T O P
Asleep_Horror5300

Ei koske meitä Xtran kilon riisipusseja ostelevia.


Kaljavalas

Itse olen sen verran porvari, että ostan Rainbow riisiä. Ei ole Xtra arvolle sopivaa.


Asleep_Horror5300

Katsokaa herra rahapussi täällä


Castform5

Mua ei loppujen lopuksi hirveesti haittaa toi Benin ja uncle-sanan poisto, mutta ärsyttää toi uusi teksti ja ulkoasu. Se on niin litteä ja tylsä kun siitä on poistettu kaikki kirjaimien ja muotojen reunat ja yksityiskohdat. Nyt se on vaan Benis riisiä.


Tyhalon

Sedän Benis oli parempi.


Toby_Forrester

En muista ikinä ärsyyntyneeni yhtään mistään pakkauksen ulkoasusta, vaikka hypermarketeissa on tuhansia erilaisia pakkauksia. Vähän hämmentää tämä, että joku pakkauksen ulkoasu ärsyttää.


Anti-Hentai-Banzai

Oletko sattunut näkemään uusia Pringles-pakkauksia? Todella litteä ja pelkistetty design, ja sen logotekstin muotoilu taistelee lieriöpakkauksen muotoa vastaan.


Castform5

Se on vaan semmonen mielipiteitä jakava trendi joka on kehittyny tässä vuosien aikana. Jokaisesta logosta ja kuvituksesta on tehtävä tylsän litteä ja pelkistetty ilman mitään persoonaa, ja se ärsyttää koska sitä näkee ihan liian paljon.


Hushabye85

On varmasti vaikeaa olla kaupassa asioimassa kun pakkaukset vaihtelevat. Jaksuhalit.


Toby_Forrester

En nyt näe että tuon riisin persoona on kiinni siitä mustan miehen naamasta ja sanasta "uncle", kun valataosa varmaan löytää tuon merkin nähdessään oranssin paketin jossa jotain sinistä tekstiä. Trendejä tietenkin on pakkauksissa, mutta tuo riisipakkauksen muutos ei mitenkään visuaalisesti edusta nykyistä trendiä. Jos haluat esimerkin siitä, mikä on nykyinen trendi pakkauksissa, niin se on oikeastaan [tämä](https://i.imgur.com/xjEPZks.png). Noin yleisesti ottaen logoissa ja fonteissa on aivan saakelisti variaatiota ja persoonaa, ja tuossa riisipaketissakin on edelleen se sama fontti, ja mustan miehen pää sitten vain poistui. Lidlin tuotteet ovat esimerkki siitä, miten niitä erilaisia logoja ja kuvituksia hyödynnetään. Siinä missä esim. Keskon omat tuotteet ovat Pirkkaa, ja S-ryhmällä on Kotimaista ja Rainbow, niin Lidlin omat tuotteet on brändätty tuotteen teeman mukaan. Lidlillä esimerkiksi joku tomaattimurska ei ole "Lidl Tomaattimurska" vaan joku "Mamma Napolina tomaattimurska" jollain italiahenkisellä etiketillä, ja joku goudajuusto ei ole "Lidl Gouda" vaan joku "Grand Dutch Village Gouda" jollain puukengillä ja tuulimyllyillä tms. (nämä nyt päästä heitettyjä esimerkkejä).


Castform5

Taisit missata koko pointin. Se musta mies ja uncle-sana ei poissaolollaan haittaa, mutta se, että teksti muuttuu pyöreän kiiltävästä ja kolmiulotteisesta designista kulmikkaaseen yksiväriseen ja mauttoman tylsään tekstiin kyllä haittaa. [Tähän tyyliin](https://miro.medium.com/max/1400/0*lYT5YTlfj0TzaqQB.jpg) Niiden ei olisi tarvinnut tehdä mitään muuta kuin poistaa Beni ja uncle-sana, mutta pitää Ben's original samassa tekstin designissa. Nyt se vaan näyttää geneeriseltä ja pirun tylsältä tasaisella värityksellään. Melkein kirjaimellisesti menet wordiin, valitset fontiksi Cooper Black, väännät fontin koon suuremmaksi ja laitat fontin väriksi vähän desaturoidun sinisen. Se on laiska, tylsä, ja helvetin ruma verrattuna vanhaan.


Wilde79

Toinen yrittää tohkeissaan kertoa miten woke hän on ja sä et edes huomaa :(


Tombenator

Jotenkin osuvasti kuvaa modernia kanssakäymistä julkisella foorumilla.


Toby_Forrester

Äläs nyt yritä tohkeissasi kertoa miten äärioikeistolainen olet. EDIT: Satiirini ei näemmä onnistunut alaäänistä päätellen. Vinoilin miten keskustelua myrkytetään vastaamalla vain nimittelemällä toisia.


Spuik

Kandeis selittää auki toi vitsi ni saisit enemmä ylä-äänii


kuuev

Kiiltävät, kolmiulotteiset ja yksityiskohtaiset designit näyttävät ainakin mun silmissä vanhanaikaisilta, amatöörimäisiltä ja rumilta verrattuna niihin "mauttomiin" logoihin. Yksinkertaiset asiat on kauniita ja yleensä toimivampia kuin monimutkaiset. Linkittämässäsi kuvassa kaikkien muiden kuin Klarnan uudet logot on mun mielestä parempia (Klarnan uudessa logossa on ihan turhaan piste lopussa).


finnishfagut

Niin en tiedä, mielipiteitä on monia. Omasta mielestäni jokainen esimerkki uberia lukuun ottamatta on parempi nykyään kuin ennen :D


Denadias

Snellmanin leikkelepaketit, en tiedä milloin ne vaihtui mutta ovat nyt kaikki aivan samannäköisiä. Pelkkää rumaa vihreää.


newamae

> Se on niin litteä ja tylsä 90-luku tuli takaisin.


OftenBullish

Uncle Ben's-kohun paras puoli oli se, että tein hintavertailua ja tajusin kuinka ylihintaista Ben's on. Erään suomalaisen merkin monivilja-riisi ja kvinoa-riisi kuulostavat hifistelyltä, mutta ovat halvempaa kuin perus-Ebin's. Molemmat luksusriisit ovat luonnollisesti paljon maukkaampia ja terveellisempiä kuin Benin valkoinen perushöttö.


wloff

Terveellisempiä varmasti, maukkaampia -- no, riippuu mitä teet ja mihin tarkoitukseen. Valtaosaan riisiruokia ei todellakaan voi korvata valkoista riisiä millään moniviljalla tai kvinoalla. (Ei sillä, harvoin se Ben-sedän pitkäjyväinen riisikään on oikeasti todellakaan mikään paras vaihtoehto.)


Daealis

Niihinkin kun hakee riisinsä 5 kilon säkeissä paikallisesta etnomarketista niin tulee Beniin verraten hintaa ehkä murto-osa, jos sitäkään.


wloff

Juu, aivan varmasti.


xnode79

Suosittelen (jos Thai riisistä tykkää) Royal Umbrellaa. Pirun hyvää vaikka ei ookaan halvinta


fuzzygondola

Uncle Ben's on todellakin törkeän ylihintaista. Ei suomalaisten kauppojen riiseissä ole mitään laatueroa, vain hinta vaihtelee brändin mukaan.


gorerella

Jotenkin laiskanoloinen ja epätasapainoinen design verrattuna aiempaan.


Agantas

Tuotemerkin tunnisti kaupassa samaksi, mutta sen verran uusi ulkoasu hämäsi, että kesti hetken aikaa tajuta kyseessä olevan tosiaan irtoriisi jota olin ostamassa eikä annospusseihin pakattu riisi. Tiedossa oli toki, että ukkeli oli jossain vaiheessa poistumassa pakkauksesta suomalaisille pitkälti tuntemattomasta amerikkalaisesta mustan viljelijän stereotypiasta johtuen, johon nimi Uncle Ben viittasi. Wikipedian mukaan Mars päätti luopua ukkelista kesäkuussa 2020 George Floydin murhan jälkimainingeissa tapahtuneen Aunt Jemima-merkin rasisimikohun johdosta.


OzzyKA123

Floyd tapauksen jälkeen maailma mullistui ja siirtyi mielensäpahoittamisen aikakaudelle


KaatunutPulu

Uskon tämän muutoksen parantavan monien elämänlaatua merkittävästi, koska voivat taas vierailla riisihyllyillä ilman trigger warningeja ja paniikkikohtausta. Maailma on taas parempi paikka.


