venäläisiä.


PaterCattus

Luultavasti vähän vanhempi väki.


VirolainenMerimies

Nää vois ehkä vaan laittaa suoraan poliisille, ei tartte jakaa reddittiin ihan kaikkea.


Northernman25

Siel on tuo helvetin Bäckman tukemassa tuota sairautta myös.


Finttz

Eikös Ukraina tehnyt Bätmanista etsintäkuulutuksen?


spork-a-dork

Voitais luovuttaa se Ukrainaan.


SergeantCATT

Z on Z vaikka voissa paistais


erkki3v

Z on ”Rustika”. Vrt. ”Swastika”


AdvancedComment

> Eräässä ryhmään jaetussa videossa oikeutetaan ukrainalaisten raiskaamista. > ... suomalaisia pitää keskustelijan mukaan ”poistaa”. Samalla > Keskustelijat eivät arvosta sitä, että suomalaisessa mediassa kerrotaan Venäjän hyökänneen ja murhaavan siviilejä. > Jotkut keskustelijat ovat pettyneitä suomalaisiin. Eräs kokee tulevansa nöyryytetyksi ja vaiennetuksi. He ovat tervetulleita poistumaan maasta ja asumaan utopiassa Venäjällä.


sph45

Pää kylmänä nyt. Pitäkööt kulkueensa mutta nolla julkisuutta tuolle ryhmälle.


halfmanhalfnelsson

Ketjun tärkein kommentti tässä.


cottoncloud101

Päät kylmänä. Supo ja poliisi hoitavat kyllä homman kotiin. Muistakaa että Venäjä yrittää nyt todella rankasti provosoida russophobiaa joka puolella, joten pitää tehdä kuin huonosti käyttäytyvän koiran kanssa: käännä selkä, älä anna huomiota.


AdmirableDot995

> russophobiaa Hitto kun ihmiset lopettais näiden phobioiden viljelyn. Tuokaan ei ole mikään oikea juttu vaan propagandan tuotos.


_Fetus_

Fobia.


Swittlemas

Veri nais. Voitaisiin vaan viedä kyseiset henkilöt takaisin mamma venkulle, kun kerran niin ylpeitä siitä on.


Baneken

Jaa no, pitääpä polliisn ottaa nimet ylös ja käydä keräilemässä aseet ja luvat talteen.


samje987

Ignore


PaterCattus

Oikea ratkaisu, mutta valitettavasti lian myöhään.


Opposite-Chemistry-0

Ignore


Suojelusperkele

En nyt juttua lukenut, mutta voisko olla että nimenomaan pyritään lietsomaan paskaa tuulettimeen ja huudellaan väkivaltaisuuksista, aseista jne että saatais provosoitua porukka mielenosoittajien kimppuun? Siinä ois putinilla mainilan laukaukset tuplaväistötrollitwistillä.


seppoi

Pelkästään poliisin laittomien aseiden takavarikoinnista, jos sellaisia mukana, itketään kotiin Putlerille. Mun käsityksen mukaan tästä jutusta ryhmän toiminta on täyttä fasismia ja ukranainan kansaa kohtaan tunnettu viha uusnatsismia. De-natsifioisivat itsensä pilaamasta kunnollisten venäläisten mainetta täällä Suomessa.


Junabuuri

Vois olla ja Ylekin lankesi klikkiotsikkoansaan täysin.


SomeoneTrading

en usko, että nämä aseista huutavat asuvat oikeasti Suomessa


Finttz

Eiku vaa Supolle vihje


spork-a-dork

Kyllä ne jo tietää.


cyber_cober

Viidenneltä kolonnaltahan tää kuulostaa. Jos asiat Venäjällä ovat kerran niin hyvin, niin varmaan sitten kannattaisi mennä mielummin sinne vapaaehtoisesti, Putin varmasti ottaa kolonnansa avosylin vastaan.


Arwil

Kyllä on lapsuudessa joku mennyt pahasti mönkään näillä tyypeillä. Sääli, ettei kukaan ole voinut aiemmin auttaa.


luotu1234

Eikö tämmösiä tyyppejä vois vaan lähettää takas Venäjälle, kun on niin hieno maa niiden mielestä.


Rakennusmestari

Siperia opettaa, sinne nuo kuuluu


ArturosMaximus

Ettei nyt vaan sattuis mitään.


paskahuussi89

Mahtava uutinen. Saadaan aseita pois ja pahimmat sekopäät vankilaan tai takaisin kotimaahansa. Mitähän muuta tyhmää näitä kannattaisi yllyttää tekemään. Siis tyhmää, mutta ei varsinaisesti rikokseen yllyttämistä.


jmmgo

Suomen pitäisi lakkauttaa viisumeiden myöntäminen venäläisille. Lisäksi kaksoiskansalaisuus tulee lakkauttaa Venäjän kansalaisilta.


PaterCattus

Venäjän kansalaisuudesta luopuminen on "vähän" vaikea, vaikka poltais passin konsulaatin edessä.


Elukka

Tuokin on hyvä pointti. Jos henkilö luopuu jatkossa kansalaisuudestaan saadakseen Suomen kansalaisuuden, mutta kukaan ei usko vakavalla naamalla esim. Venäjän kunnioittavan tätä, siinä on pientä dilemmaa edessä. Venäjällähän on ollut taipumusta jakaa sopiville henkilöille passeja kuin karkkia ja en pitäisi mitenkään mahdottomana, ettei kansalaisuudestaan luopuneelle tulisi postissa uutta passia, jos heidän vanhan kotimaan etu sitä alkaa vaatia.


PaterCattus

Ja ei tämä ole ihan kansalaisuudesta tai kansalaisuudesta kiinni. Otetaan, vaikka, Bäckmanin esimerkiksi, joka on, luultavasti, tämänkin projektin takana.


jmmgo

Voihan tässä tehdä niin, että myönnetään kansalaisuuksia vain turvapaikkaa hakeneille.


