T O P
ThrowoutOfTheDay

Voi kuinka kaipaan sitä nuoruuden aikaa, kun näiden Anojen loppusijoitupaikka oli Esson baarissa. Nykyaika someineen ja siellä parveilevine samantasoisin parvineen - Herranen aika miten näitä Esson baarilaisia voi olla näin paljon! - voi tällaisen sitten nostaa jopa pääkallopaikalle hölisemään. Voi perkele.


simosilakka

Intternettiin on tosiaan nykyään liian helppo päästä. ATK-ajokortti pakolliseksi ennen kuin saa liittymän


Siipinen

Tää on vielä pahempaa. Anolla on oma grilli Juvalla. Muistaakseni Teboilin vieressä. Et ei se hirveän kaus siitä Esson baarista ole päässyt.


sakor88

Olisi parempi, jos vain ois siellä grillaamassa makkaraperunoita.


thegagis

Täähän se olis. Sosiaalinen media tuo Esson baarin jokaiseen olohuoneeseen.


rumbleran

Sitä kutsutaan edustukselliseksi demokratiaksi. Jos sellaista halutaan pitää hyväksyä se että näitä pääsee myös eduskuntaan silloin tällöin.


slymsyndicate

Eikös tää ole sitten sitä demokratiaa?


Karvanapa

Demokratia on perseestä.


rumbleran

Mitä ehdotat tilalle?


caatius

Teknokratia.


DrummerForTheOsmonds

Kyllä, sairasta, jopa tragikoomista, että tällainen hullu on kansanedustajana. Ei myöskään unohdeta että sama äijä julkisti verkossa että Suomen poliisiin ei pitäisi luottaa, sen lisäksi mies on rokotevastainen idiootti. Olen usein sanonut näin, ja sanon uusiksi: Ano Turtiaisen kaltaiset henkilöt ovat suurin uhka Suomen tulevaisuudelle. Tuollaiset ihmiset ihannoi niitä asioita jenkeistä, joista me ollaan jo vuosikaudet vitsailtu ja/tai tuomittu.


GhostInMyLoo

Niinhän se Carlo M. Cipolla kirjoitti, että idiootit ovat vaarallinen porukka, joiden määrä ja uhka toistuvasti aliarvioidaan. Idiootin ollessa henkilö joka toiminnallaan tekee hallaa itselleen ja ympäristölleen, ilman että saa siitä mitään.


Keisari_Karju

Tää mun kommentti ei liity anoon ja on pelkkä tämmönen random huomio tähän väliin mutta oon huomannut että valtaosa ihmisistä pitää selvästi itseään keksivertoa fiksumpana eikä kukaan varmasti tajua sitä jos on ITSE se idiootti :D


glarbung

Vuosituhannen vaihteessa inttiä suorittaessani oli tupakaverina tyyppi, joka tiesi ettei ole fiksuin. Mutta oli sen sijaan uskomattoman rauhallinen, mukava ja utelias. Monesti kyseinen jäbä tuli rupattelemaan jostain aiheesta meille, joiden kuvitteli tietävän jostain, joka sillä hetkellä kiinnosti ja esitti sitten yksinkertaisia, mutta helvetin hyviä, kysymyksiä. Mietin usein mitähän hänellekin kuuluu, koska tuollainen omien rajoituksiensa ymmärtäminen teki uskomattoman vaikutuksen nuoreen meikäpoikaan.


VonAntero

Ammattikoulussa luokallani oli yks 40+ toimistohommiin kyllästynyt tyyppi. Yhdellä tunnilla tehtiin ryhmissä jotain teknisiä piirustuksia ja minä, silloin 16, huomasin virheen, jonka hän teki. Mainitsin, että eikös tämä mene näin eikä noin. Hän tutki piirrustusta uudestaan ja sanoi: "Olet ihan oikeassa. Minä olen väärässä". Teki aika vaikutuksen nuoreen kloppiin


foxxie31

Näitä helmiä ei tosiaan ihan jokainen 16-kesäinen viljele. Enpä itsekään moisiin pystynyt, vaikka niin paljon luuli itsestään. Usein parhaat opetukset tulee hieman takavasemmalta ja ei yleensä ihan lähipiiristä. Jotain omia vanhempia ja vastaavia tuli aktiivisesti vastustettua tuon ikäisenä eikä siksi ehkä tullut annettua arvostusta, vaikka välillä olisi ollut syytä.


needestus

Vaikuttaa kyllä tuon perusteella todella fiksulta kaverilta.


glarbung

Fiksu ehkä, mutta hidas. Kaveri tosiaan sitten kun pohti asioita oli todella hidas tajuamaan niistä mitään ja oikein pystyi kuulemaan, miten rattaat lähtee liikkeelle. Perinteisesti älykkyys (johtuen ÄO-testien tyylistä, joissa tämä tyyppi ei tosiaan pärjännyr) yhdistetään nopeaan päättelykykyyn.


[deleted]

Ite tappelen tän kanssa pääni sisällä ihan helvetisti. Toisaalta pidän itteäni keskivertoa älykkäämpänä, mutta samalla tiedostan, että niin tekee muutkin ja suuri osa on pakosti väärässä. Joten mun logiikan mukaan, on 50/50 mahollisuus että mä en ole älykäs, mutten toisaalta onnistu ajattelemaan itteäni keskiverroks tai sen alle, koska silti mun mielestä keskiverto ihmisen ajatuksista puuttuu logiikka.


babyudon

Uskaltaisin väittää että suomiredditissä hengaa ehkä sitä vähän fiksumpaa porukkaa, minkä huomaa jo alkaen oikeinkirjoituksen laadusta ja siitä, että täällä on oikeasti hyviä, pitkiä ja analyyttisiä kommentteja verrattuna johonkin vauva.fihin tai Suomi24. Mitä itse yritän katsoa kun olen ihmisten kanssa tekemisissä niin minkä tyyppistä älykkyyttä tai osaamista heiltä löytyy, nopeutta oppia ja kriittistä ajattelua jos haluan arvioida heidän älykkyyttään omasta näkökulmastani. Monilta koulutetuiltakin ihmisiltä tuntuu puuttuvan paljon käytännöllistä tilannetajua, mikä saattaa arkielämässä nopeissa tilanteissa antaa typerän vaikutelman. Tykkään ajatella että mulla olis vähän kumpaakin, ja kerron itselleni että en mä ihan tyhmä voi olla jos mulla on maisterin paperit; sitten kerran olin hommissa tyypin kanssa jolla oli englannin kielen tutkinto yhdestä maailman top 5 yliopistoista ja kyseli multa, joka en puhu englantia äidinkielenä, useaan kertaan miten kirjoitetaan ihan jotain perussanoja :D että en sit tiedä mitä arvoa näillä tutkinnoilla on. Sitten oon törmännyt näihin tapauksiin jossa pystytään oppimaan hämmästyttävän nopeasti monia eri asioita eri aloilta, mutta kriittinen ajattelukyky puuttuu ja tulos on pienen tutustumisen jälkeen tyyliin Maria Nordin -tason höpöjutut ja himouskovaisuus yhdistettynä muuten järkevältä vaikuttavaan ammattilaisihmiseen. Kai nää kaikki sijoittuis eri tavalla jos jollain perus ÄÖ-testillä arvioitaisiin.


grandBBQninja

No siis, ÄO-testillä pystyy suhteellisen luotettavasti määrittämään sen, onko keskivertoa tyhmempi vai fiksumpi. Toki se ei anna kovin tarkkaa käsitystä todellisesta älystä, ja esim. opitut matemaattiset taidot saattaa auttaa siinä. Ja toisaalta yksi merkki älykkyydestä on nimenomaan oman älykkyyden kyseenalaistaminen ja omien tietojen vajaavaisuuden ymmärtäminen. Idiootit luulee tietävänsä kaiken, koska eivät ymmärrä kuinka paljon eivät vielä ymmärrä. Puhutaan ns. Dunning-Kruger efektistä.


