T O P
Juho1998

Oma vastus 2 kontin oston yhteydessä (bileisiin) "Tuleeko kaikki, sulle?" Vastaus: "Olen alkoholisti." Hiljensi myyjän.


dragonliar

Eihän sitä nyt joka päivä jaksa Alkossa käydä viinaa ostamassa jos menee kolme pulloa vodkaa viikonlopussa.


the_wessi

Johan sitä tällä tärinällä sen verran läikkyy yli.


TMSteol

Ei ne siellä Alkossa sitä vittuilun vuoksi kysy. Alkoholin myyntiä koskevat lait on todella tiukat ja Alko pyrkii noudattamaan niitä jokaista pykälää myöten. Myyjän täytyy siis varmistaa että kaikki tulee omaan käyttöön. Toki kysymyksen muotoilu ja esittäminen on tärkeää ja kysymyksen voi esittää joko kohteliaasti tai vittuilemalla


Laahari

Eipä kyllä pidä paikkaansa, lainsäädäntö pikemminkin hyvin löyhää eikä pakota myyjää tekemään mitään toimenpiteitä. Kuhan ei suoraan myy tietentahtoen alaikäisille


kanhestus

Laki ei pakota Alkon myyjää kysymään, mutta Alko pakottaa. Kuuluu työntekijöiden ns. "yhteisiin pelisääntöihin". Tulee sanomista jos tilanteessa on syytä kysyä, muttei kysy.


kaljalava666

Aika vaihtelevasti kyllä toteuttavat näitä sääntöjä koska itseltä ei koskaan ole kysytty jos on ollut useampi pullo tiukkaa tai viintä


kanhestus

Alkolaisia käsketään kysymään noin, mikäli on vähänkin epäilystä välityksestä. Se on yksi Alkon linjauksista, jota noudatetaan todella matalalla kynnyksellä. Eli myyjä ei todellakaan tuossa tilanteessa halunnut kettuilla, vaan noudatti sääntöä. Kassalla saattoi olla myös myymälän päällikkö, ja nämä kaverit ovat hyvinkin pikkutarkkoja säännöistä ja linjauksista. Tottahan se on, että se on suhteellisen typerä kysymys, koska voihan siihen nyt kuka vain valehdella, ja sen voi helposti tulkita vittuiluna.


QuesoFinlandes

Tällä kysymyksellä kassalla saadaan kuitenkin vastuu siirrettyä ostajalle ja myös jos tilanne olisikin välitys niin on suurempi mahdollisuus, että välittäjä jää miettimään tekoaan, vaikka ei sitä myöntäisi ja kynnys välittää nousee. Myös kyseessä valtion monopoli, joten Alkon tarvitsee olla koko ajan tarkkana, että ei tee minkäänlaisia virheitä, joista saataisiin negatiivista kuvaa lafkasta, mistä johtuu myös tämä matalan kynnyksen kysyminen, niin ikäkontrollien, päihtymysten ja välitysten osalta. Aina joku paikallinen Enbuske löytämässä kuitenkin syyn miten koko Alko yrittää markkinoida alaikäisille viunaa. Eli ei kannata ottaa itteensä, syyttää voi herneen hyväksikäyttäjiä (nenän kautta nautittuna).


OneBigRed

Alkon asiakaspalvelu on ensiluokkaista. Kerran kaverin kanssa oli tenuteltu yön läpi, ja aamulla piti saada lisää juotavaa. Hankin kuskin, ja lähetin kaverin Alkoon. Pyysin tuomaan pullon Jägermeisteria minulle. Alkossa kaveri oli etsinyt Jägeriä hetken tuloksetta, jolloin myyjä oli tullut kysymään miten voi auttaa. Kaveri sanoi etsivänsä Jägeriä, jolloin myyjä ohjasi hänet oikealle hyllylle. Siitä Jäger-pullo matkaan, ja samaa matkaa myyjän kanssa kassalle. Kassalla myyjä sitten otti kaverin ostokset tiskin taakse, ja ilmoitti ettei hänelle myydä päihtymystilan vuoksi. Asiakkaan palvelu oikean tuotteen löytämiseksi kiitettävää, moitimme alkoholilainsäädännön aiheuttamaa kitkaa transaktiotilanteessa. Selvä kuski kävi sitten ostamassa viinat hetkeä myöhemmin, joten juopottelukin sai jatkua onnellisesti.


SergeantCATT

Alkon asiakaspalvelujoilla, verrattuna moniin muihin peruspalveluiden koulutuksiin, on jopa usean viikon intensiivinen asiakaspalvelukoulutus, johon tietenkin liitetään kaikenlaisten alkoholijuomien tietämys/kouluttaminen tiettyyn asteeseen. Myös melkein pakollinen asia valtion monopolilta. Nykyään Alkon myyjät & asiakaspalvelu on erittäin ammatillista ja osaavaa. Sekä juomakoulutus että käytännön palvelun kokemus on hyvää luokkaa


dragonliar

No joo, hämmentävä kokemus olisi ollut ehkä parempi sanavalinta. Ja siis sama myyjä on myös hyvin usein lähi-Alkossa töissä, eikä kertaakaan ole kahden vuoden aikana vastaavasta maininnut, kyllä se meidät alkoholistit tunnistaa. Työtäänhän hän vaan teki, ymmärtäähän tuon. Oma esimerkki oli lähinnä siitä tarpeettomasta vittuilusta.


Setsuuri99

Voihan olla, että myyjä on esimerkiksi havainnut liikkeen ulkopuolella alaikäisiä palloilemassa/etsimässä hakijaa, jolloin tuo kysymys juomien loppusijoituksesta on ihan aiheellinen, vaikka asiakas olisikin itsessään "tuttu".


Express_Opposite

Alkossa vois suurkuluttajille enemmänkin vittuilla, nimimerkillä lasinen lapsuus


Hakobus

Piti ottaa passikuvat, joten marssin lähimpään valokuvaliikkeeseen ja pyysin passikuvia digitaalisena. Myyjä alkoi selittää, että digikuvista tulee ikkunassa olevan paperisen passikuvan hinnan päälle lisämaksu. Selitin, että en tarvitse ollenkaan paperisia. Myyjä sanoi, että se digitaalisten toimittaminen Lupahallinnon kuvapalvelimelle on niin vaativa prosessi, että pitää silti veloittaa paperikuvien hinta + lisämaksu. Sanoin, että se nyt ei ole ollenkaan totta. Myyjä sanoi, että en nyt vaan ymmärrä miten asia toimii, kun se on niin monimutkainen se prosessi. Kiitin ja totesin, että menen naapuriliikkeeseen, jonka jälkeen olisikin onnistunut ikkunassa olevalla hinnalla. Naapuriliikkeessä oli kuvat otettu ja toimitettu palvelimelle nopeammin kuin mitä ekassa liikkeessä meni myyjän kanssa vänkäämiseen.


simosilakka

Aika moni noihinkin kusetuksiin varmaan menee. Itse kävin tuossa kanssa jossain valokuvausliikkeessä kuvalla ja heti kun ehdin kävellä tiskille tervehdittiin ja sanoin että moi no passikuvat, jolloin myyjä näytti heti vasemmalle että no tonne istumaan. Sitten kun sain nörttiryhtini vähän korjattua niin totesi että se on hyvä ja otti kuvat, sitten näytti että tämmöset tuli nää kelvannee ja kysyi haluanko paperisetkin. Sanoin ettei tarvii joten otti rahat ja pyysi puhelinnumeroa, siinä sitten korttia kaivellessa tulikin jo viesti jossa oli vielä vahvistuskoodi mukana. Antoi kuitin ja käyntikortin ja toivotti hyvää päivänjatkoa. Koko operaatio kesti suurinpiirtein saman verran kuin tämän viestin kirjoittaminen :)


0b0101011001001011

Olisipa kaikki aina näin helppoa ja hienoa.


[deleted]

Juuri näin se toimii omassa suosikkipaikassani. Ja vielä mahdollisuus pysäköidä parkkiluolassa ilmaiseksi, silloin kun autolla käy. Koko perheen kuvat keskitetty samaan paikkaan.


kolmis

Itseäkin kyrsii nuo säätäjät ihan hirveästi. Nykyään olen ottanut kuvat itse ja se prosessi on ihan törkeän helppo. Tarvii vaan siedettävän laatuisen kameran ja sopivan valaistuksen ettei tule varjoja. Sitten vaan lähettää ne kuvat sinne palvelimelle lupahallinnon nettipalvelun kautta. Aurinkoisella säällä sain sopivat otettua ulkona käyttäen hyllylevyä taustana ja vanhaa canonin pokkaria kamerana ja koko hommaan meni ehkä noin 20 minuuttia kaikkiaan.


[deleted]

Nykyään kännykkäkuvakin riittää. Hyvä lähtökohta valaisuun on voimakas epäsuora valonlähde eli seinän kautta kannattaa "ampua" esim kirkasvalolampulla.


tanskuu

Powerissa uutta tvtä ostamassa ja kovasti yritti myydä tv kalibrointia. Sanoin että otan vain tv en muuta niin vastauksesi tuli että, "Niin tämmöinen lyhytaikainen sijoitus teillä mielessä". Vastasin että voin kyllä mennä viereiseen giganttiin jos ei kelpaa, niin heti lähti katsomaan että löytyykö varastosta.


Chikuaani

kalibrointi on muutenkin kusetus lisäpalvelu. Kalibrointi tehdään yleensä käsin loistelamppujen alla varastolla ennen toimitusta. Sitten viet kotiin, joudut kuitenkin säätään sen omasta takaa kun säädetty erittäin valoisassa tilassa jo valmiiksi vitulleen. Lähde: toimitin "kalibroituja" lisäpalvelutelkkareita gigantilta asiakkaille, ja porasin seinään telineet yms ja asensin, "kalibroidut" telkkarin kuvat on aina vitullaan ja valotus nollissa ja sitten asiakkaat haluaa lähettää ne takaisin "uudelleenkalibroitavaksi" ja yritän perkele siinä sanoa että nää asetukset on tehty erittäin valoisassa tilassa ja teidän kynttilätuikuilla valaistussa olohuoneessa ne asetukset on huonot, voinko tehdä ne teille itse, vastaus on ei. Yhdelle asiakkaalle vietiin kolmeen kertaan kalibroitu telkkari ja kertaakaan ei kelvannut se vitun käsin kalibroiminen paikan päällä ilmaiseksi.


simojk

Erikoista koska SDR-kuva standardin mukaan kalibroituna olisi vain 100 cd/m² kirkkaudeltaan. Tosin käytännössä kotona jonkin verran taustavaloa yleensä on, joten target-tasoksi kannattaa määrittää hieman enemmän. Mitä tasoa sitten Gigantissa käytettiin?


Viljami32

Muutenkin lähtökohtaisesti oon saanu aina Powerissa aika heikkoa palvelua. Mentiin isälle ostaan uutta puhelinta, malli oli valmiiksi päätetty ja silti myyjä yrittää vängätä et ostakaa tää Nokian malli mielummin. Lisäksi päälle nää pakolliset liittymäkaupat ja vastaavat, sinänsä ihan surullista et ollaan menty siihen missä myyjien on pakko tyrkyttää tuotteen päälle turhaa roskaa saadakseen leipänsä.


Castform5

Puhelinkaupoilla olen nykyään tottunu vaan siihen, että ostan kapulan suoraan vaan netistä. Huomattavasti helpompaa kun kukaan ei lähde tarpeettomia lisäpalveluita tunkemaan.


realFasterThanLight

Mulla on ollut hauskoja kokemuksia noista tv-kalibraatiokauppiaista. Mulle on sanottu myyntipuheissa palvelun tarpeellisuutta epäiltyäni, että kalibrointilaite on ihmissilmää tarkempi. Se on epäilemättä totta, mutta myyntipuheena huono koska mulle ollaan siis myymässä niin pieniä muutoksia etten pysty itse niitä silmilläni havaitsemaan. Ruudut pitäisi myös lähtökohtaisesti kalibroida siinä ympäristössä johon ne tulevat, koska se miten ihminen havaitsee värit riippuu siitä, minkä värinen ympäristö on. [Tämän myöntää myös esimeriksi Gigantti itse.](https://www.gigantti.fi/cms/television-kuvan-optimointi/television-kuvan-optimointi/) Huhujen mukaan Gigantilla oli myös joskus kuulemma tapana vain kalibroida yksi televisio ja sitten kopioida asetukset muihin saman mallin televisioihin, joka tekee kalibroinnista niin ikään täysin turhaa koska paneelit ovat yksilöitä. En tiedä tekevätkö enää niin. E: [Eivätpä mainosta enää ainakaan tällä sivullaan kalibrointia, vaan sanovat suoraan että katsovat listasta asetukset jota kutsuvat "kuvan optimoinniksi", parittavat kaukosäätimen ja päivittävät käyttöjärjestelmän huokeaan 169€ hintaan.](https://www.gigantti.fi/cms/television-kuvan-optimointi/television-kuvan-optimointi/) Ammattimaisesta kalibroinnista voisin kuvitella maksavani, mutta se tapa millä nuo Powerit ja Gigantit sitä tekevät on täyttä käärmeöljykauppaa. [Neljännes ihmisistä kuulemma sellaisen kuitenkin sortuu ostamaan.](https://www.iltalehti.fi/digi/a/2016080221989841)


MatiMati918

>Ota käyttöön liikekompensaatio Omasta mielestä aika paska ohje gigantilta. Ainakin itselle television kalibroingi tai optimointi tarkoittaa muun muassa sitä, että otetaan kaikki tälläiset ns. jälkikäsittely efektit pois päältä, jotta sisältö näyttää mahdollisemman alkuperäiseltä. Olisin aika vihainen, jos maksaisin kalibroinnista ja siellä olisi vielä joku TruMotion päällä. Toki TrueMotionin voi pitää päällä, jos siitä tykkää, mutta se sitten taas on subjektiivinen mieltymys, eikä mitään kuvan optimointia.


Chikuaani

Kyllä, on kusetusta lähde: olin kuljettaja gigantin toimituksille ja olen myös tehnyt kalibrointeja.


[deleted]

[удалено]


Luutamo

> kalibrointilaite on ihmissilmää tarkempi Tässä vaiheessa on hyvä todeta, että jos ihmissilmä ei erota eroa niin mikä hyöty kalibroinnista edes on.


Emsalek

Olin itse kerran Gigantin KnowHow-pisteellä töissä, jossa just kalibroitiin töllöjä. Katsottiin mitä mallia oli, malli johonkin tietokoneen appiin, tulostettiin sieltä oikeat asetukset töllölle, avattiin laatikko, laitettiin oikeat asetukset ja takasin laatikkoon.


tanskuu

Ei oo vaikuttanut pätkääkään katsomis kokemukseen että en ottanut kalibrointia. Ois kuitenkin maksanu 200e lisää ja itellä ei ollu tietoa että onko mitään hyötyä.


