T O P
Ultraximus

Jos on kysyttävää, tässä langassa on yksi sticky-kommentti jonka alle voit kirjoittaa huolesi. Eli tänne.


Ultraximus

#**Paras Postaus**


LolSumor

[Haistakaa vittu](https://www.reddit.com/r/Suomi/comments/q284ap/haistakaa_vittu/) /u/Spider_room Uskon tämän postauksen kuvaavan täydellisen hyvin viimeistä vuotta ja sitä tunnetta, mitä meidän kaikkien sisältä löytyy.


valimo

[Tein Pasila fan artia, toivottavasti ok postaa tänne?](https://www.reddit.com/r/Suomi/comments/l7oyzp/tein_pasila_fan_artia_toivottavasti_ok_postaa/) u/vurr En jostain syystä näe erillistä paras OC-ketjua, joten laitetaan vuoden paras alkuperäisteos tähän kategoriaan. Komeita suorituksia on ollut muuallakin, mutta ko kuva lämmittää varsinkin Pasilan ystävien mieltä.


Harriv

[Rakensin saunaan kylpyammejemman](https://www.reddit.com/r/Suomi/comments/kz543n/rakensin_saunaan_kylpyammejemman/) /u/Kelpo Viimeisen vuoden ajalta eniten ylä-ääniä. Muutenkin ihan kelpovideo, voisi olla muutamassa muussakin kategoriassa.


Ultraximus

#**Suomalaisin juttu**


e0f

[Tein Suomen historiasta Jäävuoren ](https://www.reddit.com/r/Suomi/comments/naus5w/tein_suomen_historiasta_j%C3%A4%C3%A4vuoren/) (u/Novelle_plus) Humoristinen kaavio suomen historiasta aina Agricolasta Äijäkupittaalle


Harriv

[Wolt toimittaa säällä kuin säällä](https://www.reddit.com/r/Suomi/comments/kwbfg0/wolt_toimittaa_s%C3%A4%C3%A4ll%C3%A4_kuin_s%C3%A4%C3%A4ll%C3%A4/) /u/iappi Eniten pisteitä saanut suomalaisuus -flairattu juttu. Ja onhan tämä.


Kerrah

[Suomalaiset, kun lopettavat puhelinkeskustelun](https://www.reddit.com/r/Suomi/comments/nf6lhk/suomalaiset_kun_lopettavat_puhelinkeskustelun/) (u/PultsariProgramming) Äärimmäisen osuva kuvailu kaikista suomenkielellä käydyistä puheluistani.


julle123julle

[gyllä ne lähigaubassa dundee suomalaisden lembimelonid :DDD](https://www.reddit.com/r/Suomi/comments/o2mto8/gyll%C3%A4_ne_l%C3%A4higaubassa_dundee_suomalaisden/) u/korsonelmo


Dryish

[Luistelevat metsot](https://old.reddit.com/r/Suomi/comments/mrl7iu/luistelevat_metsot/) (u/pajavasarakomuka) Kuvanmuokkaus taistelevista ukkometsoista luistimilla.


Ultraximus

#**Paras AMA**


xv_night

[Koen "lapsikohteista seksuaalisuutta", AMA!](https://www.reddit.com/r/Suomi/comments/nh2ybd/koen_lapsikohteista_seksuaalisuutta_ama/) u/Ama-Throwaway-Filia Erittäin rohkea, rehellinen ja valaiseva AMA.


tieluohan

[Hydraulic Press Channel / Tubettaja AMA](https://www.reddit.com/r/Suomi/comments/luavh0/hydraulic_press_channel_tubettaja_ama/) (u/Hydraulicpresschanne) Vaikka hydrauliprässikanava muuttuikin ulkomaisen suosion kautta ilmeisesti ihan päivätyöksi, oli kiva lukea AMA-kysymyksiä kotimaisesta näkökulmasta.