Adomizer

Vahvasti tämä. Tunnen yhden jampan joka kuvittelee olevansa helvetin älykäs ja samaan aikaan lukee mv-lehteä ja kuulee kavereilta että koronarokotteet tappaa. Ja tyyppi nimenomaan korostaa olevansa älykäs koska tajuaa että meidät yritetään kansanmurhata.


grandBBQninja

Voisin itsekin lukea muutaman akuankan ja alkaa julistaa höpsismin ilosanomaa (oikea aate akuankassa).


glarbung

Jos yhtään lohduttaa niin älykkyys ei ole mikään yksittäinen ominaisuus vaan älyjä on montaa erilaista. Psykologian perusteissa opetettiin minulle aikanaan kahdeksan ja niitä on hyvin voitu määritellä lisää.


foxxie31

Mielestäni yksi hyvä vinkki älykkään ja viisaan ihmisen suhteen on tässä. Hän tajuaa että viisaus ja äly on laajan skaalan ilmiöitä eikä ole älykästä, saati viisasta, yrittää niputtaa hommaa johonkin yksittäiseen testiin. Oikeastaan päinvastoin pitäisi mielestäni toimia.


Somebody23

Yleensä ne jotka väittävät jonkun olevan jotakin projisoivat itseään ihmisiin.


Ecstatic_Yesterday40

Vastaat tavallaan omaan kysymykseesi aloituksessasi. Sinäkin tunnet ihmisiä, jotka ajattelevat kuin anu, ylistävät häntä ja ovat äänestäjiä. Missä tilanteessa Anun kaltaista retardia ei voisi olla kansaa edustavassa eduskunnassa, jos osa kansasta on retardeja? Olisi huomattavasti oudompi tilanne, jos tietäisit että osa kansasta on tampioita, mutta he eivät äänestäisi kuten tampiot. Anu on merkki suomen demokratian toimivuudesta ja siitä, että vain pieni vähemmistö kansasta on täysin kuistilla. Anun hyödyttää meitä olemalla barometri siitä kuinka monta hänen kaltaistaan idioottia maastamme löytyy. Jos Anua ei olisi, voisi helposti saada kuvan että näitä idiootteja on suhteellisesti huomattavasti enemmän, koska idiootit ovat äänekkäitä (varsinkin netissä). Tldr: Anu on hyödyllinen ja merkki edustuksellisen demokratiamme toimivuudesta.


GhostInMyLoo

Totta joka sana, mutta asia hämmentää. Meinaan kun kaverin suusta ei tule mitään kunnollista ja järkevää. Jos tämä vain lukisi kömpelösti jotain runoja kuten se yksi tyyppi, niin asian voisi ohittaa olankohautuksella, mutta kun hengityksen alta tulee varttiuhkauksia toisia kohtaan, puhutaan kansanpettureista ja hyvä ettei ole piirretty paperille giljotiinia jota näytellään joka välissä, samalla kun esitetään ihan perättömiä väitteitä, niin kyllähän se ihmetyttää. Ymmärrän ja en ymmärrä tilannetta samaan aikaan.


aqeki

>Anu on merkki suomen demokratian toimivuudesta Hetkonen, ei. Se, että täydellisesti valta-asemaan sopimattomat ihmiset pääsevät demokratiassa valta-asemaan on nimenomaan merkki siitä, että demokratia **ei** toimi.


MeMeMenni

Jos demokratian standardina pidetään sitä, että ihmiset saavat heidän itsensä kaltaisen edustajan päättämään heidän edustajanaan asioista, niin tämähän toimii loistavasti. En tiedä millä määritelmällä toimivan demokratian standardina voisi pitää vallassa olevien sopivuutta tehtäväänsä. Se olisi meritokratia.


sakor88

Onko demokratian standardi se, että ihmiset saavat itsensä kaltaisen edustajan päättämään asioista? Mitä se "itsensä kaltainen" tarkoittaa? Mielestäni standardi on hyvä, jos "itsensä kaltainen" tarkoittaa "omaa samanlaista kokemusmaailmaa ja tulee samasta sosioekonomisesta luokasta". Se ei ole hyvä, jos standardi on "on yhtä helvetin tyhmä kuin minä".


Super_Defender

Tätähän se se Socrates jo aikanaan kritisoi demokratiasta. Äänestämisen pitäisi olla opittu taito eikä intuitio/synnyinoikeus. Jälkimmäinen johtaa todellisuuteen joissa meillä on Ano, ensimmäinen johtaisi enemmän sinne kenellä on kompetenssia.


MeMeMenni

Ensimmäinen johtaisi myös siihen, että vallassa tällä hetkellä oleva saisi valita, miten määritellään "opittu taito". Ja historia näyttää että vallassa olevalla on taipumus määritellä se, kenellä on opittu taito ja kenellä ei siten, että vallassa oleva pysyy vallassa.


Super_Defender

Kyllä, ihmisiä vartenhan tuo on, oli ne sitten mitä tahansa. Eikä se porukka kehen Ano vetoaa siitä muutu oli Ano siellä tai ei.


WhatImKnownAs

Kyllä demokratian standardi on vapaat vaalit. Mutta ihmisten järjestelmät ei ole täydellisiä ja kaikkia voi viilata paremmaksi. Kyllä meidän pitää yrittää saada parempia edustajia. Yksi ongelma on vaan se, että varmaan ne Anun äänestäjätkin luulivat valitsevansa hyvän vallankäyttäjän. (Saa sitten nähdä, kuinka moni on muuttanut mieltään jälkeenpäin.)


VonAntero

Te taidatte väitellä hieman eri asioista. aqeki puhunee lopputuloksesta, missä demokratia ei systeeminä toimi, koska sinne pääsee tämän kaltaisia tyyppejä. Se, että ko tyyppi on sinne pääsyt, johtuu taas siitä miten demokratian toimii ja kuuluukin toimia.


MeMeMenni

Ahaa. *Demokratia* ei järjestelmänä toimi vs. järjestelmä ei toimi *kuten demokratian kuuluu toimia*. Näin luettunahan tuossa kommentissa olikin vissi järki, on ihan totta että tämä tuo esiin demokratiassa huonosti toimivia asioita. Hyvin selvennetty!


CrestedBlazer

-Suomen poliisiin ei pitäisi luottaa, Yllättävän moni r/suomi lainen on sitten hänen kanssaan jostain samaa mieltä.


erkki776

Outo poiminta sinänsä. Suomen poliisin edustajia on kuitenkin paistatellut viime vuosina otsikoissa aika järkyttävien korruptio- ja rikostapausten merkeissä. Jopa kiihtyvään tahtiin. Samaan aikaan poliisin rahankäytön epäselvyyksiä ei suostuta ratkomaan ja poliisihallitus kiristää julkisuustempauksilla itselleen lisää määrärahoja. Huumaisainelainsäädännön ollessa tapetilla, poliisi jonka pitäisi olla lakien säätämisestä erillään oleva valtion elin, puuttuu keskusteluun laukomalla tutkitun tiedon kanssa räikeästi ristiriidassa olevia väittämiä. Koronasalaliittopelleily on asia erikseen, mutta luulisi että jokaisella suomalaisella olisi tässä kohtaa herännyt vähintään terve epäilys poliisia kohtaan.


fuzzygondola

Poliisiin luottaminen on toisaalta aika laaja käsite ja ihmiset tarkoittavat sillä eri asioita. Voiko Suomen poliisin kutsua rauhoittamaan naapurin perheriitaa ilman että tarvitsee pelätä poliisin tulevan väärään osoitteeseen ja ampuvan vaimosi? Kyllä voi. Voiko Suomen poliisin johdon luottaa olevan täysin korruptioton? Ei voi, eikä koskaan pitäisikään niin olettaa.


