T O P

  • By -

Arwil

"Putin: Ei minun elinaikanani", olisi parempi otsikko.


Iso-Jorma

Noh noh. Kyllä minulla on kova luotto Äiti-Venäjän ylivertaiseen tieteelliseen osaamiseen, Toveri Putin istuu Kremlissä vielä 2060-luvullakin!


CatatonicMatador

Tai sitten uusi putin-klooni vaan muovikelmun alta näyttämölle


[deleted]

*vielä 2080-luvulla!*


WeHappyYes

Marinin hallitus on vastuullisesti(!) sitoutunut 2030 tasapainottamaan valtion taloutta.


No_Team2342

Saa nähdä millä aikovat korvata Venäjän öljyyn ja maakaasuun pääasiassa perustuvan talouden. Niistä luopuminen tai ainakin vähentäminen myös vähentäisi Venäjän valtaa huomattavasti. Valtasuhteissa Venäjällä ei ole oikein muuta kuin ne aiemmin mainitut luonnonvarat ja ydinaseita.


ICryInShower

Ei öljyn ja maakaasun vientiä lasketa osaksi maan hiilijalanjäljeä. Muutenhan Norja olisi yksi maailman saastuttavimmista maista.


kukkalobbari

Alkuun pitäisi varmaan nostaa jalostusastetta. Venäjä on todennäköisesti hyvinkin omavarainen maankuoren mineraalien suhteen, eli lähtökohtia olisi. Se taas on eri asia miten tuossa tyrannien ja muiden kleptokraattien pyörittämässä taloudessa tällainen saadaan toteutettua. Historiallinen rekordi ei itänaapurisssa ole satojenkaan vuosien otannalla mitenkään mairitteleva.


delian_julphiki

Luonnonvarojen puolesta luultavasti maailman rikkain maa.


kukkalobbari

Absoluuttisesti varmaan juu. Suhteellisilla luvuilla joku Afganistan menee ehkä ohi. En tiedä, tämä oli mutuilua.


Kautsu-Gamer

Eihän Eurooppaan myyty kaasu ja hiili tuota päästöjä Venäjällä. Ja tuo tavoite onnistuu kauniisti ajamalla Venäjän talous alas. Teollisuus tuottaa niin suuren osan päästöistä, ja se on aika pitkälti uppomaassa kirjaimellisesti ei-enää-niin-ikiroutaan.


CatatonicMatador

Kaunista


ryppyotsa

Siperian kaasut on hiilineutraaleja, kun ne päätyisivät joka tapauksessa ilmaan. Voi polttaa siis vapaasti.


muffar

Samoja tyhjiä lupauksia, kuin kiinan kommaripuolueellakin. Hyvä asetella tavoitteet hamaan tulevaisuuteen, niin ei tarvitse asian hyväksi mitään vielä pitkään aikaan tehdä.


TheGloriousFinn

Ei ainakaan tule olemaan herra presidentin murhe tämä jos takarajaksi on asetettu uusi 60-luku :D


bubbli_gurl

Tietääkseni kiina ihan oikeasti on vaihtamassa ydinvoiman suuntaan? Saatan tietenkin olla vääräs


muffar

Hiilivoimaa sinne kokoajan rakennetaan ja joitain ydinlaitoksiakin. Hiilihän sieltä nyt on loppu ja haalivat sitä ympäri maailmaa, kun tehtaat seisoo sähkönpuutteesta. Siellä eletään hetkessä ja nyt näyttää, että teollisuus on siirtymässä sieltä pois, niin ei varmaan paljon kommarihallitusta kiinnosta vihreät aatteet tulevaisuudessa, jos talous alkaa jo sakkaamaan.


skipdip2

Kyllä Kiinassa vaikuttaisi olevan huomattavan pitkäjänteistä pyrkimystä siirtymään kohti korkeamman jalostusasteen taloutta. Lisäksi huomattava osa sikäläisestä protestimielialasta palautuu paikallisiin ympäristökriiseihin. Tässä vaiheessa kyse ei myöskään ole enää mistään "vihreistä aatteista", vaan ihan olemassaolosta. Ts. kun fygyä on jo elintasovälttämättömyyksiin, niin miksi Kiina ei laittaisi pelimerkkejään ympäristöön, etenkin, kun uhka sille saavutetulle elintasollekin on jo konkreettinen. Voi myös hyvin olla, että "mitä miljardi kiinalaista muka voi mihinkään vaikuttaa" -argumentti ei resonoi siellä niin hyvin kuin Suomen vastaava, emt


muffar

Ei siellä enää ole rahaa mihinkään ylimääräiseen. Talous on jo alkanut sakkaamaan ja silloin vihreät lupaukset unohdetaan, joita tuskin oli mitään aikomusta ikinä pitääkään. Siellä ei ympäristöstä välitetä, niin kauan, kuin puolueen eliitin korkea elintaso säilyy ja keskitysleirit pyörii.


TunturiTiger

Paljon realistisempi aikaikkuna kuin joku täysin utopistinen kymmenen vuoden aikaikkuna.


skipdip2

Mutta vähemmän realistinen kuin joku sadan vuoden aikaikkuna. Tai tuhannen!


sph45

Bullshit. Paskapuhetta. Ja ihan pelkästään otsikon perusteella heitän.