T O P
  • By -

Sampo

> ”Näin ei voi jatkua” Spoileri: Näin tulee kuitenkin jatkumaan.


Iso-Jorma

Javisst. Mitä tuolla oikeasti voitaisiin / haluttaisiin tehdä ettei tuo tulisi jatkumaan?


frozenglade

Ei tähän ole mitään helppoa ratkaisua, Ruotsi kun on ottanut vastaan aivan liikaa pakolaisia suhteessa väkilukuun. Voitaisiin esimerkiksi: * ankaroittaa tuntuvasti jengirikollisuuden rangaistuksia * lisätä poliisin varustusta/aseistusta ja ylipäätään läsnäoloa noilla alueilla * pakolaisten määrän (erityisesti MENA-maista) minimointi * kansalaisuuden myöntämisen kriteereiden tiukentaminen; kaikenlainen perseily pakolaisilta ja turviksilta johtaa karkotukseen Tällaisille mellakoille tulisi yksinkertaisesti olla nollatoleranssi ja kaikkia osallistujia pitäisi rangaista ankarasti. Nuorten päähän pitää saada taottua, että jengielämä on paskaa eikä tavoittelun arvoista.


Hugliooo

Pakolaisten hajannuttaminen ympäri ruotsia olisi hyvä ratkaisu myös. Ne tahtovat tyypillisesti kasaantua kaikki samoille alueille -> ongelmia. Jos kylässä on vaan yksi pakolaisperhe niin se todennäköisesti integroituu ruotsalaiseen kulttuuriin ihan helvetisti paremmin kuin jos se pakolaisperhe muuttaa vaan johonkin irakilaisten yhteisöön ja on tekemisissä ainoastaan irakilaisten kanssa.


frozenglade

Tämäkään ei kuitenkaan auta, jos pakolaistaustaisia on yksinkertaisesti liikaa.


Hugliooo

Ei niin.


kaneliomena

Pakolaisia on yritetty hajasijoittaa mutta suuri osa muuttaa [suurkaupunkien lähiöihin](https://www.scb.se/hitta-statistik/artiklar/2017/Flyktingar-flyttar-ofta-till-Stockholmsomradet/) tilaisuuden tullen.


Hugliooo

No siis tottakai ne muuttaa muiden maalaistensa kanssa samalle alueelle jos on mahdollisuus. Pohjoiseurooppalaiset valtiot on vielä niin helvetin tyhmiä ja naiiveja että annetaan se mahdollisuus. Ruotsin kela varmaan maksaa noikin muutot ja vuokrat. Joku järjestely esimerkiksi että paikallinen kela maksaa asumistuen vaan jos asuu sillä alueella mihin on määrätty saattaisi olla tehokas. Mutta minkäs teet, ei meidän virkamiehet/lait/oikeusjärjestelmä ole kovin venyviä tekemään mitään järkevää.


illoisnois

Ruotsissahan on alkujaan ollut vähän tuota porukkaa mutta ajan saatossa se määrä on kasvanut kestämättömäksi. Miksi ongelmien työntäminen parin vuoden päähän hajauttamalla väkeä olisi toimiva ratkaisu, muuta kuin hetkellisesti? On selvää, että yhteiskunta ei tule toimimaan tulevaisuudessa jos tämänkaltainen porukka on siinä samassa yhteiskunnassa. Jokaiseen pikkukylään kiintiöpakolaiset ja otetaan lisää, että jokainen Ruotsin pikkukolokin on täytetty tällä ongelmalla joka pahenee hetki hetkeltä? Mitä jos tämä porukka on itse syypää siihen kotimaan tilanteeseen josta piti päästä pakenemaan eikä jokin keksitty tekosyy ja tulevaisuudessa ovat myös syypäitä pohjoismaiden päädyttyyn tilaan? Mitäs sitten kun jokainen pikkupaikkakin on täytetty ja tilanne on yhtä paha kaikkialla ja pahempi kun rahat ovat täysin loppu? Joko sitten saadaan päähän parempia ideoita? Vai laitetaanko pohjoismaalainen hyvinvointivaltiomalli roskiin jo nyt kun mitään ei voi tehdä?


Hugliooo

Olen täysin samaa mieltä, siellä on niin helvetisti noita ulkomaalaisia että ei enää edes voida laittaa yksi mamuperhe per kylä tai hajaannuttaa mitenkään oikeesti järkevästi. Noh ruotsalaiset ite paskoo yhteiskuntaansa minkä kerkiää mitäs me täällä sille voidaan. Suomen pitää olla tarkka ja olla toistamatta ruotsin tekemiä virheitä. Suomen-ruotsin rajaa pitäisi tulevaisuudessa tarkkailla hieman tarkemmin ja schengen sopimuksia ym tarkastella uudestaan. Vitun kiva jos/kun ruotsalaiset mamujengit alkaa kattomaan että suomessakin vois alkaa räyhätä.


Elukka

Ruotsissa lienee samanlainen vapaus valita asuinpaikkansa kuin Suomessa ja osittain asuinpaikkaan perustuva terveydenhuolto ja sosiaaliturva. Ei se nyt vaan käy päinsä oikeusyhteiskunnassa, että osa ihmisistä pakotetaan asumaan jossain Borlängessä, tai muuten ei tule sosiaaliturvaa. Ehkä ensimmäiset ~3 vuotta voitaisiin tuollaista vaatia maahanmuuttajilta ja pakolaisilta vetoamalla jonkinlaiseen kotoutumiskauteen, mutta tuon pitäisi sitten vähintään koskea kaikkia maahanmuuttajia, jotka eivät käy töissä. Vielä ongelmallisempaa on, että pidemmällä aikavälillä saman pitäisi sitten koskea jokaista pitkäaikaistyötöntäkin. Ei niitä humanitääristä suojelua saavia ja pakolaisstatuksen saaneita voi pakkosiirtää korpeen, koska se olisi hyväksi joidenkin mielestä. Maahanmuuttajat kerääntyvät käytännössä aina yhteen omiksi yhteisöikseen, oli kyse sitten maanviljelijöistä, kaivostyöntekijöistä tai tehdastyöläisistä menneinä aikoina tai nykyään ihan mikä tahansa maahanmuuttajaryhmä. Kerääntyminen tapahtuu käytännössä vain suurimpiin kaupunkeihin. Ongelmaan on oikeastaan vain yksi ratkaisu: maahanmuuttoa pitää rajoittaa etukäteen ja kaikenlaisten kikkojen kautta yrittää valikoida porukkaa, esim. Kanadan pisteytysten tyyliin.


Hugliooo

Vapaus valita asuinpaikka on täysin eri asia kuin vapaus saada kela maksamaan vuokra kaikkialla.


Elukka

Käytännössä tuolla savustettaisiin ansiotulottomia ihmisiä ulos kotipaikkakunniltaan. En usko, että menisi läpi. "Ei me sua olla pakkosiirtämässä pois, mutta vuokranmaksu vaan nyt lakkaa kuukauden päästä." Ehkä ihmisiä pitäisi voida siirtää Helsingistä Vantaalle, Turusta Raisioon ja Tampereelta Nokialle, mutta silloin meillä on kasa lakeja, joita pitäisi muuttaa. Tämä meidän perinteinen kunta-autonomia jyrkkine rajoineen yms. on vähän aikansa elänyt homma.


Hugliooo

>Käytännössä tuolla savustettaisiin ansiotulottomia ihmisiä ulos kotipaikkakunniltaan. En usko, että menisi läpi. hahahahaha miksei muka? Mikä helvetin *oikeus* on asua rahattomana kalliilla alueella valtion maksamana? Onko tuossa jonkun ihmisen mielestä muka yhtään mitään järkeä? Eikä ne ulkomaalaiset muslimit mitkä ruotsissa räyhää ole kotoisin yhtään mistään ruotsissa, joten argumentti siinä mielessä on täysin puutteellinen myös. Jos "oikeusvaltio" on tuollaista järjetöntä paskaa mitä puhut niin ei sitä mikään järkevä valtio tarvi.


Educational_Rule_956

Ongelmahan nimenomaan on, että mamut eivät asut "rahattomana kalliilla alueella" vaan pakkautuvat kaikki paskalähiöihinsä. Nuo ongelmanuoret tulee tosiaan pakkohajauttaa kalliille alueille sekä maaseudulle. Jos kela maksaa, tällöin kelan tulee päättää missä asut. Muutenkin euroopan tulee herätä siihen, että antiliberalistisista kulttuureista tulevien ei saisi antaa toteuttaa omaa toksista kulttuuriaan täällä. Vaan heidät tulee rohkeasti assimiloida tulomaan kulttuuriin.


Hugliooo

>Ei se nyt vaan käy päinsä oikeusyhteiskunnassa, että osa ihmisistä pakotetaan asumaan jossain Borlängessä, tai muuten ei tule sosiaaliturvaa. Miksei? En näe yhtään mitään ongelmaa siinä että tulee täyttää vaatimuksia jotta saa sosiaalietuuksia. Mitä helvettiä tässä nyt on taas oikeusyhteiskunnan kanssa tekemistä? Onko ihmisillä OIKEUS oikeusyhteiskunnassa elää sosiaalietuuksilla missä haluaa? On myös täysin oikeutettua antaa erilaisia vaatimuksia/odotuksia ihmisille jotka eivät ole kansalaisia. En mä ole sanomassa että pitäisi kieltää ihmisiä vuokraamasta asuntoa paikasta x, mutta ei siinä mitään oikeusmurhaa ole jos kela ei vittu maksa sun vuokraa. Oikeus ja oikeusvaltio on maailman vammasimmat argumentit, niitä heitellään vaan ilman mitään perustelua. Onko oikeusmurha jos saan karenssia työmarkkinatuella koska en hakenut tarpeeksi työpaikkoja? Voinko valittaa ihmisoikeustuomioistuimeen tästä!??? Se että ulkomaalaiset asetetaan samalle tasolle kansalaisten kanssa tappaa yhteiskunnan.


Educational_Rule_956

Mut nuohan ei ole varsinaisesti ulkomaalaisia vaan niillä kaikilla on kyllä ruotsin passi. Mutta joo tajuan mitä tarkoitat ja olen samaa mieltä. Tanskassahan tehdään tätä pakkosiirtämistä ja siitä on ulistu. Niillä on oikea meininki siellä.