Chromasus

Tämä lienee se olennainen huomio.


erkki776

Poliisiin on kuitenkin historiallisesti luotettu Suomessa hyvin paljon, ilmeisesti aivan liikaa. Esittämäsi näkökulma on valitettavan yksinkertaistava. Case Aarniot ym. puhuvat karua kieltä siitä miten poliisiorganisaation sisälläkin sinisilmäinen usko yksittäisten poliisien puhtoisuuteen on mahdollistanut vuosia jatkuneet väärinkäytökset. Jos asut pienellä paikkakunnalla ja tiedät että naapurissasi asuva perheväkivaltainen juoppo onkin itse poliisi tai kylän poliisin hyvä ystävä/sukulainen, luottaisitko samalla tavalla siihen että poliisille soittaminen ratkaisee ongelmia? Vastikään Turussa oli poliisi lakaissut maton alle eräisiin hevostalleihin liittyviä seksuaalirikosepäilyjä, kun tallin omistajat olivat läheisissä väleissä erään poliisin kanssa.


Weissertraum

> Ano Turtiaisen kaltaiset henkilöt ovat suurin uhka Suomen tulevaisuudelle. En ole samaa mieltä.


tiredfoodlover

voitko perustella?


Kustu05

No kyllä minä nyt sanoisin että Suomestakin löytyy paljon isompia uhkia kuin Ano Turtiainen ja sen kaverit salaliitto höpinöineen.


kannettavakettu

Vissiin aika helppo aihe taas ymmärtää väärin vaikka sitten tahallaan. Suurin uhka Suomelle ei ole tämä yksi Turtiainen vaan kaikki maan Turtiaiset jotka elävät käytännössä jatkuvassa psykoosissa. Ihmiset joiden mielestä rokotteet ovat kansanmurhaa ja jos on pakko julkisesti pitää maskia on täysin hyväksyttävää murhata ihmiset jotka ovat kyseisestä pakosta vastuussa. Tämmöisiä ihmisiä löytyy yllättävän paljon ja jos nämä apinat saisi päättää asioista, ei varmaan hyvää seuraisi. Ihmiset jotka ylipäätänsä perustavat mielipiteensä kaikenlaisiin vaihtoehtofaktoihin ja psykoottisiin salaliittoteorioihin todellisuuden sijaan ovat paljon suurempi ja realistisempi uhka kuin mikään muu lähitulevaisuudessa, koska näiden apinoiden kanssa et voi keskustella, etkä väitellä, eikä heitä kiinnosta mikään tutkimus tai näyttö jos se vaan on ristiriidassa psykoosin kanssa. Joko olet mukana psykoosissa tai kommunisti-lisko-ihminen-saatananpalvoja, ja jos Turtiainen on sitä mieltä että maskipakon takia saa ihmisiä tappaa, niin aivan varmasti löytyy myös miljoona muuta syytä joiden takia kuolemantuomio on taattu. Yksikin ihminen joka tähän ajattelumalliin uskoo on vaarallinen, ja tämän porukan määrä kasvaa.


DrummerForTheOsmonds

Tässä oli kyllä täydellisesti kiteytetty ajatukseni Turtiaisen kaltaisiin ihmisiin liittyvistä riskeistä. Hyvin sanottu!


tiredfoodlover

niin tottakai en kiistä sitä. halusin vaan kuulla perusteluja. turha laittaa mielipidettä jos ei perustele


KrazyDrayz

Eli niitä esimerkkejä, kiitos.


Weissertraum

En.


diskis

Turtiainen on idootti ketä ei kukaan kuuntele (paitsi hänen muutamat äänestäjät). Hänen juttujaan ei kukaan eduskunnassa kuuntele eikä hänen mölvintä vaikuta mihinkään politiikkaan, korkeintaan koomisena loppukevennyksenä. Se että jopa persut erotti hänet, kertoo miten vähän sananvaltaa hänellä on. Kun taas Venäjän ja Kiinan persettä nuolevia persuja ja demareita sen sijaan löytyy enemmän, ja näillä on vastakaikua joiltain muilta edustajilta niin nämä Tuomiojat yms muut ovat oikeasti ovat turvallisuusuhka suomelle.


Adomizer

Mistä lähtien demarit ja Erkki Tuomioja ovat nuolleet Venäjän ja Kiinan perseitä? Vai viittaatko johonkin 50 vuotta sitten tapahtuneisiin taistolais-meininkeihin? Persuista nyt sitten löytyy ainakin Mika Niikko jolla on intresseissä pitää hyvät välit Kiinaan.


KapteeniKoukku

>Mistä lähtien demarit ja Erkki Tuomioja ovat nuolleet Venäjän ja Kiinan perseitä? Paavo Lipponen lobbaa venäläistä kaasuputkea Eurooppaan. Eero Heinäluoma äänestää aina vastaan tai tyhjää kun EU-parlamentti lausuu jotain kriittistä Venäjästä. Tarja Halonen oli presidenttinä täysin sinisilmäinen Venäjän suhteen. Tuossa nyt äkkiseltään mieleen nousevat.


Adomizer

No tuosta Lipposen meiningistä tiesinkin. Miten Tarza oli sinisilmäinen? Ei halunnut natoon?


[deleted]

[удалено]


FingerGungHo

Lisätään tähän edellinen presidenttimme. Tuomioja on aivan kuutamolla oleva pölvästi, josta on ollut enemmän haittaa, kuin hyötyä ulkosuhteiden ylläpidossa.


Baneken

Ei ne sen kummempia ole kuin vasemmiston kotiryssätkään, mitä nyt vasemmiston desantit sentään tajuavat pitää turpansa kiinni, eivätkä huutele julkisesti ties mitä älyttömyyksiä.


Kukalie

Tämä vuosikymmen jolla elämme, 70-luku, on kyllä hurjaa aikaa. Eiku –


Adomizer

Ei muuta kun kiväärit jakoon ja vasten sortajaa!


kannettavakettu

Ööö, siis mitä? Vasemmiston kotiryssä täältä hei. Meinaatko nyt sitten näillä älyttömyyksiä näitä sellaisia meidän läpiajamia asioita kuin kahdeksan tunnin työpäivä, vapaat lauantait, palkankorotukset, lomat, lomarahat, ja kahvitauot? Vai jäikö minulta se muistio saamatta missä käskettiin pysyä hiljaa ja ihan oman potukan kesken hoitaa läpi uusi laki että jos pyydetään pitämään julkisesti maskia, saan samantien avata tulen pyytäjää kohti ja pistää sen hengiltä? Ai niin joo. Ei se tainnutkaan olla meidän porukasta.


DarkCrawler_901

molemmat puolet ääripäät both sides


TumoOfFinland

Miten upeaa olisikaan, jos *Itse Valtiaat* palaisi ruutuun eduskunnan nykyisen kokoonpanon pohjalta.


Spodenator

Varmaan vähän sama ongelma kun South Parkilla oli trumpin kanssa että ukko oli niin absurdi vitsi jo itsessään ettei siitä saanut todellisuutta hauskempaa parodiaa tehtyä


Adomizer

Lihapää entinen painonnostaja joka sai persuissa tarpeeksi ääniä. Nykyisin kauppaa käsittääkseni jotain alaan liittyvää kamaa. Tuomittu ainakin lapsen pahoinpitelystä. Niin idiootti että persutkin erotti sen mutta herra jatkaa yhden miehen armeijallaan vittuilua kaikkea vastaan. Siis ihan kaikkea.


GhostInMyLoo

Eli hänellä ei ole mitään koulutustaustaa sen kummempaa, eikä historiaa politiikasta? En itse ainakaan googlesta edes löydä.


