T O P
yeepthatsme

Suosittelen kattomaan Taitonetti nettisivulta.


Wampie

Tollasella budjetilla melkeen ainoa vaihtoehto on käytetty, mut sit pitäis tietää mitä hakee ja mitä varoa. Paketteja alkaa irrota 500+, mut sit tarttee toki näytön kans (joku 50€)


karwalapanen

käytetty käy myös, pitäs vaa just tietää vähä enemmä. näyttö tietty juu


kahaveli

Joo käytettyä lähtisin itsekin hakemaan, hyvän koneen saa tuolla rahalla. Torista vaikuttaa löytyvän 400-500 eurolla jo näytön/hiiren/näppäimistön sisältäviä paketteja, joilla pelaa sujuvasti kaikkea. Kannattaa vertailla prossun/näytänohjaimien tehoja esim. userbenchmarkista. Torissa on myynnissä myös selvästi ylihintaisia paketteja.


Samzonit

Nyt kun on kaikista laitteista ja osista pulaa niin voi olla että budjettiin sopivaa saakin sitten etsiä vähän pidempään


Wampie

Tori nyt on täynnä paketteja alle viiden huntin jolla pääsee ainakin pidemmälle kuin paskaläppäreillä.


Lejonhufvud

Jengi rahastaa siel jollai 15 vanhoista osista kootuilla koneilla. Kannattaa kattoo ne palikat ihan tarkkaan.


Wampie

Joo toki, mut jos budjetti on alle 500€, niin se on melkeen tori tai ei mitään. Katoin et sieltä irtoaa jotain i5 + 1060gtx tasosta settiä tohon hintaan, mikä ajanee asian


Lejonhufvud

Totta, ei toi ihan köpöltä kuulosta.


Samzonit

Noniinpä, toivottavasti löytyy sopiva sieltä


strzeka

Tallenna läppäristäsi kaikki mitä haluat jatkossakin ja palauta kone tehdasasetuksiin. Saattaa toimia yllättävän ripeästi sen jälkeen!


karwalapanen

voippaat olla, mut tuo peli ongelma ei oo ainut. ylikuumennee herkästi vaikka putsaa ja käyttää viilennysalustaa :/


ginger357

Säästä ja osta kunnon kone


[deleted]

Ehkä vähän laatikon ulkopuolelta ehdotuksena, mutta entä nuo pelistriimaus-palvelut, esim. NVidian Geforce Now? Ideana siis että jossain datakeskuksessa on tehokas kone joka striimaa pelikuvaa käyttäjän laitteelle, ja siitä omasta päätteestä lähtee netin ylitse näppäinsyötteet toiseen suuntaan - itse tarvitsee lähinnä vain nopean ja vakaan nettiyhteyden. Ainakin tuohon em. nvidian hässäkkään on olemassa ilmainen tier testailuun. Itselläni ei riittänyt nettikaista järkevään kuvanlaatuun täällä susirajan takana kun tuota muinoin testailin, mutta kyllä se sinänsä "toimi". Jollain valokuidulla harkitsisin, jos ei pelaa jotain kilpapelejä joissa niillä millisekunneilla on väliä.


Soessetin

Itse tuli joskus testailtua noita striimauspalveluita, ja toimihan ne gigan kuitunetillä muuten ihan ok, mutta nuo datakeskukset tahtoo olla täältä Suomesta katsoen vähän turhan kaukana, jolloin viive tuntui ainakin itselleni täysin sietämättömältä, jos pelasi mitään vähänkään nopeatempoisempaa. Nykyisessä kämpässä ei saa kuin sadan megan netin, ja se ei oikein tunnu tuohon touhuun riittävän, sen verran tippuu jo kuvanlaatukin.


Kustu05

Ainoa vaihtoehto tuohon hintaluokkaan on etsiä hyviä diilejä torista. Tuohon hintaan sieltä voi jopa jotain kohtuullista saada, mutta uutta tuohon hintaan ei varmasti saa.


karwalapanen

juu, ei se käytetty haittaiskaa, kuha vaa myös toimii


Vompattius

Noin tiukalla budjetilla katselisin mieluummin Xbox + Gamepass -kombon suuntaan. Tietysti jos täytyy päästä pelaamaan PC-eksluusiveja, niin tämä ei paljon lämmitä.


karwalapanen

boxit ei ennää nappaa, koko ikäni niillä pelannu :D


KujaPelle

https://taitonetti.fi/pelikoneet/GreeniX-600-G2-SFF-i3-6100-8-240SSD-T600?sort=p.price&order=ASC Ei varmaankaan parempaa konetta saa tuohon hintaluokkaan. Kylläkin käytetty. Itellä hyviä kokemuksia taitonetiltä tähän mennessä.


karwalapanen

kiitän, pittääpi tuota sivua tutkia!


orbitti

Tuohon hintaan voisi ehkä saada jonkin 3400G pohjaisen koneen kasattua, jos metsästelee tarjouksia. Aika selvää on että nykymarkkinoilla ei ole mitään jakoa saada mahdutettua järkevää näyttistä samaan hintaan.


PrivacyPerspective

Tällä voisit pärjätä hyvin! [https://www.gigantti.fi/product/gaming/pelitietokoneet/343400/hp-pavilion-tg01-1854no-pelitietokone](https://www.gigantti.fi/product/gaming/pelitietokoneet/343400/hp-pavilion-tg01-1854no-pelitietokone) tosin on vähän kalliimpi, mut halvempaa ei ole.


karwalapanen

armoton säästämine ois kyl :D pittääpi laittaa muistii tää yksilö


IdiotOfTimes

Satasen enempi jos lyöt budjettiin niin alkaa löytymään valmiskoneita joilla pelittää vuoden pari nyt ainakin.


piiskuri

Taitonetti tai kttrading. Sieltä kattelemaan käytettyä. Liikkeestä kannattaa ostaa niin on jotain takuutakin


pelle_hermanni

Prossuksi AMD Ryzen 5 5600G niin siinä sisäinen GPU, jolla peruspelit toiminee - arvostelijoiden mukaaan, esim. GamersNexus - ihan OK (60fps 1080p) ja muissa peleistä graffa-asetuksia alas. ATX-runko jostain kierrätyskeskuksesta. Joku ATX-emo ilman kummempia herkkuja esim. Gigabyte B550 AORUS PRO V2 ATX AM4? Sitten puuttuu enää poweri ja SSD ja muistit (16 GB must). Linuxillakin ehkä Minecrafti pyörisi, wintoosa maksaa. Näytön, näppiksen ja hiirenkin tosin tarttee... Ihan turha tällä hetkellä ostaa erillistä GPU:tä koska hinnat ovat pahasti pullistuneet ja joku GTX1650:kin on aika kura vs vanhempi GTX1060... Ei kyllä mene ihan 450egeen, mutta toi olisi kustannustehokas ja pieksee läppärit.