SovereignNation

Tuolla hinnalla kannattaa ostaa se kalibrointilaite itse ja kavereille vaikka kympillä tarjota että saa vähän kaljarahaa takaisin.


littlearnolds

Tutta osti kans töllön gigantista, ei halunnut kalibrointia. Vänkäämisen jälkeen sai varastolta töllön, joka olikin ”viimeinen” ja valmiiksi kalibroitu. Taitaa olla kaikki jo valmiiksi kalibroitu ja koitetaan vaa rahastaa tällä extraa, vaikka sen saa joka tapauksessa ilmaiseksi? Taitaa myyjien provikkapalkat olla ainoa syy näihinkin hömpötyksiin…


Kaanta39

Täällä lähes identtinen kokemus. Tästä on vielä aikaa melko kauan, tyyliin kun älytelkut oli vielä suhteellisen uusia. Pitkän aikaa tiskillä tivattuani valmiskalibroinnista ja sen tarpeellisuudesta sanoin että jos en tosiaan itse sitä saa paikanpäällä hoidettua, niin tuttavapiiristä ja sukulaisista löytyy ihmisiä jotka viihde-elektroniikan parissa työskentelee. Myyjä tiuskasi jotain tyyliin ”omapa on asiasi” ja lähti lompsimaan takahuoneeseen josta kyseistä mallia kumma kyllä löytyikin vain yksi joka oli valmiiksi kalibroitu. Tein kalibroinnin kuitenkin uusiksi suht pimeään asuntooni sopivaksi.


Muhaattioust

Vastaan tuntemattomiin numeroihin syystä x ja jos soittaja on myyjä, hoidan asian sanomalla olevani niin köyhä, ettei ole varaa siihen mitä he myyvät. Oikeasti ei vaan kiinnosta ostaa puhelimessa ja tuohon tokaisuun myyjät eivät ole viitsineet lähteä väittämään vastaan. Kerran nuori miesmyyjä myi mulle lehteä ja alkoi kuitenkin vänkää, että "et sä nyt niin köyhä voi olla että ei ole varaa paria kymppiä maksaa kuussa" ja alkoi vielä kyselee mun tuloista ilmeisesti tehdäkseen oman arvionsa mun köyhyydestä. Itteä alkoi jo nauraaa, kun en osannut odottaa tällaista juonenkäännettä. Olihan se tilanteena koominen, kun ite sanoo, ettei ole varaa ja myyjä väittää, että kyllä on. Kaiken lisäksi myytävä lehti oli Arvopaperi, mikä ei varmaan ole ensimmäisenä lukulistalla henkilöillä, joilla talous on tiukalla.


LordMorio

Minun puhelimessani on nappi jolla puhelu katkeaa jos sitä syystä tai toisesta ei halua jatkaa. Jos toisessa päässä on myyjä, keskeytän myyntilitanian sanomalla ei kiitos ja toivottamalla hyvät päivänjatkot. Jos myyjä senkin jälkeen yrittää kaupata jotain painan edellämainittua nappia jolloin puhelu katkeaa ja voin jatkaa sitä mitä olin tekemässä.


no_blankets_son

Sama homma, tuntuu että soittelee nykyään tosi harvoin ku on heittänyt kaikille luuria korvaan viimeset 10 vuotta


embbunen

Mulla on samankaltainen kokemus feissarin kanssa. En muista minkä järjestön feissari oli kyseessä mutta perus "lahjoita 10 euroa kuukaudessa". Perustelin sitten että olen opiskelija ja että en halua sitoutua lahjoittajaksi vähäisten tukieni vuoksi. Feissari sitten päätti aloittaa luennoinnin että miten mun pitäisi talouteni hoitaa että pystyisin lahjoittamaan. Vittumaista tässä oli että tuo feissari lähestyi minua istuessani puistossa ja nauttimassa kesästä ja sitten minun piti poistua paikalta koska tämä ihmistakiainen ei hyväksynyt vastaustani. Oikeastihan näille ei feissareille/myyjille ei ole minkään selityksen velassa että miksi ei halua ostaa tai lahjoittaa vaikka olisikin rahaa polttaa.


_fineday

Kesän kamalin asia ei ole hyttyset, vaan nimenomaan feissarit. Nekin tuntuvat lisääntyvän vuosi vuodelta.


KaatunutPulu

Totta. Hyttystä voi aina läimäistä kunnolla, niin se lakkaa häiritsemästä, mutta ei feissaria oikein voi iskeä avokämmenellä että se lähtisi siitä pörräämästä. Ihan uskomatonta paskea joutua suunnittelemaan reittinsä kaupungilla niin, että kiertelee mutkien ja sisäpihojen kautta välttääkseen feissarialueet.


ScandinavianStoner

Voithan sä tokasta puoliksi huumorilla että lähetkö kiusaamasta vai pitääkö läimäistä? Veikkaan että tajuaa lähteä suosiolla 😂 Edit: Huomasin Soneralla työskennellessä, että parasta sanoa vaan että on töissä kilpailjalla niin jättää kauppiaat hiljaiseksi.


embbunen

Tämäpä! Mua ahdistaa lisäksi se, että kaupassa jossa käyn on AINA sisäänkäynnin kohdalla joko Fortumin tai muun sähkölaitoksen/sanomalehtien/tms myyjiä jotka tarraa hampailla heti nilkkaan kiinni! Olen joutunut siirtämään omat kauppareissut myöhemmäksi illalla jotta ne eivät olisi siellä enää paikalla.


AntiSoShall

Kannattaa sanoa että on sokea. 😎


dragonliar

Heitin joskus ilmaista Hesaria ostoskeskuksessa tarjoavalle lippatukalle ohikulkiessa et "sori, en mä osaa lukea". Heitti samantien takas "en mäkään mut tykkään kattoo siitä kuvia". Repesin ihan täysin ja lippatukkakin virnisti takaisin. Ei ollut vissiin ekaa kertaa kuulemassa huonoa heittoa.


from_cold_north

Hauska :D


HonkForTheDong

Itse tein ensimmäiset kesätyöni 15-vuotiaana lehtien puhelinmyynnissä, ja muistan vieläkin kun neuvottiin "oikea" vastaus juuri tuohon samaan tekosyyhyn. Käskettiin kysymään mitä lehtiä asiakkaalle tällä hetkellä tulee jne. Valehtelematta varmaan n. 9/10 alkoi tyytyväisenä luettelemaan ja kertomaan lukutottumuksistaan.


MrTikkanen

"Joskus tilasin hesarin, mutta teksti oli niin pientä, ettei perssilmällä nähnyt lukea sitä"


CheckPossible4366

Ite aina kun puhelinmyyjä soittaa nii jämäkästi heti kun ilmenee että yrittää mulle kaupata jotain niin ei kiitos ja punasta. Ei niille tarvii mitää alkaa selittää miksi et halua ostaa Aku ankkaa tai muuta vastaavaa.


kukkelii

Kävin jostain Maskun kaltasesta huonekaluliikkeestä kattelemassa tuolia. Fyrkkaa oli, etin jotain tämmöstä keskitason \~500e toimisto/pelituolia. Myyjä heti kättelyssä esittelee kaikista halvimmat vaihtoehdot. Sanoin, että näytä vaan vähän parempia. Siinä hetken kateltua myyjä tokasee "kai ymmärrät, että tää maksaa yli 300€". Totesin vaan, että juu, ymmärrän toki. Osaan lukea. Löyty ihan sopiva 350€ tuoli. Kysyin myyjältä, että onko valmiita vai tarviiko koota ite. Sanoi, että pitää koota. Menin siihen kassalle ja alkoi höpöttämään jotain, että "mehän tarkistetaan aina luottotiedot kun varmaan otat osamaksulla". Kaivoin siinä samalla taskusta rahat (tonnin verran käteistä), ja katoin myyjää hetken, ja sanoin, että eiköhän tää ollut tässä. Jätetään ostamatta. Kummasti muuttu asenne. Hirveesti pyydellään anteeksi ja kyllä onnistuu kaikenmaailman kuljetukset jos sun muuta. Mutta voi vittu jos pitää leimata ihmisiä heti ovesta tultua. Ostin samanlaisen tuolin samaan hintaan muualta, missä ei leimattu heti kun astuu ovesta sisään. Ja ei ollut mikään rasistinen leimaus, vaan en vaan jaksanut pukea jotain hienoa krakaa tuoliostoksille vaan oli kunnon pieruverkkarit ja tukka kampaamatta.


Hakobus

Kuulostaa kovasti Maskulta. Yritin joskus etsiä sieltä huonekaluja, mutta myyjiä ei kiinnostanut vastata kysymyksiin tuotteista. Naispuolinen frendi taas kertoi Masku-käynnistä, että myyjä tytötteli ja vastaili tyyliin ”ei sinun tyttö kannata tuollaisia miettiä”, kun yritti kysellä jostain tuolin ominaisuuksista.


nagevyag

Yrityksen sisäinen ilmapiiri ja kulttuuri on usein perustajansa oloisia ja Toivo Sukari on täysi kusipää.


Luutamo

Eiköhän toi oo vähän myyjä/liikekohtaista. Itse kävin just muutama päivä sitten paikallisessa Maskussa ja sain oikein hyvää palvelua vaikka ihan perus rentulta näytänkin.


Future_Chemistry_631

Varmasti löytyy joka ketjusta huonoja ja hyviä asiakaspalvelioita, ihmisiä nekin on. Jotkut ketjut kouluttaa ja painottaa varmaan enemmän asiakkaiden kohteluun ja puuttuu huonoon toimintaan. Aina voi antaa palautetta joko suoraan tai jollain lomakkeella, jos omaa aikaansa haluaa uhrata, ehkä seuraava asiakas ei sitten joudu kuuntelemaan tälläistä asiatonta kohtelua. Tosin asiakaspalvelu koulutus ei ole asiakkaan vaan esimiesten tehtävä..


dragonliar

Voi vittu. Joo, toi leimaaminen on ihan vitun mukavaa hommaa. Kaveri oli menossa autokaupoille, oli siis aikeissa ostaa vähän parempi auto alle käteisellä, koska oli just tullut kohtuu muhkea perintö ja ei muutenkaan ollut pikkurahasta puutetta. Kaverin rahat ei vaan näy ulospäin. Ei saanut palvelua kyseistä liikkeestä koska tatuoitu ja myös pieruverkkarit jalassa. Käveli viereiselle tontille jossa joku osaava otti kaverin tosissaan ja ajoi sitten edellisen tontin läpi Mazda RX8:lla. Oli kuulemma näkemisen arvoinen ilme.


FinQuarZ

Osa autokaupoista on siitä jänniä, että sinne täytyy pukeutua priimaan jos tahtoo palvelua. Tulee mieleen yks tapaus kun vanhempani olivat vuonna 2012 vaihtamassa autoa uuteen ja soittelivat lähellä olevia autokauppoja läpi vertailen vaihtohintoja. Aikansa vertailtua saivat hyvän tarjouksen silloisesta 11 vuotta vanhasta (mutta hyvin pidetystä) Volvo V70:stä. Myyjä puhelimitse lupaili autosta 5500€ hyvitystä jos auto tulee ajamalla pihaan. Lähtivät sitten käymään kyseisessä liikkeessä ihan omilla jokapäiväisillä vaatteillaan mikä meilläpäin tarkoitti työkenkiä ja flanellipaitaa. Paikalle saavuttuaan ensimmäinen asia mitä myyjä sanoi oli "mitä te tänne tulette likaisilla kengillä?". Tottakai hiukan pöyristyneenä isäni sanoi tulleensa vaihtamaan autoa ja että olivat puhelussa jo puhuneet tästä. Myyjä sanoi muistavansa ja tulevansa katsomaan autoa pihalle. Myyjä tutki autoa ja tuli tulokseen, että auton arvo on 1500€ jos sitäkään. Isäni totesi ettei tällä palvelulla edes 5500€ olisi tarpeeksi hyvä korvaus jotta ostaisimme auton kyseiseltä liikkeeltä. Lähellä sijaitseva Rintajouppi oli taas aivan tuon liikkeen vastakohta. Myyjä löysi vanhempani ennen kuin he kerkesivät edes etsiä myyjää ja hän jopa kysyi kuinka voi auttaa. Autoa tovin tutkiskeltuaan tuli tulokseen 4700€ ja myöhemmin pienen tinkimisen jälkeen 5000€ pois uuden audon auton hinnasta


Nebresto

Internetistä kuultujen juttujen mukaan just semmoset "kodittoman" näköset tyypit jotka tulee ostamaan autoa kannattaa aina ottaa tosissaan, maksavat monesti käteisellä, ja kertaheitolla koko auton. Joko juuri näitä perinnön saajia, tai rikkaita joilla ei vaan kiinnosta. Aloittelijan virhe myyjältä


Caalebbi

Tästä tulikin mieleeni kun olin ostamassa uutta autoa ja BMW oli juuri julkaissut uuden mielenkiintoisen mallin. Menin juttelemaan myyjälle, jolla ei ollut vielä kauheasti tietoa uudesta mallista, mutta hän lupasi lähettää tiedot muutaman päivän sisällä. Olisin luultavasti ostanut auton samantien. Mitään ei kuitenkaan kuulunut, joten päädyin ostamaan Mazdan viereisestä liikkeestä. Muutaman minuutin työllä olisi luultavasti tienannut ihan hyvän provision.


Spicenapu

Kerran ulkomailla yhdessä turistikohteessa menin yksin ravintolaan, mikä on kyllä melkein aina virhe kun kukaan ei halua palvella yksin olevaa kun eivät usko saavansa kunnollista tippiä niin aina jonkin verran joutuu istumaan pöydässä ilman että yksikään tarjoilija tulee kysymään tilausta. Ulkona alkoi satamaan vettä oikein kunnolla ja sisään tuli vanhempi pariskunta sateen suojaan, istuivat minun viereiseen pöytään ja saman tien saivat tarjoilijan. Eivät halunneet tilata yhtään mitään mutta tajusivat että jotain pitää ottaa, joten tilasivat yhden pienen oluen (siis kahdelle henkilölle keskenään). Mulle tuli sentään kunnon ateria ja on mulla ainakin tapana ollut tipata reilusti.


MaiganGleyr

Samasta puljusta tuli aikoinaan ostettua ruokapöytää, sänkyä ja sohvaa kerralla. Olin itse muuttamassa silloisen tyttöystävän kanssa yhteen ja kämppä saatiin vasta seuraavan kuun vaihteeseen, sovittiin että tavara noudetaan vasta silloin, mikä liikkeelle sopi. Eli tavaran noutoon tilauksesta menisi noin kuukausi. Ensimmäinen käynti meni ongelmitta, mutta sitten kotona huomattiin, että liike oli veloittanut 100€ liian vähän. Liike huomasi myös saman ja soitteli perään päivän päästä että tällainen kävi ja kävisittekö vielä tämän puuttuvan maksamassa, voi hoitaa sitten tavaran noudon yhteydessä. Asia selvä, tehdään näin. Meni 3 päivää, soitteli myymäläpäällikkö ja tiukkaan sävyyn vaati että nyt pitäisi rahat saada tai aletaan miettiä jatkotoimia. Mihin tietenkin ihmettelin että mitä mitä ja kerroin miten myyjän kanssa sovittiin. Hieman tämä asenne alkoi vituttamaan, mutta asia oli selvä. Tästä viikko eteenpäin ja kotia pamahti lasku puuttuvasta summasta, eräpäivä HETI. Soittelin liikkeeseen että mitä helvettiä nyt, eikö tämän pitänyt olla jo selvä. Myymäläpäällikkö alkoi ensin inttämään vastaan että toimitettu tavara kyllä maksetaan heti, mutta sitten taisi muistaa että tavara ei vielä edes myymälään tullut ja vastentahtoisesti pahoitteli. Paluu alkuperäiseen suunnitelmaan. Viikko eteenpäin, sähköpostiin pamahtaa ilmoitus tavaran tulleen liikkeeseen. Ja eiköhän siinä perkele ole väärät ruokapöydän tuolit tulleet. Ehdin tuskin viestiä lukea, kun myyjä soittaa ja alkaa tiuskia "tuletteko te nyt hakemaan nämä tavarat täältä?!" Yritin muistuttaa että sovittu myöhempi nouto, niin äijä änkyttää "ei meillä tuollaisia ole!" Sanoin että näinhän me sovittiin, mulle kyllä sopii myös sekin että käyn perumassa kaupat ja haen naapuriliikkeestä. Yllättäen sopi hyvin ja uudet tuolit saatiin myös noutoon mennessä tulemaan. Oppitunnit: A) aina maksu toimituksen/noudon yhteydessä B) kaikki sovitut asiat aina paperille/spostiin C) ei sellaista huonekalua olekkaan, mikä pitäisi käydä Maskusta hakemassa. Saa Sukari hillorahansa muualta.