Adomizer

Käsittääkseni ei, jollain mamukouhotuksella se sai tarvittavat äänet. Kun sai persuista potkut ei enää päässyt yhden miehen ryhmällään edes Juvan valtuustoon kuntavaaleissa koska Suomessa on suhteellinen vaalitapa joka tuskin on ihan uponnut Turtiaisen "tajuntaan".


kaljalava666

Pyörittänyt myös punttisalia Juvalla ja ollut ilmeisen pidetty henkilö kylällä niin varmasti saanut paljon paikallisia ääniä ihan vaan koska kylän mies


Unity_

Aiempana Juvalaisena sanon sen verran, ettei tämä kaveri ole erityisen pidetty Juvalaisten keskuudessa. Tarvittavat äänet keräsi muutaman kymmenen tuhannen euron vaalikampanjalla lähialueilta, alueilta joissa kaveri ei ollut ihmisille entuudestaan tuttu. Juvalaisten osuus äänistä oli muistaakseni n. 15% kokonaisäänistä.


sakor88

Varmaan aika monen suomalaisen näkökulmasta voi sanoa, että Ano on twiitannut Juvan suomenkartalle. (Vai "twiitannut Juvan Suomen kartalle"? Kummin se nyt menee?)


Unity_

No jep. Kaikki julkisuus on hyvää julkisuutta, vai mites se menikään? ":D"


kaljalava666

Itse saanut toisenlaisen kuvan mutta olenkin juvalla vieraillut harvakseltaan. Jotenkin paikallislehden ja muutaman paikallisen puheiden perusteella olin siinä uskossa että oli niin sanotusti hyvä äijä mutta pienellä otannalla tulikin näköjään väärä kuva


Adomizer

Tämän kuultuani en halua mennä lähellekään Juvaa.


KingIdis

Ei kukaan muukaan, vituttaa aina kun tulee ajettua Juvan läpi. Juva on savon persereikä ja täällä on harvinaisen juntteja kuntia niin vaatii aika paljon erottua joukosta.


Adomizer

Rautalammin kokemusten perusteella jostain ysärin lopusta olet ihan oikeassa. Mutta jallua sentään tarjosivat about väkisin.


sakor88

Onko näkemystä Anttolasta? Eikös se oo aikamoinen junttila kans? Tosin varmaan melkein kaikki perähikiät on väistämättä junttiloita.


KingIdis

Kumpi? niitä taitaa olla kaksi, Savonlinnassa yksi ja Mikkelissä toinen. Savonlinnan Anttolasta nähny vaa ohi ajaessa että siinä on joku vitun kyltti "vuoden kylä 2012, ja Mikkelin Anttola vaikutti kivalta paikalta kun bissellä kävin aikoinaan satamassa Mikkeliin muuttoa tehdessä.


Plane-Ad-3761

On hyvin huolestuttavaa kuinka monella meidän päättäjällä ei ole oikein minkään asteista koulutusta, saatika työkokemusta.


Standard_Original_85

Liikenneministerinä ajokortiton ja valtiokanslian sihteerin piti googlettaa saamansa pesti. Puolustusministeri jättänyt asevelvollisuuden suorittamatta, opetusministerillä ei minkäänlaista asiaan liittyvää osamaista ja mitä näitä nyt mieleen tulee..


Finlandiaprkl

> Puolustusministeri jättänyt asevelvollisuuden suorittamatta Kaikkonen on kyllä reservin kapteeni.


mumiajamal

Veikkaan että tässä viitattiin entiseen puolutusministeriin Carl Haglundiin.


Finlandiaprkl

Juu, Haglund tosiaan ei ollut palvellut. Oli kyllä silti hyvä puolustusministeri.


mumiajamal

Joo, hämmästyttävän hyvin toimi pestissään.


grandBBQninja

Toisaalta ehkä armeijaa käymätön osaa suhtautua puolustukseen paremmin, kun ei oo varusmiesajalta jäljellä inttinostalgioita/-vihaa. Enemmän on kiinni siitä paljonko on valmis hankkimaan tietoa ja perehtymään asioihin.


Pesukone

Mites se laborantti oikeusministerinä?


BasedGood

Kuka liikenneministeri oli ajokortiton?


SixBucksAGallon

[Veikko Saarto](https://fi.wikipedia.org/wiki/Veikko_Saarto), liikenneministerinä 1970 - 1971 ja 1977 - 1982.


FinnishZebra

Ei kauempaa löytynyt :D


SixBucksAGallon

Suomesta on ylipäätään vaikea löytää ajokortittomia. Ihme, että ministereistä edes tuo yksi.


hyrppa95

Voimanostaja, ei sekoiteta painonnostoa Anoon.


Adomizer

Anteeksi kaikille painonnostajille, en ole niin inessä skenessä että saisin edes termit oikein.


akkuj

Voimanosto on nimensä mukaisesti ensisijaisesti maksimivoimaa testaava teknisesti yksinkertaisista nostoista koostuva laji (kyykky, penkkipunnerrus, maastaveto), painonnosto taas on se olympialaji jossa (kahdella eri tavalla) nostetaan tanko maasta pään yläpuolelle räjähtävästi, eli maksimivoiman lisäksi tekniikalla, nopeudella/räjähtävyydellä ja liikkuvuudella on iso merkitys. Sitten kun mennään lontoon kieleen niin lajit on vielä helpompi sotkea, kun voimanosto on *power*lifting, vaikka kaiken järjen mukaan painonnosto on se laji, jossa on merkitystä teholla eikä vain voimalla.


Hodorous

No ei Ano mitään peruskaurapuuroa ole vetänyt ja kyllähän se kisailukin loppui dopingkäryjen jälkeen.


surrurste

Ano kun olisikin tavallinen painonnostaja vaan taitavat kisat olleet jossain roinaliigoista.


avataRJ

PS:n ääniharava vuoden 2003 eduskuntavaaleissa oli [Tony "Viikinki" Halme](https://www.youtube.com/watch?v=LGXfQiy9suE).


Iso-Jorma

Halme oli varsinainen Einstein verrattuna Anoon


rai20

Mutta se lupasi lopettaa työttömyyden kokonaan. Harmillisesti sattui kuolemaan ennen kuin ehti toteuttamaan lupaustaan.


Sampo

Myös Urpo Leppänen (SMP) joka oli työministerinä 1983-1987, lupasi lopettaa työttömyyden 6 kuukaudessa. https://yle.fi/aihe/artikkeli/2010/03/15/urpo-leppanen-tyoministerina


Adomizer

Mut eikös sen sankariteoksi jäänyt veteraanien ilmaiset hautapaikat tai jotain sellaista? Ei mulla siis mitään tätä vastaan vaan toteanpahan vaan vähän yllättyneenä että se sai jotain konkreettista aikaiseksi toisin kun Ano.


GhostInMyLoo

Kerkesin kyllä kokonaan unohtaa Halmeen olemassaolon :D Ihmekään kun tuli vähän jotenkin tutunoloiset vibat.


Laamamato

Kukapa nyt ei tv lupa tarkastajasta tykkäisi :D


ScandinavianStoner

Halmeen pätkiä jos ootte kattelleet, niin oli sillä ihan järkeviäkin juttuja joita ajoi eteenpäin. Mies ei itse mikään puhdas pulmunen ollut, mutta suorasanainen ja asiallinen ukko joka ajoi oikeasti kansan parasta - näitä piirteitä ei eduskunnasta enää juuri löydy.


caatius

Jännä kuinka noin ympäripyöreästi sanomalla voi käytännössä oikeuttaa mitä vain. Bin Ladenin kirjoituksia jos ootte lukeneet, niin sillä oli ihan järkeviäkin juttuja joita ajoi eteenpäin. Mies ei itse mikään puhdas pulmunen ollut, mutta peräänantamaton ja inspiroiva ukko joka ajoi oikeasti porukkansa parasta - näitä piirteitä ei Al-Qaidasta enää juuri löydy.