Iso-Jorma

Näin on. Ja riisinhimoinen rasisti ei joudu enää katsomaan purkin kyljessä hymyilevää mustaa miestä, oiva parannus kaikin puolin siis


Weissertraum

Juuri näin. Kiitos Mars Inc.!


p0l4r1

Tämäpä, ihmeellistä ajatusjumppaa kun yhtäkkiä näitä on lähettykin poistamaan sieltä sun täältä


lopettaja

Viimeinen musta mies poistuu Kankaanpäästä :(


miamiultras1738

Vihdoinkin, ei tummaihoisia miehiä enää kaupoissa


originalgg

Ylilauta approves


petep86

Onhan tuossa vielä tuo miehen niml /s


S13Ni

Ehkä tässä ei ole kyse siitä että kukaan ottaisi asiakseen suuttua riisipaketista, vaan että stereotyyppi maskotit kuten aasialainen riisipaketin kannessa ja tummaihoiset lakupaketissa(joista luovuttiin jo ajat sitten), ovat vähän aikansa elänyt juttu, jotka voi suosiolla vaivihkaa jättää pois ilman että ketään oikeasti haittaa.Fontin olisivat saanut pitää.


Kerrah

Tämä on näitä tilanteita joissa "loukkaantuminen" on niin latautunut termi että minusta on paras ohittaa koko sana puhuakseen asiasta. Sinä kuitenkin selvästi vetoat johonkin pahaan, jota tämä kuvitus aiheuttaa, vai teetkö oikeasti vain ajan esteettisiin tapoihin vetoavan väitteen? Onko esimerkiksi toogan käyttäminen "aikansa elänyt juttu", josta pitää luopua? Mikä on se vahinko, haitta tai huonous, joka Benin naamaan liityi? --- En ole vuosikausiin tykännyt puhua triggeroinneista ym., joten tässä kaksi näkökulmaa, jotka minulla on tapahtuneesta: Näkökulma #1: Firmojen on menestyäkseen hyvä välttää semmoista symboliikkaa ja kuvitusta, josta aiheutuu niille huonoa huomiota. Tämmöiset valinnat ovat täysin ymmärrettäviä ja amoraalisia. Näkökulma #2: Kulttuurillinen ilmapiiri, jossa mustan ihmisen lärvi ruokapaketissa aiheuttaa huonoa huomiota ei ole terveellinen. Tähän päätökseen johtaneet paineet (poliisiväkivalta jenkeissä) ovat niin kaukaisia ja asiaan liittymättömiä, että se vaikuttaa todella naurettavalta.


Agantas

George Floydin murhan jälkeisessä ilmapiirissä yritykset, etenkin Amerikassa, kokivat olevan itselleen kaupallisesti edullista osoittaa solidaarisuuttaan afroamerikkalaisille jollakin tavalla. Jotkut Amerikassa arvostelivat PepsiCo:n [Aunt Jemima](https://en.wikipedia.org/wiki/Aunt_Jemima)\-merkkiä mammy-stereotyypin käytöstä, jota merkki toki oli käyttänytkin markkinoinnissaan. Mars teki kohusta oman johtopäätöksensä ja ilmoitti Uncle Ben's merkin uudelleenbrändäyksestä vain tunteja Aunt Jemima-merkin vastaavan ilmoituksen jälkeen. Näin Ben-sedästä ei edes ehtinyt nousta kohua Mars keräsi woke-irtopisteet omaehtoisesti itse kaupallisen imagonsa kiillottamiseen. Tämä tapahtui siis kesäkuussa 2020 jolloin Floyd-mellakat olivat täydessä käynnissä. Jos olet sattunut seuraamaan USA:n tapahtumia tuohon aikaan, niin saatat muistaa, että tuen osoittaminen afroamerikkalaisille oli tuohon aikaan yritysten parissa laajalti muotia. Ylikansallinen yhtiö teki siis Amerikassa maailmanlaajuisen uudelleenbrändäyksen, joka seuraukset nyt siis saapuivat tänne viiveellä. Siinä ei ole Suomea tai suomalaisia erikseen mietitty.


Molehole

Isoin ongelma ei ole mustan miehen kasvokuva vaan se yhdistettynä "Uncle" termiin joka yleisesti ollut nimitys käytössä orjilla. Siitä voi vähän miettiä että onko orjaviittaus riisipurkin kyljessä kovinkaan korrektia kun Beniä ei tosiaan henkilönä koskaan ole ollut olemassa.


zhibr

>Kulttuurillinen ilmapiiri, jossa mustan ihmisen lärvi ruokapaketissa aiheuttaa huonoa huomiota Onko tämä nyt harhaanjohtavuuteen asti karkea yksinkertaistus, vai etkö ole selvillä siitä mikä Uncle Benissä aiheutti huonoa huomiota?


Kerrah

Voi olla, että itse Uncle Benin logoon liittyy jokin yksilöllinen tarina. Minä vastaan henkilölle, joka sanoi vain "se on stereotyyppi". Oletin että hän tietää minua paremmin.


Cultural-Page-007

et kuinkaan huomaa kuinka 10 min ajastuksessa on siirrytty siihen että musta on valkoisella pohjalla vähemmistössä?


KaatunutPulu

hetkonen, myös suomenkielinen teksti on siirretty alemmaksi, no kai tämä on sitä monikulttuuria kun saadaan kansainvälisempi ilme nostamalla internätiönäälit sanat ensimmäiseksi


Cultural-Page-007

Selvästi vähemmistökieliä väheksytään. Rasistisesta kivasta on valitettavaa mutta mennään vielä rasistisemmaksi.


Toby_Forrester

Siis, kyse on eleestä. Vähän sama kuin Ruotsissa on jotain suomalaisen kirkon hautausmaalta ryöstettyjä kalloja, joita käytettiin ruotsalaisten rotututkimuksissa osoittamassa, miten suomalaiset ovat alempirotuisia. Ei näiden kallojen palauttaminen Suomeen paranna oikeastaan yhtään kenenkään elämänlaatua, mutta mielestäni olisi silti hyvä ele, että ne palautettaisiin. Mitä mieltä sinä olet?


Poronkives

Kyseessä on hyvyyssignalointi. Ei ketään varmastikaan kiinnosta oikeasti että riisipaketin nimi vaihtuu, vaan miksi se tehdään. Kallojen palautus oli symboolinen ele, kiva juttu. Riisipaketin nimen vaihto on markkinointikikka, jotta näytetää että ostakaa meidän riisit, me olemme näin ajattelevainen ja hyvä yhtiö. Jos unkle pena myisi enemmän riisiä nimellä mustan miehen kärsimysriisi, nii se sen nimi olisi.


mmsh

Käytännössä kaikki politiikkaan liittyvä viestintä on "hyvyyssignalointia". Se että sanoo jonkun asian olevan "hyvyyssignalointia" on hyvyyssignalointia koska se kertoo että kirjoittaja pitää hyvyyssignalointia merkittävänä asiana, minkä on tarkoitus kertoa rivien välistä omista hyveistään.


Toby_Forrester

>Kallojen palautus oli symboolinen ele, kiva juttu. Eli hyvesignalointia.


Poronkives

Ei, kyseessä ei ole hyvesignalointi sanan aidossa merityksessä. (En tiedä miksi tämä edes on argumenttisi. Ehkä missasit pointin mutta mennää ny mukana sitten jos haluat) Tästä jos pitää hieman virkistää muistia tai on uutta asiaa: https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Hyvesignalointi Jos argumenttisi on, että ruotsalaiset ajattelivat että: "tällä saa positiivista mainosta suomessa ja saamme sitten tutkimusrahoitusta (?) jostain sillä", nii sitten voinen allekirjoittaa väitteesi. Mutta jos muistan oikein, nii suomesta tehtiin kyllä ihan virallinen palautuspyyntö ruotsiin. Eli ei tämä edes ole ruotsalaislähtöinen asia, joten mielestäni olet kyllä hakenut sillan näkkileivän ja puuveneen välille. Mutta myönnän, etten tiedä siitä asiasta enempää. Ehkä koska itse olet tätä mieltä niin osaat kertoa paremmin nämä ruotsalaisten "tekopyhät" tarkoitusperät palautusten taustalla. Filosofisemmin ajateltuna jokaisella hyvällä teolla on lopulta itsekkyysnäkökulma. Itse lahjotan wfp:lle rahaa, mutta myönnän että saan mielihyvää tästä, joten ei sekään teko ole täysin epäitsekäs. Mutta se ei silti ole hyvyyssignalointia.