Judotimo

Olen siinä käsityksessä, että Ruotsissa räyhäävät ovat Ruotsin kansalaisia. Eivät siis teknisesti ole ulkomaalaisia. Tilanne monimutkaistuu entisestään, kun karkoitus ei edes teoriassa ole mahdollinen ratkaisu.


Elukka

Jos kela ei maksa vuokraa kuin tiettyihin kuntiin, se on de facto asuinpaikkansa valitsemisen vastainen teko ja törmää minun mielestäni jo perustuslakiin niin että rysähtää. Ehkä tuon ei pitäisi olla ehdoton kynnys, ja meidän pitäisi voida siirtää ihmisiä esim. Helsingistä halvempiin asuntoihin kehyskuntiin, mutta käytännössä tuskin onnistuu nykyisten lakien aikana. >On myös täysin oikeutettua antaa erilaisia vaatimuksia/odotuksia ihmisille jotka eivät ole kansalaisia. Jossain määrin kyllä, mutta siinä vaiheessa, kun ihminen saa pitkäaikaisen tai pysyvän oleskeluluvan hänellä on oikeus monenlaiseen asiaan ja esim. sosiaaliturva osalta hyvin pitkälle samat oikeudet kuin kansalaisilla. Ei-kansalaiset saavat jopa äänestää nykyään kuntavaaleissa. Jos asumisperustaista sosiaaliturvaa halutaan muuttaa, se vaatii rankkoja muutoksia lakeihin. Se, että osalle maan virallisista asukkaista olisi tarjolla vapaata asumistukea missä haluaa ja osalle vain valituissa kunnissa/kaupungeissa ei tule kyllä mitenkään kestämään tarkastelua. >Onko ihmisillä OIKEUS oikeusyhteiskunnassa elää sosiaalietuuksilla missä haluaa? Käytännössä on. En ole lakiasiantuntija, mutta ymmärtääkseni perustuslakia on tulkittu siten, että se tosiaan takaa sosiaalioikeudet ihan missä ihminen vain haluaa asua. Toki esim. Helsinkiin on vaikea päästä ulkopaikkakuntalaisena työttömänä ja varattomana, mutta sen jälkeen, kun sinne pääsee kirjoille, Helsinki itse ei saa sieltä sinua minnekään ja olet pysyvästi Helsingin ongelma. Olen itse jokseenkin sitä mieltä, että tämän oikeuden ei pitäisi olla ehdoton, mutta tällä hetkellä se sitä taitaa olla. Viimeistään siinä vaiheessa, kun pakolainen tai turvapaikan saanut saa kansalaisuuden, hänen asumistaan ja asumistukia ei voi mitenkään rajoittaa, jos ei samalla lyödä esim. kaikille ansiotulottomille ja vähävaraisille samanlaisia rajoituksia. Lakien tasavertainen soveltaminen ja lakipykälien tasavertaisuus itsessään ovat aivan perustavanlaatuisia asioita ja niitä ei mitenkään kevyesti voida ohittaa. >Oikeus ja oikeusvaltio on maailman vammasimmat argumentit On ne nyt aika perustavanlaatuisia asioita. >niitä heitellään vaan ilman mitään perustelua. Samantasoisilla argumenteilla kuin vaikka vaatimukset saada pakolaiset pakkosijoitettua vaikka Kuhmoon ja Kiteelle?


Hugliooo

>asuinpaikkansa valitsemisen vastainen teko ja törmää minun mielestäni jo perustuslakiin niin että rysähtää >ihminen saa pitkäaikaisen tai pysyvän oleskeluluvan hänellä on oikeus monenlaiseen asiaan ja esim. sosiaaliturva osalta hyvin pitkälle samat oikeudet kuin kansalaisilla >Käytännössä on. En ole lakiasiantuntija, mutta ymmärtääkseni perustuslakia on tulkittu siten, että se tosiaan takaa sosiaalioikeudet ihan missä ihminen vain haluaa asua >Viimeistään siinä vaiheessa, kun pakolainen tai turvapaikan saanut saa kansalaisuuden, hänen asumistaan ja asumistukia ei voi mitenkään rajoittaa Jos näin laki on niin tuossa on ihan kiva tiivis lista eduskunnalle asioita korjattavaksi. Paska maa täynnä paskoja ihmisiä jotka tuovat lisää paskoja ihmisiä tänne, eiköhän se suomenkin tulevaisuus ole lisää mamuja, rikollisuutta ja palavia poliisiautoja. Onneks on oikeusvaltio niin kaikki on ok eiks ni, sit annetaan kivasti ehdollista ettei tuu liian paha mieli rikollisille ja poliisisedät voi laittaa twitterissä tuomitsevia lausuntoja ja kehua oikeusvaltiota. Ruotsista on kiva ottaa mallia näyttää olevan kivoja pelihetkiä, kohtaamisia ja kulttuurillista värinää siellä.


AnarchoPlatypi

Odotan innolla aikaa jolloin yhteiskunnan huonompiosaiset kantasuomalaisesta Kenialaiseen pakkosiirretään hökkelikyliin jossain Järvenpäässä vain jotta maahanmuuttajien asumistukia ei tarvitse maksaa Helsingissä.


melker_the_elk

Mahtaa olla toisen polven pakolaisia eli ruotsissasyntyneitä. Eli ruotsin kansalaisia. Ei voi oikein käännyttääkään tai pakkosijoittaa mihinkään.


frozenglade

Niinpä, kansalaisuuksia on myönnetty liian avokätisesti.


rasvamakkaraton

Niin niitä jaetaan täälläkin, ihan erikseen on tehty pykälä että kielivaatimuksesta pääsee luistamaan jos on aikuinen ja lukutaidoton. Vittu mitään järkeä tässä.


melker_the_elk

Jos syntyy maahan nii voiko sitä muka välttää että tulee ruotsalainen? Monessako polvessa pitäs olla ruotsalainen et sais kansalaisuuden?


Hugliooo

Ei ruotsi ole mikään helvetin yhdysvallat jossa kansalaisuus tulee automaattisesti jos potkahtaa maailmaan ruotsin rajojen sisällä.


JinorZ

Voi olla että menee erilailla täällä päin maailmaa mutta ainakin jenkeissä todettu että rangaistusten koventaminen (siellä jopa koomisen kovat rangaistukset jengitoiminnasta) ei auta ollenkaan jengirikollisuuden kytkemisessä


ThisNameIsUnique2

Olen myös alkanut kannattamaan kovempia rangaistuksia tietyistä asioista, mitkä pahasti syövyttävät yhteiskuntaa. Jengiin liittymisen painostaminen, jengiin liittyminen, raiskaus, yksipuolinen väkivalta, kaikki voisi laittaa kovien rangaistusten ja pakollisen psykologin tutkimuksen alle. Muissa tapauksissa, kevyt ja anteeksiantava systeemi on pakollinen. Yhteiskuntamme kulmakiviä on se, että ei tarvitse koko ajan pelätä, että elämä menee pienistä tai isoistakin asioista pilalle. Se vaan vaatii sitä, että kasvaa yhteiskunnassa, mikä perustuu pääasiassa kunnialle ja kunnioitukselle, eikä rangaistusten pelolle. Tämä olisi hyvä systeemi, mikä ottaa huomioon meidän onnistumiset, ja muun maailman huonoudet.


Educational_Rule_956

Ongelmaa lisää vielä sekin, että maahanmuuttajataustaiset nuoret itse halveksivat arvoliberalismia ja liberaalia pehmoilua. Suomen tulee nyt tehdä kaikkensa, ettei meillä tilanne mene samaan.


TheKreatori

Tuohan on rasismia :D toivottavasti Suomessa herätään ennenkuin täällä poltetaan yhtään ajoneuvoa huru-ukkojen toimesta


cykaface

Vaikea tehdä enää mitään. Moni tuolla on jo Ruotsin kansalainen ja heitä ei voi saada maastakaan pois. Ainut asia mitä voi tehdä on olla tekemättä ongelmasta pahempaa ja kotiuttaa (ei kotouttaa, kotiuttaa) ne mitä pystyy ja laittamalla stopin MENA-maahanmuutolle


[deleted]

[удалено]


JustTruthful

Kolmesta poikki -sääntö ja pitkät ransaistukset muuttivat New Yorkin yhdestä maailman vaarallisimmista suurkaupungeista yhdeksi turvallisimmista parissa vuosikymmenessä.


RodanMurkharr

Lisäogelmana on yhteiskuntien erilaiset perusteet rangaistuksille. Pohjoismaissa on luotettu yhteiskunnan palveluihin nojaamiseen, jolloin lyhytkin vankilatuomio ja siitä seuraava työmahdollisuuksien rajautuminen ovat riittäviä pelotteita. Homma ei oikein toimi, jos ammatti onkin ostarilla notkuminen tai jengeissä pyöriminen. Jenkkilän pitkät tuomiot saattaisivat toimia pelotteina, mutta sitten pitäisi muuttaa vallitsevaa oikeuskäytäntöä sekä lakeja. Lakien muuttamisessakin pitäisi löytää poliittista tahtoa kriminalisoida käytös, jota näyttää esiintyvän käytännössä vain maahanmuuttajissa ja heidän lapsissaan. Onnea yritykseen.


aroimak

Noo USA:ssa löytyy kaikenlaista vankilasta vapaudu -korttia valkoisille jne., mutta tuskin ruotsalaiset tähän haluavat mennä.


zhibr

Lähde?


Sampo

https://www.nber.org/digest/jan03/what-reduced-crime-new-york-city https://scholarlycommons.law.northwestern.edu/cgi/viewcontent.cgi?article=6977&context=jclc


zhibr

En saanut jälkimmäistä auki mobiililla, mutta ensimmäinen ei puhu mitään kolmesta poikki -säännöstä, ja ainoa mitä se mainitsee rangaistusajoista on että valtaosa misdemeanor-pidätyksistä on lyhytaikaisia. Ei tue kumpaakaan op:n väitteistä. Voidaan toki sanoa että kun paras ennustaja oli arrest rate, että puhutaan kuitenkin keppiä vs porkkanaa -jatkumon keppi-päästä, mutta näitä ei myöskään verrattu mihinkään sosiaalitoimenpiteisiin jotka voisi olla porkkana-päätä.


TheWale85

Samalla radalla jatketaan eteenpäin…. Tämä on se uusi normaali.