ThoeKoerilaes

Miehen nimi tarkoittaa persettä ja silti mies onnistuu olemaan vastenmielisempi kuin nimensä antaisi ymmärtää


Adomizer

Mutta onhan niitä hyviäkin perseitä? En nyt siis puhu tästä kyseisestä perseestä.


totuustorvi

Mahtaisiko kyseiseen perseeseen kuitenkin sujahtaa /u/iso-jorma ?


bitcrow

Noinkohan, jos sieltä esikuva Halmeen tavoin löytyy myös tatuoituna Exit Only.


Adomizer

Oi vittu, blast from the past jonka ois voinu jättää sinne unohdettujen asioiden hautausmaalle. Kiitos!


Adomizer

En tiiä miten sillä on voimanoston jäljeltä suoli pitkällä mutta eiköhän Turtiaisen Anoon mahdu isokin Jorma.


LogicalReputation

Tästäkö syystä Anolla "mieli tekisi" Eerolaa?


Powerpuff_Rangers

Päälle viisikymppinen, ylipainoinen, roinannut ukko joka hengästyy puhuessaankin. Millaisetkohan lienevät Anon mahdollisuudet, kun koronalotto väistämättä osuu kohdalle.


Adomizer

Ano vetää koronavirusta turpaan. Problem solved!


Luutamo

Suorastaan käsittämätöntä ettei ole jo saanut. Rokotevastaisuuden lisäksi ei ole suotunut koko pandemian aikana myöskään pitämään maskia tai suojaamaan itseään/ympärillä olevia millään tavalla. Kunhan nyt sitten ei levittäisi mielettömästi eteenpäin sen saadessaan.


Kuraloordi

Ano on tekopyhyyden esimerkkitapauksia, niin en yllättyisi ollenkaan jos Anolla olisi hihassaan jo kolme piikkiä. Ei Ano taida mitään muuta rakastaa enemmän kuin itseään.


HerraHarrikko

Anon twitteristä joutuu mielenkiintoista settiä, kuten ''myrkkypiikittäjien'' laittamista vastuuseen, hallituksen maanpakoon kehottamista, koko eduskunnan eroa ''kansan vallalla'', kuopion seudulla on NATO:n ydinase, elämme kolmatta maailnsotaa ja pahimman varalle on hyvä huoltaa aseet ja täyttää ammusvarastot.


Spysnakez

>kuopion seudulla on NATO:n ydinase Kysyin savolaiselta avovaimoltani, vastaus oli "voipi olla, tai voipi olla olemattakkii". Eli tuota... ehkä Ano on sokeana kanana löytänyt kerrankin sen jyvänsä. Savolaisista ei koskaan tiedä.


SergeantCATT

Niin, Suomessa on rantautumassa idioottimainen ja täysin perus maalaisjärkeä vastaisia poliittisia voimia niin Somessa kuin myös eduskunnassamme. Ennen koronaa ei näyttänyt vielä mahdolliselta, mutta nyt kirjaimellisesti tuhannet ellei kymmenet tuhannet ole pudonnut tonne äärioikeiston ja hullujen laariin. Aletaan pitää yleistä luotettua mediaa "paskamediana", vaikka heidän vaihtoehtona on joku vitun MV Lehti tai joku muu hevonpaska epäilyttävä oma sivusto, jota ei edes pyöritä ammatilliset journalistit. Sitten, kun on jouduttu omaan mediakuplaan, he menettävät järkensä. Ei enään sellaista, että vastustetaan yhtä poliittista asiaa(vaikka hallituksen koronatoimia), mutta he radikalisoituvat täysin. Normaalisti jos katsoo, Suomessa poliisi, puolustusvoimat, presidentti, THL, sairaanhoito ja terveydenhuoltojärjestelmä, mediat ym on luotetuimpia instituutioita. Mutta nämä radikalisoituneet idiootit alkaa vastustaa aivan kaikkea ja pitävät näitä arvostettuja ja yleisellä maalaisjärjellä hyviä ja luotettavia instituutioita "maanpettureina", koska kuulumme EU:hun tai käymme kansainvälistä kauppaa EU:n kanssa. Heillä ei ole pölynhiukkasen verran tietoa suomalaisesta yhteiskunnasta, miten talous,- vienti ja tuontipolitiikka, ym toimii. He vain vastustavat aivan kaikkea, koska heidän oma "johtaja"(eli joku Janus Putkonen/Ano turtiainen ym) on sanonut sen. Sitten toinen juttu missä näkyy yleisen maalaisjärjen vastustaminen juuri siinä porukassa on se, että medioiden sijasta he luottavat johonkin random paskalinkkeihin netissä, jossa Dr. MD James Jameson kertoo, kuinka korona on massamurhaa ja feikkiä. Sitten tietenkin vastustavat kaikkia rokotteita, vaikka koulussa ja intissä annetaan niin tytöille kuin pojille rokotteita: hinkuyskä, kurkkumätä, tuhkarokko, ym. He alkavat vastustaa niitäkin. He ovat kuitenkin käyneet peruskoulut ja lukemeet äidinkielen tunneilla lähdekriittisyydestä. Tämä ilmiö on melko uusi ja se on voimistunut Koronan aikana somessa, kun juuri ne ovat menettäneet yleisen järjen tajun. Se rantautuu Yhdysvalloista, jossa jo vuosikymmeniä ollut tällasia friikkejä. Toivottavasti ihmiset ymmärtäisivät ja osaisivat paremmin.


GhostInMyLoo

Pitää vain luottaa koulutusjärjestelmään. Nämä tyypit ovat kuitenkin vähemmistö, vaikkakin äänekäs sellainen. Heille ei vain pidä antaa tuumaakaan periksi missään asiassa. Ja kyllähän me olemme eduskunnassa nähneet, että juurikaan mitään radikaaleja höpötyksiä ei oteta vakavasti, niistä varoitetaan ja käsketään käyttäytyä. Eli vaikka kuinka Ano ja tämän kannattajat keuhkoaisivat Euroopan romahtamisesta maan alla elävien myyräihmisten käsiin tai jotain kuujuutalaisista tai vastaavaa, niin sitä ei vain pidä ottaa tosissaan. Sille saa ja PITÄÄ nauraa. Niin kauan aikaa kun heidän juttujensa lähde on joku satunnainen Youtube-video jossa on joko täysin outo ukko höpisemässä outoja, tai joku tunnetumpi höpisemässä jotain joka on irrotettu pois kontekstista, niin sitä pitää käsitellä sen mukaisesti. Esimerkiksi nämä tyypit väittävät että koronatestin keksijän mukaan se ei sovellu koronatestaamiseen, ja tästä on olemassa pätkäisty video missä tämä herra sanoo jotain mitä ei voi tulkita suuntaan tai toiseen. Kaveri on itsekin sanonut, että tämä ei koskaan sanonut että testiä ei voi käyttää korona testaamiseen, ja jopa silti nämä väittävät, että kyllä hän niin sanoi.


Complex_Addition6262

Turtiainen edustaa sekavaa kansanosaa jotka vihaa eri värisiä ihmisiä ja pelkää rokotuksia.


Hodorous

Minun mielestä eduskunnassa saa ja voi ollakin muutama foliohattu, mutta hänen ilkeämieliset kommentit toisia hallituksen jäseniin on jotain sellaista mitä en sulata.


viggerydoo

Niin? Elämme demokratiassa, emmekä meritokratiassa tai teknokratiassa (vaikka mielestäni ehkä pitäisi).


[deleted]

[удалено]


GhostInMyLoo

Olen oikeastaan samaa mieltä. Olen nähnyt monenmoista koheltajaa tuolla eduskunnassa, mutta suurin osa heistä on lähinnä semmoisia jotka aiheuttavat hellyttävää naurahdusta. Ano on taas ikään kuin lapsi joka ei pysty lopettamaan jutuillaan revittelyä, ja jostain syystä ihmiset esittävät kuin tämä olisi jotenkin normaalia. Joka käänteessä kaveri saa varoituksia ja huomautuksia siitä, että käyttäytyy kansanedustajalle epäsopivasti. En sitten yhtään ihmettelisi vaikka jossain kohdin hän pyytäisi väittelykumppaniaan pihalle tappelemaan.