Juho1998

Yksi kaupungissa asuva miljonääri, joka on tienannut omaisuuden perustamalla yrityksensä tuli samassa kaupungissa olleeseen luksusautonäyttelyyn, jonne persaukiset, kuten allekirjoittanut tuli katsomaan Ferreita. Vuosi 2018. Tämä mies ilmoitti myyjälle: "Ostaisin tuon Ferrarin." Tms. "Myyjä: "Onko rahaa?" No hän pyysi katsomaan verotiedoista "Nönnöönöö" joka keikkuu vieläkin erittäin korkealla maanukunnassa. Kummasti muuttui äänensävy ja luvattiin kuljetusta jne. Hän vittuuntui ja osti kaksi autoa. Tunnisti mut (isän kautta) ja kysyi multa, vieläkö isällä on firma, vastaisin: "Kyllä on, ja meillä ei arvioida asiakkaita pukeutumisen perusteella." Hänellä oli päällään siis "normaalit" housut, sandaalit ja T-paita, olihan kyseessä kesä. Hintaa ehkä 100€, eli ei "näytä" henkilöltä, joka ostaisi ×2 Ferraria, kun vituttaa. Siitä lähtien, en ole ajatellut, että "Ei tuolla farkut/T-paita ukolla ei ole rahaa." Eli helpottaa myyjänä oloa, kun ei arvioi asiakkaan varallisuutta vaatteista.


Overbaron

On muuten jännä ilmiö että palkitaan paskasta asiakaspalvelusta käyttämällä tuplasti rahaa. Mitähän ne siellä ferrarikaupassa tästä oppi?


Hjalomarz

Niillä on ohjeistus miten tunnistaa asiakkaan joka suututtuaan vuotaa tuplahillot.


Juho1998

Sitä en tiedä, mutta hän halusi selvästi näyttää, että rahaa on. Hän on myös aikaisemmin tehnyt samanlainen tempauksen, eli tahtoi näyttää rahan määrää. Autot meni Viroon, sillä hänellä oli/on varasto/talli siellä.


parrukeisari

Opiskeluaikaan oli samassa koulussa ison talon poika joka, jos sai päissään päähänsä että joku epäili ettei hänellä rahat riitä, osti niin paljon viinaa pöytään että "ei jää epäselvyyttä." Hyviä aikoja, tukevia humalia. Kiitos Seppo.


kukkelii

Sen leimaamisen sinänsä ymmärtää, jos kaveri haisee 3 viikkoa vanhalta viinalta ja selkeästi on jäänyt takapuoli pyyhkimättä, mutta jos vaatteet on päällisin puolin ehjät eikä ukko haise kuolemalta, niin ei siitä kukaan tiiä.


Juho1998

Siis hänellä on aina normaalit vaatteet päällään, (farkut, paita ja joku takki päällä) ei mitenkään lunotaansatyöntävä, ei juo viinaa, käy usein kylpylässä {olen nähnyt siellä} ja luultavasti käy kotonaan suihkussa. Ihan normaali suomalainen mies, jolla vaan sattuu olemaan useampi miljoona tilillä. Sellainen+60 pälvikalju ukkeli, josta tuskin tietäisit, kävellessä vastaan kadulla että hän on rikas. Edit: Mielekäs asiakas, ajaa Mercedes G-sarjaisella pihaan ostaa ostokset ja kiittää myyjää poistuessaan.


kukkelii

Juu ei semmosia ihmisiä voi mistään järkevästä syystä leimata. Ihan pimeitä ennakkoluuloja asiakaspalvelijoilta vaan.


Juho1998

Hän opetti 21v Juholle, että myyjä ei ikinä saa olettaa asiakkaan varallisuutta ulkoisesta olemuksesta. Kaikki asiakkaat ovat olleet sen jälkeen samassa asemassa, sama se, onko tilillä 1000€ vai 10 000 000€. Edit: ellei tosiaan ui paskassa ja juo ripulikiljua pullosta myyntihetkellä. Eikä silloinkaan heti.


Hujzik

Itsellä vähän samantyyppinen kokemus eräästä kotikaupungin ravintolasta. Exän kanssa sisään ja tarjoilija 1 ohjaa meidät pöytään ja antaa ruokalistat. Jostain syystä tarjoilija 2 tulee jatkamaan palvelutilannetta 30 sec päästä. 'Ottaisitteko mitä juotavaa?' "Ihan vaan colat ja vesikannu kiitos" 'jaha, oletteko jo päättäneet mitä tilaatte?' "Ei olla vielä ehditty katsellaan tässä vielä" 'Täältä seuraavalta sivulta muuten löytyy sitten niitä edullisempia annoksia *kääntää sivua kysymättä" Edessä on sivullinen jotain nauravia nakkeja ja 9,90€ hampurilaisia. Ihan vittuillessaan tilasin sen kalleimman härän sisäfileen mediumima ja exälle jonkun kanafileen. Syönnin jälkeen pyysin laskun ja löin tarjoilijalle reilun satasen kouraan ja totesin että se on muuten sitten tasaraha. Ilme oli aika näkemisen arvoinen ja sitten oltiin kyllä niin ystävällisiä ettei toisikaan. Oli kätevästi ensimmäinen ja viimeinen kerta kyseisessä ravintolassa, ruokalaan ei ollut mitenkään erityisen hyvää hintaan verrattuna.


BnanaBenBoi

Tuli [tämä](https://youtu.be/gMrNQbW5Am8) mieleen tosta :D


Justb4abyboi

Ikinä en oo ymmärtäny tälläsiä tarjoilijoita. Jos joku ei ota sitä talon kalleinta viiniä tms ei tarkota että sillä ei oo rahaa syödä :D.


Humppaveikko

Itellä on pakko olla Aamulehteä kaupitteleva rouva. Mulle oli jo vastaavanlaisia soittoja tullut muutama ja sanoin tälle rouvalle, että "näitä soittoja on nyt tullu lyhyen ajan sisään jo useampi, joten mennään samalla linjalla; en tilaa mitään". Pisti hieman hiljaiseksi kun rouva totesi, että "nää soitothan lakkais jos tilaisit tän Aamulehden".


CivilMisanthrope

Paskin kokemus oli varmaan moottoripyörää ostaessa. Olin Kawasakin hankkimista jonkin aikaa harkinnut ja menin sitten paikalliseen liikkeeseen vilkaisemaan. Myyjän asenne oli alusta alkaen tosi tönkkö ja ei jotenkin ensimmäistä kertaa ajoneuvokaupoilla olevalle ihmiselle tuntunut olo tervetulleelta liikkeeseen. Menin sitten naapurissa olevaan Hondan liikkeeseen jossa käytiin myyjän kanssa läpi kaikki vaihtoehdot ja niidet hyvät/huonot puolet ja päädyinkin heiltä sitten pyörän ostamaan. Pari kk myöhemmin työkaveri kävi samassa liikkeessä ja ihan vastaava kokemus. Ei vissiin asiakkaiden rahat kelpaa.


KaatunutPulu

Ei nyt vittuilua, mutta ei apteekeissa asiointi enää oikein nappaa kun yrittää kaikessa rauhassa etsiä sitä hiivalääkettä/peräpukamavoidetta/whatever ja avulias työntekijä kyselee vieressä kovaan ääneen "ONKO MILLAISIA OIREITA? KOKKAREISTA VUOTOA JA KIRVELYÄ? ONKO OLLUT AIEMMIN KUTINAA INTIIMIALUEELLA?! TÄTÄ VOI LEVITTÄÄ IHAN SORMELLA SINNE PERÄAUKKOON JA SITTEN HULJUTTAA LÄMPIMÄSSÄ VEDESSÄ JOS ON KUTINAA JA MUISTA SITTEN PESTÄ HUOLELLA ULOSTAMISEN JÄLKEEN... ja oliko vielä muuta?" niin että varmasti kaikki muutkin asiakkaat tietää mun annelin kutinatilanteen. Perkele.


ttuxu

Nämä kuuluttaja-apteekkarit on parhaita. Joskus nuorempana korotin ääntä vastaavassa tilanteessa ja totesin kovaan ääneen "no vittu kun pillua kutittaa!". Muut asiakkaat kääntyivät katsomaan, mutta apteekkari hiljensi äänentasoaan. En kyllä välttämättä suosittele tekemään omassa kotikaupungissa.


Game-Caliber

Chad redditoija pisti virgin apteekkarin paikalleen.


Froyak

Oikeastihan se oli farmaseutti tai lääketeknikko joka niitä lääkkeitä myy, apteekkarin nostaessa kuusinumeroista palkkaa aurinkorannalla pelkästään rälssikirjansa varjolla. Repesin kyllä totaalisesti kun redditoija "ylensi" yhtäkkiä farmaseutin apteekkariksi.


Game-Caliber

Välillä voi olla apteekkarikin myymässä lääkkeitä t: apteekissä kesätyöskennellyt


Vipix94

Tätä meemiformaattia en olekkaan nähnyt vähään aikaan. Olette kultturelli!


simosilakka

Toisaalta sitten taas kun oot ostamassa jotain ihan perusjuttua kuten laastaria ja siinä on 10 eri valintaa niin se apteekin myyjä on siinä että noo tuota noo joo on nää näitä joo näin tälleen juu on juu erilaisia jasilleen juu. Varmaan joo aika iskostettu että mitään merkkiä ei saisi suosia, mutta vähän turhaa se "palvelu" siinä kohtaa kun pelätään sanomasta mistään tuotteesta mitään. Ja sitten pitäisi itse arvalla valita että mikä se oikea on eikä uskalleta sanoa mitä eroja jossain kahdessa laastarissa on :D


KaatunutPulu

Niin ja helevettiläinen että palaa käpy kun on lukenut pakettien tuoteselosteita hetken ja se myyjä väkisin tunkee siihen "auttamaan" ja LUKEE VITTU ÄÄNEEN NIISTÄ PAKETEISTA NE VITUN SAMAT TEKSTIT niinku vittu kiitos, en ite ymmärtänytkään lukemaani ennen kuin luit sen saman tekstin ääneen?!! Ja reseptilääkettä hakiessa "vaihdetaanko edullisempaan rinnakkaisvalmisteeseen?" "No ehdottomasti, se 50 euroa tuosta pienestä purkista onkin aika kova hinta!" "Joo tää rinnakkaisvalmiste on sen 49,50e." NO HAISTA SINÄ Meinaa mennä tunteisiin aina apteekkikäynnit, jos ei tullut tekstistä vielä ilmi.


bigbearblanket

Farmasistin velvollisuus on tarjota edullisempaa rinnakkaisvalmistetta. ”Lääkelain 57 §:n 1 momentin mukaan lääkkeen ostajalle tulee antaa tietoa lääkevalmisteiden hinnoista ja muista lääkevalmisteiden valintaan vaikuttavista seikoista. Lääkemääräyksellä toimitettavan lääkkeen hintaneuvontaan tulee sisältyä tieto toimitushetkellä tosiasiallisesti halvimmasta lääkevalmisteesta.” Tämä tuntuu farmaseuttinakin typerältä, kun pitää ehdottaa vaihtoa viitehintaputkeen kuuluvaan, 5 senttiä edullisempaan rinnakkaisvalmisteeseen, mutta yllättävän moni kuitenkin haluaa sen edullisemman vaihtoehdon. Etenkin jos on maksusitoumus, eikä halua, että itselle jää lääkkeestä maksettavaa. Varsinkin uusien viitehintaputkien tulon jälkeen hinnat voi olla aivan viturallaan, ja ennen edullisin valmiste onkin nyt viitehintaputken ulkopuolella.


cookie_in_the_jar

Itse aspana hyvin usein luen hyllystä/paketista asiakkaalle asioita ja he ovat todella kiitollisia palvelusta. Että kaikki eivät todellakaan itse niitä tekstejä osaa lukea 😅


Technopolitan

Veikkaan, että eroa on lähinnä merkki ja pakkaus. Joku peruslaastari on niin yksinkertaista kamaa, ettei siinä kovin suuria eroja pysty olemaan (olettaen että se ylipäätänsä kelpaa yhtään mihinkään).


simosilakka

Joo ehkä huono esimerkki, nyt kun mietin parempaa niin sama kyllä kävi kun etsin silmätippoja. Ehkä niissäkään ei oo eroa tai sitten ei halunnut suosia mitään mutta siinäei sitten henkilöstä ollut kauheasti apuja kun koitin miettiä mitä kolmesta erilaisesta ottaisi


dragonliar

Huutista annelille, en muista koska viimeks kuullut käytettävän


JohnsonFleece

En tiedä lasketaanko tätä asiakaspalvelu kokemukseksi, mutta itsellä ikävin kokemus on julkisen puolen lääkärikäynnistä. Olin kuukausia odottanut aikaa ja vastaanotolle saavuttua aloin avamaan lääkärille tilannetta. Ehdin noin 30 sekunnin ajan kertomaan tilanteesta erittäin asiallisesti, jonka jälkeen kyseinen henkilö ikään kuin kärsimättömänä katkaisi lauseeni kesken ja tokaisi vain, että ”ei sulla mitään tällaista ole”. Vuosia myöhemmin selvisi että kyllä oli. Vastaanotto loppuikin sitten tuohon noin minuutin jälkeen, koska en vielä nuorena kundina ja häkellykseltäni osannut oikein vastaankaan väittää. Ei jatkokysymyksiä, ei tutkimuksia, ei mitään. Nopea oli diagnoosi.