Used_Stud

Varmaan vahva nationalistinen ryhtiliike ruotsalaisilta. Ei tule kyllä tapahtumaan.


[deleted]

[удалено]


Plane-Ad-3761

Ihmiset joille taikakirjan poltto menee näin paljon tunteisiin, eivät onneksi ole se ongelma tässä...


illoisnois

Halua todistaa pointti, että tämä väestö ei kykene elämään samassa yhteiskunnassa rauhallisesti meidän säännöillä ja todellisuudesta irtaantuneet ihmiset eivät usko ja kappas - näin helposti pystyi todistamaan väitteensä todeksi.


rasvamakkaraton

Aivan, ilmaisunvapaus on se mikä tässä pitää pysäyttää, ei busseihin lentävät polttopullot.


Suojelusperkele

*jos ei tämä tällainen toiminta nyt lopu niin sitten se saa luvan jatkua*


The_DevilAdvocate

"We have tried nothing and we're already out of ideas!" \- Ruotsin poliisi.


AdvancedComment

He ovat yrittäneet paljon. Esimerkiksi ne synkät rikokset, jotka ovat sosialidemokraattisen poliisijohdon agendaa vastaan.


frozenglade

Ruotsissahan on siis [61 ongelma-aluetta, joista kolmasosa luokitellaan "erityisen ogelmallisiksi"](https://en.wikipedia.org/wiki/Vulnerable_area)


cykaface

Samanlaisia luokituksia on Tanskassa ja Ranskassa. Ei toki poissulje ettei muissakin maissa olisi näitä. https://en.wikipedia.org/wiki/Ghetto_(Denmark) https://en.wikipedia.org/wiki/Sensitive_urban_zone


Denadias

Ei No-go alueita ole olemassa, terveisin redditin tietäjät. Onneksi tästä kehityksestä ei ole varoitettu aikaisemmin, muuten voisi olla hieman nolo tilanne.


TomatoEmpty9579

Polttopullo bussiin, jossa on matkustajia ja kuski? Tää ei oo enää perus julkisen ja yksityisen omaisuuden tuhoamista mitä ollaan eri näköisissä mellakoissa nähty vaan siellä yritetään jo joukkomurhia. Kaikilta BLM vertauksilta katoaa pohja. Mitä Ruotsissa nyt tapahtuu on jotain ihan muuta.


mamukriitikkokriitik

Saapa nähdä millaisen linjan täkäläinen oikeusistuin ottaa. Täällähän vastaavasta saa tuomion tuhopolton yrityksenä.


Deep-Strawberry2182

Suomessakin yritettiin saada kaksi bussia nokikkain. Kivoja leikkejä nämä.


anjovis150

Jaa, kyllä ne BLM ukotkin ja Akat polttivat vaikka mitä.


kaneliomena

Irak on hyvin vihainen https://www.middleeastmonitor.com/20220417-iraq-summons-swedish-envoy-over-quran-burning/ >In a statement, the Iraqi Foreign Ministry said it lodged a protest with the Swedish diplomat over the burning of the Muslim holy book. >The ministry warned that the burning "bears grave implications on Sweden's relations with all Muslims." >The statement called on the Swedish government to intervene to stop any acts that provoke religious sentiments. Millä helvetin rahkeilla nämä kuvittelevat määräilevänsä? Kehitysapu seis tällaisilta nyt ainakin.


Reddit-Dekus

Ajattele kuinka epävarma ja heikkomielinen täytyy olla, että ragettaa noin paljon jostai kirjasta xD Luulin, että jumala ja usko on ihmisen sisässä jne, mutta näköjään noin helposti jotain jumalia/ihmisryhmiä voi loukata..


Zonkko

Eiks jotkut muslimit murhannu jonku opettajan ranskassa ku kyseinen opettaja oli näyttäny pilakuvan jostai pyhästä ukosta. Aika lievästä menee joillai ihmisil pahasti tunteisiin


Reddit-Dekus

Jep.. Sellasta aivopesuahan tuo on mitä välittyy sukupolvelta toiseen. Missä ollaan jääty jumiin johonki vanhaan tapaan eikä uskalleta kyseenalaistaa sitä. Aina kaikessa pitää kysyä, että mitä hyötyä siitä asiasta on. Jos esim tuodaan joku uusi lakipykälä tai rakennusehdotus tai käytäntö johonki.. ni aina pitää kysyä, onko siitä hyötyä.. esim luonnolle, eläimille, ihmisille, vanhuksille jne jne.. Koska jos ei ole, niin eihän sitä kantsii sit jatkaa. Sama mun mielestä käy melkein kaikkeen, myöski tähän uskonto/koraani hommaan. Että pitää miettiä "onko siitä hyötyä, että mennään heittämään molotovia bussiin, missä on eläviä ihimisiä sisällä? Onko siitä hyötyä kaupungille ja asukkaille, jos mennään väkivaltaisesti mellakoimaan ulos sadoilla ihmisillä ja heittämään kiviä?" ei se vaikeaa ole ksysyä itteltä tuollaisia. Jos on edes vähän ns. aivoja. Kaikista parhaiten mielestäni pärjää tässä zen buddhismi. Heillä ei ole jumalia, ei ole tempepleitä, ei ole kirjaa, vaan se on enemmänkin elämänatpaa, balanssia luonnon ja maailman kanssa, se jumaluus tulee susta itsestä, siellä fokusoidaan enemmänki rauhallisuutee ja toisen ymmärtämiseen jne. Eli on kaikki uskonnon parhaat puolet, ilman niitä neagtiivisii. Ku sua ei periaatteess voi loukata millään.


delirious_mongoloid

Videot paikan päältä ovat melko uskomatonta katseltavaa. Mellakkapoliisit perääntyvät ja heitä seuraa muslimilauma joka heittelee kiviä ja huutaa allahu akbaria. Tässä taas nähdään että maahanmuuttopolitiikassa tehtyjä virheitä ei voi IKINÄ korjata, toisin kuin vaikka talouspolitiikassa tehtyjä virheitä. Jos otat maahasi satatuhatta kehitysmaalaista ja se osoittautuukin huonoksi ideaksi (yllätys yllätys), heidän ja heidän jälkeläistensä aiheuttamat ongelmat tulevat olemaan pysyvä osa maan tulevaisuutta.


kaneliomena

[Poliisin kokemuksia paikan päältä:](https://www.facebook.com/100006760453822/posts/3293461980889118/) keski-ikäiset naiset lapsineen kivittämässä poliisia, lisää kiviä tuodaan paikalle autoilla monisatapäisen ihmisjoukon heiteltäväksi.


TheWale85

Sitten ihmetellään muutaman kuukauden päästä, että miksi poliisi profiloi.


Reddit-Dekus

wou... dämn.. :o


illoisnois

Hyvinvointivaltio tulee vaan romahtamaan ja yhteiskunta tulee olemaan yhdysvallat v2 missä kaikki terveydenhoidosta maksaa yhden konkurssin verran kun ei kukaan halua puhaltaa yhteen hiileen ja korruptio kukoistaa. Tuntuu että vasemmistolaisilla ideoilla ei oikein toimivaa yhteiskuntaa saada lopputuloksena jostain syystä.


[deleted]

[удалено]


lifeisaheist

Itse olen enemmän ja enemmän sitä mieltä, että kansan heterogeenisuus syö pitemmän päälle valtion hyvinvointia. Etenkin, jos kansojen keskuudessa on vahvasti erineviä arvokysymyksiä.


yeum

Onko yhtään hyvää esimerkkiä toimivasta "kansojen sulatusuunista?" Jopa Yhdysvallat näyttää nykyvalossa jokseenkin ongelmalliselta (joskin iso osa siitä juontuu historiasta eikä nykypäivän tulopolitiikasta), ja se sentään ei ole mikään hyvinvointivaltio pohjoismaalaisessa merkityksisessä, eli sieltä saa tarpeen vaatiessa keppiäkin eikä pelkkää porkkanaa.


theshrike

Joku fiksu sanoi näin: > tää yhteiskunta rakentuu aika pitkälti sen ajatuksen varaan että jeesataan niitä jotka joutuu ahdinkoon, kuitenkin sillä varauksella että ahdinkoon joutuneelta odotetaan ponnistelua siitä pois pääsemiseksi. miten tällasen systeemin pitäis suhtautua ihmisiin jotka ei ponnistele? Tähän ei ole vielä ratkaisua keksitty Pohjoismaissa. Ei omille eikä ulkomailta hankitulle.


Trfrofin

Eikä oo kyllä yritetykään mitään radikaalia.


degenervatea

"The road to Hell is paved with good intentions."


Denadias

N oiskin ollut hyvä tarkoitusperä mutta kun ei, jos vähä osaisia olisi oikeasti haluttu auttaa. Se olisi tehty niissä maissa missä hätä on eikä luomalla julma lotto jossa pieni prosentti pääsee maistaan pois.


WidestM

Ruotsissa siis juuri talouspolitiikka on jo tätä. Täällä yksityistetään kaikki mitä voidaan, rahalla saa ja mopolla pääsee tyylisesti. Voin myös kertoa sulle että tätä politiikkaa ei aja vasemmisto vaan oikeisto.


sieben-acht

Kyseessä on enemmänkin liberaali-tyylinen "vasemmisto" idea. Monet vasemmistolaiset (sosialistit) ovat melko maahanmuuttokielteisiä koska he kokevat, että maahanmuuton kannustamisen päämääräinen tarkoitus on tuoda maahan paljon halpaa työvoimaa ja täten madaltaa työläisten asemaa.


Pilsu

Folioilempa vähän ja sanon että meidän kippaaminen monimuotoisuuden rikkaudella on osa pitkän kantaman poliittista strategiaa. Todistetaan että sosialismi on hölmöille eikä toimi. Ja samalla roskalainoilla saadaan lunastettua kansan omaisuus alihintaan.


