T O P
  • By -

kaninkanon

>Byretten i Viborg afsagde fredag dom over en 28-årig midtjyde for ulovlig download af 1000 TB og upload af 20 TB rettighedsbeskyttede filer. Han skulle dømmes alene på baggrund af den share ratio!


dustymcp1

Lol


kaspar42

Og samtidig gider politiet ikke at efterforske decideret svindel på nettet. Jeg fik et brev med en fake bøde, trusler om hvad der ville ske hvis jeg ikke betalte, og et link til et sted hvor jeg kunne taste kreditkortoplysninger ind. Anmeldte til politiet, og nogle uger senere fik jeg et svar om at de ikke kunne efterforske det, fordi de "ikke ved hvem gerningsmanden er".


punishedbiscuits

"Ved ikke hvem gerningsmanden er"..... Er det ikke lidt det der er politiets arbejde at finde ud af? Hvad bliver det næste? En bager der ikke vil bage en kage fordi han ikke kan opskriften?


Snotspat

Det er ikke politiet der har efterforsket ham.


Boring_Fennel_9489

Tja, det er nu en gang sådan det er når vi igen og igen er imod overvågning i samfundet, jeg er selv imod overvågning, men så accepterer jeg også at dette er prisen.


matjavsen

Har man ikke en vpn eller seedbox når man henter så meget?


dustymcp1

Tror du vil blive overrasket:)


matjavsen

Alt andet er sgu da for dumt.


dustymcp1

Ja men alligevel sker det folk tilmelder sig også med deres fulde navn på disse services, bruger deres debitkort på dem etc. Burde ikke kræve det helt vilde detektiv arbejde


matjavsen

Selvom man bruger egne oplysninger, så skal der en dommerkendelse for at de kan få informationer. Det sker ikke bare sådan lige.


TeosPWR

>\- Jeg er tilfreds med dommen. Med en straf på 60 dages betinget fængsel sender retten et tydeligt signal om, at ikke kun bagmændene, men også brugere af ulovlige fildelingstjenester kan risikere at blive straffet, siger Beytullaah Karacan, der er anklagerfuldmægtig hos NSK. Syntes sku godt nok det er lidt fjernt fra virkeligheden at tale om "bagmænd" i forbindelse med gratis fildelingstjenester.


PIKFIEZ

Jeg er enig med dig. Men for dem der opfatter download af ophavsretsbeskyttet materiale som kriminelt, giver det mening at kalde dem, der driver tjenesterne, for "bagmænd," der understøtter almindelige "kriminelle". Jeg er mest bare overrasket over, at der kommer så hård en straf til en "bruger" og ikke kun til en "bagmand." Det havde jeg alligevel ikke forventet.


BINGODINGODONG

En del af digital kapitalisme står og falder på ideen om ophavsretsbeskyttelse. Jeg er ikke spor overrasket over dommen. Kun at man har dømt betinget fængsel og ikke bare en ren bøde.


fosterbuster

Det er vel bare dem som står "bag". Med det sagt, så synes jeg at det er fint at kalde dem for bagmænd, når de tjener masser på at lade folk købe sig til en bedre ratio.


Orcasubmarine

Så mere end en typisk voldssag... Forhelvede...


_Oooooooooooooooooh_

>Den 28-årige har erkendt anklagerne mod ham, og sagen kunne derfor køre som en tilståelsessag ved retten i Viborg.  Jamen.. så er det jo en nem sag for anklageren.. lol


Fnittle

Downloader man en film i ny og næ hvor man samtidig ikke deler, ja så er du den sidste de gider jage på listen. Take what you can, give nothing back 🏴‍☠


Antogonissimus

Sorry, men wtf?! Fængsel er den med afstand hårdeste straf vi kan pålægge nogen i samfundet. Ja, jeg læste godt, det var betinget, men alligevel. Sorry, men småting som filesharing burde ikke føre til fængselsstraf.


Borgmestersnegl

Økonomisk kriminalitet bliver altid straffet hårdt relativt til forbrydelsen af hvad jeg har set, hvorimod vold giver intet i forhold til forseelsen.


Available_Skin

Hvad ville du foreslå i stedet for? En økonomisk straf iform af en bøde kunne hurtig nå meget store værdier, hvis man bare tog en lille % af "værdien" af det downloadede.


Antogonissimus

Hvad med en normal straf. 100 kroner eller 1000 kroner. Og saa faar han at vide, at han ikke maa gøre det igen.


Available_Skin

1000 kr for 1000 TB data? Er det en fair ratio?


Ragerist

I forhold til hvordan man straffer rigmænd og store virksomheder, så virker det forslag fair nok.


Stregen

Han kunne også få en næse. Det er vist den gænge straf for at pisse et to-trecifret millionbeløb væk.