Harriv

[Ensimmäinen AMA 2 vuotta sitten oli melko suosittu, kokeillaan uudestaan. Eli olen edelleen kraanakuski(torninosturinkuljettaja), mutta nykyään sen lisäksi myös kirjailija, ja yrittäjä. Kirjoitin kirjan aiheena nostotyömatematiikka. Jos jokin tässä on kiinnostavaa, niin go ahead, and AMA, part two.AMA](https://www.reddit.com/r/Suomi/comments/q98rmh/ensimm%C3%A4inen_ama_2_vuotta_sitten_oli_melko/) u/MikkoPerkele Jokaisen (pikkupojan) unelma-ammatti-AMA.


Ultraximus

#**Paras OC**


tetrajet

[Eilisen Aku Ankka -tietoiskun inspiroimana: Aku Ankka ja Elokuu 1942 (OC) ](https://www.reddit.com/r/Suomi/comments/pskq8g/eilisen_aku_ankka_tietoiskun_inspiroimana_aku/), u/Varjokorento Yhtä aikaa sekä humoristinen että traaginen sarjis. Tavoittaa syviä merkityksiä, jotka Disney-maailmasta puuttuu.


[deleted]

[Yleisin virvoitusjuomatermi maakunnittain (suuren virvoitusjuomakyselyn jatke)](https://www.reddit.com/r/Suomi/comments/o6vtkm/yleisin_virvoitusjuomatermi_maakunnittain_suuren/), u/bargainkangaroo. Kiinnostava juttu, jota ei ollut tullut ikinä ajatelleeksi.


Bwaist

u/kuvantaja asui vuoden (?) saarella ja otti kuvia, lopulta lahjoitti niitä hyväntekeväisyydelle ja teki pienen AMA:n. [Laitan tämän OC-postaukseksi](https://www.reddit.com/r/Suomi/comments/npwahp/asuin_vuoden_saarella_ja_nyt_lahjoitan_vuoden_100/?utm_source=share&utm_medium=ios_app&utm_name=iossmf) koska tämä ei AMA:na ollut ehkä paras mutta kuukausittaiset kuvapostaukset olivat jotain mitä ihan odotin ja tämä parhaiden kuvien koonti ja hyväntekeväisyysveto erinomainen. Suomalaisia kuvia suomalaisesta luonnosta! Edit: linkkien korjailua


Harriv

[Ketkä teistä tilas saAtanan hesarii tänä aamuna](https://www.reddit.com/r/Suomi/comments/kxn5j1/ketk%C3%A4_teist%C3%A4_tilas_saatanan_hesarii_t%C3%A4n%C3%A4_aamuna/) /u/hinnoron Eniten pisteitä saanut OC postaus vuoden varrelta. Oli ilmeisesti kylmä.


tterriii

Se video siitä siilistä, linkkaan, kun löydän. E: [Löyty](https://www.reddit.com/r/Suomi/comments/pd6egq/siili_pysähtyi_rapsuttamaan_itseään/?utm_medium=android_app&utm_source=share)


Toby_Forrester

Ehdotan roheasti: [Otin talvella filmille cyberpunk-henkisen kuvan Kalasatamasta](https://www.reddit.com/r/Suomi/comments/oswrmo/otin_talvella_filmille_cyberpunkhenkisen_kuvan/), tekijänä u/Toby_Forrester, eli minä. Olen korona-aikana löytänyt filmikuvaamisen (uudestaan) ja alkanyt käyttää siihen paljon aikaa ja rahaa, kehittelemään negatiivejakin itse, ja tämän tästä postannut filmikuviani tänne. Kalasatama on harvoja paikkoja Suomessa, missä on korkeita rakennuksia, joilla saada sellaista suurkaupungin tunnelmaa, joten olen siellä kuvannut paljon. Dystooppinen, elokuvallinen ja scifihenkinen estetiikka kiehtoo, joten olen yrittänyt Helsingissä sitten kuvata elokuvallisia hetkiä filmille.


valimo

Olisin varmaan itse ehdottanut tätä jos olisi ketju muistissa! OC kuvamatsku on teikäläiseltä muutenkin ollut piristävää ja hauskaa settiä (etenkin pupusetit _b), eli vahva kannatusääni!


