T O P
The_Hero_Reddit_Dese

Persut ovat vuosia ilmaisseet huoltansa, kun lähes minne tahansa muualle laitetaan resursseja vanhustenhoidon sijaan. Nyt kun olisi oikea tilaisuus ottaa aiheeksi ja lähteä korjaamaan vanhustenhoitoa, niin mistä persut puhuvat? Bensan hinnasta (kaipa maahanmuuttajat olivat liian vaikea palikka sovittaa tähän laatikkoon).


Plane-Ad-3761

Onko kenelläkään dataa siitä, montako Persuja käsittelevää lankaa tänne tulee päivittäin?


sefsefsfdddef

Jos pakolaisilta kysytään miksi he tulivat Suomeen on monelle vastaus ilmiselvä: "Tulimme nostamaan bensan hinnan 3 € per litra". Kuka pelastaisi meidät tältä kauhealta kohtalolta? Kuka vastaa kutsuun? Kuka tekee sen mitä tilattiin? /s


ellilaamamaalille

Venäläiset! Bensa on varmaan halvempaa siellä. Piruuttani en laita ässää tähän.


Erakko

No eihän se vaikuta kun Suomessa lisättävät verot ja maksut. " Esimerkiksi maaliskuussa 2020 bensiinin kuluttajahinnasta keskimäärin 65-70 % muodostui erilaisista veroista." [https://www.aut.fi/tieliikenne/liikenteen\_verotus/polttonesteiden\_verotus](https://www.aut.fi/tieliikenne/liikenteen_verotus/polttonesteiden_verotus) Suomi on yksi maailman kalleimmista maista mitä tulee bensaan/dieseliin.


fuckyouall2011

Nyt on puhuttu bensan hinnan noususta. Siihen on vaikuttanut lähinnä maailmanmarkkinahinta. Persut heittelee veroalennus-otsikoita, muttei heille ole mitään ratkaisua, mistä ne rahat otettaisiin tämän jälkeen.


roensyroelli

> Nyt on puhuttu bensan hinnan noususta. Siihen on vaikuttanut lähinnä maailmanmarkkinahinta. Tämänhetkiseen nousuun kyllä. Niitä veroja korotettiinkin ovelasti silloin pari vuotta sitten, kun markkinahinnat olivat alhaalla. Nyt niiden korotusten seuraukset näkyvät.


Erakko

Vastasin kuvan kahteen ekaan lauseeseen mikä ei pidä paikkansa. Suomessa hintaan vaikuttaa enemmän verot ja maksut kuin maailmanmarkkinahinta.


Insha1982

Hinnan nousuun vaikuttaa markkinahinta enemmän, veroprosentin pysyessä samana.


welcomebackcoxer

Kuvan ensimmäinen boldattu lause ei puhu hinnan noususta vaan pelkästä hinnasta. Kuvan tekijä tehnyt vähän persumaisen mainosvirheen. Mikä on tietysti hilpeyttä herättävää, koska selvästi yrittää heitä kritisoida.


mandiko

OP:n tekstissä joo vähän väärin ilmaistu, mutta persujen omassa mainoksessa puhutaan selkeästi hinnan korotuksesta.


maailmanpaskinnalle

Hinnan nousustahan keskustelu on yleisesti ollut. Varmaan selvää kaikille.


Redpants_McBoatshoe

Eihän tuossa edes puhuttu bensan hinnan yleisestä noususta?


Erakko

Ei tuossa puhuta noususta.


Insha1982

Mutta mainos, johon viitataan on "äänestä bensan hinnan korottajat ulos", siinä puhutaan. Aika saivarteluksi menee teillä.


Erakko

Jos meinaat tehdä vittuilu memejä niin tee ne edes oikein. Sitä ei voi tiedä mitä persut on typottanu alkuperäisiin postereihin.


Redpants_McBoatshoe

Saivarteluksi vissiin menee kun faktat eivät sovi yhteen kokemisesi kanssa. Pointti on että hinnan korottamisesta puhuminen on eri asia kuin hinnan noususta.


teekal

Itse olen käsittänyt, että perussuomalaisten mielestä sopivia säästökohteita olisivat maahanmuutto ja "ilmastovouhotus". Jokainen voi sitten itse miettiä, että onko em. asioista mitään järkeä säästää sen eteen, että saadaan polttoaineen verotusta alaspäin.


[deleted]

>Äänestetään bensan hinnan korottaajat ulos Viittako tämä persuihin? He nimittäin olivat korottamassa bensan hintaa Sipilän hallituksessa.[Jani Mäkelä perusteli sanomalla "joskus on tehtävä ikäviä ratkaisuja".](https://twitter.com/oula_silver/status/1481340056493297664)


ryppyotsa

Nehän äänestettiin ulos. Persuista nimittäin.