Toby_Forrester

Ei yrityksen logojen päivittäminen vastaamaan nykyajan arvoja myöskään ole hyvesignalointia sen varsinaisessa merkityksessä. Näin karrikoiden, jos joku tuholaismyrkkyaine päivittäisi pakkauksestaan pois jonkun tekstin "lopullinen ratkaisu tuholaiskysymykseen", ei se ole hyvesignalointia, vaikka se onkin markkinoinnin kannalta hyvä päätös ja on parempi signaali kuin aiempi. Tai jos olisi joki vanha suklaamerkki "neekerin abubabu-suklaa" tai joku ilotulite "ählämirättipään vyöpommi" ja nuo nimet muutettaisiin. Kyse on siitä, että negatiivinen asia muutetaan neutraaliksi. Menee naurettavuuksiin, jos tuollaisia ei saa muuttaa tai muuten saa syytöksiä hyvesignaloinnista. Kuten linkittämässäsi jutussa sanotaan, termiä käytetään myös ihan vaan haukkumasanana: >Termiä käyttävät haukkumasanana usein oikeistolaiset, jotka vastustavat poliittista korrektiutta sekä liberaalien moraalisaarnoja esimerkiksi rasismista, seksuaalisesta häirinnästä ja ilmastonmuutoksesta.


Poronkives

Tämä on täysin oppikirjaesimerkki hyvesignaloinnista. Kyse ei ole, että negatiivinen asia muutetaan neutraaliksi, vaan siitä että negatiivinen asia muutetaan neutraaliksi koska siitä saadaan, tässä tapauksessa, taloudellista hyötyä. (Siis legitisti tämä on se määritelmä) Kuten olisi myös ählämin vyöpommin nimen muuttamisessa vaikkapa henkilö-oletetun tie paratiisiin-vyöksi. Firmat pelkäävät että heränneet ihmiset alkavat boikotoimaan heidän tuotteitaan, ja tekevät kaikkensa miellyttääkseen heitä paniikinomaisesti. Minusta on ärsyttävää että kaikessa nähdään nykyään rasismia, mutta tiedostan että en ole missän nimessä absoluuttisen oikeassa. Olettaisin jopa, että joku tosi jäätävä natsi on ihan tyytyväinen että sen riisipaketissa ei enää ole hymyilevää mustaa miestä. Ketä tässä nyt sitten autettiin että se poistettiin? Mutta tämä nyt toki henkilökohtainen mielipiteeni, ymmärrän täysin vasta-argumentteja. Mutta firmat toki tekee oman tuotteensa kanssa mitä haluaa, ei siinä mitää, mutta pitää olla rehellinen miksi niitä tehdään. Ei unkle pena, nyt enää pena olessaan ole yhtiönä yhtään vähempää rahanahne suuryritys tai välitä yhtään enempää vähemmistöistä. Oikea vastaus hyvesignalointisyytökseen on: "niin, mitä sitten?" Ei sekava selitys siitä että ei voi olla, sittenhän tämäkin on ja tämä.. Mutta et vastannut kuinka ruotsalaisten kallojen palautus suomeen sitä on? Argumentaatiosi rönsyilee.


Toby_Forrester

>Tämä on täysin oppikirjaesimerkki hyvesignaloinnista. Kyse ei ole, että negatiivinen asia muutetaan neutraaliksi, vaan siitä että negatiivinen asia muutetaan neutraaliksi koska siitä saadaan, tässä tapauksessa, taloudellista hyötyä. (Siis legitisti tämä on se määritelmä) Ei tuo ole hyvesignalointia eikä sen määritelmä. Tuo linkittämäsi Wikipedia-määritelmä on: >Hyvesignalointi[1] (< engl. virtue signalling) on yhteiskunnallisten tai poliittisten mielipiteiden ilmaisemista siinä tarkoituksessa, että kuulijat pitäisivät puhujaa hyvänä ihmisenä Se, että muuttaa pakkauksen ulkoasua nykystandardeja vastaavaksi ei ole "yhteiskunnallisen tai poliittisen mielipiteen ilmaisemista", eikä tarkoitus ole, että "kuulijat pitäisivät puhujaa hyvänä ihmisenä", vaan että kuluttajat eivät jättäisi tuotetta kaupan hyllylle ummehtuneen ja negatiivisen asian takia. >Kuten olisi myös ählämin vyöpommin nimen muuttamisessa vaikkapa henkilö-oletetun tie paratiisiin-vyöksi. Onko se mielestäsi tuomittavaa muuttaa sitten "ählämirättipään vyöpommi" nimeltään vaikka "Andromeran tähtivyö"? Koska hyvesignalointisyytöksellä kerrotaan, että jokin asia on tuomittava. Olisiko mielestäsi siis tuomittavaa muuttaa tuollainen nimi neutraaliksi, ja olisi eettisesti kestävämpää pitää ilotulitteen nimenä "ählämirättipään vyöpommi"? Koska tuomitset nimen muuttamisen hyvesignalointina. >Firmat pelkäävät että heränneet ihmiset alkavat boikotoimaan heidän tuotteitaan, ja tekevät kaikkensa miellyttääkseen heitä paniikinomaisesti. Niin, eli firman toiminnan tarkoituksena ei ole, että firmoja pidetään "hyvinä", vaan että firma tekee voittoa. Ja sinä nyt itse keksit tuohon "tekevät kaikkensa miellyttääkseen heitä paniikinomaisesti". Joku paketin ulkoasun muuttaminen ei ole "tehdä kaikkensa", eikä se ole mitenkään "paniikinomainen" reaktio. >Mutta et vastannut kuinka ruotsalaisten kallojen palautus suomeen sitä on? Argumentaatiosi rönsyilee. Ylempänä käyttäjä kritisoi riisipaketin ulkoasun muutosta sarkastisesti näin: >Uskon tämän muutoksen parantavan monien elämänlaatua merkittävästi, koska voivat taas vierailla riisihyllyillä ilman trigger warningeja ja paniikkikohtausta. Maailma on taas parempi paikka. Kallojen palautus ei myöskään paranna kenenkään elämänlaatua kummoisesti. Sinä kuitenkin puolustit kallojen palautusta mukavana eleenä. Yhtä lailla voidaan sanoa, että Ruotsin syy kallojen palautukseen on vain, että eivät halua vaikuttaa rasisteilta. Eli hyvesignalointia.


Poronkives

"Se, että muuttaa pakkauksen ulkoasua nykystandardeja vastaavaksi ei ole "yhteiskunnallisen tai poliittisen mielipiteen ilmaisemista", eikä tarkoitus ole, että "kuulijat pitäisivät puhujaa hyvänä ihmisenä", vaan että kuluttajat eivät jättäisi tuotetta kaupan hyllylle ummehtuneen ja negatiivisen asian takia." -Ja miksi ne jättäisivät sen sinne hyllylle? Koska pitävät heidän tuotettaan rasistisena. Ja miten tämä logo muutos auttaa tähän asiaan? He kertovat että emme ole rasisteja, huomaatteko kun poistimme tästä mustan miehen. Edelleen kirjaimellisesti oppikirjaesimerkki, jopa itse huomasit sen että tuotteen myyminen on syy tähän muutokseen. Huomaatko että argumenttimme kulkee ympyrää? "Onko se mielestäsi tuomittavaa muuttaa sitten "ählämirättipään vyöpommi" nimeltään vaikka "Andromeran tähtivyö"? Koska hyvesignalointisyytöksellä kerrotaan, että jokin asia on tuomittava. Olisiko mielestäsi siis tuomittavaa muuttaa tuollainen nimi neutraaliksi, ja olisi eettisesti kestävämpää pitää ilotulitteen nimenä "ählämirättipään vyöpommi"? Koska tuomitset nimen muuttamisen hyvesignalointina." -Tuomittavaa? Mielestäni sanoin että oikea vastaus tähän syytökseen on: "mitä sitten" nyt itse olet laittanut hieman lisää tuohon määritelmään. Hyvesignaloinnissa ei ole mitää tuomittavaa. Koko pointtini on koittaa avata ihmisille näkökantaa, että näitä päätöksiä tehdään puhtaasti rahallisista syistä, ja että ihmiset eivät lankeisi ansaan ajattelemalla että suuryritykset välittävät aidosti mistään muusta kun rahan tekemisestä. "Niin, eli firman toiminnan tarkoituksena ei ole, että firmoja pidetään "hyvinä", vaan että firma tekee voittoa." -Tämä. Sinä sen sanoit. Mutta ne vain menevät käsi kädessä, firmat joita pidetään näennäisesti hyvinä saavat myös tuotteensa hyvin myytyä. Tiivistit hyvin asian jota olen yrittänyt kertoa. Tuntuu että olemme tulossa läpimurtoon. "Ja sinä nyt itse keksit tuohon "tekevät kaikkensa miellyttääkseen heitä paniikinomaisesti". Joku paketin ulkoasun muuttaminen ei ole "tehdä kaikkensa", eikä se ole mitenkään "paniikinomainen" reaktio." -1943 vuodesta asti ollut brändin nimi sekä logo muutetaan kerralla näyttääkseen paremmalta sosiaalipoliittisesti. Globaalissa massiivisessa yrityksessä tollainen päätös ei ole kevyt, tuotemerkkitunnettavuus on iso asia. Mutta sen verran uskallan väittää, että on ihan muutaman PR-palaverin läpikäynyt suunnitelma. Jos voin hieman selventää, niin tehdä kaikkensa, paitsi tappiota, on se mitä meinasin, ja myönnän että paniikinomaisesti tätä ei tapahdu, haluaisin vaihtaa sanomani, että ehkäpä ennemminkin laaja-alaisesti. "Yhtä lailla voidaan sanoa, että Ruotsin syy kallojen palautukseen on vain, että eivät halua vaikuttaa rasisteilta. Eli hyvesignalointia." -Niin mikä tässä on siis taustalla se salattu motiivi? Jotta heitä voidaan syyttää hyvesignaloinnista, niin siellä pitäisi olla joku sellainen taustalla. Yrityspuolella se on usein helppo löytää, raha. Mutta en tässä kyllä itse sitä erityisen helpolla näe. Varsinkaa kun koko prosessin alullepanija on Suomi.


