T O P
  • By -

LordMorio

Ainakin Turussa maksu jäädytetään oikaisuvaatimuksen käsittelyn ajaksi.


IhartGeno

Luulis että sama homma täällä, täytyy seurata tilannetta


Puusilm4

Itse olen elämässäni saanut kaksi pysäköintivirhemaksua mutta molemmat kumottiin. Kävin myöhemmin laatimassa oikaisuvaatimuksen koska pysäköintiajan ylittyessä olin molemmissa tapauksissa sairaalassa, joten maksut kumottiin ja muutettiin huomautuksiksi muutaman päivän kuluessa oikaisuvaatimuksen tekemisestä. Kannattaa siis valittaa ja jos ei 8.2. mennessä kuulu mitään, maksa se. Jos se myöhemmin oikaistaan niin saat rahasi takaisin.


KapteeniKoukku

Oliko kyseessä kiekkopaikka? Eli onko siinä liikennemerkissä kiekon kuva? Ainakin Helsingissä on 24h pysäköintialueita joissa ei käytetä kiekkoa. Se raja on tasan 24 h, ei mitään pyöristystä. Minusta kuulostaa siltä että pysäköit yli 24 h.


IhartGeno

Tämä täytyy käydä tosiaan tarkistamassa, en muista oliko siinä kiekon kuvaa ja jos ei niin maksu on aiheellinen


Namell

>Pysäköintivirhemaksu on päivätty 9.1.2022 klo 15:53. Autolla on ajettu eilen ja se on pysäköity hieman ennen klo 16 lauantaina. Eli sait sakon tänään sunnuntaina kello 15:53. Auto oli pysäköity lauantaina ennen kello 16:00 eli olit pysäköityneenä yli sallitut 24 tuntia. Mikä sakossa on virheellistä? Mikäli paikalla ei ole merkkiä joka vaatii pysäköintikiekon ei valvoja sitä edes etsi. On todennäköisesti kirjannut ja kuvannut autosi tuolla paikalla kello 15:52 tai aikaisemmin lauantaina ja antanut sakon kun on ollut vielä siinä sunnuntaina kello 15:53.


AlastairPitt

Eikös se mene niin, että pysäköinti alkaa siitä kellonajasta mikä kiekkoon merkattu eikä ns todellisesta ajasta? Eli jos pysäköinyt klo 15.31 ja laittanut kiekkoon klo 16.00, saa silloin olla 24h29min.


Namell

Vain jos paikalla vaaditaan pysäköintikiekko. Mikäli kiekkoa ei vaadita menee aika todellisen pysäköintiajan mukaan.


IhartGeno

No täytyypä käydä tarkistamassa onko siinä lisäkilpenä tuota parkkikiekon kuvaa, ei tullut yhtään mieleen tätä tarkistaa. Toki tällä perusteella voidaan antaa siis sakko päivittäin, jos auto on ollut aamulla 9 parkissa, jolloin pysäköinninvalvoja käynyt parkkiksella. auton omistaja lähtenyt jonnekin klo 10 ollen poissa vaikka vartin ja jättää samaan vapaaseen ruutuun tullessaan takaisin. -> pysäköinninvalvoja tulee takaisin seuraavan aamuna klo 9 ja kirjoittaa virhemaksun Edit: oletetaan siis että parkkipaikka on sama kuin tässä minun tapauksessa eli 24h parkkis


Namell

Kirjaavat ylös venttiilien asennon. Jos asento ei ole muuttunut tulee sakot. https://www.iltalehti.fi/autot/a/2013103117670543


AstralHippies

Ei varmasti kirjaa kun vaan niissä tapauksissa missä jo lähtökohtaisesti epäilevät väärinkäyttöä.


Turanturan

Saapumisaika pyöristetään, luulitko tosiaan että parkkikiekko laitetaan minuutilleen oikeaan?


Namell

Riippuu siitä vaaditaanko paikalla kiekkoa vai ei. Jos paikalla on vain 24h merkki eikä merkkiä joka vaatii kiekon niin käytetään minuutilleen oikeaa aika. Jos paikalla on 24h ja pysäköintikiekkomerkki niin silloin toimitaan kiekon sääntöjen mukaan. Koska alkuperäinen kirjoittaja sanoo ettei edes lumia pyyhitty ikkunalta veikkaan että kyseisellä paikalla ei ollut kiekkovaatimusta ja sakot menivät sääntöjen mukaan. Pitäisi nähdä kuva paikan pysäköintimerkistä että voisi sanoa varmaksi.