Pheet

Ja minä kun olen luullut, että Yhdysvallat v1 saatiin oikeistolla...


rasvamakkaraton

Juu, ei tätä korjata enää muuten kuin että Westernessen miehet ottavat kiltisti Hiidensurmat ja Vainovasarat käteen ja ajavat örkit takaisin Tuomiovuoren pätsiin, The Lord of the Rings: Battle for Middle-Earth -pelissä.


foreignmacaroon6

Meh... Lähetetään ne Närpiön talousihmeeseen


Gravlantti

Toivat sitten kiihkopaskansa tänne pohjoiseen tullessaan. Eikös heidän pitänyt olla niitä edistyksellisimpiä, järkevimpiä kotona vainottuja ressukoita jotka haluavat vain elää rauhassa? Pelkäänpä että samaan ollaan menossa Suomessa. Noh, ehkä sittenku tollanen paska alkaa täälläkin todenteolla olen tarpeeksi vanha ja voin muuttaa vaikkapa jonnekin espanjaan rilluttelemaan eläkerahoilla ja säästöillä.


sieben-acht

Kuulemani mukaan koko homma sai alkunsa siitä, että joku tanskalainen äärioikeistolainen halusi yllyttää juuri tämän tilanteen, ja kävi ympäri ruotsia polttamassa koraaneja kaikilla näillä vähiten integroiduilla maahanmuuttaja-alueilla. Näköjään toimiva suunnitelma. Kannattaisi nyt Ruotsin hallituksen ja poliisin ottaa kova ote ja pysäyttää nopeasti kyseiset mellakat, tai muuten ei kestä pitkään kun siellä onkin uusnatsit vallassa pysäyttämässä ne. Valitettavasti uskon, että tuohonhan se menee. Tietenkin myös koko juttu ei olisi edes mahdollista tapahtua, jos Ruotsin maahanmuutto- ja integraatio -politiikka ei olisi niin perseestä. Ihmisiä otetaan läntiseen yhteiskuntaan sopimattomista (yleisesti tribaalisista) kulttuureista, ja sitten sijoitetaan omiin kaupunginalueihinsa taskuiksi ja jätetään muhimaan. Kyseinen politiikka radikalisoi melkein jokaisen ihmisjoukon, joko ääri-islamiin (suurelle osalle maahanmuuttajista) tai äärioikeistoon (suurelle osalle etnisistä ruotsalaisista/pohjoismaalaisista). Nämä kaksi kulttuurihirviötä riehuvat keskenään ja saavat toinen toisestaan energiaa, eli systeemiteorian termein 'positiivinen palautesilmukka' (positive feedback loop). Mitä enemmän rasismia ongelma-alueilla asuvat maahanmuuttajat näkevät, sitä todennäköisemmin he kokevat ruotsalainen yhteiskunnan vihollisena, eivätkä halua integroitua siihen. Mitä enemmän tuota taas tapahtuu, sitä enemmän äärioikeisto Ruotsissa pääsee kasvamaan. Kasvattakaa nyt perkele selkäranka ja pankaa nuo mellakat loppumaan, ja alkakaa vakavasti integroimaan kaikkia kansalaisia yhteiskuntaan.


Hiufouhofu

Olisi mielenkiintoista tietää missä määrin KGB aikoinaan levitti monikulttuurisuus-propagandaa Euroopan vasemmistolaisten keskuudessa, vai onko kyseessä ihan täysin kotikutoinen ilmiö. Joka tapauksessa seurauksena on suurta epävakautta Euroopassa, josta Venäjä tietenkin hyötyy. Massamaahanmuutto kehitysmaista ilman kunnollista integraatiota on helppo tapa epävakauttaa mikää tahansa yhteiskunta joka on kyllin typerä uskoakseen idean toimivuuteen.


ArtoriasAbysswanker

Pitäisi jo Ruotsissakin tajuta ettei näitä kiihkoilijoita laannuteta mukavilla sanoilla. Vesitykit käyttöön vaan.


gammelhrk

Mitä ihmeen äärioikeistolaista on koraanin polttamisessa? Eihän se ole satukirjan polttamista kummempi asia? Miksei se voi olla vaikka äärivasemmistolainen teko?


Joulle

Niin. Muiden ei tarvitse uskoa toisten uskontoa ja kuka tahansa voi ostaa kaupasta toisille pyhän kirjan ja tehdä sillä omaisuudellaan aivan mitä haluaa. Minä pahoitan mieleni kun vilkaiset minua joten hakkaan sinut. Eivät nämä kiihkoilijat sitä ymmärrä. Heidän mielestään saa hajottaa kaiken ja varmaan tämän polttelijan kivittäminenkin on varmaan hyvä asia. Eivät nämä riehujat tosiaan mitään ajatuksen- ja sananvapauden kannattajia todellakaan ole. Heidän mielestään on yksi totuus ja se on heidän totuus eikä sitä saa missään nimessä kritisoida. Itse ainakin kritisoin uskontoja kunnes ne katoavat. Kritisoin niin paljon kuin minua huvittaa. He ovat konservatiiveja joiden mielestä tulee elää heidän tapaan ja kun kaikki tähän suostuvat on heidän utopiansa saavutettu. En muuten äänestänyt persuja mutta joskus tulee mietittyä että olisiko pitänyt. Harmi vain kuin tämä puolue on täynnä konservatiiveja eli sama paha erilaisella twistillä. Onneks sentään Suomessa on hoidettu tämä pakolaiskriisi maltillisemmin ja pyritty hajauttamaan ihmisiä jottei synny näitä liian suuria keskittymiä samaa porukkaa eli heidän on pakko integroitua.


femifaa

> pyritty hajauttamaan ihmisiä jottei synny todella naivia ajatella että tämä toimisi meillä kun se ei toiminut muuallakaan


Joulle

Joo ei varmaan toimisi ainakaan jos yritetään hajauttaa liian suurta määrää. Näitä katujengejähän on Suomessa. Mikä nyt tulee mieleen on tuo milan jaffin jengi sekä muutaman vuotta sitten riehuneet nuoret ympäri helsinkiä. Muistaakseni riehuivat akselilla vuosaari-keskusta. Meillä ei sentään ole ruotsin meininkiä onneksi. Mitä pitää tehdä vähintään? Poliisin pitää olla hyvin valppaana etteivät nuorisojengit normalisoidu minnekään.


femifaa

> Meillä ei sentään ole ruotsin meininkiä onneksi. ei vielä, sama kehitys on käytännössä varma jos haittamaahanmuutto jatkuu


Normaali_Ihminen

Itseasiassa he ymmärtävät kaiken tämän, mutta ne ovat fundamentaalisella tasolla vaan erimieltä. Heidän kulttuurissa tämä on vakava rike joka takaisinperitään pelolla ja verellä. jokainen uskonto luo näköisensä yhteiskunnan. Tämän valossa me tavallaan ollaan ruotsin tiellä mutta se vaikutuksen näkeminen huomataan hieman myöhemmin kuin Ruotsissa. Persut sinänsä ei ole uskonnollisia joten ei ihan ”sama paha”, mutta toisin kuin muut puolueet he käyttäytymisellään tiedostavat kulttuurievoluution vaikutukset vaikkakaan he eivät julkilausu tätä.


gammelhrk

>jokainen uskonto luo näköisensä yhteiskunnan. Hienoa että edes joku, joka ajattelee tästä asiasta samoin kuin minä. Prikulleen samaa mieltä. Islam luo yhteiskunnan, johon voi perehtyä matkustamalla johonkin kunnolla islamilaiseen maahan. Ne on kaikki aika samantyylisiä peruspohjavireeltään. Joissakin toki vielä villimpää meno kun islamiin on sekoittunut heimomeininkiä ja vuosikymmeniä jatkunutta vihanpitoa ym. kuten Afganistanissa.


makkekakke

>jokainen uskonto luo näköisensä yhteiskunnan. En nyt oikeastaan sanoisi näin, sillä uskonto on hyvin muovautuva. Enemmänkin yhteiskunta luo näköisensä uskonnon, sillä muuten me oltaisiin vieläkin ristiretkillä jne. >Persut sinänsä ei ole uskonnollisia joten ei ihan ”sama paha” Persut ovat hyvinkin uskonnollisia, mielestäni vähän huono väittää tällaista kun hyvä osa heidän kannattajista väittää että evoluutio ei ole totta. Heidän arvonsa perustuu erittäin vahvasti kristinuskoon.


Normaali_Ihminen

>En nyt oikeastaan sanoisi näin, sillä uskonto on hyvin muovautuva Osittain väärässä olet. Uskonto tosiaan on se mikä luo näköisensä yhteiskunnan. [12. Pisteen teoreeman mukaan uskonto vastaa suurinta säätöpistettä](https://en.wikipedia.org/wiki/Twelve_leverage_points) eli kykyä paradigman ylikäymiseen. Uskonto antaa ne arvopohjat miten me suomalaiset (ja ruotsalaiset ja muut pohjoismaat) käsittelemme veroja, suhdetta vallanpitäjiin, korruptioon, ihmisten auttamiseen, jne. kaikki tämä on perustuu kristilliseen (ja luterilaisuuteen) moraalioppiin. Miksi osittain väärässä? Kuvailit kulttuurievoluutiota. Kuiteenkaan Me **Emme** olisi ristiretkellä koska se on vastoin kristillisiä arvoja (tästä voidaan tehdä yleinen suhde myös kolonialismiin miksi sen katumista havaitaan vain ainoastaan kristillisissä maissa). Yleistäen voidaan sanoa että jokaisen suomalaisen arvoperustaan sisältyy kristillisiä arvoja niin vasemmistolaisten kuin näiden persujen arvopohjaan. He kuitenkin painottavat eri arvoja tästä yhteisestä suomalais-kristillisten arvojen altaasta.


jaaval

Polttaminen ei ole äärioikeistolaista. Polttaja tässä tapauksessa on äärioikeistolainen.


Xmckyph

Olikohan myös kristitty? Kumma kun ei uutisoitu kristitystä joka poltti koraanin.