Adomizer

Johan se uhkaili "verhotusti" vetää Eerolaa pataan kun meni istuntosalissa sen käytöksestä huomauttamaan.


kannettavakettu

Muistaakseni Suomessa on edelleen olemassa jokin sen tapainen vaatimus, että kansanedustajan täytyy olla kunnioitettava ja hyvätapainen suomen kansalainen. Silti sieltä aina löytyy porukkaa joiden touhuja katsellessa miettii että onko kukaan siellä eduskunnassa lukenut kyseisiä sääntöjä sitten Kekkosen aikojen, vai onko kyse vain siitä että nykyään sääntöjen noudattaminen koetaan aina jotenkin ihmisten yksilövapauden rajoittamiseksi.


jukranpuju

Tuo liittyi ["kansalaisluottamukseen"](https://fi.wikipedia.org/wiki/Kansalaisluottamus) ja sen menettämiseen, joka saatettiin tuomita lisärangaistuksena ja eräs käytännön seuraus oli sitten vaalikelpoisuuden menetys. Tuo on kuitenkin poistettu rikoslaista jo vuonna 1969. [Vaalikelpoisuuden](https://fi.wikipedia.org/wiki/Vaalikelpoisuus#Eduskuntavaalit) eräs vaatimus vielä nykyäänkin on kuitenkin täysivaltaisuus, se ettei olla määrätty holhoukseen. Pahoin pelkään kuitenkin etteivät Anon jutut ole vielä ihan riittävän levottomia M1-lähetteeseen, vaikkei ehkä hirveän kaukana ollakaan.


iviksok

Jos minä alkaisin samanlaisia juttuja heittelee niin varmasti M1-lähete heilahtais. Anon salaisuus on tehdä sitä pitkään ja jatkuvasti.


[deleted]

Tässä ilmiössä näkyy mielestäni hyvin se, että fiksut ihmiset eivät äänestä riittävän aktiivisesti. Mouhottajat saavat ääniä ja heidän kannattajapiirinsä ovat ilmeisen aktiivisia vaaliuurnien kävijöitä. Sanotaan kansanedustajaehdokkaiden tasosta mitä tahansa niin äänestämättä jättäminen ruokkii näitä kansankynttilöitä.


Adomizer

Näkisin ennemmin niin että fiksut ja typerykset äänestävät useimmin. Tätä voisi miettiä siltäkin kannalta että se hyvinvoiva keskiluokka ei jaksa kiinnostua niin paljon uurnille kun ei ole mitään urputettavaa eikä maailman parantamistakaan oikein jaksa tai ehdi miettiä.


Plane-Ad-3761

Tämä. Joku minimiraja koulutukselle ja työkokemukselle tulisi säätää eduskuntaan pyrkiville


Adomizer

Ei minusta koska on hyvä ettei siellä ole pelkkiä poliittisia broilereita tai akateemisesti sivistynyttä väkeä. Ehkä joku älykkyystesti ennen ehdokkuuden saamista voisi toimia paremmin mutta sittenhän tämä ei olisi demokratia koska samalla logiikalla se testi pitäisi tehdä äänestäjillekin.


CainStar

Ainahan tälläisiä idiootteja on ollut. Nykypäivän teknologia vain mahdollistaa näiden ihmisten päästä ääneen, ja myöskin saavuttaa samanlaiset idiootit pitkin poikin maailmaa. Sananvapaus on kaksiteräinen miekka.


AreYouNot

Anon olemassaolo todistaa, että meillä Suomessa demokratia toimii. Kaikille löytyy omanlaistaan edustustoa eduskunnasta.


KrazyDrayz

[But the people are retarded](https://youtu.be/QFgcqB8-AxE)


jondan30

Kuulostaa QAnon opeilta. Jonkun verran on omassa lähipiirissä tähän ideologiaan(?) uskovia. Ainakin sähköverkon katkeamisesta olen kuullut tutulta, ja ruokavarastoa on kerännyt tämän varalle. Suunnitelmat on tälle ajalle valmiina. Ilmeisesti oppeja jaetaan muun muassa Youtubessa. En ole sen tarkemmin perehtynyt lähteisiin. Se ideoiden läpinäkeminen pitäisi lähteä oman pään sisältä. Kun on yritetty huomauttaa asiasta, niin on kiukustunut tai sulkee asian kokonaan pois (katkaisee puhelun). Pitäisi selvittää onko Suomessa tukiverkostoa erityisesti tähän liittyen. Ainakin Uskontojen uhrit on muistaakseni yksi. Redditissä on myös hyvä subredditti r/QAnonCasualties, joskin tämä on amerikkalainen versio.


MonkeyfingersMcGee

Ei tullut yllätyksenä, että tämän sankarin taustatukena toimii Juha Kärkkäinen. Kärkkäis-Jubahan tunnetaan mm. sellaisesta filantropiasta kuin Magneettimedian kustannus, Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen tukeminen, juutalaisvastainen kohkaaminen (mistä tuomio) ja työntekijöidensä kannustaminen olemaan ottamatta koronarokotetta. Mutta jos nyt käyn natsisikapäiviltä hakemassa ne retkisukset, kun HALAVALLA SAAN, niin eihän just mun rahoilla tueta tollasta perseilyä, eihän?


furuskog

Uudelleenvalintaa se siellä itselleen puhuu ja saa vkk-väeltä tukea ja ääniä. Ihan sama uskooko niihin itse vai ei. Turtiainen oli jossain kilsakorvauslistan top3-sijalla ja oli ottanut kilsakorvauksia edustajatyöstä vaikka oli sairauslomalla. Raha puhuu ja häränpaska kävelee tai jottai.


Agantas

Persuna se sinne eduskuntaan valittiin ja PS on iso puolue. Vain Uusimaa, ja ehkä mahdollisesti Helsinki, on vaalipiirinä niin suuri, että se valitsee eduskuntaan minipuoluehjalliksia. Uskon, että Turtiainen VKK-väkineen putoaa pois eduskunnasta seuraavissa vaaleissa.


furuskog

Kaakkois-Suomen piiristä on Eerola, Mäkelä, Sheikki ja Turtiainen noussut viimeksi. Jos saa hiukan lisää ääniä verrattuna 2019 niin voi yksinkin päästä. Turtsille 3200 ääntä viimeksi.


MichaelNearaday

Idiootteja valitaan kansanedustajiksi niin kauan meillä on yleinen äänioikeus ja kansasta löytyy tarvittava määrä idiootteja.


OutrageousMoss

Kyllä meidän rakasta pääministeriäkin joku äänestää


MichaelNearaday

Tällaisia idioottimaisia vertauksia Turtiaisen kannattajat varmasti tekevätkin. Jotkut jopa tosissaan.


madquacker

Turtiainen ei ole pääministerinä vielä käynyt korona-altistuneena ryyppäämässä. On varmaan mennyt olematta pääministeri mutta on tuo Marinin temppu oman sorttinsa pohjanoteeraus.


