T O P
  • By -

nihir82

Kumpa asiasta olisi puhuttu aiemmin ja laajemmin. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000008964644.html sori kun väännän veistä haavassa ja laitan suolaa päälle


popppa

Eiks tän postauksen idea ole just se, että se on ollut täysin omaa tyhmyyttä?


nihir82

Ja mun idea oli hangata suolaa haavoihin


MLKKO

Ja oikein teit.


Bongilate

En tiedä miten tuo tarkalleen menee mutta eikö niitä pyaty nostamaan takautuvasti 3 vuoden ajalta?


GetCaned

Pystyy. Itselle on käynyt pankin vaihdon yhteydessä sama moka. Piti vaan ilmoittaa minne maksetaan ja tuli sit melko pian.


Username928351

Veronpalautukset vanhenevat viidessä vuodessa, jos ei ilmoita tilinumeroa tai nouda pankista maksuosoitusta.


kikkelele

Jep mut tänään oli onneks yllärinä tullut oikealle tilille


UncappingComa

Tunne kun verottaja laittaa ilmoituksen että elokuussa tulee palautuksia, mutta päättää myöhemmin keväällä laittaa kirjeen että täytyy tarkastaa vielä verotietoja, jonka jälkeen seuraavana päivänä tulee kirje, jossa ilmoitetaan kaiken olevan ok, mutta palautus siirtyy kuukaudella eteenpäin koska tietoja piti tarkastaa. Ja sattuikin siirtämään just siltä kuulta palautukset pois kun palkanlaskija oli kussut laskelmat silleen tyhmästi että saan vain kahden viikon palkan tässä kuussa. Sanoi vaan että 'hups, enskuun palkassa sit korjataan ¯\_(ツ)_/¯ '


qebeth

Jos on työnantajan virhe, niin ovat velvollisia korjamaan heti, jos vain niin haluat ❤ jaxuhaleja


Username928351

Ennen vuotta 2018 se tuli aina joulukuussa, että siihen nähden tulee joko samaan aikaan tai aikaisemmin.


ToniNotti

Onneksi olet viisas kuluttaja ja sulta löytyy tililtä helposti yhden kuukauden menojen verran säästöä.


tommikar

Mites se tunne kun kaikkialla jauhetaan veronpalautuksista ja itse sait 1500€ mätkyjä?


popppa

Sait 1500e halpaa lainaa (korko < inflaatio) valtiolta. Palautuksia saavat taas lainasivat valtiolle rahaa ilman korkoa, eli hävisivät inflaation takia rahaa. Jos haluaisi maksimoida käytettävän rahan arvon niin, pitäisi laskea veroprosentti niin, että saa ison mätkyt. Varsinkin nyt kun inflaatio on selvästi korkeampi kun korot. En tiedä miten nykyään menee, mutta joskus valtio ei perinyt mätkyjen yhteydessä alle 20 euron korkoja ollenkaan. Silloin varsinkin olisi pitänyt laskea veroprosentti niin, että menee mätkyjen puolelle.


tommikar

Totta joka sana. Käytännössä kuitenkin se on aika epäkäytännöllinen laina. Ennen verotuspäätöksen saamista (josta on nyt viikko tai kaksi) en tiennyt paljonko minulla tätä halpaa lainaa on. Laina-aika on muutenkin sen verran lyhyt ettei se oikein sovi esim. sijoituslainaksi.


popppa

Joo, ei taida olla vaivan arvoista. Varsinkin jos on matkakuluja ja muita vähennyksiä, niin laskeminen menee sen verran hankalaksi, että parempi ottaa rennosti ja vähän palautuksia.


Username928351

> Palautuksia saavat taas lainasivat valtiolle rahaa ilman korkoa, eli hävisivät inflaation takia rahaa. Ei se täysin koroton ole, vaikka käytännössä puhutaankin kymmenistä senteistä. 0,5%.