Extra-Requirement979

Jos tän asian havaitseminen ainaisemmin ois säästänyt sulta kipuja/hoitokuluja tms. ni kannattaa laittaa potilasasiamiehelle yhteydenottoa. Onhan tuo hullua ja varmaan myös yleistä että lääkäri ei alkuun tunnista vaivaa ja myöhemmin paljastuu todeksi.


tetrajet

Tietyssä reseptilääkkeessä oli saatavuuskatko. Tarvitsin lääkettä, kävin apteekissa ja sain siellä tämän tiedon. Farmaseutti sanoi, että vastaavia valmisteita on markkinoilla, mutta käyttämäni lääkenimike ei ole vaihtokelpoiseksi merkitty muiden samankaltaisten nimekkeiden kanssa (jotain Fimea/Kelajuttuja ilmeisesti, en tiedä) ja tarvitsen uuden reseptin. Eipä siinä mitään, asia kunnossa ja soittelin sitten seuraavana päivänä sairaalan polille, josta lääke oli määrätty. Sairaanhoitajan kanssa sain vängätä yli kymmenen minuuttia puhelimessa siitä, laittaako hän lääkärille uuden reseptipyynnön. Selitin ja selitin, että apteekissa sanottiin, ettei valmistetta *saa* vaihtaa ja sh jatkaa _mitenniin ei vaihdeta, tätä samaa lääkeainetta ne on muutkin samaa ainetta sisältävät vastaavat valmisteet!_ ja minä yritän selittää, että tiedän kyllä mutta en minä enkä farmaseutti voida näitä päättää. Tätä asiaa käytiin monen monta kertaa läpi. Sain osakseni kauheaa syyllistämistä eikä sh varmaan uskonut, että lääkkeellä ei oikeasti ollut vaihtokelpoisuutta (koska Kela/Fimea). Olin kyynelissä, kun puhelu päättyi. Lääkäri onneksi sitten kirjoitti reseptin toisen valmistajan vastaavaan tuotteeseen. En nyt tiedä onko tämä puhdas asiakaspalvelukokemus koska potilasasia, mutta voi helvetti.


flin-flin

Jaa itellä aina apteekista jos ei ole ollu just sitä määrättyä merkkiä on annettu eri valmistajan lääkettä. Luulis että SH olis myös päässy helpomalla sanomalla vaan että no okei hän laittaa lääkärille viestiä.


tetrajet

Joo, tää oli hyvin kummallinen tapaus koska sama lääkeaine + vahvuus -yhdistelmällä oli varmaan 5 valmistetta, joista tämä minulle määrätty ei ainoana ollut vaihtokelpoinen muiden kanssa. En tiedä, oliko esim. kapselin rakenteessa joku ero vai miksi näin. Mutta farmaseutti kun sanoo että ei järjestelmien mukaan voi vaihtaa niin paha vaatia. [Fimealla ](https://www.fimea.fi/laakehaut_ja_luettelot/laakevaihto/keskenaan-vaihtokelpoisten-valmisteiden-luettelo) on luettelo keskenään vaihtokelpoista valmisteista, ja kävin itse asiassa itsekin katsomassa sieltä, ettei vaan olisi apteekissa erehdytty. Ei oltu. Erikoinen juttu tosiaan, mutta en nyt tiedä miksi kukaan tällaisia vaikeuksia keksisi. Ehkä voisi kuvitella, että edellinen resepti on ostettu ja uudesta saa sitten heti lisää joko käyttöön tai myyntiin - kyseessä on keskushermostoon vaikuttava lääke, mutta en tiedä voiko sitä edes "hupikäyttää". Mutta lääkeostot näkyvät Kannasta ja toimituskatkot löytyy Fimealta, niin lääkäri (tai jopa hoitaja) pystyy joka tapauksessa tarkistamaan ettei ole ylimääräistä saatu.


The_moomin_unicorn

Joo tähän tuli muutos 2019. Neuropaattiseen kivun hoidossa oli aiemmin vaihtokielto Lyricalle rinnakkaisvalmisteisiin. Lisäksi sekoitti pakkaa, kun käytetään myös mielialalääkkenä (ahdistukseen/unettomuuteen/mm.) Eli ei auttanut muu kuin hankkia uusi lääkeresepti rinnakkaisvalmisteelle, kun kyseessä oli poikkeava indikaatio (muu kuin epilepsia). Edit. Terveisin farmaseutti


tetrajet

Kyseessä oleva lääke oli gabapentiini (muistaakseni Actavis 400 mg?). Mutta varmaan jokin samantapainen juttu sen kohdalla.


simosilakka

Itse taas alkossa jotain viinejä ihmettelin ja tuijottelin kahta eri putelia siinä että mitäs näistä ottais, alkon myyjätytteli tuli avualiaana kyselemään että tuleeko nää mimmosen ruoan kanssa vai miten. Totesin että eikun nää tulee ihan juomiseksi, niin myyjätytteli totesi että no siinä tapauksessa kannattaa ottaa molemmat. Noudatin neuvoa. Ei sitä aina paskaa asiakaspalvelua saa ;)


Saintiel

Tämä sain aikoinaan Ankan entrecoota ja sanoin muijalle et nyt haetaan viini kylkeen ja normaalisti en viiniä juo. Painoin lähi alkoon jossa myyjä tuli viini hyllylle kyselemään mitä laitetaan. Kerroin et ankan entrecoota pitäis maistella no joku viini ankan kylkeen, myyjä siinä otti puteleita käteen ja selitteli kun on pähkinäinen pehmeä maku, ja parin kolmen pullon jälkeen katso mua silmiin ja tokas että "mun höpötykset ei taida sanoa sulle yhtään mitään", tokasin tähän että "ei sitte niin yhtään". Myyjä otti seuraavan pullon ja sanoi "tää on ihan tällänen perus paskan makunen, menee alas oikeestaan minkä kanssa vaan ni toimii siinä ankassaki". Kiitin naista ja otin sen putelin ja oikeessa myyjä oli. 5/5 suoritus kun luki tilanteen oikein.


tsvk

Jutusta tulee mieleen nämä klassikot: https://youtu.be/CggwNS0qs5s


Varjostaja

Oikeastaan kaksi tapausta tulee välittömästi mieleeni: Case 1. Expertti.Battlefield 3 oli juuri julkaistu ja sain päähänpiston lähteä etsimään joikkaria lentelyä varten läheisistä elektroniikan liikkeistä. Ilta oli jo suhteellisen myöhäinen ja astuessani liikkeeseen taisin olla ainoa asiakas muistikuvieni perusteella. Välittämästi paikalle ilmestyy viiden myyjän seurue kysymään hankinta-aikeitani johon vastasin "Uusi joystickki pclle". En tiedä mikä sisäpiirin vitsi tuo oikein oli, kun neljä myyjää välittömästi poistui paikalta nauraen. Viimeinen paikkejäänyt vitsaili, että meillä olisi kuule sulle tälläsiä ilotikkuja -> osoitti jotain 5€ retro pacman integroitua konsolia. Tilanne tuntui niin loukkaavan painostavalta, että totesin etten ikinä asioi kyseisessä liikkeessä kalliimmankaan elektroniikan perässä ihan periaatteesta. Case 2. Sportax Olin metsästämässä hyvin tiettyä maantiepyörämallia noin 200km kotikaupungistani olevasta liikkeestä. Pistin yritykseen hyvissa ajoin mailia, että olen tulossa X päivänä koeajamaan pyörän. Noh ilmoittivat minulle ettei onnistu, koska ovat kisoissa kyseisenä päivänä. Ei mitään pari viikkoa eteenpäin sovin uuden yrityksen ja olin uskossa, että asia on ok. Matkustan bussilla paikanpäälle pari tonnia valmiina käytettäväksi ja liikkeessä ei tiedetty mistä oli kyse. Mailin lähettäjä oli taas jossain "kisoissa" ja jättänyt kaksi selkeästi avutonta hemmoa hoitamaan putiikkia. Esitin asiani näille ja pitkän jaarittelun jälkeen poistuivat takahuoneeseen mistä kuulin aivan selkeästi "Voi paska / mitä tehdään" - keskustelun. Tutkittiin lähettämiäni maileja ja kävi ilmi ettei oleelliseen viestiin oltu reagoitu millään lailla. Koitettiin selvittää saataisiko pyörä kasattua edes mittojen varmistamista varten, mutta kyseistä kokoa ei yrityksessä ollut "jostain syystä". Kyseisellä hetkellä olin vain syvästi pettynyt enkä vihainen kuten viimeiset vuodet asian tullessa mieleen niin yritin saada reissusta irti edes jotain. Näytin KUVAN sen hetkisen pyöräni hajonneesta sisäkumista mistä oli luettavissa aivan selkeästi kumin tiedot. Kesti hetki jos toinenkin ja sain korvaavan sisäkumin käteen huomattavalla ylihinnalla ja poistuin paikalta. Paluumatkalla sama bussikuskikin jonka kanssa jutustelin menomatkalla kyseli miksei ole pyörää paluumatkalle lisäten masennusta. Kotona sitten päätin asennella liikkeestä saadun sisärenkaan hybridiini lähteäkseni asioille. Mielessä kävi pieni hetki ettei tuo sisäkumi kyllä tuntunut olevan ihan identtinen aikaisemman kanssa, mutta eihän pyöräliike voi tuommoisesta erehtyä? Pumppasin renkaaseen ilmaa ja hetken päästä suljetussa kopissa räjähti kivääriäkin kovempi jysäys päänvieressä mikä sai näönkin pomppimaan päässä hetken korvien soidessa. Se oli muuten liian pieni sisäkumi, joten rengas ei tukenutkaan sen rakennetta ja en voinut tietää asiaa ulkoisesti katsoen. Onnea oli matkassa kummiskin, että verkkiksen sivuilla sattui olemaan aivan uskomaton tarjous sidegrade tason pyörästä mihin tartuin säästäen lähemmäs tonnin. Myöhemmin sain vielä mailin tuosta firmasta missä seliteltiin maahantuojista / enduro kisoista sun muusta ilman mitään pahoittelua tai asian viemistä eteenpäin. Onnittelut Sportaxi tuskin tulen kokemaan heikompaa palvelua kokemaan loppuelämäni aikana ja googlen mukaan yrityksen konkka ei yllätä tippaakaan.


LohtuPottu247

En ollut edes paikalla ja tuli vittuuntunut olo tuosta joystick-jupakasta.


mandiko

Nuori nainen ostamassa uutta autoa liikkeestä. Yksikään myyjä ei moikannut tai tullut kysymään mitä etsin. Pyöriskelin ympäriinsä yli puoli tuntia, liikkeessä ei yhtään muuta asiakasta. Lähdin sitten pois. Laitoin jälkikäteen palautetta netissä että on se nyt kumma kun ei voi edes tervehtiä asiakasta joka oli tullut ostamaan autoa. Myymäläpäällikkö tms soitteli perään, pahoitteli ja pyysi että tulisin liikkeeseen uudestaan. Jätin menemättä. Pääasiassa kävin isäni kanssa katselemassa autoja etukäteen. Myyjät puhuivat aina vain hänelle, vaikka tehtiin heti selväksi että minä olen ostamassa autoa. Isälläni ei todellakaan ole mitään massikeisari habitusta, eli kyse ei voinut olla siitä että minä näyttäisin jotenkin köyhältä tms. Tästä on pari vuotta aikaa ja vieläkin vituttaa.


Liisas

Uskomattoman ärsyttävää. Myös rautakaupassa asioidessa käy näitä: esität kysymyksen myyjälle - myyjä vastaa mukana olevalle aviomihelle. Esität jatkokysymyksen - ja myyjä jatkaa ”keskustelua” aviomiehen kanssa. Välillä ihan koomista touhua.


mandiko

En kertakaikkiaan ymmärrä miksi tämä on edelleen niin yleistä. Olen itse pyrkinyt ostamaan tavarat kivijalkaliikkeistä silloin, kun tiedän myyjän saavan jonkun osuuden myynnistä. Ja sitten joku näppärä myyjä päättää kohdella minua kuin kauppareissulle mukaan raahattua lasta.


v4mpirella

Sama kokemus Expertillä aikoinaan... Just muuttanut uuteen kämppään ja tarvetta oli pesukoneelle ja telkalle. Menen kauppaan frendin kanssa, joka on tullut ulkomailta vierailulle ja eikä puhunut sanaakaan suomea. Kerron parikymppiselle myyjäjäbälle mitä olen hakemassa ja että kaverini, joka kulkee pitkin kauppaa katsellen tavaroita ja ihmetellen Suomen hintoja ei puhu taikka ymmärrä suomea. Hän on vain mukana koska tämä kauppa sattui reitille. Pesukone ensin. Ummet ja lammet eri vaihtoehdoista, mutta löydän mieleiseni, joten kiitos nyt se telkkari sitten. Kaverini on saapunut lähellemme pesukoneanalyysin aikana, ja räplää puhelintaan. Siirrymme televisio-osastolle ja myyjä unohtaa mun olemassaolon; alkaa selittämään televisioiden hienouksia, eri näyttöjä, miten digisäädöt on jo rakennettu sisään telkkaan, joten erillistä digiboksia ei tarvita, jne. Koko ajan puhuen kaverilleni, joka toistuvasti sanoo englanniksi ettei ymmärrä myyjää, ja että hänen pitäisi puhua minulle. Mä puolestani yritän saada myyjäjäbän huomion, että mä en halua stadionnäytön kokoista televisiota vaan pienehkön, koska olohuone ei ole valtava. Jäbä vaan yrittää myydä frendilleni mitä tahansa LCD tai OLED tv:tä Olympiastadionille sopivassa kokoluokassa ja maksu-TV-pakettia formuloita ja lätkää varten. Koko homma alkaa mennä jo naurettavaksi. Mä katson ympärilleni, näen sopivan kokoisen digi-TV:n sopivaan hintaan. Osoitan sen myyjälle ja sanon, että otan ton, ja lähden kulkemaan kassaa kohti ja mun kaveri lähtee seuraamaan mua. Jäbä juoksi kassalle... Ostin pesukoneen ja osoittamani telkan, mutta en enää uudestaan mennyt kyseiseen kauppaan. Olisi vissiin ollut parasta kävellä pihalle ostamatta mitään, mutta en halunnut uhrata enempää aikaa kyseiseen prosessiin. Mulla oli vielä paljon muuta tehtävää kämpän kanssa.


KaatunutPulu

Tämä! Eräillä tekniikan alan messuilla alkoi melkein naurattaa, kun esittelypisteillä kysellessäni vastaukset kohdistettiin lähes poikkeuksetta mukana olleelle poikaystävälleni, joka reppana hiljaa nyökytteli kun ei ymmärtänyt aiheesta oikeasti mitään.


sekametelisoppa

Mun tyttöystävällä/kihlatullani sama tilanne ku sulla 😅 ite oon täysin peukalo auton ja muiden tällästen moottorillisten ajoneuvojen kanssa, mutta parempi puoliskoni kasvo isänsä kanssa oikeestaan pelkästään autotallissa 😅😅. Tosi huvittavaa kun kyselee jotain autoista nii kaikki kattoo mua jolloin mä käännyn kihlattuni puoleen 😅


wiener-fu

Naispuolinen kaverini oli ostamassa uutta autoa, ja liikkeessä sitten kyseli myyjältä kaikenlaista. Antoi ilmeisesti sellaisen kuvan ettei tiedä autoista juurikaan mitään, sillä myyjä lopulta sanoi että "jospa tulisit miehen kanssa uudestaan".


silvernightdoom

Sama täällä. Todettu niin autokaupoilla kuin elektroniikkakaupassa.


[deleted]

Miehenä ei voi kuin pudistella päätään. Muutama vuosi sitten näkyi joidenkin lava-autojen takapuskurin alle ripustetun sellaisia häränpalleja. Kenties autokaupoilla auttaisi, jos naisasiakkaalla olisi messinkiset kivekset ripustettuna etupuolelle kehoa oikealla korkeudella. Vähintään nyrkinkoiset pallit ja iso roikkuva säkki toisivat uskottavuutta.


Kynttilavaha

Sama kokemus täällä. Olisin ostanut uuden hybrid auton, mutta haistakaa vittu, en osta kun ensin et saa palvelua ja kun saat palvelua, se on ihan paskaa ja keskimääräistä enemmän autoista tietävänä et edes saa kunnon vastauksia. Seuraavaksi kävelen toiseen liikkeeseen sisään jos sieltä saisi palvelua.


simosilakka

Ite kanssa mieseoletettuna kävin uutta autoa ostamassa jotkut verkkarit jalassa mutta kyseisessä autoliikkeessä kun tulin sisään niin en edes saanut silmäkontaktia kehenkään kun ei ketään missään näkynyt ja nekin jotka näkyivät niin myyjät juttelivat keskenään tai jonkun huoltoukon kanssa. Ois varman siitä lähimmältä työpisteeltä napata jonkun kahvikuppi, kynät ja näppis ja lähteä ulos niin olisi saanut huomiota. En tehnyt näin vaan ajoin sitten seuraavaan autoliikkeeseen ostamaan auton :)


trippingrainbow

Kaverin pankkitunnusluku sovellus deaktivoi itsensä. Vaati soittoa pankkiin uudelleen aktivoimiseksi. Pankin asiakaspalvelija ei tiennyt ollenkaan mistä sovelluksesta oli kyse ja rupesi myymään opintolainaa.