Atreaia

Tuo lainsäädäntö on muuttunut samalla kun vapautui kaikki nämä kiekkojen merkinnät mallit ja värit ym. Nykyään SAA laittaa tarkan saapumisajankohdan.


Baneken

No ainakaan ennen muinoin noita ei edes otettu käräjäoikeudessa käsittelyyn ellei sakko ollut ensin maksettuna.


LordMorio

Ensi kädessä voi pyytää oikaisua kaupungilta (jos on heidän antamansa pysäköintivirhemaksu siis), jolloin ei välttämättä tarvitse mennä oikeuteen asti. Hyväksymisprosentti on tosin matala, Turussa taitavat ilmoittaa sen olevan 5% luokkaa.


roensyroelli

Mitä parkkikiekolla edes tekee, jos sallittu pysäköintiaika on 24 tuntia? Eihän se valvoja voi tietää, onko se ollut siinä tunnin, 13 tuntia vai 25 tuntia.


NH4Cl

Voivat ottaa kuvan rengasventtiilin asennosta ja sen perusteella päätellä onko autoa siirretty vai ei.


Cultural-Page-007

Ja ennenkuin joku väittää muuta: https://yle.fi/uutiset/3-5453340


Greeziii

Mutta miten erottavat onko auto ollut parkissa 13h vai 25h?


madapa91

Varmaan siitä kuinka kauan siitä venttiilien asennon kirjaamisesta on seuraavaan tarkistukseen, missä ne on edelleen samassa asennossa?


NH4Cl

Vastattiin jo aiemmin, eli vaatii tosiaan kaksi käyntiä. Tämän voi tehdä vaikka saman työvuoron aikana pistotarkastuksena. Aamulla käy pyörimässä 24h kiekkopaikalla, ja ottaa silmätikuiksi autot joissa on esim. alle 4h aikaa kiekossa jäljellä. Sitten lounaan jälkeen käy pyörähtämässä samalla paikalla uudestaan ja katsoo onko samat autot edelleen parkissa. Jos on, niin sitten voidaan verrata venttiilien asentoa.


Mehbleh_-

Sama pysäköinninvalvoja todennäköisesti vahtaa samaa parkkipaikkaa useampana päivänä, ja kirjaa kaikki autot ylös. Saattaa jopa asua lähistöllä. Onnistuin kerran saamaan toisen pikavoiton, kun ajattelin, että käyn vain pikaisesti postissa, ja auto sitten takaisin sakkopaikalle mp-parkkiruutuun, josta oli jo tullut lappu (ei ollut yhtään paikkaa vapaana lähistöllä, ja ko. ruutu oli talvisin aina tyhjä). No, se sama pysäköinninvalvoja oli sit välittömästi käynyt lätkäisemässä uuden lapun tuulilasiin, sillä aikaa kun vein paketin sisälle... Ei ollut ylpein hetkeni.


Dstramonium

Oman kämpän vieressä on 24h pysäköintipaikka. Yhteen aikaan kuin oman talonyhtiön parkkis oli rempassa ja paikoista pulaa, kunnan parkkipirkot kävi siellä (ja viereisillä katupaikoilla joissa oli vielä tiukemmat rajoitukset) sakkolappujen perusteella päivittäin. Ilmeisesti ne jotenkin otti kuvia tai merkkasi muuten autoja parkkisella jota ne epäili ettei ole liikuteltu. Joskus maanantai aamuna kattelin kun jollain autolla oli kaksi sakkolappua tuulilasissa kun luultavasti oli olut siinä vähintään koko viikonlopun kuvitellen ettei kukaan voi valvoa näitä 24h paikkoja.


eetuua

Tolla ehkäistään pitkäaikainen säilyttäminen. Tuskin noita yleensä ees valvotaan jos joku ei valita että siellä on peräkärryt taas ollut koko talven ja Mersu lahoaa entisestään.


CasualPetPoisoner

Jätät maksamatta ja poltat parkkifirman pääkonttorin.