Toby_Forrester

Koko keskustelu tiivistyy tähän: >Tuomittavaa? Mielestäni sanoin että oikea vastaus tähän syytökseen on: "mitä sitten" nyt itse olet laittanut hieman lisää tuohon määritelmään. Hyvesignaloinnissa ei ole mitää tuomittavaa. Hyvesignalointi terminä on nimenomaan tuomitseva termi. Jos jotain sanoo hyvesignaloinniksi, silloin tuomitsee. Jos sinun ei ole tarkoitus tuomita tuota paketin muutosta, älä kutsu sitä hyvesignaloinniksi. Hyvesignalointi tarkoittaa ulkokultaista, tekopyhää oman hyvyyden signalointia esimerkiksi somessa, mielenosoituksissa tms. julkisilla ulostuloilla. Se ei tarkoita esimerkiksi sitä, että kieltäytyy sanomasta naisia huoriksi. Se ei tarkoita sitä, että firma muuttaa "ählämirättipään vyöpommi" -ilotulitteen neutraalimmaksi markkinointia ajatellen. Eli normaalit hyvät käytöstavat ja normaali brändin rakentaminen eivät ole hyvesignalointia. Siinä ei ole mitään hyvesignalointia, että yrityksen mielestä "Ählämirättipään vyöpommi" ei ole yritykselle hyvää markkinointia, ja yritys muuttaa nimeä. EDIT: Jotta tuota paketin muutosta voisi sanoa hyvesignaloinniksi, se edellyttäisi että kyseinen firma tyyliin rahoittaa KKK:ta tai aktiivisesti lobbaa rasistisia käytäntöjä ja syrjii mustia tai muuten selvästi toimii ristiriidassa paketin muutoksen kanssa.


Kerrah

Kallot liittyvät suoraan, fyysisesti, tapahtuneeseen vääryyteen, ja ne ovat ihmisten jäännöksiä. Minusta on täysin ymmärrettävää pistää enemmän arvoa hautaryöstön saaliille, kuin kuvalle riisipaketissa. Asioiden symbolinen arvo ei ole binääri, että joko niillä ei ole sitä, tai kaikella on sama arvo.


Toby_Forrester

Kallojen palauttaminen ei kuitenkaan paranna kenenkään elämänlaatua. Ylemmässä viestissä elettä kritisoitiin juuri sen takia, ettei se paranna kuitenkaan kenenkään elämänlaatua. Ei sen eleen symbolisen sisällön takia.


zhibr

Huonontaa se jonkun elämänlaatua? Tuotteiden ulkoasuja kuitenkin säännönmukaisesti uudistetaan tietyin väliajoin, ja kun UB ei ole näyttänyt erityisesti pitävän kiirettä niin ehkä ko. muutos tehtiin vain tavanomaisen redesignin ohessa?


Toby_Forrester

Ei se huononna kenenkään elämänlaatua. Ylempänä käyttäjä siis kritisoi UB:n ulkoasun muutosta sarkasmilla näin: >Uskon tämän muutoksen parantavan monien elämänlaatua merkittävästi, koska voivat taas vierailla riisihyllyillä ilman trigger warningeja ja paniikkikohtausta. Maailma on taas parempi paikka.


Kerrah

Joo, totta puhut. Olin kelannut sen verran kauas OP:sta, että unohdin mihin tarkalleen vastasit.


StarrFusion

Ja suurimpaan ääneen valittavat sinun kaltaiset ihmiset. Onhan se kauheaa, että riisipaketin graaffista ilmettä muutettiin.


KaatunutPulu

No tämä höpsö sarkastinen reddit-kommentti oli ainoa kommentti, jonka asiaan olen missään yhteydessä heittänyt, joten kauhean kovaa tämä "suurimpaan ääneen valittaminen" ei taida olla. Joku varmaan alunperin piti kovempaa älämölöä, kun muutos edes päätettiin toteuttaa. Olihan tuo logo aiemmin helposti tunnistettava, huomiota herättävämpi visuaalisesti ja kaikkien tuntema. Koska suurin osa ihmisistä täällä päin todennäköisesti ei ole koskaan kuullut tätä orjuuteen linkittyvää taustatarinaa, meille kyseessä oli sympaattinen hyvää riisiä tekevä vanha herrasmiessetä Ben. Muutos on väistämätöntä ja kehitys kehittyy, tämä logo nyt muuttui tylsäksi ja geneeriseksi, piraattituotteen näköiseksi, mutta äkkiähän koko keissi unohtuu. Mikäli edes yksi ihminen oikeasti koki aitoa iloa ja helpotusta kun tämä kolonialistinen kuvasto hävitettiin, niin hyvä homma.


StarrFusion

> joten kauhean kovaa tämä "suurimpaan ääneen valittaminen" Viestisi on ylimpänä. >Joku varmaan alunperin piti kovempaa älämölöä, kun muutos edes päätettiin toteuttaa. Esim geishapatukka tapauksessa fazer muutti karkkipaperin ilmettä oma-aloittesesti. Tässäkin ketjussa on yli 150 viestiä, en voi kun ihmetellä, että mikä niissä pakkausten designissa, niin puhututtaa.


manymind

"Viestisi on ylimpänä" Eli siis *muiden* antamat peukut vaikuttaa siihen, miten kovaan ääneen viestin *kirjottaja* "valittaa"? Ja nyt kun se ei enää ole ylimpänä tässä ketjussa, valittaako viestin lähettäjä edelleen kovimpaan ääneen, vai onko jonkin muun valitusvirsi nyt kovaäänisempi? Mites sitten, jos pistän lajittelun asetukseksi new tai controversial, sillonhan se ylimpänäkin oleva viesti muuttuu?


StarrFusion

Viesti on saanut paljon ylä-ääniä, eli se on suosittu mielipide, ei asia ole tämän vaikeampi.


NakinKantaja

> suurimpaan ääneen valittavat Suurimpaan ääneen valittava = suosittu mielipide? Jepsistä. Asia ei tosiaan olisi sen vaikeampi kun vaan myöntäisi virheensä.