MaggaraMarine

Tässä tapauksessa kyseessä oli poliitikko - tällöin sanoisin, että poliittinen ideologia on aika relevantti asia. Hänen oma uskontonsa taas ei ole erityisen relevantti juttu, jos hän ei suoraan sanonut polttavansa koraania kristinuskon nimessä.


gammelhrk

>Polttaja tässä tapauksessa on äärioikeistolainen Se tiedetään mistä? Ylessä väitettiin polttajaa tanskalaiseksi. Sekin oli fake-news. Satun nimittäin osaamaan ruotsia. Polttajalla oli syntyperäisen riikinruotsalainen aksentti (skånen/blekingen nurkan aksentti). Sellaista ruotsia ei puhu tanskalainen. Kuulemma kirjoillakin Ruotsissa.


cykaface

Paludan on puoliksi ruotsalainen, joten skånen aksentti lienee siitä johtuva. Tanskassa pääosin asuva ja ajattelee itseään tanskalaisena silti.


gammelhrk

Hmm...toisaalta hän on hakenut Ruotsin kansalaisuuden ja isänsä on Ruotsin kansalainen. Wikipedia(en) esittelee hänet "tanskalais-ruotsalaisena" joka kuulostaa vähän järkevämmältä. En oikein saanut hänestä mitään ihmeellistä äärioikeistolaisuutta irti. Kuulemma hän vastustaa islamia ja pitää sitä hankalana länsimaissa. Noh, minäkin pidän. En tykkää islamista lainkaan enkä oikeastaan välittäisi, että täällä on minareetti joka kadunkulmasta ja sieltä tulee mölyä aamusta auringonlaskuun. Sain siitä jo aivan tarpeeksi Turkissa ollessani. Muutenkin minusta islam näyttää johtavan sellaiseen yhteiskuntaan, jossa on vähemmän kivaa paitsi kalifilla. Olenko nyt äärioikeistolainen kun ajattelen näin??


cykaface

Et ainakaan mielestäni ja vaikka olisitkin niin kannattaa enemmän pohtia että onko mielipiteissäsi oikeasti jotain väärää eikä keskittyä johonkin leimoihin kuten äärioikeisto, natsit yms.


jaaval

Mitäs jos vaikka googlaisit tyypin nimen niin saisit vastaukset näihin kaikkiin kysymyksiin eikä tarvitsisi typerehtää netissä.


gammelhrk

Tulee vaan Ylen ropagandaa ja fakenyyssejä jos Googlaa.


jaaval

Nyt on pelkkää valetta koko kommenttisi.


PersonOfLowInterest

Ei tässä totuutta oltu hakemassakaan, kunhan heiteltiin sytykkeitä nuotioon. Ei kukaan järkevä ihminen totuutta hakiessaan kysyisi näin naurettavia kysymyksiä redditissä.


[deleted]

[удалено]


jaaval

En ymmärrä miten tämä liittyy kommenttiini


MaggaraMarine

>Mitä ihmeen äärioikeistolaista on koraanin polttamisessa? Ei itsessään mitään, mutta tässä tapauksessa sen polttaja oli äärioikeistolainen. Lisäksi monesti äärimmäisiä muslimivastaisia mielipiteitä omaavat ihmiset nyt vain sattuvat olevaan äärioikeistolaisia. Kai muslimivastaisuus helposti yhdistyy nationalismiin niissä maissa, joissa muslimit ovat vähemmistö. (Kyseessä siis ehkä enemmänkin traditionalismi ja nationalismi kuin erityisesti oikeisto, mutta nykyään nuo aatteet yhdistyvät enimmäkseen äärioikeistoon.) >Eihän se ole satukirjan polttamista kummempi asia? Se on kyllä aika eri asia. Koraanilla on tiettyä symbolista arvoa muslimeille, ja sen polttamisella on aika selkeä vihamielinen viesti muslimeja vastaan. Tämä ei tietenkään oikeuta mellakointia. Mutta koraanin polttamista alueella, jossa on paljon muslimeita, on verrattavissa Suomen lipun polttamiseen alueella, jossa on paljon suomalaistaustaisia. Suomen lippukin on vain pala kangasta. Olisiko mielestäsi Suomen lipun polttaminen satunnaisen kankaanpalan polttamista kummempi asia (ja oletetaan, että tämä tehdään julkisena mielenosoituksena sellaisella alueella, jossa on paljon suomalaistaustaisia)? Toinen jossain määrin verrattava asia olisi mennä esim. tekemään natsitervehdyksiä juutalaisalueelle. Jos ymmärrät, miksi nämä asiat vihastuttaisivat ihmisiä, niin sen ymmärtäminen, miksi joku vihastuisi koraanin polttamisesta (ja miksi se eroaisi esim. Harry Potter -kirjan polttamisesta), ei pitäisi olla vaikeaa. Mutta en odottaisi, että yhden ihmisen natsitervehdykset juutalaisalueella tai yhden Suomen lipun polttaminen alueella, jossa on paljon suomalaistaustaisia, johtaisi tällaiseen mellakointiin. Olettaisin sen raivostuttavan ihmisiä, mutta tässä mentiin aika äärimäisyyksiin, vaikka onkin helppo ymmärtää, miksi kyseinen teko ärsyttää monia. Kyllähän haukkuminenkin ärsyttää, mutta ei se oikeuta hakkaamaan toista.


gammelhrk

>yhden Suomen lipun polttaminen alueella, jossa on paljon suomalaistaustaisia Suomen lipun polttaminen on kriminalisoitu Suomen laissa, joten se on eri asia kuin monet muut temput, joita koitatte päämärkänä keksiä koraanien polttoa vastaaviksi. "häpäisyteoiksi". (En ota kantaa suuntaan enkä toiseen muuten lippuasiaan, totean vain että juridisesti se on vähän eri asia kuin satukirjojen polttelu tai moni muu koska laki.)


MaggaraMarine

Suomessa on myös laki, joka koskee "jumalanpilkkaa" (uskonrauhan rikkominen). Uskoisin Koraanin polttamisen voivan olla tulkittavissa laittomaksi joissain konteksteissa tämän lain perusteella. Mutta en tässä nyt puhu siitä, mikä on laillista tai laitonta. Puhun teon symbolisesta arvosta. Ei kukaan loukkaannu Suomen lipun poltosta siksi, että se on laitonta. Ehkä lain edessä teoilla olisi eroa, mutta sillä ei tässä kontekstissa ole erityisesti väliä. Lisäksi yritin viitata aiemmassa postauksessani tilanteeseen, joka tapahtuisi ulkomailla (jossa lipun polttaminen ei välttämättä olisi lainvastaista, mutta sillä ei tämän asian kannalta ole merkitystä), jossa olisi suomalaistaustainen vähemmistö, jonka alueelle tultaisiin polttamaan Suomen lippu. En puhunut randomisti Suomen lipun polttamisesta Suomessa. Sanoisin näillä kahdella olevan aika selkeä merkityksellinen ero, samoin kuin randomin Koraanin polttamisella vs muslimialueella tehdyssä mielenosoituksessa, jossa poltetaan Koraani. Toinen sanoo "vastustan islamia/Suomea" ja toinen sanoo "vastustan muslimeita/suomalaisia, jotka asuvat täällä". Toinen siis kohdistuu ideologiaan/valtioon, kun taas toinen kohdistuu suoraan ihmisiin yksilöinä.


gammelhrk

>Suomessa on myös laki, joka koskee "jumalanpilkkaa" (uskonrauhan rikkominen). Uskoisin Koraanin polttamisen voivan olla tulkittavissa laittomaksi joissain konteksteissa tämän lain perusteella. Kyseinen laki tosin on kirjoitettu suojaamaan nimeenomaan Jumalan (Jahve) pilkalta. Allahia saa pilkata. Kyseinen laki on muuten vuodelta 1889 ja sitä on vähän vähemmänlaisesti taidettu viimevuosina harrastaa. Aikoinaan kirjailija Hannu Salama tuomittiin tuon lain mukaan sakkoihin Juhannustanssit kirjastaan ja sen jälkeen laki on unohtunut pöytälaatikkoon koska siitä nousi niin kova metakka.


MaggaraMarine

>Kyseinen laki tosin on kirjoitettu suojaamaan nimeenomaan Jumalan (Jahve) pilkalta. Allahia saa pilkata. Jos kuitenkin ymmärrät, miksi jumalanpilkasta on joskus tehty laki (se on nähty niin loukkaavana, että siitä on erikseen täytynyt säätää laki), niin samaa logiikkaa voi käyttää siihen, miksi muslimit pahastuisivat Koraanin poltosta. Samasta syystä myös Suomen lipun häpäisemisestä on säädetty laki (tässä on kyse vain ja ainoastaan ihmisten pyhäksi kokeman asian suojelusta - kenenkään elämäänhän ei yhden kankaanpalan polttaminen vaikuta millään tavalla). Molemmissa asioissa kyse on "pyhyyden" kokemuksesta ja sen häpäisemisestä. Toisessa koetaan lippu pyhäksi kun taas toisessa koetaan uskonnollinen kirja pyhäksi. Ja tätä pyhyyttä häpäistään molemmissa tilanteissa. Se, että toisesta saa sakkorangaistuksen ja toisesta ei, on täysin mielivaltaista. (Mielestäni kummastakaan ei pitäisi saada rangaistusta, mutta ymmärrän täysin sen, miksi ihmiset pahastuvat molemmista asioista, samoin kuin ymmärrän sen, miksi joku pahastuisi jumalanpilkasta. Kaikessa on kyse pyhyyden kokemuksesta ja sen häpäisemisestä, ja tästä johtuen se menee ihmisillä tunteisiin.) ​ BTW, luin uskonrauhan rikkomisesta, ja tässä on, mitä siitä sanotaan: >Uskonrauhan rikkomisesta tuomitaan se, joka julkisesti pilkkaa Jumalaa tai loukkaamistarkoituksessa julkisesti herjaa tai häpäisee sitä, mitä evankelis-luterilainen tai ortodoksinen kirkko **tai rekisteröity uskonnollinen yhdyskunta muutoin pitää pyhänä**, tai meluamalla, uhkaavalla käyttäytymisellään tai muuten häiritsee jumalanpalvelusta, kirkollista toimitusta, **muuta sellaista uskonnonharjoitusta** taikka hautaustilaisuutta. > >Tekomuodot > >Kiellettyä on Jumalanpilkka ja evankelis-luterilaisen, ortodoksisen kirkon **tai muun uskonnollisen yhdyskunnan pyhänä pitämän asian herjaaminen tai häpäiseminen**. Herjaaminen voi tarkoittaa suullista tai kirjallista lausumaa, joka on omiaan halventamaan kohteen arvoa toisten silmissä. Kyseeseen voivat tulla esimerkiksi blogikirjoitukset. Häpäiseminen voi olla suullista, kirjallista tai elein tehtyä. **Myös pyhänä pidettävän omaisuuden vahingoittaminen tai turmeleminen voidaan katsoa häpäisemiseksi. Eri uskontokunnissa voidaan pitää eri asioita pyhänä, joten rikoksen täyttymistä on tarkasteltava eri uskontojen näkökulmasta.** Säännös koskee vain erikseen mainittuja kirkkokuntia ja rekisteröityjä uskonnollisia yhdyskuntia, ei sen sijaan järjestäytymättömiä uskonnollisia ryhmiä. > >Jumalanpilkan tulee tapahtua julkisesti, jotta kyse voi olla rangaistavasta uskonrauhan rikkomisesta. Teon on tultava ennalta määräämättömän ihmisjoukon tietoon. Tällaiseksi voidaan katsoa yleisellä paikalla tapahtuva Jumalanpilkka tai herjaavat kirjoitukset internetissä. Tämän perusteella siis myös koraanin polttaminen julkisena mielenosoituksena voitaisiin nähdä laittomana. Se, sovellettaisiinko lakia oikeasti tässä tapauksessa on tietysti eri kysymys. BTW, vaikka sanoin, että vastustan kyseistä lakia, niin laissa on myös kohtia, joiden kanssa olen samaa mieltä. Esim. se, että tulee häiritsemään esim. hautajaisia tai muuta uskonnollista tilaisuutta, on mielestäni oikeutetusti rangaistavaa.