Elukka

Ainakin Suomi voisi vetää "tit for tat" eli venäläisille samat maanomistussäännöt Suomeen kuin Venäjällä suomalaisille, samat kansalaisuussäännöt, samat viisumisäännöt jne. Miksi me jaamme kaksoiskansalaisuuksia tai oikeutta omistaa maata, jos sitä ei ole luvassa meille Venäjällä?


jmmgo

Vastustin maanomistussääntöjä aikaisemmin (en pidä rajoituksista omistusoikeuteen), mutta nyt Venäjän kaltainen vihollismaa pitää eristää meistä.


The_Hero_Reddit_Dese

Eräs mun hyvä kaveri on asunut pian 20 vuotta Suomessa, ja sinä pakottaisit noilla toimillasi hänet takaisin Venäjälle. Mieleni tekisi sanoa rumasti.


jmmgo

Hän voi aina hakea turvapaikkaa.


The_Hero_Reddit_Dese

Eli sun politiikka tekis mun kaverista turvapaikanhakijan. Mitä olen vuosien varrella siitä prosessista kuullut, ja kuinka iso prosentti siitä prosessista pääsee läpi, se ei kyllä paljoa huojenna. Muutenkin, laittaisit Suomessa koulut ja armeijan käyneen, opiskelleen, töitä tehneen ja 20 vuotta asuneen kansalaisen hakemaan Suomesta turvapaikkaa. Kuulostaako tuo sulle aivan tältä todellisuudelta?


jmmgo

Me puhumme nyt hypoteettisesta politiikkamuutoksesta, joten ehkeivät nämä kuulemasi asiat vuosien varrelta ole niin relevantteja. Me voimme hyvin tehdä venäläisille turvapaikanhakijoille erikoisjärjestelmän, jossa turvapaikan hausta tulee väylä kansalaisuuteen. Joka tapauksessa viisumien myöntäminen tulee lakkauttaa. >Muutenkin, laittaisit Suomessa koulut ja armeijan käyneen, opiskelleen, töitä tehneen ja 20 vuotta asuneen kansalaisen hakemaan Suomesta turvapaikkaa. No ehkä nyt korostuksena, että tämä kaksoiskansailuuden lakkauttaminen tietysti koskisi **uusia** kansalaisuuksia. Toki voidaan pohtia, pitäisikö nykyisiältä Venäjän kaksoiskansalaisilta edellyttää luopumista Venäjän kansalaisuudesta. En nyt näkisi varsinaisesti tätä mahdottomana. Venäjä on Suomen vihollismaa.


[deleted]

[удалено]


The_Hero_Reddit_Dese

Miksi teet tuollaisia oletuksia? Enemmän hän identifioikin suomalaiseksi, pitkälti unohtanut jo venäjän kielen eikä ole ollut asiaakaan Venäjälle koko aikana. Hän pelkää tulevansa kadulta värvätyksi Venäjän armeijaan, jos valtion rajan ylittää. Suomalaiset täällä ovat niitä, jotka häntä jonain potentiaalisena valtion vihollisena pitävät.


TurquoiseBeetle67

>Lisäksi kaksoiskansalaisuus tulee lakkauttaa Venäjän kansalaisilta. Eli tuon logiikan mukaan mun pitäisi luopua Suomen kansalaisuudesta, vaikka oon syntynyt ja asunut koko ikäni Suomessa?


jmmgo

Ei, vaan ensisijaisesti ettei uusia kansalaisuuksia myönnetä Venäjän kansalaisille. Toki voitaisiin myös laajentaa niin, että Suomen kansalaisten on luovuttava Venäjän kansalaisuudesta säilyttääkseen kansalaisuudesta. Olen vain ymmärtänyt ettei Venäjä aina salli tätä. Venäjä on Suomen autoritäärinen diktatuuri ja valitettavasti selvä enemmistö venäläisistä kannattaa sotaa Ukrainassa. Kaikki siteet sinne pitää katkaista. En esimerkiksi käsitä, miksi lääkkeiden vienti Venäjälle sallitaan.


ICryInShower

>Suomen pitäisi lakkauttaa viisumeiden myöntäminen venäläisille. Ei. >Lisäksi kaksoiskansalaisuus tulee lakkauttaa Venäjän kansalaisilta. Kyllä.


jmmgo

>Ei. Turvapaikkaa voi aina hakea. Ei tänne putinisteja tarvitse päästää.


ICryInShower

Onks olemassa joku suomenvenäläisten WhatsApp-ryhmä???


Baklava2021

Saatu tulla mielenosoituskulkue, täällä on koiranpaskapommit valmiina.


pamro053

Mikäs uutissivusto tää on? En ole ennen kuullut. Onko tämä oikeasti luotettava?


somewhere_now

Jutun kirjoittaja on erikoistunut Venäjän informaationvaikuttamisen tutkimiseen, ja on palkittu useilla journalistipalkinnoilla: https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Jessikka_Aro


jarvis400

Ja täällä ärsuomessa hänet on usein palkittu vittuilulla ja vähättelyllä.


pamro053

Kiitän. Sitten poliisien pitää ottaa asia vakavasti. Tässä vaiheessa "Guilty until proven shitposting"


janzkupap

Vähän kyl haiskastaa toi homma.. ei ne ny voi noin tyhmiä olla että wa:ssa menee mainostelee tälläsiä


T1nd

Hol hol hol hol on...


MajesticSunflower343

miten voi olla että tämmöisestä on tietoa ja poliisi ei tee mitään?


Erkki_28_

Oksettaa ajatella Suomen tasavallan lipun noiden sikojen käsissä