KaatunutPulu

Nuolen täppääminen Redditissä nyt ei ehkä vastaa mun käsitystä kovaäänisestä valittamisesta. Ihmisillä nyt on tapana esittää mielipiteensä asiasta kuin asiasta, kun jotain muutetaan. Muumeilla on uudet ääninäyttelijät ja se harmittaa kun vanhoihin oli totuttu. James Bondin näyttelijä vaihtuu ja se harmittaa kun edellinen oli hyvä. Royal-suklaan maku muuttui ja nykyään se on ihan huono. Sama reaktio aina, kun jotain tuttua ja turvallista muutetaan. Ei edes aloiteta Windows-päivityksistä, nehän kaikki ollu täyttä kusipaskaa viimeiset 20 vuotta. Sitten kun asia vielä selitetään tämmösellä muutenkin mielipiteitä jakavalla ja poliittisesti pinnalla olevalla taustatarinalla, eikä vaan todeta että "haluttiin modernimpi pelkistetty logo", niin tottakai se herättää hetkeksi keskustelua. Sitten se unohtuu ja valitetaan seuraavasta muutoksesta.


StarrFusion

Eli tunnistat turhasta valittamisen, mutta teet sitä itse?


KaatunutPulu

Kyllä! Tuskin koskaan tulen sanomaan asiaa, joka ei jonkun mielestä olisi turhasta valittamista. Aion jatkossakin kertoa mielipiteeni elokuvissa ja ravintolassa käymisen jälkeen, vaikka se on turhaa valittamista. Aion jatkossakin keskustella keskustelupalstoilla, vaikka niiden suurin anti on turhasta valittaminen. Ja aion jopa lukea muiden kirjoittamaa turhaa valitusta.


StarrFusion

Eipä siinä, tee kuten parhaaksi näet.


HEAT_IS_DIE

Haittaisiko sinua todella jos tällaiset muutokset parantaisivat esim ei-valkoihoisien elämänlaatua kun yhteiskunnan sosiaalinen ilmapiiri ja asenteet pikkuhiljaa muuttuisivat muutkin huomioivaksi.


Denadias

Se että pit jotain naurettavana tai turhana ei tarkoita että se häiritsee. Tämä jatkuja toisten kommentoijien tunnetilojen implikointi ja niitten perusteella toisten argumenttien halventsminen on varmaan yksi epärehellisemmistä argumentointi tavoista mitä voi tehdä. Vähän sama jos sanoisin että miksi olet noin hysteerinen pelkästä kuvasta. Ei ole kovin reilua tuo.


PippeliPaavo

Se ei kehenkään muuhun vaikuta kuin elämäntapa loukkaantujiin. Ja niillä ihmisillä se ei kuitenkaan muuta mitään kun sitten vaan seuraavaan ristiretkeen 😂


puuskuri

Alkuperäsen kommentoijan ois varmaan pitäny laittaa "liipaisinvaroitus: sarkasmi" ennen kommenttia. Mutta kerta tälle kannalle lähet, ni eikö tämä muutos syrji mustia kerta musta setä Ben poistettiin paketista? Miten tämä muutos on hyvä ei-valkosten kannalta? Ensimmäinen kysymys on retorinen ja sarkasmia, kerta et sitä näytä ymmärtävän. Toinen kysymys on ihan oikkee kysymys, johon oon vasttauksen halukas kuulemmaan.


Downstream03

Rasismi on voitettu


1LJA

Poistamalla mustat se saatin aikaan.


tterriii

Jaaha, me teimme sen pojat, rasismi ei ole enää!


worldistooblue

Vihdoinkin voi valkoihoisena heteromiehenä ostaa tätä


uncleman66

Kandee muuten syödä nopee perunaa, vie vähemmän tilaa viljellä, tarvitsee vähemmän vettä, tuottaa vähemmän päästöjä ja on terveellisempää T. Setä


OftenBullish

Hävettää myöntää, mutta olen liian laiska keittämään perunoita. Riisit voi nakata kattilaan ja laittaa ajastimen päälle, kun taas perunat pitää pestä, tökkiä haarukalla milloin ne ovat kypsiä (ja silti ne isoimmat potut jäävät jyrskeiksi) sekä kuoria. Lisäksi potut kestävät pakastamista huonommin kuin riisi.


ThisIsMyHonestAcc

Keitä kuorineen! Mutta juu se kannattaa katsoa että suunnilleen on saman kokoisia. Itse kyllä heitän lohkoperunat uuniin enkä keitä.


Gangr3l

Kaikille öyhöttäjille Se Uncle -sana oli siinä se ongelmallinen, koska orjuuden päätyttyä rupes valkoiset kutsumaan mustia miehiä "uncle" eikä "sir" niinkuin oli valkoisille asiakkaille tapana. Mielestäni olisi vaan pitänyt poistaa uncle -sana ja jättää Beni pakettiin. Toisin noi Benin riisit on niin paskaa etten yhden erehdyksen jälkeen ole sitä edes ostanut ja mielestäni koko firma vois mennä nurin, niin paskalaatuinen tuote on kyseessä ;D


MichaelNearaday

Mielestäni vielä parempi veto olisi ollut antaa miehelle ylennys ja muuttaa nimeksi "Sir Ben's".


decentwhisper

"Sir Ben's" ja valkoisen miehen kuva ois ollu hyvä ylennys.


Asteh

Mun mielestä vois vaan olla Benis :-D ja Spurdo


BluePantherFIN

"Spurdo Riisi. Gybsyy hidaasdi, mudda ebävarmasdi."


Finboror

Berusdeldu ja spurdobilleröidy :D


Agantas

Itse luulin äijää alun perin firman perustajan kuvaksi. Mars otti kuitenkin rebrandäyksen varman päälle ja häivytti sekä Unclen ja koko ukon pois. Mitäs riisiä itse ostat ja syöt?


sellihauras

Jonkun vitun hipsterin orgaanisesti kotikasvattamaa *valkoista* riisiä.


kolmis

Suosittelen Xtran hiottua valkoista riisiä. Halpaa ja maukasta.


Gangr3l

Basmati & Jasmin -sekoitus, halvin mitä löytyy Sitä syö kaikki 3 miljardia aasialaista ja siitä tehdään sushit. Jos joku hipsteri muuta väittää niin valehtelee.


CrestedBlazer

Sushit tehdään puuroriisistä.


ManbeefLargeyams

Eikös jasminia käytetä kaakkois-Aasiassa ja itä-aasiassa kun taas basmatia käytetään Intiassa?


ryppyotsa

Ei taida olla kaikkein ilmastoystävällisin riisivalinta.


incognitomus

Siksipä asiasta meuhkaaminen USA:n ulkopuolella on ihan turhaa, mutta iltapäivälehdet saa näistä kivasti tuohtuneita klikkauksia. Sama juttu amerikkalaisten wokeismin tuominen Suomeen sellaisenaan. Suomea vaivaa xenofobia, jenkeillä ongelmat on syvällä yhteiskunnan rakenteessa ja sen juuret on sukupolvien mittaisia. Eivät amerikkalaisetkaan ymmärrä miksi nunnuka-nunnuka-lai-laa on ongelmallinen tai miksi häpeilemme omaa sisällissotaamme.


Toby_Forrester

>Siksipä asiasta meuhkaaminen USA:n ulkopuolella on ihan turhaa, mutta iltapäivälehdet saa näistä kivasti tuohtuneita klikkauksia. Tuo on tosin jenkkiläinen brändi, joten en nyt tästä lähtisi suomalaisia iltapäivälehtiä syyttämään.


incognitomus

Täh? Siis syytän siitä, että tekevät uutisia aiheesta, jonka kanssa meillä ei ole mitään tekemistä. Sitten täällä ihmiset meuhkaa miksi jenkkiläinen firma vaihtoi brändinsä nimen. Ei kuulu meille.


Toby_Forrester

Ei tässä langassa kai ole yhtään iltapaskojen uutisointia aiheesta? Ihmiset meuhkaavat asiasta silti, vaikka asia ei heitä koske.


lilemchan

Kyllä vois mielensä pahoittaa siitä että mustaihoinen mies piti poistaa paketista. Tämähän vasta rasistista onkin!


Gangr3l

Olen itseasiassa samaa mieltä! Miksi pitää poistaa kaikki positiiviset assosisaatiot hyvesignaloinnin edessä, kun pelkän "uncle" -sanan poistaminen ois riittänyt. Jätetään se musta mies siihen pakettiin ja kutsutaan sitä Ben's -nimellä.


keskustelijatili

Karikatyyri jostain syystä ok? Reissumiespakettin valkolainen jannu puukko kädessä ja kännissä


karit00

> Se Uncle -sana oli siinä se ongelmallinen, koska orjuuden päätyttyä rupes valkoiset kutsumaan mustia miehiä "uncle" eikä "sir" niinkuin oli valkoisille asiakkaille tapana. No jaa, olisiko kuitenkaan [Sir Ben's](https://www.imdb.com/name/nm0001426/mediaviewer/rm730019840/)-riisi käynyt sen paremmin kaupaksi.