Ozuge

Mitä äärioikeistolaista on ristin polttamisessa? Eihän se ole kokon polttamista kummempi asia?


Cupsie

No koska… oikeisto on oikeisto ja vasemmisto vasemmisto? Tää on vähän kun et ”Mitä Westboron baptismia on heiluttaa ”we hate fags”-kylttiä, miksei se voisi olla vaikka Tikkurilan seurakuntaisuutta?” Koska se on.


GARBOTIER

Liian myöhäistä nyt. Islamisaatiokehityksen lumipallo on nyt lähtenyt vierimään alas mäkeä. Sitä ei millään ihmisoikeuksia kunnioittavalla tavalla pysäytetä.


Sadpuppylooker

Jos tässä lapuan liike perseilyyn vihjataan niin voi vapaasti mennä hakkaamaan päänsä tohjoks karjalan mäntyy. Sama tulos.


Jurski17

Juuri näin, sama täällä suomessa. Peli on jo menetetty.


unohdinsalasanan

Perustelut?


Normaali_Ihminen

Me jaemme saman uskonnon Ruotsin kanssa, sillä jokainen uskonto luo näköisensä yhteiskunnan. Toki pinnalla me suomalaiset voidaan viestittää meidän yhteiselle (Ruotsin ja Suomen yhteiselle) uskonnon luomaan moraalioppiin) että ”hei emme halua tälläistä sittenkään”. Tämä ei kuitenkaan välttämättä sedimentoidu kansan moraalioppiin helposti. Edit: niille jotka alasäänestää, miksi? Eikö teillä ole parempaa vasta-argumenttia tarjottavana? Lyhyesti sanottuna lukekaa [12. säätöpisteen teoreema](https://en.wikipedia.org/wiki/Twelve_leverage_points).


sieben-acht

>jokainen uskonto luo näköisensä yhteiskunnan Eli varmaan Brasilia ja Ranska näin katolilaisina maina ovat myöskin identtisiä? Sekä Turkki ja Afganistan? Vuosituhat sitten Eurooppalaiset maat, jotka olivat silloinkin kristittyjä, kävivät ristiretkillä tappamassa ihmisiä ja polttamassa kaupunkeja pyhän kirjansa nimissä. Alaäänestäjien ei tarvitse tarjota mitään vasta-argumenttia. Se ei ole meidän tehtävä todistaa sinun idioottimaisia väitteitä epätodeksi, kun itse et ole osoittanut ollenkaan, miksi väitteesi olisivat totuudenmukaisia.


Normaali_Ihminen

Jos olisit katsonut toiseen alaketjuun, jossa mainitsin [12. säätöpisteen teoreeman](https://en.wikipedia.org/wiki/Twelve_leverage_points#1._Power_to_transcend_paradigms). Sen mukaan Uskonto vastaa suurinta säätöpistettä eli kykyä paradigman ylikäymiseen. Miksi näin? --> johtuu kulttuurievoluutiosta, joka on biologisen evoluution kanssa analoginen prosessi. Geenien sijaan informaation välittäjinä/kantajina on meemit. Eli tähän pätee samat lainalaisuudet kuin biologisessa evoluutiossa sillä erotuksena että kulttuurievoluutio on lamarckilainen prosessi ja biologinen evoluutio darwinilainen. Miksi uskonto vastaa suurinta säätöpistettä? Nuo maat mitä mainitsit eivät tietystikkään ole 100% ''identtisiä'' (tätä en edes väittänytkään!), mutta kuitenkin heillä on yhteinen perusta (niinkuin suomella ja ruotsilla) mistä heidän käsityksensä moraalista ja suhteista asioihin ja muihin yhteiskunnallisiin kysymyksiin kuten korruptio, verot, väkivalta jne kumpuaa. Tottakai myös uskonnot ovat alttiita kulttuurievoluutiolle ja siten myös kilpailuun uskonnon ekologisen lokerikon elintilasta. Tätä voidaan konkretisoida Kristinuskon laskulla ja Ateismin ja Islamin nousulla mitä voidaan havaita yleisesti (tuskin tähän vaadit lähteitä?)


unohdinsalasanan

Tuohan on aivan täyttä höpönlöpöä. Suomessa on pyritty välttämään lähtiöitä, joissa asuu pelkkiä maahanmuuttajia. Ruotsissa se on ollut aiemmin jopa tavoite. Sen lisäksi määrät ovat huomattavasti pienempiä ja poliisi on onnistunut tukahduttamaan jengien toimintaa paljon paremmin.


Normaali_Ihminen

>Tuohan on aivan täyttä höpönlöpöä. Suomessa on pyritty välttämään lähtiöitä, joissa asuu pelkkiä maahanmuuttajia. Ruotsissa se on ollut aiemmin jopa tavoite. [12. Säätöpisteen teoreeman](https://en.wikipedia.org/wiki/Twelve_leverage_points#1._Power_to_transcend_paradigms) mukaan henki on vahvempi kuin aines. Uskonto vastaa paradigman tasoa. Toki vaikkakin me lyhyellä aikavälillä (siis säätöpisteen muilla tasoilla) pyritään välttämään Ruotsin skenaariota me ennemmin tai myöhemmin siltikin (paradigman tasolla) mennään kohti ruotsin tapahtumia. Tähän vaadittaisiin paradigman tasoista muutosta eli riittävän isoa meemiplexiä jolla voidaan läpiviedä uudempi ja parempi paradigma. Eli käytännössä Hegemonia poliitikkojen ja kansalaisten keskuudessa. No aika vaan näyttää kumpiko meistä on oikeassa.


BillyBoblet

Sillä lailla.


the_wessi

Tilataan äärioikeistolainen koraaninpolttaja esiintymään —> mellakka —> profit.


Bye_nao

Kirjan polttamisen looginen ja hyväksyttävä seuraus ei ole ihmisten polttaminen elävältä.


OneWh0Kn0cks

Totta. Vaikka koraanin polttaminen onkin selvää provosointia niin se paljastaa hyvin pinnan alla kytevän liikehdinnän. Maassa maan tavalla ja Ruotsin tapa on se, että saa polttaa kirjoja ilman oikeudellisia seurauksia.


Hork3r

>Maassa maan tavalla ja Ruotsin tapa on se, että saa polttaa kirjoja ilman oikeudellisia seurauksia. Eikö tämä ole sitä mitä pitäisi modernilta oikeusvaltiolta odottaa? Eikä sitä että kirjanpolttoon reagoidaan yrittämällä polttaa ihmisiä.


sakor88

Mielestäsi ei siis ole ongelma, että on suuri määrä porukkaa, joka katsoo tarpeelliseksi pistää mellakan pystyyn Koraanin polttamisesta?


the_wessi

Missä kohtaa sanoin niin? Tuolla oli selkeästi taas kyse siitä, että bensiinillä kostutettuun ruutitynnyriin tuotiin pyromaani. Ja äärioikealla taputetaan käsiä pöydän alla.


femifaa

noita koraaneja pitää polttaa joka päivä ja ottaa yhteiskuntaan sopimaton porukka kiinni kunnes perseily loppuu.


the_wessi

Kirjoja polttavat perseilijät eivät kuulu yhteiskuntaan.


KorppiOnOikeus

"Sananvapaus ei kuulu yhteiskuntaan"


femifaa

olet täysin vapaa muuttamaan tuonne etelämmäs missä päät leikataan irti mohammadin pilkasta muiden uskonnollisten fundamentalistejen kanssa jotka eivät sovellu meidän yhteiskuntaan good fucking riddance


cykaface

Joo ja naisen syytä kun tuli raiskatuksi kun liikkui yksin yöllä ulkona eiksje? Älä syytä uhreja


PervonAnaali

ei vittu mitä porukkaa täälläkin pyörii


No_Nerve_9965

Tilataan Raamatunpolttaja esiintymään samaan paikkaan ja katsotaan miten käy.


Northern_fluff_bunny

Kerropa mitä asialle pitäisi tehdä?


cykaface

Eikö hänen pointtinsa ollut ettei asialle voi tehdä mitään?


rasvamakkaraton

Asialle ei voi tehdä mitään nykyaikaisilla "kivoilla" ratkaisuilla. Menneiden polvien ratkaisut kyllä toimivat yhä, mutta ne ovatkin kaliiperiltaan luokkaa "kaikki ryssät maasta pois ja alas punakaarti"


GARBOTIER

Enpä suoraansanottuna tiedä, mitä Ruotsin kannattaisi tehdä. Lopettaa muslimien maahantuonti ainakin. Aloittaa kovan linjan assimilaatiopolitiikka. Mutta voi olla, ettei se enää tässä vaiheessa auta.