MichaelNearaday

Nyt kun puhutaan Ano Turtiaisen raskaan sarjan idioottiluokasta, niin tällainen "kyllähän Sanna Marinkin" -heittely tuntuu kovin väkinäiseltä.


kannettavakettu

Älä huoli, sillä ei ole mitään väliä onko Marinin kaltaiset edustajat tehneet mitään väärin koko elämässään, tietynlaiset ihmiset löytää aina jotain mistä itkeä ja jos eivät löydä niin sitten keksitään omasta päästä. Varsinkin nämä miehiset miehet tuntee oikein kropassaan kuinka kivekset kutistuu kun jossain vain on nainen valtaa pitämässä. Eihän sitä sellaista raavas mies kestä.


madquacker

Täysin älyllisesti vajavaista takertua tuohon argumenttivirheeseen mallia olkinukke. Jos pääministeri perseilee niin onko täysin mahdotonta että kritiikki kohdistuu hänen perseilyihinsä riippumatta hänen muista ominaisuuksista? Henkilö voi olla epäpätevä tai virhealtis vaikka onkin nainen.


madquacker

Onhan Turtiainen omassa liigassaan. Mutta en panisi villaisella tuota Marinin suoritusta - kun Marin nyt kerran nostettiin vertailukohteeksi.


JohnsonFleece

Enemmän huolestuttaa että tuolta löytyy tarpeeksi tallaajaa kadulta, jotka ovat mielissään antaneet äänensä tälle.


Talbot-Jaaskelainen

Kelaa sitä läppää et Ämöriikassa ne valitsi samanlaisen pellen pressaksi


Adomizer

No Niinistölle ei olekaan vielä selkeää seuraajaa kun Lennu-koirakin canceloitiin.


nameles5566

Ja kaikkein hauskinta on kun näitä täysistuntoja kattoo niin miettii ketä vittu sinne on valittu ku turtiaiset, tynkkyset ja sun muut siellä hääräämässä kaikkea turhaa paskaa. Siksi suomen talouskin on aivan vituillaan 1/3 niistä ”oikeista aikuisista ihmistä siellä eduskunnassa on turtiaisen kanssa samaa luokkaa (ei ehkä koronan suhteen mutta kuitenkin) Miettikää nyt vittu tynkkynen selitti koko päivän ties mitä turhaa paskaa vaan siksi että sai lyötyä puhe-ennätys ajan eduskunnassa…vittu miten säälittävää.


simosilakka

Turtiainen heittelee aivan päättömiä huuhaateorioitaan eikä koskaan joudu vastuuseen niistä, se on kummaa. Ehkä sitä sontaa vaan tulee niin paljon ettei kukaan pysy perässä? Esim. juuri tuossa ennusti että tulee koko valtakunnan kattava pitkäkestoinen sähkökatko joten kannattaa varautua. Mitenköhän tuollainenkaan tapahtuisi, sitä ei perustellut sen enempää. Fanit vouhottaa ja varautuu, ja kun sähkökatkoa ei koko valtakuntaan tullukaan niin uusia foliohattujuttuja on jo tullu 50 niin kukapa noita vanhoja kerkee enää miettimään


miksimina

Jotain positiivista, meitä vihervassareita ja oikealle kallistuvia yhdistää vähintään yks mielipide: Turtiainen on parhaimmillaan turha ja pahimmillaan äärimmäisen negatiivinen voima. Kanavoidaan polarisaation tuottama paska QAnoon ja sen tyhjäpäisiin seuraajiin.


foxxie31

"lähipiirissäni tämmöistä..." Taisit vastata itse kysymykseesi.


Ripulipieru

Kätevästi Hesarilta tullut aiheesta tänään pidempi juttu: https://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000008449342.html


Disruptiv3

Miksi antaa Anolle yhtään sen enempää julkisuutta kuin on pakko?


GhostInMyLoo

Sen verran pitää antaa, koska jokaisen pitää tietää, että tuo on jumalauta OIKEA IHMINEN, joka on jostain syystä tuolla selittämässä mitä nyt ikinä selittääkään. Että tämäkin on mahdollista, ja miksi se on mahdollista ja miten tällaiselta voisi välttyä jatkossa.


WildLag

Taisin joskus anon kannattajan kanssa väitellä onko ilmastonmuutos keksittyä vai ei, lopputulemana hän sanoi tyyliin että kannattaa luonnin ja metsien suojelemista, mutta ilmastoa ei tarvitse suojella. Siis nämä tardit saavat heti touhutipan kun ano avaa suunsa, tuli sieltä mitä salaliittoteorioita tahansa. Hän on oikeasti häpeä tahra Suomen politiikassa


Artzisan

Mä luulin että se on sarjakuvahahmo. :D


Adomizer

Oikeastaan sopisi fingerporiin loistavasti.


bagoffools

Fingerpori by dark.


Adomizer

Starring Asko Vilenius, J. Suoro and Ano Turtiainen. Maybe Sami Hedberg if you want to push it.


DxRadical

Kaikilla "poliitikoilla" on omat äänestäjä-segmenttinsä. Häntä äänestävät retardit.


Arwil

Usassa äänestivät vastaavan latvakakkosen pressaksi 2016, eli huonomminkin voisi olla asiat. Demokratia toimii niin kauan, kun heikkolahjainenkin äänestäjä on 12 vuoden koulutuksen myötä niin sivistynyt, että hän osaa äänestää fiksuja ehdokkaita.


the_wessi

USAssa 1700-luvulla keksitty valitsijamiesjärjestelmä on osoittautunut huonoksi systeemiksi nykymaailmassa. Ideana oli alunperin, että valitsijamiehet estäisivät tyhmän kansan valitsemien latvakakkosten etenemisen korkeimpiin virkoihin. Kaksi viimeistä oikeistopressaa on päässyt siellä ensimmäiselle kaudelleen pienemmällä kokonaisäänimäärällä ja kuinka ollakaan, kumpikaan ei tainnut olla paikalla kun ruutia keksittiin.


TheGloriousFinn

> ja mitä hemmettiä se tekee jossain missä on aikuisia ihmisiä No se nyt tästä vielä puuttuisi että se olisi jossain kertomassa näkemyksiään lapsille


Adomizer

Lapsiahan se tunnetusti vetää vaan suoraan turpaan.


PrivacyPerspective

Vähä hourahtanut ukko...


joseplluissans

Ja jengi on näihin päiviin asti naureskellu näille. Nää ois pitäny ottaa tosissaan jo aikoja sitten.


analvomit88

Yks oman tyylinsä pelle tässä sirkuksessa jota eduskunnaksi kutsutaan


Iamnotameremortal

Hoitamaton ja toisille haitallinen MT potilas.


Spicenapu

Narsistinen draamakuningatar joka on huomannut että mesoamalla pääsee otsikoihin. Toisaalta mediatkin ovat osasyyllisiä kun tietävät että Anosta kirjoittamalla saa klikkejä. Uusi HAkkarainen, sitä ennen Väyrynen Tuskinpa uskoo itsekään omiin salaliittoteorioihinsa. Jos hän uskoo että suursota alkaa ihan kohta niin miksi uhrata viimeisiä päivään työntekoon? Euro romahtaa ihan kohta niin silloin ei säästöillä ole mitään merkitystä, ja kun Suomen kansasta 80% on tapettu niin tuskin sen jälkeen enää perinteistä demokratiaa jatketaan. Ei ANolle juutalaisten


puupi

Pitäisi ottaa koulutusvaatimukset käyttöön kansanedustajan paikkaan valittavilta. Korkeakoulututkinto pitäisi olla taustalla, siellä kuitenkin ollaan säätämässä lakeja. Ministeriksi ei pitäisi olla mitään asiaa ilman ylempää korkeakoulututkintoa. Kun ottaa huomioon sen, että Suomessa hyvin isolla osalla kansalaisista on korkeakoulututkinto (verrattuna esim. moniin muihin Euroopan maihin), kansanedustajamme ovat naurettavan alikoulutettuja. Noin puolella Suomen kansanedustajista on korkeakoulututkinto, kun esim. Briteissä ollaan noin 90%. On käsittämätöntä, että pikkuvirkamiehiltäkin vaaditaan nuo korkeakoulututkinnot Suomessa, mutta kansanedustajat ja ministerit saavat olla vaikka minkälaisia taksikuskeja, lähihoitajia jne. En kuitenkaan väheksy alemmin koulutettuja itsessään - kaikkia tarvitaan. Mutta tiettyihin työtehtäviin vain yksinkertaisesti pitää olla tietty koulutustaso. Ei se yliopistotutkinto tietenkään autuaaksi tee, mutta vähentää Ano Turtiaisen, Teuvo Hakkaraisen jne. tasoisten apinoiden pääsyä eduskuntatalon ovista sisään.