MOZAMBIQH3R3

Mmitä :D


Juhis25

Muutamassa Helsingin polkupyöräliikkeessä on todella huonoa palvelua. Yhdessä liikkeessä maksoin tulevasta pyörän rungosta varausmaksun. Piti mennä muutama kuukausi. Menikin puolisen vuotta, eikä sieltä tullut mitään ilmoitusta. Aloin kyselemään rahoja takaisin ja soittelin. Kun vihdoin vastasivat puhelimeen, tuli heti vastaus "Älä soittele tänne". Sain sähköpostilla yhteyden ja lupasivat lähettää rahat takaisin. Siinä meni kuitenkin vielä kuukausi ja paljon painostusta. Muutenkin kuullut vähän kaikkea heistä. Toisessa liikkeessä kävin ihmettelemässä pyöriä. Puhutaan monen tonnin pyöristä ja myyjä oli vain "Nooo, jos sä tän ostat niin sun pitää päivittää aika nopeesti tää osa ja tää osa ja lopulta koko pyörä". Jossette halua myydä niin ei sitten, todella laiska asenne. Kolmanteen liikkeeseen soittelin, että voitteko vaihtaa mulle kasetin renkaaseen. "Voidaan, tule käymään". Kun pääsin paikalle, siellä oli tunnettu vastahakoinen omistaja. "Hei, soitin tästä kasetin vaihdosta" "Siihenhän tarvitsee vain sen työkalun" "Niin, mulla ei ole sitä ja se on kaikkialta loppuunmyyty". Ähisi ja puhisi ja näennäisen turhautuneena aukaisi. "Se ois 20€" "Niin haluaisin uuden sen tilalle". Haki uuden puhisten: "Se tekisi näin paljon" "Niin voitko kiinnittää sen" "Siihenhän tarvii vaan sen työkalun" "NIIIIIIN ja se on tuossa pöydällä, että voitko". Saatiin asiat hoidettua ja takahuoneesta toinen omistaja heitti läppää. Kaksi omistajaa ja niin toistensa vastakohtia, en ymmärrä. Onneksi nykyään on löytynyt omat ja mukavat liikkeet, noita kolmea välttelen kuin ruttoa.


Afteri

Puhelinmyyjä soitti kauppaakseen sähkösopimusta kun muutin uuteen kämppään. Monta kertaa ilmotin, että ei kiitos, en tarvitse ja on jo uusi tehtynä. Ei uskonut millään vaan jatko ja jatko. Lopuks sanoin "En nyt ota tätä koska oon sen verran kusipää kaveri, etten haluun antaa mitää provikoita teille myyjille", johon se totes vaan että haista vittu. Jäi loppujen lopuks hyvä mieli puhelusta.


StarrFusion

Kun puhelin myyjä soittaa niin tapoihin kuuluu sanoa "ei kiitos, päivän jatkoja" ja lopettaa puhelu, myyjän oma häpeä jos alkaa väittämään vastaan.


Namell

Ei kiitos ja luuri kiinni. Myyjä voi väittää vastaan suljetulle linjalle jos haluaa.


Suamenleijona

"Ei kiinnosta teidän tuotteet ja palvelut pätkääkään mutta mitäs mieltä ootte saabeista" tää on mun mielestä aika hyvä kans.


[deleted]

Ostin energiajuomia 25v, myyjä tuijotti hieman ja totesi sitten "no olkoon sitten tämän kerran" hmmmm


rogfocket

Minäki menin vähän lukkoon kun ostin Batteryn ja kysyttiin papereita, ikää just joku 25 sillon :D


[deleted]

[удалено]


Spicenapu

Olin ostanut yhdensuuntaisen lentolipun Vietnamiin ja kerrankin elämässäni menin lentokentälle ajoissa. Tarkoituksena oli viettää pari kuukautta kauko-idässä matkustelemassa ja tulla sitten takaisin kun alkaa kyllästyttää, joten en paluulippua tarvinnut. Lentokentällä kuitenkin sanottiin että en pääse lentokoneeseen koska mulle ei myönnetä viisumia ilman paluulentoa. Sanoivat kuitenkin että jos ehdin ostamaan paluulennon niin sitten eri asia. Aikaa oli ehkä 20 minuuttia kun portti oli sulkeutumassa. Juoksin lentoyhtiön (en muista mikä yhtiö) asiakaspalvelupisteelle ja kerroin heti tilanteen, sanoin että ostan ihan minkä tahansa lentolipun kunhan se ei ole liian kallis. Kerroin että lentolipun yksityiskohdilla ei ole mitään väliä kun en aio tätä lentoa kuitenkaan käyttää, tarvitsen sen vain viisumia varten. Kerroin myös että tilanteessa on oikeasti kaikki minuutit tärkeitä koska lento oli lähtemässä muutaman kymmenen minuutin päästä. Siellä vanhempi asiakaspalveluhenkilö ei tätä millään näyttänyt ymmärtävän ellei yrittänyt tarkoituksella sabotoida mun lomaa kysymällä monta kertaa samoja asioita oikein rennolla ja lupsakkaalla äänellä joihin monta kertaa jouduin vastaamaan että ei ole mitään väliä, ja sitten hän tietysti samalla näpytteli yksisormijärjestelmällä hitaasti tietoja koneellensa. "Kelpaako sulle käytäväpaikka" - Ihan sama! "no jotain mun pitää tähän laittaa..." - No laita sitten käytäväpaikka! "montako matkalaukkua otat mukaan" - En yhtään! "niin tämä lento tekee välilaskun Amsterdamissa" - Joo kelpaa! "tämä sitten lähtee aamukuudelta..." Joo hyvä juttu! "niin lähtee aamukuudelta ja laskeutuu, odotas kun tarkistan" Ei ole mitään väliä! "niin laskeutuu iltayhdeksältä Suomen aikaa, kelpaako tällainen" Tämä nainen ei sitten kerta kaikkiaan ymmärtänyt hyvin yksinkertaista ohjetta vaikka ties kuinka monta kertaa yritin asiaa hänelle selittää. Älkää olko tällaisia asiakaspalvelijoita. Pääsin viime tingassa lennolle, paluulento jäi käyttämättä niin kuin oli tarkoituskin ja matka meni oikein mukavasti. Tämä kuitenkin vituttaa vieläkin vuosien jälkeen kun asiaa ajattelee.


gofndn

>kerrankin elämässäni menin lentokentälle ajoissa. >Aikaa oli ehkä 20 minuuttia kun portti oli sulkeutumassa. Hymyilytti


Drugtrain

Olisikohan kuitenkin niin, että lentotäti on ohjeistettu/velvoitettu kysymään nuo asiat.


mixuleppis

En tiedä olenko itse vain turhan neuroottinen, mutta aina kun olen itse varannut lentoja minnekään päin maailmaa, olen aina varmistanut hyvissä ajoin etukäteen mitä byrokratiaa ja dokumentteja tulen reissua varten tarvitsemaan. Juuri tämän kaltaisia painajaistilanteita varten. En syyttäisi virkailijaa työnsä tekemisestä, ei se hänen vika ole jos asiakas ei ole hoitanut omia asioitaan ajoissa.


OneBigRed

Näinpä. Ja tosiaan lentoyhtiöiden kiinnostus papereihisi johtuu siitä, että jos maahantulovaatimukset eivät täyty, niin heidän täytyy omaan laskuunsa lennättää sinut takaisin lähtöpaikkaan.


Drugtrain

Ei siinä ole mitään neuroottista. Mun mielestä tän tarinan tyyppi saa syyttä vaan itseään tuosta lisäsäädöstä.


[deleted]

[удалено]


dragonliar

Joo, paikallisessa Alkossa ei oo ollut ongelmaa tyhmien kysymysten kanssa mut rutiineista poiketen, kävi Sokoksen tms. yhteydessä olevassa Alkossa. Ehkä siellä on ollut ongelmia viinan jälleenmyynnistä alaikäisille. Ja kyllähän se ny on selvää että röiukolle menee kaikki omaan käyttöön.


GhostInMyLoo

Nykyään vituttaa käydä Gigantissa asioimassa paikanpäällä, kun heti on joku liimatukka kysymässä että onko liittymäasiat kondiksessa. Ei siinä sinällään huonokäytöksisiä olla, vaan se pirun painostaminen kun ostat jonkun kaukosäätimen rikkimenneen tilalle, niin sitten yritetään kaupata liittymiä. "mikäs liittymä sulla on paljon maksaa tässä tulee liittymäetuna tää ja mää vittu hähää".


simosilakka

Itse sanon että firma maksaa en tarvii. Siihen lopettavat. Toki jotkut vielä kysyvät jostain vaimon ja kissan ja koiran liittymistä mutta sanon että firma maksaa nekin niin turhaan myyt. Joku joskus koitti aloitusta että laitan sulle paremmalla diilillä kuin sun nykyinen liittymä on. Sanoin että en maksa mitään kun firma maksaa kaikki mun liittymät niin paljonko aattelit mulle maksaa. Sit menikin vähän selittelyksi eikä tarjonnutkaan mitään :(


Namell

Kannattaa opetella lyhyt ja ytimekäs "Ei kiitos." Ei mitään selittelyjä tai syitä. Myyjän ei tarvi tietää miksi en halua ostaa heidän tuotettaan.


JonesBee

Omalle kohdalle ei ole juurikaan tällaisia sattunut, mutta muistan yhden tädin kertoman tapauksen. Hän oli menossa ostamaan kahta uutta maasturia käteiskaupalla. Autokauppa sattui mökkireissun varrelle, niin tädillä oli luonnollisesti täysi mökkivarustus päällä, eli pieruverkkarit ja vaimari. Ensimmäinen kiikariin osunut myyjä olisi saanut päivän helpoimmat kaupat, mutta päätti sitten aloittaa keskustelun "rouva, käytetyt autot ovat alakerrassa" ennen kuin täti ehti avata suutaan. Täti kääntyi kannoillaan ja meni ostamaan maasturit naapuriliikkeestä. Hyvin jäi tädin opetukset päähän, en vielä tänäkään päivänä tee ihmisistä johtopäätöksiä pelkän ulkonäön perusteella, vaan annan heidän avata suunsa ensin.


Topissi

Paskin kokemukseni asiakaspalvelijana oli kun tilattiin eräälle rouvalle matto. Hän tilasi myös meidän omasta liikkeestä maton, joka tehtäisiin hänen mittoihinsa. Noh, perus case, laitetaan viestiä kun matot valmiit ja sitten voi hakea. Meni muutama viikko yliaikaa ja firma, mistä tilattiin toinen matto, ilmoitti kyselyn jälkeen, että heidän moka, tilaus oli jäänyt jonnekin seisomaan. Laitetaan tulemaan. Laitettiin asiakkaalle pahoittelu ja sanottiin että voidaan tehdä tämä toinen matto jo valmiiksi. Asiakas vastasi, että hakee molemmat samaan aikaan. Ok. Muutama päivä tästä asiakas tulee liikkeeseen ja kyselee kassalta missä hänen mattonsa. Kassa ottaa tilauksen ja selittää että toiselta liikkeeltä tilattu Matto ei ole vielä tullut... paskahalvaus.exe Asiakas saa jäätävät raivarit ja tuhoaa kassan henkisesti. Seuraavaksi myymäläpäällikkö ja omistaja tulevat kassalle rauhoittelemaan, mutta turhaan. Rouva tuhoaa heidätkin. Tarkkakorvaisena pakenin varastoon hakemaan asiakkaan tilaamaa mattoa ja aloin leikkaamaan sitä. Samalla aikaa paskahousu myymäläpäällikkö ohjaa terminaattorin mun luo. Olo olo kuin joukahaisella suossa, en ole ennen enkä sen jälkeen kuullut vastaavia sanoja ja syytöksiä kuinka viatonta rouvaa kiusataan ja sietäisin hävetä. En kuitenkaan ottanut niitä itseeni ja koitin pysyä tilanteen yläpuolella. Yritin rauhoitella raivoavaa rouvaa. "mutta rouva... Teen tässä sitä mattoa, menee ihan hetki." Ei auttanut. Jatkoi huutamistaan. Työkaveri tulee selittämään rouvalle tilannetta ja rouvan huomio kiinnittyi häneen. Pakenin maton kanssa yläkertaan ja ompelin reunat. Vein maton rouvalle, joka repi sen kädestä ja raivosi itsensä pois liikkeestä. Saatiin loppujen lopuksi hyvät naurut, koska tilanne oli niin absurdi. Liikkeessä ei onneksi olut muita asiakkaita sillä hetkellä. Jälkeenpäin mietittynä järkevintä oli antaa asiakkaan mouhota, koska ei vaarantanut ketään. Tilanne olisi mennyt vain vaikeammaksi ja tiedä mitä olisi käynyt. Mummoa vain vitutti :D Lopulta selvisi että myymäläpäällikkö oli jättänyt vastaamatta asiakkaan viesteihin. Asiakas oli tullut sitten paikan päälle selvittelemään tilannetta.


Topissi

Paskin kokemani palvelu oli junnuna kaupungin suutarilta. Menin korjauttamaan maiharin pohjia. Suutari totesi, että ei voi korjata, liian rikkinäiset, osta uudet. "no tiedättekö mistä saisi samanlaisia maihareita?" kysyin, koska en tiennyt. Toinen myyjä sanoi "anteeksi, saanko nauraa" ja molemmat purskahtivat nauruun. Olin hämmentynyt ja nolostuin, koska en ymmärtänyt mistä on kyse. Olettivat kai että maihareita saa kenkälikkeestä, mutta olisin halunnut samanlaiset ja ajattelin että suutari tietää hyvät kengät. Ja huomasin Googlesta että muilla asiakkailla samanlaisia kokemuksia. Naureskellaan asiakkaille ja työnlaatu alhaista / ylihintaista. Vituttaa vieläkin vaikka yli 10v. vanha juttu.


rantasalmi

Muutama vuosi sitten kävin kaupassa ostamassa ostoskärryllisen ruokatarpeita. Täysin tuntematon kassatantta alkoi ääneen ihmettelemään, miten olen ostamassa paljon ruokaa. Olin vähän ihmeissäni, mutta en tainnut vastata mitään.