Toby_Forrester

Kiitos!


Ultraximus

#**Paras meemi/meemu/huumorikuva**


harakka_

[Veronalainen tuki tai jotain. En tiedä, en ole taloustieteilijä.](https://www.reddit.com/r/Suomi/comments/npn7us/veronalainen_tuki_tai_jotain_en_tied%C3%A4_en_ole/) (/u/Nomitratic) Tästä ei puujalka paljoa parane.


S4lam1

[Kas, Amerikanserkku,](https://reddit.com/r/Suomi/comments/kshckj/kas_amerikanserkku/) (/u/j-ph) Koska pian on tämänkin kuvan/tapahtuman vuosipäivä niin mielestäni vaatii päästä edes listalle.


Harriv

On myös vuoden ajalta eniten ylä-ääniä saanut tämän kategorian postaus.


tieluohan

[Kotimaan tähti, isänmaallinen vaihtoehto](https://www.reddit.com/r/Suomi/comments/qbyy3y/kotimaan_t%C3%A4hti_is%C3%A4nmaallinen_vaihtoehto/) (u/Kryptobasisti) Tämä oli hyvin tehty, hauska, ja ajankohtainen.


Santafio

Olin tuon jo unohtanut, nyt muistu mieleen ja luulin että se on vaan [kuva siitä oikeasta pelistä](https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/208af97e-edf9-4843-b727-4b20abbdc0f3). Eipä ollutkaan.


e0f

[Lamar loukkaa franklinia turussa](https://www.reddit.com/r/Suomi/comments/kym6ny/lamar_loukkaa_franklinia_turussa/) (u/Norttoni_Komentaja) Oli huvittava ja ajankohtainen silloin kun tuo meemi eli


Ultraximus

#**Paras kommentti**


Trilkk

Paras kommentti viime vuodelta on [Pentikin kivi](https://www.reddit.com/r/Suomi/comments/o16d1i/ostin_pentikin_kiven/h20ahog/?utm_source=share&utm_medium=web2x&context=3). (tämä viesti oli aluksi vahingossa "Paras postaus" -kohdassa ja näkyy nyt siellä poistettuna kommenttina)


TeslaRoadster69

[Kommentti Bidenin ja Putinin tapaamisesta](https://www.reddit.com/r/Suomi/comments/mqmvfv/suomi_tarjoutui_bidenin_ja_putinin/guh6d88?utm_medium=android_app&utm_source=share&context=3) u/Arwil


harakka_

[Matemaattinen vastaus siihen, miten paljon löylyveden lämpötila vaikuttaa löylyihin.](https://www.reddit.com/r/Suomi/comments/qi8tgl/l%C3%B6ylyveden_l%C3%A4mp%C3%B6tilan_vaikutus_l%C3%B6ylyihin/hihrcdg/?context=3) (/u/MrHyperion_) Tätä on tullut itsekin pohdittua, mutta hän totisesti teki matematiikan.


The_Hero_Reddit_Dese

Aika hyvä, mennyt multa ohitse. Vaan "löylyfysiikka" kuulostaisi minusta kilpailevan sarjassa "Suomalaisin juttu".


Mewwape

https://www.reddit.com/r/Suomi/comments/rs0hes/comment/hqjeje7/ Mitä helvettiä nyt taas.


Ripulipieru

https://www.reddit.com/r/Suomi/comments/lngqig/comment/go1oq4z/?utm_source=share&utm_medium=web2x&context=3 https://imgur.com/a/phYvdnJ


MiesLakeuksilta

[Katsaus Persujen sekä suomalaisten uusnatsien yhteyksistä](https://www.reddit.com/r/Suomi/comments/r83pxj/t%C3%A4m%C3%A4_terrorismirikoksista_ep%C3%A4illyist%C3%A4_nuorista/hn3xnqo/) u/Toby_Forrester


Tjuurna

Yhtään en tiennyt mikä tää hakaristijuttu on vaan liityin kerhoon pelkästään sen takia, että siellä oli hyvä meininki.