Deliberated

Helvetti. Mitä riisiä suosittelet?


Gangr3l

Kuten täällä jo parinkin kanssa väittelen, niin ihan extra tai rainbowin basmati & jasmin -sekoitusta. Jos kylältä löytyy itämainen kauppa ja komerossa on tilaa niin sieltä 10 -kilon säkki juurikin kyseistä tavaraa.


Deliberated

Eipä ole rehellisesti koskaan käynyt mielessä käydä ostamassa riisiä muualta kuin marketista. Täytyypä korjata asia erittäin pikaisesti.


Gangr3l

Ohje riisille 1) huuhtele riisi 2) suhde riisin ja veden välillä on 1:2 (eli jos teet 2 desiä riisiä niin vettä menee 4 desiä), 2 desiä riisiä on yksi annos 3) laita hyppysellinen suolaa tai kasvisliemikuutio kiehuvaan veteen ja odota, että on liuennut 4) laita riisi 5) sammuta liesi heti riisin lisättyäsi 6) riisi keitetään kannen alla! 7) hämmennä kerran ja odota n. 10min 8) riisi on valmis kun vesi on haihtunut


ihavenobunghole

Induktioliesi-versio: Riisiä 1:2 vettä kattilaan. Kattila liedelle ja liesi täysille Heti kun kiehuu niin kansi päälle ja lämmöt kolmoselle (0-10 asteikolla). Anna olla vartti. Sammuta liesi ja nauti riisistä


Paah

> 2) suhde riisin ja veden välillä on 1:2 (eli jos teet 2 desiä riisiä niin vettä menee 4 desiä), 2 desiä riisiä on yksi annos Sormi kikka toimii kanssa eli riisit kattilan pohjalle, sormi (suorana) kevysti siihen riisin päälle ja sitten vettä kunnes pinta on ekan nivelen kohdalla eli semmonen pari senttiä riisin pintaa korkeemmalla. Toimii aina eikä tarvii lähteä mittailemaan mitään.


wloff

Älkää höpsöt alanuoliko tätä, tämä on juurikin oikein. Siellä Itä-Aasiassa riisinvalmistus on juurikin niin monimutkainen operaatio kuin "pese riisi, kaada riisinkeittimeen, laita päälle vettä niveleen asti, paina nappia ja odota kunnes kone sanoo valmis". Vaatii toki sen riisinkeittimen hankinnan, mutta ei se kattilassakaan sen vaikeampaa ole; pitää vain kannen kiinni ja muistaa ottaa pois levyltä kun kaikki vesi on haihtunut.


Nuti

Kiitos. Mulla aina palanu pohjaan ja luovutin muutaman kerran jälkeen. Voisin kokeilla tuota levyn pois päältä ottamista. Perkeleen paketit kun sanovat että keitä miedolla lämmöllä. Ei mieto lämpö kerro kyllä yhtään mitään.


Gangr3l

Ainiin joo. Se tärkein eli heti riisin lisättyäsi, hämmennettyäsi ja levyn kun olet sammuttanut niin siinä täytyy myös laittaa *tiivis* kansi päälle. Jos käytät kantta, missä on reikä / reikiä niin levyn voit jättää ykköselle


Gangr3l

Juuri tämän takia meillä on Suomessa yksilöitä, jotka eivät pidä riisistä. Ne on aina ostanut tuota helvetin Ben'siä ja tehneet sen väärin. 18 -vuotta itsekin kärsin huonosta riisistä (eli sen aikaa kun asuin vanhemmilla) ja sit opin basmati & jasmin olemassaolon ja kuinka se valmistetaan. Ero on oikeasti kuin yö ja päivä


Nuti

Joo mulla äiti teki aina nuita "perusriisejä" ja eipä ne kovin kummosia ollut. Isä sitten näytti jasmin ja basmati riisit noin 10 vuotta sitten enkä ole muita sen jälkeen syönyt. Vittu kun olisi vielä opettanut niitä keittämään niin ei tarvisi vetisinä niitä syödä :D Toivottavasti sun vinkeillä onnistuu.


Anti-Hentai-Banzai

Kaksi desilitraa riisiä on aika valtava yhdeksi annokseksi. Yksi desi on mielestäni sopivampi.


notthegoodscissors

Kun menet, tässä on muutama vinkkejä: Basmati riisi - Laila, Daawat, Tilda, Surya (ja muut jotka ei tule just nyt mieleen) ovat erittäin hyviä ja on pomminvarma vaihtoehtoja. Yleensä jos ne on pakattu Intiassa (tai jossain lähellä) ne kannattaa ostaa. Sen sijaan, jos on Falak, Mahmood tai muita merkkejä Turkkilais kaupoista, ne on yleensä huonompi jostain syystä. En tiedä mistä se johtuu mutta en osta sellaisia enään koska olen lähes aina pettynyt ja sit on syvältä kun on pakko syödä sen pussin loppuun. Täytyy sanoa että oikea basmati riisissä on aika vahva maku joten se saattaa tulla yllätyksenä jos olet syönyt aina joku Pirkka vastaava (missä ei ole yhtään makua). Jasmiini riisi - Royal Umbrella. Se on niin helppo ja jos löydät tän, osta se kun se on paras. On varmasti muita vaihtoehtojakin ja jos ne tulee suoraan Thaimaasta, ne on varmasti hyviä. Jos olet Prismassa se Rainbow jasmiini (ja basmati) on ihan ok vaihtoehto nykyään koska laatu on parannettu tosi paljon. Kaikki muut merkit normaali kaupasta kannattaa välttää, varsinkin nää Ben's vastaavat jotka ovat esikeitetty jo valmiiks. Voin antaa mun oma riisin keitto ohje jos kiinnostaa. (apologies for my imperfect Finnish) edit: kun käyt ostoksille, osta pienin kokoinen pussi niistä merkistä mitä löytyy ensin ja kokeile tykkäätkö vai ei. Niitä yleensä saa kilon kerrallaan ja se on paras tapa aloittaa. Tietenkin myös pitää osata keittää sitä samalla tavalla joka kerta, tässä tarkat vesi ja riisi määrät on todella tärkeä!


Deliberated

Kiitos paljon vinkeistä! Tuolla muutkin jakaneet keittovinkkejään, niin anna palaa vain, tuskin menee hukkaan minun kohdalla.


notthegoodscissors

Ok, tää on kyllä yksi lempiaiheestani! Kehitin tämä prosessi sen jälkeen kuin meidän riisinkeitin hajosi ja haluisin saada yhtä hyvä lopputulos ilman että piti ostaa uuden Australiasta (minun kotimaa). Tässä tarvitaan suht pieni kattila (noin 2L tilavuus) ja siihen sopiva kansi (reiät on suotava) ja riisin mittaus väline. Mulla on se sama joka tuli sen riisikeitin kaa mutta jos on esimerkiks Iittalan Teema kahvikuppi (22cl), se riittää. Mun mitta on noin 18cl ja kun on täynnä riisiä, siitä tulee yksi annos. Se Teema kuppi olis melkein täynnä (1cm vajaa täys kuppi) jos käytät sellainen. Yhden annoksen riisiä sitten tarvii 2-2,5dl kylmää vettä, riippuen siitä minkälaista riisiä se on. (Huonolaatu riisi yleensä valmistuu nopeammin kuin parempaa riisiä, joten se vaatii vähemmän vettä) Eli, jos haluat yhdelle ihmiselle riisiä, käytä yhden mitan verran riisiä ja 2-2,5dl vettä. Kahdelle ihmiselle käytät kahta mittoja verran riisiä ja 4dl vettä, kolmelle ihmiselle kolme mittoja riisiä ja 6dl vettä ja niin pois päin. Kolmelle ihmiselle riittää tämä sama kattila mutta jos teet enemmän on parempi käyttää isomman tai sitten riisikeitin. Sitten kun on riisit mitattu, niitä pitää huuhdella kylmällä vedellä käyttämällä tiheä siivilä. Huuhtele niin kauan kunnes vesi mikä tulee läpi on kirkas. Sen jälkeen laita riisit kattilaan (ei haittaa jos tulee vähän vettä mukana) ja kaada oikea vesimäärä riisin päälle. Sekoita riisiä niin että on tasaisesti kattilan pohjalla ja laita kattilan kansi päälle. Oikea lämpötila määrittää sen kuinka paljon riisiä olet keittämässä. Meidän hellassa on yhdeksän lämpö asentoja ja käytän sen niin että: 1 kuppi riisi = asento 3, 2 kuppia = asento 4 ja 3 kuppia = asento 5. Vähemmän riisi tarvii vähemmän lämpöä koska se ei saa rupea kiehumaan liian nopeasti. Sitten kun on lämpöä säädetty, se kattila jätetään rauhassa niin kauan kun kiehuminen on loppunut. Eli kansi ei saa avata liian aikaisin! Jos riisit meinaa keittää yli, pitää vaan säätää lämmöt vähän alaspäin mutta muuten odota siihen asti ettei tule mitään ääntä sieltä kattilasta enään. Silloin kun avaat kattilan, riisit pitäis olla pehmeän näköisiä ja hyvin erottunut toisistaan. Jos ne on liian pehmeä ja meni mössöks, siinä oli liikaa vettä. Jos ne on kovia ja vielä vähän raakoja, siinä oli liian vähän vettä. Mutta jos meni oikein, saat täydellistä riisiä joka kerta! Ja vaikka vähän tarttuu pohjaan, ne loput silti pitäis olla bueno. Laadukas riisi on muuten paljon helpompaa keittää kuin huonolaatua, esim Pirkan riisi ei meinaa saada oikein vaikka mitä tekee. Mutta, riisi EI tarvi suolaa eikä mitään muuta mausteita. Sen tarkoitus on tarjoa vastapainoa johonkin ruokaan missä niitä mausteita on. Ainakin mun mielestä. Sori jos oli ylipitkä vastaus, tää prosessi on oikeasti tosi helppo ja nopea kun sen oppii tekemään. Tsemppiä kokeiluun!