Spysnakez

Ihme ettei kysynyt, tuleeko nää varmasti kaikki ihan omaan käyttöön.


drat_kcuf

Paikallinen pankki sähläsi, ja tililtäni veloitettiin reilulta puolelta vuodelta tiettyjä rahansiirtoja takautuvasti. (Eli siirto onnistui reaaliajassa, mutta noin kuukauden jälkeen palautuikin tilille). Tätä en pitkään aikaan huomannut ja yhtenä aamuna pankki oli saanut mokansa korjattua ja tililtäni veloitettiin reilu 2000€ näistä takautuvista siirroista, jolloin tilini meni reilu tonnin miinukselle. Soitin aspaan ja aikani selviteltyä sain soviteltua, että maksan seuraavasta palkasta tilit tasalle ja kaikki jatkuu normaalisti. Pari viikkoa eteenpäin, sain perintätoimistolta kirjeen, joka oli päivätty samalle päivälle kuin asiakaspalvelupuheluni. Myös luottokorttini oli lakkautettu välittömästi. Eikun uutta puhelia aspaan, josta tällä kertaa käskettiin soittamaan suoraan oman kuntani konttoriin, näin tein, mutta vastausta ei kuulunut, jätin siis kiirellisen soittopyynnön. Meni vajaa viikko ilman vastausta, joten soitin uudelleen tuohon valtakunnalliseen aspaan, josta pahoiteltiin ja käskettiin soittamaan uudestaan omaan konttoriini. Sama show, ei vastausta. Lähes kaksi viikkoa myöhemmin täältä konttoristani soitettiin, ja asiakaspalvelija oli heti alusta asti todella syyttelevä ja uskoi minun tahallaan vetäneeni tilini miinukselle. Siinä sitten koitin hieman selitellä ja puolustautua sanoen, että vaikeapa tuota on ollut ennakoida, kun kaikki rahansiirrot, tilitapahtumat ja katevaraukset ovat näkyneet ihan oikein, ainoastaan pankkinne vian takia summa on palautunut tililleni jossain vaiheessa huomaamattani ja jättämättä jälkiä tilitietoihin. Pankkivirkailijan vastaus oli "Aikuisen ihmisen pitäisi kyllä tietää omat raha-asiansa". Maksoin tilini nollille ja vaihdoin pankkia.


tetrajet

Uteliaisuuttani kysyn: Mikä pankki oli kyseessä?


drat_kcuf

Osuuspankki. Meinasin jättää sanomatta, koska oikeastaan ongelmani ei niinkään ollut OP:n kanssa, vaan tuon kyseisen konttorini kanssa.


0_0_0

Osuuspankithan nimenomaan ovat itsenäisiä osuuskuntia, joten OP-ryhmän sisällä vaihtaminen voi ihan kannattaakin.


vin227

> "Aikuisen ihmisen pitäisi kyllä tietää omat raha-asiansa". Kuvittelisi että pankin sitä vasta tulisikin osata hoitaa nämä hommat...


flin-flin

Yllättäen hätäkeskuksessa oli harvinaisen vittuileva tyyppi vastaamassa. Soitin itsetuhoteon tehtyäni ambulanssin kun en kehannu mennä taksin penkille vuotamaan ja se joka siellä häkessä vastas puhelimeen huokaili kuuluvasti joka vastauksen jälkeen ja kyseli mm. "No oliko nyt kauhean fiksusti tehty" jne. Vähän tuli mieleen että ens kerralla kun tarviin lanssin kyytiä jään vaa kotia vuotamaan kuiviin kun oli niin vittumainen tyyppi vastaamassa. Jotenkin ajatteli et kun soittaa häkeen koska tarvii apua niin sais vähä jotai sympatiaa tai vähintään täysin neutraalia asiallista kohtelua eikä vittuilua.


Mehbleh_-

Häkehommat on vähän sellaisia, ettei niissä empaattiset ihmiset yleensä kestä kovin kauaa. Samoin kuin kirurgeiksikin päätyy paljon psykopaattisia luonteenpiirteitä omaavia, vaaditaan tuollakin tiettyä kykyä välinpitämättömyyteen.


kolmis

Nyt useamman kerran kirurgeja pakon edestä tavanneena alan olla todella vahvasti samaa mieltä. Saattaa olla että just tuo piirre tekee niistä hyviä kirurgeja, mutta ei helvetti että niiden kanssa keskustelu on ihan törkeän vaikeaa ja siihen päälle monet ovat olleet vielä todella ylimielisiäkin.


JohnsonFleece

Ei helvetti. Otan osaa… tollasia tyyppejä ei kyllä pitäisi olla missään asiakaskontaktia vaativassa työssä ja viho viimeisenä hätäkeskuksen linjoilla.


dragonliar

Mitä helvetin vittua. Luulin et är-kioskin myyjän vittuilu röökiaskin ostamisesta oli paha "kannattais varmaan lopettaa" mut mitä helvetin vittua oikeesti.


riihipiru

Yksi kerta oli hauska kun osui vastapalloon asiakaspalvelijaa. Olin käynyt työpaikka lekurissa ja saanut reseptillä nikotiinipurkkaa. Menin ympyrätalon apteekkiin (en tiedä onko tätä edes enää, oli markka-aikaa vielä) ja annoin reseptin farmaseutille. Tämä nainen lähti hakemaan aika isoa määrää purkkaa ja kun tuli niiden kanssa takaisin niin sanoin, että menee firman vakuutuksiin. Nainen naurahti ja sanoi, ettei nämä kyllä ole vakuutuksesta korvattavia lääkkeitä. Sanoin, että katso nyt vielä. Farmaseutti peruutti kollegan viereen ja alkoi nauraa, että eihän nämä nikotiinipurkat mihinkään vakuutukseen mene ja kollegakin siinä sitten jotain virnuili. Meni takahuoneeseen selvittämään siitä sitten. Oli tädillä hauska ilme kun tuli takaisin, ei naurattanut enää ja minä yritin pitää nollat taulussa. Mutta onhan noita, kerran lähdin puoli päätä ajeltuna parturista ja kerran k-marketin kassatyttö kyseli, että onko karkkipäivä kun ostin perus mässyt viikonlopuksi, tämä oli kai ihan hyväntahtoista. Edit, lisätään vielä yksi pankkinauru minkä sain nordeasta vai mikälie merita ollut silloin. Nostin automaatista rahaa 100mk tai 20€ ja katsoin sen jälkeen tilin saldon ja tämän takia unohdin setelin siihen automaattiin. Hetken päästä muistin sen ja menin takaisin ja joku oli sen jo napannut. Soitin automaatissa olevaan numeroon jossa oli ihan asiallinen kaveri kyllä, mutta ei voinut auttaa automaatin kamera tallenteiden kanssa että olisi nähnyt kuka on seuraavana siinä käynyt, luultavasti joku on laittanut oman korttinsakin joten jälki olisi jäänyt. Menin sitten pankin konttoriin asiaa selvittämään jossa vanhempi nainen sanoi ettei niitä kameratallenteita tai muutakaan tietoa nyt saa. Sanoin, että haluan rahani takaisin ja hän nauroi kohtuullisen makeasti. Toinen mukava asiakaspalvelija oli myös kauan sitten kun oli stockmannin luottokortti käytössä ja rahat tiukoilla joten jouduin soittamaan aspaan ja pyytämään maksuaikaa 300mk maksuun. Vastaus oli "eikö sulla tosiaan ole 300mk?" Nyt voisi kyllä kysyä Stockmannilta "eikö teillä tosiaan ole enää rahaa?"


5-ht_2a

Kyllä ympyrätalon apteekki on vieläkin olemassa ja palvelukin on yhä usein paskaa


KamahlYrgybly

Kerran isäni kanssa menimme lounaalle Tampereella Tillikkaan. Olimme raksahommissa, ja toki vaatetus sen mukainen. Ravintolassa ei ollut muita asiakkaita. Kolme naistarjoilijaa jotakin höpötteli keskenään 15 metrin päässä baaritiskiin nojaillen. 15-20 minuuttia odoteltiin, tarjoilija ei ikinä suvainnut saapua ottamaan tilausta. Poistuimme paikalta. Eikä ole ollut tarvetta sinne koskaan mennä syömään, paitsi kerran erään työkuvion tiimoilta, mutta silloin en itse ollutkaan maksavana osapuolena.


Assupoika

Pari ravintoloihin liittyvää tapausta ollut. Käytiin puolison kanssa RAX:ssa noin 10 vuotta sitten ja myyjällä tais olla melko paha päivä. Myyjä kysy "Ja mitä sais olla ?" johon vastasin että "buffetti ilman pehmistä". Sen jälkeen myyjä kysyi puolisoltani "Ja mitäs sulle?" johon puolisoni vastas "Samanlainen mutta pehmiksellä" ja jostain syystä tämä tuntui suunnattomasti vituttavan tätä myyjää ja vastasi hampaiden välistä "No eihän se SITTEN ole samanlainen". Melkein samalla hetkellä joku lapsi tuli siihen tiskin viereen hakemaan pehmistä mutta mansikkahillo olikin jo astiastaan loppunut joten lapsi kysyi hyvin kohteliaasti "Anteeksi, onko mansikkahilloa vielä jäljellä" ja tähän samainen myyjä töksäytti lapselle "Kokeile työntää kätes sinne kippoon ja jos siihen ei mansikkahilloa tartu niin ei sitä oo jäljellä". Koko tilanne on jäänyt hyvin kirkkaasti mieleen koska en oo ikänä yhtä gonahtanutta ja ärjyvää asiakaspalvelijaa nähnyt. Toinen tapaus oli paikallisessa ravintolassa mihnä tilasin alkupalaksi jonku maistelukivilaatan joka sisälsi kaikenlaista kokin valmistamaa herkkua. Taisi yksi asia koko laatalla olla joka ei maistunut, vaan sylkäisin sen takaisin laatalle. Kun tarjoilija tuli hakemaan alkuruoka lautasia pois oli hän kysymässä "Ja miten täällä ma..." kunnes hänen lauseensa keskeytyi, osoitti kivilaatalla olevaa hieman pureksittua maistiaista sormella ja kovaan ääneen kysyi "Mikä TOI on?!" Olin niin hämmentyny tilanteesta että taisin vastata tyyliin "En tiedä mutta ei maistunut".


GasparVonToll

Stockalle yksi kesä tuli käveltyä flipflopeissa, (kuluneen) rikkinäisissä farkuissa ja hihattomassa paidassa. Katsoin että alennusmyyntejä, -60% vähän siitä sun tästä. Miestenosastolla menin hieman selailemaan pukuja ja hyllyssä olikin todella hyvännäköinen Armanin harmaa puku. Otin puvun mukaan ja lähdin kävelemään. Vanhempi naismyyjä alkaa siinä sitten varjostamaan ja kysyy alentavalla äänensävyllä että mihinkäs nuori herra on sitä oikein kantamassa. Työnsin puvun hänen syliin ja sanoin että sovittaisin tätä. Hieman kuvottuneena skannaa minut päästä varpaisiin ja huokaisee nenänvartta pitkin että kopit on täällä suunnalla. Pyysin sovituspaitaa ja oikein vastentahtoisesti lähtee sitä hakemaan. Vedin puvun niskaan ja tulin kopista ulos. Selkeästi yllättyneen näköisenä katsoo että sepä näyttää ihan hyvältä, mutta kuitenkin ilmeellä josta oli luettavissa että tuhlaan hänen aikaansa kun tulen tänne vaan sovittelemaan. Noh totesin hänelle että otan tämän, en ollut edes katsonut hintalappua. Yllättyneenä sitten odotti ulkopuolella kun vaihdoin omat päälle ja mentiin kassalle. Hän kysyi että ”oletko ihan varma, vaikka tästä tulee -60% on tämä silti 6xx€” löin vittuuntuneena pinkan vihreitä seteleitä käteen ja sanoin että kai nuo lahkeiden kääntämiset kuuluu hintaan, tässä puhelinnumero johon voi laittaa viestiä kun valmista. Oli selkeästi hieman hämillään ja pahoillaan, teki kyllä mieli kävellä vaan ulos ilman ostoa mutta olisin vain vahvistanut tällöin hänen ennakkoluuloaan. Puku oli mielettömän hyvä niin ei tosin liikaa haitannut


hearserider777

Joo kyllä vitutti, kun kävin ostamassa 2L viinaa uudenvuodenaattonna kekkereitä varten ja kassa kyseli, että mihin tarkoitukseen nämä tulevat. Ymmärrän, että näytän varmaan vähän laitapuolen kulkijalta ja kuuluu varmasti heidän työnkuvaan, mutta saatana että vitutti hieman, kun kysellään aattona, että mihin tarkoitukseen alko tulee :D Ihan itteni ja ystävieni suihin se meni


Ogpeg

"mihin tarkoitukseen nämä tulevat. " Näillä olisi tarkoitus vetää kovat kännit.


ovelanimimerkki

Paskin asiakaspalvelukokemus oli varmaan niiden töiden tekeminen parin vuoden ajan vakuutusalalla.


littleclonebaby

Kävin vuosia sitten K-Raudassa katselemassa mistä hyllystä löydän alumiinikanavaa. En ilmeisesti näyttänyt tarpeeksi maskuliiniselta ja määrätietoiselta, koska keski-ikäinen miesmyyjä tervehti kysymällä olenko tullut ihan oikeaan kauppaan. En tiennyt että rautakaupassa asioidaan peniksellä mutta aina oppii uutta.


Weissertraum

Ruskovillasta tilasin n. 4 vuotta sitten miesten merinofleecen. Maksoi jotain 170 euroa. Käytin sitä myös kotona, eli istuessa jne. No ei kestänyt kauaakaan (yksi talvi) kun siitä oli selästä ja kyynerpäistä hinkkautunut osittain irti se villa ja jäljelle jäi kylmiä, ohuempia kohtia. Laitoin asiasta Ruskovillaan asiallista palautetta, kuvineen päivineen. En edes vaatinut mitään hyvitystä, kyse ei ollut reklamaatiosta. Vastaukset oli ilmeisesti omistajalta, sellainen oli käytös. Käytännössä väitti valehtelijaksi tyyliin että "ei minun fleecestä ole mitään kulunut", "niinköhän olet käyttänyt sitä näin kuin väität". Lainaukset eivät ole suoria vaan tuon tyyppisiä. Tuijotin vastausta kuvainnollisesti suu ammollaan. En vastannut siihen ja jäi ainoaksi ja viimeiseksi ostokseksi siitä puljusta. Pitäköön villansa.


Fragrant-Pass-3568

Ei paskin mutta jostain syystä jäänyt mieleen. Muistan teininä kotikylän kirjastossa kun olin saanut ilmoituksen että pitäisi palauttaa yksi kirja ja siitä olisi jo sakkoakin niin menin kirjastoon ja kävin kyseisellä hyllyllä katsomassa niin siellähän tuo oli. Menin kirjan kanssa tiskille ja sanoin että olihan tää jo palautettu. Kirjastovirkailijan kommentti oli vain että mitenkäs se nyt sitten sattuikaan sieltä hyllyltä löytymään. Oletti että olin vienyt se sinne itse. Tajusin siinä että olisi pitänyt ensin tiskillä asiasta puhua ja sitten vasta yhdessä virkailijan kanssa hyllyllä käydä. Ymmärrän että on mahdollista että kirjan palautusprosessissa joku osa saattaa jäädä välistä. Nykyisin kun itse olen asiakaspalvelutehtävissä ja useiden ihmisten kanssa vastaavissa tilanteissa päivittäin, niin olen yrittänyt hoitaa asian niin että asiakas kokee ettei häntä syyllistettäisi. Toki jokaisella saattaa olla paska päivä välillä ja kun oikein sattuu kohdalle niin sekä asiakkaalla että asiakaspalvelijalla samaan aikaan.