[deleted]

Hmm? Kyllä siellä on Jani Mäkelät ja kumppanit edelleen persuissa vaikka äänestivät bensan veronkorotuksen puolesta.


fuckyouall2011

sitähän juuri kuvassa sanoinkin


Atreaia

Väitteesi ovat vääriä. Tynnyrin hinta ja Suomen bensan hinta eivät korreloi toisiaan vahvasti. Koronavuotena, kun barrelin hinta oli nollassa tai negatiivinen niin emme nähneet euron hintoja. Pitää paikkansa, että aluevaltuustoilla ei ole päätösvaltaa bensaverojen suhteen, mutta aluevaltuustojen vastuuseen kuuluu mm. pelastuslaitokset ja muu liikenne niin heidän tulee ottaa huomioon muissa kustannusasioissa bensan hinta. "Äänestä bensan hinnan korottajat ulos" on vain viraalia markkinointia. Näyttää tepsivän. Voimme varmaan olla kaikki samaam ieltä, että 2016 persut ovat hyvin eri puolue linjaltaan ja väeltään kuin tänäpäivänä. 2016 perust = 2022 siniset.


The_Hero_Reddit_Dese

>"Äänestä bensan hinnan korottajat ulos" on vain viraalia markkinointia. Tässä voisi miettiä, että mikä lopulta on markkinoinnin ja vaalilupauksen ero, ja että kuinka sopivaa on tehdä harhaanjohtavaa markkinointia. Sopivasti se olikin perussuomalainen poliitikko, joka kuuluisasti sanoi, että "Näin nämä asiat koetaan." Ei ole väliä, että aluevaltuustoissa ei bensan hinnasta päätetä. Ei ole väliä, että samat bensan hinnalla keppihevostelevat kärkipersutkin ovat aiemmin äänestäneet bensan hinnan korotuksen puolesta. Tässä ollaan juurikin totuudenjälkeisen politiikan ytimessä: vain tunteella on väliä. Harmillisesti siinä tunteiden kuohunnassa unohtuu, että sote-asioissa olisi myös oikeitakin ongelmia ratkottavana. Nyt ne ongelmat jäävät aiheina toissijaiseksi persujen markkinointiosastolla luotujen mielikuvien takia.


Atreaia

En ymmärrä, miten voidaan irroittaa Suomen poliittiset puolueet täysin siitä, mitä ne ajavat aluevaaleista. Ei näissä vaaleissa AINOASTAAN ole kyse aluevaaleista ja, mistä siellä päätetään. Mitä enemmän jollakin puolueella on millä tahansa tasolla valtaa sitä paremmat mahdollisuudet on vaikuttaa kaikilla näillä tasoilla niihin asioihin, mitä heidän kannattajansa haluavat ajaa. Sinun ajatuksiesi mukaan jos vaikka Keskusta ei lähtisi ollenkaan näihin vaaleihin niin se ei vaikuttaisi heidän kannatukseensa eduskuntatasolla? En suostu hyväksymään tätä ajatuksenkulkua, täyttä mielukuvitusmaailmaa.


The_Hero_Reddit_Dese

Sinähän olet väärässä. Vaikka persut jotenkin saisivat jokaikisen aluevaltuustopaikan, ei heillä siltikään ole mitään keinoja vaikuttaa sieltä käsin bensan hintaan, ellei heillä ole tarpeeksi paikkoja eduskunnassa. Eduskuntavaaleista sen sijaan voisi realistisesti tehdä bensavaalit, sillä siellä voidaan vaikuttaa bensan hintaan. Siispä persut puhuvat tässä aiheen ohi nostaakseen yleistä kannatusta, yrittävät vedota vaalikarjan tunteisiin. Sinä tässä taidat elää mielikuvitustunnemaailmoissa, kun höpiset täysin aiheen ohi jotain jättäytymisellä vaaleista kokonaan pois. Sen sijaan minä hyvin selvästi ilmaisin, että näissä vaaleissa olisi oikeitakin ongelmia ratkottavana, joihin persut eivät jostain syystä halua tarttua. Voiko tämän siis tulkita niin, että persuilla ei ole mitään konkreettista tarjottavaa aluevaaleihin, vaan pelkästään persujen bensalenkkareita, joilla ei ollut mitään kiinnostusta perehtyä oikeisiin sote-ongelmiin.


Atreaia

Vastaatko kysymykseeni? Jos Keskusta jättäytyisi pois aluevaaleista niin olisiko heillä tulevaisuudessa vähemmän mahdollisuuksia vaikuttaa yhtään mihinkään eduskuntapuolueena, eli laskisiko heidän kannatuksensa? Tähän on ainoastaan yksi oikea vastaus.