Deliberated

Kiitos erittäin perusteellisesta ohjeesta! Kokeilen tätä ja noita laadukkaampia riisejä. Tässähän avautuu täysin uusi riisien maailma.


notthegoodscissors

Joo ei mitään, toivottavasti onnistuu heti ekalla kerralla!


LogicalReputation

Jos oikeasti etsii hyvää riisiä Suomesta, niin kannattaa lähteä etsimään kotikylän etnokaupoista.


PepperooniPizza

r/unclebens näyttää tykkäävän kyllä heidän tuotteistaan


jaysire

"A place to discuss and post about Uncle Ben's / Spidey Tek, a simple method for cultivating mushrooms!" ... niin että mitä? Aluksi pari viestiä riisipakkauksista ja sitten sivutolkulla jotain sieniviljelyä.


Lynihuore

Sieni-itiöt kasvaa noiden pakkauksissa hiton hyvin, niin niitä käytetään viljelyyn paljon. Noi kun on steriilejä pakkauksia niin on alottelijoille helppo välttää kontaminaatioita. Harrastajat on nimennyt tämän Uncle Ben's-Tekiksi (tai vaan UB-Tek). Toimii muuten hyvin!


jaysire

Oho, tänään opin. Olen ollut huomaavinani että sieniviljely on lisääntynyt viime aikoina. Kohta jokainen tekee sitä olohuoneessaan chilien vieressä.


newamae

> mielestäni koko firma vois mennä nurin 37 miljardin liikevaihdolla kirjaimellisesti liian suuri kaatumaan.


Kryptobasisti

Hämmentävää. Uusnatsien mielestäkin on varmaan hyvä juttu, ettei tunnetuissa tuotemerkeissä näy kaupassa tummaihoisia?


CrestedBlazer

Tuolla logiikalla woke-tyyppien olisi kai pitänyt vastustaa kaverin naaman poistamista?


hardkokki

Woke-tyypeillä ja natseilla on yhteinen tavoite eritellä ihmiset ihonvärin ja taustan perusteella.


CrestedBlazer

Ääripäillä lienee mukavaa kun löytävät yhteistä kivaa.


nikomys

Eikös jossain sanottukin, että äärioikeisto ja -vasemmisto ovat niin lähellä toisiaan, ettei niitä pysty aina toisistaan erottamaan.


Finboror

Joo. Sitä kutsutaan hevosenkenkäteoriaks


Sotamarsu1

Oikea haluaa ihmiset tuhoamisleirille ihonvärin perusteella. Vasen haluaa ihmiset tuhoamisleireille mielipiteiden perusteella. Emme ole lopulta niin erilaisia :)


BinEnska

Pidetään kaikki tyytyväisenä ja tehdään benkusta valkoihoinen?


VonAntero

Tai jos tehdäänä kompromissi ja hän on keltainen.


s4mih3

Nyt maailma on taas vähän parempi paikka elää ☺️☺️☺️


Voijjumalauta

Hyvä, olen vuosia boikotoinut tätä koska en halua ostaa tuotteita joiden etiketissä näkyy mustia ihmisiä


kukkelii

Pitää ajatella positiiviesti. On kyllä maailmassa ihmisillä asiat ihan helvetin hyvin jos jonkun riisipaketin kuva ottaa niin syvälle tunteisiin.


Spadari

Tumma ihoiset varmaan tosi tyytyväisiä nyt.


Kalbodagrund

onks tää tosi juttu?


Inside_Path_3841

Hieman off topic, mutta ostaako kukaan näiden itämarkettien valtavia riisisäkkejä? Musta on tullut intohimoinen kilohinnan tuijottaja ja oon miettinyt että kuinkahan paljon halvemmaksi tulisi käydä semmonen 20kg jötikkä ostamassa ja siitä syödä vuoden, kuin raahata noita kilon pusseja Prismasta.


SaMSUoM

Kirjaimellisesti 1984


Toby_Forrester

Haluatko avata tätä päättelyketjuasi, koska en oikein ymmärrä miten tämä on kirjaimellisesti 1984?


polvihousuton

1984-viittausten kyseenalaistaminen on kirjaimellisesti 1984


SaMSUoM

Yrityksiä sensuroidaan ideologisista syistä /s. Eli siis tuolla ameriikassa varsinkin osa tuntuu ajattelevan että tämänlainen toiminta on käsittämättömän suuri uhka ameriikkalaiselle yksilönvapaudelle ja kulttuurille ja kohta ollaan kommunismissa jos ei lopeteta.


WarlordToby

"Hyvä, saimme tämän mustan miehen pois paketeista." -Äärioikeisto ja äärivasemmisto samaan aikaan.


VonAntero

Sitten vielä EUn sisällä, keskitetysti, voidaan keksiä joku hyvä ja tehokas keino poistaa ne kaikki kaduilta, niin saadaan rasismi kokonaan loppumaan.


Refloni

Hyvä homma! Suomalaisen kaupan tuotteisiin ei tarvita yhtäkään mustanaamaista hyypiötä. Suomi valkoihoisille. /s


Lordoosi

Onhan tuo freesimpi ilman kasuaalia orjaviittausta, eli hyväksyntähylje uudistukselle minulta.


uusrikas

Tuo mannekiini-Ben oli joku hotellin kokki tms, ei kai se orjiin liity mitenkään?


Lordoosi

Olin ymmärtänyt että tuolla uncle -sanalla on jenkeissä vähän tunkkainen kaiku, sillä ilmeisesti "kotiorjat" olivat "uncle"ja ja "aunt"teja. Mutta voin olla väärässäkin.


incognitomus

Noita käytettiin orjuuden lakkauttamisen jälkeen. Mustia ihmisiä sediteltiin ja täditeltiin, koska koettiin herra ja rouva sanojen olevan liian hyviä heille. Ei orjia teititelty.


DiscoSwing

Eli ongelma oli tuossa sanassa, ei mustan miehen kuvassa. Naama olisi voinut jäädä jos beniä olisi kutsuttu vaikka isäksi. Voihan sitä ajatella että mummon muusi-paketissa käytetään vanhuksia ja mummoja orjatyövoimana. Poistetaan siis mummon kuva, tai muutetaan se naapurin täti-muusiksi.


[deleted]

[удалено]


vooffle

Oikeestaan riisiä kasvatettiin Yhdysvaltain etelässä orjatyövoimalla. Poikkeuksellista tässä oli että Afrikasta tuotuja orjia tarvittiin työvoiman lisäksi osaamisensa takia, ja silloin kasvatetut lajikkeet tuotiin Afrikasta.


Denadias

YouTubessa oli jännä video missä ne on keksinyt jossain etelävaltioissa kasvattaa katkarapuja ja riisiä vuorotellen, ilmeisesti auttavat toistensa kasvusyklejä.


vooffle

En ole moisesta kuullut. Kiitos että mainitsit, käyn etsimässä.


