T O P
Khepuli

Kapinallinen sisältö = kritisoi CCP:tä tai raportoi mitä todellisuudessa tapahtuu Hong kongissa.. "Turvallisuuslain nojalla toisinajattelu ja Kiinan kritisointi on suureksi osaksi kriminalisoitu." Ihan tosi hieno maa tuo kiina 👍


[deleted]

Onkos tuo turvallisuuslaki samaa lainsäädäntöä, jonka britit säätivät ja jonka avulla he vangitsivat toisinajattelijoita ja kriittistä lehdistöä Hong Kongissa niinkin myöhään kuin 60-luvulla?


Khepuli

Eli britit säätivät lain että CCP:tä ei saa mollata 60-luvulla? Loistava "noku me tehtiin noin 60 vuotta sitten niin ei voida kritisoida kun joku tekee sitä tällä hetkellä" argumentti 👍


[deleted]

Se oli kysymys, koska en itse jaksanut googlata onko kyseessä ihan samat lakitekstit vai onko niitä sorvattu paremmin nykytilanteeseen sopivaksi. Näköjään et itsekään tiedä paremmin, koska esitit saman kysymyksen minulle. Jos laki on ihan sama, olisihan se melko ironista, koska kyseessä olisi juurikin brittien säätämä laki joka estää CCP:n mollaamisen. Argumentointiin sopisi paremmin Julian Assange. Mies on vuosia virunut vankilassa Englannissa koska julkaisi totuuksia länsiliittouman teoista. Itse pidän eurooppalaista moraalikäsitystä parempana kuin kiinalaista. Silti on mahdollista että 20-30 vuoden kuluttua kiinalainen moraalikäsitys on voittanut ja meitä sanktioidaan ja pidetään paholaisen ilmentymänä. Siihen asti toki yritetään hakata kiinaa päähän meidän moraalillamme 24/7.


sauihdik

Tämä nykyinen [kansallisen turvallisuuden laki](https://en.wikipedia.org/wiki/Hong_Kong_national_security_law) on nimenomaan Kiinan viime vuonna säätämä eikä liity mihinkään brittivallan aikaiseen lakiin.


Kerrah

Kommunistibotti ei välitä. Riittää että asiaan tuodaan epäselvyyttä ja tulkinnanvalaisuutta.


[deleted]

Istuhan poika alas ja hengitä välillä.


[deleted]

Kiitos selvennyksestä.


Kuraloordi

60-luku alkaa olemaan jo vanhaa historiaa. Nykyinen uusi turvallisuuslaki on tehty paskantamaan demokratian viimeiset rippeet. HK on hyvä otanta siitä, että miten voidaan vallata noinkin itsenäinen paikka ihan puhtaasti pakottamalla, koska muu maailma ei voi tehdä mitään. Seuraava kohde taitaakin olla Taiwan, jolla on sentäs vähän paremmat asetelmat. Mutta ei Nalle-Puhilta ja CCP:ltä kyllä tuhoamisvimma ole loppunut.


[deleted]

Joo, ei puoluetta ja sen valtaa Kiinassa kaada kukaan muu kuin kiinalaiset itse. Täältä Euroopasta tulevaa arvostelua käytetään siellä propagandaan meitä vastaan.


DarkCrawler_901

Voi ollakin, entä sitten?


Hydoroid

Kiina on aina ollut edelläkävijä ihmisoikeusrikkomuksissa. Lastenlaulun sanoja lainatakseni, "Kiina on kehitysmaa".


Shankbon

Tätä juttua äimistellessä on hyvä pitää mielessä että se laite jolla tätä Redditissä äimistelette on todennäköisesti valmistettu tuolla äimistelyn kohdemaassa.