T O P
  • By -

sotesankari

Mielenkiintoinen yksityiskohta jutusta: >Itä-Suomen avin aluehallintoylikääkäri Marja Kuronen kertoo, että avien valvontaresurssit ovat olleet pitkään niukat. >Kuronen on ainoa päätoiminen virkahenkilö mielenterveyspalveluiden valvonnassa Suomen aveissa. Hänenkin työpanoksestaan osa menee tällä hetkellä korona-asioihin. Valviran valvontaresursseista ei tuossa puhuta, mutta kun vanhusten kurja kohtelu oli pinnalla, oli puhetta siellä olevan kaksi ihmistä joiden kontolla on kaikkien Suomen vanhainkotien valvominen. Aika superhenkilöitä saa olla nämä tyypit ja sitten samaanaikaan vahvana elää meemi että Suomessa ois valtavasti laiskoja virkamiehiä. No, en tiedä onko jotain suojatyöpaikkoja jossain poliittisissa pesteissä tai pikkukuntien tehottomissa hallinnoissa, mutta yleisesti Suomessa on suunnilleen vähiten virkamiehiä EU:ssa per capita.


yeum

Oman kokemuksen mukaan julkisella puolella on ihan oikeita "suorittavaa" työtä tekeviä henkilöitä, jotka ovat motivoituneita hoitamaan asiaansa ja tekevät hyvää duuniakin, vaikka ovat kiikunkaakun saako niitä hommia hoidettua asiallisesti ollenkaan, kun väki on mitä on ja lisää ei tule, koska syyt. Tämä syö ihmisiä, koska halu olisi tehdä ne hommat kunnollisesti eikä pelkästään "sinnepäin" jatkuvan kiireen/resurssipulan takia. Jos ongelmaa on jossain, sen suorittavan asiantuntijatason yläpuolella olevasta hallintohimmeleistä, joissa löytyy kaikenmaailman koordinaattoria, vara-johtajaa ja sen sellaista. Välillä tuntuu että osan olemassaolo on lähinnä syy nostattaa palkaa, ja sitä varten pitää sitten toimia jonkinlaisessa portinvartijan virassa että näyttöisi siltä, että oma työ on "tarpeellista". Organisaatiot on organisoitu päin vittua, toiminnot joko pilkottu tai keskitetty järjettömästi ja toimivallat hajautettu ympäri ämpäri. Ihmiset, jotka tekee näennäisesti päätöksiä asioista ei välttämättä tiedä vittuakaan siitä mitä todellisuudessa päättävät. Tieto ei kulje, laitat pyynnön jostain yksinkertaisesta asiasta (esim. Luottokortti uudelle työntekijälle) ja se kiertää jonkun kilometrin hyväksyntäketjun läpi ja lopulta istuu jonkun Einarin pöydällä viikkoja, samalla kun työntekijä kuumottaa lähiesimiestä että jos nyt sais ne työvälineet viimein kuntoon kun talossakin oltu useampi kuukausi.


sotesankari

Ainakin useat organisaatiot ovat kärsineet suuresti Kepun ajamasta hajasijoittamisesta, mikä on vaikeuttanut niiden toimintaa poliittisista syistä juuri kuvaamallasi tavalla. Hyviä esimerkkikatastrofeja on esimerkiksi hätäkeskukset ja lääketurvallisuusvirasto.


Northern_fluff_bunny

Toisaalta vtm:ssä oli palkkalistoilla heebo joka ei saanut edes työskennellä. Se, että tarkastuksessa ei ole tarpeeksi väkeä ei tietenkään tarkoita, etteikö muualla voisi olla enemmän tai vähemmän suojatyöpaikkoja. Tässä tilanteessa kuitenkin tulee esiin suomen suuri ongelma. Resurssit ovat vähissä joten heikko osaisimmat kärsivät. Resursseja ei myöskään olla valmiita nostamaan, siitäkin huolimatta, että ennaltaehkäisemällä ongelmia säästytään myöhemmiltä, entistä suuremmilta, kuluilta, vaan suunta on edelleen leikkuri.


sotesankari

Tarkoitat varmaan VTV:ssä. Mulla tuli siitä fiilis että yliviikarit pyrkivät hyllyttämään ihmisiä, jotka tekivät liian kriittisiä raportteja - toisin sanoen, että kyse oli koko viraston toiminnan alasajosta kohti pöhinää. Eli sinällään vähän erikoistapaus. Toivottavasti.