MindIsTheFearKiller

Kunnon catch-22: laita valkoihoisten ihmisten kuvia, niin ulistaan representaation puutteesta, laita jonkun *rodullistetun* kuva ja sitten ulistaan rasismista tai ihan vähintään kulttuurisesta omimisesta. Ainoa voittava siirto on olla pelaamatta.


Molehole

Niin. Kun laitat tummaihoisen ihmisen kuvia niin jätä pois ne rasistisen historian omaavat termit kuten "Uncle" joka on yleisesti orjista käytetty nimitys. Vai olisiko joku "Kossu-Pekka" tai "Puukko-Ville" mielestäsi kivaa ja asiallista representaatiota suomalaisista jossain ruotsalaisen salmiakkipaketin kyljessä?


RouSGeLi

uncle Benis :DD


Iso-Jorma

Jos tuo uncle oli se kauheus joka piti hävittää niin olisivat jättäneet maireasti hymyilevän Benin kuvan siihen. Ei kait siinä voi olla mitään r-sanaa?


HiljainenMaito

No nehän on yrittäneet aiemmin selittää kuinka hahmo perustuu todelliseen henkilöön joka on viljellyt ekstrahyvää riisiä, mutta sitten käyttäneet hahmosta halveeraavaa uncle nimikettä ja jonkin mukavannäköisen kokin kuvaa. Aika pakettidiili minusta.


Iso-Jorma

No ymmärrän että nimi haluttiin muuttaa. Mutta lopputuloksena on yksi musta mies vähemmän mainostamassa tuotetta. Eikö tätä juuri pitänyt lisätä eikä vähentää?


HiljainenMaito

No hahmo on vahvasti aikansa tuote ja koska jaksoivat näinkin pitkään vain venkoilla asian kanssa niin en usko että pelkkä nimen muuttaminen olisi ollut heille järkevää. Mustien ihmisten edustus tuotteiden mannekiineina on keskustelu erikseen.


decentwhisper

Mies ei jaksanut enää osallistua kuvauksiin vaan jäi eläkkeelle.


OgShamaan1

Hyvä että ottivat pois tuon uncle osan niin ei tuu kauheita triggereitä ja flashbackeja spider-man leffoihin


VonAntero

Maistuisiko kuppi Uncle Owenin tummapaahtokahvia?


Vompattius

Ja näin kuljetaan ylväästi kohti tasa-arvoista yhteiskuntaa siivoamalla jälleen yksi vähemmistön edustaja pois katukuvasta. Kyllä Aatukin olisi ylpeä.


ociM_

Mustat ihmiset on niin kamalia että ne pitää piilottaa?


laivasika

Ilmeisesti Ben-sedästäkin on paljastunut jotain ahdistelujuttuja?


ryppyotsa

Ihan ymmärrettävää, kun Ben jäi kiinni dopingista.


No_Team2342

Vihdoinkin loppu rasismille. s/


Arwil

Olisivat vain korvanneet Matlockin naamalla.


teteroo

RIP Uncle Ben


LivingDeadNoodle

Niin naurettavaa tämä nykyajan herkkänahkaisuus että oikein hävettää olla ihminen.


T3rkku

Ja ei muuta kun inokuloimaan! r/unclebens


Huruukko

Jännä miten vuonna 2022 mustan miehen naama on liikaa riisiyritykselle 😃😃😃


DressedToKill85

Tällaiset omituiset päätökset, kuten päätös poistaa mustan miehen kuva riisipaketista, muistuttaa siitä, että miten lähellä rasistit ja antirasistit ovat toisiaan. Ketään todellista rasistiahan tuskin häiritsee se, etteivät näe enää mustan miehen kuvaa riisipaketin kyljessä. Todellinen motiivi sille, että suuryhtiö tekee tuollaisen päätöksen, on tietenkin se että se haluaa parantaa mainettaan mielistelemällä BLM liikettä. On naiivia ajatella, että jotain amerikkalaista suuryhtiötä aidosti kiinnostaisi mikään kansalaisoikeustaistelu. Jos kiinnostaisi, niin se tekisi jotain millä on jotain todellista merkitystä. Logiikkaa tuon päätöksen taustalla on vaikea ymmärtää: erään yleisen teorian mukaanhan kuva poistettiin siksi, että paketin kyljessä oleva kuva on jotenkin "stereotyyppinen". Voisi vaan kysyä, että millä ihmeen perusteella juuri tämä mustan miehen kuva on "stereotyyppinen", varsinkin kun kyseessä on tosiasiassa oikea arvostetun mustan kokin kasvokuva? Entä millä perusteella valkoisten ihmisten kuvat ruokapakettien kyljessä eivät ole "stereotyyppisiä"? On myös mystistä, että tästäkin riisipaketista tuli aivan yhtäkkiä ongelma, vaikka tuote on ollut olemassa 1940-luvulta asti eikä kukaan tervejärkinen ole varmasti pahoittanut ikinä ennen mieltänsä asiasta. Tietenkin olennaisin kysymys on se, että mitä helvetin väliä sillä on, vaikka ne kuvat ruokapakettien kyljissä olisivatkin stereotyyppisiä. Kukaan ei pakota varmaankaan ketään ostamaan niitä ruokapaketteja. Elokuvatkin on täynnä steretypioita, eli tämän yhtiön logiikalla elokuvistakin pitäisi poistaa kaikki stereotyyppiset mustat hahmot. Siinä riittäisikin työsarkaa. Ainakin sitten kun stereotyyppiset etniset vähemmistöt on poistettu elokuvista ja jäljellä on ainoastaan valkoisia hahmoja, niin rasismi olisi voitettu, eikun hetkinen...


totuustorvi

>varsinkin kun kyseessä on tosiasiassa oikea arvostetun mustan kokin kasvokuva The face appearing on all Uncle Ben’s® packaging is that of Frank Brown, a maitre d'hotel (head waiter) at an exclusive Chicago restaurant who agreed to pose for the Uncle Ben’s® portrait.


terve456

Ei ketään vittu kiinnosta, paitsi jotain jugend-persuja.


VanDeBench

Ruisleipä pussiin lisätään tummaihoinen kaveri ja riisipaketista se otetaan pois. Aivan. Miettikääpä jos Ben setä olisi muutettu valkoiseksi, siitä vasta oltais juhlat saatu.


byzzod

Nyt kun Suomeen on saatu masinoitua N-sana, niin pitäiskö sanoa myös U-sana? Kun täälläkin on monet sanoneet että nimenomaan tuo U-sana oli R-sana (oletan että pitää sanoa R-sana, koska joku sanoi niin toisessa viestissä).


JoaNoob

Pitääpä katsoa jos lähikaupoista löytyisi tuota vanhempaa designia.


anderssi

hui kauhia kui rasistista!


RealSnak

Ja sitte seuraavaks vaihetaan Reissumiehen nimeks "reissaamatonmies" koska reissumies on todella loukkaava nimi meille laiskoille


bumbasaur

Eiköhän se loukkaava sana ole tuo mies


Toby_Forrester

Mies-termillä ei ole historiaa seksistisenä miehiä alentavana terminä. Uncle-termillä on rasistinen mustia alentava historia.


Valko_Haddu42

Onkohan tässäkin joku mennyt valittamaan että tuo tummaihoinen mies paketissa on "rasistista"


Bicentennial_Douche

”Saatana! Tästä lähin syön vain Risellaa!” -öyhöt-


aqeki

Huh, hyvä. Päästiin vihdoinkin s-sanan käytöstä tunnetussa tuotteessa.


Finboror

Ainoa rikos tässä on että laittoivat suomen alemmaksi


A740

Tuntuu että enempi ihmisiä triggeröityy edelleen tästä muutoksesta kuin silloin siitä alkuperäisestä logosta


Imatralaismies

F


iamnotyourspiderman

Benis :D hehö


Potassium_Patitucci

Aina kaupassa tuli mieleen Sopranosin kohtaus jossa Tony pyörtyy nähdessään Uncle Benin keittiössään.


BESSER_WISSER

Miten kukaan voi loukkaantua siitä, että jollain henkilöllä on tumma iho? Mielestäni setä ei ollut millään tasolla rasistisesti, pilkkaavasti tai halveksuvasti kuvattu kuten esim. niissä vanhoissa lakupatukoissa tai n-suukoissa aikanaan oli ihan nimen kera.