Koodihauki

Muutamia vuosia sitten olin kävelemässä töiden jälkeen bussipysäkille. Kunnes kulman takaa kuuluu: - "Kiinnostaisiko edullinen sähkösopimus?" - "Ei kiitos." Jatkan matkaani ja sähkönmyyjä lähtee kävelemään perääni. - "Nyt olisi erittäin hyvä tarjous, ei kannata missata." - "Nimenomaan bussia ei kannata missata." - "Busseja menee jatkuvalla syötöllä, mutta tämä on ainutkertainen tarjous." Huokaisen. Pysähdyn. Pyydän sliipattua myyjää tiivistämään hintatiedot. - "Tein uuden pörssisähkösopimuksen juuri pari päivää aiemmin. Se on edullisempi kuin tarjoamasi sopimus, joten ei kiitos." - "Sen voi vielä perua." - "Arvaapa aionko perua." - "Mutta tämäpä onkin täyttä vesisähköä!" - "Niin on tekemässäni sopimuksessakin." - "Ei sillä firmalla ole omaa vesivoimatuotantoa, meillä on!" - "Ehkä ei ole omaa tuotantoa, mutta täytyy luottaa alkuperätakuuseen, koska samasta töpselistä sähkö joka tapauksessa tulee tuotantotavasta riippumatta. Myös teillä." - "Me ollaan iso, vakaa ja luotettava toimija." - "Tuen mieluusti paikallisia ja pienempiä yrityksiä." Viisitoista minuuttia myöhemmin keskustelu ei ole edennyt minnekään. Useiden argumenttien myötä on selvää vain se, että tarjottu sopimus ei toisi mitään lisäarvoa. Busseja on mennyt useampi ohi, mutta se ei myyjää hetkauta. Onneksi ei ollut kiire minnekään. Myyjä ei kuitenkaan luovuta ja ota uskoakseen, että en halua vaihtaa sähkösopimukseen, joka tulisi paljon kalliimmaksi. Koska jankutus- ja väsytystaktiikka ei tuota tulosta, hiljalleen kärsivällisyyttään menettänyt myyjä päätti turvautua toisenlaiseen taktiikkaan: - "Taidatkin olla varsinainen luonnonraiskaajakapitalisti, koska tällainen ympäristöystävällinen sähkösopimus ei kiinnosta." - "Anteeksi mitä?" - "Siis ihan vitsihän tuo oli, en nyt oikeasti ajatellut noin... Kyllähän heti huomasin, että olet huumorimiehiä." - "Jospa tämä huumorimies sitten ottaa yhteyttä esimieheesi ja keskustelee käyttämistänne myyntitaktiikoista. Vai pitäisikö sittenkin viestitellä suoraan toimeksiantajalle?" - "Ei ole tarpeen! Vitsi vitsinä. Antaa olla, kun ei sopimus kelpaa." Kalvennut myyjä poistuu paikalta. Vähän matkan päästä kuuluu vielä viimeinen lause: - "Jos kuitenkin muutat mieltäsi, tule juttelemaan!" Sellaista Fortumin sähkön kaupittelua. Myyjä oli kolmannen osapuolen palveluksessa, mutta jostain syystä en ole Fortumia tämän jälkeenkään harkinnut.


SomeDuuud

Bussissa kerran kysyin ajajalta että meneekö tää bussi tiettyyn paikkaan. Hän vastasi "no mitä luulet?"


RainbowPandaUnicorn

Olin pitkään miettinyt soundbarin ostoa ihan vaan, että vähän sais parempaa äänenlaatua telkkarin kaiuttimiin verrattuna. Menin giganttiin kyselemään löytämäni n. 300€ tarjouksen perää mikä vaikutti omiin tarpeisiin sopivalta. Ensimmäinen kommentti myyjältä oli luokkaa ”ihan paska ja tuut pettymään”, minkä jälkeen alkoi kaupittelemaan soundbaria mikä oli triplasti kalliimpi. Totesin että jos oikeesti hifistelemään olisin alkamassa en olis kyselemässä siltä mitään ja poistuin tarjoussetin kanssa kotiin. Muutaman vuoden oon nyt käyttäny ja tyytyväinen ollu.


AstralHippies

Jos tonnin laittaa kaiuttimiin niin en kyllä ostais soundbaria.


Tipsu20

Tonnilla saa oikein loistavat kaiuttimet ja jää rahaa vielä vahvariin. ​ Tai jos kovaa mökää haluaa saa sillä aika jytyt PA laitteet


UMIRRRRRIN

Myyjäeläimenä tykkään lukea näitä juttuja.Näitä kun lukee niin tajuaa, että omat hommansa on aina hoitanut melko hyvin.Kiitos näistä, näissä on hyviä esimerkkejä miten asioita ei kannata hoitaa. Myyjänä lähinnä vituttaa tinkaajat ja satulanhaistelijat, niitä tulee vastaan käytänössä joka päivä niin niitä pitää vaan sietää. Epäasiallisia asiakkaita en kuuntele ja annan yleensä asiallisesti takaisin, jos rupeavat kekkuloimaan. Asiakkaille pitää asettaa rajat, muuten se homma lähtee käsistä. Suurin osa asiakkaista on mukavia ja hyvä käytöksiä ja siksi mä olen viihtynytkin myynnin parissa sen kymmenisen vuotta. Lisätään vielä, että en koskaan oleta asiakkaista mitään ennen kuin olen päässyt heidän kanssaan keskustelemaan.


xZaZaJax

Enemmän huvittavaa omasta mielestä kokemukseni Helsingissä kun babyfacrna 19v menin ekoja kertoja kavereiden kanssa baariin. Käytin passia silloin hankkareina ja sen lisäksi halusivat nähdä pankkikortin ja kelakortin todisteeksi että oli omat henkkarit varmasti. Olin vetämässä jo kirjastokorttia esille kun lopulta uskoivat että on ikää päästä sisään.


dragonliar

Ensimmäinen tyttöystävä kauan aikaa sitten ei päässyt passilla baariin koska kuvassa oli 11 vuotias tyttö ja sitä näytti 18 vuotias nuori nainen baarin ovella. 10 vuoden passit ja sillee. Babyface työkaverilta poke otti ajokortin haltuun kun epäili että jäbä ei voi mitenkään olla 35 vuotias mies ja sattui jonottaan samaan aikaan teinien kanssa ovella ja poke oletti että samaa porukkaa. Kaveri soitti poliisin paikalle että sai ajokorttinsa takaisin virkaintoiselta ovimieheltä. Apina ei uskonut vasta kun sedät puhui miehelle järkeä.


Suamenleijona

Näistä tuli mieleen Helsingin rautatieaseman minuuttibaarikeissi. Taisi olla kesäkuu, olin saanut ajokortin edellisenä syksynä, ja kuva syyskuun viimeiseltä viikolta, juuri täytettyäni 18. Sitten tosiaan minuuttibaarissa kun kysyi henkkarit niin baarimikko katsoi pitkän tovin ja totesi "Jaa... Taitaa olla melko vanha kuva?" johon vastasin "No joo onhan tuosta jo 8 kuukautta." Baarimikko katsoi vähän hölmistyneenä, mutta itselle tilanne oli sen verran huvittava että naurahdin ihan ääneen ja se selvästi helpotti toistakin osapuolta niin että uskalsi naurahtaa.


DeadlyHigh

Gigantti, tuo asiakaspalvelun ihmenavetta... Tästä on joku vuosi aikaa, mutta menin Giganttiin tarkoituksena ostaa muistikortti raspiin. Menin sisälle, enkä löytänyt kortteja, joten kysyin myyjältä, että missä ne ovat. Mentiin yhdessä niitä katsomaan ja pyysin nopeimman kortin, mikä heiltä löytyy 64gb kapasiteetilla. Sellainen löytyikin ja hintaa oli joku 30e tai jotain. Mutta sitten... Myyjä nappasi kortin räkistä ja sanoi, että mennään tekemään kuitti. Noh, ennenkin Gigantissa asioineena tiedän, että tämä on ansa ja näin yritetään myydä liittymistä lisätakuun kautta oma anoppi. Yritin sanoa, että ei tarvitse, että menen vain kassalle maksamaan tämän muistikortin, niin ei... Tämä perseensilmä alkoi vänkäämään, että tehdään nyt vain se kuitti ja ei vittu millään antanut periksi. Itsellä paloi käpy ja kävelin takaisin räkkiin jossa näitä muistikortteja oli ja nappasin uuden. Menin kassalle, maksoin ja päätin, että tähän helvetin koloon en enää mene ennen kuin tällainen perseily ja asiakkaan kanssa vääntäminen loppuu.


wexipena

Tuo kuitin tekeminen myymälän puolella ei ole ansa, mutta tuo väkisin vänkääminen on kyllä myyjän tahdittomuutta.


kaljalava666

Laivan baarissa korttimaksu epäonnistui kaksi kertaa vaikka tilillä oli rahaa (olin ennakkoon tarkistanut koska köyhä opiskelija). Sanoin että koitetaas vielä kerran, kolmas kerta toden sanoo. Paikalle kurvaa toinen baarimikko ja kysyy kollegaltaan että mikäs homma täällä ja minua palvellut baarimikko toteaa ”yrittää ostaa juomaa vaikka eipä taida pojalla olla rahaa”. Samalla sekunnilla maksu läpi. Varmasti baarimikot törmää nuorien kanssa näihin tilanteisiin useasti mutta vituttihan tuo kun olin tarkistanut ennakkoon että katetta on ja ensimmäisen epäonnistuneen maksun jälkeen kyypparille tästä mainitsin


Saintiel

Ovat varmaan törmänneet tähän samaan "kyllä siellä rahaa on" lauseeseen vaan tarpeeksi monta kertaa että 9/10 siellä tilillä ei vaan ole sitä katetta kun ei tajuta katsoa tarpeeksi tarkkaan. Mut pelisilmää nekin voisi käyttää.


kaljalava666

Varmasti ovatkin mutta niin kuin sanoit, vähän voisivat pelisilmää käyttää. En edes ollut hirveässä humalassa mutta nuoren iän perusteella varmasti kommentin antoi. Jos ois ollu vanhempi herrasmies pukupäällä niin ois jutut todennäköisesti aika eri


Saintiel

Voisi tähän kai laittaa ihan näin "asiakaspalvelijan" kokemuksen. Kuljettaja muuttoalalla. Keikkana ihan perus koti juusto ja asiakas noin 40 - 50v nainen. Homma rupesi olemaan jo paketissa ja vikat kamat sisällä ja keikka mennyt ihan hienosti ja ripeästi. Muuttomiehet kantavat viimisiä tavaroita sisälle ja itse laittelen auton vielä pois lähtö kuntoon. Asiakakkaan kanssa juttelen jotain pientä yleistä ja asiakas kysyy "auttavatko asiakkaat yleinsään muutoissa" johon vastaan "eivät yleinsään auta emmekkä semmoista tietenkään velvoita, mutta jos asiakas itse tahtoo auttaa niin ei me sitä voida estää". Parin viikon päästä oli tullut asiakaspalaute minusta että asiakkaalle oli jäänyt kuva "että kuski toivoi että asiakas myös kantais niin keikka menis nopeammin". Ainoa negatiivinen asiakaspalaute ikinä ja melkein kymmenen vuotta myöhemmin vieläkin vituttaa, ja olen käynyt tilannetta monta kertaa mielessäni läpi että mitä vittua mä sanoin että se ymmärrsi sen niin, ja olen aina tullut siihen tulokseen että asiakas nyt vain oli vähän...


armadildallou

Tuli heti mieleen 2 tapausta. Eka tapahtui autokaupassa, konsteksiksi oon 25v naishenkilö. Olin isän kanssa autokaupassa katselemassa mulle autoa ja mentiin tutun myyjän koppiin keskustelemaan vaihtoehdoista. Kertaakaan puhuessaan myyjä ei katsonut mua, vaan isääni. Heti kättelyssä siis kerrottiin hänelle, että ollaan mulle uutta autoa etsimässä. Myyjä hetken muutaman auton eri ominaisuuksista kertomisen jälkeen kääntyy muhun ja sanoo "sua ei varmaan kiinnosta muutakun se, että se näyttää kivalta." Toinen tapaus sai mut päivystyksestä leikkaukseen. Kävin julkisella (mies)lääkärillä erittäin runsaiden, pitkäkestoisen ja kivulioiden menkkojen takia. Kipu säteili selkään ja jalkoihin. Verta käytännössä tuli 24/7, loppua ei näkynyt. Koitin lekurille sanoa, että kyllä nainen tietää, jos siellä on jotain vikana. Koska ei sattunut koskiessa, hän ei nähnyt syytä jatkotoimenpiteisiin. Sanoi, että tule kahden viikon päästä uudestaan, jos ei lopu. Vajaa viikon päästä lähdin töistä päivystykseen. Veri valui housuihin tampoonin ja siteen läpi vartissa, kipu oli hirveä. Mulla oli vatsaontelo täynnä verta, toinen munasarja jouduttiin poistamaan.


Anomuumi

Ravintolassa tuli vain osalle ruuat ja kun asiasta huomautettiin, niin tuli vääriä annoksia. Koko episodin ajan tarjoilijan asenne oli vittumainen, vaikka ruokailijat ottivat perisuomalaisen nöyrästi sekoilun. Kun sitten tuli aika maksaa, niin tarjoilija kysyi:"yhdessä vai erikseen". Kun ilmoitimme, että maksamme erikseen, niin vastaus tuli vittumaisimmalla mahdollisella äänellä:"Niin mä vähän arvasinkin."


CausinACommotion

Elixia - halusin irtisanoa sopimukseni, koska salilla johon liityin pidetään ryhmäliikuntatunteja keskellä punttisali puolta. On todella raivostuttavaa kuunneella sitä ohjaajan huutoa, kun yrittää tehdä omaa treeniä rauhassa.. No menin tiskille ja sanoin että haluan sanoa sopimuksen irti… Vastaanottovirkalija toteaa ”Olen vain töissä täällä, enkä voi tehdä muutoksia jäsenyyksiin..voit soittaa meidän asiakaspalveluun tai käyttää meidän chatti palvelua..” Väittelin asiasta hetken tämän tyypin kanssa, mutta pian selvisi ettei hän voi tehdä asialle mitään. Arvaa vituttiko! Varsinkin kun kyllähän sen jokainen ymmärtää miksi irtisanomisista tehdään mahdollisimman vaikeaa, mutta tuo ”olen vain töissä täällä” asenne… Ainakun joku on kysynyt multa suositusta saleista muistan kyllä kertoa mielipiteeni Elixiasta!