The_Hero_Reddit_Dese

Jos keskusta jättäytyisi pois aluevaaleista, laskisiko se heidän kannatustansa? En tiedä. En tunne vastaavanlaisia tapauksia, että menisin mitään varmuutta ilmaisemaan. Kerro sinä, kun sinulla ilmeisesti tietoa on, sekä mikä pointti tuon kysymyksen tivaamisella oikein on.


Atreaia

Pointti on, että aluevaalit ja kuntavaalit ehdottomasti vaikuttavat eduskuntavaaleihin, jossa päätetään bensan verotuksesta. JOPA SAMAT IHMISET TULEVAT ISTUMAAN SAMOISSA PÖYDISSÄ.


The_Hero_Reddit_Dese

Niin miten ne nyt oikein vaikuttavat eduskuntavaaleihin? Se perustelusi jäi hieman hämäräksi. Noh, asia kuitenkin on juuri kuten arvelinkin: persuilla ei ole mitään tarjottavaa aluevaaleihin. He tähtäävät tällä vain eduskuntaan. Vastedes aion nauraa räkäisesti, jos he taivastelevat vielä vanhusten huonoilla oloilla.


Kryomaani

> "Äänestä bensan hinnan korottajat ulos" on vain viraalia markkinointia. Mielenkiintoinen kiertoilmaus "tahalliselle harhaanjohtamiselle", sillä kenelle tahansa aluevaaleihin tutustuneelle on päivänselvää että näillä vaaleila ei ole mitään tekemistä bensan hinnan kanssa.


Atreaia

Jos olet sitä mieltä, että aluevaalien voitto ja kannatus ei vaikuta myös kunta- ja eduskuntavaalien kannatukseen niin olet oikeassa tässä mielipiteessä. Realistisesti ja objektiivisesti mielipide on väärä.


Suolirusetti

Äänestä saudiprinssit ulos aluevaltuustoista!


ryppyotsa

>Veroja paljon enemmän bensan hintaan vaikuttaa öljyn maailmanmarkkinahinnan kehitys. Tämä juttu ei oikein tuo tuota väitettä: [https://www.iltalehti.fi/autouutiset/a/2071fa60-ec3c-4b0e-81d1-85c28c5fcd7e](https://www.iltalehti.fi/autouutiset/a/2071fa60-ec3c-4b0e-81d1-85c28c5fcd7e) >AFRY Management Consulting laati kolmen ministeriön toimeksiannosta selvityksen, jossa laskettiin jakeluvelvoitteen tuomat muutokset bensapumpuilla. > >Jo nykyisillä päätöksillä jakeluvelvoite tulee nousemaan vuoteen 2030 mennessä 30 prosenttiin. Raportin arviossa se nostaa dieselin hintaa 12–22 senttiä litralta. Lisäksi markkinahintojen muutosten on arvioitu nostavan hintaa 18 sentillä litralta.


Lerouhouette

Kuinka niin? Lainaamassasi kohdassahan arvioidaan markkinahinnoista johtuva muutos keskimäärin suuremmaksi kuin jakeluvelvoitteesta aiheutuvat muutokset eikä jakeluvelvoite edes ole vero.


maailmanpaskinnalle

Sun lainaamassa pätkässä sanotaan toisin kuin itse samalla intät. "jakeluvelvoite nostaa dieselin hintaa 12–22 senttiä litralta ... markkinahintojen muutosten on arvioitu nostavan hintaa 18 sentillä litralta". Lisäksi tämänhetkinen valitus johtuu jo tapahtuneesta noususta mikä on markkinahinnoista johtuvaa.


ryppyotsa

Mutta eihän tässä ole kyse valituksesta vaan vaalimainoksesta.


maailmanpaskinnalle

Täh? Bensan hinnan nousustahan ne valittavat niissä.


JaanaLuo

Suomessa itseasiassa bensan hinnasta veroa on ylipuolet. Toisin on esim Yhdysvalloissa, jossa veropolitiikalla ei paljoa saa hintaa alaspäin, jos öljynhinta vaikka tuplaantuisi. Suomessa puolestaan öljynhinta voisi vaikka tuplaantua, sen näkymättä hinnassa, jos verotusta kevennettäisiin samassa suhteessa. Siitä olen samaa mieltä, että aluevaaleissa bensanhinnalla ei paljoa ole merkitystä, mutta se että virheellistä faktaa oijotaan virheellisellä faktalla on puhdas syöttö heidän lapaan, joita yrittää kumota.


Saatana_official

Polttoaineiden valmistevero on kiinteä. Ainoastaaan arvonlisävero laeketaan prosenttiosuutena kokonaishinnasta. Eli polttoaineiden hinnannousu johtuu lähes yksinomaan polttoaineden verottoman hinnan noususta. Tästä kaikesta seuraa vielä: (Nyt kaikki persut, ottakaa paperipussi lähettyville, jotta voitte hengittää siihen) Vihervassarihallituksen aikana verojen osuus polttoaineiden kokonaishinnasta on laskenut!