BiggySmallConflict

120TB, så er man ikke en bruger, men nærmere en af bagmændene.


thebobrup

Tror i denne kontekst: Bagmand er dem som holder serveren oppe Bruger er dem som deler ting på serveren.


MoistPoo

Er man ikke lidt en bagmand hvis man bruger dit netværk til eksempelvis seeder box? Ikke fordi jeg personligt syntes det er slemt.


thebobrup

Det skal jeg hverken kunne sige om man er eller ej. Men vil du sige at du ejer en virksomhed hvis du blot er ansat er til at lave deres produkter?


MoistPoo

Jeg kan slet ikke se din sammenligning i dette sammenhæng må jeg indrømme haha. Men hvis man arbejder frivilligt et sted, er man så ikke affilieret?


3xploitr

> Den 28-årige har delt materialer på fildelingstjenesten www.danishbytes.org i en periode fra januar til november i 2021. Troede det var sagen ang. DanishBITs og ikke DanishBYTES


Forward-Ad-4954

Jeg står vist til seriøst fængsel så. Jeg var IRC-Op og KANAL-op på flere netværk. Jeg havde omkring 20 tb musik alene og en kasse fuld af film på dvd. Ikke konverteret til mpeg2. Jeg mener ikke at det er berettiget. Jeg gik mere i bio og købte mere musik dengang, fordi jeg vidste hvad jeg betalte for. Jeg føler jeg stjal, men så det som demo.


PIKFIEZ

For en måneds tid siden blev flere dømt for at bruge ***og drive*** fildelingstjenesten Danishbytes. Flere sagde herinde, at der nok ikke var fare for, at brugere af siden også kunne blive dømt. Men det er sket nu. *"Med en straf på 60 dages betinget fængsel sender retten et tydeligt signal om, at ikke kun bagmændene, men også brugere af ulovlige fildelingstjenester kan risikere at blive straffet," siger Beytullaah Karacan, der er anklagerfuldmægtig hos NSK.*


Mdarkx

> Danishbytes En dårlig efterligning af DanishBits?


lilleblake

Wow er det stadig en ting. Jeg må hellere stoppe med at seede så.


Lomholdt90

Gad vide om de starter med den mest aktive bruger og så bare går listen på 4000 brugere igennem...


Goatbeerdog

Hvem fanden gider downloade idag med streamingtjenester til under 100kr, der kan deles blandt 5 familiemedlemmer? Man betaler for en streamingside i 1 mdr når man finder 4-5 titler man vil se


Taxoro

Hvis man gerne vil se forskellige ting så skal man til at havde amazon prime, HBO, netflix osv. og så er det en smule mere end 100 kr på månede.


Goatbeerdog

Nej. Man behøves ikke se alt lige med det samme. Man rotere rundt. Så kan man opsamle lidt flere ting man ikke har set


costanza_dk

Du kan ikke streame film i Blu Ray-kvalitet.


The-Yaoi-Unicorn

Et andet problem med streaming hjemmesider er, at tingene er regionlocked (indhold er forskelligt i hvert land). Derudover, så kræver det abonnement til mange forskellige streaming platforme, hvis man vil være med I debatten. Dette er en stor motivatør for, at folk vil hellere finde en hjemmeside online, hvor de kan stream alle deres serier og film på een platform. Den gang netflix havde monopol på online streaming, så var det meget nice med, at kumme betale og se ting lovligt. Men med stigning af nye streaming platforme, så kræver det snart 10 abonnementer, hvis du skal følge med i dine yndlingsserier. Jeg har adgang til de fleste streaming services, men alligevel, så er der visse serier og platforme, som kun virker i USA, så jeg har ingen lovlig måde, hvorpå jeg kan se serierne de kan. Så jeg smutter på youtube og finder dem der (ofte lav kvalitet), men jeg kunne meget godt fristes til at se mine serier på andre hjemmesider


Goatbeerdog

Hvilke serie vil du være med i? Du kan også dele abonnementer. Det er bare first world luxury problems. Vi er 5 der bruger stofa webtv og netflix. Nu skifter vi snart over til disney og ser hvad vi vil se der. Man kan jo vitterligt splejse det hele med andre. Men at gå over og download for en gang FOMO, risikere en bøde og diverse virusser? Men jeg kender godt stereotypen på folk, der gør det. Jeg var der selv som 15årig på kazaar. At skulle bruge 3-5 tjener hver måned er fandme luksusproblemer


The-Yaoi-Unicorn

Problemet er mere regionblocking, hvilket så vil kræve en vpn, men det kan man nok også betale sig til.


TrumpetsNAngels

Er det stadig en ting? Tænk at man orker at bruge tid på DL når Netflix etc er opfundet til nærmest ingen penge.


MehtefaS

Hilsen erik, CEO