Challecgos

Ex pysäköinninvalvoja: perjaatteessa kyseisen maksun pitäisi mitätöityä itsestään tarkistuksessa jos ei ole kerta edes yritetty pyyhkiä tuulilasia lumesta. On pysäköinninvalvojan tehtävä todistaa että auto on ollut kyseisellä paikalla yli sallitun ajan. Ja koska kyseessä on vieläpä yli 12h paikka pitää tämä tehdä aika seurannalla. Ei siis riitä että ottaa kuvan kiekosta (tietenkään, tajuaahan sen jo järjellä).


Cultural-Savings6521

Kukaan ei ole sanonut että oli kiekkopaikka. Nyt parkkipate tarkkana. Kyseessä ollut todnäk 24h paikka jonka aika ylitetty.


Challecgos

>Sain siis pysäköintivirhemaksun sallitun (24h) pysäköintiajan ylityksestä Kuullostaa kyllä aika vahvasti kiekkopaikalta varsinkin kun op mainitsi että hänellä on kiekko autossa.


Cultural-Savings6521

Mainitsi juu, mutta myöhemmissä kommenteissa myönsi ettei tiedä oliko kiekkopaikka vai ei . Selittää miksi parkkipate ei edes etsinyt kiekkoa jos sitä ei tarvita.


Challecgos

Aaah, aivan. Siinä tapauksessa asia on tosiaan erikseen


nutbutterfly

Automaattikiekko. Se on tarra joka liimataan tuulilasin sisäpuolelle ja se on täten aina käytössä.


Ordinary-Finger-8595

Onko auto siis pysäköity eilen 15.53 jälkeen? Jos ei, niin turha valittaa. Ja ymmärsinkö paikan oikein? Tuulilasin oikea alareuna kuskista katsottuna, ei vasen mihin se kiekko laitetaan normaalistk


Cultural-Page-007

kiekon voi jättää vaikka penkille (korkeimman oikeuden päätös). Riittää että se on näkyvillä ja luettavissa tuulilasin kautta [https://yle.fi/uutiset/3-7808256](https://yle.fi/uutiset/3-7808256)


IhartGeno

15:30-16 välillä, niin että tuohon kiekkoon tosiaan jäänyt se klo 16. Eikä parkkipaikalla eilen näkynyt ketään kyttäämässä kun pysäköin. Eikö tässä päde ihan normaalit pysäköintisäännöt, että kiekko asetetaan seuraavan mahdollisen tasa -tai puolituntisen kohdalle?


Cultural-Page-007

pätee. koska laite on merkannut seuraavan puolituntisen (tasa tai puoli) olet pysäköinyt silloin. 7 minsaa aiemmin kuin pysäköintiaika päättyy annettu pysäköintisakko on virheellinen. Tosin kylttien näkeminen helpottaisi eli onko siinä jotain muuta.


LordMorio

> Onko auto siis pysäköity eilen 15.53 jälkeen? Jos ei, niin turha valittaa. Jos kiekon mukaan mennään, niin kiekkoon asetetaan saapumisajaksi klo 16 jos pysäköinti on tapahtunut klo 15:30 - 16:00.


ToniNotti

> Ja ymmärsinkö paikan oikein? Tuulilasin oikea alareuna kuskista katsottuna, ei vasen mihin se kiekko laitetaan normaalistk Jotkut tykkäävät näin tehdä. Helpottaa ehkä pysköintivirkailijan duunia, mutta itse ainakin pidän kuskin paikalla tuota niin voi sitä mittaria säätää helpommin jos on tarve.


IhartGeno

Ja kyllä, siis kuskista katsottuna tuulilasin oikea alareuna. Ei mulla tän kanssa aiemmin mitään ongelmaa ole ollut, useimmilla tutuilla myös oikealla tuo elektroninen kiekko. Tuntuu vaan pysäköinninvalvojan laiskuudelta olla edes tarkistamatta tätä


Cultural-Page-007

https://yle.fi/uutiset/3-7808256


PenisJuiceCocktail

Itsellä on oikeudenkäynti parkkipaten kanssa melkein samankaltaisesta tapahtumasta. En näe syytä miksi et riidoittaisi sakkoa. Soita kuluttajavirastoon.