Adomizer

Jos puhutaan demokratiasta niin tuolla logiikalla myös äänestäjiksi pitäisi valita vain korkeakoulutettuja ihmisiä.


puupi

Höpönlöpön-argumentti. KansanEDUSTAJAT ovat edustamassa kansaa. Siltä edustajalta voidaan vaatia tietty koulutus- ja osaamistaso eikä sillä ole mitään tekemistä sen kanssa, että tämä olisi jotenkin epädemokraattista.


Adomizer

Itse en pidä elitismistä mutten kannata myöskään mitään juntti-menoa Turtiaisen tyyliin että tästä on kai turha enempää purnata. Klassinen "saadaan mitä ansaitaan" on aika demokratian ytimessä ja pidän siitä. Teoriassa asiantuntijahallinto kuulostaisi hauskalta mutta sitten jos absoluuttinen valta on heillä niin jälki voi olla aika Hitleriä.


puupi

Onko esim. Brittien, USA:n tai Kanadan parlamentit "Hitleriä"? Näissä maissa nimittäin kaikki kansanedustajat ovat lähes poikkeuksetta lakimiehiä tai ekonomisteja.


Adomizer

Ehkä sanallistin itseni huonosti mutta minusta tiettyjen kansanryhmien rajaaminen ulos päätöksenteosta perusteella x on aika vaarallinen tie. Enkä tosiaan siis ole mikään salaliittoveikko.


puupi

Onhan kansanedustajilla nytkin jo tiettyjä kelpoisuusvaatimuksia, jotta voi asettua ehdolle eduskuntavaaleissa. Mutta koulutus on se mihin pitää vetää raja? Sitä paitsi, eihän tässä ole kyse äänioikeuden menettämisestä joten ketään ei sinällään rajata ulos päätöksenteosta. Ei oikeudessakaan kuka tahansa saa toimia edustajana (paitsi jos haluaa edustaa itse itseään, mutta tällöinkin pitää kai olla oikeustoimikelpoinen).


Adomizer

Niin no tämä on itseasiassa mielenkiintoinen juttu että mihin sen kansanedustajan kelpoisuusrajan vetää? Jos rikostuomio olisi rajana niin tippuisi aika monta päätä eduskunnasta.


puupi

Olen myös sillä kannalla, että rikostuomioiden pitäisi ehdottomasti estää kansanedustajana toimimisen. Monissa maissa rikollisilta viedään äänioikeus. Tämä on mielestäni epädemokraattista. Mutta ehdottomasti porttikielto eduskuntaan ja valtion virkoihin.


Dark_Catzie

Eikä Turtiainen ole edes seurakunnan pahin, vaikkakin luultavasti näkyvin ja kuuluvin. Mutta täytyy aina muistaa perusasiat: mitä paremmin eduskunta edustaa kansakunnan läpileikkausta, sitä paremmin demokratia toteutuu. Turtiainen sai puoluehankkeelleen vaaditut 5000 nimeä kasaan päivässä, joka kertoo huomattavasti laajemmasta kannatuksesta kansan keskuudesssa kuin suurella osalla muita kansanedustajia, joten siinä mielessä Turtiaisellakin voidaan katsoa olevan paikkansa eduskunnassa. Henkilökohtaisesti näkisin eduskunnan päättävän asioista mielummin ilman Turtiaista ja montaa muutakin, jopa typerämpää ja vaarallisempaa kansanedustajaa, mutta kansa päättää ja saa siksi sellaiset johtajat, jotka ansaitsee.


HarriKivisto

Persu.


Heijala

Demokratia on toisinaan jännä asia. T: Vasemmistolainen ja kunnallisvaaleissa ollut


ManleyAllman

Kaippa hän nimenomaan edustaa tätä kansan pilipalipoppoota.


UNEmploymentNo7853

Onhan tuolla talossa ollut nyrkkeilijää ja missiäkin niin miksei Anokin? Semmoinen EK kuin kansakin


Standard_Original_85

Yksi sirkuksen äänekkäimmistä pelleistä ja huvittavaa, kuinka kauhuissaan muut esiintyjät tuon puheenvuorot välillä ottavat. Viimeksi puhui jotain tulta syöksevästä Suomi-leijonasta ja tämä ilmeisesti otettiin jonkinlaisena henkilöön menevänä uhkauksena paremmiston toimesta.. Huutista.


GhostInMyLoo

Jos viittaat tällä sen hengästyneeseen puheenvuoroon tänä päivänä, niin olihan siinä taas semmosta "mullon vallankumous takataskussa", kun viittasi nimenomaa että jotain tapahtuu sen huoneen sisällä. Se vain sanoi sen tosi nopeaa siihen lauseen lopuksi. Onhan se nyt vähän häiritsevää, kun joka toinen hänen pitämä puhe on jollain tavalla epäsuoraa uhkailua ja uhkakuvien maalailua jossa JOTAIN tapahtuu kaikille jotka ovat hänen kanssaan eri mieltä.


kannettavakettu

Niin no, kun sitä nyt on kerran eduskuntaan valittu ja käyttäytyy siellä kuin humalainen oranki, on se aika vitun outoa touhua. Pitäisi sitä jotkut käytöstavat edes olla ja osata käyttäytyä julkisesti, varsinkin töissä, VARSINKIN kun on eduskunnan jäsen.


sakor88

Ennemmin mä sinne eduskuntaan laittaisin humalaisen orangin kuin Ano Turtiaisen.


madquacker

Jos demokratiassa kansa haluaa humaltuneen orankin eduskuntaan mesoamaan niin olen täysin sitä mieltä että sellainen pitää sinne myös lähettää. Ei demokratian toteutumisessa mitään outoa tulisi olla.


kannettavakettu

No, kysehän ei nyt ole siitä että jos eduskunnassa ei saa käyttäytyä miten haluaa niin demokratia ei toteudu. Tässä nykyisessä systeemissä sinne saa äänestää kenet haluaa, mutta se ei tarkoita sitä että kesken eduskunnan istunnon saa vaikka juoda kaljaa ja heittää laatat lattialle, eduskunnan sääntöjä on silti noudatettava ihan niin kuin missä tahansa muuallakin. Koko tää ajatus että jos en saa tehdä ihan mitä haluan milloin haluan tai minua sorretaan on suoraansanottuna ihan vitun outo ajatus mulle.


madquacker

En näkisi että kyse on sortamisesta, ainakaan perinteisestä sellaisesta. Minulla on vain lähtökohtaisesti vaikea asettaa mitään odotuksia humaltuneelle orangille sanoi säännöt mitä tahansa. Elämme tietenkin aikaa, jossa intersektionalismi on saanut jalansijaa joten johdonmukaista olisi että myös älyllisesti vajavaiset otettaisiin kunnioitettavasti huomioon, varsinkin demokratian pyhätössä. Jotenkinhan kansan pitäisi noihinkin sääntöihin saada vaikuttaa.


kannettavakettu

No nyt alkaa satiiri mennä sellaisille tasoille että mitään muuta järkevää tästä keskustelusta ei kyllä irtoa.


mesotermoekso

No nyt oli ihan vitun hyvä trolli, melkein jo hetken ajan uskoin että olit tosissaan


madquacker

Kysymys: jos kansa haluaa nyrkkeilykehän keskelle eduskuntasalia jossa määritellään lakialoitteiden alkuunpanoa, niin miten se sinun mielestä saadaan sinne demokraattisesti?