Ammarnat

Katsokaapa pääkaupunkiseudun muuttoliikettä sekä demografioita ja arvioikaa mihin vuoteen mennessä meille saadaan näitä samoja mellakoita. Miettikääpä Helsingin kaupungin tekemää ennustetta siitä että 2030-luvun vaihteessa Itä-Helsingistä yli 50% ja koko Helsingistä yli 25% tulee olemaan vieraskielisiä. Kukin voi varmasti arvata että kyseessä ei ole Kanadalaiset tai Intialaiset tai Saksalaiset tai Korealaiset neurokirurgit tai insinöörit. Suomi ei sellaisia houkuttele. Edit: https://ulkomaalaistaustaisethelsingissa.fi/fi/vaestoennuste (2035 mennessä 25% vieraskielisiä) Nykyään on ihan arkipäivää lukea Kaivopuiston murhista, siirtolaisen tyttöystävän pään katkomisesta (~~Hämeenlinna~~ Pori), kidnappauksista (Vuosaari), koululaisten väkivallasta ja kidutuksesta ja tapon yrityksistä (sic), jengiväkivallasta ja Milan Jaffoista. *(Näistä kaikista löytyy uutisointia.)* Nämä uutiset eivät enää edes hetkauta koska niistä on tullut niin arkipäiväistä ja niihin on täysin desensitoitunut. Pakko, koska muuten varmaan tulisi hulluksi. Vielä ahdistuneemmaksi tulee kun tajuaa, että tuo kaikki tulee vain lisääntymään rajusti tulevina vuosina. Päättäjien ja suvaitsevaiston haluttomuus nähdä ongelmia ja puuttua niihin on omiaan lisäämään kyynistymistä. Varoiteltu on ja toivottu ottamaan opiksi muiden maiden virheistä, mutta turhaan. Sama kyynistyminen on tapahtunut pedofiili- ja raiskausuutisten kohdalla - pedarit huumaa ja raiskaa satoja lapsia, vuosikymmenistä toiseen rangaistuksena vähän ehdollista. Suomen oikeusjärjestelmä käytännössä kannustaa raiskaamaan niin lapsia kuin aikuisiakin. White flight on jo kovassa käynnissä. Espoo on jo kertonut että veronmaksajien muuttoliike on tappiollinen ja tilalle tulijat kuluttavat veroja enemmän kuin tuovat. Helsingissä on jo pitkään ollut asuinalueita joissa white flight ollut vauhdissa ja lisää tulee. Monet asuinalueet ovat jo kovaa vauhtia muuttumassa (entistä) levottomammiksi. Esimerkiksi Vuosaaren kidnappaukset ja puukotukset ja "nuorisokaveriporukat". Vieressä sijaitsevaan Aurinkolahteenkin päin on jo alkanut valua epäsuotuisaa väestöä. Nykyään on ihan normaalia että koulussa oppilaat yrittää ja jopa tappaa toisiaan, tai yrittävät hukuttaa järveen kouluajan ulkopuolella (Kuusijärven tapaus). Opettajat ovat todenneen olevansa aivan kusessa kun luokkaryhmien koot ovat suuria ja monilla alueilla luokissa on huomattava osa vieraskielisiä joista kaikki eivät puhu edes lainkaan Suomea. Nämä jutut ei ole vain "pojat on poikia" vaan kulttuuri on muuttumassa pysyvästi huonompaan ja turvattomampaan suuntaan. Minua seksuaalivähemmistöön kuuluvana pelottaa koska tännekin saadaan Euroopasta tutut LGBT ja naisiin kohdistuvat happohyökkäykset ja väkivalta. Enkä käsitä miten kukaan länsimainen ihminen, varsinkaan LGBT tai nainen, voi kannattaa tuomaan nuoria aikuisia miehiä tänne ihmisiä sellaisista maista ja ideologioista, johon kuuluu kirjaimellisesti mm. homojen tappaminen. ISIS-Pekkaa en voi ikinä äänestää tuosta syystä, vaikka periaatteessa onkin "samaa leiriä". Suomen pääkaupunki on ollut niitä harvoja paikkoja tässä maassa missä voi kohtalaisen vapaasti olla oma itsensä (ongelmia on edelleen). Miten tulevaisuudessa? Menee väärälle alueelle väärään aikaan, niin kuuluu "in'swallah sharia vitun hintti" ja saa puukosta kylkeen tai happoa naamalle? Ne ihmiset ketkä pystyvät pakenevat huonoilta alueilta ja laittavat lapsensa turvaan sellaisiin kouluihin joissa tuollaisia levottomuuksia ei toistaiseksi ole. Samaan aikaan kun varattomat ja sotilaspakolaiset asuu Helsingissä, niin veronmaksajat muuttavat nukkumakuntiin tai muualle Suomeen kun keskiluokkaisella ei ole enää varaa asua pääkaupunkiseudulla, varsinkaan yksinasuvalla tai perheellisellä. Ja ennen kuin joku Vihreä tulee huutelemaan rasistiksi sieltä aidatusta omakotiyhteisöstä tai peritystä arvoasunnosta Ullanlinnasta - turha väittää minua tai muita rasisteiksi. Ketään ei oikeasti kiinnosta minkä värinen kukin ryhmä on vaan miten se käyttäytyy ja sopeutuu länsimaiseen kulttuuriin. Kukaan ei vihaa esimerkiksi aasialaisia koska - yllätys - osaavat käyttäytyä, ovat keskimäärin hyvin yhteiskuntaan sopeutuvia ja työllistyvät, opettelevat kielen, eivätkä aiheuta väkivaltaa tai järjestyshäiriöitä! Nykyään on yhä enemmän sellainen olo että antaa vaan koko paskan palaa. Suomi on jo menetetty tälle kehitykselle ja palkansaajan tulevaisuus on asua persaukisena vuokraloukussa, pyöräillä paskaduuniin luoteja ja kranaatteja lähiössä väistellen. **Ei kohta kiinnosta osallistua tuon paskan rahoittamiseen.** Perus nettopalkka on "hyväpalkkaisella" duunarillakin enintään 2000€/kk luokkaa josta 20-25% menee töihin pääsemiseen (auto) ja lähemmäs 35-40% itsemurhayksiössä jumittamiseen. Vähemmän tienaavat duunarit ovat vielä enemmän kusessa. Palkka reaalisesti pienenee kokoajan kun inflaatio juoksee, kaiken hinta kasvaa ja palkkakehitys on 20€/vuosi. Töihin pääseminen on jo niin vitun kallista ja lisää haluavat kiristää. **Kohta loppuu oikeasti se työn teko ja ryhdyn palkkapakolaiseksi KELA:n elätettäväksi.** Helsingin tulevaisuutta katsoessa ei voi kuin todeta että paetkaa ketkä vielä pystytte ja ketkä ette ole tarpeeksi rikkaita muuttamaan turvallisille alueille. ***Liukasta laskiaista ja mellakkorikasta pääsiäistä!!*** Edit: Linkkejä Suomesta https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006075990.html (Itä-Helsingissä jo alueita, joissa yli puolet vieraskielisiä) https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/kihlattunsa-paan-irti-leikkaamisesta-syytetty-mies-kiistaa-kaiken-puolustus-han-ei-edes-kykenisi-tekemaan-tata-jarkyttavaa-tekoa/7443566 (Leikkasi pään irti) https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/15e22d48-9be4-4681-a109-e08d12c7cb03 (Väitetään että leikkasi pään irti, uutisessa ei kerrota) https://yle.fi/uutiset/3-11503755 (Kuusijärven hukutusyritys) https://yle.fi/uutiset/3-11568213 (kouluväkivaltaa ja fakin gängstä wallah fam -menoa) https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/b140fa0a-6f07-43e6-989b-c4cbae43b1ee (Suomessa on jo peruskouluja, joissa ei arkisissa kohtaamisissa puhuta suomea.) https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008385500.html (kouluissa puhutaan varissuomea) https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1c7d5ff9-1df7-4b32-a2da-407a9137162a (Kaivopuiston joukkotappelu) https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/d61d7615-aa2f-4936-83c3-05727b7286ad (Vuosaaressa lenkkeillyt nainen yritettiin kidnapata autoon) https://www.lansivayla.fi/paikalliset/1710996 (Puukotuksia) https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000008743680.html (Lisää puukottelua) https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006189482.html (Vuosaaren nuorisojengeistä) https://yle.fi/uutiset/3-12384397 (Milan Jaff) https://www.lansivayla.fi/paikalliset/3194255 (Espooseen sisään muuttavat 90% vieraskielisiä, 20% asukkaista vieraskielisiä) https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/c33d7802-4c1c-4a98-a25a-6a7d9dfa2ffa (Suomenkielisiä muuttaa pois pääkaupungista, tilalle vieraskielisiä) https://www.lansivayla.fi/paikalliset/3194468 (Espoo ei houkuttele veronmaksajia) https://www.lansivayla.fi/paikalliset/1271916 ("Espoon väestönkasvu ei tue entiseen tapaan verotulojen kehitystä")


rasvamakkaraton

Tilanteen vakavuuden voi päätellä jo siitä että näiden faktojen lausumisesta ei enää saa banneja. Vuosi sitten sai vielä.


Ammarnat

Hyvä huomio! Ja mediassakin huomaa eron kun puhutaan siirtolaisista eikä turvapaikanhakijoista. Itseänikin vähän kuumotti kirjoittaa tuo ~~postaus~~ katkera ja kyyninen räntti. Oikeita pakolaisiahan ei juuri kukaan vastusta kuten Ukrainan tilanteessakin nähdään. Kyynärpäätaktiikalla turvallisten maiden läpi itsensä maksaneita ja passin polttaneita elintasosiirtolaisia ja sotilaskarkureita ei kukaan kaipaa.


Outrageous_Lie_454

Onkohan siellä yritetty ihan diskuteeraamalla hallita hommaa, vai miten? No, tietty aseen käytölle kynnys on iso.


mugportal

Mitä ihmettä eikö ne ookkaan tavallinen osa suurkaupungin elämää


ThisNameIsUnique2

Ruotsalaisten pitää rakentaa autonsa koraaneista. He voivat myös pitää autoissaan koraaneja, kertoa asiasta, ja katsoa kun muslimit alkaa polttaa toisiaan.


Kendaren89

Eivät ihmiset voi elää sovussa keskenään. Globalisaatio on syöpää. Maailma olisi rauhallisempi paikka jos kaikki pysyisivät omalla tontillaan. Mietitään sitten uudestaan kun tajutaan että uskonnot ovat turhia


Boarcrest

Antakaa vaan vähän enemmän pamppua, kaasua, ja vesitykkiä niin eiköhän ne opi käyttäytymään kuten kunnon ihmiset.


2SPE

Stubbin kommenttia odotellessa miten tämä ei pidä paikkansa, kaikki on siellä hyvin!


[deleted]

[удалено]


Normaali_Ihminen

Tavallaan joo jos premissinä on Islam kulttuurin ja Länsimaa kulttuurin kollisio.


ifearmibs

Se on jännä kun Pietari taitaa edelleenkin olla rauhallisempi kuin nuo Ruotsin ongelmakaupungit.