Upbeat-Ad3496

Yritin myös irtisanoa jäsenyyteni kyseiseltä salilta. Soitin asiakaspalvelunumeroon josta sain valita missä asiassa tarvitsen palvelua vaihtoehtoina "uudet jäsenyydet", "maksu asiat" ja "jäsenyyden irtisanominen". Luonnollisesti valitsin vaihtoehdoista jäsenyyden irtisanomisen. Kuuntelin puhelimen päässä hissimusiikkia noin 20 minuuttia kunnes mieleen juolahti, että kai jäsenyyden irtisanominen onnistuu samasta paikasta kuin uuden jäsenyyden sopiminen. Soitin numeroon uudestaan ja valitsin "uudet jäsenyydet" vaihtoehdon. Ei varmaan yllätä ettei puhelin kerinnyt kahta kertaa piippaamaan kun joku jo vastasi puheluun. No asia tuli hoidettua sitä kautta vaikka jouduinkin turhaan maksamaan palvelumaksuja ensimmäisestä puhelusta :(


Different-Truth7668

Alkossa tämäkin; Olin töistä tulossa hikisenä ja paskaisena, naama pölyssä (romun keräys on joskus hieman ...) ja lampsin nopeasti Alkon hyllylle ja kassalle. Kassalla on ukko, jonka parta oli vain pari senttiä omaani pidempi (molemmilla melkein manboobseihin asti) ja ukolla pokkaa kysyä papereita. Ukon harmistukseksi, kevyen "MitVit"-hämmennyksen jälkeen ongin pankkikortin lisäksi myös ajokortin lompsasta. Vaikka tuo tapaus oli selkeää ilkeilyä, kerran tapahtui niin että naismyyjä kysyi edellä olleelta asiakkaalta papereita. Tästä innostuneena pyysin häntä arvioimaan minun ikäni. Olin kuulemma noin 46v. Ajokorttini paljasti kassanaiselle 10 vuotta nuoremman totuuden...


soundfeel

2000 -luvun alussa silloinen HTV, (nykyinen Welho tai DNA mikälie) viritteli ensimmäistä kaapelimodeemipalveluaan. Kun eräs aamu heille sattui joku hieman suurempi reititysvirhe ja kaikki liikenne suomen ulkopuolelle pysähtyi, soittelin aspaan ja kyselin korjausaikataulua. Nainen siellä sitten huusi minulle: Kuule poika, ei internettiin mitkään ulkomaat kuulu! Älä soittele tänne turhan takia! Koko roskan irtisanominen ja modeemin palautuskin oli aivan kamala farssi. 0/5


Opalitic

Apteekissa asioidessa lähestyin farmaseuttia kun olin etsimässä sähkösavukkeiden nikotiinilitkujen sekotteluun ja annosteluun sopivia lasipulloja, joihin olisi pipetti korkki. Aloitin tervehtimällä ja ennenkuin sain muuta suustani sanottua farmaseutti otti kaksi askelta taaksepäin selkeästi säikähtäneenä ja puoli-huudahti: "Meillä ei enää oteta vastaan eikä vaihdeta ruiskuja ja neuloja!' Olipa aika typertävä fiilis miettiä et näytänkö mä tosiaa niin pahasti narkkarilta hänen mielestään. En siis käytä mitään aineita ja oli päällä perus siisti vaatetus. Nahkatakki, farkut, pipo. Et en ite ainakaan peiliin katsoessa ajattele "selvä narkkari".


TheGloriousFinn

Muutaman vuoden ajan täysi-ikäistymisen jälkeen sai kuulla Alkossa ja kauppojen kassoilla aika usein jotain ulkonäköön liittyvää kommenttia jos ostin alkoholituotteita. Kaikkea miten näytin kuulemma sen ja sen ikäiseltä eikä olisi uskonut että olen täysi-ikäinen jnejne. Olin vähän babyface mutta en nyt kuitenkaan mistään ns. pahimmasta päästä että olisi ollut hirveän epäuskottavaa että olen täysi-ikäinen. Kerran sanottiin vauvan näköiseksi :D Varmaankin nuo kommentit johtuivat ajattelemattomuudesta, mutta ei nyt silti ole kovin ok käydä kommentoimaan asiakkaan ulkonäköä varsinkaan asiasta jolle en itse ole mitään voinut, eikä kyllä muutenkaan. En kyllä ymmärrä mikä siinä oli niin vaikeeta vaan kysyä suoraan niitä papereita sen sijaan että toteaa "nää ei taida olla sulle". Ja koska siinä ei jo tarpeeksi ollut mokaa niin vielä perään joku "nokkela" kommentti. En sitten tiedä tapahtuuko sitä paljon että alaikäiset koettavat onneaan jos papereita ei kysyttäisikään ja siitä johtuu tuo asenne, ehkä.


PieniPoppamies

Heh, ja sitten minä, 16 vuotiaana luokkakaverit yllyttivät minut hakemaan jotain kissaviinaa paikallisesta alkosta kun olin jo silloin niin "vanhahtavan" näköinen. Ei siinä mitään, kokeilin ihan piruttain. Otin kissaviinapullon (redcat?) ja menin kassalle. "kiitoksia ja hyvää päivänjatkoa **herra**" Kyllä tiedän että olen ruma, mutta en tajunnutkaan että **niin** ruma. Oikeastaan minulta ei olla koskaan kysytty papereita iän todistamiseen. Ei silloinkaan kun luokkakaverit ryyppäilivät puiston penkillä ja poliisit kysyivät kaikilta papereita paitsi minulta.


kurqukipia

Kävelin Giganttiin 200€ taskussa ja kysyin minkälaista soundbaria suosittelisi tähän hintaan. Myyjä tuumasi, että tuu takaisin kun on enemmän rahaa, käveli naureskellen taukohuoneeseen. En oo tullut takaisin vaikka on enemmän rahaa.


Ondels

Omalla kohdalle ei oo sattunut mitään älyttömän paskoja kokemuksia, mutta tää jäi ärsyttämään. Oltiin miehen kans hänelle katsomassa uutta autoa. Käveltiin liikkeeseen, kumpikaan paikalla olleista myyjistä ei vaivautunut ees tervehtimään vaikka kävelivät välillä ihan vierestä ja katsoivat päin. Tähän selvityksenä, molemmat ollaan alle kolmekymppisiä, ihan perus siisteissä vaatteissa paikalla ja katsottuna oli eri vaihtoehtoja 6000-9000 hintaluokista. Lopulta sitten 20 minuutin odottelun jälkeen liikkeen omistaja tuli notkumaan viereen, johon mieheni totesi että haluaisi koeajaa x auton. Vastaukseksi tuli ”no, toi poika voi antaa teille avaimet”. Poika löi avaimet ja koeajokilvet meille, ja kun saatiin auto käyntiin, oli siellä jo bensavalo palamassa. No, eipä kovin pitkää koeajoa uskallettu sitten heittää. Siinä sitten totesin vaan, että täältä ei osteta yhtään mitään jos palvelu on tätä luokkaa. Ajettiin naapuripaikkakunnalle ja sieltä saatiin heti asiallista palvelua ja autokaupat tehtyä. Ei nyt välttämättä kovin vakava juttu ja ilmeisesti jopa melko tavallista autokaupoilla, mutta ite aspatyötä tekevänä alkanu vähän eri tavalla arvostaan palvelua mitä saa (tai ei saa), ja sillon kun sitä ei saa, niin mieluummin suosiolla vaan vaihtaa liikettä jossa asioi.


apinanauraa

Kerran jossain Kampin koruliikkeessä katselin yhtä erikoisenmuotoista hiusklipsiä ja kysyin myyjältä miten sitä käytetään. Siihen myyjä naureskellen sanoi että ”Ootko sä asunut jossain tynnyrissä vai?” Sanomattakin selvää ettei klipsi lähtenyt mukaan…


FfsAllNamesAreTaken

Alkon tapauksessa kyseessä on pyrkimys estää potentiaalisesti alkoholin välitystä alaikäiselle. Ei oo vakavaa hei.


mesotermoekso

Siis tuo Alkon myyjän kysymyshän on ihan täysin hyväksyttävä koska sillä yritetään nalkittaa alaikäisille hakevia jotka mahdollisesti jäätyy tuota kysyttäessä. En nyt oikein näe perusteita siitä loukkaantumiselle. Yskänlääkkeeseen liittyvä kysymys kuulostaa kyllä hieman oudolta jos et ostanu jotain yli 10 pakettia kerralla. Sitten taas jos ostaa epätavallisen suuria määriä niin apteekkarilla on käsittääkseni ihan velvollisuuskin kysyä.


from_cold_north

Olikohan Expertillä kun kävin opintoja varten ostammassa läppäriä ja myyjän mielestä minulla ei ollut varaa 800€ koneeseen. Ilme muuttui kun sanoin että tonni löytyy käteisenä. Toinen oli Gigantissa kun olin ostamassa tehokkaampaa konetta mallinnusohjelmia varten ja sanoin että läppäri pitäisi olla kun kuljen paljon bussilla kahden kaupungin välillä.Yritti kovasti myydä 200€ kalliimpaa konetta koska kevyempi ja mukavempi käyttää bussissa. Ei vaan ymmärtänyt millään sitä että en bussissa sitä läppäriä käytä ollenkaan kun koko auto heiluu ja nykii jatkuvasti.


aarretuli

CDON: olen vuosia tilannut sieltä silloin tällöin mangaa, ja tein niin nytkin. Ne olivat saksaksi, ja missään ei lukenut, että ne ovat saksaksi. Tähän asti kaikki olleet suomeksi. Laitoin rekkuu asiasta. 2 vk ei mitään, laitoin viestii asiasta ensin etsittyäni mitään yhteydenotto s.postii varmaan ikuisuuden. Chatti siellä ei toimi. Meni 1 viikko ilman miitään viestiä, ja sieltä tulee kyllä kysymyksiä, mitä mieltä olin asiakaspalvelusta, jota en ole saanut. '':D'' Sitten tuli, ilm. ihmiseltä, viesti, että olen saanut palautusohjeen s.postiini. En ole. Taas kyssäri, mitä mieltä olen asiakaspalvelusta. Laitoin vielä viimeisen kerran, että en ole saanut mitään palautusohjeita, mutta en odota mitään asian suhteen. Tasan viimeinen kerta, kun ostan mitään sieltä.


Viljami32

Cdon on muutenkin mennyt viimeisen 5-vuoden aikana ihan alas. Se on nykyään ennemmin markkinapaikka jossa eri yritykset kauppaavat omasta varastostaan tavaraa. Sinänsä harmi, koska aikoinaan oli tosi hyvä kauppa


Peikko127

Olin jotain 9v ja matkustin pitkänmatkan bussilla ekaa kertaa. Päätin olla iso mies ja mennä lippu kädessä itekseni bussiin ilman että mummi saattaisi mut sinne. Tämähän oli minulle uutta ja jännittävää. Olin aika ujo pikkupoikana. Menin sinne bussiin ja bussikuski vaan vähän piti kättä oudosti, vähän silleen ojossa, mutta ei kuitenkaan silleen "pyytävästi". Minä sitten tästä vähän pikkupoikana hämmennyin enkä oikein tiennyt mitä kuski yritti tehdä. Käsi oli ollut ojossa jotain 10s kunnes lähdin vain kävelemään paikalleni, kun ei kuskikaan sanonut mitään. Ennenkuin pääsin ottamaan ensimmäistä askelta, kuski päätti riuhtaista lipun kädestäni oikein voimalla. En vieläkään tajua mikä kuskin persettä niin kutitti, ittehän oli paskaduuninsa valinnut.


itsallgoodintheend

Itse muistan vesselinä matkanneeni kaverini kanssa bussilla enkä tiennyt oikein että miten toimia. Astelin kuskin eteen, hän ojentaa kouransa ja pudotan siihen ennalta lasketun määrän kolikoita. Kuski kysyi että "Mistä?". En sitten tajunnut yhtään kysymystä, ja oletin hänen tarkoittaneen että mistä hyvästä raha on. Totesin kuljettajalle hämmentyneenä että "Matkasta?". Sen sijaan että kuljettaja olisi tarkentanut, tai kysynyt edes että mihin, hän vain toisti että mistä. En tajunnut yhtään mitä hän tarkoitti, kai me nyt tältä pysäkiltä missä ollaan paraikaa ollaan lähdössä. Kai se olisi kysynyt että mihin eikä mistä jos haluaisi tietää mihin ollaan menossa. Toistin sitten vain vastaukseni, raha todella oli korvaus matkasta. Ukko alkoi jo suuttua ja huusi minulle kovaan ääneen että mistä! Säikähdin aika lailla, onneksi kaverin sisko oli meitä saatilla ja totesi oven raosta matkan määränpään, mikä ratkaisi tilanteen ja pääsimme istumaan. En vielä tänäkään päivänä ymmärrä kysymyksen muotoilua. Kyseessä on suora, kokonainen lainaus. Hän esitti avoimen kämmenensä ja sanoi yksittäisen sanan. Mistä? Mitä hän sillä tarkoitti? Miten hän olisi käyttänyt sanaa lauseessa? En saa koskaan tietää.


Peikko127

Mikä vitun mistä, miten tuommosen vois ees ymmärtää oikein jos halutaan määränpää tietää


kolikkok

Kun olin työttömänä ja olin lähdössä puolison luokse käymään itä-Eurooppaan (50€ lentolippu ja ilmainen majoitus) lentokentällä minut pysäytti joku punaisen ristin rahankerääjä ja rupes ehdottamaan että voisin kirjoittaa sopimuksen jossa lahjoitan 10€ kuussa ja kun sanoin että ei kyllä pysty koska olen työtön hän rupesi väittämään että no kyllähän jokainen nyt 10 euroa pystyy maksamaan kuukaudessa.


Namumamu

Pulttiliikkeessä piti kirjoittaa paperilke että mitä kaikkea tarvitsen heiltä kun korona aikana ei saanu itse mennä hakee nii vittuili siitä miten en osaa kirjoittaa kun olin kirjoittanut 70 mutteria mutta seiskassa ei ollu poikkiviivaa nii luuli kympiksi.


Think04

Itelläki toi alko on samaa kyselly on kun ostin kaksi pulloa kerralla. Halusin jotain drinkkejä tehä.


deetsay

Äijien äijäkaupasta Puuilosta ostin yhtenä tappohelteisenä kesälomalauantaina puoliltapäivin jotain raksasälää ja nappasin kassan vierestä kylmäkaapista pari ykkösolutta. Matkassa mukana oli kännykkää tuijottava 13v lapseni. Kassa oli nuorehko mies, mutta ei vaikuttanut ihan kokemattomalta tai mitään. Kysyi haudanvakavana paperit, näytin, raotin vapaaehtoisesti maskia ja virnistin. Sitten katsoi tuimasti teiniä: "Entäs hän?" "Öö, onks sulla mitään henkkareita, eikun eihän sillä ole nyt väliä. Hän ei ole täysi-ikäinen." "Sitten en voi myydä näitä, jos seurueessa on alaikäisiä. Suomen Laki nyt vaan on sellainen." Otin kiltisti muut paitsi kaljat -- jälkeenpäin miettien olis tietysti pitänyt vetää itkupotkuraivarit ja jättää kaikki ostokset hihnalle. Joskus marketissa saattaa olla jopa suurempia määriä keskiolutta ostosten mukana vaikka lapset on seurueessa, eikä näin ole koskaan käynyt. Tarkistin lait (tai suositukset) ja on tietty totta, että myyjä saa kieltäytyä myymästä jos epäilee välitystä. Sillä kertaa hyvää asiakaspalvelua olisi kuitenkin ollut kysyä tuleeko ne mun käyttöön (ja "juu" olis pitänyt kelvata). Pari kertaa kaupat on päässyt tuollaisella toiminnalla iltisten otsikoihin. Sillehän ei voi mitään, jos myyjällä ei ole tilannetajua eikä pelisilmää tai tulkitsee väärin yli 30v ikäerolla liikkuvien ihmisten väliset suhteet, tai yliarvioi kahden 2.5% tilavuusprosentin alkoholipullon päihdyttämyspotentiaalin ja arvon katukaupassa, mutta kaikista eniten ärsytti virheellinen lakiin vetoaminen.


reevelainen

Ylimieliselle sutokauppiaalle on kyllä mukava tuottaa pettymys.


klorambusiili

Bussikuskit onnistuu jotenkin lähes joka kerta olemaan harvinaisen vittumaisia.


Finttz

Kerran bussikuski alkoi valittamaan siitä kun en antanut naisten tulla ensin bussiin pysäkiltä jossa odottelin. Kyseinen kuski on myös valittanut frendille että miks ei voi ostaa bussikorttia kun käytti puhelinta lipun maksamiseen. +Sama kuski valittanut miks ei kukaan tervehdi kuskeja nykypäivänä ja kun yhtenä päivänä päätin bussiin tullessa reippaasti tervehdellä niin taas se saatana alko siinä jostaa valittaa...