Coffeefer

Aika moni paikka on rauhallisempi kun joku paikka missä on nyt ongelmia.


karit00

Helsingin Sanomat kertoi äskettäin [Viron Narvan venäläisvähemmistöstä](https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008710530.html) ja näiden osan haluttomuudesta sopeutua ja integroitua virolaiseen yhteiskuntaan. Narvan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Vladimir Zavoronkov haluaisi edistää integroitumista vähentämällä kielitaitovaatimuksia: > ”Kansalaisuuden saamista pitäisi helpottaa. He ovat asuneet Virossa vuosikymmeniä. Kansalaisuus integroisi heidät Viroon kiinteämmin”, Zavoronkov sanoo. Viron presidentillä oli asiaan hyvä kommentti: > ”Kansalaisuus ei ole lahja. Joitain asioita täytyy voida edellyttää. Pitää muistaa, että monessa maassa on vaikeampi saada kansalaisuus kuin Virossa.” Viron pääministerillä Kaja Kallaksella oli myös realistinen näkemys pienten kansojen ja suurten maahanmuuttajaryhmien suhteista: > ”Koko maailmassa ainoastaan miljoona ihmistä puhuu viroa. Venäjää puhuu 275 miljoonaa ihmistä. Jos sanomme, että viron kielen opiskelu ei ole tarpeellista, kielemme joutuu uhatuksi. Mikään ei uhkaa venäjän kieltä.” Baltian maat ovat kehittyneet ja menestyneet viimeiset 20 vuotta, koska ovat tehneet politiikkaa sen pohjalta, millainen maailma on, eikä millainen sen toivoisi olevan. Baltian maiden realistinen suhtautuminen niin Venäjään kuin maahanmuuttoon on johtanut päätöksiin, jotka ovat suojelleet maita kriiseiltä ja edistäneet niiden kansojen asemaa. Samaa realismia toivoisi myös pohjoismaiseen maahanmuuttokeskusteluun. Ruotsin tilanne on saatu aikaan silmien ummistamisella tosiasioilta ja tuhoisan maahanmuuttopolitiikan pakkomielteisellä harjoittamisella kaikki vastaväitteet vaientaen. Koska ongelmiin ei ole saanut puuttua silloin kun niitä tietoisesti aiheutettiin, tilanne on päässyt siihen pisteeseen, että on vaikea nähdä, miten niitä enää edes voisi ratkaista. Suomi ei ole onneksi yhtä pitkällä tällä tiellä, mutta nyt viimeistään on syytä lopettaa kaikkinainen haihattelu maan turvallisuuteen vaikuttavassa politiikassa, oli kyse sitten kuvitellusta Venäjän ymmärtämisestä, tai toiveajattelusta kehitysmaalaisten maahanmuuttajien sopeutumisesta Eurooppaan. Todellisuus ei välitä siitä, mitä ideologinen oppirakennelma väittää, ja Ruotsi on syytä nähdä varoittavana esimerkkinä mitä tapahtuu, kun kokonainen maa korvaa todellisuudentajun toiveajattelulla.


Ammarnat

On jotenkin huvittavaa että Viro näyttää nykyään olevan monessa asiassa Suomea edellä ja siellä tehdään asioita oikeaan suuntaan. Esimerkiksi tuo presidentin kommentti kansalaisuudesta, eläkepyramidin lakkauttaminen, verotus... Viro taitaa olla seuraava Suomi.


SeKomentaja

Muiden kommenttien innostamana kiinnostais kyllä kuulla ratkaisuja tälläiseen toimintaan.


Spicenapu

Ei ole olemassa helppoa ratkaisua. Sen takia me jotkut olemme niin kovaäänisesti mesonneet lähi-idän maiden maahanmuutosta Suomessa ettei täällä jouduta samaan asemaan, mutta pitkälti näyttää siltä että kukaan ei kuuntele ja ainoa mitä tapahtuu on että julkisesti leimataan rasistiksi. Isoja päätöksiä tehtäessä ei riitä että toivotaan että kaikki menee hyvin. Poliitikoilla pitää olla rohkeutta tehdä vastuullisia ja faktoihin pohjautuvia päätöksiä silläkin riskillä että joku haukkuu rasistiksi, ja kansalaisten täytyy tällaista päätöksentekoa vaatia ja laittaa ne vastuuseen jotka eivät niin tee. Liian moni on kuitenkin valinnut helpon tien ja teeskentelee ettei näe ilmiselviä asioita edessään.


Lazy_Attempt_1967

Voisi alottaa sillä, että mellakkapoliisit ei juokse karkuun vaan pidättää jokasen kivenheittäjän ja autonpolttajan ja parivuotta vankilaan. Karkotus niille kenellä ei ole maan kansalaisuutta, toki suurinosa näistä omaavat varmaan Ruotsin kansalaisuuden.


rasvamakkaraton

Jos vasemmiston antaa tuhota maan kulttuurin ja yhtenäisyyden, niin ei siihen jälkikäteen ole mitään maagisia ratkaisuja enää. Ratkaisu on että niiden ei anneta alunperinkään tehdä sitä, missä Ruotsi on täysin epäonnistunut, ja Suomikin kohtalaisen akuutisti.


InternalMaize

Veikkaan että sekularisointi on tässä vaiheessa kaikkein realistisin vaihtoehto. En tiedä onko sitä mahdollista tehdä mitenkään muuten kuin tarkoituksella ns. kulttuurin rikkomisella eli puuttumalla uskonnon harjoittamisen osa-alueisiin rajoituksilla/kielloilla. Suomessa tilanne on sinänsä erilainen, että meillä ei ole tämänlaisia rinnakkaisyhteiskuntia, joten mitään yhtä vakavaa puuttumista ihmisoikeuksiin ei tarvita.


Lahihunaja

[Suuriin kaupunkeihin on syntymässä alueita, joilla suomen kielen taito rapistuu – koulun johtaja kuvailee lasten puhuvan ”varissuomea”](https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008385500.html) (IS 2021)


Mescman

"Tätä asiaa hyssytellään, kun ajatellaan, että ei haluta leimautua. Se on todella paha juttu, koska nämä ovat oikeita ongelmia, eivätkä ne katoa odottelemalla. Tilanne heikentyy jatkuvasti." Tässäpä se hyvin tiivistyy.... Toki asialle olisi voinut tehdä jotain jo 10v sitten. Kohta voidaankin ihmetellä, miksi Suomessa on valtavasti kielitaidottomia nuoria jotka eivät pääse töihin minnekään.


cykaface

>että meillä ei ole tämänlaisia rinnakkaisyhteiskuntia vielä*. Ruotsin tie on kyllä silti meidän tie. Johan se on poliisinkin mielestä jo alkanut


InternalMaize

Poliisin mielestä me olemme "ruotsin tiellä"? Pistäppä linkki


cykaface

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/rikosylikomisario-nuorisorikollisjengeista-olemme-todella-vahvasti-tanskan-ja-ruotsin-tiella-tallainen-on-rikollisjengi-mantaqa/8227086#gs.xorgt0


Normaali_Ihminen

Uskonnollisin harjoittamisen osa-alueisiin kajoaminen vaatisi lainsäädäntö muutoksia (jopa perustuslain tasolla, koska vahva oikeus harjoittaa omaa kasvatusta, uskontoa). Jos me oikeasti halutaan ratkoa tämän ennen kuin siitä tulee ongelma meilläkin niin tämä in tehtävä 4 hallituskauden aikana.


Markus_H

Jos aikakoneen keksimistä ei lasketa, niin en näe mitään ratkaisuja, jotka noudattavat länsimaisen oikeusvaltion periaatteita. Kehityksen väistämätön lopputulos on maan päätyminen Pohjoismaiden Etelä-Afrikaksi. Sama kohtalo on Suomella, jos muutoksia ei tehdä nyt.


Aybram

Ei tätä ongelmaa voi ratkaista muuten kuin vuosikymmeniä kestävän sosioekonomisen ja kulttuurisen kehityksen avulla.


[deleted]

[удалено]


[deleted]

[удалено]


halfmanhalfnelsson

Tervetuloa kitkemään, voit aloittaa minusta.


Deep-Strawberry2182

Vihervassarin utopia on täällä.


CptPicard

En mä nyt jaksa jotain randomia tyyppiä tulla erikseen kitkemään mutta toki osani yritän aina tehdä kun vihervassareita elämässä vastaan tulee.


Mosh83

Segregaation tulosta. Vaikka Suomessa olisikin muutama maahanmuuttajapainoinen kaupunginosa, on seassa myös vahvasti kantaväestöä. Se oikeastaan toimii ihan hyvin. Vaikka maahanmuuttoa vastustaisikin, on oikeastaan kaikkien etu tulla asian kanssa toimeen, niin integraatio on helpompaa. Itä-Helsingissä eläneenä on pakko sanoa, että ongelmia maahanmuuttajataustaisten kanssa ei ole koskaan ollut. Paikallisväestön kanssa harvemmin, mutta ei toi pyörä pihalta ollut maahanmuuttajan alla kun jäi kiinni teossa. Todella suuri osa mamuista myös pyrkii ahkerasti töihin ja ovat myös tehneet työnsä hyvin.


Tarballs-87

>Vaikka maahanmuuttoa vastustaisikin, on oikeastaan kaikkien etu tulla asian kanssa toimeen, niin integraatio on helpompaa. Miksi tämä maaginen ”integraatio” ei missään onnistu? Eikö Ruotsi ole juuri yksi suvaitsevampia maita?


Mosh83

Suomessa nyt ei kummemmin näy mitään mellakoita tai ole syntynyt sellaisia slummeja, ettei edes virkavalta uskaltaisi pailkalle. Yksi syy varmasti se, ettei meillä ole yhtä paljon maahanmuuttajia kuin ruotsissa, mutta toisekseen kaupunkisuunnittelussa on kehitetty alueita, joissa on sekä omistus- että vuoka-asuntoja. Itse en ole kokenut ongelmaa näillä "ongelma-alueilla". Kontulan ostarilla esimerkiksi valtaosa näistä ongelmatapauksista on täysin kantaväestöön kuuluvaa sakkia. Yleistäminen ja vastakkainasettelu ei ainakaan auta ketään, kaikista vähiten itseä jos kärvistelee ennakkoluulojen ja vihan täyttämässä ajatusmaailmassa.